Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Súlytalanság
  2009-12-16 22:45:17, szerda
 
  Súlytalanság
2009. december 16. 15:21:04

Mint borjú arra a bizonyos új kapura, úgy csodálkozott rá a magyar kormány a pozsonyi döntésre, miszerint Ficóék rövidre zárják a nyelvtörvény körüli hercehurcát, s ma elfogadják a végrehajtási rendeletet.



A Bem rakparton ártatlan szemekkel a szeptemberben Szécsényben elfogadott, tizenegy pontos, közös kormányfői nyilatkozat ötödik pontjáról beszélnek, amelyben a két fél vállalta, hogy elfogadja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségi főbiztosának ajánlásait a nyelvtörvénnyel, valamint annak készülő végrehajtási rendeletével kapcsolatban.



Ficóék viszont magasról tettek az ominózus pontra. Harsány kacaj kíséretében mennek tovább magyarellenességgel kikövezett útjukon. Önbizalmuk az egekben, hiszen tudják, ha már az alapszerződés lábbal tiprását elnéző tekintetek kísérték Budapesten, miért éppen egy sebtében összegyűjtött szécsényi nyilatkozatcsokor jelentene akadályt számukra.



Miután a felvidéki magyar kisebbség mellőzésével sikerült öszszeeszkábálni a nyelvtörvény végrehajtási útmutatóját, a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Pártot képviselő kulturális miniszter tárcája rátett még egy lapáttal a jogsértésekre. Szlovákia területén mindenütt - akár húsz százalékon felüli, akár azon aluli az adott településen a nemzeti kisebbségekhez tartozó lakosok részaránya - csak akkor használhatják a kisebbségi nyelvet, ha ebbe a harmadik jelen lévő személy beleegyezik.



Ezt tételesen is megfogalmazza az a végrehajtási tervezet, amelynek eredeti célja éppen az lett volna, hogy eloszlassa a nyelvtörvény esetleges félreértelmezése miatti aggodalmakat. Ha most Bajnai Gordon logikája szerint igyekeznénk megoldani a helyzetet, akkor azt javasolnánk Fico úrnak, üljünk össze mondjuk a békéscsabai sportcsarnok melletti kocsmába, és baráti légkörben igyekezzünk megfogalmazni egy olyan - mondjuk huszonhat pontos - nyilatkozatot, amely a szokásos semmitmondás mellett huszonötödik pontjában kimondja: az uniós normákat figyelembe véve két felvidéki magyar anyanyelvű beszélgetéséhez mégsem kell a harmadik, szlovák jelenlévő beleegyezése, amennyiben az illető nagyothall.



Jöhetne a kölcsönös mosoly, a fényképek és a kézfogás, na meg a későbbi hivatkozás a csehóban született remek egyezségre, amely - az EU elvárásának megfelelően - párbeszéddel oldotta fel a nézeteltérést.



A jelenlegi magyar-szlovák viszony igazi tragikomédia. Robert Fico és kormánya gátlástalanul levegőnek nézi a budapesti szocialistákat. Megteheti. Legutóbb Prágában, az unió baloldali pártjait tömörítő szervezet kongresszusán derült ki ismét, hogy az MSZP saját elvtársai körében sem tényező. A Fico féle Irány-Szociáldemokrácia annak ellenére nyerte el a teljes jogú tagságot az Európai Szocialisták Pártjában, hogy az MSZP-s küldöttek tényleg minden tőlük telhetőt megtettek az elutasítás érdekében. Súlytalanságukkal azonban nem tudták felvenni a harcot. De sokat elárul az erőviszonyokról két tegnapi hír is.



Robert Fico egy konferencián megismételhetetlen történelmi sikernek nevezte az euró mintegy egy évvel ezelőtti bevezetését, szerinte az új pénznemnek köszönhetően könnyebb a gazdasági válság áthidalása is. Ugyancsak tegnap interjú jelent meg Bajnai Gordonnal a Neue Zürcher Zeitung című svájci lapban. ,,Magyarország jó úton van afelé, hogy a térségben elsőként vezesse be az eurót" - mondta egyebek mellett a magyar miniszterelnök.



Az utóbbi évek kormányzása térségnyi távolságra vitt minket még Pozsonytól is. Kínos.



