Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Államcsínyek az „új vilá
  2010-01-09 00:44:56, szombat
 
   
  Vajta Dénes: Államcsínyek az ,,új világrend" szolgálatában


2010/01/09


http://www.caterpillar.org.uk/warning/btn76.gif

Az új világrendből jöttem, hogy segítsek neked!

Ha egyoldalúan is, de a médiák folyamatosan tájékoztatnak az afganisztáni és az iraki háborúról, illetve más háborús gócpontokról, de a modern hadviselés más érdekérvényesítő eszközeiről kimondottan félreinformálnak. Pedig különösen az utolsó évtizedben, és különösen a mi régiónkban az un. ,,rózsás", ,,narancsos" forradalmak által a Nyugat egy új, olcsó és hatékony módszert talált érdekei érvényesítéséhez. (A cikk két tanulmányra támaszkodik: Jonathan Mowat: A rejtett államcsíny, Globalresearch.ca 2005 és John Laughland, Az államcsíny technikája, Zeit-Fragen, 2009.12.22.)

Az ezredfordulói jugoszláv válság alatt a NATO fegyverrel sem tudta Milosevicet eltávolítani a hatalomból, de egy hirtelen feltámadt, spontánnak tetsző diákmozgalomnak sikerült. 2003-ban, illetve 2004-ben az álmos posztszovjet köztársaságok, Grúzia és Ukrajna is hirtelen felébredni látszottak és szintén spontánnak tűnő polgári engedetlenségi mozgalmakkal új kormányokat juttattak hatalomba. Közös mindegyik változásban az volt, hogy az amerikai befolyás hirtelen megnőtt, mindegyik ország a NATO-hoz és az EU-hoz közeledett, demokratizáció és modernizáció jelszavakkal. Itt már kitapinthatóvá vált a kilencvenes években elkezdődött körvonalazódása az ,,új világrend" felépítésének. Milyen új stratégiára került sor?

A szellemi és pénzügyi háttér

Jonathan Mowat a londoni Tavistock Institute (a háttérhatalom egyik legfontosabb agytrösztje) egykori igazgatóját, Fred Emry-t tartja az új stratégia atyjának. A hatvanas évek Beatles mániáját megfigyelve, Emry arra a következtetésre jutott, hogy rock koncertek által a fiatalokban gerjesztett diffúz lelkesedés és ,,rebellis hisztéria" rendkívül alkalmas a fiatalok befolyásolására abban az irányban, hogy a hagyományos viselkedési és erkölcsi normákat elhagyva, a nemzetállam is könnyebben leépíthetővé válik. Hogy a rock egyre ,,trendibb" lett, már a pénzhatalom keze nyomát is mutatja. Az újfajta manipuláció első állomása az 1968-as Párizs volt, amikor az Amerikának túl önálló De Gaulle elnök lemondásra kényszerült. Emry követője, Dr. Howard Perlmutter, már egy elméletet is kidolgozott, hogyan kell a hagyományos kultúrákat destabilizálni és egy ,,globális civilizációt" kialakítani. Fő receptje, hogy olyan lokális eseményeket kell támogatni, amelyek a tömegmédia segítségével nemzetközileg is eladhatók. A nyolcvanas években az USA-ban már célzottan jöttek létre további olyan a kormány által támogatott intézmények, mint a National Endowment for Democracy (NDE), a National Democratic Institut for International Affairs (NDI), az International Republican Institute (IRI), s nem utolsó sorban a Soros Alapítvány, amelyek célja az volt, hogy nyíltan tehessék azt, amit a CIA titokban. A tömegkommunikáció fejlődése mobiltelefonnal, internettel stb., óriási lehetőségeket nyitott meg. A meghódítandó ország fiatalságának a bekapcsolása e hőn óhajtott eszközökkel a ,,modernizációba", a ,,nyitott társadalomba", egy hatékony és nehezen támadható második front létrehozásának a lehetőségét rejtette magában. Ugyanis a hangsúlyozottan erőszakmentes, ironikus kampányra dresszírozott fiatalok fellépése inkább a hatvanas, hetvenes évek nyugati idealista beat generációjára emlékezteti az átlagembert posztmodern színezetben - amire a mainstream média rá is erősít -, mintsem az amerikai imperializmus céljaiért demokratikus álarcban dolgozó ügynökökre, akik persze e mozgalmakban irányító szerepben jelen vannak. Ennek az újfajta ,,demokratikus ellenzéknek" a belgrádi győzelme után írta 2000. december 11-én a Washington Post, hogy ,,míg az NDI szerb ellenzéki pártokkal dolgozott szorosan együtt, addig az IRI az OTPOR-ra (szerb diákszervezet) koncentrált, ami a forradalmi ideológia és a szervezet gerince. Márciusban az IRI két tucat Otpor vezetőt hívott meg egy szemináriumra az erőszakmentes ellenállásról a budapesti Hilton hotelbe, pár száz méterre az NDI által használt Marriott hoteltől. A szeminárium alatt a szerb diákokat kioktatták, hogy kell megszervezni egy sztrájkot, hogy kell a szimbólumokkal kommunikálni, hogy kell legyőzni a félelmet, és hogy kell aláásni egy autoritér rezsim hitelességét."

