Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Túl nagy az arca a hazai nagytőkének
  2012-04-25 21:44:21, szerda
 
   
  Túl nagy az arca a hazai nagytőkének
2012. 03. 28. szerda. - 07:14

A rendszerváltás után kialakult magyar nagytőkés osztály politikai befolyása növelésében a legaktívabb, nagyon sokat ugyan nem tett a nemzet közös asztalára, de igyekszik arról a legtöbbet elvenni. Ennek érdekében törleszkedik a politikusokhoz és ott hajbókol a hatalom képviselői mellett. A legismertebb és legtehetősebb új "magyar nábobok" nem mérhetők össze külföldi tejtestvéreikkel, sem gazdasági teljesítményük, sem társadalmi érzékenységük tekintetében. Egyetlen területen verik a többieket, a politikához való erős kötődésben.

A leggazdagabb magyarok pályafutása vagy előbb, vagy utóbb de találkozik a politikával és érezhető a magyar milliárdosok törekvése arra, hogy minél kedvezőbb gazdasági környezetet lobbizzanak ki maguknak. Csányi Sándor és Demján Sándor véleménye néha egészen konkrétan köszön vissza a Fidesz-kormány szociális intézkedéseiben, adó- és oktatáspolitikájában. Mivel a magyar nagytőke jórészt hagyományos magyar sikeriparágakban igyekezett kezdettől pozíciókat szerezni, főleg privatizáció útján, ezért nem túl sok érzékenységet mutat a társadalmi, a technológiai haladás iránt.

A járműgyártást, a kereskedelmet, vagy az élelmiszeripart favorizáló magyar gazdasági elit főleg abban érdekelt, hogy olcsó, nem túl magasan képzett munkaerő álljon rendelkezésére. Ezért állítja Demján Sándor, hogy Magyarország nem elég szegény ahhoz, hogy a dolgozók kínai teljesítményt nyújtsanak, és ezért mondja a televíziónak nyilatkozva Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, hogy a hazai gazdaság sikeréhez le kell értékelni a magyar munkaerőt.

Demján kínai bért akar

Ingatlanbefektetéseiről és fejlesztéseiről ismert leginkább Demján Sándor, a Trigránit és az Arcadom cégcsoport tulajdonosa. A nagyvállalkozó több éven keresztül vezette a magyarországi leggazdagabbak százas listáját, a legfrissebb hírek szerint azonban gondokkal küszködik. Az Arcadom építőipari cége tavaly nem tudta kifizetni alvállalkozóit, a debreceni 2-es villamossal kapcsolatos beruházás kapcsán az elmaradások rendezéséről csak most sikerült megállapodni.

A kifizetés csúszását a nagyvállalkozó a válsággal, a bankok működésével és az építőipar mélyrepülésével magyarázta. Korábban megbuktak a Malév megszerzésére irányuló tervei is, ezen állítólag 600 millió forintot vesztett. Pénzintézetét, a Gránit Bankot pedig éppen felvásárolni készül az állam: megfigyelők szerint ezzel kárpótolnák a csődbe ment légitársaság értékesítésével összefüggő veszteségéért. Márpedig Demjánnak nagy szüksége lehet a pénzre, mert kénytelen volt kivonulni 5 milliárd eurós oroszországi beruházásaiból, szlovákiai elképzeléseiből egy sor nem valósult meg, és a Westend City kibővítésével kapcsolatos tervei is ácsorognak.

Mindemellett Demján Sándor bejelentette, hogy kiszáll a 2003-ban általa alapított Prima Primissima Díjak finanszírozásból, azt a jövő évtől a Csányi Sándor-vezette OTB Bank veszi át, Demján pedig a közönségdíjat fogja szponzorálni. Mindezért terjedhetett el, hogy összeomlóban van a Demján-birodalom. Ezeket az állításokat azonban a cég cáfolja.

