Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Interjú Staudt Gáborral, a Job
  2010-10-01 20:33:17, péntek
 
   
 
Nem az időt kell húzni, cselekedni kell! Interjú Staudt Gáborral, a Jobbik főpolgármester-jelöltjével
2010.10.01, 13:19 Nemzeti Hírháló

Nem az időt kell húzni, cselekedni kell!
Beszélgetés Staudt Gáborral, a programjáról

A Jobbik az önkormányzati választásokon azt szeretné elérni, hogy ne csak hatalomváltás történjen a fővárosban, mely a neoliberális vezetést illetően a korrupciótól, visszaélésektől hangos. Hisz egymás után botrányosnál botrányosabb dolgok derülnek ki, ahol természetes az, hogy letartóztatott polgármesternek immár közel egy éve is hétszázezer forint körüli fizetését folyósítják a párttársai, a közpénzből, ahol az ingatlan eladási botrányoktól a közüzemi szolgáltatásokig szinte mindenütt a lakosság érdekeit semmibe vevők a saját egyéni érdekeiket juttatták érvényre. Ahol 20 év alatt sikerült az SZDSZ-es Demszkynek elérni, hogy egy gyönyörű fővárost tönkre tegyen minden vonatkozásban, külsejében, vonzásában, élhetőségében. Irodalmi példával élve, Jágók ("Mi szolgál javamra") és Biberachok ("Ott van a haza, hol a haszon - s miért ne húzzam azt?")- lepték el a közéletet:

A Jobbik a hatalomváltás mellett nemzedékváltást is sürgetően fontosnak tart, mivel ez jelentheti egyben a szemléletváltozást is, a gátlástalan morálnélküliség megszűnését.

Ez az elv vezette a fiatal radikálisokat, főpolgármester-jelöltjük, dr. Staudt Gábor kiválasztásánál, akit szeretnék bemutatni.

- Mi volt meghatározó tényező Staudt Gábor életében, ami 27 éves korára a Jobbik főpolgármester-jelöltségéig eljuttatta?

Budapesten születtem, római katolikus családba. A Kempelen Farkas Gimnáziumban érettségiztem. Két évig a Diákönkormányzat elnöki posztját is betöltöttem, ami közelebb vitt a kerületi közélethez. Megismerhettem a kerületi iskolák diákvezetőit, és betekintést nyerhettem a XXII. Kerület működésébe is. Az érettségit követően felvételt nyertem az ELTE Állam és Jogtudományi Karára. Az egyetemen tovább folytattam a közéleti szerepvállalást, aktív tagja, majd 2005-ben elnöke voltam a kar Hallgatói Önkormányzatának.

2002-ben a XXII. kerületi Német Kisebbségi Önkormányzat tagjává választottak. Majd 2006-ban az akkori MIÉP-Jobbik, a Harmadik-Út színeiben országgyűlési képviselőjelöltként indultam Budafok-Tétényben.

2006-ban a Jobbik Magyarországért Mozgalom önálló listáján mandátumot szereztem a XXII. Kerületi Önkormányzat képviselő-testületébe, ahol elnöke lettem a Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságnak.

2007-ben Vona Gábor felkérésének eleget téve a 10 alapító tag között voltam, akik létrehozták a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet. Részt vettem a Jobbik 2010-es választási programjának kidolgozásában, mint a szakmai kabinetek koordinátora és a Jogi Kabinet elnöke.

- Mikor került kapcsolatba a Jobbikkal?

A Jobbikkal egyetemistaként ismerkedtem meg 2003-ban, 2004-ben vezetésemmel alakult meg a Jobbik XXII. kerületi szervezete, melynek azóta is elnöke vagyok.

- Ön lényegre törően és határozottan fogalmaz: "Nem kell lopni, s akkor jut mindenre!" Kifejtené röviden?

Ma Budapest Európa egyik legkorruptabb városa. A szicíliai viszonyok leányregénynek tűnnek a Demszky-Hagyó-Horváth féle Budapesthez képest. Ehhez a díszletet, az elmúlt 20 év fővárosi képviselői jelentették. Furcsa annak szájából a megújulásról szóló beszédeket hallgatni, aki 16 évig polgármesterként, majd egy elbukott főpolgármesteri kampány után az ellenzék vezetőjeként maga is aktív részese és haszonélvezője volt a rendszernek.

