Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szaniszló Ferenc Magyar Olimoikonkat gyalázó acél Bocskoros
  2012-08-12 11:15:35, vasárnap
 
   
 
Szaniszló Ferenc Magyar Olimoikonkat gyalázó acél Bocskoros liberokról beszél

Világ panoráma -Szaniszló Ferenc Magyar Olimpikonokat gyalázó acél Bocskoros liberokról beszél*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Cigányok némították el a magyarokat Tiszabőn (videóriport)
2012, augusztus 11 - 15:56 barikad.hu

Tiszabőről egy tanulmány csak úgy fogalmaz: a település amelynek határában megszűnik a magyar jogszolgáltatás. A helyi magyarok félnek a cigányoktól, a település annyira szegény, hogy lassan már lopni sincs mit. A házaknak semmi értéke a községből menekülni szinte lehetetlen.


http://www.youtube.com/watch?v=vgbQIReDwWE

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Pintér vérfürdője: "lubickol az alvilág"
2012. augusztus 10., péntek, 14:20 HVG

Teljes a káosz és a reménytelenség a rendőrségen a hvg.hu-nak nyilatkozók szerint azt követően, hogy példátlan módon megszüntették a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát és a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni szolgálatát és gazdaságvédelmi főosztályát. Az elküldötteknek nem volt választásuk, vagy elfogadják új beosztásukat vagy leszerelnek - számolt be a vele történtekről néhány érintett rendőr. A szakszervezetekkel a belügyi vezetés nem egyeztetett, igaz, ezt nem is kell megtenni.

"Az alvilág lubickol" - ezzel összegezte egy volt rendőri középvezető a hvg.hu-nak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) osztályainak felszámolását. Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát jogutód nélkül megszüntették, az ott dolgozókat pedig Pest megyei városok kapitányságaira helyezték át. Az NNI felszámolt egységeinél lévők számára pedig kerületi kapitányságokon ajánlottak fel új beosztásokat. Sajtóértesülések szerint összesen több mint négyszáz emberről van szó.

Mindezt egy másik beosztásba helyezett rendőr elmondása szerint egy állománygyűlésen közölték velük, ahol csak annyit mondtak, hogy a testületnek "meg kell újulnia és ennek érdekében néhány szolgálati ágban kisebb átszervezést hajtanak végre. Mindenki nyugodjon meg, mert munka mindenkinek lesz, és mindenki munkájára számítunk". Ezután a vezetőség egyenként hívta be az érintetteket egy "elbeszélgetésre", aminek eredményeként augusztus 10-i hatállyal mindenki kézhez kapja a parancsát arról, hogy mi lesz az új szolgálati helye. "Több évtizedes tapasztalattal rendelkező osztályvezetőt például egy kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályára helyeztek át kiemelt főnyomozónak" - mondta forrásunk.

A nyomozó a híradásokkal ellentétben nem tudott arról, hogy orvos vagy pszichológus jelen lett volna, hogy az embereknek segítsen feldolgozni karrierjük kettétörését. Szerinte a vezetést nem érdekli az állomány, az, hogy kinek milyenek a személyes körülményei. "Nincs felajánlás, nincs gondolkodási idő. Könyörtelen parancs van és ennyi. Ha nem fogadod el, vagy nem írod alá a parancsod, akkor azonnali hatállyal elküldenek."

Álságos indok, hogy a rendőrség így tisztítható meg?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IeDSuup6Gmc

Egy másik, a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának (SZBEO) nyomozója szerint álságos indok a rendőri, illetve a belügyminisztériumi vezetők részéről, hogy a testület megtisztulása így érhető el. "Az SZBEO szélnek eresztett állománya, mintegy negyven ember kilencven százaléka nem dolgozott a gyanúba került volt rendőri vezetőkkel, mivel már akkor érkeztek az osztályra, amikor utóbbiak már nem ott dolgoztak, hanem az NNI-nél" - mondta.

A nyomozó szavai is alátámasztják az előző forrásunk által elmondottakat, hogy az új beosztások felajánlása "ultimátumszerűen történt", és "aki nem fogadja el a valamelyik Pest megyei kapitányságon felajánlott helyet, az repül". A nyomozó szerint a történteket nem lehet szakmai alapú átszervezésnek nevezni, hiszen "az ezen az osztályon dolgozók nagy tapasztalattal rendelkező, a rendőrség átlagéletkorát is figyelembe véve, olyan idősebb kollégák, akik nem azért jutottak el idáig, hogy alacsonyabb szintű szerveknél 'piti' ügyekkel foglalkozzanak ismét".