Annyira azért nem kell félteni a nagyvállalkozót, hiszen bár vagyona az ingatlanpiac hanyatlása miatt az előző évihez képest 10 milliárd forinttal csökkent, még így is második helyre került tavaly a 100 leggazdagabb magyar toplistáján a maga 140 milliárd forintos vagyonával. Demján neve egyébként még 1973-ban vált ismertté, amikor megalakította a Skála Áruházláncot, később a Magyar Hitelbankot, 1996-tól pedig az általa létrehozott TriGránit Fejlesztési Zrt. elnöke lett. Ingatlanfejlesztései sorában megnyitotta a Bank Centert, a Gránit Pólus Rt.-t és a Pólus Centert, majd a WestEnd City Centert. Külföld felé is terjeszkedett: 2000-ben Pozsonyban a Pólus City Centert, majd 2005-ben a Silesia City Centert építtette a lengyelországi Katowicében.

Demján szintén azon nagyvállalkozók közé tartozik, akiktől nem idegen a politikai véleménnyilvánítás. Tavaly év elején még nagy reményeket fűzött az új kormányhoz, és szavai szerint nem is csalódott, az elkezdett irányt jónak nevezte. Május végén azonban már óvatosan beszélt. Azt mondta, hogy nem irigyli a kormány tagjait, mert a gazdasági növekedésben kitűzött célt nem lesz könnyű teljesíteni. Év végére pedig már nyíltan vállalta a kabinetről vallott lesújtó véleményét.

Mint mondta, kiszámítható volt, hogy Magyarország kénytelen lesz újra az IMF-hez fordulni. Növekedés nélkül az ország nem képes megbirkózni ekkora adósságteherrel, márpedig azt már a Széll Kálmán Terv tavaszi bejelentésekor tudni lehetett, hogy a program nem szolgálja a gazdaság bővülését. Ennek ellenére Orbán Viktor aligha feledkezhetett meg arról, hogy Demján a legutóbbi országgyűlési választások kampányában úgy nyilatkozott: "Minden magyarnak az az érdeke, hogy a fideszes csapat nyerjen. Ha ugyanis nem nyer, az mindenkinek rossz."

Ami pedig Demján további közéleti szerepvállalását illeti: alapítványt hozott létre, amely tanulmányi ösztöndíjjal segíti a szociálisan rászoruló gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, gépészmérnök, mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök szakos felsőfokú hallgatókat. Ám úgy tűnik, e szociális érzékenység csak magánemberként jellemzi, munkaadóként már a piac farkastörvényei alapján gondolkodik. Ezért fogalmazhatott úgy, hogy "Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát".

Csányinak nincs pénze bérkompenzációra

A közgazdász, bankár, üzletember Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója lett 2011-ben a leggazdagabb magyar. A lista élére négy év szünet után tért vissza a legutóbbi adatok szerint 155 milliárd forinttal rendelkező vállalkozó, aki évek óta Demján Sándorral váltva osztozik a ranglista első helyén. A bankár először a Pénzügyminisztériumban és a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztériumban dolgozott, majd a Magyar Hitelbank főosztályvezetője, később az Országos Kereskedelmi- és Hitelbank vezérigazgató helyettese lett. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatójává 1992-ben nevezték ki. A pénzintézet 1995-ös privatizációja után is a bank vezetője maradhatott, és jelentős tulajdonrészt szerzett a cégben.

Banktevékenysége mellett egy ideig a Malév felügyelő-bizottságának elnöke, később egyebek mellett a Tiszamenti Vegyiművek Rt., a Matáv Rt. igazgatótanácsának tagja, s több éven át a Mol Rt. igazgatóságának alelnöke volt. Emellett évekig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöki tisztségét töltötte be, 2002-ben pedig a Vállalkozók Országos Szövetsége társelnökévé választották. Az alapítástól kezdődően, 2003-tól a Prima Primissima-díj kuratóriumának elnöke, 2010-től a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Csányi magánérdekeltségeit tekintve igen széles a paletta: a borászattól kezdve az élelmiszeriparon át a telekommunikációs cégekig számos vállalatban van részesedése.

