Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már a Fradit is kilakoltatják?
  2011-10-02 00:12:09, vasárnap
 
   
  Már a Fradit is kilakoltatják? - Izraeli lakópark kerülhet az FTC pálya helyére...


Aki a legtöbbet tudhatta és mert beszélni, rövidesen váratlanul befejezte a földi életét

Korábbi botrányokban jól ismert nevek a kulisszák mögött. Az érdekek, összefonódások miatt kevés eset került napvilágra. De itt van például, az Üllői út 129.-es, hat plusz kettő hektáros terület ,,összefonódási játéka", ami óriási ködösítések közepette bő három és fél esztendeje zajlik a kulisszák mögött. Az értékes terület megkaparintása ugyanakkor nem egyszerű: itt található a honi legsikeresebb, és legeredményesebb futballcsapatnak, a Fradinak a stadionja.

Üllői út: spekulációk, szélhámoskodás, eltűnt százmilliók, megvezetett drukkerek, megvett fősodratú média... - Hogyan lehetett lezülleszteni a legsikeresebb, legnépszerűbb honi klubot, a Ferencvárost?

A nagy magyar valóság közepette, ahol erkölcs, morális értékek szinte már semmit nem számítanak, az elmúlt bő két évtizedben az FTC háza táján is történtek hajmeresztő dolgok. Különféle mutyizásokat, spekulációkat próbáltak meg a Ferencvárosnál az asztal alá söpörni.

1. A kizárásnál indult a móka?

De kezdjük az elején: 2006. februárjában választották meg az FTC elnökének a sportban addig ismeretlennek számító - a klub teke szakosztályánál hirtelen feltűnő - Ináncsy Miklóst. A magyar szavakat furcsán, és némi nehézséggel formáló nagyvállalkozó a Budapesti Hús Nagykereskedelmi Közös vállalat vezérigazgatójaként az Üllői úti beiktatása után büszkén jelentette ki, hogy családja négy hajdúszoboszlói hotelt is igazgat, emellett szőlőbirtokokkal is rendelkezik. Azt viszont nem verte nagydobra, hogy még néhány bírósági ügye is húzódik.

Még a kilencvenes évek közepén keveredett bele egy házvételi ügybe. A történet lényege röviden: Ináncsy Miklós megvásárolta Kassa György budafoki villáját, ám az adásvétel jogi útra került, mivel az eladó nem kapta meg a vételárat. A pereskedés odáig fajult, hogy Kassa Györgyöt a végrehajtók - akiknek az áldozat elmondása szerint több marcona ,,hentes" is besegített (Ináncsy Miklós a Vágóhídon is nagyúrnak számított) - kilakoltatták a villájából, miközben az ügy a Legfelsőbb Bíróságig jutott. Szinte minden szinten Kassa Györgynek adott igazat a bíróság, vagyis Ináncsy Miklós és társai színlelt szerződéssel jutottak a budafoki házhoz, ám a ,,kitett lakó" hiába küzdött a ,,hatalom" ellen. Miután a furcsa ,,gazdacsere" a tudomásunkra jutott a villa környékén járva, az utcabeliek szerint, nem volt ritka, hogy odabent a ,,politikai" elit még orgiákat is rendezett...

Ináncsy Miklós az FTC történetébe (is) beírta magát. Fekete betűkkel. A Ferencváros első embereként csak ,,asszisztált" ahhoz, hogy a futballcsapat története során először nem indulhatott az NB I-ben. 2006 nyarán nem kiesett a Fradi, hanem kizárták az élvonalból. Az indok a labdarúgás világát (is) ismerők szerint, eléggé nevetséges volt: a labdarúgó szövetség szerint a Fradi nem felelt meg a "licenszfeltételeknek".

Azóta viszont egyértelműen kiderült: nem csak a zöld-fehérek, hanem hozzájuk hasonlóan több klub sem felelt meg a szubjektívnek is nevezhető feltételeknek, ám mégis csak a Ferencvárost zárták ki.

Miközben Európában talán csak a Bayern München és a BL címvédő Barcelona futballvállalkozása nyereséges, addig itthon a ,,mérlegek" szerint szinte a összes klub veszteséges. Mindenesetre akik átláttak a szitán, halkan megjegyezték: az FTC futballcsapatát 2006. július 26-án vélhetően politikai nyomásra - a Fővárosi Bíróság ítélete szerint is törvénytelenül - a másodosztályba száműzte az MLSZ anyagi okokra hivatkozva, tovább nehezítve, szinte ellehetetlenítve ezzel a Ferencváros helyzetét...

Szó, mi szó: az MLSZ akkori elnöke, Kisteleki István nem igazán állt a helyzet magaslatán. Mint a magyar futball első emberének a sportágat, abban is a legnépszerűbb csapat, az FTC érdekeit kellett volna képviselnie, ennek ellenére inkább jókora lendülettel belerúgott a Ferencvárosba. Talán a kulisszák mögött már tudott valamit a közelgő ,,bizniszről"? Arról, hogy jobb, ha a csapat, és ez által az Üllői-úti létesítmény ,,áruba bocsátandó" területe elértéktelenedik.