A német mérnökök, német árakon számolva a 4-es metróra elköltött pénzekből már Tatabányáig építették volna a metrót, a 750 méter hosszú Margit-híd felújítására szánt pénzből egy 3,5 kilométeres tengeri hidat építettek hatalmas pillérekkel, és náluk egy kilométer autópálya közel harmad annyi pénzbe kerül, mint Magyarországon, pedig Németországban még hegyek is vannak.

Ki merem jelenteni, hogy ha minden egyes fővárosi beruházást a német rendszer szerint valósítanánk meg úgy a költségek 2/3-a megtakarítható lenne. Ez a 2/3-ad az, amit a fővárosi pénzügyi nagykoalíció tagjai egész egyszerűen eltüntetnek. Ráadásul, mint azt a Megyeri-híd példája is igazolja a híd, építési költségeinek kb. 1/5-ét még ebből az 1/3-ad részből is ellopták.

Így az a példa nélküli helyzet állt elő, hogy egy állami beruházást 2 milliárd forinttal a magyar kisvállalkozók finanszíroztak. Közülük mindegyik csődbe ment, de ez teljesen hidegen hagyja a zsírosra hízott fővárosi elitet.

Érdekes, hogy ehhez a Fidesz jelöltjének nincs semmi észrevétele. Pedig ez egy konkrét területet, ahol azonnal hozzákezdhetne a programja megvalósításához, és ebben az ügyben a Papcsák kormánybiztos úrnak is bőven lenne teendője.

- Mi a legégetőbb 5-6 megoldandó probléma, feladat a fővárosban, és miért az?

Amennyiben megfordítanánk a kérdés, bajban lennék, mert nehéz találni ma a fővárosban 5-6 rendben lévő dolgot. Sajnálatos, hogy a problémák megoldási igénye többnyire csak a választások idején fogalmazódik meg, és így minden javító szándékú észrevétel kampány ízűnek tűnhet. A helyzet súlyosságának érzékeltetése érdekében engedjen meg még egy gondolatot. Egy katasztrófahelyzetet követően mindenki tudja mi a dolga, és mindenki megtalálja magának azt a lehetőséget, ahol hasznos lehet. A Főváros helyzete csak ebből a szempontból ad okot bizakodásra. Akik itt élnek, azok tudják, hogy az elmúlt 20 év eredményeként egy totális katasztrófa után vagyunk, csak még sokan nem tudják, hogy hol lehetnek hasznosak.

- Ön szerint mi jellemzi a főváros működését?

Látszatszerűen ugyan működik a város, de nagyon nagy bajok vannak:

- A városgazdálkodás, a közlekedés és a környezetvédelem területén.
- A közbiztonság és az értékeink védelme csak saját erőnkből biztosított, azaz berácsoztuk magunkat minden területen.
- Az önkormányzatok eladósodtak, és már az utolsó zsebkendőnyi közös vagyont árulják.
- Képzett és tehetséges fiataljaink menekülnek, mert esélyük sincs családalapításra.
- A munkanélküliség a közterhek is ijesztően növekednek, ami folyamatos menekülést eredményez Budapestről.
- Ugyanakkor egyes társadalmi csoportok segélyekből finanszírozva remekül élnek Budapesten.

Mára eljutottunk oda, hogy az európai fővárosokat összehasonlítva az utolsók vagyunk minden tekintetben. Így talán érthető, hogy katasztrófa sújtotta helyzethez hasonlítottam a jelent, és a feladatok súlypontjai is ehhez az állapothoz igazíthatók.

- A Jobbik fővárossal kapcsolatos programjának melyek a fő irányelvei, és a legfontosabb, sürgős teendők?

Amit a szakértőinkkel összeállítottunk a műfaját tekintve választási program, de tartalmilag én inkább menekülési tervnek vagy túlélési stratégiának nevezem. Programunk mindenki számára elérhető. Interaktív programot készítettünk, ami soha nem lesz végleges, mert a választókkal közösen folyamatosan alakítjuk, fejlesztjük, hisz mi valóban őket akarjuk szolgálni, és csak az ő érdekeit képviseljük.

Nem egy látványos színes kiadványt készítettünk. Mi valóban a budapestiekkel közös munkára, és szolgálatukra készülünk.

Programunk legfontosabb tárgypontjait a következőképpen tudnám összefoglalni.

