Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez bizony bukás: egykulcsos, s
  2011-09-21 08:30:32, szerda
 
   
  Ez bizony bukás: egykulcsos, sávos adórendszer hozzájárulással

- 2011.09.21. 08:01

Kész, ennyi, hölgyeim és uraim, vége.
16 hónap alatt építettek egy nagy homokvárat, csakhogy a homokot a vár alól ásták ki, és most az egész beledőlt a gödörbe.

Újabb epic fail: az "egykulcsos, sávos adórendszer". Csak nem gazdaságtörténelmet írunk? Nem volt elég a 27%-os áfa?

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye, ízlelgessük:


Az egykulcsos szja megteremtésének lépései

Munka és családbarát adórendszert vezet be Magyarország. A kormány még 2011-ben tért át az arányos, egykulcsos személyi jövedelemadóra és a családi adórendszerre. 2012-ben a kormány befejezi a munkát és családokat támogató adórendszer kiépítését, általánossá téve az arányos adózást. A legfontosabb lépéseket az alábbi 10 pont tartalmazza.

1. A kormány a hazai közteherviselési rendszer felülvizsgálata, a gazdasági szereplők véleményének megismerése, illetve az adózással kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok, tendenciák áttekintése után határozott 2010 tavaszán a személyi jövedelemadó rendszer gyökeres átalakításáról. Az említett átalakítás kapcsán több cél fogalmazódott meg. Ilyen cél volt a személyi jövedelemadózás rendszerének leegyszerűsítése, az arányosság, az egyenlő társadalmi szerepvállalás megteremtése, az adóterhelés csökkentése és az adóbázis szélesítése.

2. A fenti sarokkövek meghatározásán túl a kormány úgy döntött, hogy a mai tragikus demográfiai helyzeten is változtatni fog, mivel a kívánt gyermekek világrahozatalának és nevelésének támogatása az egész társadalom alapvető érdeke. Hazánk elérkezett az utolsó perceihez a demográfiai krízis megfordításához. Ezért az arányos, munkaközpontú gazdaság felé vivő adórendszerben bekövetkezett egy szemléleti váltás is, miszerint az állam a gyermek neveléséhez szükséges jövedelmet a családnál hagyja, nem adóztatja. A kormány ezzel nyilvánítja ki, hogy e jövedelemhez az adóztató államnak nincs köze, abból adólevonást nem érvényesít. Ezen célok teljesülése a mai napig prioritást élveznek. Az idei törvénymódosításokkal a kormány garanciát vállal arra, hogy megteremti az egykulcsos, arányos személyi jövedelemadózás rendszerét.

3. A kormány elkötelezetten támogatja a munkaközpontú gazdaság felé vivő adórendszer létrejöttét. Ennek megfelelően a lehető legnagyobb mértékben megtisztítja az adórendszert a torzító elemektől. Vagyis egyidejűleg kivezetésre kerül az adójóváírás és a szuperbruttósítás intézménye. A kormány, ahhoz, hogy az adórendszer átalakításának hátrányos hatásait semlegesítse minden lehetséges intézkedést meg fog hozni.

4. Első lépésben bérpolitikai eszközeit felhasználva javaslatot fog tenni a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsnál (NGTT) a minimálbér 92.000 forintra, valamint a garantált bérminimum 108.000 forintra történő emelésére.

5. Továbbá fenntartja költségvetési szférában jelenleg is működő kompenzációs rendszert, amely eredményeként 2012-ben sem csökkenhet senkinek a havi nettó jövedelme.

6. Emellett a versenyszférára vonatkozóan 5%-os béremelési ajánlást tesz. A kormány azonban ezekkel az intézkedésekkel még nem tekinti befejezettnek az adórendszer átalakítását. Kiemelten fontosnak tartja, hogy az adórendszer átalakítása során a munka világának valamennyi legálisan munkát vállaló, hátrányosan érintett szereplője ne járhasson rosszul.

7. Ennek megfelelően az állam ki fogja venni a részét a munkáltatók megnövekedett terheiből. Ezért az állam az NGTT ülésén javasolni fogja, hogy a szociális partnerekkel közösen elfogadott béremelési ajánlás feletti béremelés egy részét a munkáltatónak részben visszatérítse.

