Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ángyán szétfúrja a NER-t
  2012-05-13 21:03:45, vasárnap
 
  2012.05.11. 05:25

Ángyán szétfúrja a NER-t



Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy haver, nevét is, címét is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
de leszarom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, hazai fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

de nem tudja, hol bérel földet Massimilianó a király,
annak mit rejt e térkép?

(via)

Ángyán tanár úr tegnap valamiféle összefogás jelképe lett. Amíg az árpádsáv - raszta - gazda egységfont mellette demonstrált a Kossuth téren addig ő ismét nem volt tétlen. Hogy mit csinált? Fúrt. Fájóan, szédítően mélyre, le egészen a NER talapzatáig. Az eredményt pedig döbbenetesnek nevezte.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy borsod megyei földosztás. Illetve egyszer majdnem volt, olyan, ami a helyi gazdáknak kedvezett volna, de ez aztán valahogy mégse lett. Aztán valahogy mégis lett, egy okvetetlenkedő nemzeti park igazgató kirúgása árán. Ne nézzetek bután, Abszurdisztán földjét ilyen körülményesen osztják. Nem is értem mit képzelt az okvetetlen pernahajder igazgató, írásba kérni Mengyi Rolnad borsodi főfideszestől a pályázat elszabotálására a parancsot? Naná, hogy az állásába kerül az ilyen, amíg van egy helyettese aki a szóból is ért. A pályázat kiírása végre nerkompatibilis lett, és Tállai András államtitkár pereputtya zavartalanul juthatott az őket megillető anyaföldhöz. Ennek az ügynek fúrt a mélyére Ángyán tegnap Egerben, a Bükki Nemzeti Park igazgatóságán:

"- Mélyfúrást végeztem, s döbbenetes eredményre jutottam - mondta Ángyán. Szavai szerint a csaknem háromszáz pontos bírálati rendszerben száz körüli pontot ,,ért" a gazdálkodási terv kidolgozása, ami definiálhatatlan. A pályázatok elolvasásakor a volt államtitkár sokszor úgy érezte: olyanok írták a mondatokat, akiknek semmi közük nincs a földhöz. Talált két, gyakorlatilag szóról szóra megegyező gazdálkodási tervezetet, s igencsak meglepődött, amikor kiderült: a két konkurens pályázó közül ugyanarra a szövegre az egyik pályázó tíz, a másik viszont hatvan pontot kapott."

- Nem ezt ígértük az embereknek, ez elfogadhatatlan! - mondja Ángyán, mi meg várhatjuk a következő seggreforgó blog megjelenését az MTI hírekben. Jó lenne, ha legalább arra figyelnétek kedves töketlenek, hogy előbb a blog legyen regisztrálva, a poszt megírva, és nem a hír megkreálva a Központi Hírgyár oldalán, mert legutóbbi ilyen akciótokra a legfinomabb jelző a gecikínos. Javaslom adjatok szájkosarat Budai Gyulára is, mert nem kevésbé kínos, ahogy az osztrák zsebszerződőkkel ordítozik nyugaton, közben meg a helyiek szerint az államtitkárotok segíti földbérlethez az olasz Alberti Massimiliano haverját keleten.

Érdekelne, hogy Budai Gyula nem talál-e ilyenkor valami kérdést elrejtve valahol mélyen magában?

Nem ezt, marha, ezen már túl vagyunk, valami relevánsabb nem jut eszedbe? Vagy ha az államtitkár haverok bizniszelnek akkor letilt fejedben a rendszer, és automatikusan elindul az üresjárati: bassza meg, karcos az a rohadt ingyen Audi - alapüzemmód?

Kíváncsi vagyok szerintetek meddig mehet ez ezen a pofátlan, képen röhöglek módon? Mert ahogy elnézem a földügy lesz az a valami, ami mentén az ellenzék képes egymás anyázása helyett összefogni, amit ért és értékel a vidéki egyszerű ember is, és nem számít a belpesti értelmiség unalmas nyavalygásának. Ha így haladtok a ciklus végére eléritek, hogy ezer hektárszámra lesz földetek, amiken ha elég mélyre ástok, fasza kis temetőt alakíthattok ki a politikai hulláitok számára.