- Elsődlegesen a jelenből indultunk ki, és végignéztük a hagyatékot, mintegy leltárt készítettünk.

- Legelőször a szemléleten kell és akarunk változtatni, mert ami most van az inkább hasonlítható egy intézményesített vadászathoz. Mindenhol lesben állnak, tiltanak és büntetetnek, ugyanakkor a "vadászoknak" mindent lehet.

- Mi elsőként a feltételeket teremtenénk meg, ezen belül a szolgáltatások rendszerét építenénk meg, hogy a város megmozduljon. Mert ez a város vagy ezért, vagy azért, de mindig áll.

- A levegője folyamatosan a kritikus egészségügyi határérték közelében van, látható módon fogy természetes zöldterülete a befektetői igények alapján.

- Ebben a városban az adósság, a közlekedési dugók, a szmog, a stressz és a betegségek száma, az, ami növekszik.

Nos, innen kell elmozdulni.

- Fel kell számolni a korrupciót és helyre kell állítani Budapest pénzügyi stabilitását. Budapest jelenleg fuldoklik a korrupciós botrányok tengerében. A világon példanélküli, hogy a fővárost irányító koalíció azért vesztette el a többségét, mivel több tagja börtönben ül, és vannak olyan kerületek, ahol szinte az egész városirányító testület ellen büntetőeljárások folynak a közvagyon elherdálása és korrupciós ügyletek miatt.

- Budapest öncélúan működik. Vezetői az elmúlt 20 évben csak és kizárólag a saját, illetve az általuk képviselt multinacionális pénzügyi nagytőke érdekeit képviselték, és érvényesítették a Főváros irányításában. Ezt igazolja többek között a fővárosi közművek privatizálása is.

- Célunk, hogy Budapest az itt lakók örömére működjön, így az egyik legfontosabb törekvésünk a szolgáltató Budapest megteremtése. Budapest városirányítását, a várost szolgáló vezetők kezébe helyeznénk, akik képesek a szolgáltató Budapest megteremtésére és üzemeltetésére.

- Az adóforintok minden budapesti számára érezhetően hasznosulnak. Így közösen és gyorsan érnénk utol önmagunkat, majd megindulhatnánk minden további fontos terület rendbetételre.

- Nem titkolom, építkezéspárti vagyok. Vallom, hogy a világ bármely pontján helyüket megálló tudósaink készséggel hazatérnek, és örömmel segítenek rendbe tenni ezt a várost, csak hívni kell őket. Értelmes feladatok sokasága és rengeteg munka vár ránk, amit mielőbb meg kell kezdenünk.

- Mindennek a kezdőpontja a közlekedés rendbetétele. Modern közösségi közlekedést kell

Kiépíteni, az embereket sújtó tömegközlekedés helyett. Kiemelten támogatjuk a kötöttpályás

közlekedésfejlesztéseket és a metróépítést. A közösségi közlekedés fejlesztéséhez szükséges felszíni területek gyakorlatilag elfogytak, így a közlekedésfejlesztés fő iránya a földalatti kötöttpályás közlekedés kell, hogy legyen.

- A peremkerületeket és a belvárost a nagy lakóövezetekkel összekötő felszín alatt villamoshálózatok megépítése az egyedüli megoldás, ami minden meghatározó bajaink kulcsa.

- A ma még káros növekmények, mint szmog, közlekedési dugók, balesetek és a betegségek töredékére csökkenthetők, ha folytatjuk, a több mint 100 évvel ezelőtt elkezdett földalatti programot. A terv lényeges eleme, hogy ez nem önmagában, hanem együttesében eredményez XXI. századot jóval meghatározó megoldást. A felszín kizöldül, a járdák újra a gyalogosoké lesznek, miközben az utazásra fordított idő kényelmes és biztonságos feltételek között minimalizálódik.

- Budapest jelenlegi belvárosa gyakorlatilag megtelt, és nem tudja kiszolgálja a fővárosiak érdekeit. A fővárosiak örömére új, mindenki számára elérhető városközpontot alakítanánk ki a Duna vonala mentén. A Duna-tengelynek, mint központnak szerkezeti szerepe lesz. A Duna a város új főutcájaként fog funkcionálni.

- Beruházásokat hajtunk végre a Duna megközelíthetősége, a városlakók általi használatának javítása, zöld partok, rakpartok, part menti épületek és környezetük fejlesztése érdekében. A fejlesztések eredményeképpen egy Dunára nyitott város jön létre.

