Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit mond erre a Fidesz?
  2013-05-06 14:02:35, hétfő
 
   
 
Mit mond erre a Fidesz?
2013. május 6., hétfő, 10:51


A trafikpályázaton az ellenzék nyert, a választási regisztráció a szabadságot szolgálta, Magyarországot a balos aknamunka miatt támadják az EU-ból, a vonatjegyek nem drágultak, az adatok nem lettek titkosabbak, tandíj és megszorítás nincs. A kormány teljesen sajátosan magyarázza a számára kínos ügyeket. Hogyan kerülik ki a kormánypárti politikusok a kellemetlen kérdéseket?


A magánnyugdíjpénztárak nyugdíjvédelemnek beállított államosítása, az ellenzéki kritikákra előhúzott elmúltnyolcévezés, a médiatörvényt ért külföldi bírálatok balliberális ármánykodásnak címkézése, magyar sikertörténet a nem túl fényes gazdasági mutatók és a leminősítések dacára.

Az utóbbi néhány hónapban is előkerültek nehezen védhető ügyek, és sok bírálatot kapott intézkedések, amelyekre a Fidesz-kormány néha sajátosan reagált. Nemritkán alkalmazott fegyver az ellenzék hibáinak felemlegetése. Több ismert politikus időről időre látványosan meglepődik egy számára kínos ügyre vonatkozó kérdésen, csípőből tagad, vagy kijelenti, hogy először hall a felmerülő problémáról.

A kritikákat sokszor az érdekeikben megsértett multik vagy egyéb gazdasági csoportok aknamunkájának, esetleg a balliberális ellenzék lázító tevékenységének állítják be. Az elmúlt időszak ügyei közül válogattunk ki néhányat, amikor a Fidesz úgy próbálta védeni az álláspontját, hogy látványosan elrugaszkodott a valóságtól.

Az ügy: A Fideszhez kötődő pályázók százai nyertek a trafikpályázatokon

Mit mond erre a Fidesz?

Amikor erre vonatkozó kérdést tett fel múlt csütörtökön Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek Az Este riportere - azt kérdezte, hogy az egyre dagadó botrány miatt nem indítanak-e vizsgálatot -, a politikus meglepetten pislogott, majd azt mondta: "most magára nézek, hogy miért kellene?" Szerinte a vádak alaptalanok, nincs értelme pártkötődéseket keresni mögöttük. Egyes információkat "nettó hazugságnak" minősített.

Kósa Lajos fideszes politikus sajtótájékoztatóján azzal érvelt, hogy több száz nyilvánvalóan baloldali pályázó is nyert, sőt jobbikos kötődésűek is trafikozhatnak. Selmeczi Gabriella pártszóvivő szerint a trafikügy helyett jobb lenne azzal foglalkozni, hogy - mint azt a Portik-Laborc hangfelvétel bizonyítja - a baloldal maffiaügybe keveredett. Bár a Fidesz meg van győződve arról, hogy a bírálatok nem jogosak, a trafikok odaítéléséről szóló pályázatokat egyelőre mégsem hozzák nyilvánosságra, Lázár János is csak egy beláthatatlan időn belül esedékes ígéretet tett erre.

Az ügy: Emelkednek a vonatjegyek árai, és nem szóltak róla előre

Mit mond erre a Fidesz?

Május 15-étől a gyors- és sebesvonatok többségén - eddig csak az intercityken alkalmazott pótjegy formájában - felárat vezet be a MÁV-Start Zrt., ezzel a jegyáremelés bejelentése nélkül drágítják a vasúti közlekedést.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint ez nem jegyáremelés, mert semmilyen tarifa nem változott, egyszerűen csak a feláras vonatok körét módosították, azaz bővítették ki. Orbán Viktor a téma lényegét elkerülve annyit nyilatkozott, elfogadhatatlannak tartja, hogy a képviselők egy kedvezmény értelmében eddig pótjegy nélkül utazhattak.

Az ügy: Korlátozzák a közérdekű adatok nyilvánosságát

Mit mond erre a Fidesz?

Egy múlt kedden sürgősséggel elfogadott törvénymódosítás korlátozza a hozzáférést az állam által kezelt adatokhoz, és megnehezíti, hogy újságírók, civil szervezetek vagy egyszerű állampolgárok feltárják a visszaéléseket.

Rogán Antal erre is úgy reagált, hogy nettó hazugság, mert a módosítással nem történt "erős érdemi változás", csak az olyan adatigényléseket korlátozzák majd, amelyek teljesítése indokolatlanul nagy munkaterhek elé állítaná az állami szerveket és gazdasági társaságokat. Ezekhez úgyis hozzáfér a KEHI, az ÁSZ és a felügyelőbizottságok is. A probléma csak az, hogy ettől kezdve minden állami szerv önkényesen dönthet arról, mit minősít indokolatlanul nagy munkatehernek.

Az ügy: EU-s eljárás indulhat Magyarország ellen a negyedik alkotmánymódosítás miatt

Mit mond erre a Fidesz?

