Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyarhülyítés újabb fejezet
  2011-10-04 09:28:41, kedd
 
   
  A magyarhülyítés újabb fejezete, avagy tévhitek az államadóssággal kapcsolatban

Szabad Europa

Figyelem! Újra felhívjuk Olvasóink figyelemét, hogy ez nem egy pártújság. Itt nem talál elvtelen helyesléseket csak azért, mert a "mi" oldalunk mondja. Ezért kérem azokat, akik nem képesek befogadni az adatokat, mert fanatikus Orbán vagy éppen Gyurcsány istenítők azok inkább ne olvassák tovább. Azért írom ezt a két embert, mert a hülyítésben ők ketten járnak az élen és az ország kettejük viaskodásában meg megy tönkre. Aki csak azt tudja lesni, hogy az általuk vívott csatában éppen melyik visz be egy ütést, és örömködik rajta, az nem fogja tudni felfogni az alább leírtakat. Aki csak annyit lát, hogy 2011-ben vezértől függően itt kommunisták és fasiszták vannak, annak értelmetlen tovább olvasni. Itt olyan adatokat olvashat, amit a hivatalos és pártmédia elhallgat, vagy csak az "apróbetűs" részben közöl.

No, kezdjük egy kitalált történettel. Átlagos magyar család, Kovácsék. Kovács, Kovácsné egy fiú és egy lány gyermek. Kovácsék építgetik életüket, dolgoznak, szeretnének anyagilag is előrébb jutni, tervezgetnek. 2000-ben terveznek egy lakásvásárlást, bemennek a bankba, de a kedvezményes kamattámogatású (Fidesz-kormány) hitelt nem képesek felvenni, mert 100 ezer forint lenne a havi részlet, nekik meg 150 ezer az összjövedelmük. Meghagyják tehát a kamattámogatást a gazdagoknak. Azok fel is veszik, van aki 4-5 lakást, házat is vesz belőle és kiadja albérletbe, abból fizetve a törlesztőket. A kormány meg az adófizetők pénzéből gavalléran fizet a tehetőseknek. Kovácsékat 2005-ben felhívja egy hitelközvetítő, hogy van egy remek ajánlata lakásvásárlásra. Ki is megy lakásra és elmondja, hogy a forinthitelnél, ami már nem is támogatott (közben kormányváltás volt és az új kormány nem akarta fizetni a már több százmilliárdos kamattámogatást), ezért így már 110 ezer lenne a havi törlesztése egy vágyott lakás vásárlása esetén.

Sok vakegér pártpolitikus nem érti, nem azért vettek fel az emberek devizahitelt, mert olcsóbb volt a kamata pár százalékkal, hanem mert fele volt a törlesztőrészlet. Ha nem lett volna devizahitel semmilyen hitelt nem vett volna fel a magyar. Csányi meg egyenesen azzal kábít, hogy magyarok azért vették fel a devizahitelt, hogy nyerészkedjenek. És ez az ember az ország elismert guruja. Röhej. Itt várjuk a nyerészkedő devizahitelesek jelentkezését.

Ezzel szemben neki van egy új terméke, ami svájci frank alapon számítódik és a 110 ezer helyett csak 60 ezer a havi törlesztőrészlet. Kovácsék felkapják a fejüket. 60 ezer! Ez már közel jár ahhoz az összeghez, amit ki tudnának fizetni. Gyors tanácskozás, el lehetne költözni a szülőktől, lenne végre saját hálószoba és külön gyerekszoba. Ráadásul mindez szép, új lakás, jó helyen. Nosza, vágjunk hát bele! Kereseti igazolás, rohanás a bankba, 60 oldal aláírása, közjegyző 30 oldal. Ügyvád, adás-vételi, földhivatal, egyebek. Költözés. Öröm. És az élet megy tovább.


A magyarok százezrei vesztették el munkájukat, vagy kerültek rosszabb feltételekkel új munkába.

