Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vajon meddig bírja a demokráci
  2010-12-24 10:41:05, péntek
 
  Vajon meddig bírja a demokrácia?

Patrick Buchanan, Creators Syndicate

Akik ismerik a Dunkirki csata vagy a blitz törtnetét, és az angol nép hősies helytállását azokban a nehéz időkben valószínűleg elkeseredtek a múlt heti események láttán.

Az angol parlament előtti téren összegyűlt csőcselék felgyújtotta Lord Palmerston, XIX. századi politikus szobrát és levizelte Winston Chruchill emlékművét. Charlie Gilmour, a Pink Floyd gitárosának, David Gilmournak a fia egy kötélen lógott a világháborúban elesett 700,000 angol emlékének tisztelgő kenotáfiumról.

Éjszaka több száz anarchista lepte el a Regent street-et, ahová éppen befutott Charles herceg és párja Camilla Parker-Bowles Rolls-Royce-a. A tömeg az autónak esett, és bakancsokkal, üvegekkel, botokkal és festékpuskával támadva kiabálta, hogy ,,Konzervatív csürhe!" és ,,Lefejezni mindet!"

Egy feliratot nyomtak Camilla oldalához egy nyitott ablakon keresztül. A biztonságiak közel voltak ahhoz, hogy fegyverrel védjék meg a trónörököst.

Mit akart a tömeg? A hazai diákok tandíjának megemelése ellen tiltakoztak, mellyel a kormány részben azon igyekezne változtatni, hogy ne a külföldi diákok jóval magasabb tandíjából fedezzék az angol diákok alacsony tandíjait. A tervezet a mostani, évenkénti legfeljebb 3 ezer fontos (996 ezer forintos) tandíjat egyes egyetemeken 2012-től 9 ezer fontban (2 millió 988 ezer forintban) maximálná.

És a megszorítások még csak most kezdődnek Európában...

Az Ír-tengeren túl is 50 ezres tömeg tüntetett, mégsem tudták megakadályozni a kormány költségvetésének elfogadását, melyet az EU követelt az írektől a mentőcsomag fejében.

,,Ez egy báb-kormány költségvetése... azt teszi, amit az IMF, az EU és az Európai Központi Bank diktál," nyilatkozta Michael Noonan, a választások után megalakulandó új kormány pénzügyminiszter várományosa.

Noonan szerint Dublin levelei az IMF-hez és az Európai Központi Bankhoz úgy hangoznak, mintha a szerződés aláírását erőszakkal kényszerítették volna ki a kormánytól.

Az írek amiatti dühe, hogy kénytelenek kimenteni az ír bankok európai részvényeseit, végignézni az Anglián eluralkodó anarchiát, a nyugdíjkorhatár megemelése miatti tüntetéseket Franciaországban, a görög zavargásokat, Portugália és Spanyolország veszélyes helyzetét és a németek amiatti dühét, hogy ők fizetik meg bajba jutott partnerországaik kimentését, megköveteli, hogy feltegyük a kérdést:

Vajon lehetséges-e erőszakos zavargások kirobbanása, kormányok összeomlása és olyan populista politikusok hatalomra jutása nélkül megreformálni Európa segélyből élő országait, akik inkább hagynák, hogy országuk csődbe menjen, minthogy rákényszerítsék az őket megválasztó tömegekre, hogy viseljék a banki befektetők kimentésének terheit?

Képes lesz-e az európai demokrácia átvészelni a készülő vihart?

Vajon elkerülhetetlenek-e a bankcsődök és bizonyos országok fizetésképtelenné válása Európában? Egy ilyen összeomlás vajon csak Európát érintené, amikor szinte valamennyi amerikai bank transznacionális pénzintézet?

Arról se feledkezzünk meg, hogy Amerika is mélyen benne van a válságban. A New York Times a napokban jelentette a Long Island-i Nassau megyéről, hogy ,,részvényeiket hirtelen leértékelték és a kormány felügyeleti szerve bármelyik pillanatban lefoglalhatja csekkfüzetüket és hitelkártyáikat. Nassau a teljes összeomlás szélén áll."

Most, hogy az élénkítő program keretében kapott pénzek, amik megakadályozták a 2009-es vagy 2010-es csődöt, elfogyóban vannak Kalifornia, Illinois, New Jersey és New York államok deficitje elérte a mindenkori legmagasabb szintet.

Illinois állam deficitje jelenleg 15 milliárd dollár, ami az állam éves költségvetésének egyharmada. Kaliforniát egyre inkább Spanyolországhoz hasonlítják az elemzők. Illinois vagy Kalifornia fizetésképtelenné válása ugyan olyan hatással lenne az USA hitelminősítésére, mint Olaszország vagy Spanyolország fizetésképtelensége az Európai Monetáris Térségére.

A deficit nemhogy csökken, de egyre növekszik. A 2011-es deficit az Egyesült Államoknak 857 milliárd dollárba kerülő Obama-féle adókedvezmények nélkül is gyors ütemben növekszik.