Orbán Viktor és a kormány részéről megszólalók rendre azzal érvelnek, hogy a nemzetközi sajtó a tények ismerete, a szöveg elolvasása nélkül félreértelmezi a helyzetet. A kritikákra a másik jellemző kormányzati reakció az, amikor a sértődött multicégek vagy a - hazai vagy külföldi - balliberális erők aknamunkáját láttatják a Magyarországot érő bírálatok mögött.

A Közigazgatási Minisztérium egy közleményében úgy fogalmazott, a bíráló Viviane Reding uniós biztos magánháborút folytat Magyarország ellen. Az ország elleni boszorkányüldözés képét azzal is igyekeznek erősíteni a fideszesek, hogy állítják: a külföldiek csak általánosságokkal támadják a kormány intézkedéseit, anélkül, hogy konkrétan megneveznék a problémákat. "Megvárom, amíg elolvassák, aztán majd beszélgetünk a konkrétumokról. Mi demokraták vagyunk, ezért hiszünk a tények és az érvek erejében" - mondta például egy spanyol sajtókonferencián Orbán Viktor.

Az ügy: A diploma már majdnem mindenkinek pénzbe kerül

Mit mond erre a Fidesz?

Az elmúlt években drasztikusan csökkent az állami férőhelyek száma a felsőoktatásban, a slágerszakokon a legtöbb diák csak a költségtérítéses képzésekre jut be.

A Fidesz, amely ellenzékből népszavazással is harcolt a fizetős felsőoktatás ellen, tavaly ősszel - amikor a diákok tüntetéssorozatot is szerveztek a felsőoktatási változtatások ellen - következetesen tagadta, hogy tandíjat vezettek volna be. Orbán Viktor és a kormánypárti politikusok ragaszkodtak ahhoz a magyarázathoz, hogy azok, akik elég elszántak, továbbra is ingyen tanulhatnak.

Az [origo] kérdésére, hogyan oldaná fel az ellentmondást, hogy a kormány az eladósodás ellen harcol, mégis azt ajánlja, aki finanszírozni szeretné a felsőoktatási tanulmányait, az vegyen fel diákhitelt, Orbán azt mondta: "úgy oldjuk fel, hogy nem mondtunk ilyet, tehát nem is mondunk." Az oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa súlyos félreértésnek nevezte, hogy tandíj lenne, Harrach Péter KDNP-frakcióvezető is állította, hogy nincs.

Az ügy: Brüsszel szerint a kormány nem találta fel a megszorítás nélküli válságkezelést

Mit mond erre a Fidesz?

Éppen pénteken került nyilvánosságra az Európai Bizottság véleménye a 2013-ra tervezett magyar konvergenciaprogramról: eszerint a kormány nem tudta meggyőzni az EB-t, az ugyanis idénre és jövőre is akkora hiányt becsül, amekkorával nem lehet kikerülni a túlzottdeficit-eljárás alól.

Ha nem sikerül őket meggyőzni, megszorításokra lehet szükség, pedig az idei költségvetésbe már nem tervezett ilyet - adóemelést vagy kiadáscsökkentést - a kormány. Eddig viszont bőven voltak megszorítások különadók, adóemelések, új adónemek, szociálisjuttatás-csökkentések és más kiadási vágások formájában (itt és itt van a két legutolsó csomag). Erről így hangzik az évek óta hasonló módon kommunikáló kormány magyarázata: "Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezi, nem pedig az emberekre." Ezt legutóbb decemberben, az idei költségvetést megelőző egyik egyeztetésen fogalmazta meg Orbán Viktor. Orbán szerint a kormány nem hozott megszorító intézkedéseket, sőt: a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból.

Az ügy: A választási regisztráció szűkítette volna a szavazók körét

Mit mond erre a Fidesz?

Az Alkotmánybíróság által elkaszált választási regisztráció ötletét hónapokon át magyarázta a Fidesz a választóknak. Előzetes, személyes feliratkozás nélkül itthon sem lehetett volna szavazni menni.

A kritikák lényege az volt, hogy ezzel a Fidesz a saját malmára akarta hajtani a vizet, számítva arra, hogy csak az igazán elkötelezett szavazók lennének annyira elszántak, hogy előre regisztrálják magukat, míg a bizonytalanok inkább távol maradtak volna. A Fidesz szerint nem ez volt a lényeg, sőt éppen hogy a választói önrendelkezést teljesíti ki az ötletük. Egy korábbi Fidesz-közlemény szerint "feleslegesen és értelmetlenül keltenek hisztériát ellenzéki pártok a választási feliratkozás kapcsán, amely a részvételnek a mainál sokkal szélesebb lehetőségét teremti majd meg."

A kormánypártok azzal is érveltek, hogy a határon túli vagy külföldön dolgozó szavazók szavazati jogát csak regisztrációval lehet biztosítani, és emiatt azt itthon is be kell vezetni, sőt Lázár János szerint a Velencei Bizottság ajánlásának is ez felelt meg leginkább. Orbán Viktor arról beszélt tavaly nyáron, hogy a szavazni nem akarók élete lesz nyugalmasabb: aki nem akar részt venni, azt nem fogják zargatni választási akciókkal, nem fog szórólapot vagy kopogtatócédulát kapni.


