Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rendőrállam?
  2007-02-09 21:27:06, péntek
 
  Rendőrállam?

- avagy A polgári szabadságjogok észrevétlen eltüntetése -

Az Amerikai Egyesült Államok 43. és az amerikai közvélemény által már színrelépésekor az Unió legbutább elnökének tartott ifjabb Bokor György, alias George W. Bush szép csendben, észrevétlenül, kiépítette a világon egyedülállló rendőrállamát. Azárt egyedülálló, mert nemcsak saját polgárainak szabadságjogait nyírbálta meg erőteljesen, hanem a külföldről odaérkezők bizonyos csoportjai ellen is diszkriminatív intézkedéseket tesz, amikor például a repülőtéren kamerás felvételt készít illetve ujjlenyomatot vesz róluk, azaz rabosít.

Mint a közelmúltban kiderült az Újvilág vezető hatalma lehallgatja a teljes telefon, fax és internetes forgalmat is. A dolog olyan szinten nem zavarja Amerikát, hogy a jó néhány esztendővel ezelőtt a mozikban bemutatott ,,Közellenség" című hollywoodi eksönmúviban maga Gene Hackman avat be minket a rendszer működésének titkaiban, amikor elmeséli nekünk - és a jól szituált, valamint megdöbbent munkajogászt alakító Kovács Vilmosnak, alias Will Smithnek - a rendszer működését. Mr. Hackmantől megtudhatjuk, hogy a rendszerbe be van táplálva kb. 200 szó, mint például ,,bomba" vagy ,,Allah" és ha ezek megjelennek a kommunikációban, a rendszer azonnal rázoomol, és a szövegkörnyezetet figyelembe véve kielemzi milyen veszélyforrást jelenthet.

De aki figyelemmel kíséri az immáron hatodik szériáját taposó ,,24" című sorozatot, ahol Jack Bauer - a kitűnő Kiefer Sutherland alakításában - a CTU, vagyis a Terrorelhárítás ügynökeként próbálja megakadályozni kisebb-nagyobb sikerrel azt, hogy az Egyesült Államok állandó terrortámadások célpontjaként összeomoljon, az is képet kaphat arról, mennyire könnyű manapság lehallgatni, vagy nyomonkövetni valakit.

Eddig tartott a filmek világa, eddig tartott Hollywood. De nézzük a valóságot! Vajon mit írna ma George Orwell, ha élne? Átdolgozná az 1984-et?

Nézzük mi a helyzet fatornyos kis hazánkban a terrorfenyegetések háza táján. A helyzet az, hogy az amerikai polgárok most már az ifjabb Bokor Gyurinak, közkedvelt nevén W-nek sem nagyon nézik el az efajta korlátozó intézkedéseket. Az emlékezetes szeptember 11-e óta lefojt már egy kis víz a Potomac folyón. De vajon mi a helyzet itt nálunk, több tízezer kilométerre a New York-i felhőkarcolóktól? Idézet az Index internetes portálon megjelent hírből:



,,Orwelli törvénymódosítás készül

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium "bűnüldözési és nemzetbiztonsági érdekekre való tekintettel" az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal és a Miniszterelnöki Hivatallal együttműködve kezdeményezte az elektronikus hírközlési törvény módosítását. Civil szervezetek szerint a törvénymódosítás tervezete adatvédelmi szempontból elfogadhatatlan, ellentmond a vonatkozó EU-irányelveknek és alkotmányellenes: a nemzetbiztonsági hivatalnak folyamatos online hozzáférést adna a telefonálók és az internetezők összes adatához, a szerzői jogvédők pedig még a mobilosok helymeghatározási adatait is kikérethetnék a szolgáltatóktól. A tervezetet az adatvédelmi biztos is bírálta.

