Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatalmas pofont kapott a kormány
  2012-12-28 17:00:54, péntek
 
  Hatalmas pofont kapott a kormány
2012, december 28 - 14:32

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette az Alaptörvény Átmeneti Rendelkezései közül azokat, amelyek értelmezése szerint egyáltalán nem átmeneti rendelkezések. Mint ismert, korábban Szabó Máté alapjogi ombudsman kért utólagos normakontrollt, aki szerint az Alaptörvényhez kapcsolódó jogszabály bizonytalan jogforrási státuszt, valamint nem csak átmeneti rendelkezéseket tartalmaz, így a választási regisztráció alapját is vizsgálták. Az AB Áder János beadványáról, amelyben már maga az előzetes regisztráció is szerepel - jövő héten foglalkozik a testület.

ABKözjogi érvénytelenségre hivatkozva alkotmányellenesnek nevezte az Alaptörvény Átmeneti Rendelkezései című jogszabály több pontját az Alkotmánybíróság. A testület szerint az Országgyűlés túllépett az Alaptörvényben foglalt jogalkotási felhatalmazáson, amikor az Alaptörvény Átmeneti Rendelkezései közé olyan szabályokat is beiktatott, amelyek nem átmeneti rendelkezések közé tartoznak. Az grémium így tartalmi vizsgálattal nem foglalkozott, formai hiányosságok miatt azonnal megsemmisítette a kérdéses szakaszokat.

Nagy bukta

Az AB ugyanakkor olyan szakaszokat is megsemmisített, amelyek nem is szerepeltek az ombudsman beadványában. Így a választók kötelező regisztrációjáról szóló részt, a bírók és az ügyészek nyugdíjkorhatáráról szóló részt, valamint a Költségvetési Tanács elnökéről és az önkormányzati vagyon átadásáról szóló szakaszokat.

Az AB Áder János köztársasági elnök beadványáról, benne a választási eljárásról szóló törvény alkotmányosságáról csak a jövő héten dönt. Ekkor kerül sor a regisztráció érdemi, tartalmi vizsgálatára is.

Fideszes válasz az Alkotmány-bíróságnak

Hamisítatlan fideszes választ adott a kormányzópárt az AB döntésére. A Fidesz ugyanis azt javasolja, hogy a parlament februárban foglalja az alaptörvénybe azokat a szabályokat, amelyeket az Alkotmánybíróság formai okból megsemmisített - közölte Szájer József és Rogán Antal mai sajtótájékoztatóján.

Arra a kérdésre, hogy az összes megsemmisített rendelkezést az alaptörvénybe iktatják-e, úgy válaszolt: az Ab formai kifogásokat fogalmazott meg, a rendelkezések tartalmáról "nincsen vita köztünk és az Alkotmánybíróság között" (valójában azokkal nem foglalkozott a testület a formai hiba miatt - a szerk.)

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, aki az alaptörvényt szövegező bizottság elnöke volt, hangsúlyozta: csak időbeli és nem tartalmi oka volt annak, hogy az átmeneti rendelkezéseket külön fogadták el. Szerinte így nincs akadálya annak, hogy a megsemmisített rendelkezéseket "egy egyszerű alkotmánymódosítással" beemeljék az alaptörvény szövegébe.

Magyarul, ha nem tetszik az Alkotmánybíróság döntése, változtasd meg az alkotmányt.

Nem szűnnek meg a választási visszaélések a Fidesz rendszerében

A Jobbik szerint a választási regisztráció alkotmányellenességét gyakorlatilag a Fidesz is elismerte, amikor épp ezért az Alaptörvény részévé akarta tenni ennek részleteit is. Az Alkotmánybíróság döntése is mutatja, hogy a kormánypárti képviselők fittyet hánynak a jogalkotási szabályokra, ám a választójogi szabályozással más jellegű problémák is vannak - áll a Jobbik mai közleményében.

A regisztráció bevezetése felesleges bürokráciát jelent, aminek következtében ráadásul sokkal hosszabb és drágább lesz a kampány. Azért is hiba a regisztrációt a választások előtt 15 nappal lezárni, mert pl. az őszödi beszéd csak 14 nappal az önkormányzati választások előtt látott napvilágot, így egy ilyen súlyú ügy után sem dönthetnének úgy az emberek, hogy mégis elmennek választani - olvasható a Dúró Dóra által jegyzett közleményben.