- Budapest zöldterületei vészesen fogynak, a belsőbb területeken a zöldterületek helyén szinte mindenhol irodaház, bevásárlóközpont, vagy egyéb más befektetési célt szolgáló épület épült. Ezt a gyakorlatot be kell fejezni és a városirányításban és városfejlesztésben a "zöld gondolatnak" elsődlegessé kell válni. Egyetlen fűszálnyi zöld területet sem hagyunk felszámolni. Ahol lehet, a zöldfelületeket bővítjük, és erőteljes fásítási programba kezdünk.

- A közbiztonság Budapest mindennapjainak égető kérdése. Budapestet ellepték a koldusok és a hajléktalanok. Az aluljárókban, köztereken mindennapossá vált a járókelők zaklatása. Több városrészben a sötétedés utáni gyalogos utcai közlekedés kimondottan veszélyes vállalkozás.

- Sajnálatos módon Budapest a deviáns viselkedésű külföldi turisták buli helyévé vált. A rendőrség Budapesten képtelen gátat vetni a szabályszegéseknek és szabálysértéseknek. Érvényt kell szerezni az előírásoknak. Nem új szabályokra, hanem a meglévők betartására van szükség.

- A biztonság megteremtése érdekében létre hoznánk a Budapest szinten egységes Budapest Őrséget a közterület felügyelet, valamint a kerületi városőri egységek integrálásával, a szükséges technikai felszerelés biztosításával.

- A program másik nagy része a bérlakásépítés, amely minden fiatal, és most már sajnos az idősek gondja is. Elfogadhatatlan, és méltatlan mindkét korosztály számára. A fiatalokat a határon túlra, az időseket a sárga csekkek rabságába üldözik. Ennek a társadalompusztító politikának mindenképen gátat kell építeni, és teljesen mindegy, hogy ki valósítja meg. A fiatal házaspároknak a bankrendszer csődje miatt előidézett pénzügyi válság következményeként esélye sincs a lakhatási problémáik megoldására. Tömegével hagyják el Budapestet, és ami a legfájóbb, hogy a legképzettebb fiatal családok külföldön vállalnak munkát és telepednek le. Közülük csak kevesen térnek vissza. Ez beláthatatlan következményekkel jár, hisz a Főváros lakosságának átlagéletkora így is kritikusan növekszik.

- A fiatal családosok lakáshoz jutását nagy volumenű új bérlakás építési program keretében kívánjuk segíteni. Lakótelepi rehabilitációs programot indítunk, amelynek eredményeképpen a főváros lakótelepei és azok környezete műszakilag és esztétikailag megújul.

- A nyugdíjasok részére nyugdíjas házakat építünk magas szintű egészségügyi ellátással.

-A bérlakás építési program keretén belül kizárólag magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásoknak nyújtunk munkát. Ennek a tervnek a kivitelezése elfogadhatatlan a bérlemények piaci alapokra helyezése. A lakásoknak az igényeket kell szolgálniuk méretükben, teljes komfortfokozattal és államilag rögzített árakon úgy, mint számtalan

európai országban. A külső megjelenésében, és gépészetében is a kor technikai szintjén megépített épületek így nem újabb időzített szerkezetekként, hanem lélekszám és egészségmeghosszabbító szerepet töltenek be. A fiataloknak gyors indulási alap, a nyugdíjas korúaknak méltó és biztonságos életkörülmények megteremtése nem lehet politikai kérdés a XXI. században.

- Budapest közműhálózatát felelőtlen vezetői idegen kezekbe adták, akik a profitot saját cégeikbe menekítik ki, és eszük ágába sincs a privatizációs szerződésekben vállalt közműhálózat-fejlesztési kötelezettségeiket teljesíteni. A közműárak világviszonylatban is magasak, a közműhálózatok elöregedtek, a fejlesztések árát a fővárosiak fizetik, a profit viszont a külföldiek zsebében landol.

- Éppen ezért sürgősen vissza kell szerezni a közműcégeinket. Felül kell vizsgálni a privatizációs szerződéseket, és biztosítani a Főváros döntéshozatalt biztosító tulajdonosi pozícióját minden közműcégben.

- A közműdíjakat a Jobbik hatóságilag maximalizálná.

