Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tákolmány
  2011-03-20 11:58:14, vasárnap
 
  Tákolmány

Előzetes normakontroll

I. rész


A második "keresztény" államalapítás előtt állnánk? Úgy néz ki. Orbán betonoz. Most, amikor Európa alatt reng a föld. Komplett ez az ember? Rég mondogatom, nem. De lássuk legújabb hóbortját a "Magyar Alkotmány" eszement tervét.

Mi is az alkotmány általában véve? Több tucatnyi meghatározás létezik. Az egyiket ideírom.

"Az alkotmány jogszabályok és szokások összessége, amely az állami szervek létrehozására, működtetésére, az állami szervek és magánszemélyek kapcsolatára vonatkozó legfontosabb szabályokat tartalmazza. Alaptörvény, minden más jogszabály alapjául szolgál. Az alkotmányt minden szervnek és állampolgárnak be kell tartania [a törvény alkotót is köti]."

A többi se különb. Valami hiányzik belőlük. Természetesen a lényeg. Az élet és az alkotmány alapja a föld [haza] és nép [vér]. Ezt a valódi viszonyrendszert csak a III. Birodalomban tették a jogrend alapjává, íratlan alkotmány formájában. Orbán írott, azaz "kartális" alkotmányt rendelt a kancelláriánál. Ime.

"Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette."

Sikerült tehát kihagyni a Honfoglalást, Árpáddal a vezérlő fejedelemmel együtt. Bravó! Ezek szerint viszont Ferenc- jóska okosabb ember, képzettebb jogász, sőt jobb magyar (!) volt Orbánnál. Írtam erről egy kommentárt amelyből idézek néhány passzust.

"Azt is érdemes megállapítani, hogy mit nem ünneplünk aug 20-án. Például semmi esetre sem az államalapítást, azt ugyanis hagyományosan nem Istvánnak, hanem Árpád fejedelemnek tulajdonították. 1896-ban a magyar országgyűlés Baross Gábor javaslatára elfogadta az ún. Ezredéves (Milleniumi) emléktörvényt.

A törvény - az 1896 évi VII. Törvénycikk "a honalapitás ezredik évfordulójának törvénybe iktatásáról." praembuluma egyértelműen rámutat arra, hogy az államalapítást nem Szent Istvánnak, hanem Árpád vezérnek tulajdonították. Az eredeti szöveg így szól: 'A magyar állam 1896-ban ezeréves megalapításának és fennállásának ünnepét üli. A törvényhozás ennek emlékét a következőkben örökíti meg:


1. §. A magyar szent korona országainak törvényhozása vallásos áhitattal ad hálát az isteni gondviselésnek, hogy az Árpád (!) és vitéz hadai által megalapított hazát oltalmába fogadta, fejedelmeit bölcseséggel, népét erővel és önfeláldozó hazaszeretettel megáldotta és az országot jó- és balsorsban segítve, annak lételét ezer éven át sok viszontagság között is fentartotta.



Erre kimondta az áment még Ferencjóska is!


2. §. Ezen ünnepélyes alkalommal az országgyülés mindkét háza legmélyebb hódolattal járul ő császári és apostoli királyi felsége I. Ferenc József elé, akinek dicsőséges uralkodása alatt az ország 'alkotmányos szabadsága' és zavartalan fejlődése biztosítva van. Magyarország és társországainak apostoli királya viszont törhetlen bizalmát nyilvánítja szeretett népének hűségében. Szilárd alapjai ezek annak az áldásos összhangnak, melynek ereje a jövendő századok biztos haladásának is zálogát képezi."

Aztán ha Orbán a családdal kisétál a Hősök Terére és megmutatja nekik az a sok bronz bácsit [gyalog és lovon], mit mond nekik, hogy kerültek oda, mikor és miért, kicsodák ők? Tudja tán (?), hogy a "milleniumi létesítményeket" az 1896. évi VIII Törvénycikk "a honalapitás ezredik évfordulójának megörökitésére alkotandó müvekről" alapján állították fel és nem István, hanem Árpád a középponti alak.

