Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Simon Peresz azt hitte jó a hu
  2007-12-29 20:38:24, szombat
 
  Simon Peresz azt hitte jó a humorérzékünk - valóban jól hitte
Publicisztikák

2007.12.28.

"A Népszabadságnak adott interjújában Simon Peresz azt mondta, ő csak humoros akart lenni, amikor még októberben azt nyilatkozta: "az izraeli üzletemberek felvásárolják Magyarországot, Lengyelországot és Manhattant'. Az izraeli államfő azt hitte, a magyaroknak jó a humorérzékük." (OrientPress/Népszabadság/NH)

Megerősítjük: nekünk magyaroknak valóban kíváló a humorérzékünk és a türelmünk is. Ha nem lenne humorérzékünk, akkor az lenne Magyarországon, amit a zsidóság e Simon Peresz-féle heccelésekkel el szeretne érni: antiszemitizmus. Ami pedig nem lenne Magyarországon: már egyetlen gyarmatosító izraeli üzletember sem, mert mind elmenekült volna, a szintúgy gyarmatosító kormánnyal egyetemben befektetni Izraelbe.

Mi azonban pontosan tudtuk és tudjuk hogy a zsidóságnak nincs humorérzéke. Az efféle könnyed szociális képességekre utaló érzékeket náluk elnyomják egészen másféle, agresszív, antiszociális és arrogáns "érzékek". Viszont egész idáig azt hittük, hogy azért politikai érzékük van, és hogy van - legalább színlelt - jómodoruk és némi sütnivalójuk. Rosszul hittük.

(FÚSZ-NIM)

********

Simon Peresz azt hitte jó a humorérzékünk
2007.12.27 10:30

A Népszabadságnak adott interjújában Simon Peresz azt mondta, ő csak humoros akart lenni, amikor még októberben azt nyilatkozta: "az izraeli üzletemberek felvásárolják Magyarországot, Lengyelországot és Manhattant'. Az izraeli államfő azt hitte, a magyaroknak jó a humorérzékük.

"Az izraeli üzletembereket arra kértem, hogy ne vigyék ki a pénzüket az országból, inkább itthon, Izraelben fektessenek be - mondta a Népszabadságnak adott interjújában Simon Peresz izraeli államfő. A 84 éves, világszerte köztiszteletben álló elnök a lapnak elmondta: egyik októberi kijelentése, miszerint "az izraeli üzletemberek felvásárolják Magyarországot, Lengyelországot és Manhattant' csupán vicc volt, eddig pedig azt hitte, a magyaroknak jó a humorérzékük. "Semmi más nem történt, mint, hogy az izraeli üzletembereket az Izraelben történő befektetésekre ösztönöztem. Azt mondtam, hogy jobban örülnék, ha nem külföldön, hanem itthon fektetnék be a pénzüket. A reakció nagyon megdöbbentett, különösen, hogy egyedül a magyarok reagáltak minderre."

Peresz leszögezte: nem igazán érti, mi rossz van abban, ha izraeliek Magyarországon befektetnek. "Van valaki, aki komolyan veszi, hogy Izrael zsebre vágja Amerikát, vagy meg tudja venni Magyarországot? Hiszen ez teljes képtelenség volna. Végtére is nem politikai nyilatkozatot tettem, csak humoros akartam lenni. Humor nélkül az élet semmit sem ér. Közismert, hogy a magyaroknak voltak a világon a legjobb humoristáik, köztük én csak Efrajim Kishont vagy George Mikest említeném"- fogalmazott.

Az izraeli elnök a közel-keleti válságról is kifejtette nézeteit. Kijelentette: az izraeli-palesztin tárgyalásoknak újabb fejezete kezdődött. "Arra számítok, hogy a felek folytatni fogják a tárgyalásokat. Az ugyanis katasztrófa lenne, ha Annapolis újrakezdésről szóló céljai csődöt mondanának"- mondta.
Hozzátette: bízom abban, hogy valamikor ebben a térségben is lesz változás. Lassan a területekért folytatott háborúk helyét a tudományos eredményekért vívott 'csaták' veszik át. Az emberek a hagyományaikat féltve tartanak a korszerűség térhódításától. Egyedül tradícióból azonban nem lehet jövőt építeni. A modernizálás elkerülhetetlen- vélte.