Ma már generációk nőttek fel úgy, hogy nem látták dolgozni menni a szüleiket. Társadalmi csoportok rendezkedtek a segélyekből való életre. Mára eljutottunk oda, hogy a segélyekből jobban meg lehet élni, mint a munkából.

- Ezért a Jobbik bevezetné, hogy munkaképes személy kizárólag csak közmunkavégzés keretében kaphasson segélyt. Azok, akik nem hajlandók a felkínált munkát elvégezni, semmilyen készpénzjuttatást nem kapnának.

- Munkahely teremtő beruházásokat indítanánk és támogatunk.

- A középszintű oktatás területén újra előtérbe helyezzük a szakoktatást. Ösztönözzük, hogy az esti tagozatos általános, gimnáziumi és szakképzést, hogy a nappal dolgozó vagy iskolából kimaradt fiatalok is képesítéshez jussanak. A szakmunkásképzés újraindítása mellett fontos a szakközépiskolai oktatás és az emelt szintű szakmát biztosító technikumok fejlesztése. Korszerűsítjük az iskolai tanműhelyeket, illetve igény szerint újakat építünk.

A köztisztaság tekintetében bárhol járok a fővárosban, azt látom, hogy minden szemetes tele van, legyen az a kőrúton, vagy a város peremén. Ebből az következik, hogy ezek rendszeres ürítésével van a baj, és nem az emberekkel. A szolgáltatás hiányáról van szó, miközben a város piszkos voltát azok sulykolják, akik tehetnek a tömött szemetesekről.

- A főváros és a kerületek hatáskörein mit változtatnának? Mi az, ami alapvetően más lenne az eddigi gyakorlattól?

Új alapokra kell helyezni a kerületek és a Főváros viszonyát. Ez nem csak párbeszéd kérdése.

Itt törvénymódosítás is szükséges. A hatékonyság és az ésszerűség elve alapján át kell alakítani a két terület felelősségi - és jogköreit. Vannak területek ahol a centralizáció és vannak, ahol a decentralizáció kell, hogy érvényesüljön. Itt külön ki kell emelnem, hogy az építésügyet kizárólagos fővárosi hatáskörbe kell helyezni. Egységes, fővárosi szinten szervezett, komplex jogkörökkel bíró építési hatóságra van szükség. Tiszta, feszültségmentes és jól átlátható állapotot és viszonyokat kell kialakítani. Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy ahány kerület (és plusz a Főváros) annyi érdek ütközik, és annyi felé húznak a városrészek vezetői zömében pártérdekből vezérelve.

- Létre kell hozni egy olyan fővárosi érdekegyeztető szintet, ahol a kerületek és a kerületi civil kezdeményezések vezetői hatékonyan tudják érdekeiket és véleményüket képviselni, mert ennek a fórumnak az egyezségei kötelező hatással vannak a fővárosi, illetve más kerületek vezetőire is.

- Olyan egységes elveken és költségvetési fejezeteken alapuló költségvetés struktúrát kell kidolgozni, ami révén a Főváros költségvetése és a kerületek költségvetése minden viszonylatban összehasonlíthatóvá, illetve fejezetenként illeszkedővé válhat.

- A kerületek részére kötelező jelleggel egységes struktúrájú költségvetési sablont kell biztosítani, mely alapján az egyes kerületek összehasonlíthatóvá válnak, illetve az intézményi keresztfinanszírozások már jól nyomon követhetővé válnak. Ezt a rendszert stabilan fenn kell tartani, hogy ne csak horizontálisan (kerületek egymás között), de vertikálisan (időben) is összevethetőek legyenek az egyes költségvetések. Pontosan kimutathatóvá, nyomon követhetővé és összehasonlíthatóvá kell tenni egyes kerületek tevékenységi területenkénti fajlagos költségeit.

- A jogszabályok által az önkormányzatoknak előírt kötelező feladatok pénzügyi hátterét biztosítani kell úgy, hogy az előírt feladatok ellátása ne járjon a kerületek, illetve a Főváros vagyonfelélésével. A valójában országos, illetve regionális szerepet betöltő fővárosi intézmények esetében - az Ötv.-nek megfelelően - teljes országos lefedettség esetén az állami költségvetésből, regionális ellátási feladatok esetében pedig a megfelelő önkormányzattól kell igényelni a tényleges költségmegosztást. (pl.: eü. intézmények, iskolák, stb.). Ennek szellemében a 2011-es költségvetési évtől a legszigorúbban be kell vezetni az intézményi finanszírozások esetében a szolgáltatás területi mutatói alapján a költségmegosztást (pl.: fővárosi fenntartású iskolába járó, máshol lakó gyermek után a központi kvótát meghaladó költségrészek arányos megosztása a küldő önkormányzattal).