Csak arra figyeljetek, ásó, lapát és kivezényelt közmunkás legyen elég, nehogy sekélyek legyenek azok a sírhantok.

http://varanus.blog.hu/2012/05/11/angyan_szetfurja_a_ner_t

***

Nekiment a kormánynak a Professzorok Batthyány Köre

2012. május 10., csütörtök 11:43 - (NAPI), MTI

A Professzorok Batthyány Köre közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Földalap bérbeadási pályázatain meghirdetett földterületek zöme nagybirtokosoknak, nem pedig helyben lakó gazdáknak jutott. A kormány nem ezt ígérte. A puha bírálati kritériumok könnyen kijátszhatók voltak.



A magyar mezőgazdaság akkor fejlődik egészségesen, ha a családi gazdaságok is fejlődésnek indulnak, ezek teszik ugyanis leginkább lehetővé a táj sajátságainak megfelelő, környezetkímélő gazdálkodást, és használják ki a legjobban a falusi munkaerőt, valamint az EU-tól kapott támogatást - szögezi le a közleményben a szervezet. Szerintük ezt a megállapítást támasztja alá a 2005-ben megjelent Szent István-terv, ezt tükrözi a kormányprogram és a földről szóló, 2010-ben született két törvény is.
Kapcsolódó cikkek


A Professzorok Batthyány Köre arra is felhívja a figyelmet, hogy az európai agrármodell és gyakorlat alapját is a gazdálkodó családok és nem a tőkés társaságok adják. Ezek az elvek a Nemzeti Földalap bérbeadási pályázatai révén válhatnak gyakorlattá, ugyanakkor a 2011-ben meghirdetett pályázat 2012-ben megszületett eredménye "rácáfol a várt eredményre". "A földterület zöme nagybirtokosoknak jutott, nem pedig a helyben lakó gazdáknak, családot alapító fiataloknak" - hangsúlyozza a szervezet.

Felhívják a figyelmet arra, hogy az eredmény alakulását nagyban befolyásolják a pályázati feltételek és a bírálati módszerek. Mint írják, a helyben lakás kívánalma könnyen kijátszható volt, a bírálati kritériumok egy részének puhasága a befolyásos pályázóknak kedvezett, az állattartás megkövetelése pedig ugyancsak a tőkeerős birtokosoknak adott előnyt.

Nem ezt ígérte a "nemzeti közép kormánya"

A Professzorok Batthyány Köre szerint a "nemzeti közép kormánya" azzal tudna ígéreteihez visszatérni, ha a földalap még meglévő földjének bérletét olyan feltételekkel pályáztatná meg, melyek nem okoznak hátrányt a tőkeszegény gazdáknak.

Ángyán József lemondott mezőgazdasági államtitkár a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának március közepi ülésén sajtótudósítások szerint Fejér megyei példákat hozva arról beszélt: sok esetben a településtől távol lakó nagygazdák, nagyüzemek és vállalkozók nyernek a pályázatokon, a helyi gazdálkodóknak pedig semmi sem jut. Ángyán József védhetetlennek, elfogadhatatlannak tartotta bizonyos földpályázatok eredményét, átláthatatlannak a pályázati rendszert, valamint a kormány birtokpolitikai elveinek semmibe vételét rótta fel a döntéshozóknak. Kifogásolta azt is, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által kiírt pályázatokon nem nyilvános a pontozás.

A pályázatokat élesen bírálták az ellenzéki pártok is, ugyanakkor a Vidékfejlesztési Minisztérium múlt heti közleményében úgy fogalmazott: "annak ellenére, hogy soha egyetlen kormány sem hirdetett meg ekkora területet, és soha nem tudtak a családi gazdálkodók ekkora földet bérelni, a pályázat vesztesei, illetve a politikai haszonlesők megpróbálják lejáratni az eljárást."

