Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hagyó nyomására határolódnak e
  2008-01-16 20:33:17, szerda
 
   
  Hagyó nyomására határolódnak el az önkormányzatok a Gárdától? (+Derce Tamás nyílt levele)


2008-01-16 17:35 Barikád.hu AktuálisHagyó Miklós MSZP-és főpolgármester-helyettes az óévben segélykiáltást intézett a "demokráciát féltő" polgármesterekhez. A régi kor sötét szellemiségét idéző levél elítél minden utcai félelemkeltést, erőszakoskodást, s kér minden jó érzésű kerületi vezetőt, határoldódjon el az erőszaktevőktől. Na, nem a VIII. kerületi szurkálótól, és a bokszbajnoktól, hanem a Magyar Gárdától.

Alább olvasható Hagyó Miklós demokrációt féltő kiáltványa:

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/beolvasás0002.img_assist_custom.j pg

A főpolgármester-helyettes határidőre kért elhatárolódást a polgármesterektől:

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/hagyo_1.jpg


Derce Tamás, Újpest polgármestere az alábbi gondolatokkal intézte el Hagyó hisztériát keltő felhívását:

Tisztelt Főpolgármester-helyettes Úr!
Kedves Miklós!

Kérésednek megfelelően írásodat, a Kiáltványt, a Képviselőtestület elé terjesztem. Nem titkolom, az az érzésem, hogy megírásában mások is közreműködhettek. A Miniszterelnök úr szavai, mondatai bizony vissza-vissza köszöntek.

Mikor olvastam, hogy Kiáltványt tettél közre, a történelemből rögtön két kiáltvány idéződött fel bennem. Az egyiket Bonaparte intézte katonáihoz 1796-ban, amikor átkelt az Alpokon, hogy meghódítsa Itáliát. Ebben a Kiáltványban nemes egyszerűséggel arra szólítja fel katonáit, hogy rabolják ki a ,,világ legtermékenyebb" vidékét. Ó mily nemes eszme, oly mily nemes kiáltvány. De eszembe jutott a ,,felejthetetlen", Marx és Engels közös munkája, a Kommunista Kiáltvány. ,,Kísértet járja be Európát, a kommunizmus kísértete. ..." Nem szeretem a rablókat, és a kísérteteket sem. Még akkor sem, ha ez utóbbiak még oly kedvesek is, mint például a Canterville-i kísértet. Mert Kiáltványodat olvasva úgy érzem, mintha a múlt kísértete járná be Magyarországot. Mintha a régmúlt, a 60-as, 70-es, 80-as évek politikai gondolkodása térne vissza kísértetként közénk.

Kiáltványodban azt írod: ,,... a hazai demokrácia ellenségeinek fokozódó térnyerése...", majd máshol ,,A demokrácia nem fél!", majd ismét máshol ,,Velem, vagy ellenem. Nincs harmadik út." Déja vu. Ezeket már hallottam, nem is egyszer. A ,,drága jó" szocializmusban. De akkoriban a demokráciát népi demokráciának hívták, az ellenséget nevesítették, s az imperializmus ügynökének hívták, s Rákosi kiadta a jelszót: ,,Aki nincs velünk, az ellenünk". De ne menjünk annyira vissza. Te nem biztos, hogy emlékszel rá, de én igen: Aki nem vonult ki május elsején, az ,,nincs Velünk, tehát ellenünk van." Aztán ahogy Kádár mondta 1957 áprilisában: ,,A Párt nem fél és leszámol ellenségeivel" (És Virág elvtárstól tudjuk, a nemzetközi helyzet fokozódik.) Már csak egy lépés és a jelszó ki lesz adva: ,,Az ellenség köztünk van! Légy résen." És a plakát is meg fog jelenni újra? Rám mutat a rémalak és az kiálltja ismét: ,,Te sötétben bujkáló piszkos ellenforradalmár!" Micsoda víziók! Ez a harc lesz a végső!

Félted a demokráciát. Én is. De nem ugyan azon okból. Ha valakik kukákat gyújtanak fel, ahogy írod, autókat borogatnak, ahogy írod, ha sírokat meggyaláznak, ahogy írod, ha másokat megfélemlítenek, ahogy írod, akkor gondolom én, a demokratikus állam demokratikus rendőrségének, demokratikus ügyészségének, demokratikus bíróságának a szigorú, de a demokratikus törvények rendes útján eljárva kell cselekedniük. Ezért vannak! Kiáltványod számomra akaratlanul is arról árulkodik, mintha félnél: Magyarország demokratikus intézményrendszerének működésében súlyos bajok vannak, mi több, az nem működik, s ezért a polgárokhoz kell fordulni segítségért. De hát az intézményrendszer működtetéséért ki a felelős? A polgárok, avagy a központi adminisztráció, azaz a kormány?