- Mit kívánnak tenni, a korrupció elképesztő burjánzása ellen?

- Zéró toleranciát kell meghirdetni a korrupcióval szemben. Stabilizálni kell a város működését, fel kell deríteni a visszaéléseket és a felelősöket szigorúan meg kell büntetni. Rendet kell tenni minden viszonylatban. Át kell tekinteni a folyamatban lévő beruházásokat és azokat a legoptimálisabb feltételek között a lehető legrövidebb idő alatt be kell fejezni. A kaotikus pénzügyi viszonyokat stabilizálni kell, a pénzügyi visszaéléseket fel kell tárni.

- A főváros költségvetését egyensúlyba kell hozni, el kell készíteni a fővárosi vagyonleltárt, és számba kell venni a fővárost terhelő kötelezettségek pénzügyi terheit.

- Be kell vezetni egy valóban hatékony, nem árfelhajtó, hanem árlenyomó hatású közbeszerzési rendszert, elektronikus támogatással. A rendszer emellett legyen gyors és könnyen kezelhető. - A nagy beruházások teljesen transzparensen és a különböző civil szervezetek bevonásával folyjanak. Valódi verseny és nyomott piaci árak jellemezzék a fővárosi beszerzéseket. Ehhez a jelenlegi közbeszerzési rendszert át kell alakítani, hatékonnyá kell tenni.

- Át kell világítani az önkormányzati érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságokat. Az igazgatótanácsokba, felügyelő-bizottságokba csak megfelelő szakmai kompetenciákkal rendelkező tagokat delegálnánk, akiktől elvárjuk, hogy anyagi felelősséget vállaljanak a rájuk bízott vagyonért.

- A Jobbik visszamenőlegesen átvizsgálná az önkormányzatoknak jelentős kárt okozó döntéseket, és felelősségre vonná az abban résztvevőket.

- A fővárosi önkormányzaton belül létre hozunk egy főállású szakértőkből álló ellenőrzési részleget, amely áttekinti a főváros nagy értékű szerződéseit az elmúlt 20 évre vonatkozóan. Ez a részleg át fogja vizsgálni az összes privatizációs szerződést, és kötelezettségvállalást, valamint a nagy port felvert beruházások anyagait.

- Külön figyelmet kell fordítani a közműcégek privatizációs szerződéseire, és a szerződésben vállalt befektetői vállalások teljesülésére. A közműcégek működése súlyos kritikák alapja. Alapos vizsgálatot kell lefolytatni minden közműcég működése és árképzése kapcsán.

- A jelenlegi súlyos helyzetben milyen gazdasági elveket képvisel a Jobbik?

Mai kor problémáinak a megoldására ökoszociális nemzetgazdaságra van szükség. A gazdaságot az emberhez méltó környezet (öko-), az emberhez méltó élet (szociális) és a magyarság (nemzet) érdekében korlátok alá kell vetni. Nem azért, hogy a gazdasági fejlődést fékezzük, hanem azért, hogy a gazdaságot, és ebből fakadóan a társadalmat, az összeomlástól megóvjuk. Ezt jelenti az ökoszociális nemzetgazdaság. A Jobbik Magyarországért Mozgalom egy erős és gazdag Budapest jövőképét vallja, amelyhez szükséges egy erős és aktívan vállalkozó fővárosi jelenlét. A főváros lehet az a gazdasági erő, amely képes gátat szabni a multinacionális, globalizáló törekvéseknek, az erőfölénnyel való visszaélésnek, amely képes támogatni és egyenlő versenyfeltételek közé helyezni a hazai gazdasági szereplőket, amely képes igazságos viszonyokat teremteni a társadalmi újraelosztásban, és amely képes az egész főváros számára előremutató stratégia megalkotására.

- Mennyi idő szükséges, hogy ebből a gyönyörű, tönkre tett, lepusztított városból ismét olyan főváros legyen, amit szerethetünk, amire büszkék lehetünk?