Kovácsék éldegélnek. Kovács másodállást is vállal, mert jött egy szórólapon, egy rendkívüli ajánlat. Vadonatúj Suzuki SX4-es most 0% önrésszel és mindössze havi 9.900.- induló részlettel. Soha nem volt még autójuk, mennyivel könnyebb lenne az élet vele. Új lakás, új autó, 3 szoba, négy kerék, két gyerek. Egy kicsit hajtós ugyan az élet, mert a gépkocsiba tankolni is kell és már 200 forint a benzin, de Kovácsék bíznak magukban, sokat dolgoznak. 2006-ban Kovácsné állást vált, hogy több legyen a fizetése, mert emelkednek a költségek, a gyerekek iskolába mentek és bizony az nem 2 forint. 2008, itt a világ vége. Kovácsnak teljesen váratlanul felmondanak munkahelyén. Pár nap után Kovács összeszedi magát, nem akar munkanélküli lenni, mert, egyrészt szeret dolgozni, másrészt, abból nem él meg. Egy vállalkozónál kap munkát. Ez azonban teljesen más, mint az előző munkahelye, ahol 3.-án mindig a számláján volt a pénze. Itt azt látja, hogy a főnöke, aki maga is hiába dolgozik 24 órát nem képes pontosan fizetni. Csúszik a pénz! Részletekben jön, ráadásul egy része zsebbe. Kovács először mérges a főnökére és elkezd titokban más állás után nézni. Kétségbe esve tapasztalja, hogy állami munkahely nincs, a multiknál is leépítések vannak, a többi lehetőség meg hasonló, mint a mostani helye.

Egyik este a felesége bejelenti, hogy őt is elbocsájtották. Kovácsék megrémülnek, mi lesz most velük? Ki segít rajtuk? Kinyitják a TV-t. Ott minden este egy ambíciózus népvezér beszél. Tízezerek előtt tart nagygyűlést. Azt mondja, hogy ő tudja a megoldást. Kovácsék minden este figyelik, mit is kellene tenni. Közben nem tudják fizetni a lakáshitelt, a bank felmondja a szerződést. Választások közelednek. Kovácsék a TV-ben azt látják, hogy az ellenzéki népvezér azt mondja: " Magyarországon nem fordulhat elő, hogy bárkit is elveszítse a tetőt a feje felül. Magyarországon nem lesznek kilakoltatások." Kovácsék hisznek a vezérnek, aki ezen kívül még munkát is ígér és nagyarányú adócsökkentést. A választáskor odateszik az ikszet a neve mellé.
Ma Kovácsék végrehajtás alatt vannak, rájuk nem vonatkozik már a kilakoltatási moratórium, ők nem mehetnek Ócsára, nekik nincs pénzük a matracban, hogy előtörlesszenek, hiszen már lassan kenyérre sem telik. Azóta Kovácsné havi 48 ezerért sárga mellényben utcát söpör és levelet kapirgál, szégyenében ott sül ki a szeme, de hát a gyereknek enni kell. Kovács azóta egy másik vállalkozásnál van, az előzőt ugyanis felszámolták. Tudja, hogy nem azért nem fizet kevesebbet neki az új főnök, mert smucig, hanem azért, mert maga is a csőd szélén táncol. Ő rosszabbul járt a nagy adócsökkentéssel és jövőre még rosszabbul fog járni. Kovács már beletörődött mindebbe, mert barátaival beszélgetve tudja, hogy a többeik sincsenek jobb helyzetben.


Kovácsék hittek a népvezérnek. Nem kell más csak egyszeri nagyarányú adócsökkentés továbbá Magyarországon nem veszti el senki sem a tetőt a feje felül, itt nem lesznek kilakoltatások!

A TV-t már nem nézik, pedig ott a népvezér ill. annak magyar hangja mindennap elmondja, hogy milyen jól járt mindenki és mennyivel csökkent az államadósság. Kovács a zsíros kenyér vacsora felett éppen adogatja össze a sárga csekkjeit és azt látja, hogy az ő adóssága ebben a hónapban sem csökkent, hanem nőtt.

Ennyi a mese. Magyarország ma több százezer Kovács család hazája. Eközben meg kormányunk azon töri a fejét, hogy - érthetetlen módon - az eddig szapult megszorítások politikájának útjára lép. Hihetetlen nagyságú, 1000 milliárd forintos csomag 2012-ben és még lehet, hogy ez sem lesz elég.