Mint írtam, félelmeink közösek. Mind a ketten a demokráciát féltjük, csak nem ugyan azon okból. Neked a demokráciában való élés érzéséhez elégséges az, hogy a kukákat felborítókat lefüleljék, a sírgyalázókat elítéljék, az autókat felgyújtókat letartóztassák, a masírozók szervezeteit feloszlassák. Ez nem elégséges a demokráciához. Ez kevés. Micsoda paradoxon, hiszen ennyi jó a diktatúrában is van! Nekem ennél azonban több kell! A teljesség igénye nélkül, csak néhány dolog a mi bizony sokszor csak virtuális demokráciánkról: Ahol a tüntetők kezét, lábát, vállát a rendőr eltörheti, a szemét kilőheti, s ezért még meg is dicsérik, s a parancsot kiadót még ki is tüntetik, ott nincs demokrácia, ott nekem félnem kell! Ilyen csak egy félfeudális rendszerben létezik! A Lajtától nyugatra, egyetlen országban sem képzelhető el, hogy az a politikus, akiről kiderül, hogy szándékosan hazudva, a választókat becsapva jut politikai pozícióba, (és méghozzá nem is akármilyenbe) az igazság kiderülését követő egy perc elteltével ne kerülne politikai pályafutásának végére! Az az ország, ahol ennek az ellenkezője nem csak lehetséges, ha nem az még hivatalos támogatást is kap, ott a polgárnak félnie kell, mert ott a politika részéről minden elképzelhető, mert ott a politikának mindent szabad, mert ott a politikának nincs kontrolja, s mert az ilyen országban valóságos demokrácia nincs. Az állam én vagyok! Az a dolog demokratikus, amiről én mondom, hogy demokratikus! És csak egy félfeudális rendszerben, az ,,eszed nem eszed nem kapsz mást" elv szerint gondolkodó rezsim szerint lehetséges egy ország egészségügyi rendszerét úgy átalakítani, hogy azt, önmagukon kívül senkivel sem vitatják meg. Íme, a szűznemzés ,,demokratikus" és magyar politikai gyakorlata... Csak hát egy kicsit undorító. Ahogy az egyik barátom mondta: Magyarország Nyugat-Ázsiában helyezkedik el.

Nem vagyok partner semmiféle militáns társaság hülyeségében. És nem vagyok partner semmiféle militáns társaságok hülyeségét kihasználók politikai szándékainak érvényre juttatásában. Ha aktuálpolitizálni akarunk, akkor talán lennének más feladataink, pl. az egészségügyi ellátás katasztrofális helyzetének a kérdése, pl. a magyar oktatási rendszer lerohasztásának a kérdése, pl. az a kialakuló nyomor, amivel nap mint nap találkozunk, pl. az ország szavahihetősége eljátszásának a kérdése, pl. miért lett Magyarország az Unió beteg embere és még számtalan más ügy. És talán az is lehetséges, hogy egy ilyen országban a demokráciát, a mindent privatizáló központi hatalom kiadta szerződésbe, gebinbe a haveroknak?

Az az érzésem, sőt az a véleményem, hogy leveled abba a sorba tartozik, amely valójában arról szól, hogy tereljük el a figyelmet a ténylegesen létező, és ténylegesen sok százakat, sok százezreket, esetleg milliókat érintő problémákról. Ha Budapestnél maradunk pl. a metróépítésről. Mert a metróépítésről nekem az jut eszembe, hogy az elmúlt 17 év alatt a Főváros egyetlen egy olyan beruházást sem hajtott végre önállóan, a saját kútfejéből kitalálva, amely Budapest közlekedését jobbá tette volna. A Soroksári-híd döntően állami beruházás volt a Horn kormány alatt. A Hungária körút kiszélesítése még a Kádár-rendszerben indult, és a Főváros csak befejezte. A mi tapasztalatunk az, hogy a Főváros cselekedeteit nem a hosszú távú tervezés, s annak végrehajtása, hanem az aktuálpolitikai megfontolások vezetik. Egyáltalában nem valószínűtlen, hogy a négyes metró sorsa ugyanaz lesz, mint az újpestié. A hármas metró beruházását a Főváros nem fejezte be, ennek következtében Újpest egész belvárosa egy nagy P+R parkolóként működik, aminek eredményeként katasztrofális közlekedési helyzet alakult ki Újpest belvárosában. És akkor nem beszéltem általában Budapest lehetetlen közlekedési helyzetéről, nem beszéltem az állandóan változó, de tényleges, a realitás talaján végig nem gondolt és cselekvéssel végre nem hajtott koncepciókról, nem beszéltem a demokrácia legalapvetőbb talpkövéről, az együttműködési akarat, szándék és cselekvés teljes hiányáról a Fővárosi vezetés részéről. A demokrácia ugyanis társasjáték, ahol az asztalt többen ülik körbe. Jó ízűt egyedül enni nem lehet. A demokráciát egyedül gyakorolni nem lehet.

