Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Diploma nélkül kerül a 600 mil
  2011-12-23 13:25:31, péntek
 
   
  Diploma nélkül kerül a 600 milliárdos minisztérium élére Németh Lászlóné
2011. december 22., csütörtök, 13:47


Miniszterjelölti meghallgatásán kiderült, hogy egyetemi vagy főiskolai diplomával nem rendelkezik Németh Lászlóné, akit a számos állami vállalat felügyeletét ellátó és jövőre közel 600 milliárd forint felett rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére jelölt Orbán Viktor. Némethné a meghallgatásán papírról olvasta bemutatkozását, és a képviselők kérdéseire is papírból nézte a válaszokat.


Csütörtökön délelőtt a parlament gazdasági és informatikai, valamint az önkormányzati bizottsága összevont ülésen volt az első nyilvános szereplése Németh Lászlónénak, akit a miniszterelnök jelölt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére, ahol a miniszteri szék Fellegi Tamás lemondásával ürült meg. Némethné szürke kosztümben és fehér ingben, láthatóan megilletődve érkezett a bizottság ülésére. Miután Rogán Antal az asztalfőhöz vezette és bemutatta, Némethné a magával hozott dossziéból elővett több oldalt, és elkezdte olvasni a bemutatkozását.

Az NFM az egyik legfontosabb tárca: költségvetése az egyik legnagyobb a minisztériumok között: a 2011-es büdzsé alapján az NFM és a hozzá tartózó intézmények 634,2 milliárd forintot költhettek el, míg a jelentős megvonások mellett készített 2012-es költségvetésben már csak 573,1 milliárd szerepel.

Előkerült az életrajz

Életrajzát - amelyet szerdán az [origo] hiába kért jelenlegi munkahelyétől, a Magyar Fejlesztési Banktól és a kormánytól is - bemutatása közben osztották ki a bizottsági tagoknak. A másfél oldalas életrajz szerint a politikában és közéletben eddig ismeretlen Némethné 1953-ban született, és a budapesti Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségizett 1971-ben. Egyetemre, főiskolára nem járt, érettségi után "export bonyolítóként" dolgozott az Artex Külkereskedelmi Vállalatnál. Az életrajzból kiderül, hogy első munkahelyén importálási tapasztalatait "Vietnamból történő nádbútorok és kosarak vásárlásával" szerezte.

A miniszterjelölt az életrajzban felsőfokú iskolai végzettségként a Külkereskedelmi és Továbbképző Központnál (KOTK) 1976-ban szerzett külkereskedelmi szakmai végzettséget tüntette fel. A KOTK oktatási igazgatója, Kecskés Marcellné az [origo]-nak megerősítette, hogy Németh Lászlóné a központnál végzett szaktanfolyamokat, és közép-, illetve felsőfokú szakmai végzettséget szerzett.


Németh Lászlóné érkezik a parlament gazdasági és informatikai bizottságának meghallgatására

Ez jelenleg egy OKJ-s tanfolyamon szerzett végzettségnek felel meg, vagyis - az életrajzban szereplő állítással ellentétben - nem minősül felsőfokú iskolai végzettségnek, amelyről csak egyetem vagy főiskola állíthat ki papírt. A hatályos jogszabályok szerint a felsőfokú iskolai végzettség nem szükséges ugyan ahhoz, hogy valaki kormánytag lehessen, de a többi miniszter mind rendelkezik diplomával, köztük többen tudományos fokozattal is.

Egy módosított szabály

Vélhetően Némethné végzettségi szintje lehetett az oka annak is, hogy amikor 2010-ben visszakerült az MFB-hez, akkor módosították a pénzintézetről szóló törvényt, és lehetővé tették, hogy olyan is vezető pozícióba kerülhessen a banknál, akinek nincs szakmai felsőfokú végzettsége, de van legalább tízéves banki tapasztalata.

Az MFB egyik volt alkalmazottja szerint ezzel a módosítással Némethné kinevezését készítették elő. Az [origo]-nak név nélkül nyilatkozó korábbi MFB-alkalmazott, aki dolgozott együtt Némethnével, azt mondta, hogy a bankban dolgozók sem tudtak biztosat a nő végzettségéről, de már 1999 és 2002 között is arról szóltak a folyosói pletykák az MFB-ben, hogy nincs szakirányú felsőfokú végzettsége. A volt beosztott megjegyezte, hogy Némethné egyébként "szakmailag jó", tapasztalt banki vezető.