Én megválasztásom esetén nem kérek időt, azonnal cselekedni fogok. Az eredmények azonnal érzékelhetők lesznek. Vállalásomhoz erőt ad, hogy nem vagyok egyedül, ugyanis én a budapestiekkel együtt, Budapestért fogok dolgozni. Lépésről lépésre fogunk haladni. Együtt, Budapestért, a Magyarok Fővárosáért.

- A felmérések szerint Tarlós István biztos befutó. Miben bíznak?

A Jobbik elkötelezett a magyar nemzeti érdekek képviseletére. Ennek jegyében felelősséggel készítette el, és tette nyilvánossá a programjait. Ha az állampolgárok ezt felismerik és megismerik, biztos vagyok benne, hogy egyre többen szavaznak majd jelöltjeinkre. Ha a legutóbbi közvélemény kutatást megnézzük, az a megdöbbentő eredmény született, hogy azok közül, akik ismernek, minden második ember szavazna rám.

A cél: a Jobbik Budapest Programját megismerve minél több választópolgár szavazzon bizalmat személyemnek és szavazzon a Jobbik fővárosi listájára.

Orbán Éva
Az interjú a KAPU szeptemberi számában jelenik meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakmunkásképzés, szakközépiskolai, szolgáltatásokig, városirányítását, bevásárlóközpont, polgármesterként, nemzetgazdaságra, peremkerületeket, önkormányzatának, intézményesített, diákönkormányzat, összeállítottunk, környezetvédelem, büntetőeljárások, feszültségmentes, családalapításra, törvénymódosítás, megvalósításához, városgazdálkodás, morálnélküliség, kompetenciákkal, egyetemistaként, legoptimálisabb, költségvetésből, eredményeképpen, kezdeményezések, kiválasztásánál, munkanélküliség, életkörülmények, elfogadhatatlan, összehasonlítva, kötelezettségek, mindennapjainak, főpolgármesteri, szerkezetekként, zöldfelületeket, időt kell, önkormányzati választásokon, neoliberális vezetést, ingatlan eladási, közüzemi szolgáltatásokig, lakosság érdekeit, saját egyéni, gyönyörű fővárost, hatalomváltás mellett, gátlástalan morálnélküliség, fiatal radikálisokat, kerületi közélethez, kerületi iskolák, érettségit követően, egyetemen tovább, közéleti szerepvállalást, Interjú Staudt Gáborral, Nemzeti Hírháló, Beszélgetés Staudt Gáborral, SZDSZ-es Demszkynek, Staudt Gábor, Kempelen Farkas Gimnáziumban, ELTE Állam, Jogtudományi Karára, Hallgatói Önkormányzatának, Német Kisebbségi Önkormányzat, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Kerületi Önkormányzat, Turisztikai Bizottságnak, Vona Gábor, Magyar Gárda Kulturális, Hagyományőrző Egyesületet, Jogi Kabinet, Jobbik XXII, Budapest Európa, Budapest Őrséget, Magyarok Fővárosáért, Tarlós István, Jobbik Budapest Programját, Orbán Éva,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
ADVENT első vasárnapja  Advent - (Várakozás)  Szép estét, jó éjt!  Kellemes délutánt!  Sóvirág  Jó reggelt szép napot  Útravaló – 2020. novembe...  Vidám szép őszi napot!  Jó éjszakát kívánok Mindenkine...  Elkezdődött az advent - Vízi J...  Mind utazók vagyunk  Süntök  Az advent a latin adventus  Facebookon kaptam  szép csokrok a templomunk kert...  Szép estét, jó éjt!  Most segíts meg Mária, ó irgal...  Útravaló – 2020. novembe...  Facebookon kaptam  Szép estét, jó éjt!  Parlament esti fényben  Erdő Péter adventi üzenete:  Facebookon kaptam  Adventi ráhangoló: Tényleg vár...  Advent első gyertyáját gyújtju...  Kellemes, szép napot!  Vidám szép őszi napot!  Facebookon kaptam  Farkas Paor Anna Adventi meren...  Áldott advent első vasárnapját  Advent első gyertyáját gyújtju...  Adventi koszorú: egy szerény b...  Üdvözöllek szeretettel!  Kellemes, szép napot!  Vidám, szép napot!  Izületi fájdalmakra  Facebookon kaptam  Üdvözöllek szeretettel!  Röviden  Nagy viziboglárka  Virtuosos V4+ első elődöntő 20...  Facebookon kaptam  Adventi fények .  