Megjegyeznénk, hogy a Fradi történetének első NB II-es mérkőzésén, 2006. augusztusának közepén a Jászapáti vendégszereplésekor - ennek a csapatnak pedig a politikai palettán (is) kétes hírnevet szerző Szekeres Imre volt a ,,titkos" mecénása - 17.000 néző volt jelen az Üllői úti stadionban (ott ült a lelátón Orbán Viktor is, aki állítólag arra az idényre bérletet vásárolt). Azóta sem volt ennyi néző magyar bajnoki mérkőzésen.

2. A spekulánsok előtt nincs lehetetlen

Ám a sikeres másodosztályú bemutatkozás után tovább folytatódott az FTC szomorú története. A háttérben megbújók feladata viszont korántsem volt könnyű. Úgy kellett észrevétlenül birtokba venni, ,,lemutyizni" a stadiont is magába foglaló telket, hogy közben a folyamat minden lépése több millió sportbarát, valamint a fősodrású média szeme előtt zajlott. Persze előbbieket megvezetve, utóbbiakat megfizetve, minden lehetséges módon.

Még Furulyás János volt a klubelnök, amikor 2004-ben jött az ötlet, hogy az FTC stadionját, mely egy állami tulajdonban lévő 6+2 hektáros területen fekszik, hasznosítani kellene más célra. De erre a területre a klubnak 2016-ig tartó használati joga volt. A terv tehát úgy szólt, hogy a Ferencváros és a magyar állam közös pályázatot ír ki, mely során értékesíti a teljes terület használati jogát, ellenszolgáltatásként pedig - az anyagiakon kívül - egy új stadion építését követeli meg a befektetőtől, melyet a Fradi további 49 évig használhat.

Az egyeztetések sikerrel zárultak, az állam és az FTC 2005. novemberében nyílt pályázatot írt ki, amelyről azt hangoztatták, hogy a klub a megmenekülését, az állam pedig jelentős bevételeket várnak. Ám a pályázatokon nem tolongtak a befektető jelöltek, a tenderek pedig eredménytelenül zárultak. Többen tudni vélték, a ,,nagyhalak" azért nem éltek a lehetőséggel, mert az idő haladásával a Ferencváros egyre nehezebb helyzetbe sodródott. Számtalan játékosának s üzleti partnerének tartozott már, így a spekulánsok arra számítottak, hogy még kedvezőbb feltételekkel juthatnak majd az értékes terület birtokába. Pláne, amikor - mint fentebb jeleztük - az FTC kizárták az NB I-ből...

3. Bokszmenedzser, motoros cég irányítója és az ,,angol" vonal

2006. szeptemberében a klub új elnököt választott, a posztot Dámosy Zsolt sportmenedzser, Kovács István bokszvilágbajnok korábbi pártfogója nyerte el.

Az elnökségbe pedig bekerült Rieb György üzletember, akiről bőven fogunk még szót ejteni, hiszen szintén érdekes szereplője a történetnek. Dámosy Zsolt és csapata több befektetőjelölttel tárgyalt az FTC megmentése érdekében, ám próbálkozásaik nem jártak sikerrel. Így kénytelenek voltak ugyanazzal próbálkozni, mint elődeik: újabb pályázatot írtak ki a területre, ám ezúttal már nem a használati jogot, hanem a tulajdonjogot bocsátottak áruba, a labdarúgó Zrt többségi tulajdonrésze mellett.

Dámosy 2007. január közepén bedobja a köztudatba az angolokat. A világhírű Four Four Two című futballmagazin cikkében keresett befektetőt a Ferencvárosnak a klub akkori elnöke:

"Ha van valahol egy kövér angol nagybácsi nagy szivarral, örömmel várjuk" - nyilatkozta az angol havi lapban Dámosy Zsolt, majd megjegyezte a cikkben: az FTC-ben óriási lehetőségek vannak, értékesebb, mint mondjuk a WBA vagy a Crystal Palace. Reális esélye van, hogy bejusson a Bajnokok Ligájába. Majd így folytatta:

"Minden esztendőben csupán két meccsre vagy a BL-től. Először macedónok vagy albánok ellen kell játszanod, utána persze lehet, hogy a Manchester Uniteddel, de az is lehet, hogy a Sparta Prahával. De ha már benn vagy a BL-ben, lehetetlenség nem nagy pénzt kasszálni. Beleteszel évente 2,5 milliót, és a messze legjobb magyar csapatot szerzed meg."