Az EU 1997 óta több irányelvben tette lehetővé a tagállamok számára, hogy hírközlési szolgáltatóikat - bűnüldözési és nemzetbiztonsági érdekekre tekintettel - a kommunikációval összefüggő forgalmi és egyéb kísérőadatok megőrzésére és szolgáltatására kötelezzék. "A tagállamok ugyanakkor az adatok körét és megőrzési idejét egymástól eltérően szabályozták. Ez mára a nemzetközi bűnüldözési együttműködés korlátjává vált, amelyet az EU mielőbb orvosolni kíván." - áll a GKM az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítására vonatkozó előterjesztését indokló közleményében."



,,Nemzetbiztonsági ügy!" - hangzik el a mondat a hollywoodi eksönmúvikban, amikor nem akarnak valamit tudomására hozni a gyarló pórnépnek, No, hát itt is valami hasonló jelenség van kibontakozóban. Kapóra jön ez a lopakodó módszerekkel visszatért pártállami diktatúrának, megvan most már a demokratikusnak tűnő indok, amivel aztán végképp szentesíthető az egypárt uralom.

Francisco és csapata tanul a külhoni nagyembertől. Tanulja, hogyan kell indokolni. W is megindokolta, hogy miért kell korlátozni az alkotmányos szabadságjogok egy részét. Jó ürügy volt a terrorfenyegetettség, most pedig az annak folyományaként létrejövő iraki helyzet. Most a műminiszterelnök is valami effélével próbálkozik. Szokásához híven rendkívül ostobán és tehetségtelenül.

Először is szögezzük le, ezt egyszer már eljátszották, és a bűvész sem húzza elő kétszer ugyanazt a kalapból. Mert unalmas. Éppen ezért egyúttal rendkívül hiteltelen.

Emlékszünk még 2006. március 15-ére, ahol a gyáva féreg gyermekekkel vettte körül magát? A fekete ruhás mesterlövészek pedig kifejezetten diszharmóniát keltettek a Nemzeti Múzeum homlokzatán, ha a díszítő ornamens szerepét szánták nekik, hát nem valami sikeresen tettek eleget ennek a feladatnak. És mint tudjuk, akkor sem volt semmilyen fenyegetettség.

Nem kell ahhoz a 24-et vagy bármilyen más hasonló témájú sorozatot nézni, hogy tudjuk, ha az állambiztonsági szerveknek bármilyen információja van ilyen vagy hasonló jellegű cselekményekről vagy arról, hogy azok tervezési stádiumban vannak, a megszerzett információk birtokában kimennek, és elfogják a merényletet szervezőket, nem pedig világgá kürtölik, hogy mi a helyzet. Már ezért sem hihető a dolog.

(Lásd ,,látókörünkbe kerültek bizonyos személyek" Akkó' mi a rossebér nem mentek ki értük és hozzátok be őket? Ha pedig elmarad a merénylet, mondhatjuk azt, hogy a titkosszolgálat hibájából nem tudták elkapni őket, mert a bejelntés következtében a potenciális elkövetőknek volt idejük kereket oldani az országból? Sehogy sem áll össze a kép Szilvásykám!)

Természetesen az is elképzelhető - hiszen fényképfelvételeket láthattunk október 23-áról, ahogy rendőrök öltöznek át ,,Nagy-Magyarországos" pólókba, s vegyültek el provokátorként a tüntetők között, tehát azt a lehetőséget sem szabad kizárni, hogy a hatalom saját vagy felbérelt embereivel valamilyen provokatív cselekményt követtet el, csakhogy mégis bekövetkezzen a terrorfenyegetettség és el lehessen rendelni a kijárási tilalmat vagy a rendkívüli állapotot. (Ki tudja, talán még a statáriális bíróság felállításától sem riadnának vissza? Nem voltak olyan régen még azok a sortüzek és Horn eftárs is itt jár közöttünk...).

Még egy apró nüansz otóber 23-a kapcsán. Nem egy, nem két szemtanú állította, hogy az intézkedő ,,rendőrök" nem magyarul beszéltek. Egyesek szerint ukránul, mások szerint héberül, mindenesetre elgondolkodtató, hogy mire nem képes az internacionalizmus, hogy eftikéim hatalmának érdekében kihúzza őket a szarból. Ó pardon, hogy megoldja a problémás helyzeteket.

