Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csath Magdolna: Fejéről a talp
  2010-01-03 10:50:38, vasárnap
 
  Csath Magdolna: Fejéről a talpára
2010-01-03 08:55:53

2010 a nagy változások éve kell hogy legyen. A változások közül a legfontosabbnak pedig az értékrend helyrebillentését tartom. A szocialista-szabaddemokrata kormányzás leg­nagyobb bűne ugyanis éppen az ér­ték­rend szétzilálása volt. A gazdasági csőd is nagy részben ennek a következménye. Azért, mert a gazdasági döntéseket a nemzet érdekeinek szolgálata helyett egy szűk, gátlástalan üzleti-politikai klientúra érdekeinek rendelték alá.

Az értékrend szétverésére jó példa volt az egykori szemkilövető főrendőr kitüntetése. A legújabb értékzavaros ügy pedig annak a Dávid Ibolyának a kitüntetése, aki azt a Bokros Lajost akarja miniszterelnökként Magyarországra szabadítani, akinek gazdasági csomagja a népességfogyást felgyorsító gazdasági-társadalmi válságba sodorta az országot. Arra kell vigyázni, hogy a jövőben kitüntetést csak az kaphasson, aki szolgálja, építi hazáját!

A pénzek elosztását is újra kell gondolni. Ennek első lépése a költségvetés átdolgozása. A durva megszorítások ellenére ugyanis a jelenlegi kormány bőkezűen osztogatja a pénzt. Itt van mindjárt az APEH és a vám- és pénzügyőrség részére kifizetett több mint ötmilliárd forint jutalom, ami átlagosan egyhavi többletpénzt, ha tetszik, 13. havi fizetést, 8,3 százalékos béremelést jelentett részükre 2009-ben. Miközben éppen ennyit vont el a kormány a közalkalmazottaktól és a nyugdíjasoktól, amikor - az IMF tanácsára - megszüntette a 13. havi fizetést és nyugdíjat. Ez a két intézmény 22 ezer főt alkalmaz nem kis fizetéssel, és kiugróan magas jutalmakkal. Cserébe például az APEH kiszolgálja a nemzetközi pénzvilág érdekeit azzal, hogy sarcolja a magyar vállalkozásokat, de szemet huny a külföldi cégek adóelkerülési trükkjei felett. Helyre kell állítani ezen intézmények normális működését. Felül kell vizsgálni a túlduzzasztott létszám indokoltságát, és meg kell változtatni a két intézmény értékrendjét. Az APEH-nek abba kell hagynia azt a gyakorlatot, amellyel az embereket besúgásra ösztönzi. A külföldi cégekkel szemben pedig pontosan ugyanolyan szigorral kell eljárnia, mint ahogyan a magyarok ellen fellép. Hiszen, amíg a magyarok azt látják, hogy a külföldiek bármit büntetlenül megtehetnek, miközben őket - gyakran a nagyobb jutalom érdekében - indokolatlanul sarcolják, addig nem várható az adómorál érdemi javulása.

Visszatérve a több mint ötmilliárdos jutalomra, rá kell mutatni arra, hogy ez egyben értékrendet is kifejez. Az olimpiára való felkészülést például ennek kevesebb, mint a felével, 2,4 milliárd forinttal támogatja csak a kormány. A nyugdíjakat pedig az infláció mértékénél alacsonyabban, csupán négy százalékkal emeli. Pénz tehát van, csak nem akárki részére! Ezt bizonyítja a BKV esete is. A vezetők által több menetben kilopott súlyos milliárdok visszaszerzéséről hallgat a kormány, azt viszont már megígérte, hogy - a fővárossal együtt - újabb milliárdokat töm bele a cégbe az adófizetők pénzéből.

Most szigorú szakmai elvek alapján át kell világítani a BKV-t, hatékonnyá és utasbaráttá kell tenni a működését, és mindenképpen vissza kell szerezni az elherdált pénzeket. De át kell tekinteni a metró építését és a Margit híd felújítását is. Normálisan működő piacgazdaságban példa nélküli ugyanis, hogy ilyen nagy beruházások esetén a kivitelező packázhat a megrendelő állammal: folyamatosan tornázva felfelé az árait, és egyre távolabbra tolva a befejezés határidejét. Csak ezen a két pénznyelő beruházáson is hatalmas összegeket lehetne megtakarítani!

Az év feladata lesz az is, hogy az új kormány vegye végre kezébe az ország gazdaságának irányítását. 2009-ben ugyanis az országot valójában az IMF vezette. Az IMF engedélyezte például a távhő áfakulcsának csökkentését, a gyermekétkeztetés támogatásának fenntartását, döntött a nálunk működő külföldi bankok támogatásáról, ezzel együtt a közalkalmazottak és a nyugdíjasok 13. havi juttatásának elvonásáról, az önkormányzatoknál, a tömegközlekedésben és az egészségügyben bevezetett megszorításokról, de az adó- és vámhivatali dolgozók jutalmazásáról is.