"A felajánlott beosztások papíron azonosak, viszont a szervezeti besorolások miatt a fizetése kevesebb lesz mindenkinek" - hangsúlyozta a rendőr. Úgy tudjuk, van, akinél ez ötven-százezer forint kiesést is jelenthet. "Háttérből közölték (megsúgták) azt is" - tette hozzá -, hogy akik maradnak és tovább dolgoznak valahol Pest megyében, nem mehetnek vissza a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, illetve nem kerülhetnek központi szervekhez sem, ezért áthelyezési kérelmekkel nincs értelme próbálkozni".

Kollektív büntetés és mindent átható rettegés

Egy másik, név nélkül nyilatkozó rendőr szerint azonban csak így lehet a teljes szervezetet megtisztítani. Ő is kételkedett ugyanakkor abban, hogy a mindenkit érintő kollektív büntetés eredményre vezet-e, mert "a testületet jelenleg áthatja a rettegés". Egy volt rendőr viszont nem tartotta jónak a Belügyminisztérium mostani megoldását, szerinte ugyanis egy ilyen átszervezés után legalább fél évig semminek nem lesz felelőse, nem lesz gazdája. Ezzel nagy lépéselőnyhöz jutnak a bűnözők.

A hvg.hu információ szerint az NNI átalakítása már tavaly ősszel is napirenden volt. Úgy tudjuk, akkor is arról volt szó, hogy a nyomozó iroda operatív munkát végző figyelői és titkosszolgálati csoportját a szakszolgálatokhoz teszik, amit szakmailag indokoltnak is tartottak volna a hvg.hu által megkérdezett rendőrök, egykori nyomozók. Az átszervezés időpontjának jobbnak tartották volna 2011. december 31-ét, mivel addig a "szélnek eresztések" emberibb formában bonyolódhattak volna le, így például néhányan elmehettek volna nyugdíjba, pontosabban járadékos rendőrök lehettek volna, valamint a rendőrségtől végkielégítéssel távozhattak volna azok, akiknek az osztályát jogutód nélkül szüntetik meg.

Tehetetlen szakszervezetek

"Az elmúlt húsz évben nem fordult elő, hogy így szüntessenek meg rendőrségi osztályokat" - közölte a hvg.hu-val Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára. "Szakmailag nem tudom, mi az oka, de jelenleg fontosabb az, hogy ez miként érinti a munkavállalókat." A szakszervezeti vezető hangsúlyozta, a történtek is azt mutatják, hogy morális válság van a testületben, amelynek tagjait most egységesen bűnbaknak kiáltották ki.

Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet vezetője is hiányolta, hogy az átszervezésről előzetesen senkinek nem szóltak. Öt évvel ezelőtt a határőrség rendőrségbe integrálásakor több hónapig egyeztettek, hogy mely szervezeti egységek szűnnek meg, illetve hogy mi lesz az érintettek sorsa. "Most viszont az emberek ultimátumot kaptak, és nem tudunk arról, hogy közölték volna velük, hogy a teljesítményértékelés során gyengének bizonyult az ő, illetve az osztályuk munkája." Pongó Géza elmondta azt is, ha valóban volt orvos és pszichológus a változások közlésekor, akkor nem ártott volna, hogy az érdekvédelmi szervezetek jogsegélyt nyújtó munkatársai is ott legyenek.

Destabilizálódhat a rendőrség?

Mint csütörtökön megírtuk, miniszteri rendeletében Pintér Sándor éppen azzal indokolta az NNI megszüntetését, amiért 2004-ben létrehozták azt. Az ilyen nagyszabású átszervezésekről 2007-ben Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke (aki 1991-1996 között az országos főkapitány közbiztonsági helyettese, majd az ORFK közbiztonsági főigazgatója volt) a rendőrség internetes oldalán, a police.hu-n megtalálható tanulmányában a következőket írja: "Nem lehet újra és újra a kormányváltásokkal a rendőrségi struktúrát módosítani, rendőri vezetőket lecserélni. Egyes politikusoknak küldetéstudatuk van, átszervezik a rendőrséget, majd visszaszervezik - volt rá példa egy cikluson belül is. A rendőrség huszonegy, első számú vezetőjét bizonytalanságban tartják. Így a rendőri vezetők nem a lakosságnak, nem az embereknek, nem a közösségnek akarnak megfelelni, hanem az aktuális politikusoknak. Ez veszélyes játék, hosszú távon a rendőrség destabilizálásához és a közbiztonság romlásához vezet."

