Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyomoznak a milliárdos FKF-es
  2011-01-24 19:25:01, hétfő
 
  Nyomoznak a milliárdos FKF-es sóbizniszben

2011.01.24. 10:50 - Tenczer Gábor

Információink szerint egy 1,3 milliárd forintos útszórósó-beszerzés után nyomoz a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél. A gyanú szerint a 2006 és 2010 közötti szállításoknál a leszállított mennyiségű sónál többet számláztak. Nem volt nehéz, az FKF-nél 2010 novemberéig nem volt hivatalos mérleg.


A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél zajló nyomozásban olyan információk kerültek a rendőrséghez, hogy a téli útszóró só beszerzésekor a valós mennyiségnél többet számláztak, ezzel vagyoni hátrányt okoztak az FKF Zrt.-nek, erősítette meg értesülésünket a BRFK sajtóosztálya. Az ügyet vizsgálják.


Értesüléseink szerint az FKF Zrt. 2006-ban hároméves szerződést kötött az Octopus Kft.-vel kilencvenezer tonna útszóró só szállítására 1,34 milliárd forintért. A szerződést 2009 végén meghosszabbították, mert az enyhe teleken nem fogyott el az összes só. Az útszóró sót egyébként 1992 óta az Octopus szállítja az FKF-nek. Furcsa módon más pályázó a biztos üzlet ellenére nem is nagyon indult az FKF tenderein.

Belső információk szerint az Octopus mögött az FKF Zrt. egyik volt vezetője áll, a cégadatokból azonban ezt nem lehet kideríteni. Viszont több dolgozó is utalt rá, hogy áttételes kapcsolat van az egykori vezető és a cég között.

Egy dokumentum szerint több FKF-es azt állította, hiába akarták elérni, hogy az FKF vegyen mérlegeket, és mérje meg az Octopus alvállalkozója által szállított sót, a szándék a volt vezetőn megakadt. Külön érdekes, hogy a volt vezető egyik közeli rokona az FKF-nek pont azon az osztályán dolgozott, ahol a só beszerzésével foglalkoztak.


Hiteles mérleg 2010 novemberig nem is volt annál a cégnél, ahova évente több tízezer tonna útszóró sót szállítottak. Úgy tudjuk, a sót az Octopus mérte meg egy olyan mérlegen, ami nem adott ki hivatalos bizonylatot, majd onnan szállította az FKF telephelyeire, ahol a mérési adatokat bemondásra elfogadták.

A mennyiséggel egyébként jó mérleggel is többféleképpen lehetett trükközni. A pályaudvaron parkoltatott nyitott vagonokban a só tömege akár húsz százalékot növekedhetett, ha esett az eső, és a só megszívta magát. A pályaudvar és a telephely közötti szállítást sem ellenőrizte senki.

A sót kiszóró célgépeket nem látták el GPS-szel, így nem lehetett ellenőrizni őket. Információink szerint a belső ellenőrzés fogott olyan sofőrt, aki sóval teli kocsijával beállt egy olyan udvarra, ahol öt-tíz kilós kiskereskedelmi útszórósós-zacskókat találtak, zacskózógéppel együtt.

A sót akkor is szórták - és olyan mennyiségben -, amikor nem kellett volna. Sofőrök számoltak be róla, hogy gyakran a hóesés legkisebb gyanújára is kiküldték őket sózni, mert az volt az érdek, hogy minél több só fogyjon, és az elavult, elkopott szóróberendezések is sokszor a kelleténél több sót szórtak az útra. Így persze a növények és az arra járó járművek is sokkal jobban károsodtak a szükségesnél.

Egy feljegyzés szerint 2009-2010 telén ötvenezer tonna sót szórtak ki Budapesten, ami meghaladja az útfelület alapján számított környezetvédelmi határértéket. 2010 tavaszán az FKF egyik egyik volt gazdasági vezetője kötelezővé akarta tenni a hivatalos mérést, és el akarta érni, hogy biztonsági szolgálat egy tagja kísérje a szállítmányt, de bevallása szerint megfenyegették.

BVK: novembertől hivatalos mérlegen mérnek

Megkerestük az FKF Zrt.-t felügyelő Budapesti Városüzemeltetési Központot, amelynek szóvivője, Szűcs Panni elmondta, hogy tavaly novemberben gyökeresen megváltoztatták a sószállítás gyakorlatát.


Az új menedzsment intézkedései nyomán 2010 novembere óta a beszállított tételeket a vagonból a teherautóra rakás után hitelesített, úgynevezett tappancsos mérlegen lemérik, és hivatalos mérlegjegyet állítanak ki és nyújtanak be a társaságnak. Ezután az FKF saját mérlegén is ellenőrzi a tételeket. Minden egyes beérkező szállítmányt az FKF biztonsági emberei kísérnek a raktárakig.