Miközben küzdünk az államadósság ellen, érthetetlen, hogy nincs egy matematikus a kormány közelében, aki elmagyarázná neki, hogy a kútba öntjük a pénzt.

1. A magyar nép sarcolása árán a kormány 4%-kal csökkentette a GDP arányos államadósságot nyáron.
Befektetői válasz: A "befektetők" nem, hogy megnyugodtak volna, hanem válaszul leértékelték a forintot. Mivel az adósság 40% devizában van alig telik el 3 hónap és ugyanannyi az adósságunk, mint a "csökkentés" előtt.

Következmény: A magyar nép éhezik, tönkremegy, de közben a kormány odadob az uzsorásoknak 6,7 milliárd dollárt (1345 milliárd forintot). Mellesleg a nyugdíjpénztárból 3000 milliárd forint volt, hol a többi pénz? Kérdés, kinek az érdeke az ilyen hebehurgya "adósságcsökkentés"?

2. Miközben a kormány elsődleges célja az államadósság csökkentése megveszi a MOL mintegy 25%-át 514 milliárd forintért, ezzel növeli az államadósságot.

Befektetői válasz: Ezután a kormány két hónap alatt elintézi, hogy a MOL árfolyama majdnem felére csökkenjen, és ezzel több, mint 200 milliárd forint veszteség érjen minket. A Befektetők fele annyi pénzért vehetnek most MOL papírt, mint azt a kormány tette.

Következmény: Kérdés, miért nem az alacsony árfolyamon vették meg a MOL-t, hiszen csak a vak nem látta, hogy ilyen intézkedések után meredeken csökkeni fog a tőzsde. Ki járt jól, hová mentek a pénzek?

3. 2011 őszére a kormány újabb államadósság csökkentő lépést jelentett be, amellyel elvileg újabb 3-4%-kal csökkenne az államadósság. Ez persze hazugság, mert a forint leértékelődése miatt, már újra 80% felett van az. Erről mély hallgatás van. És amíg a magyar nem vesz elő egykockás papírt és egy ceruzát, vagy egy számológépet, addig majd behülyítik azzal, hogy ez egy újabb 4%-os csökkenés. A valutatartalékból fizetjük vissza az újabb 4 milliárd dollárt. Idén tehát a kamattörlesztéseket kívül a kormány odaajándékoz a hitelezőinknek több, mint 10 milliárd dollárt, miközben a rendszerváltás óta a legnagyobb megszorítás lesz 2012-ben. A Bokros csomag összegének kb. háromszorosa csak az eddig bejelentett intézkedések összege.


Bokros Lajos csomagjának többszöröse jön 2012-ben. Tudjuk nem "megszorítás", de tölünk vesszik el a pénzt, hívjuk bárhogy is!

Befektetői válasz: Az ember azt várna, hogy ha ilyen jó fiúk vagyunk és ennyit törlesztünk, akkor a "befektetőink" a hitelezőink megnyugodnak és jelentősen csökken a kamatteher és ezért a jövőben kevesebb uzsorakamatot kell fizetnünk. Ehelyett a következő történik. A magyar államadósság kockázata soha nem látott magasságokba emelkedik. Sokkal több uzsorakamatot kell fizetnünk a hitelekre, mint a törlesztés előtt, ezért ezzel is emelkedik az államadósság. Ráadásul évek nem fordult olyan elő, hogy a befektetők nem vesznek meg állampapírt. Most igen.

Következmény: Nagy mese tehát az, hogy meg kell nyugtatnunk a "befektetőinket" és akkor jól járunk, kevesebb kamat, és jobb hitelfeltételek. Nos, nem! Aki ezt nem látja, az nem érti, a nemzetközi pénzemberek elnyomó cselekedeteit. Nem érti mik a valódi következmények.

4. A kormány rájön arra, hogy bármit is csinál, csak a rövidebbet húzhatja!
Befeketői válasz: Szoríts meg, nyúzd meg a népet! Ha nem teszed, elmozdítunk a hatalomból.

Következmény: Ez a kormány is megszorít, bármit mondott is előtte.