További átalakítások várhatóak

Az átszervezésekről a Belügyminisztérium a hvg.hu-val azt közölte, hogy a megszüntetett osztályok dolgozóinak öt munkanapjuk van arra, hogy a számukra felajánlott új beosztás elfogadásáról döntsenek. A rendőri szervek munkáját egyébként a tevékenységükhöz kapcsolódó szakmai és hatékonysági adatok alapján értékelték. Ennek során tekintettel voltak a működési feltételrendszerükre.

A Készenléti Rendőrségbe (KR) integrálódó Nemzeti Nyomozó Iroda állományának illetménye változatlan marad - írták -, KR egyéb szervezeti egységeihez kerülök "illetménykülönbözet mértékét kompenzációs illetmény-kiegészítéssel korrigálják."

Az NNI "a Készenléti Rendőrség parancsnokának közvetlen alárendeltségébe tartozik majd, igazgatósági jogállással. A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője, főosztályvezetői besorolással, tábornoki rendfokozati kategóriával, egyben a Készenléti Rendőrség parancsnokának a helyetteseként vezeti a rendőri szervet." Hozzátették, az integrációval egy időben a KR irányítása közvetlenül az országos rendőrfőkapitányhoz kerül. "A Készenléti Rendőrség parancsnoka országos rendőrfőkapitány-helyettesi besorolású rendőri vezető lesz" - jegyezték meg.