Magyarország 2009-ben elvesztette maradék önállóságát is. Ezen az idén változtatni kell! Ennek két fő lépése a költségvetés újratervezése és az adóssághelyzet rendezése. Az értékrend helyreállítása, az országot gazdasági-társadalmi csődbe kergetők, a nemzeti vagyont elherdálók, a költségvetési forrásokat saját célra megcsapolók felelősségre vonása együttesen teremtheti csak meg a gazdasági felemelkedés anyagi és erkölcsi alapjait. A fejéről a talpára állított értékrend felszabadítja majd az emberek energiáit, képzelőerejét és kreativitását, amelyre építve a gazdaságot is a siker útjára lehet kormányozni. Hiszen, ahogy Széchenyi István mondta: ,,Magyarország a mi bölcsőnk! Ezért kötelességünk szépíteni, fölemelni, boldogulását előmozdítani."

Csath Magdolna
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalkalmazottak, megszorításokról, népességfogyást, legfontosabbnak, szabaddemokrata, piacgazdaságban, vállalkozásokat, jutalmazásáról, indokolatlanul, magyarországra, helyreállítása, egészségügyben, adóssághelyzet, nyugdíjasoktól, túlduzzasztott, megszorítások, támogatásáról, újratervezése, indokoltságát, költségvetési, felszabadítja, képzelőerejét, kreativitását, következménye, adóelkerülési, alacsonyabban, kötelességünk, megtakarítani, támogatásának, folyamatosan, fenntartását, felemelkedés, értékrendjét, juttatásának, felkészülést, szétverésére, nagy változások, változások közül, legfontosabbnak pedig, értékrend helyrebillentését, ér­ték­rend szétzilálása, gazdasági csőd, gazdasági döntéseket, nemzet érdekeinek, értékrend szétverésére, egykori szemkilövető, legújabb értékzavaros, népességfogyást felgyorsító, jövőben kitüntetést, pénzek elosztását, költségvetés átdolgozása, durva megszorítások, Csath Magdolna, Dávid Ibolyának, Bokros Lajost, Széchenyi István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kutya  Szép napot kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Elköszönt  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png ház  Png virág  A kételkedés kezelése  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Éretlen vers  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Hazára minden embernek szükség...  s immár én is felragyogva, ért...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy hatékony szolga  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy hatékony szolga  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Alázat  Png virág  Bounty krémes  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem számIt  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mindig jusson idő nevetni  A másik dolog,  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png kutya  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Akarat  Png férfi  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
nagy változások, változások közül, legfontosabbnak pedig, értékrend helyrebillentését, ér­ték­rend szétzilálása, gazdasági csőd, gazdasági döntéseket, nemzet érdekeinek, értékrend szétverésére, egykori szemkilövető, legújabb értékzavaros, népességfogyást felgyorsító, jövőben kitüntetést, pénzek elosztását, költségvetés átdolgozása, durva megszorítások, jelenlegi kormány, nemzetközi pénzvilág, magyar vállalkozásokat, külföldi cégek, túlduzzasztott létszám, embereket besúgásra, külföldi cégekkel, magyarok ellen, külföldiek bármit, nagyobb jutalom, adómorál érdemi, több mint, olimpiára való, nyugdíjakat pedig, infláció mértékénél, vezetők által, fővárossal együtt, adófizetők pénzéből, elherdált pénzeket, metró építését, kivitelező packázhat, megrendelő állammal, befejezés határidejét, ország gazdaságának, országot valójában, távhő áfakulcsának, gyermekétkeztetés támogatásának, nálunk működő, egészségügyben bevezetett, idén változtatni, költségvetés újratervezése, adóssághelyzet rendezése, értékrend helyreállítása, nemzeti vagyont, költségvetési forrásokat, gazdasági felemelkedés, talpára állított, emberek energiáit, siker útjára, közalkalmazottak, megszorításokról, népességfogyást, legfontosabbnak, szabaddemokrata, piacgazdaságban, vállalkozásokat, jutalmazásáról, indokolatlanul, magyarországra, helyreállítása, egészségügyben, adóssághelyzet, nyugdíjasoktól, túlduzzasztott, megszorítások, támogatásáról, újratervezése, indokoltságát, költségvetési, felszabadítja, képzelőerejét, kreativitását, következménye, adóelkerülési, alacsonyabban, kötelességünk, megtakarítani, támogatásának, folyamatosan, fenntartását, felemelkedés, értékrendjét, juttatásának, felkészülést, szétverésére, szemkilövető, értékzavaros, gazdaságának, felelősségre, engedélyezte, pénzügyőrség, többletpénzt, áfakulcsának, ötmilliárdos, megszüntette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.