Tulajdonában van például a Sole-Mizo Zrt., a Délhús és más élelmiszer-ipari vállalatok is. Sajtóhírek szerint éppen egy csődközeli helyzetbe került élelmiszeripari cég, a gyulai és csabai kolbászt is gyártó húskombinát miatt különbözhetett össze Lázár Jánossal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével. Lázár egy rádióinterjúban - Csányi nevét ki nem mondva - arról beszélt, hogy a bankár vállalkozásai polip módjára hálózzák be az országot. A fideszes politikus nagy befolyással bíró gazdasági szereplőkről szólva úgy fogalmazott: "Egy-egy bankkonglomerátum születéséről az elmúlt húsz évben, hogy hogy jött létre egy magyarnak tűnő nagy bank, annak a vezetője milyen hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a magyar társadalomra, a magyar politikára. Polip módjára hogyan hálózza be az országot, erről kellene beszélni".

Csányi Sándor egyébként erős érdeklődést mutat a politika és a politikusok iránt: nyílt titok, hogy az Orbán-kormány szimpatizánsai közé tartozik. Legutóbb a miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel közösen nézte az NB1 rangadóját Székesfehérváron. Annak idején pedig szóba hozták a nagyvállalkozó nevét az UD Zrt. lehallgatási botránya kapcsán is.

A kormányzati szimpátia ellenére az üzletember jelentős, több mint 10 milliárd forintos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az OTP-ben, a kabinet végtörlesztésről szóló döntésének és a bankszektorra kivetett különadónak köszönhetően. Vélhetően ennek tudható be, hogy - miközben Csányi milliárdos magánemberként külön alapítvánnyal segít gyermekeket - tulajdonosként már nem futja arra, hogy cégeinél végrehajtsa a bérkompenzációt. Sajtóhírek szerint ugyanis a vállalkozó agrárérdekeltségébe tartozó Pick Szeged Zrt. is azon cégek sorába tartozik, amelyek - pénzhiányra hivatkozva - nem teljesítik idén a kormány elvárásait.

Feledésbe merült nagymenők

A rendszerváltás környékén felbukkant nagyvállalkozók közül mára nem sokan maradtak felszínen, az elmúlt években sokan vállalkozásaikkal együtt feledésbe merültek. Persze többen maguk zárkóznak el a nyilvánosságtól, ám az esetek zömében nem erről van szó, hanem arról, hogy a kezdetben sikeres nagyvállalkozások az idők folyamán megkoptak, kimúltak.

Keveset hallani manapság például a mindig csokornyakkendőt viselő Palotás Jánosról, akinek 1992 és 1994 közötti népszerűségét csak az államfő előzte meg. Az üzletember alakította annak idején a Köztársaság Pártot, tagja volt a rendszerváltás utáni első magyar parlamentnek, s csaknem tíz évig irányította a Vállalkozók Országos Szövetségét.

Avagy Dicső Gábor is üstökösként robbant be a piacra az 1987-ben alapított Kontrax-szal, azóta újrastartolt a Greenenergyvel, ám ennek vezetését is átadta, és azóta alig tudunk róla.

A vagyon együtt jár a befolyással

Érdekes, ám nem túl meglepő eredményt hoz a leggazdagabb, illetve a legbefolyásosabb magyarok listájának összevetése. Míg a leggazdagabbak listájának első két helyén évek óta Demján Sándor és Csányi Sándor osztozik - 2011-ben utóbbi lett a listavezető -, addig e két üzletember a Haszon magazin elsősorban politikusokat felvonultató legbefolyásosabb 25 magyar személyisége közül is az élbolyban végzett: Csányi a harmadik, Demján a negyedik. Az alapvető kérdés az: mire is használják befolyásukat.