Miután 2000 októberében Milosevic belefáradt a fiatalok szűnni nem akaró tüntetéseibe és visszalépett, Madeleine Albright külügyminiszter így dicsérte meg a szervező Penn és Schoen urakat, akik különben a Microsoft és Bill Clinton tanácsadói is voltak: ,,Az önök munkája az NDI-vel és a jugoszláv ellenzékkel közvetlenül és döntően hozzájárult, hogy a demokratikus áttörés Jugoszláviában megvalósuljon."

Az államcsíny technikájának lényegében három szakterülete van; a nem kormányzati szervek, a média ellenőrzése és az álcázott ügynökök. Ez a három terület annyira összefonódik, hogy gyakorlatilag ki is cserélhetőek és így nagyon rugalmasak. A Nyugat már Milosevic megbuktatása előtt bizonyította térségünkben burkolt befolyását, Sali Berisha és Vladimir Meciar megbuktatásával. Néha nem mennek erőszakmentesen a dolgok, mint például Albániában Berisha megbuktatásakor, de ilyenkor vagy elhallgatják, vagy pozitív színben tüntetik fel.

Jugoszlávia 2000

Természetesen a hagyományos politikai trükkök arzenálja is bővült. Laughland és más elemzők szerint is az USA már 1998-ban eldöntötte, hogy Milosevic megdöntéséhez felhasználja a koszovói ,,Felszabadító hadsereget", az UCK-t is. Laughland egy amerikai hírszerző tisztet idéz : ,,Végül is egy óriási műveletet indítottunk el Milosevic ellen, úgy titkosan, mint nyíltan is". Milosevic engedélyezte egy diplomáciai megfigyelő misszió létrehozását Koszovóban. Ezt azonnal feltöltötték brit és amerikai titkos ügynökökkel. Hivatalosan az OSCE (Biztonsági és Együttműködési Európai Szervezet) vezette a missziót, nem hivatalosan a CIA. A misszió feje William Walker volt, aki 1989-ben Panamában Manuel Noriega-t eltávolította a hatalomból. 1999 januárjában Walker ,,felfedezett" egy tömeggyilkosságot Racak közelében. Több kutató későbbi véleménye szerint az áldozatok nem a koszovói albán menekültek voltak, akik számát a nyugati média mérhetetlenül eltúlozta. Mindenesetre már hónapokkal előbb el lett döntve, hogy 1999 tavaszán Jugoszláviát bombázni fogják, amiről az UCK-t is értesítették. S mivel Milosevic nyakasabbnak bizonyult, mint gondolták, felerősítették az alternatív technikákat, olyan szervezetek által, amelyek bázisai nagyrészt Magyarországon voltak. Hiába hangoztatta a jugoszláv média, hogy például Soros ,,demokratái" valójában külföldi ügynökök. Amit a nyugati média mint népfelkelést ábrázolt, egy megrendezett államcsíny volt, fizetett verőlegények egész hadával.