Az USA csak november hónapban 150,4 milliárd dollárral költött többet, mint amennyi bevétele volt. Az október elsején kezdődött 2011-es pénzügyi év első két hónapjában a FED 585,7 milliárd dollárt költött és 294,9 milliárd dollár bevétele volt, ami 290,8 milliárd dolláros deficitet jelent a pénzügyi év egy hatod része alatt.

A kiadások lassan elérik a bevételek 200 százalékát.

Az USA városai, államai és a kormány, valamint Európa kormányai hamarosan bizalmi válsággal találják szemben magukat. Vajon a politikusok képesek lesznek meggyőzni a befektetőket, hogy részvényeik érnek annyit, mint amikor megvásárolták őket?

Vagy talán jobb lenne eladni mindent mielőtt túl késő?

Lehetséges, hogy a demokratikus kapitalizmus válságával állunk szemben?

http://vegsoidok.hu/blog/vajon-meddig-birja-a-demokracia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, költségvetésének, transznacionális, partnerországaik, spanyolországhoz, franciaországban, rákényszerítsék, megakadályozták, hitelkártyáikat, kényszerítették, nyugdíjkorhatár, adókedvezmények, megakadályozni, csekkfüzetüket, festékpuskával, világháborúban, spanyolország, megszorítások, megreformálni, lefoglalhatja, részvényeiket, megalakulandó, megvásárolták, részvényeseit, költségvetése, kenotáfiumról, tüntetéseket, feledkezzünk, zavargásokat, felgyújtotta, kimentésének, leértékelték, valószínűleg, demokratikus, befektetőket, helytállását, blitz törtnetét, nehéz időkben, múlt heti, angol parlament, kötélen lógott, világháborúban elesett, autónak esett, feliratot nyomtak, nyitott ablakon, biztonságiak közel, hazai diákok, kormány részben, külföldi diákok, angol diákok, kormány költségvetésének, mentőcsomag fejében, Patrick Buchanan, Creators Syndicate, Lord Palmerston, Winston Chruchill, Charlie Gilmour, Pink Floyd, David Gilmournak, Camilla Parker-Bowles Rolls-Royce-a, Európai Központi Bank, Michael Noonan, Európai Központi Bankhoz, York Times, Long Island-i Nassau, Európai Monetáris Térségére, Egyesült Államoknak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amellett, amit az emberek  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az időskori betegségeket is cs...  Nagyi süt  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Lőrinczi Emese tollából  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  különleges  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Vidámság  A felvilágosodás...  Laczkó Sándor - A bizalom....  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A női sziv  Paul David Tripp Április 8  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  A felvilágosodás...  Szép estét  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Négy sor egy csodálatos versbő...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Reggeli kávé  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  Idézetek a magányról  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Alvó cica  Kitaszítva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mosoly  Mindig lesz olyan  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Paul David Tripp Április 11  különleges  Nézni  különleges  Facebookon kaptam  Monológ  Mi volt e hatalom értelme  Facebookon kaptam  Egy valóban nagy örökség  Tavaszi este  Levél öregségemre  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egy rohanás az élet  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Nagyi süt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Itt a tavasz  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél öregségemre  Áldás  Esti kép  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
blitz törtnetét, nehéz időkben, múlt heti, angol parlament, kötélen lógott, világháborúban elesett, autónak esett, feliratot nyomtak, nyitott ablakon, biztonságiak közel, hazai diákok, kormány részben, külföldi diákok, angol diákok, kormány költségvetésének, mentőcsomag fejében, választások után, szerződés aláírását, írek amiatti, nyugdíjkorhatár megemelése, görög zavargásokat, németek amiatti, őket megválasztó, banki befektetők, európai demokrácia, készülő vihart, ilyen összeomlás, napokban jelentette, kormány felügyeleti, teljes összeomlás, élénkítő program, 2009-es vagy, mindenkori legmagasabb, állam éves, deficit nemhogy, 2011-es deficit, október elsején, hatod része, kiadások lassan, politikusok képesek, demokratikus kapitalizmus, pénzügyminiszter, költségvetésének, transznacionális, partnerországaik, spanyolországhoz, franciaországban, rákényszerítsék, megakadályozták, hitelkártyáikat, kényszerítették, nyugdíjkorhatár, adókedvezmények, megakadályozni, csekkfüzetüket, festékpuskával, világháborúban, spanyolország, megszorítások, megreformálni, lefoglalhatja, részvényeiket, megalakulandó, megvásárolták, részvényeseit, költségvetése, kenotáfiumról, tüntetéseket, feledkezzünk, zavargásokat, felgyújtotta, kimentésének, leértékelték, valószínűleg, demokratikus, befektetőket, helytállását, elkeseredtek, biztonságiak, kapitalizmus, bakancsokkal, megköveteli, választások, kirobbanása, összeomlása, trónörököst, nyilatkozta, politikusok, várományosa, gitárosának, részvényeik, konzervatív, kénytelenek, legmagasabb, elfogadását, felügyeleti, változtatni, pénzintézet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 463
  • e Hónap: 4208
  • e Év: 157704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.