Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Magyar Nemzeti Bank arculatv
  2011-04-19 20:58:52, kedd
 
  A Magyar Nemzeti Bank arculatváltása
Szerző: zero
- 2011.04.19. 10:31

Az MNB szép csendben új külsőt vett fel. Már tavaly decemberben megszületett az új logó, mindenképpen az én hibám lesz, hogy én csak a mai napon láttam meg először. Szeretném is megosztani eme felejthetetlen pillanatot veletek:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/04/mnb_uj.jpg

A régi logó, ami nem volt már elég jó:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/04/mnb_regi.jpg


Az arculatváltás senki ingerküszöbét sem karcolta meg, egészen addig, amíg az MNB új FB elnöke, egy bizonyos Járai Zsigmond április 1-én lerántotta a leplet:
"Az utóbbi három évben 46 millió forintot költött el a Simor András vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra, hogy a jegybank új arculatot kapjon. Így született egy új logó is, a belső ellenőrzés szerint szükségtelenül."

Ízlésbeli kérdésbe ne is menjünk bele, egyszer egy dögunalmas szemináriumon rajzoltam 7 pálcikát a papír szélére, abból nem lett logó, itt például meg lehet nézni a világ összes nemzeti bankjának a logóit.

Viszont: az új arculatot, a logóval együtt a B&P Braun & Partners-nek "köszönhetjük", vagyis Braun Róbertnek.

Braun Robi, Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadója, Medgyessy Péter volt kommunikációs helyettes államtitkárra, az SZDSZ volt kabinetfőnöke 2010 márciusában, pályáztatás nélkül került az MNB-hez, mint kommunikációs tanácsadó.

Az MNB is reagált, feltették a második közleményüket az "MNB a tiszta közbeszédért" menüpontba.

Ebben oldalakon keresztül ecsetelik, hogy mennyire fasza gazdálkodást folytat az MNB, mennyivel csökkentek a költségeik, például kiderül, hogy az 591 munkatársukra 2010-ben 7 milliárd forintot költöttek, kommunikációra pedig 316 milliót.

És akkor Braun és az arculatváltás:


"Az MNB olyan közintézmény, melynek kommunikációja, annak stratégiai megalapozása a lehető legmagasabb színvonalon kell, hogy történjen. Dr. Braun Róbert elismert stratégiai kommunikációs szakember, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézetének docense, kandidátus. A Magyar Nemzeti Bank elnökének döntése alapján, a jegybank kommunikációs stábját egy stratégiai kommunikációs területen segítséget nyújtó szakértő tanácsadóval kívánta kiegészíteni. A szakember, oktatói, tanácsadói, tudományos kutatói munkája mellett, “további munkaviszony" keretében az MNB alkalmazottjaként - az MNB alkalmazottjaira vonatkozó összeférhetetlenségi, titoktartási kötelezettségek mellett - a Magyar Nemzeti Bank elnökének tanácsadójaként az elmúlt két évben intenzíven vett és vesz részt a jegybank kommunikációjának és nyilvános stratégiájának alakításában.
Dr. Braun Róbert nem pályázat, hanem korábban a jegybank számára végzett munkája alapján került kiválasztásra. A jegybanknak nincs semmilyen kötelezettsége, hogy munkatársait pályázat útján válassza ki, ahogy azt az új FB gyakorlata is igazolja, hisz a külső tanácsadót, akivel a testület szerződést kötött, valamint az FB titkárságának új munkavállalóit az FB is pályázat nélkül választotta ki."


B&P Braun & Partners:


"A jegybank nemcsak az elmúlt pár évben, hanem korábban is igénybe vette kommunikációs ügynökségek szolgáltatásait. Kommunikációs szolgáltatásokra Járai elnök úr és Missura Gábor kommunikációs vezető idejében, 2006-ban még százmillió forint felett költött az MNB. Ez az összeg 2010-re 63 millió forintra csökkent, tehát reálértékben megfeleződött.

A kommunikációs szolgáltatásokon belül, a kreatív ügynökségi feladatokra sem szakmai erőforrás, sem a technikai feltételek nem állnak rendelkezésre a jegybankban (kreatív, grafikai tervek, rádióreklámok, filmek készítése, stb.).

Rendezvények megszervezéséhez, lebonyolításához és az azokon való személyes közreműködéshez esetenként olyan kapacitásigény mutatkozik, ami belső erőforrásokkal nem oldható meg, és nem is lenne célszerű, hogy ezek az erőforrások egész éven át rendelkezésre álljanak, amikor csak időről időre van rájuk szükség."


Vagyis Braun alkalmazták az MNB-ben, miközben Braun cége az MNB kommunikációs ügynöksége volt.

Az arculatváltás:


,,Nem a ruha teszi az embert" szól a közmondás, de ha manapság a jegybank egyik felelős vezetője a hetvenes években a Vörös Október vagy a Május 1 ruhagyár által gyártott öltönyben jelenne meg a nyilvánosság előtt, akkor bizonyára sokan nem tartanák ezt összhangban lévőnek a jegybankban viselt felelős pozíciójával. Így van ez egy intézmény arculatával is.

Az arculat az a ,,ruha", amely felöltözteti, formát ad a jegybank munkatársai által előállított elemzések, kutatások, megállapítások tartalmának. A tartalom és forma összhangjának hiánya magát a tartalmat is leértékelheti. Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző új arculata. Ehhez kikérte és figyelembe vette saját dolgozói és külső partnerei véleményét is. Az arculatváltás eredményeként, amelyre 2010 végén került sor, a jegybanknak módja nyílt a modern, elektronikus kommunikációs eszközök komplexebb kihasználására, illetve arra, hogy egy huszonegyedik századi jegybanknak megfelelő ,,ruhában" jelenjen meg a nyilvánosság előtt. Az arculatváltás teljes költsége 44,7 millió forint volt. Ez a jegybank éves működési költségeinek alig több mint 0,3%-a. Érdemes talán az összehasonlítás kedvéért azt is megemlíteni, hogy a jegybank működési költségei 2010-ben közel 1 milliárd forinttal csökkentek, ez az összeg több mint hússzorosa az arculatváltás költségeinek. Az arculatváltás költségei egyébként éppen akkorák voltak, mint a Járai Zsigmondnak 2007-ben kifizetett végkielégítés."