Grúzia 2003

A belgrádi taktikákat Grúziában már tökéletesítve dobták be az egykor istenített Sevardnadze elnök ellen, akit a szervilis Saakasvilivel akartak leváltani. Ugyanúgy váltig ismételték, hogy a választásokat manipulálták. A nyugati média kritikátlanul ismételgette a vádakat. A jugoszláv Otpor (Ellenállás) szerepét itt egy hasonló szervezet, a Kmara (Elég!) töltötte be. Mindkét mozgalomnak ugyanaz volt a szimbóluma, egy fekete fehér alapon magasba emelkedő ököl. Mindkét szervezet kommunista stílusban működött; látszólag független sejtek fölött egy lenini fegyelemmel centralizált vezetéssel. És mindkét esetben ugyanaz az ember volt az amerikai nagykövet: Richard Miles. Hogy egy fedett műveletet hajtottak végre, Grúziában is csak utólag derült ki. Közben a média állandóan azt sulykolta, hogy a nép felkelt Sevardnadze ellen. Ami ellenmondott az optimista látásmódnak, egyszerűen kivágták. Laughland egy jellemző példát említ. Saakaswili híres ,,tifliszi menete" Goriban kezdődött, Sztálin szülőhelyén, mégpedig a diktátor szobra alatt, akit Grúziában ma is sokan nagy hősként tisztelnek. Az sem zavarta a médiát, hogy Saakaswilit 96%-kal választották meg, ami egy tipikus sztálinista eredmény.

Ukrajna 2004

Ukrajnában ugyanaz az összjáték figyelhető meg a nem kormányzati szervek (NGO-k), médiák és a titkosszolgálat között. Még mielőtt sor került volna a választásokra, már nem voltak legitimnek tekinthetők. Állandóan csalásról beszéltek. Azaz a második fordulót megnyerő Janukowic ellen az utcai tüntetések az első forduló előtti vádak alapján robbantak ki. Juscsenkót ellenben karizmatikus, nagy politikusnak ábrázolták, akit ellenfelei meg akartak mérgezni. Érdekes, hogy hivatalba lépése után sem perelt be senkit emiatt. Több kritikus nyugati szervezet részletezte a tömény propagandát és csalássorozatot, amit Juscsenkó érdekében alkalmaztak. Az angol Helsinki-Bizottság például már számadásának címével: Ukrajna Clockwork Orange forradalma, jelzi véleményét. Maga a háttérhatalom szócsövének ismert ,,New York Times" is megírta, hogy az ukrán KGB, válltvetve a CIA-vel az egész idő alatt Juscsenkó oldalán dolgozott. Habár még nem dőlt el, hogy Ukrajna a nagy geopolitikai játszmában, amit a Nyugat Oroszország ellen folytat, végül is melyik oldalra kerül, maga a tény, hogy az orosz fejedelemség kialakulásának a színhelye (a kijevi) nyugati befolyás alá kerülhet, rendkívül megrázó lehet Oroszország számára.

Más országok

Jelenleg Fehéroroszország, Kirgizisztán és főleg Irán a Nyugat célpontja. Vannak, akik annyira elégedettek az új típusú hódítással, hogy ezért kritizálják Irak lerohanását. Szerintük az új típusú ,,államcsínnyel" hatékonyabb és olcsóbb lett volna. A 2009. június 12-én történt iráni választások ismét egy klasszikus eset a pénzhatalom ,,államcsínytechnikájával" kapcsolatban. A nemzeti-populista elnök Mahmoud Ahmadinezsád a szavazatok 63.3%-át nyerte el, miközben a Nyugat által támogatott liberális ellenzék jelöltje, Hossein Mousavi 34.2%-ot. Ez utóbbit főleg a főleg a nagyvárosok fiatalsága támogatta. A nagy különbség ellenére a nyugati média állandóan csalásról beszélt, de bizonyítékokat nem tudott felmutatni. Ugyanakkor akadtak olyan amerikai közvélemény kutatók is (elenyésző kisebbségben), akik már a választások előtt rámutattak a nyugati optimista elvárások csalóka voltára, mivel tisztában voltak a ténnyel, hogy vidéken Ahmadinezsád sokkal nagyobb támogatottságot élvez, mint ellenfele. A folytatódó teheráni zavargásokat a nyugati média változatlanul úgy mutatja be, mint az ország elégedetlenségét a jelenlegi hatalommal, holott az csak a fővárosi nyugati orientációjú fiatalságra jellemző.

