Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bárdossy László: KARÁCSONYI CSILLAG
  2012-12-22 20:57:24, szombat
 
  Bárdossy László: KARÁCSONYI CSILLAG


Akkor is menekültekkel teltek meg az országutak, s félelem és kétség dobogott a szívekben: nem lesz-e a gyilkos fegyver gyorsabb, mint a gyermekeit menekítő asszonynép futása? Az Eljövendőt, az Eljövendő új világát, az Ő igazságát akarták megölni a szerte küldött pribékek, de az istálló felett - amelyben a menekülés téli éjszakáján a születés misztériuma beteljesedett - felragyogott a Csillag, a hit, a diadalmas igazság, a béke csillaga!

Karácsonyi Csillag, hintsd szét fényedet a magyar éjszakába: sírással, jajgatással, szenvedéssel terhes ez az éj! Sok mulasztásunk, vétkünk, keserves bűnünk festette sötétre. Így történt, hogy utat tévesztettünk benne. De összetévesztettük az üres formát a tartalommal, a jelszót a teremtő gondolattal, a fogadkozást a cselekvéssel. Csak mondogattuk, szajkó módjára ismételgettük igazságunk szólamait, de parancsát nem teljesítettük, terhét nem vállaltuk, áldozatát hordozni nem akartuk. És mit ér a nyers valóság világában a tiszta igazság - a hitvalló ereje és áldozatkészsége nélkül?

Igazságunk most úgy mered ránk, mint szörnyű vád, a cserbenhagyott igazság vádja. Aki ledér alkut köt a kényelemmel, az igazságával együtt önmagát is elveszejti!

Karácsonyi Csillag, hintsd szét fényedet a magyar éjszakában! A sötét éjben azonban nemcsak bűnök lappanganak: a fiatalok szíve tiszta és erős! S mennyien vannak az öregek között, akiknek fáj, hogy karjuk már nem bírja a fegyvert! Hintsd fényed, Csillag világíts szemébe azoknak, akikben él és ég a magyar lélek! Gyújtsd fel a fiatalok lobogó tekintetét! Töltsd meg őket Advent szellemével. Erősítsd meg azokat, akik ott állanak a gáton. azokat, akik mindent elhagytak, hogy a jövő magyar élet részesei: terhének, kötelességének hordozói legyenek. Mert az eljövendő élet nem lesz könnyű. Mennyi mulasztást kell jóvá tennünk, mennyi mindent kell törlesztenünk!

Karácsonyi Csillag, világíts rá mindarra, ami múltunkban dicsőséges, aminek példáján nemzedékek nevelkedtek erőssé, bátorrá, aminek vakító fényében ma szégyenkeznünk kellene, ha nem volna hitünk, bizalmunk a magyarság megújuló erejében.

Időnként nemcsak egyesek, de népek és nemzetek is próba elé kerülnek. Akkor válik el, mennyit érnek? Nem a számok hamis mérlege szerint, hanem a szellemi és erkölcsi életrevalóság mérlegén. Ha eljön a próba ideje, nem lehet előle kitérni, sem elodázni. A Nemzet életének rendjét magasabb erők igazgatják! A próba azon fordul meg: tud-e a Nemzet egységesen hű maradni azokhoz a feladatokhoz, amelyeket önmaga elé tűzött? Tudja-e egységben, a maga számára és a maga erejével megteremteni és megvédeni azt az életformát, amelyben szárnyat bonthat, amelyben teremtő lendületet kaphat a Nemzetben élő minden képesség és minden erő? Amelyben még a kevésből is jut mindenkinek, mert osztó kezét szeretet és együttérzés vezeti! A próba azon fordul meg: helyt tud-e állani a Nemzet azért, aminek megvalósítását maga elé tűzte, avagy riadtan visszazökken, ha nehézségekkel találkozik? A nehézségek, a megpróbáltatások, a szenvedések vállalása, a lélek szilárdsága viharban és veszedelmek között: íme a próba, amelynek súlyos órája ránk következett!

A Karácsonyi Csillag szívünkbe sugározza fényét, és azt hirdeti, hogy nincsen olyan sötét mélység, nincsen olyan gyötrelem, nincsen olyan megaláztatás, amelyből ne emelhetné fel fejét az, aki élni akar, és életre érdemes. A születés misztériuma véres és fájdalmas, s nincsen gyötrelmesebb út, mint az, amely a megaláztatáson és a marcangoló önvádon át a megigazuláshoz vezet.

