Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nő a német nyomás a magyar kor
  2010-12-23 18:40:49, csütörtök
 
  Nő a német nyomás a magyar kormányon a médiatörvény miatt
2010. december 23., csütörtök, 16:27

Erősödött a nyomás a magyar kormányon a médiatörvény miatt, miután csütörtökön Guido Westerwelle német külügyminiszter felvetette magyar kollégájának a jogszabály esetleges változtatását is. Szerdán a német kormány már megfogalmazott egy figyelmeztetést a médiatörvényről, de Szijjártó Péter miniszterelnökségi szóvivő akkor még azt közölte, hogy a német nyilatkozatot félreértelmezte a sajtó.




Német felvetés: esetleg módosítani kellene a magyar médiatörvényt


Csütörtökön Martonyi János külügyminiszter telefonon beszélt német kollégájával, Guido Westerwellével, és a magyar minisztérium tájékoztatása szerint a téma a kedden elfogadott új médiatörvény volt. A tárca közleménye szerint Westerwelle felvetette a törvény esetleges módosításának lehetőségét. A közlemény szerint ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy "Magyarországot teljes mértékben felkészültnek tartja az Európai Unió soros elnöki tisztének betöltésére".

"Martonyi János a baráti légkörű beszélgetésen kérte német partnerét, hogy jelezze, ha konkrét kifogásai vannak a törvénnyel kapcsolatban, és leszögezte: Magyarország teljes mértékben elkötelezett a jogállamiság és az európai értékrend képviselete mellett" - olvasható a közleményben, amelyből az nem derül ki, hogy Westerwelle megfogalmazott-e konkrét javaslatokat is a változásra.

A csütörtöki telefonbeszélgetés is azt mutatja ugyanakkor, tovább nő a nemzetközi nyomás a magyar kormányon a magyarországi ellenzéki pártok és hazai, illetve külföldi szakmai szervezetek által is bírált médiatörvény miatt. A német kormány már szerdán közölte, hogy nagy figyelemmel kísérik a magyarországi változtatásokat, és
figyelmeztettek arra
, hogy "Magyarország nem sértheti meg a jogállami elveket a médiával szemben". A szóvivő jelezte azt is, hogy "a következő EU-elnökség miatt természetesen különösen nagy Magyarország felelőssége azért, hogy milyen kép alakul ki Európáról a világban".

Szerdán Szijjártó Péter miniszterelnökségi szóvivő még azzal reagált erre a nyilatkozatra, hogy szerinte félreértelmezték a német kormányszóvivő által mondottakat. Csütörtökön, Westerwelle felvetésének nyilvánosságra kerülését követően az [origo] kereste a Miniszterelnökség sajtóstábját, de nem sikerült elérni senkit.

A törvényt kedd hajnalban
fogadták el
kormánypárti szavazatokkal. A kritikusok szerint a törvény túlságosan nagy hatalmat ad a kizárólag fideszes delegáltakból álló Médiatanácsnak, amely a jelentős bírságokkal el is lehetetlenítheti a neki nem tetsző médiumokat. A kormány szerint ugyanakkor nem a sajtószabadság korlátozása a cél, hanem hozzá akarták igazítani a szabályozást a megváltozott médiakörnyezethez.

Az elfogadás óta felerősödtek a külföldről érkező kritikai hangok is. Több lap közölt bíráló cikket a médiatörvényről, és csütörtökön a Die Welt német lap arról számolt be, hogy az Európai Parlament liberális frakciójának német képviselői felszólították pártjuk, a Szabad Demokrata Párt (FDP) elnökét: tegyen lépéseket a Magyarország elleni szankciók elrendelése érdekében.

Guido Westerwelle FDP-elnöknek (és német külügyminiszternek) most "mielőbb lépnie kell és kollégáival meg kell szerveznie a többséget (az Európai Tanácsban a szankciók érdekében), ellenkező esetben tekintélyelvű rothadás vonul be az Európai Unióba" - jelentette ki a konzervatív újságnak nyilatkozva Alexander Lambsdorff EP-képviselő. Emlékeztetett arra, hogy az alapvető európai értékek, így a sajtó- és a véleménynyilvánítási szabadság megsértése esetére a lisszaboni szerződés jogok megvonását irányozza elő. "Ennek legelőször is az EU-elnökség betöltéséhez való jogot kellene érintenie" - vélekedett a német liberális EP-képviselő.

A berlini Wissenschaft und Politik alapítvány Kelet-Európa-szakértője a liberális Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozva úgy vélte, hogy éber figyelemmel kell kísérni a magyarországi fejleményeket, ám "korai volna még riadót fújni". Kai-Olaf Lang szerint ha a budapesti kormány csakugyan "következetesen és extenzív módon" alkalmazza a médiatörvényt, akkor két irányból is kellemetlenség vár rá. Nemzetközi szervezetek hangosan tiltakozni fognak, és megpróbálnak kívülről politikai nyomást szervezni. A Magyarországon jelen lévő nagy nyugati médiakonszernek pedig aligha fognak beletörődni az állami gyámkodásba a szakértő szerint.