Következtetések

Az új államcsínytechnika csak addig működik, míg a célországok rá nem jönnek, hogy egy bálványnak lettek áldozatai. A nyugati kütyük modernizációs ideológiával ellátott körítése a fiatalságot egy bódulatnak a rabjává teszi, ami végzetes veszéllyé válik, ha az illető ország értelmisége, középosztálya is bedől a neoliberális szemfényvesztésnek. Hazánk ezen ugyan már átesett, de a nyugati boszorkánykonyha más trükköket is ismer. Ami jelenlegi helyzetünkben fenyeget, az a ,,demokrácia megmentése". A csalódott és észhez tért embereket, ha politikailag szerveződnek, szélsőségesnek, fasisztának kell nevezni, s ha ez sem elég, csapdába csalni. Balliberális vezetésünk most ezt próbálja a polgárháborús helyzet kiélezésével elérni. Ne legyenek illúzióink, ők az ,,új világrend" éltanulói, mondhatnám úttörői!

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: félreinformálnak, érdekérvényesítő, elégedetlenségét, fehéroroszország, boszorkánykonyha, érvényesítéséhez, támogatottságot, külügyminiszter, titkosszolgálat, befolyásolására, következtetések, körvonalazódása, csalássorozatot, hangsúlyozottan, diákmozgalomnak, erőszakmentesen, megbuktatásával, internetfigyelő, mobiltelefonnal, következtetésre, megbuktatásakor, felerősítették, bizonyítékokat, együttműködési, jugoszláviában, modernizációba, kitapinthatóvá, létrehozásának, kialakulásának, demokratizáció, destabilizálni, globalresearch, magyarországon, engedetlenségi, szélsőségesnek, szimbólumokkal, médiák folyamatosan, iraki háborúról, modern hadviselés, utolsó évtizedben, rejtett államcsíny, államcsíny technikája, ezredfordulói jugoszláv, hirtelen feltámadt, álmos posztszovjet, amerikai befolyás, kilencvenes években, londoni Tavistock, háttérhatalom egyik, hatvanas évek, következtetésre jutott, fiatalokban gerjesztett, Vajta Dénes, Jonathan Mowat, John Laughland, Tavistock Institute, Fred Emry-t, Howard Perlmutter, National Endowment, National Democratic Institut, International Affairs, International Republican Institute, Soros Alapítvány, Washington Post, Madeleine Albright, Bill Clinton, Sali Berisha, Vladimir Meciar, Albániában Berisha, Együttműködési Európai Szervezet, William Walker, Panamában Manuel Noriega-t, Richard Miles, Ukrajna Clockwork Orange, York Times”, Nyugat Oroszország, Jelenleg Fehéroroszország, Mahmoud Ahmadinezsád, Hossein Mousavi, Nemzeti InternetFigyelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.27. 09:20 KSH: 3,4 százalékos volt a munkanélküliség a 2019. november-2020. januári i...
02.27. 09:11 BUX: 43 521,80 pont, minimális csökkenés nyitáskor
02.27. 09:10 Szövetségi bűncselekmény lesz a lincselés az Egyesült Államokban, történelm...
02.27. 09:10 Tőzsde - Nagy mínuszban indítottak a főbb európai piacok
02.27. 08:41 Koronavírus - Önkéntes karanténba vonult Lombardia tartomány elnöke Sárközy...
02.27. 08:41 BÉT - Elemző: jelentősebb csökkenéssel kezdheti a napot a magyar tőzsde
02.27. 08:40 Brexit - Szakértő: egy év alatt nem lehet átfogó szabadkereskedelmi megálla...
02.27. 08:30 Amerikai előválasztás - Buttigieg kaliforniai kampányára 100 ezer dollárt a...
02.27. 08:21 Nébih: minőségi és jelölési problémákat is találtak a kenhető sajtkészítmén...