Sikert hozhatnak a politikamentes új ötletek is

A sikeres vállalkozók egy része óvakodik attól, hogy nevüket bármilyen színezetű politikai irányzattal összefüggésben emlegessék, s adnak arra, hogy kizárólag szakértelmükkel bizonyítsanak a piacon. E sorba tartozik az adatmentéssel befutott Kürt Zrt., illetve Kürti Sándor, aki testvérével 1989-ben alapította meg azóta is prosperáló IT cégét. Bojár Gábor, az építészeti CAD-gyártó és fejlesztő cég , a Graphisoft társalapítója, elnök-vezérigazgatója szintén arra mutatott példát, hogyan lehet egy innovatív ötletet sikeresen és politikamentesen meglovagolni.

Várszegi otthonra lelt Luxemburgban

Várszegi Gábor nevét az 1984-ben általa alapított Fotex Első Magyar Fotószolgáltató Kft. sikerei tették ismerté. Az egykor az iparcikk-kiskereskedelem legnagyobb privatizátoraként - Keravill, Ofotért, Domus, Kontur Papír -, valamint az Ajka Kristály tulajdonosaként számon tartott társaság mára többször átalakult és főként vagyonkezelőként működik. A nagyvállalkozó, aki 120 milliárd forintjával tavaly a harmadik leggazdagabb magyar volt, s 2011-re egy év alatt 20 milliárd forinttal gyarapította vagyonát - sohasem kereste a nyilvánosságot, sem a politika társaságát.

Cégében pedig a részvények névértékét ma már euróban számolják, miután a Fotex március közepén bejelentette, hogy távozik a pesti tőzsdéről és a luxemburgi tőzsdére vonul. Az 1990-es években a leggazdagabb magyar üzletembernek számító Várszegi lépését azzal indokolta, hogy a Fotex "tőkebevonással szeretne tovább növekedni, amihez fel kell építeni egy korrekt környezetet a részvénytársaság körül".

Ám ami a nagyvállalkozó számára kedvező, az a kisbefektetőknek csapdahelyzet. Ők ugyanis csak hazai értékpapír-kereskedőkkel állnak kapcsolatban, a luxemburgi tőzsdén pedig olyan magas költséggel tudnának részvényeikkel kereskedni, ami aligha éri meg a számukra. Egy időben az MTK és a Fradi tulajdonosa is volt, de csalódott a focibizniszben és kiszállt mindkét egyesületből.

Fideszt támogató Széles

A tudásalapú nemzetgazdaság a társadalom hajtómotorja - hirdeti Széles Gábor mottóját honlapja. Az Ikarus és a Videoton korábbi, a Munkaadók és gyáriparosok Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Harvard Egyetemen végezte tanulmányait. Médiabirodalmának kiépítését 2005-ben kezdte, az Echo Hungária megalapításával, majd 2006-ban vette át a Magyar Hírlap vezetését.

Sajtóhírek szerint a vállalkozó mintegy 10 millió forinttal segítette a Fideszt 2009-ben, ezzel ő volt a párt legnagyobb magán támogatója. Vagyonát teljes egészében privatizáció útján szerezte. Nevéhez fűződik olyan nagy állami cégek magánosítása, mint az Ikarus, a Videoton.