"Rogán is alkalmasabb lett volna"

Bemutatkozásában Némethné nem részletezte hosszan az életútját, és főleg szakmai tapasztalatára koncentrált abban a néhány mondatban, amíg magáról beszélt. Beszédének nagyobb részét a kormány eddig intézkedéseinek felsorolása és méltatása tette ki. Elismerően nyilatkozott az új Széchényi-programról, a munkahelyteremtésre vonatkozó korányzati elképzelésekről és a devizahiteleseket segítő intézkedésekről.


A nagyobb méretért kattintson a képre

A miniszterejelölt azt mondta, hogy elkötelezett híve a kis- és középvállalkozások támogatásának, fontosnak tartja a közpénzek átlátható és racionális felhasználását, és a továbbiakban is alapvető célja lesz a nemzeti vagyon megőrzése és hatékony felhasználása. Beszédét halk, monoton hangon, végig maga elé nézve olvasta fel, csak néha tartott szünetet, és miután a képviselők elnézését kérve ivott néhány korty vizet, folytatta a felolvasást.

Miután végzett mondandójával, a jobbikos Volner János megjegyezte, hogy "ha legközelebb papírból történő felolvasásra kerül sor, arra valamelyik titkárnőt is megkérhetjük, nem kellett volna a jelölt idejét pazarolni". A bizottság alelnöke azt is megjegyezte, hogy Némethnénél sokkal alkalmasabb jelöltek is vannak a kormánykoalícióban, de még a bizottságban is. Azt mondta, szerinte még a fideszes Rogán Antal is alkalmasabb lehetett volna fejlesztési miniszternek. Volner nehezményezte azt is, hogy a bizottság a meghallgatás előtt három perccel kapta meg a számukra teljesen ismeretlen Némethné életrajzát, így nem tudtak készülni a kérdésekre.

"Ne rohanják le a jelöltet"

Az ülést vezető Rogán erre Némethné védelmére kelve megjegyezte, hogy "egy hölgy ül itt, aki még soha nem vett részt ilyen meghallgatáson, de az életrajzából is látszik, hogy nagy tapasztalat van mögötte", majd megkérte a képviselőket, hogy ne rohanják le a jelöltet és ne személyeskedjenek, "nem azért, mert miniszterjelöltet hallgatunk meg, hanem mert egy hölgyet".

A bizottság tagjai a végzettsége mellett többek között az engergetikáról, a hatósági árakról, a Malévról és a Paksi Atomerőműről is tettek fel kérdéseket Némethnének, aki válaszát papírjából olvasta fel.

Rogán azt mondta, szerinte Némethné tapasztalata meggyőző, és alkalmas arra, hogy a fejlesztési minisztériumban az elmúlt másfél évben elhatározott stratégiai célokat megvalósítsa. A bizottságok ezután a kormánypárti tagok igen szavazatával nagy többséggel alkalmasnak találták Németh Lászlónét a fejlesztési miniszteri posztra. Az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak, egyedül a gazdasági bizottság jobbikos tagja, Lenhardt Balázs tartózkodott. Ő korábban azt mondta, hogy az OTP-ből évekkel ezelőttről ismeri Némethnét, így személyesen is volt alkalma "meggyőződni a jelölt szakmai és emberi alkalmasságáról", de a szavazásnál nem támogathatja, mert köti a frakciófegyelem.

A meghallgatáson kiderült, hogy Némethné miniszteri megbízatása január elsején kezdődik. Rogán szerint időt kell neki hagyni, hogy megismerkedjen a minisztériummal.


Rogán Antal (balra) és Németh Lászlóné a gazdasági bizottságban

OTP, MFB, OTP, MFB

A gazdasági bizottság ülésén kiosztott életrajz részletesen bemutatja, hol dolgozott az elmúlt évtizedekben Németh Lászlóné, leánykori nevén Serényi Zsuzsanna. Az életrajz szerint a szaktanfolyamok elvégzése után skandináv országokban és német nyelvterületen dolgozott.

1990-ben a Bank Leumi Le Israel budapesti leánybankjánál dolgozott először osztályvezetőként, majd főosztályvezető-helyettesként. Az életrajz megfogalmazása szerint "1992-től az okmányos ügyletek bonyolítása mellett az átutalásokat bonyolító osztály munkáját is felügyelte". 1995-ben került az OTP-hez, ahol az akkor szerveződő úgynevezett Központi fiókhoz került. Ezt a bank a kiemelt ügyfelek kiszolgálására hozta létre, és Németh Lászlóné a folyószámlaosztály vezetője lett. 1996-ban kinevezték a hitelezési terület vezetőjévé.