02.27. 08:20 Amerikai előválasztás -Kampányfőnöke helyesbíteni kényszerült Joe Biden egy...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Dolhai Lajos: Úgy várjuk az 52...  „Tanúim lesztek”  Png doboz  Gerberák  Dobszay-Meskó Ilona és Láng Is...  Katica a hóvirágon  Posertube  Hamvazószerda, a nagyböjt első...  Szép estét kívánok ! .....  Posertube  George Clooney  Február vége felé  Gyárfás Endre: Ébresztő Ébres...  Színes virágok  Ritka fotó Pio atyáról  Facebookon kaptam  Nagyon csinos  Kék rózsák  Jó éjszakát  Nagyon csinos  George Clooney  Png táska  Harmónia......  Muskátli  Csokor vázában  Újbuda TV - 60+ Nőnapi program...  Naplemente  Levendula csokrok  Tulipán csokor  Busójárás 2019 évben  Facebookon kaptam  Kacsintó narancs  Színes lépcsők  Rózsa  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Jó reggelt  Png cica  Fehér rózsa  Gerberák  Újbuda TV - 60+ Nőnapi program...  Orchidea  „Tanúim lesztek”  Kislányok  Már régen nem úgy élek  Búcsú Csukás Istvántól  Facebookon kaptam  13. Jézus és a Mennyei Atya &#...  Orchidea  Jézus  Sárga rózsa  Facebookon kaptam  Romantika  Ismerős  Orchidea  Facebookon kaptam  Csukás István - Annyiszor játs...  Naplemente  Kellemes délutánt kívánok!  Hamvazószerda, a nagyböjt első...  Ne sürgesd  Gerberák  Amikor idős leszek  Jó reggelt  Rózsa  Kellemes teázást  Mindszenty József az ország l...  Png virág  Rózsa  Szép táj  Hamvazószerda 02.26  Aranyosi Ervin: Süni-cica  Színes ceruzák  Tűzkő utcai kis kertben is nyí...  Nem késik el az Úr, hanem hoss...  Szivárvány  Orchidea  Levendula csokrok  Esti kép  Sárguló lapok  Kellemes délutánt  „Tanúim lesztek”  Busójárás 2019 évben  Hamvazószerda, a nagyböjt első...  Margaretta csokor  Álarc  Rózsa csokor  Png nő  Női kézilabda Olimpiai kerete  Búcsú Csukás Istvántól  Hamvazószerda, a nagyböjt első...  Nő kalapban  A Lourdes-i Szűzanyára bízzák ...  Jézus  Png virág  Színes ceruzák  Esti fűrdés  Fehér rózsa  Színes csészék  Ha azt csinálod, amit szeretsz 
Bejegyzés Címkék
médiák folyamatosan, iraki háborúról, modern hadviselés, utolsó évtizedben, rejtett államcsíny, államcsíny technikája, ezredfordulói jugoszláv, hirtelen feltámadt, álmos posztszovjet, amerikai befolyás, kilencvenes években, londoni Tavistock, háttérhatalom egyik, hatvanas évek, következtetésre jutott, fiatalokban gerjesztett, fiatalok befolyásolására, hagyományos viselkedési, rock egyre, pénzhatalom keze, újfajta manipuláció, 1968-as Párizs, hagyományos kultúrákat, tömegmédia segítségével, nyolcvanas években, kormány által, tömegkommunikáció fejlődése, meghódítandó ország, lehetőségét rejtette, hangsúlyozottan erőszakmentes, átlagembert posztmodern, mainstream média, amerikai imperializmus, újfajta &#8222, belgrádi győzelme, forradalmi ideológia, szervezet gerince, erőszakmentes ellenállásról, budapesti Hilton, szeminárium alatt, szerb diákokat, szimbólumokkal kommunikálni, autoritér rezsim, fiatalok szűnni, szervező Penn, önök munkája, jugoszláv ellenzékkel, demokratikus áttörés, államcsíny technikájának, média ellenőrzése, álcázott ügynökök, három terület, hagyományos politikai, koszovói &#8222, amerikai hírszerző, óriási műveletet, diplomáciai megfigyelő, misszió feje, tömeggyilkosságot Racak, koszovói albán, nyugati média, alternatív technikákat, jugoszláv média, megrendezett államcsíny, belgrádi taktikákat, egykor istenített, szervilis Saakasvilivel, választásokat manipulálták, jugoszláv Otpor, hasonló szervezet, fekete fehér, lenini fegyelemmel, ember volt, amerikai nagykövet, fedett műveletet, média állandóan, optimista látásmódnak, jellemző példát, diktátor szobra, tipikus sztálinista, összjáték figyelhető, titkosszolgálat között, második fordulót, utcai tüntetések, első forduló, tömény propagandát, háttérhatalom szócsövének, nagy geopolitikai, orosz fejedelemség, klasszikus eset, pénzhatalom &#8222, nemzeti-populista elnök, nagyvárosok fiatalsága, nagy különbség, választások előtt, nyugati optimista, folytatódó teheráni, ország elégedetlenségét, jelenlegi hatalommal, fővárosi nyugati, bálványnak lettek, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1156
  • e Hét: 12095
  • e Hónap: 73026
  • e Év: 175380
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.