Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bayer Zsolt: A tanúk
  2013-02-23 15:09:21, szombat
 
  Bayer Zsolt: A tanúk



Néztem a televízióban P. László megkezdődött büntetőperét. Illetve azt, amit abból látni lehetett. Néztem, és nem hittem a szememnek, de nem hittem a fülemnek sem. Ezért másnap elolvastam minden újságot, mert kíváncsi voltam, hogy vajon mindenki azt látta és azt hallotta-e, amit én láttam és hallottam.

Igen, mindenki. Nem titok, a beidézett tanúk vallomásairól beszélek.Az egyik hosszan és meglepő részletességgel meséli el mindazt, amit LÁTOTT azon a borzalmas éjszakán. Azt látta, hogy egy fiatal lány és egy fiatal férfi megy az utcán. Illetve... Nem csak úgy megy - ugyanis a fiatal lány szemmel láthatóan menekülni igyekszik. Ahogy a tanú mondja: A férfi átkarolta a lány vállát, de az meggörnyedt, és ki akart szabadulni abból az ölelésből. ,,A haja egészen égnek állt" - idézi a látottakat a tanú, majd megismétli, hogy a lány menekülni igyekezett. Minden erejével, de kevés volt az ereje. Ennek a tanúnak ki van takarva az arca, hangja és alakja alapján középkorú férfi lehet. Egy másik tanú szintúgy részletesen mesél arról, amit látott és hallott. ,,Ne, ne csináljátok ezt!" - eleveníti fel Bándy Kata rendőrségi pszichológusnő éjszakai segélykiáltását, sikolyát a tanú. Ez a tanú fiatalabb, mint a másik. Fiatalember. Azt vallja, hogy hallotta az éjszakában a lány segélykiáltásait, később pedig a nyöszörgését.

Azért hallotta mindezt, mert az ablakában állt és cigarettázott. Most csak két tanút idéztem. És még rengeteg van hátra. Azok vajon mit fognak elmondani? Vajon mind-mind látta és hallotta, mint ez a kettő?

Mert most az a helyzet, hogy két férfi, egy középkorú és egy fiatalabb látta és hallotta egy fiatal lány vergődését, menekülési kísérletét, hallották a segélykiáltásokat és a nyöszörgéseket - és aztán nem történt semmi. Az égvilágon semmi. Pontosabban: mintha mi sem történt volna.

Két férfi ebben az országban végignézte és végighallgatta mindezt, majd mindketten folytatták, amit addig csináltak. Gondolom, végigszítták a félig szítt cigarettát (csókok íze helyett?), merengtek még a langy nyári éjszakán, tettek‑vettek, talán ittak egy fröccsöt, aztán elhelyezkedtek az ágyukban, ledőltek, megkeresték a kényelmes pozíciót, agyuk lassan elzsibbadt, zsongott benne az elmúlt nap, ott zsongott még egy lány segélykiáltása és nyöszörgése, de már egyre távolabbról, már elhatalmasodott a ,,mindennapi agyvérszegénység", nyöszörög még az a lány, vagy ez már csak álom... És aztán süket csönd.

És reggel megébredtek ezek a férfiak, mentek a dolgukra annak biztos tudatában, hogy ők hasznos tagjai a társadalomnak. Érezték a bizonyosságot, hogy létezésük biztos alapokon nyugszik, és fontos is. Aztán két nap múlva hallották a hírt, hogy egy elhagyott, bokros területen megtalálták az eltűnt Bándy Kata meggyalázott holttestét.

Ahogy meghallották a hírt, bizonyosan felhorgadt bennük a jogos felháborodás, s nyilván mondták odahaza, mondták a szeretteiknek, hogy azért ez már tényleg sok, ez már tűrhetetlen. S szinte azonnal összerakták fejben a történteket. Összerakták, és meglelték az összefüggést a két nappal korábban hallott és látott dolgokkal. ,,Te! - szólították meg önmagukat. - Ez csak az a lány lehet, akit láttam menekülni! Ez csak az a lány lehet, akit hallottam sikoltozni és nyöszörögni! És nyilván már mentek is a rendőrségre, s jó és jogkövető állampolgárként jelentkeztek nyomban tanúnak. És most ott állnak a bíróság színe előtt, és mondják, amit láttak és hallottak. És bennük van a jóleső érzés, hogy nem ülnek ott a vádlottak padján, és hogy mennyire hasznos tagjai a társadalomnak. És még mindig, még most sem jut eszükbe, hogy ha akkor, azon a forró és rettenetes éjszakán nemcsak bámulnak és hallgatóznak, hanem felemelik a rohadt valagukat és a lány segítségére sietnek, vagy ha ahhoz gyávák, hát legalább felemelik a telefont és riasztják a rendőrséget, akkor Bándy Kata rendőrségi pszichológusnő talán ma is élne.

Nem, ez nem jut eszükbe. Helyette tanúskodnak. Büszkén. És férfiként gondolnak önmagukra. Istenem, micsoda világ ez...

Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

Jövőnk.info megjegyzés: Bayer Zsolt írását azért tesszük közzé, mert mi is ugyanezt írnánk le. Egy dologgal egészítenénk ki, amit Bayer nem mondhat, vagy nem akar mondani. A társadalmat jellemző gyávaság, érdektelenség, és a szolidaritás teljes hiánya épp úgy a rendszerváltást követő kormányok (kivétel nélkül) felelőssége, mint az elvadult cigánykérdés. Egy állam irányító szervének épp úgy kötelessége a népnevelés, mint a rendfenntartás. És a különböző területek hiányosságait, mondhatni az elszabotált kötelezettségeket még hosszasan sorolhatnánk. Egy napon ezért pont úgy felelni kell, mint a Bándy Katák gyilkosainak!

2013. február 22.

http://www.jovonk.info/2013/02/22/bayer-zsolt-tanuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: agyvérszegénység, segélykiáltásait, részletességgel, állampolgárként, elhatalmasodott, segélykiáltását, rendszerváltást, pszichológusnő, segélykiáltása, nyöszörgéseket, rendfenntartás, elhelyezkedtek, végighallgatta, szeretteiknek, érdektelenség, hiányosságait, bizonyosságot, vallomásairól, társadalomnak, cigarettázott, egészítenénk, végigszítták, televízióban, nyöszörgését, felháborodás, jelentkeztek, cigánykérdés, meggyalázott, hallgatóznak, sorolhatnánk, büntetőperét, meghallották, megkezdődött, szolidaritás, gyilkosainak, összefüggést, beidézett tanúk, egyik hosszan, borzalmas éjszakán, fiatal lány, fiatal férfi, tanú mondja, férfi átkarolta, lány vállát, haja egészen, lány menekülni, másik tanú, tanú fiatalabb, lány segélykiáltásait, ablakában állt, fiatalabb látta, nyöszörgéseket –, Bayer Zsolt, Bándy Kata, Magyar Hírlap, Bándy Katák,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az angyali üdvözlet  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  Öröknek hinni . . .  Szép estét  A víz abszolút súlya nem számí...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Havasi gyopár  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti Ima !  A haj állapotának javítása egy...  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  A nagy természet  Búzavirág  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Esti kép  Búzavirág  Szép estét  Ha nyitott vagy  Halhatatlan boldog percek . ....  Tedd őt foglyul, Uram  Manna OWell tollából  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virág lány  Facebookon kaptam  Isten . . .  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Virágos mező  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Manna OWell tollából  Esti Ima !  Paul David Tripp Március 26  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog virágvasárnapot minden...  Tudd, hogy magától az élet soh...  Kövesd a vezetőt  Galaktikus kapcsolat  Nárcisz  A haj állapotának javítása egy...  Esti kép  Leereszkedés és olvadás  Havazás  Esti képek  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam Krisztinától  A haj állapotának javítása egy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki belekortyol  A máj egészségének javítása te...  Könyvek 
Bejegyzés Címkék
beidézett tanúk, egyik hosszan, borzalmas éjszakán, fiatal lány, fiatal férfi, tanú mondja, férfi átkarolta, lány vállát, haja egészen, lány menekülni, másik tanú, tanú fiatalabb, lány segélykiáltásait, ablakában állt, fiatalabb látta, nyöszörgéseket &#8211, égvilágon semmi, országban végignézte, félig szítt, langy nyári, kényelmes pozíciót, lány segélykiáltása, dolgukra annak, eltűnt Bándy, jogos felháborodás, bíróság színe, jóleső érzés, vádlottak padján, rohadt valagukat, lány segítségére, dologgal egészítenénk, társadalmat jellemző, szolidaritás teljes, rendszerváltást követő, elvadult cigánykérdés, állam irányító, különböző területek, elszabotált kötelezettségeket, napon ezért, agyvérszegénység, segélykiáltásait, részletességgel, állampolgárként, elhatalmasodott, segélykiáltását, rendszerváltást, pszichológusnő, segélykiáltása, nyöszörgéseket, rendfenntartás, elhelyezkedtek, végighallgatta, szeretteiknek, érdektelenség, hiányosságait, bizonyosságot, vallomásairól, társadalomnak, cigarettázott, egészítenénk, végigszítták, televízióban, nyöszörgését, felháborodás, jelentkeztek, cigánykérdés, meggyalázott, hallgatóznak, sorolhatnánk, büntetőperét, meghallották, megkezdődött, szolidaritás, gyilkosainak, összefüggést, csináljátok, megtalálták, távolabbról, pontosabban, összerakták, meggörnyedt, nyöszörögni, rendőrségre, megébredtek, részletesen, tanúskodnak, tűrhetetlen, elszabotált, rendőrséget, társadalmat, szólították, nyöszörgése, fiatalember, megkeresték, segítségére, történteket, felelőssége, kötelessége, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 2177
  • e Hónap: 18970
  • e Év: 151887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.