A Népszabadság kérdésére, miszerint: "Izraelnek van konkrét elképzelése a határokról és Jeruzsálemről? A 'két állam' vagy az 'egy állam' tervét tartják elfogadhatónak?", Simon Peresz azt válaszolta: "Csakis a 'kétállam'-elképzelés jöhet szóba. Az 'egy állam' terve Izrael végét jelentené. Csak azért, mert vannak, akik ez utóbbit akarják, Izrael nem folytathat öngyilkos politikát. A határokról, Jeruzsálem kérdéséről még nincs végleges álláspontunk. Az eddigi megállapodásunk szerint a palesztinoknak visszaadjuk földjeik nagy részét. Feltéve természetesen, hogy Izrael biztonságát garantálni fogják."
[Forrás: OrientPress/Népszabadság]


http://fusz.hu/node/7620
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: köztiszteletben, népszabadságnak, lengyelországot, antiszemitizmus, elkerülhetetlen, megállapodásunk, magyarországot, magyarországon, térhódításától, elfogadhatónak, befektetésekre, üzletembereket, tárgyalásoknak, palesztinoknak, hagyományaikat, publicisztikák, humorérzékünk, eredményekért, tárgyalásokat, antiszociális, természetesen, nyilatkozatot, felvásárolják, jeruzsálemről, újrakezdésről, heccelésekkel, megdöbbentett, gyarmatosító, területekért, humorérzékük, népszabadság, interjújában, üzletemberek, sütnivalójuk, modernizálás, kijelentette, izraeli üzletemberek, izraeli államfő, lenne Magyarországon, szintúgy gyarmatosító, zsidóságnak nincs, efféle könnyed, izraeli üzletembereket, lapnak elmondta, reakció nagyon, magyarok reagáltak, élet semmit, magyaroknak voltak, legjobb humoristáik, izraeli elnök, közel-keleti válságról, izraeli-palesztin tárgyalásoknak, Simon Peresz, Simon Peresz-féle, Efrajim Kishont, George Mikest,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Kokárda  Kokárda  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Rejtő Jenő versei  Dóró Sándor: Ma  Paul David Tripp Március 15  A szív és a cselekvés egységes...  Márciusi eső  Heltai Jenő: Szabadság  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Szép estét  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  képre írva Március 15 -re emlé...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Esti kép  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Síró nő  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  A közszereplő  A Mindenható Istenben bízva  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Szép álmokat!  ...és mégis ráismersz  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Márciusi eső  1848. március 15-én  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  A gyász  Rejtő Jenő versei  képre írva Március 15 -re emlé...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az agyat és a csontokat is erő...  Alvó cica  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szent-Györgyi Albert gondolata  1848. március 15-én  Keresd azt a valakit,...  Őri István - Dal az életről  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Intelem  Üdvözöllek az oldalamon  Az embernek fiatal korában van  A közszereplő  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Magyarország ilyen hely.  Szép estét kedves látogatóimna...  Kokárda  Az élet  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
izraeli üzletemberek, izraeli államfő, lenne Magyarországon, szintúgy gyarmatosító, zsidóságnak nincs, efféle könnyed, izraeli üzletembereket, lapnak elmondta, reakció nagyon, magyarok reagáltak, élet semmit, magyaroknak voltak, legjobb humoristáik, izraeli elnök, közel-keleti válságról, izraeli-palesztin tárgyalásoknak, felek folytatni, ugyanis katasztrófa, területekért folytatott, tudományos eredményekért, hagyományaikat féltve, korszerűség térhódításától, modernizálás elkerülhetetlen-, eddigi megállapodásunk, palesztinoknak visszaadjuk, köztiszteletben, népszabadságnak, lengyelországot, antiszemitizmus, elkerülhetetlen, megállapodásunk, magyarországot, magyarországon, térhódításától, elfogadhatónak, befektetésekre, üzletembereket, tárgyalásoknak, palesztinoknak, hagyományaikat, publicisztikák, humorérzékünk, eredményekért, tárgyalásokat, antiszociális, természetesen, nyilatkozatot, felvásárolják, jeruzsálemről, újrakezdésről, heccelésekkel, megdöbbentett, gyarmatosító, területekért, humorérzékük, népszabadság, interjújában, üzletemberek, sütnivalójuk, modernizálás, kijelentette, képességekre, megerősítjük, álláspontunk, zsidóságnak, korszerűség, magyaroknak, fogalmazott, világszerte, nyilatkozta, fektessenek, humoristáik, humorérzéke, katasztrófa, elképzelése, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.