8. A kormány tisztában van azzal, hogy a béremeléseket követően is lehetnek olyan munkavállalók, akik rövidtávon nettó keresetcsökkenést szenvedhetnek el az adórendszer átalakítása miatt. Ezért létrehoz egy olyan célzott kompenzációs rendszert, amely azokat a munkavállalókat segítené, akik ténylegesen alacsony jövedelemmel rendelkeznek, és nem kapnak ,,jövedelemkiegészítést" a fekete- és szürkegazdaságból. Az érintett munkavállalóknak a Nemzeti Adó és Vámhivatal felé kell igazolniuk a pozícióromlást, valamint nyilatkozni arról, hogy nincsen egyéb, be nem vallott, vagy nem megfelelően bevallott jövedelmük. Ezt követően a NAV juttatja számukra a kompenzációt. A kompenzáció végső összege az éves jövedelem alapján lesz meghatározva, de a munkavállalók előlegben részesülhetnek.

9. Természetesen a fenti kompenzációs rendszer működéséhez a kormánynak a bevételi erőforrásokat is biztosítania kell, melyet a kormány a személyi jövedelemadó rendszerén belül kíván megtenni. Mindaddig, amíg az egykulcsos adó bevezetése bárkinek is jövedelem kiesést okoz, addig az eddigi adóterheknél alacsonyabb mértékű, átmeneti jellegű hozzájárulást kell fizetni a havi bruttó 202.000 forint feletti jövedelemmel rendelkező munkavállalóknak. Az intézkedés csak az értékhatárt meghaladó részt érinti.

10. A fentiek szerint előre látható időn belül megvalósul az igazi, arányos, egykulcsos adózás, amelynek végül minden munkavállaló élvezheti az előnyeit. Ebben a munkavállalást és családokat támogató új szemléletben a jövedelemszintjétől függetlenül mindenki egyenlő mértékben fog részt vállalni a közterhekből. A kormány ezzel új értelmet ad a társadalmi igazságosság fogalmának.


Az összes kurva idiótaságot, amit elkövettek az elmúlt 16 hónapban, visszakapjuk, megfűszerezve vadi újakkal.

Miközben a Nagy Igazság, ami minden egyes kormány alatt érvényes volt, továbbra is aktuális: a torta még mindig ugyanakkora, csak máshogy osztják el a szeleteket!

Az egész az egykulcsos adónál csúszott el tavaly év végén, amit az NGM egész egyszerűen nem számolt ki rendesen. Már ezért fejeknek kellett volna porba hullani ...
Mivel a fülkeforradalom nem hibázhat, így a hibát jó hogy nem ismerték el, hanem olyan egetverő faszságokba lovalták bele magukat, mint bérkommandó és kötelező béremelés, meg a kötelező béremelés ellenőrzése.

Ámde ez sem volt elég, az adójóváírás és a félszuperbruttó együtt való kivezetését megint nem számolták ki, vagy kiszámolták, de magasról leszarták, nem is tudom melyik a súlyosabb.

A kapkodás, ötletelés már elég hamar beindult, és mit látunk?

Orbán Viktor miniszterelnök előbb pénteken, majd hétfőn 3x aláhúzva kőbe vési az egykulcsos adót, majd kedden közlik, hogy hoppá, lesz egy második adókulcs is.

11 éve nem látott mértékben, 17 százalékkal emelnék meg a minimálbért, 78 ezerről 92 ezerre. Ez mind csodálatosan hangzik, hiszen hol vagyunk az 1000 eurós osztrák minimálbértől, de vajon a kis és közepes vállalkozások, de akár a multik termelékenysége, árbevétele is nőni fog egyik hónapról a másikra 17%-kal?

5%-os béremelési ajánlás a versenyszférának ... hát ez csodás! Idén kerek-perec megmondta a multicég, hogy bruttó 300 ezer felett 0% béremelést ad, mivel az szja-változás miatt már úgyis nőtt a nettó bérünk. Gondolom alig várják a cégek, hogy megadják ezt az 5%-os emelést ...