Kedves Miklós!

Én magam és az a társaság, melyet Újpestért Egyesületnek hívnak nem fog oda állni a Kiáltványod mellé. Alapvetően a fenti okok miatt, de többek közt azért sem, mert politikai életünknek számtalan olyan jelensége van, amelynek okán hisztérikás rohamokat lehetne kapni, s nap mint nap kiáltványokat lehetne intézni a polgárok felé. Anélkül, hogy bárkit meg akarnék bántani: a magyar politikai elit elfeledkezik arról, hogy a magatartása minta a polgárok számára. Ha egy országos főméltóság hazudik, ezzel azt sugallja, hogy nektek kedves polgárok ugyanúgy érdemes hazudni, hiszen az én hazugságaimnak nincs negatív következménye, sőt minden hazugság elnyeri a maga méltó jutalmát, lám belőlem is országos méltóság lett. Már pediglen a demokrácia sírásója a politikai elit hazudozása, amely demoralizálja a polgárok pozitív kapcsolatát egymással és az állammal, a hitét az intézményrendszer működésének megbízhatóságában és tisztaságában, és azt a nagyon-nagyon fontos hitet, hogy az országot olyanok vezetik, akik ha baj van képesek az országot, s annak polgárait megóvni, megvédeni. Ez a hit megy most veszendőbe. Kiáltványod számomra nem a demokrácia féltéséről szól, hanem csak egy politikai manőverről. Ezért én azt támogatni nem tudom.

Újpest, 2008. január 4.