Nemcsak az következett be, amit annak idején a bülbülszavú titokszolga közölt a jó néppel, nevezetesen, hogy ,,a jóléti államok kora lejárt", hanem most már ,,nyugodtan" kimondhatjuka szabadságjogok kora is végképp leáldozóban van. Ezért nem lehetünk nyugodtak!

Készül az új világrend.

Úgy tűnik a szociális piacgazdaság egy hitelpénzzel eladósított világ képében akar reinkarnálódni, melynek első számú ismérve a fasiszta rendőrállam. Ez az új világrend mind gazdasági vonatkozásában - ennek csalhatatlan jelei a hitelpénzzel végletekig történő eladósítás, valamint a megjelenő munkanélküliség, amelytől később aztán nem lehet megszabadulni, mind társadalmi vonatkozásában melynek legfőbb ismérve, hogy korlátozzák az egyén szabadságjogait, végzetes hatást gyakorol a társadalmi kohézióra, a végsőkig próbára téve a társadalom egészséges önvédelmi képességét. Lerombolja a szolidaritás kersztényszociális eszméjét, valamint a goebbels-i kommunikációs sulykolás módszerével káros mértékben előtérbe tolja az individuumot, ezáltal a végletekig ledegradálja a közösségek által nyújtott összetartozás élményt. Ez az új világrend a szó legszorosabb értelmében nekimegy a családnak, mely a szociális piacgazdaságban és annak társadalmi-gazdasági termékében, a jóléti államban a társadalom legkisebb alapegysége volt, és helyére az önmegvalósító individuumot, az egyént állítja.

De talán még pontosabb, ha úgy fogalmazok, hogy az önző egyént állítja. Hiszen ez az új világrend azt mondja, hogy az önmegvalósítás érdekében csak az egyén számít. Nem kell törődnöd másokkal. Nem számít hány szerencsétlen sorsú embertársadon kellett átgázolnod a siker érdekében, a képzeletbeli célszalagot átszakítva pedig, ha visszanézel, hány vetélytársadat kellett beledöngölni a betonba ahhoz, hogy aznapra is megtermeld a betevőt. Egy cél lebegjen a szemed előtt: valósítsd meg önmagad!

De legalább a nap végén elmormolhatsz majd egy imát Mammonhoz, valahogy így:

,,A mindennapi profitunkat add meg nekünk ma!
És taposd el az ellenünk vétkezőket!"

Ez az új világrend minden középpontjába a kíméletlen versenyt állítja, ahol minden megengedett. A háttérhatalom kezében tartva a tömegtájékoztatást olyan viselkedési sémákat mutat be mintaként a felnövekvő nemzedékek számára, mely ezt a kíméletlen - a mindenek felett álló anyagi haszonszerzésből fakadóan természetesen egyenlőtlen és eleve kilátástalan - versenyt kiáltja ki mindenhatónak és első számú értékmérőnek.

Ahogyan azt annak idején a megszorítások bejelentésénél maga a műminiszterelnök is mondotta, itt van most mán az ideje annak, hogy a magyarok - ez a ritka tehetséges nép - végre a sarkára álljon és elkezdjen öngondoskodni magáról. Nem érdekes, hogy a lassan már európai mértékű árakat negyede-ötöde annyi pénzből kellene kifizetnie, nem érdekes, hogy megfosztották a vagyonától, s ezzel együtt önrendelkezésétől is, nem érdekes, hogy nincsenek megtakarításai, semmi nem érdekes. Tehetséges nép ez a magyar, valahogy majd csak megoldja ezt is. Ja és természetesen ehhez az új világrend diktálta ,,minimál létezés" koncepcióhoz az államtól aztán már végképp ne számítsunk semmilyen segítségre, mer' hogy annak egyetlen feladat van csupán, hogy a KÖZTÁRSASÁG működéséhez, működtetéséhez szükséges lóvét beszedje a néptől. Ennyi.