Gondolom majd jönnek szépen sűrűn a munkaügyi ellenőrzések, célkeresztben a bérpapírok, és ráadásul a kormány azt tervezi, hogy "a béremelési ajánlás feletti béremelés egy részét a munkáltatónak részben visszatérítse."

Hogy honnan? Hát a költségvetésből! Amibe úgy kaparják össze az 5-10 milliárdokat ...

Magyarul: a versenyszféra magáncégeinél dolgozók fizetésének egy részét az állam fizeti a költségvetésből. Matolcsy hol végezte az iskoláit ( ha vannak neki), Phenjanban?

És most jön a beszarás a köbön: ha mindez csődöt mond, vagyis a cég szart a bérkommandóra, a kötelező emelésre, az állami visszatérítésre, akkor a dolgozó bejelenti becsületesen az NAV-nak, hogy ő kérne egy kis kompenzációt, mert a köcsög cége nem emelte a bérét, és esküszik AZ ASZTAL-on megpihenő Alkotmányra, hogy egy forint más bevétele sem volt, messziről elkerülte a szürkét és a feketét. És a NAV utal, előre.

Hogy honnan? Hát a költségvetésből! Amibe úgy kaparják össze az 5-10 milliárdokat ...

Mindezt pedig ki fogja fizetni? Természetesen a Zemberek.
Hogy is mondták hétfőn a parlamentben? A szoci megszorítások "rossz megszorítások voltak, a mostaniak viszont jó megszorítások."

Bruttó 202 ezer forint felett kapunk egy plusz adókulcsot, ennyit az egykulcsos 16%-ról.
Ezek szerint vérrel-kínnal-keservvel nagyrészt nem fog csökkenni a br. 250 ezer alatt keresők fizetése, de a félszuperbruttó kivezetésével nyert plusz pénzt gyorsan vissza is veszik. Természetes nem sok ideig, hanem csak "mindaddig, amíg az egykulcsos adó bevezetése bárkinek is jövedelem kiesést okoz." Vagyis körülbelül 3 év és az örökké között valameddig.

Volt már miniszterelnök, aki ilyen lépésre kényszerült: Gyurcsány Ferencnek hívták. Csak ő volt annyira kedves, hogy csak az évi 6 milliónál többet keresőkre vetett ki 4%-os szolidaritási adót. Négy év alatt durván leinflálódott ez az összeg, mert most Orbán az évi bruttó 2,242 milliónál húzta meg a határt.

Amúgy az eltörölt több kulcsos adónál a felső kulcs 5 milliónál kezdődött.

De most komolyan, ezért váltottuk le a szocikat? Hogy a roppant gyengén teljesítő idióta Gyurcsány gazdasági ötleteit másolgassák überszarul?

És bazdmeg még a végére odaírják, hogy "a fentiek szerint előre látható időn belül megvalósul az igazi, arányos, egykulcsos adózás, amelynek végül minden munkavállaló élvezheti az előnyeit. Ebben a munkavállalást és családokat támogató új szemléletben a jövedelemszintjétől függetlenül mindenki egyenlő mértékben fog részt vállalni a közterhekből. A kormány ezzel új értelmet ad a társadalmi igazságosság fogalmának."


"Igazi", "arányos", "élvezi", "egyenlő mértékben" ... ilyet én még nem láttam, ekkora vastagbőrt.

A Fidesz.hu-n eléggé tömörítették ezt a hírt :-)

Orbán Viktor, szeptember 1.
"A szolidaritási adó lehetséges bevezetését a miniszterelnök nem támogatja, mert az ahhoz vezethet, hogy "a gazdagok kihúzzák magukat az adózás alól" és kiviszik az országból a jövedelmüket. A kormányfő emellett kitart az egykulcsos adórendszer mellett."

Orbán Viktor, szeptembert 2.
"Nem mozdulunk el az egykulcsos arányos adórendszertől, ugyanis a többkulcsos rendszer volt az egyik kiváltó oka hazánk sérülékenységének."