Pataky István

Forrás: MN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: öszszeeszkábálni, félreértelmezése, nyelvtörvénnyel, erőviszonyokról, beszélgetéséhez, kisebbségekhez, szocialistákat, miniszterelnök, együttműködési, szeptemberben, megfogalmazza, jogsértésekre, használhatják, megfogalmazni, nyilatkozatot, összegyűjtött, gátlástalanul, kongresszusán, nézeteltérést, alapszerződés, főbiztosának, végrehajtási, nyelvtörvény, rendeletével, mellőzésével, kapcsolatban, sportcsarnok, tragikomédia, párbeszéddel, aggodalmakat, szocialisták, csodálkozott, magyarország, köszönhetően, konferencián, beleegyezése, magyar kormány, pozsonyi döntésre, nyelvtörvény körüli, végrehajtási rendeletet, szeptemberben Szécsényben, ominózus pontra, alapszerződés lábbal, sebtében összegyűjtött, felvidéki magyar, nyelvtörvény végrehajtási, adott településen, nemzeti kisebbségekhez, kisebbségi nyelvet, harmadik jelen, lett volna, nyelvtörvény esetleges, Európai Biztonsági, Együttműködési Szervezet, Szlovák Nemzeti Pártot, Bajnai Gordon, Robert Fico, Legutóbb Prágában, Európai Szocialisták Pártjában, Bajnai Gordonnal, Neue Zürcher Zeitung, Pataky István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  Idő  Zilahy Lajos gondolata  Irgalom és ítélet  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Őrizkednünk kell...  Alázat  Facebookon kaptam  Png ház  Alázat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Esti kép  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Soha ne kedvezz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Sose bánj semmit  képre írva  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  képre írva  Örülök, hogy látlak!  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nevem  A televizió nem a kultúrát kép...  Radikális szeretet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Albert Einstein gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  Png kutya  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Julian Brass gondolata  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Kaffka_Margit  Tanuld meg ezt a versemet  Png csokor  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  A kételkedés kezelése  Őrizkednünk kell...  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png rózsa csokor  A Megváltó szolgálatában  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy hatékony szolga  Tanuld meg ezt a versemet  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bounty krémes  Makszim Gorkij gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png ház  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
magyar kormány, pozsonyi döntésre, nyelvtörvény körüli, végrehajtási rendeletet, szeptemberben Szécsényben, ominózus pontra, alapszerződés lábbal, sebtében összegyűjtött, felvidéki magyar, nyelvtörvény végrehajtási, adott településen, nemzeti kisebbségekhez, kisebbségi nyelvet, harmadik jelen, lett volna, nyelvtörvény esetleges, békéscsabai sportcsarnok, olyan &#8211, szokásos semmitmondás, uniós normákat, illető nagyothall, kölcsönös mosoly, későbbi hivatkozás, csehóban született, jelenlegi magyar&#8211, budapesti szocialistákat, unió baloldali, teljes jogú, elutasítás érdekében, euró mintegy, évvel ezelőtti, gazdasági válság, térségben elsőként, magyar miniszterelnök, utóbbi évek, öszszeeszkábálni, félreértelmezése, nyelvtörvénnyel, erőviszonyokról, beszélgetéséhez, kisebbségekhez, szocialistákat, miniszterelnök, együttműködési, szeptemberben, megfogalmazza, jogsértésekre, használhatják, megfogalmazni, nyilatkozatot, összegyűjtött, gátlástalanul, kongresszusán, nézeteltérést, alapszerződés, főbiztosának, végrehajtási, nyelvtörvény, rendeletével, mellőzésével, kapcsolatban, sportcsarnok, tragikomédia, párbeszéddel, aggodalmakat, szocialisták, csodálkozott, magyarország, köszönhetően, konferencián, beleegyezése, súlytalanság, semmitmondás, huszonötödik, bevezetését, javasolnánk, kormányzása, igyekeznénk, békéscsabai, beleegyezik, településen, elvárásának, megfelelően, útmutatóját, kíséretében, igyekezzünk, hercehurcát, szécsényben, nyilatkozat, pénznemnek, kisebbségi, nagyothall, kikövezett, elfogadott, történelmi, önbizalmuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.