Az álmodozó klubvezetőt 2007. júniusában az a Rieb György követte a FTC elnöki székében, aki az Aprilia cég vezetőjeként korábban a ferencvárosiak vízilabda-szakosztályánál tevékenykedett. Az alapszabály szerint az elnökség tagjai maguk közül választották ki az elnököt a szavazáson, egy vokson múlt Rieb György győzelme, és állítólag ő maga - nem tartózkodott -, hanem saját magára szavazott.... Apró adalék még: ekkor a Sheffield United, amelynek tulajdonosa Kevin McCabe volt, kiesett az angol élvonalból, azóta sem sikerült visszakerülniük. Hogy miért említjük Kevin McCabet? Nos, mert ahogy később látható lesz, az egyik kulcsszereplővé válik a a Ferencváros körüli ,,sötét" ügyben.

- A Scarborough Property Holdings nevű cég tulajdonosa érdeklődik az Üllői úti ingatlanok, valamint a futballcsapat iránt - mindezt Rieb György, a Ferencváros elnöke jelentette ki MTI-nek, nem sokkal megválasztása után, majd az FTC elnöke a távirati irodának hozzátette: szándéknyilatkozatot írtak alá a jövőbeni együttműködésről, vagyis egy jelentkező már biztosan lesz a legújabb pályázatra...

4. Ingatlanok, pályák eladását tartották az erősségének, erről mit sem tudtak a megvezetett tüntetők

Ezután ,,azon melegében" érdeklődésünkre egy angol kolléga a következőképpen jellemezte Kevin McCabe-t:

- A Ferencváros iránt érdeklődő Kevin McCabe-t afféle rutinos problémamegoldónak tartják. Nagy tapasztalata van a gyengélkedő vállalkozások átszervezésében és hitelkötelezettségeik újratárgyalásában - jegyezte meg a sheffieldi újságíró. McCabe nevéhez fűződik azon üzleti fogás is, hogy a klubokat ingatlanjaik, például a pályáik eladására ösztönzi. Az így tőkéhez jutó klubok fennmaradásukat és stadionjaik megőrzését ezek után hosszú bérleti és haszonélvezeti szerződések aláírásával biztosítják.

Ezután pedig jött a cirkusz a népnek: 2008. január közepén a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács ötödik alkalommal írt ki pályázatot az FTC Üllői úti hat plusz kéthektáros ingatlan együttesének értékesítésére, ám a tendert elutasították.

Pár nap múlva a háttérben zajló szervezésnek köszönhetően több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt. Az állítólagos szimpatizánsok azért tüntettek, mert a nemzeti vagyonkezelő (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet Kevin McCabe angol üzletember magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft tett. A helyszínen tartózkodva testközelből láthattam, ahogy az FTC korábbi ismert többszörös olimpiai bajnok vízilabdázói - a szakosztály támogatója volt korábban Rieb György - közül ketten, Gyarmati Dezső és Kárpáti György a tüntetésen élesen kritizálták az államot: miért utasítják el Kevin McCabe-t...

Ma ezek a személyek, a közismert pólósok (is) síri csendben vannak. Persze lehet nem tudták, nem tudhatták, mit cselekszenek. Mint oly sok mindenkit, őket is megvezették...

5. Kulcsár, Postabank, orosz államadósság ügy után az Üllői úton

Az ,,érdekes" tüntetés után az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft-ről az oknyomozásaink során sok-sok érdekesség kiderült. Például az is, hogy a pályázó Esplanade Kft-re azért volt szükség, mert külföldi cég hivatalosan nem indulhatott a tenderen. Vezetője Szász András, akiről korábban az Élet és Irodalom című hetilap a következőket írta:

,,Neve felbukkant a nagy port felvert Nádor-, a Postabank-, és a Kulcsár- ügyben. A nyolcvanas években az Intranszmasnak, majd egy magyar-osztrák elektronikai vegyes vállalatnak dolgozott, a rendszerváltás után pedig Máté Lászlóval, az MSZP akkori pénztárnokával részt vett az orosz államadósság lebontásában."

Később 2009. nyarán az Index beszámolt arról az ügyletről is, mely során az MSZP-s Kapolyi László cégének segítségével, közel tízmilliárd forint került egy Szász András képviselte luxemburgi székhelyű offshore vállalkozáshoz a Magyar Villamos Művektől. Ami történetünk szempontjából még érdekes, hogy Rieb György FTC-elnök már számos korábbi ügy során kapcsolatban állt Szász Andrással - az orosz államadósság lebontásában együtt vettek részt, és a 90-es években a Rieb György fémjelezte Bertinus Kft.-nek is Szász András teremtett importlehetőséget.

Egyértelművé vált, hogy a régi barátság újabb sikeresnek vélt üzlet megkötéséhez vezethet, hiszen a Ferencváros tulajdonosa a közhiedelemmel ellentétben nem Kevin McCabe, hanem az elviekben őt képviselő, Szász András vezette Esplanade Kft. Az is kiderült, hogy a Scaborough Ltd hatalmas adóssággal küszködik, a tenderre szánt pénzt - 400 millió forintot - pedig állítólag egy szomszédos ország bankjából felvett kölcsönből rendezte az Esplanade, amelynek a cégkivonata szerint az alaptőkéje 3 millió forint volt. Ezeket a tényeket valami oknál fogva sehol sem engedték megszellőztetni, sőt az egyik kolléga azt tanácsolta: jobb nektek, ha hagyjátok nyerni az ,,angolokat".