A minisztérium közlése szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) az idén április végéig 16 ezer hektár haszonbérbe adásáról kötött szerződést összesen 426 pályázóval


http://m.napi.hu/magyar_gazdasag/nekiment_a_kormanynak_a_professzorok_batthyany_k ore.518910.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: zsebszerződőkkel, definiálhatatlan, átláthatatlannak, vidékfejlesztési, sajtótudósítások, elfogadhatatlan, birtokpolitikai, elszabotálására, államtitkárotok, albizottságának, nerkompatibilis, környezetkímélő, földpályázatok, döntéshozóknak, földalapkezelő, okvetetlenkedő, védhetetlennek, kormányprogram, nyavalygásának, gazdálkodóknak, földterületek, mezőgazdasági, földbérlethez, feltételekkel, automatikusan, gyakorlatilag, megkövetelése, birtokosoknak, befolyásolják, igazgatóságán, megállapítást, közleményében, döbbenetesnek, abszurdisztán, körülményesen, elolvasásakor, nyári alkonyon, házfalakról csorgó, eredményt pedig, borsod megyei, helyi gazdáknak, okvetetlenkedő nemzeti, okvetetlen pernahajder, pályázat elszabotálására, állásába kerül, pályázat kiírása, őket megillető, ügynek fúrt, mélyére Ángyán, csaknem háromszáz, gazdálkodási terv, pályázatok elolvasásakor, Mengyi Rolnad, Tállai András, Bükki Nemzeti Park, Központi Hírgyár, Budai Gyulára, Alberti Massimiliano, Budai Gyula, Professzorok Batthyány Köre, Nemzeti Földalap, Szent István-terv, Ángyán József, Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, Vidékfejlesztési Minisztérium,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Minden harmadik...  Alázat  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  Idő  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Kövesd a cowboyt!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png telefon  Nem méltó hozzád  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép napot kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fehér virág  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Nem tudhatod  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akarat  Sose bánj semmit  Png fotel  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Soha ne kedvezz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Éretlen vers  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kellemes délutánt kívánok  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
nyári alkonyon, házfalakról csorgó, eredményt pedig, borsod megyei, helyi gazdáknak, okvetetlenkedő nemzeti, okvetetlen pernahajder, pályázat elszabotálására, állásába kerül, pályázat kiírása, őket megillető, ügynek fúrt, mélyére Ángyán, csaknem háromszáz, gazdálkodási terv, pályázatok elolvasásakor, volt államtitkár, egyik pályázó, másik viszont, következő seggreforgó, blog legyen, poszt megírva, legfinomabb jelző, osztrák zsebszerződőkkel, helyiek szerint, államtitkárotok segíti, olasz Alberti, államtitkár haverok, földügy lesz, ellenzék képes, vidéki egyszerű, belpesti értelmiség, ciklus végére, politikai hulláitok, figyelmet arra, puha bírálati, magyar mezőgazdaság, családi gazdaságok, falusi munkaerőt, megállapítást támasztja, 2005-ben megjelent, földről szóló, európai agrármodell, gazdálkodó családok, tőkés társaságok, 2011-ben meghirdetett, várt eredményre, földterület zöme, helyben lakó, eredmény alakulását, pályázati feltételek, bírálati módszerek, helyben lakás, bírálati kritériumok, részének puhasága, befolyásos pályázóknak, állattartás megkövetelése, tőkeerős birtokosoknak, tőkeszegény gazdáknak, mezőgazdasági bizottság, településtől távol, helyi gazdálkodóknak, pályázati rendszert, kormány birtokpolitikai, pályázatokat élesen, ellenzéki pártok, családi gazdálkodók, pályázat vesztesei, politikai haszonlesők, minisztérium közlése, idén április, zsebszerződőkkel, definiálhatatlan, átláthatatlannak, vidékfejlesztési, sajtótudósítások, elfogadhatatlan, birtokpolitikai, elszabotálására, államtitkárotok, albizottságának, nerkompatibilis, környezetkímélő, földpályázatok, döntéshozóknak, földalapkezelő, okvetetlenkedő, védhetetlennek, kormányprogram, nyavalygásának, gazdálkodóknak, földterületek, mezőgazdasági, földbérlethez, feltételekkel, automatikusan, gyakorlatilag, megkövetelése, birtokosoknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.