Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Matolcsy újabb terve: "semmi r
  2011-09-07 22:54:19, szerda
 
  Matolcsy újabb terve: "semmi realitása"

Hírszerző bullet 2011. szeptember 07. 14:55
Frissítve: 7 órája

Az aluljárókban italozgató segédmunkások koszos zubbonyzsebében, és más egzotikus helyeken keresi a kormány az újabb többletforrásokat, amik a költségvetési lyuk befoltozását és az államadósság csökkentését segítenék elő. Megnéztük, ki mit reagál az újabb Orbán-Matolcsy-tervekre.

A keddi lovasberényi kormányülés után Orbán Viktor bejelentette, hogy még idén ősszel négy százalékos GDP-arányos államadósság csökkentésre van szükség, így a jelenlegi 77 százalékról 73-ra mérséklődne a hiány. Ezt adóemelésekkel és kiadások csökkentésével kívánják véghezvinni. November 1-től emelkedik a cigaretta és a szeszes italok jövedéki adója, előbbi 5, utóbbi 7 százalékkal. Azonban ennél súlyosabb mértékben emelik a szerencsejátékok és az aromázott szeszes italok adótartamát is 50-50 százalékkal. E mellé még a gázolaj jövedéki adójának 97 forintról 110 forintra növelése is szerepel a tervekben, csökkentendő a 120 forintos benzin és a gázolaj-adó közti rést. A gázolaj árának emelkedése azonban többek között növeli majd a közúti fuvarozók eddig is magas terheit. A kiadási oldalról viszont azt mondta a miniszterelnök, hogy leállítják a közbeszerzéseket.

A költségvetésből hiányzó százmilliárd forintot szintén többféle módon képzeli a kormányzat befoltozni. Matolcsy György azt mondta, éves szinten 600 milliárd forintnyi adó nem folyik be az államhoz. Az év utolsó két hónapjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felgyorsítja az adók és vámok behajtását, amivel negyven milliárd forinttal több áfa fog várhatóan befolyni a költségvetésbe. Ezt elsősorban a félig tisztán működő cégektől fogják behajtani. A beszerzési stoppal együtt már összejön 90 milliárd forint, viszont a további hiányzó tíz milliárdot a magán-nyugdíj pénztári vagyonból és az állami részvények osztalékából fogják előteremteni. Az október és november folyamán lejáró négymilliárd eurós (forintra átszámítva 1100 milliárd forint) tartozás rendezésére pedig a Magyar Nemzeti Bank vállal 800 milliárd forintot, a maradékot szintén osztalékokból fedezik majd. További terhet fog róni a költségvetésre, hogy 250 milliárdnyi áfát kell visszafizetni a vállalkozásoknak.
Rossz vicc

,,Az ÁFA hatékonyabb beszedéséből származó 40 milliárd forint egyszerűen egy rossz vicc. Hiszen akkor, ha a NAV valóban képes lenne két hónap alatt ennyivel több áfát behajtani (pluszköltségek nélkül!), akkor az azt jelentené, hogy a lustaságuk vagy gondatlanságuk az elmúlt 12 hónapban 240 milliárdos kárt okozott a magyar államnak."- kezdődik a Véleményvezér cikke. Azonban hozzáteszik, természetesen nem erről van szó, hanem csak annyi, hogy Matolcsy bejelentésének semmi realitása nincs, és nem is nagyon érthető, hogy harmadik miniszteri ciklusában hogy engedhet meg magának ilyet.

,,A másik 40 milliárdos tétel nem más, mint az az azonnali beszerzési stop az államigazgatás területén. Itt ugyanazt mondhatjuk el, mint az áfabehajtás esetében: ha ezt az összeget a magyar államigazgatás ilyen könnyen tudná nélkülözni, akkor az elmúlt 12 hónapban a gazdasági miniszter által felügyelt kincstár vezetői elképesztő gondatlanságról tettek tanúbizonyságot, amikor engedélyezték az előző 40 milliárdos tételek kifizetését."

De itt sem erről lehet szó a Véleményvezér szerint, januárban fogják inkább a beszerzéseket megejteni, ami papíron majd jól mutat idén, de jövőre azt is ki kell majd fizetni. Azt is írja a szerző, hogy bizony elfogytak az ötletek és ,,ebben a kormányban pedig különösen nagy szükség lenne valakire, aki legalább egy adott éven belül képes összhangban tartani az előrejelzéseket és a vonatkozó intézkedéseket. Aki a hiányzó bevételeket nem a csodálatos növekedésről, majd a hatékonyabb áfabehajtásról szőtt álmokkal akarja pótolni." A Véleményvezér már azzal is elégedett lenne, ,,ha a kormányfő és gazdasági minisztere reális célokat, és azokat valóban elérhetővé tevő intézkedéseket sorakoztatna fel."
Szimpla pénzbeszedés