Mindenesetre a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács az Esplanade Kft. ajánlatát végül érvényesnek és eredményesnek nyilvánította. Csak halkan tesszük hozzá, az MNV Zrt. akkori elnöke, Tátrai Miklós ellen több vizsgálat indult az elmúlt hónapokban. Ahogy a vagyongazdálkodásnál a tűz közelében lévő Benedek Fülöp ellen is, aki egyébként korábban a kilencvenes évek közepén az FTC labdarúgó szakosztályának az elnöke volt...

6. Honnan jött a pénz és mikor?

2008. április 9-én aláírták az Üllői úti létesítmény és a hozzá kapcsolódó ingatlan együttes, továbbá a létesítményhez kötődő használati jogokat tartalmazó, valamint az FTC Labdarúgó Zrt. értékesítésével kapcsolatos szerződéseket. A megállapodásokat Rieb György (FTC-elnök), Szász András (Esplanade Kft.) és Tátrai Miklós (MNV Zrt.) látták el kézjegyükkel, közben kijelentették: a vásárló cégnek egy hónap áll rendelkezésére, hogy az előírt összeget megfizesse az FTC és az állam részére. A sajtótájékoztatón azon kérdésünkre, hogy honnan érkezik majd a több milliárd, a felek egyike sem kívánt válaszolni, üzleti titoknak tekintették. Rieb György pedig hozzátette: később bemutatják a hivatalos dokumentumokat. Nos, erre soha nem került sor...

(Állítólag egy komoly pénzintézet nyújtott hitelt, amit a telek későbbi eladásából fizettek volna vissza.)

2008. augusztusában pedig nagy titokban új név került a telekkönyvi kivonatra, az Üllői út 129. alatt található nyolchektáros terület már Esplanade Kft. nevén volt. Alig pár nap múlva pedig az ingatlanberkekben már azt rebesgették, hogy árulják a területet. A bulvársajtó arról számol be: költözhet az FTC új létesítménye. Éspedig 300 méterrel odébb, az Üllői út túloldalára, az eladott Zrínyi Miklós Műszaki Főiskola területére, ahol azután egyébként lebontották az épületeket...

7. Az év hazugsága, s közben a költözés további lebegtetése

A 2009. esztendő az év hazugságával kezdődött. Az FTC tulajdonosai azt nyilatkozták, azért kell a stadiont elforgatni, mert az UEFA előírásai alapján a pályákat úgy kell építeni, hogy ne süssön a kapus szemébe a nap. (Ezt Szász András is kijelentette: egy reggeli tévés műsorban). Azonban gyorsan kiderült: az európai szövetséget nem érdekli milyen irányban építik a Fradi a pályát. Nincs ilyen szabály! (Az elfordítási ,,hazugságra" igen nagy valószínűséggel azért volt szükség, hogy a felszabadult a terület majd a legjobban eladható, üzleti célokra leginkább hasznosítható része lesz. Azaz ismét kiderült: a "buli" elsősorban ingatlanról, nem pedig futballról szól.) Ezután a sajátos módon jól értesült (értesített) Nemzeti Sport arról számolt be, hogy a ,,Kevin McCabe érdekeltségek közül az FTC számíthat a legnagyobb volumenű beruházásra a következő években. 2013-ra mintegy hatvanmillió euróból épül meg az Albert stadion."

Az Index pedig többek között a következőket írta:" A nemrég a Fradi angol befektető jelöltje képviseletében felbukkant Száz András korábban Princz Gábor Postabank vezért is próbálta már megmenteni úgy, hogy angol befektetőt akart hozni - azt is az orosz-magyar államadósság lebontásába bevonva. Azonban a ,,befektetőjelöltről" hamar kiderült, hogy nem saját nevében akart eljárni, a megbízóit azonban nem fedte fel. Az ügylet meghiúsult. De elsősorban nem az ötlet abszurditása miatt, hanem az idő rövidsége miatt. A cég egyébként felbukkant később más magyarországi tenderen."

2009. június elején a Fradi magabiztosan megnyerte a másodosztályú bajnokságot, a szurkolók pedig optimistán néztek az élvonalbeli szezon elé. Hiszen a vezetők ismét hangzatos ígéretet tettek a csapat megerősítésére, és arra, hogy a Ferencváros múltjához méltóan fog szerepelni a bajnokságban. Csalódniuk kellett. Közben (ismét) terjedni kezdtek a pletykák, melyek szerint Szász Andrásék eltérve a pályázati kiírástól nem az Üllői út 129. telken szeretnék felépíteni az új stadiont, hanem egy új helyet keresnek annak, hogy az értékes területet teljes egészében hasznosítani tudják. Számtalan forrás megerősítette, hogy rengeteg olcsóbb fővárosi telekért jelentkeztek be ekkoriban, ám sikeres tárgyalásokat nem sikerült lebonyolítaniuk. Az új stadion terveit ennek ellenére látványos sajtótájékoztató keretében bemutatták. A híresztelések szerint azokat egy egyetemista készítette az utolsó pillanatban, kétszázezer forintért.

