Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
JOGFOLYTONOSSÁg
  2011-03-02 20:31:11, szerda
 
  JOGFOLYTONOSSÁG
2011. március 2. 06:32:54


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=79359


E sorok írása idején még nem ismertek ama ,,nemzeti konzultáció" kérdései, melyet a ,,közhatalom képviselői" kívánnak elénk tárni egy készülő új alkotmány össztársadalmi megerősítésére. A kérdések ismerete nélkül is számos gondolat megjósolható vagy kifejthető, az új alkotmány a jelen történelmi helyzetben nem lesz más, mint az európai uniónak megfelelő, nemzeti vonatkozásban langyos (vagy éppen a valós magyar történetiséget és eszmetörténetet is mellőző) tákolmány, ellenkező esetben az unió komoly feddésére lehet számítani. Csak elméletileg áll fenn az a lehetőség, hogy a kérdőíveket a megkérdezettek kétharmad részben visszaküldjék, ennek hiányában azonban a parlamenti kétharmados többség jogosultsága is megkérdőjelezhető. Többnyire nem fogják ezt kitölteni az emberek, mert az ország még vészhelyzetben (abban vagyunk!) sem volt képes mostanában hangját hallatni. A kérdőívek a kukákban fognak kikötni, jobb esetben a szelektív papírgyűjtőkben, de még így is kár a nyomdaköltségért és a papírpazarlásért.

A válaszküldés elmaradása azonban nem csak tudatlanságból fakad, ellenkezőleg, nagyon is jól sejthető, hogy nem ennek alapján készül majd az alkotmány. Még veszélyesebb az, ha a kérdőív kitöltetik, mert ezzel egyes pártok hithű katonái becsapós, de lényegtelen kérdésekhez adhatják aláírásukat. Meg lehet kérdeni ,,mindenkit", de erre hivatkozni kevés. Nem kell ,,mindenkinek" alkotmányozni, ez jogászi feladat. Nekünk az országról, az ország kívánatos jogállásáról kell nyilatkozni, ennek pedig jelszava lehet: JOGFOLYTONOSSÁGOT! Az egyetlen szóhoz magyarázat: helyre kell állítani azt a jogfolytonosságot, ami 1949-ben szakadt meg a Szovjetunió 1936-os sztálini, buharini alkotmányának átvételével. Meg kell magyarázni, hogy az ezutáni történelem is része (ha nem is dicsőséges része) az ország történetírásának, ugyanígy a jogtörténet is pontos tükre a helyzetnek, de jogfolytonosságról csak az ezt megelőző ezredévben beszélhetünk. 1949 után csupán alaptörvénnyé silányult az alkotmány, így minden koron jogos követelés maradhat a természetes módon fejlődött, a kollektív emlékezet által kialakított szokásjog, természetjog visszaállítása. Ma egyben lehet bízni, hogy e tényre és minden mellébeszélésre mind többen - szakemberek is - felhívják a figyelmet.

Az uniós valóság persze az, amit Martonyi János mondott 2011 januárjában, hogy az unió alapjogi chartájában felsorolt jogokat kell változtatás nélkül átemelni a készülő magyar alkotmányba. Ezek pedig sorrendben: Méltóság (!), Szabadságok, Egyenlőség, Szolidaritás, A polgárok jogai, Igazságszolgáltatás. A ,,méltóság" főcím, valljuk be, lejáratott és félreérthető fogalom, a felnövekvő generációk esetében mindenképpen. A fogalom tisztázásához érdemes idézni a címhez tartozó számozott cikkeket, úgymint emberi méltóság, az élethez való jog, a személyi sérthetetlenséghez való jog, a kínzás és az embertelen vagy megalázó bánásmód és büntetés tilalma, a rabszolgaság és a kényszermunka tilalma. Az utóbbi a magyar és európai valóság ismeretében azonban mosolyt keltő. Ha ma nem is kell számolnunk hajón ide szállított rabszolgákkal, a bevándorlás, az adósrabszolgaság, a kényszermunka-vállalás a jogelvek ellenére létező gyakorlat. Ami pedig a ,,nemzeti konzultációt" illeti, a nemzeti köntös ellenére valóság az, hogy a szövegezés annak a Szájer Józsefnek a kezébe került, aki európai parlamenti képviselőként éppen az Alkotmányügyi Bizottságnak lett tagja, a Jogi bizottságnak pedig póttagja. Érti-e ő vagy akár au EU parlament magyar tagjainak többsége a Szent Korona eszméjét? A nemzeti történelmet eláruló, az európai alkotmányozáshoz vezető úton persze sokan jártak. Ilyen volt az a 2003-as budapesti ,,Európai alkotmány - európai jövőkép"című nemzetközi konferencia a Parlamentben, melyen többek között Szekeres Imre elnökölt, de szólt Szili Katalin, az Országgyűlés akkori elnöke, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Harmathy Attila akadémikus, alkotmánybíró, Juhász Endre, Hiller István, Göncz Kinga (és a múltból Göncz Árpád), Herényi Károly... A rendezvényen szekcióvezetők voltak: Balázs Péter nagykövet, a Magyar Köztársaság Brüsszeli Állandó EU-képviseletéről, Török Ádám akadémikus, Göncz Kinga (az azóta megszűnt Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára, Vastagh Pál, az Európai Konvent tagja, volt igazságügyi miniszter és Mesterházy Attila, politikai államtitkár. E felsorolásban is van jogfolytonosság, ha más is, mint ami ma nemzeti értelemben lenne szükséges. Alkotmányozás dolgában azonban a 2010-ben megválasztott brüsszeli fideszes képviselői többség (köztük akkor Áder, Deutsch, Győri, Hankiss, Schmitt, Schöpflin, Surján és természetesen Szájer) sem gondolkozik másképp. Hamis a nemzeti képviselet itthon és Brüsszelben, hamis lesz a nemzeti konzultáció is.