A BRFK-n kívül az FKF új belső ellenőrzése is vizsgálja az eddigi szóróanyag-beszállítási, -nyilvántartási, -tárolási és -felhasználási gyakorlatot. A vizsgálat eredményeit felhasználva az FKF olyan zárt rendszert alakít ki a következő szezonra, amely kizárja a visszaélés lehetőségét, és még idén minden telephelyre hiteles hídmérleget telepítenek, mondta el Szűcs Panni.

Az FKF 2011. január 21-én, egy közbeszerzési eljárás után - 1992 óta először - nem az Octopus Kft.-vel, hanem egy új beszállítóval szerződött, így az európai sóhiány ellenére is olcsóbban vásárol sót, mint a korábbi években. Szűcs Panni szerint ezek az intézkedések évente százmillió forintos megtakarítást hoznak a fővárosi tulajdonban lévő cégnek.

http://index.hu/belfold/budapest/2011/01/24/nyomoznak_a_milliardos_fkf-es_sobizni szben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelmi, kiskereskedelmi, megváltoztatták, nyilvántartási, alvállalkozója, zacskózógéppel, megfenyegették, szállításoknál, értesülésünket, többféleképpen, sajtóosztálya, megtakarítást, beszerzésekor, értesüléseink, kilencvenezer, közbeszerzési, beszállítóval, információink, felhasználási, növekedhetett, telephelyeire, beszerzésével, pályaudvaron, szállítottak, szükségesnél, rendőrséghez, hitelesített, mennyiségnél, szállítmányt, mérlegjegyet, mennyiséggel, parkoltatott, beszállítási, cégadatokból, felhasználva, intézkedései, milliárdos FKF-es, gyanú szerint, leszállított mennyiségű, téli útszóró, valós mennyiségnél, ügyet vizsgálják, szerződést 2009, enyhe teleken, biztos üzlet, cégadatokból azonban, egykori vezető, dokumentum szerint, volt vezetőn, volt vezető, osztályán dolgozott, olyan mérlegen, Tenczer Gábor, Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt, Octopus Kft, Budapesti Városüzemeltetési Központot, Szűcs Panni,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevem  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Nevem  Soha ne kedvezz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  69 éve hunyt el Albert Einstei...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kislány  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Png lepke  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png férfi  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Minden harmadik...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem méltó hozzád  Egy bizonyos határt  Makszim Gorkij gondolata  A kételkedés kezelése  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Miért nem menti meg Jézus a jó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A másik dolog,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A Megváltó szolgálatában  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hiányzik  Erdőn  Png csokor  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szép estét  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  Reménység és erő Krisztustól e...  Mai harmónia kártyám  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Akarat  Irgalom és ítélet  Sokan azt tartják  Alázat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Minden harmadik...  Bertolt Brecht -től idézet  képre írva  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Reggel van  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
milliárdos FKF-es, gyanú szerint, leszállított mennyiségű, téli útszóró, valós mennyiségnél, ügyet vizsgálják, szerződést 2009, enyhe teleken, biztos üzlet, cégadatokból azonban, egykori vezető, dokumentum szerint, volt vezetőn, volt vezető, osztályán dolgozott, olyan mérlegen, mérési adatokat, mennyiséggel egyébként, pályaudvaron parkoltatott, telephely közötti, belső ellenőrzés, olyan udvarra, hóesés legkisebb, kelleténél több, arra járó, feljegyzés szerint, útfelület alapján, hivatalos mérést, tagja kísérje, sószállítás gyakorlatát, beszállított tételeket, teherautóra rakás, vizsgálat eredményeit, következő szezonra, visszaélés lehetőségét, közbeszerzési eljárás, európai sóhiány, korábbi években, intézkedések évente, fővárosi tulajdonban, környezetvédelmi, kiskereskedelmi, megváltoztatták, nyilvántartási, alvállalkozója, zacskózógéppel, megfenyegették, szállításoknál, értesülésünket, többféleképpen, sajtóosztálya, megtakarítást, beszerzésekor, értesüléseink, kilencvenezer, közbeszerzési, beszállítóval, információink, felhasználási, növekedhetett, telephelyeire, beszerzésével, pályaudvaron, szállítottak, szükségesnél, rendőrséghez, hitelesített, mennyiségnél, szállítmányt, mérlegjegyet, mennyiséggel, parkoltatott, beszállítási, cégadatokból, felhasználva, intézkedései, szállítására, beszállított, foglalkoztak, intézkedések, mennyiségben, sobizniszben, határértéket, leszállított, sóbizniszben, gyakorlatot, eredményeit, szállította, gyakorlatát, telepítenek, úgynevezett, bizonylatot, információk, lehetőségét, telephelyre, hídmérleget, menedzsment, társaságnak, megkerestük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.