Mindezek az "Ezer év magyar törvényei" c. honlapon találhatók. [A linkek viszont egyenesen a hivatkozott jogszabályokra mutatnak.]



A magyar költőnek és íróknak nem csupán a nagyjai, de apraja - nagyja Árpádot tiszteli a a magyar haza megszer
zőjének, ill. megalapítójának, kivéve tán Ady Endrét.

"Büszkék vagyunk országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.

Ugyan kikre gondol? Árpádra tán, aki Pozsonynál a német király ellenében védte a hont? Pedig akkor nem babra ment a játék!

"A háború céljaként Lajos király [Ludovicus Rex Germaniae] elrendeli: 'decretum... Ugros eliminandos esse', vagyis 'rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak' írja az annalium Boiarum."

Ebből aztán bajor-irtás lett...

"A német hadsereg veresége teljes volt, azt az egykorú és közelkorú évkönyvírók sem tagadják. Lajos király már nem mert többé bajor földön tartózkodni. Németország biztosabb nyugati részébe húzódott. Így verte szét dicső Nagy Árpád Apánk azt az egyesült, támadó német-római hadsereget, melynek zászlajára az volt írva: a magyarokat meg kell semmisíteni!

Ezzel teremtette meg Árpád végérvényesen az erős Magyar Birodalmat. Általa nyert szép Hazát az egységes, összetartó és a Vérszerződés Alkotmányával rendezetten kormányzott Magyar Nemzet. De nagy áldozatot adtunk ezért! Árpád volt az áldozat, mert belehalt ő is és két nagy fia is ebben a Magyar Hazát megalapító véres küzdelemben kapott sebeibe." Írja Badiny Jós Ferenc neves történész. Dehát mit érdekli ez Orbán Viktort?

Ami a büszkeséget illeti, már rég nem értem, mireb büszkék a melegek, most meg azt nem értem kire - mire büszke Orbán? Másokra, őseire? Kik az ő ősei? Inkább hagyjuk.

"Tiszteletben tartjuk 'történeti' alkotmányunk vívmányait, és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos 'állami folytonosságát'."

Én úgy tudom, hogy amire gondolnak, az a 'történelmi' alkotmány. Abba viszont beletartozik az Etelközi Alkotmány [vérszerződés] és a Pusztaszeri Alkotmány [vérszerződés] is. A honfoglaló magyarság alkotmányos jogrendjét I. István épp a bajorok segítségével semmisítette meg, akik ellen Árpád még a magyar nép puszta létéért harcolt.

A Szent Korona semmiféle alkotmányos 'állami folytonosságot' nem testesít meg, több okból. Először is nincs olyan fogalom, vagy jogintézmény, hogy 'állami folytonosság'. [Ezt valamelyik hülye fideszes pöttyentette a szövegbe.] Jogfolytonosság van. Annak letéteményese Koppány volt, de őt a bajorok, I. István cinkossága mellett, felnégyelték. Egyáltalán nem bizonyított tény, hogy a Szentkorona Vajk keresztelésekor debütált volna. A Szent Korona szimbolikus, szakrális, ill. jogintézményi jellegét az újkorban alkották meg pihent agyú egyének "Szentkorona Tan" címszó val. Ha már itt tartunk, nem érdektelen e tan esszenciáját közreadni.

"A föld illetve általánosságban természeti erőforrásoknak a Szent Koronához való rendelése biztosíték, amellyel a közösségi erőforrások a közösség egészéhez rendeltettek. Ezzel megakadályoztatott, hogy pár nemzedék alatt a közösségtől és a közösséget alkotó személyektől a magántulajdon módszerével el lehessen vonni a természeti erőforrásokat, és ezzel a szabad életet ellehetetlenítő közállapotok alakuljanak ki."

Dehát miről tárgyalt Orbán első országlása idején Brüsszelben egyik állandó tettestársa Martonyi, ha nem a föld árúvá tételéről? Földünkre és méhének kincseire már csak moratóriumunk van, aztán jönnek a sáskák hitvány pénzükkel, de már nincs Árpádunk, csak Orbánunk.

"Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította annak közös értékeit."

Totális képzavar, ill. történelmi tudatlanság. Igaz küzdöttünk a hódító oszmánokkal (is), akiket (nem) mellesleg a "legkeresztényibb francia király" hajóhada fuvarozott Európa "lágy altestébe", hogy a Balkánon felnyomulva hátba támadhassák a többi keresztény országot. Többnyire azonban a "Keresztény Európa" martalóchadai ellen kellett harcolnunk, azaz a török áfium mellett a főleg a német maszlag ellen.

"Zrínyi Miklós (a költő és diplomata) világosan látta és le is írta a 'Német maszlag, török áfium' című könyvében, hogy ha a törököt csak osztrák segítséggel bírjuk kiverni, annak a vége osztrák megszállás lesz. S lőn. Semmiben sem különbözött az 1945-ös Fölszabadulástól, aminek szovjet uralom lett a vége. A török hadaktól lakatlanná tarolt vidékekre gyorsan sváb parasztokat telepítettek olyan előjogokkal, melyek nem illették meg a magyar jobbágyokat. [Ne ítéljük el őket, azok sem voltak hülyék ingyen jönni ide, a vad-keletre! Sose a kisember a bűnös, mindig a politikus.] No, a Rákóczi fiú, a későbbi II. Rákóczi Ferenc, akit a jezsuitákkal akartak osztrákká neveltetni a Habs burgok sikertelenül, hazajött, erdélyi fejedelem lett, és a már akkor javában tartó Thököly-féle szabadságharc élére állt. Igen reménykedett, ha nem is az EU-ban, de a Habsburgok természetes ellenségében, a francia királyban, aki hitegette is az utolsó csepp vérig. Úgy értem, Rákóczi kurucainak utolsó csepp véréig."

Ezt épp a Hetek-ben olvastam. [Más kérdés, hogy Zrínyi könyvének nem ez a címe... Itt ne merüljünk bele.]

És ki ellen vívtunk szabadságharcot 1948-ban? Nem a Habsurgok, ill. a "Keresztény Európa"ellen?


Több jel utal arra. hogy Orbán épp olyan otthonos a történelemben és a földrajzban, mint Schmitt Pál a 'hejesírásban'.

".... A Kárpát-medence ember alkotta és természet adta értékeit, ápoljuk és megóvjuk."

Ébresztő! A Kárpát medence egésze már rég nem a miénk. Egykori koronázó városunk, az Árpád által megvé dett, Pozsony ma már a szlovák állam fővárosa. Nem jobb lenne most csak a trianoni határok által kerített magyar földről és e föld méhének kincseiről (!) értekezni? A kettő ugyanis együtt (!) szolgáltatja a nép megélhetésének forrását. Az utóbbiról az alkotmány tervezet teljességgel megfeledkezni látszik, azaz egyetlen értelmes mondatot sem ír róla. E földvagyonkincs felmérése már megtörtént! Azt viszont nem leltározták a három balfasz [Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai] uralma idején. De azóta sem, hogy kitört a "fülkeforradalom" és Orbán országlása folyik. Miért nem? Vagy érdeklődjünk inkább a "testvéri" Izraelben?

Folytatom!

2010.03.12

Sz. Gy.