Mielőtt fejünk fölé kényszerítenek egy újabb alkotmányt, érdemes idézni a XX. század sorsfordító évtizedeiben írt 1936-os sztálini, az Észak-Amerikai Egyesült Államok alkotmányáról 1946-ban született írást, de akár a Magyar Népköztársaság, majd a Magyar Köztársaság jelenlegi alkotmányának szellemiségét is. A szovjet alkotmányról írott (és 1949-ben magyar tanulmányozásra lefordított) anyag bevezetőjében ez áll: ,,A Szovjetunió - nagy és erős hatalom, A Szovjetunió erejének forrása - a szovjet szocialista rend, Minden szovjet polgárnak ismernie kell a Szovjetunió Alkotmányát. A mi szocialista hazánk minden egyes szovjet polgár számára széles utat nyit a fényes jövőbe s biztosítja azt, hogy erejét a tetszése szerinti életpályán fejtse ki." Az eszmeiség pedig Puskin (más korban született) gondolatával alátámasztva: ,,Hazánknak szenteljük/Szívünk legszebb indulatait." Sem ő, sem Petőfi vagy akár József Attila sem gondolhatta, mihez lehet majd soraikat később felhasználni.

A világhatalmi szempontból legalábbis kétoldalú tájékozódáshoz érdemes elolvasni azt az írást, ami 1946-ban (a sztálini alkotmány átvétele előtt) született az amerikai alkotmányról, megállapítva, hogy ,,a magyar nép sorsa közel egy század óta szorosan összekapcsolódik az Amerikai Egyesült Államokéval. Azóta, hogy a vesztett szabadságharc után a német elnyomás alatt sínylődő magyarság egyre nagyobb tömegekben ment új hont keresni túl a tengeren, élén nagy fiával, Kossuth Lajossal, a magyar népnek második hazája lett Amerika." Ezen írás első fejezetének címe: Alkotmány, mely a semmiből született. Ez pedig a megértés kulcsa, azaz élesen szemben áll azzal, ami a magyarságnak megadatott, mivel volt már legalább ezer éves történelme és ez idő alatt kialakult jogi gondolkodása. Az Államok alkotmánya ,,csinált" munka, az addigi magyar pedig egy évezreden át szervesen fejlődött. Csak erőszak által lehetett ezt félretenni. Visszatérve a tengerentúlra: ,,1787-ben fektetik le azokat az elveket, melyek alapján az Unió létrejött. A kiküldöttek elnökül Washington Györgyöt választották, aki az Egyesült Államok hadseregeinek főparancsnoka volt..." Nem utolsósorban pedig szabadkőműves. Megszületett tehát a világ első szabadkőműves alkotmánya, melynek gondolati utódja a Szovjetunióé, majd az Európai Unióé. Hosszú az út George Washingtontól Javier Solanáig, aki 1995-1999 között a NATO főtitkára, majd az Európai Unió Tanácsának főtitkára volt egy évtizeden át. Így egyesült régen és most a katonai, politikai és gazdasági hatalom az amerikai, szovjet és európai unióban egyaránt. Mindez pedig a nemzetközi szabadkőműves háttérhatalom igényei szerint történt és történik, ami báránybőrbe bujtatott farkasként támad, céljai eléréséhez békét és barátságot hirdet, miközben forrongást szít és háborút csinál.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró

[Vissza] Forrás: dr. Nagy Attila
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összekapcsolódik, alkotmányozáshoz, adósrabszolgaság, nyomdaköltségért, történetírásának, papírpazarlásért, jogfolytonosság, tanulmányozásra, mellébeszélésre, papírgyűjtőkben, eszmetörténetet, megerősítésére, össztársadalmi, történetiséget, szekcióvezetők, megkérdezettek, népköztársaság, vészhelyzetben, kényszerítenek, képviseletéről, tudatlanságból, tájékozódáshoz, visszaállítása, szellemiségét, tengerentúlra, kényszermunka, vonatkozásban, alkotmányának, hadseregeinek, főparancsnoka, szabadkőműves, visszaküldjék, tisztázásához, felsorolásban, alkotmányozni, washingtontól, kérdések ismerete, jelen történelmi, európai uniónak, valós magyar, unió komoly, megkérdezettek kétharmad, parlamenti kétharmados, kukákban fognak, szelektív papírgyűjtőkben, válaszküldés elmaradása, kérdőív kitöltetik, ország kívánatos, egyetlen szóhoz, ezutáni történelem, ország történetírásának, természetes módon, Martonyi János, Szájer Józsefnek, Alkotmányügyi Bizottságnak, Szent Korona, Szekeres Imre, Szili Katalin, Kiss Péter, Harmathy Attila, Juhász Endre, Hiller István, Göncz Kinga, Göncz Árpád, Herényi Károly…, Balázs Péter, Magyar Köztársaság Brüsszeli Állandó EU-képviseletéről, Török Ádám, Családügyi Minisztérium, Vastagh Pál, Európai Konvent, Mesterházy Attila, Észak-Amerikai Egyesült Államok, Magyar Népköztársaság, Magyar Köztársaság, Szovjetunió Alkotmányát, József Attila, Amerikai Egyesült Államokéval, Kossuth Lajossal, Washington Györgyöt, Egyesült Államok, Európai Unióé, George Washingtontól Javier Solanáig, Európai Unió Tanácsának, Nagy Attila,
1Papi (#1)   2011-03-02 23:58:58
Sajnos ettől az alkotmányozástól sem lehet többet várni, mint a mostani erőszakalkotmánytól. Ha nem Magyar képviselők döntenek a sorsunkról, akkor mért is várnánk mást? Ugyanis a kettős állampolgárságú, kettős identitású képviselőinknek, nem a nemzet, a Magyar nép a fontos, hanem a gyarmatosítók maximális kiszolgálása. Ezt számtalan példával is bizonyították, de csak a lisszaboni szerződés olvasatlan aláírását veszem az egyiknek, az is sok. A nemzetellenes döntéseik nem fognak ennek a nemzetnek más hozni, csak pusztulást - sajnos!
Nem is hergelem magam tovább, mert már ahhoz kevesen vagyunk, hogy egymás szemét nyitogassuk. Az iskolákban is fontosabb a holokauszt tanítása, a bűntudat besajtolása, mint a Magyar nemzet igaz történelme! Ez a kifizetődő egyeseknek, miközben a bankok depresszióba sodorják az ország lakósságát.
Mire is esküdtek a "mi országgyűlési képviselőink"? Biztos, hogy nem erre!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Nevem  Png virág  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  A Megváltó szolgálatában  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Png férfi  Sokan azt tartják  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png fotel  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  Kaffka_Margit  Nem méltó hozzád  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép álmokat!  Png csokor  Png rózsa csokor  A sors  Esti kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Erdőn  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Popper Péter szavai  Akik bántanak téged  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szívem tiéd  Reggel van  Jónás Tamás – Végtelen b...  Németh László tollából  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png lepke  Facebookon kaptam  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
kérdések ismerete, jelen történelmi, európai uniónak, valós magyar, unió komoly, megkérdezettek kétharmad, parlamenti kétharmados, kukákban fognak, szelektív papírgyűjtőkben, válaszküldés elmaradása, kérdőív kitöltetik, ország kívánatos, egyetlen szóhoz, ezutáni történelem, ország történetírásának, természetes módon, kollektív emlékezet, uniós valóság, unió alapjogi, készülő magyar, polgárok jogai, felnövekvő generációk, fogalom tisztázásához, címhez tartozó, élethez való, embertelen vagy, kényszermunka tilalma, jogelvek ellenére, nemzeti köntös, szövegezés annak, kezébe került, nemzeti történelmet, európai alkotmányozáshoz, múltból Göncz, rendezvényen szekcióvezetők, azóta megszűnt, 2010-ben megválasztott, nemzeti képviselet, nemzeti konzultáció, újabb alkotmányt, szovjet alkotmányról, szovjet szocialista, fényes jövőbe, tetszése szerinti, eszmeiség pedig, világhatalmi szempontból, sztálini alkotmány, amerikai alkotmányról, vesztett szabadságharc, német elnyomás, magyar népnek, semmiből született, megértés kulcsa, magyarságnak megadatott, addigi magyar, kiküldöttek elnökül, világ első, nemzetközi szabadkőműves, összekapcsolódik, alkotmányozáshoz, adósrabszolgaság, nyomdaköltségért, történetírásának, papírpazarlásért, jogfolytonosság, tanulmányozásra, mellébeszélésre, papírgyűjtőkben, eszmetörténetet, megerősítésére, össztársadalmi, történetiséget, szekcióvezetők, megkérdezettek, népköztársaság, vészhelyzetben, kényszerítenek, képviseletéről, tudatlanságból, tájékozódáshoz, visszaállítása, szellemiségét, tengerentúlra, kényszermunka, vonatkozásban, alkotmányának, hadseregeinek, főparancsnoka, szabadkőműves, visszaküldjék, tisztázásához, felsorolásban, alkotmányozni, washingtontól, alkotmányáról, szabadságharc, képviselőként, alkotmányozás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.