Most akkor vessünk egy pillantást arra, hogy mindehhez a (nép)köztársasági elképzeléshez milyen gazdasági létezés, illetve környezet párosul. Idézet David Icke: Az igazság szabaddá tesz című munkájából:



,,Az Új Világrendre vonatkozó terv és a globális ellenőrzés új szakaszhoz érkezett az úgynevezett ‘funny money' (furcsa pénz) létrejöttével. Ez az a folyamat, amelynek segítségével a bankok kölcsön tudnak adni olyan pénzt, amely nem létezik (hitel), és kamatot tudnak érte szedni. Ha valaki kölcsönad valamit, ami nem is létezik, és azt várja el, hogy a kölcsönbe vevő fizessen is érte, akkor még az is eszünkbe juthat, hogy a rendőrséghez forduljunk. Ha kölcsönadok valamit, ami nem létezik, és azt mondom, hogy neked azért fizetni kell, mert másképp bíróság elé megyek és elveszem a tulajdonodat, akkor már kijelenthetjük, hogy egy fasiszta államban élünk. Pedig, amiről eddig szó volt, az nem más, mint a világ jelenlegi bankrendszere és az az eszköz, amellyel, mind a népeket, mind a kormányokat el lehet adósítani."



Így néz ki tehát mai világunk, s benne Magyarország is. Ahogyan azt a kitűnő Drábik János mondotta egy helyütt:



,,Meg kell ismernünk a pénzrendszert, mert ma pénzuralmi rendszerben élünk, ahol pénzuralmi módszerekkel uralkodnak rajtunk!"



A monopolizált vagy a monopolizálásra törekvő tömegtájékoztatás szervilis módon szolgálja ki ezt a fékevesztett pénzhatalmat, mely brutális módon, kíméletlenül szaggatja szét a társadalom szövetét. Szétveri a közösségeket, atomizálja a társadalmat, tömegtermékek döbbenetes mennyiségű túltermelésével uniformizálja a fogyasztást, miközben a világnak egy jelentős részén éhen pusztulnak az emberek. Eddig soha nem látott mértékben nőnek a különbségek az élet és a világ minden területén, s mindehhez társul egy központosított, kézileg levezényelt és vezérelt jogfosztás, ami az emberiséget - túl azon, hogy immáron létezésében fenyegeti - önérzetükben is meg is alázza az egyes embereket.

Tudom, hogy közhelynek hangzik, s mint a közhelyek ez a mondás is sokszor elcsépeltnek tűnik, és az ember olykor már csak legyint rá, mégis azt mondom, ez az egyetlen kiút: GONDOLKODJ GLOBÁLISAN, CSELEKDJ LOKÁLISAN!

Ne akarjuk rögtön megváltani a világot, miközben térdig járunk a szemétben, mert a kukában turkáló hajléktalan most már arra is lusta, hogy az utcai szeméttároló fedelét visszacsukja. Először nézzünk körül, mit tehetnénk a saját környezetünk, és igen, nem félek leírni, még akkor sem ha esetleges álliberális elveket valló olvasóim kiakadnak, mint az Epeda sezlonyrugó, szóval a saját életterünk jobbá tételéért.

Legyen vége most már a hazudozásnak, adjuk vissza végre a szavaknak a valódi jelentés- és igazságtartalmát!

Mert ha a munka nem is, de az igazság bizonnyal szabaddá tesz!

Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára

www.johafigyelunk.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, felhőkarcolóktól, műminiszterelnök, igazságtartalmát, alkotmányellenes, törvénymódosítás, haszonszerzésből, demokratikusnak, munkanélküliség, tehetségtelenül, elfogadhatatlan, szolgáltatóktól, szabadságjogait, kommunikációban, titkosszolgálat, szolgáltatására, piacgazdaságban, szolgáltatóikat, monopolizálásra, színrelépésekor, cselekményekről, terrortámadások, terrorelhárítás, miniszterelnöki, előterjesztését, túltermelésével, állambiztonsági, elgondolkodtató, minisztériummal, kommunikációval, bejelentésénél, kibontakozóban, reinkarnálódni, intézkedéseket, vonatkozásában, folyományaként, polgári szabadságjogok, amerikai közvélemény, világon egyedülállló, külföldről odaérkezők, repülőtéren kamerás, közelmúltban kiderült, teljes telefon, dolog olyan, mozikban bemutatott, rendszer működésének, rendszer működését, rendszer azonnal, szövegkörnyezetet figyelembe, immáron hatodik, kitűnő Kiefer, filmek világa, Amerikai Egyesült Államok, Bokor György, George, Gene Hackman, Kovács Vilmosnak, Will Smithnek, Jack Bauer, Kiefer Sutherland, Egyesült Államok, George Orwell, Bokor Gyurinak, Közlekedési Minisztérium, Rendészeti Minisztériummal, Miniszterelnöki Hivatallal, Nemzeti Múzeum, Idézet David Icke, Drábik János, GONDOLKODJ GLOBÁLISAN, CSELEKDJ LOKÁLISAN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  jó reggelt  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  képre írva  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szívek  Magamnak  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  IGEN így  Csend  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  40 felett  Szép estét  Szép estét  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Márai Sándor tollából  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 13  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  Különleges  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  40 felett  Eduardo Sacheri gondolata  Jó éjszakát  Walter Chrysler mondta  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jó éjszakát  Jázmin  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
polgári szabadságjogok, amerikai közvélemény, világon egyedülállló, külföldről odaérkezők, repülőtéren kamerás, közelmúltban kiderült, teljes telefon, dolog olyan, mozikban bemutatott, rendszer működésének, rendszer működését, rendszer azonnal, szövegkörnyezetet figyelembe, immáron hatodik, kitűnő Kiefer, filmek világa, helyzet fatornyos, amerikai polgárok, ifjabb Bokor, efajta korlátozó, emlékezetes szeptember, elektronikus hírközlési, törvénymódosítás tervezete, vonatkozó EU-irányelveknek, nemzetbiztonsági hivatalnak, internetezők összes, szerzői jogvédők, mobilosok helymeghatározási, adatvédelmi biztos, tagállamok számára, kommunikációval összefüggő, tagállamok ugyanakkor, adatok körét, nemzetközi bűnüldözési, elektronikus hírközlésről, hollywoodi eksönmúvikban, gyarló pórnépnek, lopakodó módszerekkel, demokratikusnak tűnő, egypárt uralom, külhoni nagyembertől, alkotmányos szabadságjogok, annak folyományaként, gyáva féreg, fekete ruhás, díszítő ornamens, 24-et vagy, állambiztonsági szerveknek, megszerzett információk, merényletet szervezőket, titkosszolgálat hibájából, bejelntés következtében, potenciális elkövetőknek, tüntetők között, hatalom saját, kijárási tilalmat, rendkívüli állapotot, statáriális bíróság, apró nüansz, intézkedő &#8222, problémás helyzeteket, bülbülszavú titokszolga, jóléti államok, szociális piacgazdaság, hitelpénzzel eladósított, fasiszta rendőrállam, hitelpénzzel végletekig, megjelenő munkanélküliség, egyén szabadságjogait, társadalmi kohézióra, végsőkig próbára, társadalom egészséges, goebbels-i kommunikációs, végletekig ledegradálja, közösségek által, szociális piacgazdaságban, jóléti államban, társadalom legkisebb, önmegvalósító individuumot, egyént állítja, önző egyént, önmegvalósítás érdekében, egyén számít, siker érdekében, képzeletbeli célszalagot, betonba ahhoz, szemed előtt, imát Mammonhoz, mindennapi profitunkat, ellenünk vétkezőket, kíméletlen versenyt, háttérhatalom kezében, felnövekvő nemzedékek, kíméletlen &#8211, mindenek felett, megszorítások bejelentésénél, ideje annak, magyarok &#8211, ritka tehetséges, sarkára álljon, államtól aztán, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.