Baka F. Zoltán szerint a kétnapos kormányülés sem volt elegendő ahhoz, hogy a kormányzat kitalálja, mivel lehet befoltozni a költségvetésen ütött rést, csak az első százmilliárdról sikerült megállapodni. ,,Az idei büdzsé megmentésére bevetett intézkedések korántsem sorolhatók a rendszerszintű átalakítások közé, az ország ezektől aligha lesz ,,újjászervezve", ahogy a fideszes szótárban a reformokat hívják. Az állami beszerzések leállítása például huzamosabb ideig biztos nem tartható fent, attól megbénulna az államigazgatás. Alapos átrostálásra feltétlenül szükség van, de Orbánék drasztikus megoldása nemhogy hosszú távon, de rövid időszakra sem rendezi megnyugtatóan a költségvetés helyzetét." A jövedéki adó emeléséről pedig azt mondja a Népszabadság szerzője, hogy ahhoz mindig szívesen nyúlnak a kormányok, ha egy kis pénzre van szükségük. ,,itt bizony szimpla pénzbeszedésről van szó."
A gázolaj árának 13 forintos emelése pont a fuvarozóknak és az egész vállalkozói szektornak nem tesz jót, akiktől a gazdaság fellendülését várják - Baka F. szerint. Az adók behajtásának ötletéről pedig azt írja: ,,Arról gondolom nincs vita ma Magyarországon, hogy elképesztő méreteket ölt az adóelkerülés. Vagyis itt nemhogy ennyi, ennél jóval több is megfogható lenne. Ami miatt mégis bizonytalannak mondható az intézkedés kimenetele: a kormányok eddig is igyekeztek becsukni a kiskapukat, vagyis valami új ötlettel kell előállnia a Fidesz-kormánynak. De ha sikerül is, és fülön csípik az adócsalókat, a pénz visszaszerzése nem fog menni egyik pillanatról a másikra."

,,Nevezzük nevén az őszi Orbán-csomagot: ez fűnyírás, nem szerkezeti átalakítás. Arra valószínűleg várnunk kell, majd a 2012-es költségvetés részleteinek megismerésekor derül ki, pontosan mit értenek Orbánék az ország újjászervezése alatt."- zárja írását Baka F. Zoltán.
Nem konvencionális gondolkodás

,,Mivel nem vesz fel helyette új kölcsönt, a nem bagatell összeget a társadalmon hajtja be. Matolcsy pedig elmondta, hogyan képzeli el a padlássöprést. Nem túl bonyolult, nem is annyira kreatív, de legalább egyszerű és primitív módon. Megemeli az adókat! A szerencsejátékok, a cigi, a pia, és egy másik bódító folyadék a gázolaj adóját." - írja Zsebesi Zsolt. Ilyen lépéseket a Népszava szerzője szerint valóban háborúk alatt vagy után szoktak tenni.

A költségvetésen tátongó lyuk befoltozásának módjáról pedig azt írja: ,,gyorsan ütnek még egy ezermilliárdosat az adósság csökkentésével. Ez csak azok számára érthetetlen, akik korábban sem tudták felfogni, miért csökkentette 500 milliárddal már eddig az adóbevételeket a kormány, miközben váltig azt szajkózta: görögországi csőd fenyegeti az országot. Nekik mondom: ez az a bizonyos nem konvencionális gondolkodás."

,,Az adósságcsökkentéssel két fontos üzenetet közölt a kormány. Egyrészt minél alacsonyabb a tartozásunk, annál kevésbé számítunk kockázatos adósnak, ezzel párhuzamosan mérséklődhetnek államkötvényeink kamatai. A cél, hogy tényleg ne mások gazdagodjanak a magyar lakosság munkájából." - írja a Magyar Nemzet vezércikkében Szabó Anna. A folyamat részletezése után megemlíti azt is, amit Orbán is elmondott tegnap, miszerint így csökkenthető az ország kiszolgáltatottsága.

,,A másik üzenet, hogy a magyar kormány elszánt, hogy kievickél az adósságspirál örvényéből, tesz is érte, és ez a jelenlegi törékeny pénzügyi hangulatban sokat ér." A szerző ezután Görögországot ellenpéldának hozza fel, aki hitelt vesz föl hiteleinek törlesztésére. Ezt azonban mi magyarok már ismerhetjük korábbról. ,,2008 márciusában Gyurcsány Ferenc brüsszeli magánszáma - ,,kérjünk régiós kölcsönt Brüsszeltől" címmel - 310 forint fölé lökte az euró árfolyamát, a magyar állampapírokra pedig lasszóval kellett fogni a befektetőket. A szocialisták kipróbálták, lám, hová jutottunk."
A jelenlegi hiánycsökkentésről azt mondja, nagyon messze vagyunk még a szocialista-szabad demokrata kormány 55 százalékától, de nincs mit tenni ebben a környezetben rettentő nehéz lesz visszafizetni azokat hiteleket, amelyek első részletét ,,Gyurcsány-Veres-Bajnai vette fel, a polgári kormány törleszti."