1998 végén a Magyar Fejlesztési Bankhoz került, ahol először vezérigazgatói tanácsadó, majd a hitelezésért felelős ügyvezető igazgató lett. A banktól az első Orbán-kormány távozásával egy időben, 2002 nyarán ment el. Ezután ismét az OTP-nél dolgozott a dél-pesti régióért felelős ügyvezető igazgató-helyettesként, majd 2005-ben megint a Központi fióknál dolgozott. Az OTP-től 2010 májusában jött el, a második Orbán-kormány megalakulása idején, miután a Magyar Fejlesztési Banktól ismét felkérést kapott. Azóta a bank üzleti tevékenységéért felelős vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, emellett a bank, illetve a Magyar Villamos Művek igazgatóságának is a tagja lett.

Az életrajz szerint Németh Lászlónénak angolból közép- és felsőfokú nyelvvizsgája van, németből pedig "középfokú nyelvismerete".


A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20111222-nemeth-laszlone-fejlesztesi-miniszterjelolt-parla menti-bizottsagi-meghallgatasa.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterejelölt, miniszterjelölti, bemutatkozásában, intézkedésekről, meghallgatására, költségvetésben, külkereskedelmi, tevékenységéért, minisztériummal, elképzelésekről, miniszterjelölt, főosztályvezető, igazgatóságának, intézkedéseinek, frakciófegyelem, szaktanfolyamok, miniszterjelolt, minisztériumban, alkalmasságáról, vezérigazgatói, leánybankjánál, végzettségéről, miniszterelnök, bemutatkozását, tapasztalatára, meghallgatáson, megfogalmazása, kiszolgálására, meghallgatásán, pénzintézetről, tapasztalatait, végzettségként, nyelvterületen, minisztériumok, felhasználását, helyetteseként, számos állami, meghallgatásán papírról, képviselők kérdéseire, parlament gazdasági, önkormányzati bizottsága, első nyilvános, miniszterelnök jelölt, miniszteri szék, bizottság ülésére, asztalfőhöz vezette, magával hozott, egyik legfontosabb, egyik legnagyobb, minisztériumok között, 2011-es büdzsé, hozzá tartózó, Németh Lászlóné, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Orbán Viktor, Németh Lászlónénak, Fellegi Tamás, Miután Rogán Antal, Magyar Fejlesztési Banktól, Zrínyi Ilona Gimnáziumban, Artex Külkereskedelmi Vállalatnál, Továbbképző Központnál, Kecskés Marcellné, Vélhetően Némethné, Bemutatkozásában Némethné, Volner János, Rogán Antal, Paksi Atomerőműről, Németh Lászlónét, Lenhardt Balázs, Serényi Zsuzsanna, Bank Leumi Le Israel, Magyar Fejlesztési Bankhoz, Magyar Villamos Művek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.31. 16:24 A Volánbusz 51 járművet vásárolt
03.31. 16:24 A spanyolnátha idején a korai és általános izoláció leszorította a halálozá...
03.31. 16:13 Francia forradalom, sokszögek és szövegszerkesztés az M5 szerdai oktatási p...
03.31. 16:12 Május 15-ig kell nyilatkozniuk a több tartási hellyel rendelkező állattartó...
03.31. 16:12 Koronavírus - Elutasították a kiutasított irániak azonnali jogvédelem iránt...
03.31. 16:03 Koronavírus - Deutsch: Gyurcsány is beállt az uniós támogatásról hazudozók ...
03.31. 16:02 Koronavírus - NAV: fizetési kötelezettség fizetés nélküli szabadságnál
03.31. 15:52 Két különböző forrásból származik a marsi víz
03.31. 15:43 Koronavírus - Ab: veszélyhelyzetben nagyobb felelősség hárul az alkotmánybí...
03.31. 15:42 Koronavírus - Szerdától leáll a Budavári Sikló