Ki kell mondanunk, hogy az államadósság nem fog attól automatikusan csökkeni, hogy pénzt fizetünk vissza. Az uzsorásnak nem érdeke, hogy visszafizessük az adósságunkat, csak a kamatokat.

Ezért marad hát a cirkusz! Biztos nem fog csökkeni az államadósság a következőktől:

Az új alkotmánytól, a NENYITŐl, az alkotmány asztalától és annak szolgájától, a VIDEOTON bajnoki címétől, az új közoktatási törvénytől, az MLSZ működésétől, Gyurcsány bezárásától, Lázár Audijából lett Skodájától, Szíjjártó focijától, az egyházügyi törvénytől, a VIDEOTON-os Garancsi kerékpárügyi biztosi kinevezésétől. Viszont ezek a cirkuszok alkalmasak arra, hogy a nép ezekkel legyen elfoglalkva lesse a Gyurcsány pert! Egy a lényeg ne gondolkozzék a magyar!


Amíg mi élvezzük a CIRKUSZT, addig a lényeget nem vesszük észre. 10 milliárd dollár tőkét törlesztettünk és ugyanannyi lesz az államadósság pár hónapon belül. Közben meg éhezünk, de tapsolunk az előadásnak.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törlesztőrészlet, adócsökkentéssel, devizahitelesek, nyerészkedjenek, lakásvásárlásra, kamattámogatású, kamattámogatást, előtörlesszenek, államadóssággal, hitelfeltételek, nemzetihirhalo, törlesztettünk, hitelezőinknek, rendszerváltás, százmilliárdos, visszafizessük, hitelközvetítő, forinthitelnél, befektetőinket, lakásvásárlást, leértékelődése, államadósságot, magyarhülyítés, kilakoltatások, összjövedelmük, magyarországon, adócsökkentést, vállalkozásnál, elbocsájtották, következmények, kormányváltás, adócsökkentés, feltételekkel, helyesléseket, következőktől, uzsorakamatot, magyarhülyítés újabb, államadóssággal kapcsolatban, ország kettejük, általuk vívott, alább leírtakat, kitalált történettel, lány gyermek, kedvezményes kamattámogatású, havi részlet, adófizetők pénzéből, remek ajánlata, havi törlesztése, vágyott lakás, emberek devizahitelt, ország elismert, nyerészkedő devizahitelesek, Szabad Europa, Vadonatúj Suzuki SX4-es, Azóta Kovácsné, Bokros Lajos, Lázár Audijából, VIDEOTON-os Garancsi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.26. 23:23 Elfogadták Eger 45 milliárdos főösszegű költségvetését
02.26. 23:12 Bajnokok Ligája - A Bernabeuban nyert a Manchester City, előnyben a Lyon
02.26. 22:33 Katalán válság - Havonta tanácskozik mostantól a spanyol és a katalán kormá...
02.26. 21:22 A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei
02.26. 21:02 A rostszegény étrend magas vérnyomást okozhat
02.26. 20:53 Az idén 3,5 százalékos gazdasági növekedésre számít a Kopint-Tárki
02.26. 20:53 Koronavírus - Londoni elemzők: tartós járvány esetén 5 százalék alá lassulh...
02.26. 20:53 Férfi vízilabda ob I - Gólgazdag mérkőzést nyert a címvédő FTC
02.26. 20:52 Fővárosi Közgyűlés - Fidesz: a saját kampányígéreteit is leszavazta a balol...
02.26. 20:52 Koronavírus - Debreceni repülőtér: az előírásoknak megfelelő a vizsgálat
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Posertube  Kacsintó narancs  Facebookon kaptam  Png táska  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsa  Ne sürgesd  Biztos vagyok Isten szeretében  A Lourdes-i Szűzanyára bízzák ...  A sebészi maszk: -nem szűr tel...  Facebookon kaptam  Png nő  2020. február 26., hamvazószer...  Szeretlek  Fehér rózsa  A szédülésről és a kézzsibbadá...  Gerberák  Párizsban járt az Ősz  Orchidea  Kellemes délutáni pihenést  Hagyományőrző Munkásőr Társasá...  