8. Kiderül: a Fradi kicsit angol, ausztrál, belga, és holland is!

Kevin McCabe pedig, aki közel egy év után ismét Budapesten járt, interjút adott a Sport Extrának. A cikkből megtudhattuk, hogy a Fradit közelről-távolról számos országhoz fűzi kapcsolat. A pályázatát az Esplanade Real Estate nyerte meg, amelyik magyar cég, ám magyarországi dokumentumok szerint ez két holland cégnek a leányvállalata. E két holland cég az eredeti ajánlattévő a Scarborough cégcsoporthoz kapcsolódik, amelyik ausztrál tulajdonba került. E cégcsoportban jelentős befolyással bíró Kevin McCabe átette székhelyét Brüsszelbe, és időközben az Esplanade kft.-nek is vezető tisztségviselője lett. Tehát a Fradi kicsit angol, ausztrál, belga, holland, de szerintünk azért még mindig leginkább magyar!...

Majd jött 2010. eleje, és még a hűséges Fradi szurkolók is mosolyogtak kínjukban: látássérült futballista került a futballcsapat keretbe. Bár az őszi szezon után a vezetőség ismét komoly, válogatott szintű játékosok leigazolását és a keret megerősítését ígérte a szurkolóknak, ám csak egy angol ötöd-osztályú csatár és egy látássérülése miatt egy éve már visszavonult negyedik ligás védő állt közel a megállapodáshoz. Aztán az év februárjában (ismét) nyugtatni próbálták a talán nem véletlenül kételkedő FTC szimpatizánsokat.

,,Megvannak a bontási engedélyek az Albert-stadion lebontásához. Már nyáron (2010. nyara, a szerkesztő megjegyzése...) elkezdhetik építeni az új 50 milliárdos stadiont és a hozzá tartozó többfunkciós létesítményt" - jelentette ki Berki Krisztián, az FTC Zrt. akkori vezérigazgatója, majd hozzátette: az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal fellebbezése ellenére, a nyáron rövidesen elkezdődhetnek a munkák.

9. Alpári sajtómunkás, szomorú McCabe, lakópark a FTC pálya helyére

2010. április 30., az Üllői úton: FTC-Újpest 0-1. A csapatok bevonulásánál a bulvármédiát képviselő újságíró-hölgyike, amúgy a Fradi ügyek ,,felelőse", a sajtóhelyen felállva, habzó szájjal és trágár savakkal szidta a újpestieket. A látottak felkavarták a jó érzésű embereket, miközben a helyszínen nem csak az eredmény miatt lehetett szomorú Kevin McCabe, hanem egy fontos egyeztetés miatt is. Az országgyűlési választásokon fölényesen új párt került hatalomra, amelynek egyes köreivel a mérkőzés előtt találkozott az üzletember. És a FIDESZ vezetői, és az ahhoz közel állók állítólag nem sok jóval biztatták... Vajon miért?

- Szerkesztő úr! A szemfényvesztők korát érjük. Sokszor, jobban hiszünk annak, aki ügyesen kavar, mint akit a legtisztább szándék vezérel. Vagy csak abban hiszünk, amiben hinni akarunk. Milliárdokkal sokkal jobban megéri játszani, mint ezrekkel. Valahogy minél nagyobb a pénz, ami körül folyik a ,,játék", annál hitelesebbnek tűnik az ügylet. - mindezt a Fradi ügyekben igen otthonosan mozgó informátorunk mesélte, majd azt is hozzátette: valamelyest otthonosan mozog a pénzügyi világban, és úgy vélte ,,forró pénzek is vannak" a színfalak mögött, azt is sejtette, ki hol, mit rejteget.

Aztán azt is elárulta, információi szerint a Fradi-pálya helyére a ,,hódítóknak" akarnak lakóparkokat építeni. Közel a reptér, a metró, és a buszpályaudvar. Azonban még mielőtt a további titkait is megosztotta volna velem, 2010. tavaszán egyik napról a másikra váratlanul nagyon beteg lett. Azt is suttogták, mindez nem véletlen, tény egy hónap alatt elvitte korunk népbetegsége, a rák. Varga Zoltánnak - aki szintén azt hangoztatta, hogy az egész Üllői úti játék nem más, mint szemfényvesztés -, a tragikus halála után pár nappal, a Fradi-ügyben a mozaik kockák helyrerakásában segítséget nyújtó informátorunk a kórházban, öntudatlan állapotban befejezte földi életét. A sírba vitte néhány titkát, pedig ha valaki, ő igazán tudta: mi a különbség a kamu és a valóság között...