A Belügyminisztérium válaszából kiderült az is, hogy további átszervezések lesznek, ezek előkészítése most zajlik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tevékenységükhöz, alárendeltségébe, főosztályvezetői, sajtóértesülések, állománygyűlésen, titkosszolgálati, rendőrfőkapitány, végkielégítéssel, ultimátumszerűen, átszervezésekről, küldetéstudatuk, jogszolgáltatás, munkavállalókat, főkapitányságra, szakszervezetek, gazdaságvédelmi, kapitányságokon, kapitányságaira, elbeszélgetésre, visszaszervezik, politikusoknak, nemzetihirhalo, foglalkozzanak, megszüntetését, elküldötteknek, integrálásakor, kiegészítéssel, helyetteseként, osztályvezetőt, tapasztalattal, bonyolódhattak, reménytelenség, átszervezésnek, parancsnokának, átlagéletkorát, átszervezésről, magyarokat Tiszabőn, tanulmány csak, település amelynek, magyar jogszolgáltatás, helyi magyarok, település annyira, házaknak semmi, községből menekülni, vele történtekről, belügyi vezetés, alvilág lubickol, volt rendőri, másik beosztásba, állománygyűlésen közölték, vezetőség egyenként, parancsát arról, Szaniszló Ferenc Magyar Olimoikonkat, Ferenc Magyar Olimpikonokat, Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát, Nemzeti Nyomozó Iroda, Budapesti Rendőr-főkapitányság, BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát, BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának, Budapesti Rendőr-főkapitányságra, Bárdos Judit, Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének, Pongó Géza, Független Rendőrszakszervezet, Pintér Sándor, Túrós András, Országos Polgárőr Szövetség, Készenléti Rendőrségbe, Készenléti Rendőrség,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Zúg a folyó........  A múltból  Zongora rózsákkal  Helend kristály  Az Úr az én oltalmam  Húsvét....!  Az Úr az én oltalmam  Harmónia......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fagyba dermedt  Png nő  Png kutya  Menyecske ruha......  Elmegyek........  Ne fuss a gondjaid elől . . ...  Csak a szeretet szava ér az ég...  Vallás  5 reggeli rutin, amit mindenk...  Egyedül blues......  Menyecske ruha......  Facebookon kaptam  Ne fuss a gondjaid elől . . ...  Lila eritrit kristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Az erős ember nem bánt másokat  Mai harmónia kártyám  Lila tanzanit  Várjuk a jó időt......  Mai harmónia kártyám  Imádság  Várjuk a jó időt......  Töltött dagadó recept  Londoni szelet. Nagyon finom é...  Kellemes délutánt!  Húsvét....!  Göngyölt, sült pörc  Nagyon szép.......  Szervezem  Kellemes délutánt!  Pancsikoló madarak.......  Pancsikoló madarak.......  Kellemes délutánt!  Harmónia......  Kettőnk csendje  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Árvai Emil versei  Menyecske ruha......  Ha félelemből élsz: kizársz, s...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztinától  A könyv tündére 27. ........  Helend kristály  Jó éjszakát!  Png kutya  Jó éjszakát!  Szervezem  Naplemente  Png virág  Húsvét - Kellemes ünnepeket!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A recept az egybe sütött nyaka...  Kellemes hétvégét!  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Almaecet és a bélflóra egészsé...  Ha félelemből élsz: kizársz, s...  Délutáni teázás.......  Egy meleg mosoly  Facebookon kaptam  Az adaptogen gyógynövényekról  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Védőoltások - hasznos linkek  Kellemes szombatot!  Zúg a folyó........  Szeszélyes Április  Az adaptogen gyógynövényekról  Elmegyek........  Régen a házak sárból voltak  Sorsunk minden fordulata  Pancsikoló madarak.......  Facebookon kaptam  Kellemes, szép napot!  Édes tavasz  Kölcsey Ferenc idézet  Akarsz-e fényt...  Mai harmónia kártyám  A fagyba dermedt  Harmónia......  Cinatotrihite kristály  Halhatatlanság Ekkortájt a sír...  Füstkvarc  Menyecske ruha......  Vallás  Jó reggelt szép napot 
Bejegyzés Címkék
magyarokat Tiszabőn, tanulmány csak, település amelynek, magyar jogszolgáltatás, helyi magyarok, település annyira, házaknak semmi, községből menekülni, vele történtekről, belügyi vezetés, alvilág lubickol, volt rendőri, másik beosztásba, állománygyűlésen közölték, vezetőség egyenként, parancsát arról, kerületi rendőrkapitányság, híradásokkal ellentétben, embereknek segítsen, személyes körülményei, testület megtisztulása, gyanúba került, nyomozó szavai, előző forrásunk, valamelyik Pest, nyomozó szerint, osztályon dolgozók, rendőrség átlagéletkorát, felajánlott beosztások, szervezeti besorolások, fizetése kevesebb, teljes szervezetet, mindenkit érintő, testületet jelenleg, volt rendőr, ilyen átszervezés, nyomozó iroda, átszervezés időpontjának, rendőrségtől végkielégítéssel, osztályát jogutód, elmúlt húsz, szakszervezeti vezető, átszervezésről előzetesen, határőrség rendőrségbe, érintettek sorsa, emberek ultimátumot, osztályuk munkája, változások közlésekor, érdekvédelmi szervezetek, ilyen nagyszabású, országos főkapitány, rendőrség internetes, következőket írja, rendőrségi struktúrát, cikluson belül, rendőrség huszonegy, rendőri vezetők, közösségnek akarnak, aktuális politikusoknak, közbiztonság romlásához, megszüntetett osztályok, számukra felajánlott, rendőri szervek, tevékenységükhöz kapcsolódó, helyetteseként vezeti, rendőri szervet, tevékenységükhöz, alárendeltségébe, főosztályvezetői, sajtóértesülések, állománygyűlésen, titkosszolgálati, rendőrfőkapitány, végkielégítéssel, ultimátumszerűen, átszervezésekről, küldetéstudatuk, jogszolgáltatás, munkavállalókat, főkapitányságra, szakszervezetek, gazdaságvédelmi, kapitányságokon, kapitányságaira, elbeszélgetésre, visszaszervezik, politikusoknak, nemzetihirhalo, foglalkozzanak, megszüntetését, elküldötteknek, integrálásakor, kiegészítéssel, helyetteseként, osztályvezetőt, tapasztalattal, bonyolódhattak, reménytelenség, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 391
  • e Hónap: 5049
  • e Év: 180411
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.