A szerző azonban kitartó: ,,Nem szabad feladni, bár a türelem és a kitartás útja kétségkívül sokkal nehezebben járható, mint a felelősségvállalás nélküli bekiabálás a partvonalról."

http://hirszerzo.hu/profit/20110907_orban_bejelentes_reakciok#utm_source=hsz_dail y&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_09_07&utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szerencsejátékok, államkötvényeink, vállalkozásoknak, ezermilliárdosat, közbeszerzéseket, költségvetésből, mérséklődhetnek, előrejelzéseket, pénzbeszedésről, zubbonyzsebében, tanúbizonyságot, százmilliárdról, gondatlanságról, pluszköltségek, költségvetésre, bizonytalannak, visszaszerzése, magyarországon, megismerésekor, bejelentésének, államigazgatás, intézkedéseket, áfabehajtásról, csökkentésével, költségvetésen, rendszerszintű, újjászervezése, gondatlanságuk, konvencionális, állampapírokra, adóbevételeket, adóemelésekkel, költségvetésbe, miniszterelnök, befoltozásának, segédmunkások, aluljárókban italozgató, újabb többletforrásokat, költségvetési lyuk, államadósság csökkentését, keddi lovasberényi, szeszes italok, aromázott szeszes, gázolaj jövedéki, gázolaj-adó közti, gázolaj árának, közúti fuvarozók, kiadási oldalról, költségvetésből hiányzó, kormányzat befoltozni, félig tisztán, beszerzési stoppal, Orbán Viktor, Matolcsy György, Nemzeti Adó-, Magyar Nemzeti Bank, Baka, Zsebesi Zsolt, Magyar Nemzet, Szabó Anna, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Jó éjszakát  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hiányzik  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Szép napot kívánok  Hogy lehet megtartani  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png ház  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png virág  Radikális szeretet  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tanuld meg ezt a versemet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Nem méltó hozzád  Szívem  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép napot kívánok  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Adakozás  Esti kép  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Próbálj meg ...  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Németh László tollából  Png férfi  Paul David Tripp Április 19  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 20  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Szívem  Akarat  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  Nagyon különös  Egy bizonyos határt  Nem tudhatod  A másik dolog,  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell... 
Bejegyzés Címkék
aluljárókban italozgató, újabb többletforrásokat, költségvetési lyuk, államadósság csökkentését, keddi lovasberényi, szeszes italok, aromázott szeszes, gázolaj jövedéki, gázolaj-adó közti, gázolaj árának, közúti fuvarozók, kiadási oldalról, költségvetésből hiányzó, kormányzat befoltozni, félig tisztán, beszerzési stoppal, további hiányzó, magán-nyugdíj pénztári, állami részvények, maradékot szintén, rossz vicc, lustaságuk vagy, magyar államnak, államigazgatás területén, áfabehajtás esetében, magyar államigazgatás, gazdasági miniszter, beszerzéseket megejteni, kormányban pedig, adott éven, vonatkozó intézkedéseket, hiányzó bevételeket, csodálatos növekedésről, hatékonyabb áfabehajtásról, kétnapos kormányülés, kormányzat kitalálja, költségvetésen ütött, első százmilliárdról, idei büdzsé, rendszerszintű átalakítások, ország ezektől, fideszes szótárban, reformokat hívják, állami beszerzések, költségvetés helyzetét, egész vállalkozói, gazdaság fellendülését, adók behajtásának, intézkedés kimenetele, kormányok eddig, pénz visszaszerzése, őszi Orbán-csomagot, 2012-es költségvetés, ország újjászervezése, társadalmon hajtja, másik bódító, gázolaj adóját, költségvetésen tátongó, adósság csökkentésével, magyar lakosság, folyamat részletezése, másik üzenet, magyar kormány, adósságspirál örvényéből, jelenlegi törékeny, szerző ezután, euró árfolyamát, magyar állampapírokra, szocialisták kipróbálták, környezetben rettentő, polgári kormány, szerző azonban, kitartás útja, szerencsejátékok, államkötvényeink, vállalkozásoknak, ezermilliárdosat, közbeszerzéseket, költségvetésből, mérséklődhetnek, előrejelzéseket, pénzbeszedésről, zubbonyzsebében, tanúbizonyságot, százmilliárdról, gondatlanságról, pluszköltségek, költségvetésre, bizonytalannak, visszaszerzése, magyarországon, megismerésekor, bejelentésének, államigazgatás, intézkedéseket, áfabehajtásról, csökkentésével, költségvetésen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.