Advent 1. vasárnapja.  Öröm  Pilinszky János Advent Adven...  Kellemes délutánt!  Istennel vagyunk mi győztesek  Ne taposs el  Drótos Sándor: A maszk mögött  Facebookon kaptam  Kapcsolat  Adventi koszorú: egy szerény b...  Pio atya bölcs mondatai  Advent első vasárnapján  Az ima  C vitamin jelentősége  Pénzlevelű lizinka  Szép estét, jó éjt!  Elkezdődött az advent - Vízi J...  Facebookon kaptam  Advent első gyertyáját gyújtju...  Ne taposs el  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt  ADVENT első vasárnapja  Vidám szép őszi napot!  Mézeskalács házikó  Erdő Péter adventi üzenete:  Erdő Péter adventi üzenete:  Kellemes, szép napot!  Jó reggelt szép napot  Útravaló – 2020. novembe...  November végén  Sürgés - forgás, sütés - főzés  Az otthon ünnepi hangulata  Adventi ráhangoló: Tényleg vár...  Most segíts meg Mária, ó irgal...  Szép estét, jó éjt!  Facebookon kaptam  Schäffer Szabolcs Máté: Mese a...  A szeretet fénye  Márai Sándor /Füves könyv/  Facebookon kaptam  Drótos Sándor: A maszk mögött  Minden jó, ha a vége jó  Vidám szép őszi napot!  Ne taposs el  Facebookon kaptam  Pilinszky János Advent Adven...  Kellemes délutánt!  Vizitök  Ünnepi készület Horváth Árpád ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidám szép őszi napot!  XII. Béke bajnok Gábriel arkan...  Erdő Péter adventi üzenete:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Süntök 
Bejegyzés Címkék
időt kell, önkormányzati választásokon, neoliberális vezetést, ingatlan eladási, közüzemi szolgáltatásokig, lakosság érdekeit, saját egyéni, gyönyörű fővárost, hatalomváltás mellett, gátlástalan morálnélküliség, fiatal radikálisokat, kerületi közélethez, kerületi iskolák, érettségit követően, egyetemen tovább, közéleti szerepvállalást, akkori MIÉP-Jobbik, szakmai kabinetek, szicíliai viszonyok, megújulásról szóló, elbukott főpolgármesteri, ellenzék vezetőjeként, német mérnökök, 4-es metróra, kilométer autópálya, német rendszer, fővárosi pénzügyi, állami beruházást, magyar kisvállalkozók, zsírosra hízott, konkrét területet, programja megvalósításához, problémák megoldási, választások idején, helyzet súlyosságának, totális katasztrófa, főváros működését, környezetvédelem területén, értékeink védelme, önkormányzatok eladósodtak, utolsó zsebkendőnyi, európai fővárosokat, utolsók vagyunk, feladatok súlypontjai, állapothoz igazíthatók, szakértőinkkel összeállítottunk, műfaját tekintve, választókkal közösen, látványos színes, budapestiekkel közös, következőképpen tudnám, jelenből indultunk, szemléleten kell, inkább hasonlítható, intézményesített vadászathoz, feltételeket teremtenénk, szolgáltatások rendszerét, város megmozduljon, város vagy, levegője folyamatosan, kritikus egészségügyi, befektetői igények, közlekedési dugók, betegségek száma, korrupciós botrányok, világon példanélküli, fővárost irányító, egész városirányító, közvagyon elherdálása, általuk képviselt, fővárosi közművek, egyik legfontosabb, szolgáltató Budapest, várost szolgáló, adóforintok minden, világ bármely, közlekedés rendbetétele, embereket sújtó, közösségi közlekedés, földalatti kötöttpályás, nagy lakóövezetekkel, egyedüli megoldás, betegségek töredékére, több mint, terv lényeges, felszín kizöldül, járdák újra, gyalogosoké lesznek, utazásra fordított, fővárosiak érdekeit, fővárosiak örömére, városlakók általi, fejlesztések eredményeképpen, belsőbb területeken, zöldterületek helyén, zöldfelületeket bővítjük, közbiztonság Budapest, járókelők zaklatása, sötétedés utáni, deviáns viselkedésű, rendőrség Budapesten, , ,
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8410
  • e Hónap: 0
  • e Év: 1220790
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.