dr.Derce Tamás
Újpest polgármestere

Barikád.hu
http://barikad.hu/node/10917
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ellenforradalmár, közreműködhettek, szavahihetősége, aktuálpolitikai, legtermékenyebb, demokráciánkról, szocializmusban, erőszakoskodást, erőszaktevőktől, megfélemlítenek, lerohasztásának, bokszbajnoktól, katasztrofális, kiáltványodban, pályafutásának, elhatárolódást, félelemkeltést, adminisztráció, metróépítésről, magyarországot, főpolgármester, működtetéséért, felejthetetlen, segélykiáltást, együttműködési, egyszerűséggel, tapasztalatunk, letartóztassák, hazugságaimnak, önkormányzatok, miniszterelnök, sírgyalázókat, demokráciában, ellenségeinek, kiáltványokat, imperializmus, óévben segélykiáltást, alábbi gondolatokkal, történelemből rögtön, egyiket Bonaparte, kommunizmus kísértete, múlt kísértete, hazai demokrácia, demokráciát népi, ellenséget nevesítették, imperializmus ügynökének, nemzetközi helyzet, ellenség köztünk, kiálltja ismét, harc lesz, demokratikus állam, demokratikus törvények, Hagyó Miklós MSZP-és, Magyar Gárdától, Hagyó Miklós, Derce Tamás, Tisztelt Főpolgármester-helyettes Úr, Kedves Miklós, Kommunista Kiáltvány, Mert Kiáltványodat, Magyarország Nyugat-Ázsiában, Újpestért Egyesületnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.08. 23:03 Koronavírus - A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkal...
04.08. 22:13 Koronavírus - Fauci: a társadalmi távolságtartás eredményes, látszanak a re...
04.08. 21:43 Koronavírus - Kovács Zoltán: Orbán Viktor az összes szempont figyelembe vét...
04.08. 21:23 Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 hol...
04.08. 21:23 Koronavírus - A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma
04.08. 21:13 Koronavírus - Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban
04.08. 21:13 Keller Ákos továbbra is külföldön kosárlabdázna
04.08. 21:13 Szíria - Moszkva: hiteltelen a Damaszkuszt elmarasztaló OPCW-jelentés
04.08. 21:13 Újabb, a Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus...
04.08. 20:43 Koronavírus - Londoni elemzők: példátlan ütemben romlottak a világgazdaság ...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép csokor  Bányász József, székely parasz...  Írógép  Facebookon kaptam  Png nő  Rózsaszín tulipánok  Az Úr templomában  Mai napi mosoly!  Nyakunkon a húsvét  Tóth Sarolta: Húsvéti ünnepi s...  Png nő  Egészségügyi Világnap  Gyászba borult Isten csillagvá...  Kislány nyuszival  Tadam...  Húsvéti dísz  Elvárjuk... De vajon...?  Facebookon kaptam  Jel  Facebookon kaptam  EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP ápr. 7.  Tulipánfa  895 főre nőtt a beazonosított ...  EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP ápr. 7.  Kislány plüss nyuszival  Húsvéti tojások  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Steampunk nők  Gólyák csodáslátványa  Szép csokor  Vízcseppes rózsa  „Végül csak a szeretet m...  895 főre nőtt a beazonosított ...  A legnagyobb győzelem  Isten óvja népünk!  Mai napi mosoly!  Lent a Via Dolorosán - több vi...  Lent a Via Dolorosán - több vi...  Facebookon kaptam  Csodálatos Félszigetünk Tihany  Facebookon kaptam  Alább szállni  Kellemes délutáni pihenést  Két kutya beszélget  Lehulott a Jézus vére  A Golgotán áll a Kereszt..  Krúdy Gyula: Asszonyom (részle...  Élettörténeted  Maradjunk itthon!  Maradj otthon!- egészséged érd...  Koronavírus és bűn  A Golgotán áll a Kereszt..  Tamkó Sirató Károly: Bíztató  Happy easter  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Bozsó Imre - A bezártság  Szép csokor  Budapest góccá válhat, ha nem ...  Aranyosi Ervin: Amikor rajtad ...  Kilenc hónap  Szó, gondolat, tett  Szentmise Nagyszerda este 04.0...  Ne fordíts semmit időt arra...  Nő csokorral  Lehulott a Jézus vére  Kislány virággal  Az Úr templomában  Nagyanyó kávézik  Az én nemzedékem fiataljai  Pestis Járvány megszűnése  Facebookon kaptam  Retro tv  Hajápolás szódabikarbónával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jel  Húsvét  Csodálatos Félszigetünk Tihany  Santa Marta Mass, Pope Francis...  Az embernek olykor -  Sexy nők  Kis GIF képek  Nagyszerda 04.08  Aranyosi Ervin: Nem tudlak meg...  Facebookon kaptam  Mosolyka  Kukucs  Hangsúlyozni szeretném a meggy...  Rajzos nők  Rózsaszín virág  Retro tv  Gyér forgalom  Rövid ideig  Maradjunk itthon!  Sexy nők  Csodálatos Félszigetünk Tihany  Kutya meleg van  Tulipán csokor 
Bejegyzés Címkék
óévben segélykiáltást, alábbi gondolatokkal, történelemből rögtön, egyiket Bonaparte, kommunizmus kísértete, múlt kísértete, hazai demokrácia, demokráciát népi, ellenséget nevesítették, imperializmus ügynökének, nemzetközi helyzet, ellenség köztünk, kiálltja ismét, harc lesz, demokratikus állam, demokratikus törvények, polgárokhoz kell, intézményrendszer működtetéséért, központi adminisztráció, demokráciát féltjük, demokráciában való, kukákat felborítókat, sírgyalázókat elítéljék, autókat felgyújtókat, masírozók szervezeteit, teljesség igénye, tüntetők kezét, rendőr eltörheti, szemét kilőheti, parancsot kiadót, félfeudális rendszerben, választókat becsapva, igazság kiderülését, perc elteltével, polgárnak félnie, politika részéről, politikának mindent, politikának nincs, ilyen országban, ország egészségügyi, szűznemzés &#8222, kicsit undorító, egyik barátom, egészségügyi ellátás, magyar oktatási, ország szavahihetősége, mindent privatizáló, sorba tartozik, ténylegesen létező, metróépítésről nekem, olyan beruházást, saját kútfejéből, hosszú távú, aktuálpolitikai megfontolások, négyes metró, hármas metró, állandóan változó, realitás talaján, demokrácia legalapvetőbb, együttműködési akarat, demokrácia ugyanis, asztalt többen, demokráciát egyedül, fenti okok, polgárok felé, magyar politikai, magatartása minta, polgárok számára, országos főméltóság, maga méltó, demokrácia sírásója, politikai elit, polgárok pozitív, intézményrendszer működésének, nagyon-nagyon fontos, országot olyanok, demokrácia féltéséről, politikai manőverről, ellenforradalmár, közreműködhettek, szavahihetősége, aktuálpolitikai, legtermékenyebb, demokráciánkról, szocializmusban, erőszakoskodást, erőszaktevőktől, megfélemlítenek, lerohasztásának, bokszbajnoktól, katasztrofális, kiáltványodban, pályafutásának, elhatárolódást, félelemkeltést, adminisztráció, metróépítésről, magyarországot, főpolgármester, működtetéséért, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 563
  • e Hét: 6575
  • e Hónap: 13807
  • e Év: 244825
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.