10. ,,Üzleti haver" a vezetésben

És ezután is jöttek a megvezetések. Szép számmal. Tavaly augusztus elején - azóta a többször feljelentett Berki Krisztián helyett, akinek még a haja szála sem görbült - Gerstl Alexander lett az FTC Zrt. új vezérigazgatója. Hogy kicsoda ő? Nos, aki belülről is ismerte a Fradi projektet, annak nem volt ismeretlen a személye.

"Szász András manapság a Ferencváros angol befektetőjét, Kevin McCabe-et képviseli az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-ben vezető tisztségviselőjeként, és az Esplanade Hungary Tanácsadó Kft. felügyelő bizottságának tagjaként. Mindkét Esplanade-cégben cégjegyzésre jogosult vezető tisztségviselő a bécsi illetőségű Alexander Gerstl is. Szász és Gerstl kapcsolata hosszú időre tekint vissza: Gerstl felügyelő bizottsági tag volt a Száz-féle Nádor'95 Rt.-ben, amelynek működése botrányba fulladt a titkosszolgálati berendezések az orosz államadósság terhére történő behozatalával. Szintén felügyelő bizottsági tag volt abban a Dovinvest Kft-ben, amely a Rózsakert bevásárlóközpontot építette, és amelyet egy időben az a bécsi BCL Trading GmBH tulajdonolt, amelynek tulajdonosa a Magyarországon a Postabank-Nádor-ügy kapcsán elhíresült Barak Alon. A Princz Gábor által vezetett Postabank 1998-ban 12 millió dollárral hitelezte meg a Nádor'95 és BCL Trading acélügyletét, amely később fiktívnek bizonyult, és a nyomozás során kiderült az is, hogy a BCL éppen akkora összeggel szándékozott tőkét emelni a Princz-féle Postabankban, amennyit a raktárjegyeken keresett." - írták mindezt az Index internetes üzleti híreiben.

2010. novemberében az FTC kézilabdacsarnokában megtartott közgyűlésen - amelyen 256-an szavaztak - az újonnan megválasztott elnökségi tagok titkos szavazással választották meg (újra) Kovács Miklóst elnöknek. Az alelnök Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester lett. A vezetőségbe bekerült egy másik kormánypárti politikus, Kubatov Gábor. Aztán a Fidesz országos pártigazgatóját idei év februárjának végén a lemondott Kovács Miklós helyett megválasztották a Ferencváros elnökének.

11. Kubatov Gábor (is) a régi hangszeren játszik, eddig csak ígérni tudott

Beiktatása után nem sokkal Kubatov Gábor kijelentette: rendet tesz a Ferencvárosban. A legmélyebb szintig kidobál minden csontvázat a szekrényből. Május környékén tiszta víz lesz a pohárban.

Erre az egyik legismertebb ferencvárosi megjegyezte:

"Bízunk a FIDESZ pártigazgatójában, csak a harcmezőn nehogy olyan aknát találjon, amely még élesítve van..."

Hát kérem, már benne vagyunk a őszben, és még semmi és senki nem robbant... De Kubatov Gábor az átvilágításra a milliókat (ismét) a legatyásodott néptől, a Fradi szimpatizánsoktól várta. Az általa remélt ,,összekalapozni" kívánt pénznek viszont csak a mintegy fele érkezett be, azonban hivatalos válasz nincs arra, hogy kik a felelősek százmilliók elúszásáért. Meg, hogy a tervezett új stadionnak miért csak a makettja van meg? Miközben Kevin McCabe - akiről még annyi apróságot megjegyeznénk, hogy Angliában az egyik legnagyobb hitelfelvevőnek tartottak - az év eleje óta már messze jár, a hazai ,,üzlettársai" pedig vele együtt talán még nevetnek is a markukba. Nyugodtan tehetik: az sem tudni, hogy a nyolchektáros területtel mi lesz?

Esetleg egy-két ,,látványos" bírósági per, mesterkélt időhúzás, közben pedig lehet tovább 'mutyizni'...

12. Kieső hely, és még a kilakoltatási veszély sem múlt el

Az FTC csapata - a ,,bivalyerős" honi bajnokságban - jó ideje kieső helyen szégyenkezik. Nemrégen azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a közel egy esztendeje tétmeccset nem játszó játékost szerződtetett a klub: a cseh Martin Kleint. Erre mondta egy ötven éve - azonban az utóbbi években egyre ritkábban, ferencvárosi meccsekre járó ismerős: Te Jó Isten! Lassan megéljük, hogy Grün meg Kohn is zöld-fehérben játszik. Ott, ahol egyszer a magyarságáról valamint közismert ferencvárosi szívéről és klubszeretetéről ismert Kispéter Mihály vagy Dalnoki Jenő futballozott....

Vajon mi jöhet még?

Alapos aknamunkával a NÉP egykori csapatát már-már teljesen szétverték, és ahogy bemutattuk, az Üllői úti stadion jövője is jó ideje veszélyben forog...