http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Alkotmany/Takolmany-1.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fölszabadulástól, függetlenségéért, viszonyrendszert, legkeresztényibb, hazaszeretettel, megalapításának, megalapítójának, földvagyonkincs, tulajdonították, társországainak, szabadságharcot, ellehetetlenítő, keresztelésekor, létesítményeket, jogfolytonosság, fülkeforradalom, általánosságban, államalapítást, megmaradásáért, jogszabályokra, évfordulójának, állampolgárnak, megörökitésére, magánszemélyek, erőforrásoknak, kancelláriánál, folytonosságot, megélhetésének, folytonosságát, gondviselésnek, természetesen, megfeledkezni, emléktörvényt, végérvényesen, moratóriumunk, erőforrásokat, alkotmány általában, egyiket ideírom, alkotmány jogszabályok, állami szervek, alkotmányt minden, törvény alkotót, alkotmány alapja, valódi viszonyrendszert, jogrend alapjává, magyar államot, keresztény Európa, vezérlő fejedelemmel, kommentárt amelyből, magyar országgyűlés, honalapitás ezredik, eredeti szöveg, Magyar Alkotmány, Szent István, Baross Gábor, Szent Istvánnak, Ferenc József, Hősök Terére, VIII Törvénycikk, Ludovicus Rex Germaniae, Nagy Árpád Apánk, Magyar Birodalmat, Vérszerződés Alkotmányával, Magyar Nemzet, Magyar Hazát, Írja Badiny Jós Ferenc, Orbán Viktort, Szent Koronát, Etelközi Alkotmány, Pusztaszeri Alkotmány, Szent Korona, Szentkorona Vajk, Szentkorona Tan, Szent Koronához, Keresztény Európa, Zrínyi Miklós, Rákóczi Ferenc, Schmitt Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
jó reggelt  Paul David Tripp Április 12  Reményik Sándor: Pierrot &...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  40 felett  Mindent de mindent visszakap  Borzasztó  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 12  Eduardo Sacheri gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  "Ez egy csoda"  Robert Merle tollából  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Magamnak  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 15  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Egy tavasz  Mindent de mindent visszakap  Különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Somlyó Zoltán - Orgonával  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Esterházy Péter: Harmonia c...  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Isten hűségének mértéke  Vidámság  József Attila - Kopogtatás nél...  Szívek  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Töröld le  különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Spenót fasírttal  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Nevelőszülőkhöz adták,  Hamvas Béla  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  40 felett  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét kedves látogatóimna...  Vito Giaquinto gondolata  Vidámság  Egy tavasz 
Bejegyzés Címkék
alkotmány általában, egyiket ideírom, alkotmány jogszabályok, állami szervek, alkotmányt minden, törvény alkotót, alkotmány alapja, valódi viszonyrendszert, jogrend alapjává, magyar államot, keresztény Európa, vezérlő fejedelemmel, kommentárt amelyből, magyar országgyűlés, honalapitás ezredik, eredeti szöveg, magyar állam, törvényhozás ennek, következőkben örökíti, magyar szent, isteni gondviselésnek, országgyülés mindkét, áldásos összhangnak, jövendő századok, családdal kisétál, középponti alak, linkek viszont, hivatkozott jogszabályokra, magyar költőnek, német király, háború céljaként, magyarok kiírtassanak, annalium Boiarum, német hadsereg, volt írva, erős Magyar, büszkeséget illeti, honfoglaló magyarság, bajorok segítségével, újkorban alkották, föld illetve, közösségi erőforrások, közösség egészéhez, közösséget alkotó, magántulajdon módszerével, természeti erőforrásokat, szabad életet, föld árúvá, sáskák hitvány, hódító oszmánokkal, többi keresztény, török áfium, német maszlag, törököt csak, vége osztrák, 1945-ös Fölszabadulástól, török hadaktól, magyar jobbágyokat, jezsuitákkal akartak, francia királyban, utolsó csepp, szlovák állam, trianoni határok, kettő ugyanis, alkotmány tervezet, három balfasz, fölszabadulástól, függetlenségéért, viszonyrendszert, legkeresztényibb, hazaszeretettel, megalapításának, megalapítójának, földvagyonkincs, tulajdonították, társországainak, szabadságharcot, ellehetetlenítő, keresztelésekor, létesítményeket, jogfolytonosság, fülkeforradalom, általánosságban, államalapítást, megmaradásáért, jogszabályokra, évfordulójának, állampolgárnak, megörökitésére, magánszemélyek, erőforrásoknak, kancelláriánál, folytonosságot, megélhetésének, folytonosságát, gondviselésnek, természetesen, megfeledkezni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.