A végén azért odaszúrtak az új MNB FB-elnöknek, Járainak :)

Kemény egy munka lehetett: "Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző új arculata."

Akkor ezek szerint ez a hét pálcika tükrözi a legjobban a jegybank értékeit :-)
Szerintem kellene egy új arculat médiakampány, mert ha sem láttam még idáig az új logót, akkor szerintem sokan mások sem ... a NOL vagy a Népszava biztos leadná a hirdetést. A "legjobb" reklámok még mindig a Paksi Atomerőmű reklámjai, az MNB-nek is fel kellene zárkóznia melléje.

Egy szép nagy táblázatban megtekinthetőek az MNB 5 millió forint alatti beszerzéseit.
Összesítve olyan 500 milliót költöttek el, és vannak közte egész furcsa tételek:
Nokia 3110 telefon 478 800 ft, Nokia 6233 telefon 532 945 ft, vagy a Bookline-tól rendeltek egy halom könyvet, pl. Limpopo-avagy egy strucckisasszony naplója, Svejk útleíró szakácskönyve, Matt a férfiaknak, Hotel Bali ... nem tűnnek szakkönyveknek :-)

http://vastagbor.blog.hu/2011/04/19/a_magyar_nemzeti_bank_arculatvaltasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szolgáltatásokra, szolgáltatásokon, megszervezéséhez, alkalmazottjaira, lebonyolításához, strucckisasszony, tanácsadójaként, összehasonlítás, megtekinthetőek, kötelezettségek, közreműködéshez, szolgáltatásait, munkavállalóit, kommunikációra, kommunikációja, kötelezettsége, arculatvaltasa, felejthetetlen, megállapítások, kihasználására, erőforrásokkal, szükségtelenül, szakkönyveknek, stratégiájának, kapacitásigény, arculatváltása, eredményeként, kommunikációs, arculatváltás, leértékelheti, huszonegyedik, szemináriumon, összhangjának, ingerküszöbét, végkielégítés, rendelkezésre, régi logó, arculatváltás senki, bizonyos Járai, utóbbi három, belső ellenőrzés, dögunalmas szemináriumon, papír szélére, világ összes, logóval együtt, második közleményüket, tiszta közbeszédért, lehető legmagasabb, jegybank kommunikációs, stratégiai kommunikációs, jegybank kommunikációjának, jegybank számára, Magyar Nemzeti Bank, Járai Zsigmond, Simor András, Braun Róbertnek, Braun Robi, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Braun Róbert, Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézetének, Missura Gábor, Vagyis Braun, Vörös Október, Járai Zsigmondnak, Paksi Atomerőmű, Hotel Bali,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem számIt  Reménység és erő Krisztustól e...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mi lenne ha  Fekete-erdő desszert  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép álmokat!  Szép estét  Esti kép  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png kutya  Nevem  Rátalálsz  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Minden harmadik...  Kaffka_Margit  Esti kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kövesd a cowboyt!  Esti kép  Irgalom és ítélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Szép estét  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Garai Gábor - Takarítás  Hiányzik  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Garai Gábor - Takarítás  Png férfi  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A Megváltó szolgálatában  Albert Einsteinről  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép napot kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Radikális szeretet  Kellemes délutánt kívánok  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Albert Einsteinről  Png lepke  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Alvó cicák  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
régi logó, arculatváltás senki, bizonyos Járai, utóbbi három, belső ellenőrzés, dögunalmas szemináriumon, papír szélére, világ összes, logóval együtt, második közleményüket, tiszta közbeszédért, lehető legmagasabb, jegybank kommunikációs, stratégiai kommunikációs, jegybank kommunikációjának, jegybank számára, jegybanknak nincs, külső tanácsadót, testület szerződést, jegybank nemcsak, összeg 2010-re, kommunikációs szolgáltatásokon, kreatív ügynökségi, technikai feltételek, azokon való, erőforrások egész, ruha teszi, jegybank egyik, hetvenes években, nyilvánosság előtt, jegybankban viselt, intézmény arculatával, jegybank munkatársai, éves munkával, jegybank értékeit, arculatváltás eredményeként, jegybanknak módja, huszonegyedik századi, arculatváltás teljes, jegybank éves, összehasonlítás kedvéért, jegybank működési, összeg több, arculatváltás költségeinek, arculatváltás költségei, végén azért, munka lehetett, szép nagy, halom könyvet, strucckisasszony naplója, szolgáltatásokra, szolgáltatásokon, megszervezéséhez, alkalmazottjaira, lebonyolításához, strucckisasszony, tanácsadójaként, összehasonlítás, megtekinthetőek, kötelezettségek, közreműködéshez, szolgáltatásait, munkavállalóit, kommunikációra, kommunikációja, kötelezettsége, arculatvaltasa, felejthetetlen, megállapítások, kihasználására, erőforrásokkal, szükségtelenül, szakkönyveknek, stratégiájának, kapacitásigény, arculatváltása, eredményeként, kommunikációs, arculatváltás, leértékelheti, huszonegyedik, szemináriumon, összhangjának, ingerküszöbét, végkielégítés, rendelkezésre, rádióreklámok, megfeleződött, kiválasztásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.