(népszava)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/tul-nagy-az-arca-a-hazai-nagytokenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sikeriparágakban, székesfehérváron, bérkompenzációra, tejtestvéreikkel, végtörlesztésről, banktevékenysége, kisbefektetőknek, előrehaladásának, finanszírozásból, legbefolyásosabb, szerepvállalását, élelmiszeriparon, csokornyakkendőt, vagyonkezelőként, részvénytársaság, politikamentesen, nyilvánosságtól, kiskereskedelem, igazgatóságának, fejlesztéseiről, megalapításával, fotószolgáltató, adósságteherrel, nagyvállalkozók, mélyrepülésével, intézkedéseiben, rádióinterjúban, élelmiszeripart, nagyvállalkozót, élelmiszeripari, értékesítésével, minisztériumban, tulajdonosaként, vezérigazgatója, elképzeléseiből, szakértelmükkel, hazai nagytőkének, rendszerváltás után, nemzet közös, legtöbbet elvenni, hatalom képviselői, politikához való, leggazdagabb magyarok, magyar milliárdosok, magyar nagytőke, technológiai haladás, élelmiszeripart favorizáló, dolgozók kínai, televíziónak nyilatkozva, hazai gazdaság, magyar munkaerőt, nagyvállalkozó több, Csányi Sándor, Demján Sándor, Parragh László, Magyar Kereskedelmi, Gránit Bankot, Márpedig Demjánnak, Westend City, Mindemellett Demján Sándor, Prima Primissima Díjak, Csányi Sándor-vezette OTB Bank, Skála Áruházláncot, Magyar Hitelbankot, TriGránit Fejlesztési Zrt, Bank Centert, Gránit Pólus Rt, Pólus Centert, WestEnd City Centert, Pólus City Centert, Silesia City Centert, Széll Kálmán Terv, Orbán Viktor, Demján Sándorral, Élelmezésügyi Minisztériumban, Magyar Hitelbank, Országos Kereskedelmi-, Tiszamenti Vegyiművek Rt, Matáv Rt, Magyar Közgazdasági Társaság, Vállalkozók Országos Szövetsége, Prima Primissima-díj, Magyar Labdarúgó Szövetség, Sole-Mizo Zrt, Lázár Jánossal, Pick Szeged Zrt, Palotás Jánosról, Köztársaság Pártot, Vállalkozók Országos Szövetségét, Avagy Dicső Gábor, Kürt Zrt, Kürti Sándor, Bojár Gábor, Várszegi Gábor, Fotex Első Magyar Fotószolgáltató Kft, Kontur Papír, Ajka Kristály, Széles Gábor, Országos Szövetségének, Budapesti Műszaki Egyetemen, Harvard Egyetemen, Echo Hungária, Magyar Hírlap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.08. 23:03 Koronavírus - A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkal...
04.08. 22:13 Koronavírus - Fauci: a társadalmi távolságtartás eredményes, látszanak a re...
04.08. 21:43 Koronavírus - Kovács Zoltán: Orbán Viktor az összes szempont figyelembe vét...
04.08. 21:23 Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 hol...
04.08. 21:23 Koronavírus - A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma
04.08. 21:13 Koronavírus - Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban
04.08. 21:13 Keller Ákos továbbra is külföldön kosárlabdázna
04.08. 21:13 Szíria - Moszkva: hiteltelen a Damaszkuszt elmarasztaló OPCW-jelentés
04.08. 21:13 Újabb, a Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus...
04.08. 20:43 Koronavírus - Londoni elemzők: példátlan ütemben romlottak a világgazdaság ...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Egészségügyi Világnap  Kis GIF képek  Alább szállni  Facebookon kaptam  Keresztút  895 főre nőtt a beazonosított ...  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Tulipán csokor  Álmos talpak  Húsvét  Koronavírus és bűn  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Húsvéti dísz  Rózsaszín tulipánok  Útravaló – 2020. április...  Koloszár Zsófia: húsvét  Facebookon kaptam  Egészségügyi Világnap  Tavaszi ajtódísz  Facebookon kaptam  Álmos talpak  Png cica  Maradjunk itthon!  Gyászba borult Isten csillagvá...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Nyakunkon a húsvét  10. Hittanóra: Hiszek a test f...  