Szíjjártó Péter, szeptember 5.
"Azt aligha lehet megszorításként értékelni, hogy az egykulcsos adórendszer következtében többszáz milliárd forint maradt a családoknál. Ezért tehát a kormány kitart az egykulcsos szja mellett és Szijjártó nem tartja helyénvalónak azt a felvetést, miszerint vissza kellene térni a többkulcsos adórendszerhez, mert főként ennek volt köszönhető, hogy Magyarország válság közeli állapotba került."

Csapják már ki ezt az idióta Matolcsyt, nála még a macskája is jobb gazdasági miniszter lenne...


http://vastagbor.blog.hu/2011/09/21/ez_bizony_bukas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkavállalóknak, leegyszerűsítése, közteherviselési, versenyszférának, megszorításként, munkavállalókat, jövedelemadózás, költségvetésből, megteremtésének, felülvizsgálata, intézkedésekkel, termelékenysége, versenyszférára, félszuperbruttó, fülkeforradalom, visszatérítésre, nemzetgazdasági, megfordításához, hozzájárulással, miniszterelnök, adórendszerben, átalakításáról, elkötelezetten, adórendszerhez, adórendszertől, részesülhetnek, jövedelemadóra, munkavállalást, szerepvállalás, átalakításának, pozícióromlást, meghatározásán, megnövekedett, leinflálódott, erőforrásokat, természetesen, nagy homokvárat, egész beledőlt, egykulcsos szja, családi adórendszerre, kormány befejezi, arányos adózást, legfontosabb lépéseket, hazai közteherviselési, gazdasági szereplők, adózással kapcsolatos, személyi jövedelemadó, említett átalakítás, személyi jövedelemadózás, egyenlő társadalmi, adóterhelés csökkentése, adóbázis szélesítése, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Gazdasági, Társadalmi Tanácsnál, Nemzeti Adó, Nagy Igazság, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferencnek, Szíjjártó Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.02. 07:30 Koronavírus - 585-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
04.02. 07:05 Koronavírus - Szijjártó: a magyarok és a szlovénok ismét használhatják a ba...
04.02. 07:04 Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere
04.02. 07:04 Koronavírus - Trump: az Egyesült Államok megerősíti a drogkartellek elleni ...
04.02. 07:04 Koronavírus - Missouriban terrorizmus gyanújával vádat emeltek egy férfi el...
04.02. 07:04 Ma van az autizmus világnapja
04.02. 07:03 Koronavírus - Mától gyakrabban indul több tömegközlekedési járat Budapesten
04.01. 23:34 Koronavírus - Bernie Sanders a wisconsini előválasztás elhalasztására szólí...
04.01. 23:14 Befejezték a felüljáró alá szorult kamion mentését a Hungária körúton
04.01. 22:33 Koronavírus - Az amerikai haditengerészeti tárca nem menekíti ki a Guamnál ...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Lazítós estét  Isten hozott virágos Április!  Vízcseppes rózsa  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Óvintézkedések gyermekek számá...  Fagyos kezek és lábak  Ne, menj el... Kulka János  Adakozás  Csokor vázában  Adakozás  Facebookon kaptam  A férfi legyen a család papja:...  Édes képek - kiscicák  Tulipán csokor vázában  Április bolondja az, akit álta...  Avilai Szent Teréz minden erej...  Facebookon kaptam  Ma Erdély védőszentjét Szent L...  Raniero Cantalamessa, a Pápai ...  Tulipán csokor vázában  Szuhanics Albert Ne félj!  Kellemes teázást!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Halló Április!  Ne, menj el... Kulka János  Megbocsátás  Márk Miklós, Lelked gyönyörű s...  Tulipánok  Április bolondja az, akit álta...  Adakozás  Egy Fülöp-szigeteki nővér is a...  Jézus egyetlen vigasza a keres...  Jelek, hogy veszélyben vannak ...  Narancsbőrgyilkos táplálékok  Imádság  Jó reggelt  Baby a tükőrnél  Mai harmónia kártyám  Jézus megigértetése  Imádkozzunk együtt napról napr...  