Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Üvöltött Orbán államtitkára: "
  2010-10-17 10:44:53, vasárnap
 
 
Üvöltött Orbán államtitkára: "Visszavonom"
Nem sikerült még egyeztetni a balatonendrédi útról



Az érintett polgármesterek sérelmezik, hogy Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár semmilyen szinten nem képviseltette magát azon a pénteki, Tabon tartott egyeztetésen, amelyet az általa személyesen leállított, Balatonendréd és Lulla közötti útépítés miatt kezdeményeztek az önkormányzatok. Az MTI információja szerint az államtitkár az iszapkatasztrófával összefüggő elfoglaltságai miatt a jövő héten kíván egyeztetni az ügyben.

Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere elmondta, az államtitkár kifogásolta, hogy a polgármesterek önkényesen állapították meg a találkozó időpontját, a kivitelezést végző Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) pedig azért nem képviseltette magát az egyeztetésen, mert már a hét elején úgy döntött, folytatja az építkezést, ezért álláspontja szerint okafogyottá vált a találkozó.

Illés Zoltán szeptember 28-án állíttatta le a Balatonendréd és Lulla közötti, kiemelt projektként, uniós támogatással megkezdett, szakhatóságok által jóváhagyott állami útépítést; az államtitkár az útépítés helyszínére sietett, odaállt a gépek elé, és azt üvöltötte a munkásoknak és mérnököknek: ,,Állítsa le a munkát! Nem érdekel, hogy van engedélye. Visszavonom!" A politikus ezután telefonon közölte az utat építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), valamint a kivitelező Colas-Debmut konzorcium hüledező képviselőivel, hogy ezen a nyomvonalon nem fog épülni semmi.

A lépésre azért került sor, mert az építkezés Natura 2000-es területet érint, és Illés tudomása szerint a beruházás nem rendelkezik építési engedéllyel, továbbá létezik egy másik, gazdaságosabb, védett területet nem érintő nyomvonal-alternatíva a megvalósítására. Az államtitkár vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, miként járulhatott hozzá a beruházáshoz a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.


A pénteki egyeztetésen megjelent polgármesterek szerették volna tisztázni Illés Zoltán államtitkárral a beruházással kapcsolatos félreértéseket, és sérelmezték, hogy két hete elküldött meghívójuk ellenére az államtitkárság semmilyen szinten nem képviseltette magát. Schmidt Jenő szerint az érintett települések ezzel megtették az első lépést a felmerült kérdések tisztázására, amely iránymutató lehet arra vonatkozóan, hogy a jövőben ne lehessen jogi és egyéb felhatalmazás nélkül leállítani egy beruházását.

Késmárki Tibor, Balatonendréd független polgármestere sérelmezte azt is, hogy az ügyben az államtitkárnak küldött két levelére eddig nem kapott semmiféle választ. Ezekben arról érdeklődött, milyen másik nyomvonalról tud az államtitkár, amely olcsóbb lenne és rendelkezik hatástanulmánnyal, mert a helyieknek nincs ilyenről tudomása. Kezdeményezte, hogy a jövőben hasonló intézkedések előtt informálódjon a tárca a legitim településvezetőknél.

A polgármester szerint az államtitkárnak, ha meghiúsítja a beruházást, 15 ezer embertől kellene elnézést kérnie, akiknek emiatt sokkal rosszabb maradna az életminősége. Az útépítés leállításának indokául felhozott Natura 2000-es terület védelmét Késmárki Tibor nevetségesnek nevezte, mondván, az út építési engedélyei már megvoltak, amikor a területet védetté nyilvánították, továbbá a beruházás a védett területnek csak a szélét érinti, alig 100-200 méteres szakaszon.

A NIF kommunikációs irodája korábban arról tájékoztatott, hogy az időközben bekövetkezett iszapkatasztrófa miatt nem sikerült egyeztetést tartaniuk az ügyben az útépítést leállító államtitkárral. Az építkezést ennek ellenére hétfőn újraindították teljes kapacitással, hiszen a beruházás rendelkezik minden szükséges engedéllyel. Az út építési engedélye dátum szerint ugyan valóban lejárt, de mivel még a lejárati határidő előtt megkezdődött a kivitelezés, az érvényesnek minősül. A csaknem két hétig tartó munkaszünet nem befolyásolja sem a beruházás finanszírozását, sem annak határidejét. Az építtető cég közlése szerint az út várhatóan 2011 novemberére készül el.