Az Európai Hírügynökségek Szövetsége is aggodalmát fejezte ki a magyar médiatörvény miatt a magyar kormányhoz és parlamenthez írt levelében.


A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

http://www.origo.hu/itthon/20101223-nemet-felvetes-esetleg-modositani-kellene-a-m agyar-mediatorvenyt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: félreértelmezték, lehetetlenítheti, médiatörvényről, félreértelmezte, külügyminiszter, figyelmeztetést, figyelmeztettek, médiakonszernek, változtatásokat, médiatanácsnak, kormányszóvivő, megfogalmazott, magyarországot, westerwellével, sajtószabadság, felszólították, nyilvánosságra, magyarországon, hírügynökségek, kellemetlenség, következetesen, magyarországi, mediatorvenyt, felkészültnek, emlékeztetett, nyilatkozatot, természetesen, szavazatokkal, médiatörvényt, beszélgetésen, tekintélyelvű, változtatását, nyilatkozatra, fejleményeket, delegáltakból, módosításának, német nyomás, magyar kormányon, médiatörvény miatt, jogszabály esetleges, német kormány, német nyilatkozatot, magyar médiatörvényt, magyar minisztérium, kedden elfogadott, tárca közleménye, törvény esetleges, közlemény szerint, baráti légkörű, törvénnyel kapcsolatban, európai értékrend, nemzetközi nyomás, Guido Westerwelle, Szijjártó Péter, Csütörtökön Martonyi János, Guido Westerwellével, Európai Unió, Martonyi János, Szerdán Szijjártó Péter, Európai Parlament, Szabad Demokrata Párt, Guido Westerwelle FDP-elnöknek, Európai Tanácsban, Európai Unióba, Alexander Lambsdorff EP-képviselő, Süddeutsche Zeitungnak, Kai-Olaf Lang, Európai Hírügynökségek Szövetsége,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tanmese  Facebookon kaptam  Tavaszi este  A pitypang legendája  ajándék, mellyel meglepem  Szeretem ujjad karcsuságait,  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy párkányon  Különleges  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Alvó cicák  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  "Ez egy csoda"  Jó éjszakát  Az ember emlékekből áll  Jázmin  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Pierrot &...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Otthon  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Tanmese  Hamvas Béla  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Megígért békesség  Egyszerű  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  IGEN így  Megígért békesség  Sík Sándor - Ha jő a perc  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  A pitypang legendája  Márai Sándor tollából  Különleges  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Különleges  Egyszerű  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A sorsod  Magamnak  Otthon  Magyar költészet napja  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Előfordul, hogy  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Magamnak  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal 
Bejegyzés Címkék
német nyomás, magyar kormányon, médiatörvény miatt, jogszabály esetleges, német kormány, német nyilatkozatot, magyar médiatörvényt, magyar minisztérium, kedden elfogadott, tárca közleménye, törvény esetleges, közlemény szerint, baráti légkörű, törvénnyel kapcsolatban, európai értékrend, nemzetközi nyomás, magyarországi ellenzéki, magyarországi változtatásokat, jogállami elveket, médiával szemben, szóvivő jelezte, következő EU-elnökség, német kormányszóvivő, törvényt kedd, kritikusok szerint, törvény túlságosan, kizárólag fideszes, jelentős bírságokkal, kormány szerint, sajtószabadság korlátozása, megváltozott médiakörnyezethez, külföldről érkező, szankciók érdekében, konzervatív újságnak, alapvető európai, lisszaboni szerződés, német liberális, berlini Wissenschaft, liberális Süddeutsche, magyarországi fejleményeket, budapesti kormány, állami gyámkodásba, szakértő szerint, magyar médiatörvény, magyar kormányhoz, alábbi címen, félreértelmezték, lehetetlenítheti, médiatörvényről, félreértelmezte, külügyminiszter, figyelmeztetést, figyelmeztettek, médiakonszernek, változtatásokat, médiatanácsnak, kormányszóvivő, megfogalmazott, magyarországot, westerwellével, sajtószabadság, felszólították, nyilvánosságra, magyarországon, hírügynökségek, kellemetlenség, következetesen, magyarországi, mediatorvenyt, felkészültnek, emlékeztetett, nyilatkozatot, természetesen, szavazatokkal, médiatörvényt, beszélgetésen, tekintélyelvű, változtatását, nyilatkozatra, fejleményeket, delegáltakból, módosításának, tájékoztatása, médiatörvény, sajtóstábját, frakciójának, kormánypárti, kapcsolatban, közleményben, kollégájával, hangsúlyozta, szabályozást, megváltozott, parlamenthez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.