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kislány  Facebookon kaptam  Szörnyű titok  Facebookon kaptam  SZABÓ LŐRINC - MADARAK Hogy l...  Római riport 2020.03.29  Facebookon kaptam  Kellemes napot és hetet kíván...  Kezdődik a fekete hét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A 72 éves Giuseppe Berardelli ...  Szép álmokat!  Kívánom, hogy mindig legyenek ...  Ünnep van, az Úr napja, vasárn...  Igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdődik a fekete hét  Tavaszi kép  Nagyböjt 5. vasárnapja Sárvár ...  Png nő  Kellemes kávézást!  Búntudat  Duduj Szilvia versei  5. nagyböjti hét hétfő 03.30  Férfiak  Facebookon kaptam  Miden apróságért hálás vagyok  Nagyböjt 5. vasárnapja Sárvár ...  Facebookon kaptam  Giovanni Bocaccio  Római riport 2020.03.29  Jó kívánságom !  Tanulj meg várni az Úrra!  Szemeimet a hegyekre emelem, o...  Bűnbánó zsoltárok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bízzunk Teremtőnkben  Facebookon kaptam  Nagyböjt 5. vasárnapja -fekete...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Pethes Mária : Benedictio  Mindig tudd!  Ferenc pápa rózsafüzér üzenete  Ne hagyj el Istenem . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beszéltem Istennel  Férfiak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádság  Facebookon kaptam Mírjam bar...  Énekelj, míg szenvedsz  Fehér rózsa  Böjte Csaba a rendkívüli pápai...  Mai harmónia kártyám  Ne sírjál nagymama  Facebookon kaptam  Bizonytalanság és bizonyosság  Harmónia......  Római katolikus szentmise Debr...  Jó egészséget, erős immunrends...  Dsida Jenő: Egyszerű vers a ke...  Betty Boop  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png cica  Szomorú valóság  2. Titkok, melyeket nem vihete...  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam  Óra állítás  Vízcseppes rózsa  Gerberák  Jó egészséget, erős immunrends...  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Tulipánok  Png nő  Katolikus elmélkedés 2020. má...  Boldog bűn 31. zsoltár  Png rózsa  Szèp napot kívánok  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Az egyházi rend szentsége: A p...  Mi ketten  50 éve szabadult  5 perc a munka, 30 perc sütés!  Facebookon kaptam  Biztonság  Bízzunk Teremtőnkben  Facebookon kaptam  Bordó rózsa 
Bejegyzés Címkék
számos állami, meghallgatásán papírról, képviselők kérdéseire, parlament gazdasági, önkormányzati bizottsága, első nyilvános, miniszterelnök jelölt, miniszteri szék, bizottság ülésére, asztalfőhöz vezette, magával hozott, egyik legfontosabb, egyik legnagyobb, minisztériumok között, 2011-es büdzsé, hozzá tartózó, jelentős megvonások, bizottsági tagoknak, másfél oldalas, budapesti Zrínyi, életrajzból kiderül, életrajzban felsőfokú, központnál végzett, életrajzban szereplő, hatályos jogszabályok, felsőfokú iskolai, többi miniszter, módosított szabály, pénzintézetről szóló, módosítással Némethné, bankban dolgozók, folyosói pletykák, volt beosztott, néhány mondatban, kormány eddig, devizahiteleseket segítő, nagyobb méretért, közpénzek átlátható, nemzeti vagyon, képviselők elnézését, jobbikos Volner, jelölt idejét, bizottság alelnöke, fideszes Rogán, meghallgatás előtt, számukra teljesen, ülést vezető, bizottság tagjai, végzettsége mellett, hatósági árakról, fejlesztési minisztériumban, elmúlt másfél, bizottságok ezután, kormánypárti tagok, fejlesztési miniszteri, ellenzéki képviselők, gazdasági bizottság, jelölt szakmai, meghallgatáson kiderült, gazdasági bizottságban, elmúlt évtizedekben, életrajz szerint, szaktanfolyamok elvégzése, életrajz megfogalmazása, okmányos ügyletek, átutalásokat bonyolító, akkor szerveződő, kiemelt ügyfelek, hitelezési terület, hitelezésért felelős, első Orbán-kormány, dél-pesti régióért, második Orbán-kormány, bank üzleti, tagja lett, alábbi címen, miniszterejelölt, miniszterjelölti, bemutatkozásában, intézkedésekről, meghallgatására, költségvetésben, külkereskedelmi, tevékenységéért, minisztériummal, elképzelésekről, miniszterjelölt, főosztályvezető, igazgatóságának, intézkedéseinek, frakciófegyelem, szaktanfolyamok, miniszterjelolt, minisztériumban, alkalmasságáról, vezérigazgatói, leánybankjánál, végzettségéről, miniszterelnök, , ,
2020.03 2020. Március 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1353
  • e Hét: 4517
  • e Hónap: 49568
  • e Év: 230459
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.