Ismeretes: az állam EU-s pénzt nyert arra, hogy megszüntesse a zsákfalvak elszigeteltségét; 3,5 milliárd forintot a Balatonendrédet Lullával összekötő tíz kilométeres szakasz is nyert. Csakhogy Endréd a valóságban nem felel meg a világtól elzárt zsákfalu sztereotípiának - olyannyira nincs például elzárva a világtól, hogy autópálya-kijárattal bír.
Az út helyi ellenzői már tavaly felhívták a Heti Válasz figyelmét: azért, hogy a falut Lullával, s így a kistérség központjának számító Tabbal összekössék, nem biztos, hogy át kellene vágni egy dombot, miközben a falvakat a sík terepen ma is összeköti egy mezőgazdasági út.

Heti Válasz Online Utolsó módosítás: 2010.10.16. - 19:44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelmi, iszapkatasztrófa, elszigeteltségét, megvalósítására, balatonendrédet, finanszírozását, sztereotípiának, államtitkárral, polgármesterek, félreértéseket, államtitkárság, infrastruktúra, elfoglaltságai, önkormányzatok, kezdeményeztek, kezdeményezett, államtitkárnak, nyilvánították, balatonendrédi, újraindították, szakhatóságok, balatonendréd, képviseltette, bekövetkezett, kommunikációs, tájékoztatott, polgármestere, gazdaságosabb, kezdeményezte, informálódjon, mezőgazdasági, nevetségesnek, leállításának, képviselőivel, felhatalmazás, tisztázására, balatonendrédi útról, érintett polgármesterek, általa személyesen, jövő héten, államtitkár kifogásolta, polgármesterek önkényesen, találkozó időpontját, kivitelezést végző, útépítés helyszínére, politikus ezután, utat építtető, kivitelező Colas-Debmut, lépésre azért, építkezés Natura, államtitkár vizsgálatot, pénteki egyeztetésen, Üvöltött Orbán, Illés Zoltán, Schmidt Jenő, Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Késmárki Tibor, Balatonendrédet Lullával, Csakhogy Endréd, Heti Válasz, Heti Válasz Online Utolsó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Irgalom és ítélet  Lóhere  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Jó éjszakát  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ágai Ágnes – Csendélet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png csokor  Radikális szeretet  Sose bánj semmit  A sors  Ágai Ágnes – Csendélet  Tavaszi kép  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Bertolt Brecht -től idézet  Albert Einstein gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  Nem számIt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Elköszönt  Alvó cicák  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hazára minden embernek szükség...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Lóhere  Png lepke  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Akarat  Németh László tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Erdőn  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nevem 
Bejegyzés Címkék
balatonendrédi útról, érintett polgármesterek, általa személyesen, jövő héten, államtitkár kifogásolta, polgármesterek önkényesen, találkozó időpontját, kivitelezést végző, útépítés helyszínére, politikus ezután, utat építtető, kivitelező Colas-Debmut, lépésre azért, építkezés Natura, államtitkár vizsgálatot, pénteki egyeztetésen, beruházással kapcsolatos, államtitkárság semmilyen, érintett települések, első lépést, felmerült kérdések, államtitkárnak küldött, helyieknek nincs, jövőben hasonló, polgármester szerint, útépítés leállításának, területet védetté, védett területnek, szélét érinti, időközben bekövetkezett, útépítést leállító, építkezést ennek, beruházás rendelkezik, lejárati határidő, érvényesnek minősül, beruházás finanszírozását, állam EU-s, zsákfalvak elszigeteltségét, világtól elzárt, falut Lullával, kistérség központjának, környezetvédelmi, iszapkatasztrófa, elszigeteltségét, megvalósítására, balatonendrédet, finanszírozását, sztereotípiának, államtitkárral, polgármesterek, félreértéseket, államtitkárság, infrastruktúra, elfoglaltságai, önkormányzatok, kezdeményeztek, kezdeményezett, államtitkárnak, nyilvánították, balatonendrédi, újraindították, szakhatóságok, balatonendréd, képviseltette, bekövetkezett, kommunikációs, tájékoztatott, polgármestere, gazdaságosabb, kezdeményezte, informálódjon, mezőgazdasági, nevetségesnek, leállításának, képviselőivel, felhatalmazás, tisztázására, egyeztetésen, megkezdődött, támogatással, beruházáshoz, központjának, beruházással, állapították, befolyásolja, kivitelezést, intézkedések, kiderítésére, életminősége, államtitkára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.