Facebookon kaptam  Esti kép  Ritka fotó Pio atyáról  Muskátli  Muskátli  Szemlér Ferenc versei  Kellemes délutáni pihenést  Aranyosi Ervin: Süni-cica  Az igaz művész  Február vége felé  Ha azt csinálod, amit szeretsz  Rákipar  A szédülésről és a kézzsibbadá...  Pio atya - hamvazó szerda  Rózsás csokor  Lehet a gyermeket könyvből nev...  A Lourdes-i Szűzanyára bízzák ...  Facebookon kaptam  Png virág  A kereszt  Posertube  Február vége felé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Clooney  Türelem  Facebookon kaptam  Rózsás csokor  Posertube  Tűzkő utcai kis kertben is nyí...  Orchidea  Png virág  Jézus  Gyertya  Lilába borult a szombathelyi K...  Szemlér Ferenc versei  Csoki csurgatás  Busójárás 2019 évben  Ritka fotó Pio atyáról  Png doboz  Lila virág  Kellemes délutánt kívánok!  Dobszay-Meskó Ilona és Láng Is...  Dolhai Lajos: Úgy várjuk az 52...  Png kutya  Szép táj  Virág csendélet  Szepes Mária idézet  Facebookon kaptam  Png virág  Levendula csokrok  Virág csendélet  Színes csészék  Nem tartanak szentmiséket, elm...  Facebookon kaptam  Nátha  Fatimai engesztelés a toronyi ...  Kellemes teázást  Fatimai engesztelés a toronyi ...  Rózsás csokor  Elvárások  George Clooney  Rákipar  Harmónia......  Kereszt  Köszöntő  Orchidea  Png kislány  Png virág  Png kutya  Mandarin  Png virág  Amaryllis  Png nő  Sárga rózsa  Fehér virág  Facebookon kaptam  Kacsintó narancs 
Bejegyzés Címkék
magyarhülyítés újabb, államadóssággal kapcsolatban, ország kettejük, általuk vívott, alább leírtakat, kitalált történettel, lány gyermek, kedvezményes kamattámogatású, havi részlet, adófizetők pénzéből, remek ajánlata, havi törlesztése, vágyott lakás, emberek devizahitelt, ország elismert, nyerészkedő devizahitelesek, havi törlesztőrészlet, élet megy, magyarok százezrei, rendkívüli ajánlat, élet vele, kicsit hajtós, gépkocsiba tankolni, gyerekek iskolába, világ vége, előző munkahelye, számláján volt, része zsebbe, többi lehetőség, mostani helye, felesége bejelenti, ambíciózus népvezér, bank felmondja, ellenzéki népvezér, feje felül, választáskor odateszik, neve mellé, kilakoltatási moratórium, gyereknek enni, másik vállalkozásnál, előzőt ugyanis, csőd szélén, nagy adócsökkentéssel, többeik sincsenek, zsíros kenyér, sárga csekkjeit, eddig szapult, államadósság ellen, kormány közelében, kútba öntjük, kormány 4%-kal, kormány odadob, nyugdíjpénztárból 3000, többi pénz, ilyen hebehurgya, kormány elsődleges, államadósság csökkentése, kormány tette, alacsony árfolyamon, kormány újabb, forint leértékelődése, újabb 4%-os, valutatartalékból fizetjük, kormány odaajándékoz, hitelezőinknek több, legnagyobb megszorítás, eddig bejelentett, hitelezőink megnyugodnak, jövőben kevesebb, következő történik, magyar államadósság, törlesztés előtt, nemzetközi pénzemberek, valódi következmények, kormány rájön, rövidebbet húzhatja, alkotmány asztalától, egyházügyi törvénytől, cirkuszok alkalmasak, törlesztőrészlet, adócsökkentéssel, devizahitelesek, nyerészkedjenek, lakásvásárlásra, kamattámogatású, kamattámogatást, előtörlesszenek, államadóssággal, hitelfeltételek, nemzetihirhalo, törlesztettünk, hitelezőinknek, rendszerváltás, százmilliárdos, visszafizessük, hitelközvetítő, forinthitelnél, befektetőinket, lakásvásárlást, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 134
  • e Hét: 11073
  • e Hónap: 72004
  • e Év: 174358
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.