A Jobbik szerint a Fidesz fenntartja az ajánlási rendszer lényegét, emiatt az embereket otthonukban zaklathatják, személyes adataik közvetlenül a pártokhoz kerülnek a jövőben is, és így akár illegális adatbázisokat is működtethetnek. A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az egyik legsúlyosabb választási visszaélés, a szavazatvásárlás gyakorlata is fennmarad ebben a rendszerben, ami veszélyezteti a választások tisztaságát - olvasható a közleményben.

Index - MTI - HVG - barikad.hu


http://barikad.hu/hatalmas_pofont_kapott_a_kormany-20121228
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkotmánybíróság, érvénytelenségre, szavazatvásárlás, felhatalmazáson, megsemmisítette, rendelkezéseket, magyarországért, megsemmisített, alaptörvényhez, normakontrollt, szabályozással, alaptörvényben, működtethetnek, költségvetési, önkormányzati, rendelkezések, rendelkezései, alaptörvénybe, adatbázisokat, kormányzópárt, közleményében, veszélyezteti, következtében, regisztrációt, gyakorlatilag, regisztráció, vizsgálattal, közleményben, hamisítatlan, legsúlyosabb, köztársasági, beadványában, beadványáról, hiányosságok, vizsgálatára, foglalkozott, választási regisztráció, előzetes regisztráció, testület szerint, kérdéses szakaszokat, ombudsman beadványában, választók kötelező, önkormányzati vagyon, választási eljárásról, jövő héten, regisztráció érdemi, parlament februárban, alaptörvénybe azokat, összes megsemmisített, alaptörvénybe iktatják-e, rendelkezések tartalmáról, formai hiba, Alaptörvény Átmeneti Rendelkezései, Szabó Máté, Áder János, Költségvetési Tanács, Szájer József, Rogán Antal, Dúró Dóra, Jobbik Magyarországért Mozgalom,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Tanmese  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Magamnak  Önmaga ellenére  Zilahy Lajos mondta  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  József Attila - Kopogtatás nél...  Alvó cica  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  Kertem  Paul David Tripp Április 15  Magyar költészet napja  Emlékezz  Bársony székben  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Otthon  Esterházy Péterre emlékezünk  Robin Wight pitypang szobra  Jó éjszakát  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  A pitypang legendája  A Magyar Költészet napja alkal...  Egy párkányon  A sorsod  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jó éjszakát  Esterházy Péter: Harmonia c...  Horváth Szilvia tollából  Szép estét  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 15  képre írva  Ott van  különleges  Az ember  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A sorsod  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Borzasztó  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Alvó cicák  Erdei gyöngyvirág  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu... 
Bejegyzés Címkék
választási regisztráció, előzetes regisztráció, testület szerint, kérdéses szakaszokat, ombudsman beadványában, választók kötelező, önkormányzati vagyon, választási eljárásról, jövő héten, regisztráció érdemi, parlament februárban, alaptörvénybe azokat, összes megsemmisített, alaptörvénybe iktatják-e, rendelkezések tartalmáról, formai hiba, alaptörvényt szövegező, átmeneti rendelkezéseket, megsemmisített rendelkezéseket, alaptörvény szövegébe, választási visszaélések, kormánypárti képviselők, jogalkotási szabályokra, választójogi szabályozással, regisztráció bevezetése, választások előtt, őszödi beszéd, önkormányzati választások, ilyen súlyú, ajánlási rendszer, embereket otthonukban, pártokhoz kerülnek, egyik legsúlyosabb, szavazatvásárlás gyakorlata, választások tisztaságát, alkotmánybíróság, érvénytelenségre, szavazatvásárlás, felhatalmazáson, megsemmisítette, rendelkezéseket, magyarországért, megsemmisített, alaptörvényhez, normakontrollt, szabályozással, alaptörvényben, működtethetnek, költségvetési, önkormányzati, rendelkezések, rendelkezései, alaptörvénybe, adatbázisokat, kormányzópárt, közleményében, veszélyezteti, következtében, regisztrációt, gyakorlatilag, regisztráció, vizsgálattal, közleményben, hamisítatlan, legsúlyosabb, köztársasági, beadványában, beadványáról, hiányosságok, vizsgálatára, foglalkozott, országgyűlés, rendelkezést, visszaélések, dönthetnének, választójogi, kormánypárti, zaklathatják, rendszerében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.