Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Opten: tovább nő a megszűnő építőipari cégek száma
  2013-03-27 19:14:14, szerda
 
  Opten: tovább nő a megszűnő építőipari cégek száma
2013. március 27. szerda 17:07:59


Februárban 458 építőipari cég szűnt meg Magyarországon, ami megegyezik az egy évvel korábbi adatokkal. Az elmúlt három hónap átlagát tekintve azonban 468 cég szűnt meg havonta, 14 százalékkal több, mint a tavaly februárban mért három hónapos átlag - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

Az Opten szerdai közleménye idézi Tóth Tamást, a cég ügyvezető igazgatóját, aki szerint az ágazat megrendelés-állománya továbbra is romló tendenciát mutat, ezért arra számítanak, hogy márciusban ismét emelkedik a megszűnések száma.

Az építőipari vállalatok alkalmazásában álló bejelentett munkavállalók száma 239 ezer, 16 ezerrel kevesebb a tavaly februárinál. Az Opten igazgatója szerint ebből a szempontból a február hagyományosan gyenge hónap, de ilyen alacsony értéket 2010. júliusa óta nem regisztráltak.


A közlemény kitért arra is, hogy Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) alelnöke szerint a megrendelésszámok a magasépítési szektorban csökkennek továbbra is jelentősen, de más építési szektorokban is a legjobb esetben csak stagnálnak. Ráadásul a megrendelések 15-20 százalékából nem lesz tényleges teljesítés, és ezek az arányok ellehetetlenítik az építőipari vállalatok működését.

Koji László az elmúlt időszak pozitívumaként emelte ki az új építőipari ágazati kollektív szerződés aláírását, a rezsióradíj szabályozását, illetve a tervezett teljesítést szabályozó jogszabályi változásokat.

Az Opten azt is vizsgálta, hogyan alakultak a cégek megszűnésének okai, mióta tavaly márciusban megváltozott a cégtörvény, és a kényszer-végelszámolásokat a kényszertörlések váltották fel a cégbírósági gyakorlatban.

A tavaly áprilistól érvényes új szabályozás eredményeképpen a második negyedévben 92, a harmadikban 252, a negyedikben pedig már 528 kényszertörlési eljárást indítottak a hatóságok, és ez a szám feltehetőleg tovább emelkedik majd.

A kényszertörlések térnyerésével párhuzamosan csökken azon cégek száma, amelyek megszűnése mögött korábban megindított végelszámolás vagy felszámolás áll. Míg a harmadik negyedévben még a megszűnések 12 százaléka végelszámolás, zömében kényszer-végelszámolás következménye volt, az utolsó negyedévben ez az arány 9 százalék alá csökkent.
Munkát keres? Válasszon több ezer álláslehetőség közül!

Lassan, de csökken azon megszűnések száma, amelyeket felszámolási eljárás következményeként hirdetnek ki a cégbíróságok. Ezek aránya az összes megszűnésen belül fél év alatt 76-ról 71 százalékra mérséklődött. Ennek hátterében az áll, hogy a kényszertörlések ritkábban fordulnak át felszámolásba, mint korábban a kényszer-végelszámolások. Az új eljárás esetében ugyanis feltétel, hogy az érintett cégben maradt vagyon fedezze legalább a felszámolás költségét, márpedig ez a feltétel sok esetben nem teljesül - áll az Opten közleményében.

MTI

http://www.mfor.hu/cikkek/103873.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kényszertörlések, ellehetetlenítik, végelszámolások, eredményeképpen, kényszertörlési, pozitívumaként, céginformációs, alkalmazásában, magyarországon, álláslehetőség, regisztráltak, megszűnésének, szabályozását, hagyományosan, felszámolásba, végelszámolás, térnyerésével, megrendelések, közleményében, munkavállalók, következménye, cégbíróságok, megváltozott, feltehetőleg, párhuzamosan, gyakorlatban, felszámolási, változásokat, szektorokban, mérséklődött, magasépítési, százalékából, igazgatóját, negyedévben, megszűnések, százalékkal, megszűnő építőipari, elmúlt három, tavaly februárban, megszűnések száma, építőipari vállalatok, tavaly februárinál, február hagyományosan, közlemény kitért, magasépítési szektorban, legjobb esetben, megrendelések 15-20, arányok ellehetetlenítik, elmúlt időszak, rezsióradíj szabályozását, tervezett teljesítést, cégek megszűnésének, Tóth Tamást, Koji László, Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Alvó cica  Heltai Jenő: Szabadság  Nagy László - Szerelem emléke  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A közszereplő  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Üdvözöllek az oldalamon  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  A kávé  Rejtő Jenő versei  Intelem  Imádkozás Krisztus értelméért  Paul David Tripp Március 16  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Heltai Jenő: Szabadság  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Paul David Tripp Március 17  Isteni zsebkendők  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  A közszereplő  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Akinek vaj van a fején...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Jóga férfiaknak  1848. március 15-én  Vágy, élet és sugár  Jó éjszakát  A tékozló és Isten gondviselés...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Nyíljatok meg  Kezdet  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem foghatunk rá minden sérülé...  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  ...és mégis ráismersz  Alvó cica  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Müller Péter tollából  Atyám !  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Por  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Jóga férfiaknak  Intelem  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Fújjad márciusi szél . . .  Isteni zsebkendők  William Shakespeare-től idéze...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Nemzeti 
Bejegyzés Címkék
megszűnő építőipari, elmúlt három, tavaly februárban, megszűnések száma, építőipari vállalatok, tavaly februárinál, február hagyományosan, közlemény kitért, magasépítési szektorban, legjobb esetben, megrendelések 15-20, arányok ellehetetlenítik, elmúlt időszak, rezsióradíj szabályozását, tervezett teljesítést, cégek megszűnésének, kényszertörlések váltották, cégbírósági gyakorlatban, tavaly áprilistól, második negyedévben, negyedikben pedig, szám feltehetőleg, kényszertörlések térnyerésével, harmadik negyedévben, utolsó negyedévben, összes megszűnésen, kényszertörlések ritkábban, érintett cégben, felszámolás költségét, kényszertörlések, ellehetetlenítik, végelszámolások, eredményeképpen, kényszertörlési, pozitívumaként, céginformációs, alkalmazásában, magyarországon, álláslehetőség, regisztráltak, megszűnésének, szabályozását, hagyományosan, felszámolásba, végelszámolás, térnyerésével, megrendelések, közleményében, munkavállalók, következménye, cégbíróságok, megváltozott, feltehetőleg, párhuzamosan, gyakorlatban, felszámolási, változásokat, szektorokban, mérséklődött, magasépítési, százalékából, igazgatóját, negyedévben, megszűnések, százalékkal, februárinál, bejelentett, negyedikben, megindított, harmadikban, megrendelés, szabályozás, felszámolás, szempontból, cégbírósági, teljesítést, jogszabályi, megszűnésen, vállalkozók, rezsióradíj, szolgáltató, vállalatok, építőipari, stagnálnak, teljesítés, jelentősen, szabályozó, cégtörvény, márciusban, áprilistól, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.