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Steampunk nők  A legnagyobb győzelem  Tojások kosárban  Facebookon kaptam  Hajápolás szódabikarbónával  Facebookon kaptam  Tavaszi csokor  SzKirián: Húsvét  Tulipán csokor  Tulipánfa  Hajápolás szódabikarbónával  Koronavírus és bűn  SzKirián: Húsvét  Üres utca  Kellemes kávézást!  Szemüveges cica  Rózsaszín virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Rózsaszín tulipánok  Nyakunkon a húsvét  Nyuszi csokorral  Facebookon kaptam  Isten kegyelme világosítson me...  Beszélgetés Jézussal az Oltári...  Gyászba borult Isten csillagvá...  Facebookon kaptam  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Szép csokor  Gólyák csodáslátványa  Pécs város plébániáinak imafel...  Facebookon kaptam  Állhatatosan le kell horgonyoz...  Kislány plüss nyuszival  A fahéj gyógyhatásairól  Az én nemzedékem fiataljai  Jézus Él!  Szó, gondolat, tett  895 főre nőtt a beazonosított ...  A remény egy olyan mag, ...  Kutya meleg van  Egészségügyi Világnap  Kis GIF képek  Hangsúlyozni szeretném a meggy...  Elvárjuk... De vajon...?  Az alacsony káliumszint jelei  Idén is több százan vettek rés...  Szó, gondolat, tett  Nagyszerda este Déva 04.08  Facebookon kaptam  Az Isten nem emberszámba, hane...  Mennyit ér? Mennyit érünk máso...  Egyszer talán majd mégis vége ...  Nyuszi csokorral  Passió Szent Máté evangélista ...  Szép napot kívánok!  Kis GIF képek  Maradjunk itthon!  Kis GIF képek  Budapest góccá válhat, ha nem ...  Tóth Sarolta: Húsvéti ünnepi s...  Kislány virággal  Passió szövege  Jel  Kilenc hónap  Bánattól megterhelt szívvel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hazai nagytőkének, rendszerváltás után, nemzet közös, legtöbbet elvenni, hatalom képviselői, politikához való, leggazdagabb magyarok, magyar milliárdosok, magyar nagytőke, technológiai haladás, élelmiszeripart favorizáló, dolgozók kínai, televíziónak nyilatkozva, hazai gazdaság, magyar munkaerőt, nagyvállalkozó több, magyarországi leggazdagabbak, legfrissebb hírek, debreceni 2-es, elmaradások rendezéséről, kifizetés csúszását, bankok működésével, építőipar mélyrepülésével, csődbe ment, 2003-ban általa, jövő évtől, közönségdíjat fogja, állításokat azonban, ingatlanpiac hanyatlása, előző évihez, általa létrehozott, lengyelországi Katowicében, elkezdett irányt, kormány tagjait, gazdasági növekedésben, kabinetről vallott, gazdaság bővülését, legutóbbi országgyűlési, fideszes csapat, mindenkinek rossz, szociálisan rászoruló, piac farkastörvényei, szegénység volt, leggazdagabb magyar, lista élére, legutóbbi adatok, ranglista első, bankár először, pénzintézet 1995-ös, bank vezetője, alapítástól kezdődően, borászattól kezdve, telekommunikációs cégekig, csődközeli helyzetbe, bankár vállalkozásai, fideszes politikus, elmúlt húsz, magyarnak tűnő, vezetője milyen, magyar gazdaságra, magyar társadalomra, magyar politikára, politikusok iránt, köztársasági elnökkel, nagyvállalkozó nevét, kormányzati szimpátia, üzletember jelentős, kabinet végtörlesztésről, bankszektorra kivetett, kormány elvárásait, rendszerváltás környékén, elmúlt években, esetek zömében, kezdetben sikeres, idők folyamán, mindig csokornyakkendőt, államfő előzte, üzletember alakította, rendszerváltás utáni, 1987-ben alapított, vagyon együtt, legbefolyásosabb magyarok, leggazdagabbak listájának, élbolyban végzett, alapvető kérdés, sikeres vállalkozók, része óvakodik, adatmentéssel befutott, építészeti CAD-gyártó, innovatív ötletet, 1984-ben általa, harmadik leggazdagabb, politika társaságát, részvények névértékét, pesti tőzsdéről, luxemburgi tőzsdére, 1990-es években, korrekt környezetet, részvénytársaság körül, nagyvállalkozó számára, luxemburgi tőzsdén, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 415
  • e Hét: 6427
  • e Hónap: 13659
  • e Év: 244677
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.