Mennyi minden kavarog és örvénylik e sötét decemberi éjszakában! Tört szívek zokogása és harcba induló fiatal katonák kemény, ütemes éneke; keserű csalódottság, és mindenben bízó reménykedés; ima és átok; türelmetlen lázadozás és fáradt kétségbeesés; vád és viszontvád; bosszú és megbocsátás.... Erős lélek, töretlen akarat! A sok visszás emberi gyarlóság felett a szelíd fényű KARÁCSONYI CSILLAG! Lesz még egyszer ünnep a világon!

1944.december 24.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megpróbáltatások, áldozatkészsége, megigazuláshoz, szégyenkeznünk, cserbenhagyott, megaláztatáson, kötelességének, megvalósítását, gyötrelmesebb, nehézségekkel, beteljesedett, tévesztettünk, ismételgettük, törlesztenünk, menekültekkel, teljesítettük, életrevalóság, csalódottság, felragyogott, megaláztatás, visszazökken, cselekvéssel, megteremteni, mulasztásunk, szenvedéssel, feladatokhoz, kétségbeesés, tartalommal, megbocsátás, együttérzés, igazságával, szellemével, mondogattuk, következett, misztériuma, mindenkinek, gyilkos fegyver, gyermekeit menekítő, szerte küldött, istálló felett, menekülés téli, születés misztériuma, diadalmas igazság, béke csillaga, magyar éjszakába, üres formát, teremtő gondolattal, nyers valóság, tiszta igazság, hitvalló ereje, cserbenhagyott igazság, igazságával együtt, Bárdossy László, KARÁCSONYI CSILLAG, Karácsonyi Csillag,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy maradéktalanul uralt világ  Garai Gábor - Takarítás  Png telefon  képre írva  Bounty krémes  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 19  Jónás Tamás – Végtelen b...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 21  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png virág  Facebookon kaptam  Png ház  Reggel van  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png kutya  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bertolt Brecht -től idézet  s immár én is felragyogva, ért...  Png kutya  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem számIt  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nevem  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Tanuld meg ezt a versemet  Rátalálsz  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Akarat  Alázat  Kaffka_Margit  Örülök, hogy látlak!  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Ami embereknek lehetetlen, az...  s immár én is felragyogva, ért...  Zilahy Lajos gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Esti kép  Soha ne kedvezz...  Png virág  Minden harmadik...  Png telefon  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ágai Ágnes – Csendélet  Erdőn  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Régi emberek, akikre máig büsz...  Soha ne kedvezz...  Mindig jusson idő nevetni  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Elköszönt  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
gyilkos fegyver, gyermekeit menekítő, szerte küldött, istálló felett, menekülés téli, születés misztériuma, diadalmas igazság, béke csillaga, magyar éjszakába, üres formát, teremtő gondolattal, nyers valóság, tiszta igazság, hitvalló ereje, cserbenhagyott igazság, igazságával együtt, magyar éjszakában, sötét éjben, fiatalok szíve, öregek között, magyar lélek, fiatalok lobogó, jövő magyar, eljövendő élet, magyarság megújuló, számok hamis, próba ideje, próba azon, maga számára, maga erejével, szenvedések vállalása, lélek szilárdsága, marcangoló önvádon, megigazuláshoz vezet, szelíd fényű, megpróbáltatások, áldozatkészsége, megigazuláshoz, szégyenkeznünk, cserbenhagyott, megaláztatáson, kötelességének, megvalósítását, gyötrelmesebb, nehézségekkel, beteljesedett, tévesztettünk, ismételgettük, törlesztenünk, menekültekkel, teljesítettük, életrevalóság, csalódottság, felragyogott, megaláztatás, visszazökken, cselekvéssel, megteremteni, mulasztásunk, szenvedéssel, feladatokhoz, kétségbeesés, tartalommal, megbocsátás, együttérzés, igazságával, szellemével, mondogattuk, következett, misztériuma, mindenkinek, fogadkozást, gondolattal, szilárdsága, kényelemmel, veszedelmek, lappanganak, reménykedés, jajgatással, szenvedések, türelmetlen, nevelkedtek, nemzedékek, országutak, életformát, éjszakában, igazgatják, karácsonyi, marcangoló, lendületet, gyermekeit, elveszejti, egységesen, igazságunk, viszontvád, mulasztást, dicsőséges, nehézségek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.