Facebookon kaptam  Imádság  Imádkozzunk együtt napról napr...  Édes képek - kiscicák  Imádság  Fürtös gyöngyike virág  Az élet igéje – 2020. áp...  Néhány kép - Április elsején -...  Imádság  Április 1  Levendula csokor  Csokor vázában  Kislány rózsa csokorral  Sexy nő  Fürtös gyöngyike virág  A cinkhiány magas vérnyomást g...  Menekülés az eljövendő haragtó...  Facebookon kaptam  Gerberák  Naplemente  Facebookon kaptam  Fagyos kezek és lábak  Kórházzá alakították az Euroví...  Facebookon kaptam  San Giovanni Rotondo harangsz...  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Az áprilisi rügyekhez  Szèp délutánt  Mirjam nővér - könyv bemutató  Áprilisi tréfálkozás  Pope Francis-Holy Mass at Casa...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Elmélkedés az önkéntes karanté...  Tulipánok  Ferenc pápa a hajléktalanokért...  Ezer titok közt  Japán cseresznyefa virágba  Imádkozzunk együtt napról napr...  A szívünk mélyén keressük az U...  Április bolondja az, akit álta...  Áprilisi tréfálkozás  Nők kendőben  Egy kis mosoly is  Elveszett álmok /Dalszöveg  Nő virágzó fánál  Narancsbőrgyilkos táplálékok  Kislány csokorral  Narancsbőrgyilkos táplálékok  Kórházzá alakították az Euroví...  Isten hozott virágos Április!  Pio atya Teljes film magyarul  Nő virágzó fánál  Tulipánok  Egy Fülöp-szigeteki nővér is a...  Áprilisi tréfálkozás 
Bejegyzés Címkék
nagy homokvárat, egész beledőlt, egykulcsos szja, családi adórendszerre, kormány befejezi, arányos adózást, legfontosabb lépéseket, hazai közteherviselési, gazdasági szereplők, adózással kapcsolatos, személyi jövedelemadó, említett átalakítás, személyi jövedelemadózás, egyenlő társadalmi, adóterhelés csökkentése, adóbázis szélesítése, fenti sarokkövek, kívánt gyermekek, egész társadalom, utolsó perceihez, demográfiai krízis, szemléleti váltás, gyermek neveléséhez, családnál hagyja, kormány ezzel, adóztató államnak, kormány garanciát, kormány elkötelezetten, munkaközpontú gazdaság, lehető legnagyobb, torzító elemektől, szuperbruttósítás intézménye, adórendszer átalakításának, garantált bérminimum, havi nettó, versenyszférára vonatkozóan, kormány azonban, adórendszer átalakítását, adórendszer átalakítása, munka világának, munkáltatók megnövekedett, szociális partnerekkel, munkáltatónak részben, kormány tisztában, béremeléseket követően, olyan célzott, munkavállalókat segítené, érintett munkavállalóknak, kompenzáció végső, éves jövedelem, munkavállalók előlegben, fenti kompenzációs, bevételi erőforrásokat, eddigi adóterheknél, havi bruttó, intézkedés csak, értékhatárt meghaladó, fentiek szerint, társadalmi igazságosság, összes kurva, egykulcsos adónál, kötelező béremelés, félszuperbruttó együtt, egykulcsos adót, második adókulcs, 1000 eurós, multik termelékenysége, másikra 17%-kal, szja-változás miatt, nettó bérünk, 5%-os emelést, munkaügyi ellenőrzések, béremelési ajánlás, 5-10 milliárdokat, versenyszféra magáncégeinél, állam fizeti, kötelező emelésre, állami visszatérítésre, dolgozó bejelenti, köcsög cége, szoci megszorítások, mostaniak viszont, plusz adókulcsot, egykulcsos 16%-ról, félszuperbruttó kivezetésével, örökké között, eltörölt több, felső kulcs, roppant gyengén, végére odaírják, ahhoz vezethet, gazdagok kihúzzák, adózás alól, kormányfő emellett, egykulcsos adórendszer, egykulcsos arányos, többkulcsos rendszer, egyik kiváltó, kormány kitart, többkulcsos adórendszerhez, idióta Matolcsyt, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 484
  • e Hét: 7152
  • e Hónap: 2076
  • e Év: 233094
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.