És akár nagyobb is lehet a baj. Mert ha a magukat ,,hatalomnak" képzelők, no meg a ,,bűnsegédeik" a MAGYAR családok tízezreit teheti otthontalanná, akkor a Ferencvárost is ki lehet majd lakoltatni...

Pláne, ha szégyenszemre kiesik a Fradi...

Gyalu - Szabad Riport Tudósító Iroda
2011. október 01.http://jovonk.info/2011/10/01/mar-fradit-kilakoltatjak-izraeli-lakopark-kerulhet- az-ftc-palya-helyere

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legeredményesebb, futballcsapatnak, sajtótájékoztató, tisztségviselője, szimpatizánsokat, eredménytelennek, együttműködésről, szőlőbirtokokkal, nagykereskedelmi, ellehetetlenítve, elértéktelenedik, bokszvilágbajnok, titkosszolgálati, megállapodásokat, klubszeretetéről, következőképpen, átszervezésében, szemfényvesztők, megszellőztetni, fennmaradásukat, érdeklődésünkre, kulcsszereplővé, visszakerülniük, megállapodáshoz, megválasztották, vezérigazgatója, valószínűséggel, eredménytelenül, pártigazgatóját, futballcsapatát, hajdúszoboszlói, lebonyolítaniuk, szakosztályánál, értékesítésével, szakosztályának, szemfényvesztés, legtöbbet tudhatta, földi életét, kulisszák mögött, értékes terület, honi legsikeresebb, nagy magyar, kizárásnál indult, sportban addig, klub teke, magyar szavakat, kilencvenes évek, házvételi ügybe, történet lényege, adásvétel jogi, pereskedés odáig, végrehajtók –, Ináncsy Miklóst, Budapesti Hús Nagykereskedelmi Közös, Ináncsy Miklós, Kassa György, Kassa Györgyöt, Legfelsőbb Bíróságig, Kassa Györgynek, Miközben Európában, Bayern München, Fővárosi Bíróság, Kisteleki István, Szekeres Imre, Orbán Viktor, Furulyás János, Dámosy Zsolt, Kovács István, Rieb György, Four Four Two, Crystal Palace, Bajnokok Ligájába, Manchester Uniteddel, Sparta Prahával, Sheffield United, Kevin McCabe, Kevin McCabet, Scarborough Property Holdings, Kevin McCabe-t, Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft, Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Kevin McCabe-t…, Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft-ről, Esplanade Kft-re, Vezetője Szász András, Máté Lászlóval, MSZP-s Kapolyi László, Szász András, Magyar Villamos Művektől, Rieb György FTC-elnök, Szász Andrással, Bertinus Kft, Esplanade Kft, Scaborough Ltd, Tátrai Miklós, Benedek Fülöp, Labdarúgó Zrt, Zrínyi Miklós Műszaki Főiskola, Nemzeti Sport, Száz András, Princz Gábor Postabank, Szász Andrásék, Sport Extrának, Esplanade Real Estate, Berki Krisztián, Országos Tiszti Főorvosi Hivatal, Varga Zoltánnak, Gerstl Alexander, Kevin McCabe-et, Esplanade Hungary Tanácsadó Kft, Mindkét Esplanade-cégben, Alexander Gerstl, Száz-féle Nádor, Dovinvest Kft-ben, Trading GmBH, Barak Alon, Princz Gábor, Princz-féle Postabankban, Kovács Miklóst, Kocsis Máté VIII, Kubatov Gábor, Kovács Miklós, Miközben Kevin McCabe, Martin Kleint, Kispéter Mihály, Dalnoki Jenő, Szabad Riport Tudósító Iroda,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.03. 22:13 Koronavírus - Ausztriában a 11 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzö...
04.03. 22:13 Koronavírus - Erdogan: a török hatóságok 31 várost lezárnak a személyforgal...
04.03. 22:13 Koronavírus - Franciaországban 6500 fölött a halottak száma
04.03. 22:12 Koronavírus - Semjén: bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van ...
04.03. 22:02 Halálra gázoltak egy kerékpárost Kiskunhalasnál
04.03. 21:42 Koronavírus - Az Opus Global előrehozza szállodai fejlesztéseit
04.03. 21:32 Koronavírus - Fehér Ház: Trump és Macron az ENSZ BT öt állandó tagjának tan...
04.03. 21:32 Elmarad a budapesti cselgáncs Grand Slam-torna és az Európa-bajnokság
04.03. 21:22 Európa Tanács: az emberkereskedelem áldozatainak száma jelentősen nőtt az e...
04.03. 21:14 Koronavírus - A Magyar Közösség Pártja levélben reagált Donald Tusk üzeneté...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szentmise a Szent István-bazil...  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Facebookon kaptam  Fájdalomcsillapító és gyulladá...  Facebookon kaptam  Pilátus előtt  Facebookon kaptam  Csendélet  Facebookon kaptam  ÁPRILIS – SZENT GYÖRGY H...  Narancssárga rózsák  Útravaló – 2020. április...  Pilinszky János költő  A szavak  Rúzsa Magdi - Most élsz (Marad...  Sexy nő  Szentmise 04. 02. Veszprém  5. nagyböjti hét csütörtök Csí...  Többé nem tapad a por a bútoro...  Sárga tulipánok  Az Epsom-só megváltoztatja az ...  Képzelt riport Szent Rafael ar...  Tavaszt köszöntők  Cicák az ablaknál  Országos Felhívás! Csalók a mo...  71. Szülinap :) ISTEN ÉLTESSEN...  Pio atya fohásza  Várakozás  Facebookon kaptam Mírjam bar...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Facebookon kaptam  Vízcseppes virágok  A fejfájás gyógyítása gyógysze...  szentségimádás csütörtökön 14....  Mama kíváncsi  Április -bolondság hónapja.......  Szentmise közvetítés nagyböjt ...  Ez itt az én Hazám  Mit szimbolizál a húsvéti gyer...  Facebookon kaptam  Sokan szeretnék a világot megv...  Istenre várok  Avilai Szent Teréz is megtapas...  Tavaszt köszöntők  Ez itt az én Hazám  Mai harmónia kártyám  Kilenced Szent Pió Atyához.......  Facebookon kaptam  Valami pozitív  Png rózsa  Nárciszok  Vártalak...  Útravaló – 2020. április...  Kozmopolita himnusz Mindenhat...  Facebookon kaptam  Erősödjünk meg a szeretet tűzé...  Mai harmónia kártyám  Nárciszok  Valami pozitív  Az Epsom-só megváltoztatja az ...  Szent Klára, jöjj taníts minke...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni pihenést  A föld üzenete  ÁPRILIS – SZENT GYÖRGY H...  Sexy nő  Facebookon kaptam Mírjam bar...  Bíró András: Ez a húsvét  Facebookon kaptam  Sárga rózsák  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  Kapcsolódjunk be, imádkozzuk e...  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  A keresztyének szomorúsága  Jó éjszakát  Országos Felhívás! Csalók a mo...  Kilenced Szent Pió Atyához.......  Png rózsa  71. Szülinap :) ISTEN ÉLTESSEN...  5. Titkok, melyeket nem vihete...  Facebookon kaptam  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Fájdalomcsillapító és gyulladá...  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Értetlen vagyok! Az, hogy ne m...  Színes csokor  Szentmise 04. 02. Veszprém  Az egész ország területén növe...  Facebookon kaptam  Jó egészséget, erős immunrends...  Petőfi Sándor - István Öcsém...  Pio atya fohásza 
Bejegyzés Címkék
legtöbbet tudhatta, földi életét, kulisszák mögött, értékes terület, honi legsikeresebb, nagy magyar, kizárásnál indult, sportban addig, klub teke, magyar szavakat, kilencvenes évek, házvételi ügybe, történet lényege, adásvétel jogi, pereskedés odáig, végrehajtók &#8211, áldozat elmondása, budafoki házhoz, furcsa &#8222, tudomásunkra jutott, villa környékén, utcabeliek szerint, futballcsapat története, labdarúgás világát, labdarúgó szövetség, összes klub, másodosztályba száműzte, helyzet magaslatán, magyar futball, legnépszerűbb csapat, közelgő &#8222, csapatnak pedig, politikai palettán, lelátón Orbán, idényre bérletet, spekulánsok előtt, sikeres másodosztályú, háttérben megbújók, folyamat minden, fősodrású média, állami tulajdonban, klubnak 2016-ig, terv tehát, magyar állam, teljes terület, anyagiakon kívül, egyeztetések sikerrel, állam pedig, befektető jelöltek, tenderek pedig, spekulánsok arra, posztot Dámosy, elnökségbe pedig, használati jogot, tulajdonjogot bocsátottak, világhírű Four, klub akkori, kövér angol, angol havi, messze legjobb, álmodozó klubvezetőt, alapszabály szerint, elnökség tagjai, vokson múlt, angol élvonalból, egyik kulcsszereplővé, futballcsapat iránt, távirati irodának, jövőbeni együttműködésről, legújabb pályázatra&#8230, megvezetett tüntetők, angol kolléga, következőképpen jellemezte, gyengélkedő vállalkozások, sheffieldi újságíró, klubokat ingatlanjaik, pályáik eladására, tendert elutasították, háttérben zajló, állítólagos szimpatizánsok, nemzeti vagyonkezelő, helyszínen tartózkodva, szakosztály támogatója, tüntetésen élesen, közismert pólósok, oknyomozásaink során, pályázó Esplanade, következőket írta, nagy port, nyolcvanas években, magyar-osztrák elektronikai, rendszerváltás után, orosz államadósság, 90-es években, régi barátság, közhiedelemmel ellentétben, tenderre szánt, szomszédos ország, cégkivonata szerint, tényeket valami, egyik kolléga, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 305
  • e Hét: 10531
  • e Hónap: 5455
  • e Év: 236473
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.