A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20130503-a-fidesz-sosem-beszel-melle-hogyan-kommunikal ja-a-kinos-ugyeket.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adatigényléseket, költségtérítéses, trafikpályázaton, alkotmánybíróság, kopogtatócédulát, frakcióvezetőnek, törvénymódosítás, pártkötődéseket, megszorításokra, felsőoktatásban, regisztrációval, tevékenységének, trafikozhatnak, következetesen, önrendelkezést, aknamunkájának, slágerszakokon, magyarországot, indokolatlanul, visszaéléseket, nyilvánosságát, félreértelmezi, nyilvánosságra, ármánykodásnak, konkrétumokról, népszavazással, magyarországon, válságkezelést, költségvetésbe, elrugaszkodott, túlzottdeficit, intézkedéseket, felsőoktatási, közleményében, médiatörvényt, átszervezései, ellenzék nyert, választási regisztráció, szabadságot szolgálta, balos aknamunka, kormány teljesen, számára kínos, kormánypárti politikusok, kellemetlen kérdéseket, ellenzéki kritikákra, leminősítések dacára, utóbbi néhány, ellenzék hibáinak, felmerülő problémáról, kritikákat sokszor, érdekeikben megsértett, balliberális ellenzék, Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek Az Este, Kósa Lajos, Selmeczi Gabriella, Lázár János, MÁV-Start Zrt, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Orbán Viktor, Rogán Antal, Közigazgatási Minisztérium, Viviane Reding, Hoffmann Rózsa, Harrach Péter KDNP-frakcióvezető, Európai Bizottság, Velencei Bizottság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
06.16. 14:51 Hajnalig sportoltak a Mozgás Éjszakáján
06.16. 14:11 Elkezdődött az Óbudai Nyár rendezvénysorozat
06.16. 14:02 Brexit - Brit külügyminiszter: az EU hajlandó lenne újratárgyalni a Brexit-...
06.16. 14:01 Fidesz: a legfontosabb a Bige Holding Kft. szolnoki gyárának biztonságos mű...
06.16. 14:01 MLS - Nikolics Nemanja távozik a Chicago Fire-től
06.16. 13:31 Megújul a Nemzetközi Terepfutó Szövetség
06.16. 13:21 Női röplabda Európa-liga - Jan De Brandt: jó lett volna elődöntőbe jutni
06.16. 13:21 Jemeni polgárháború - Berlin az önként vállalt korlátozások ellenére tovább...
06.16. 13:01 NBA - Anthony Davis a Los Angeles Lakersbe igazol
06.16. 13:01 Szakértő: csökkennek egyes közjegyzői díjak
Tudjátok ?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
még több kérdés
Blog Címkék
Pünkösdkor sokan megtérnek  Pünkösd  Pünkösdi szentmise 06.09 Csí...  Csíksomlyói búcsú  Pünkösdi népszokások  Pünkösd  dr. Székely János szentbeszéde...  Ölbey Irén Pünkösdi lélek  Pünkösd  Jöjj Szentlélek Istenünk!  Kellemes vasárnapot  Áldott Pünkösdi Ünnepeket kív...  Facebookon kaptam  A szenvedő Isten  Nincs Cím  Borsi GáborPünkösdi Rózsaszála...  Olyasmi  Facebookon kaptam  Megalvadt idő - Százharmincötö...  Áldott Pünkösdi Ünnepeket kív...  Pünkösd  Ani barátnőmtől a facebookon  Az élet nehézségei  Szenvedés  Pünkösd  Áldott Pünkösdi ünnepet......  Reményik Sándor Pünkösdi szom...  Facebookon kaptam  Ani barátnőmtől a facebookon  Jó reggelt , szép napot  Profil kép  Áldott ünnepeket!  Áldott Pünkösdi Ünnepeket!  Kétféle – kétfelé.  Reményik Sándor Pünkösdi szom...  Pünkösdvasárnap - ünnepi mise ...  Facebookon kaptam  Ma június 10. van. Pünkösdhétf...  Balassi Bálint Borivóknak való  evangélium – 2019. júniu...  Piros Pünkösd napján......  Minden kedves Látogatómnak! Sz...  Aloe vera  Facebookon kaptam  Szenvedés  Pünkösdkor sokan megtérnek  Mírjam barátnőmtől facebookon  Szép napot  Hétfő reggel  Áldott ünnepeket!  Aranyvessző és gyógyhatásai  Nem hétfő  Pünkösd  Piros Pünkösd napján......  Facebookon kaptam  A porckopásról  Kellemes vasárnapot  Elmozdíthatatlan kincs  Aranyvessző és gyógyhatásai  Szenvedés  Nem hétfő  Facebookon kaptam  Piros Pünkösd napján......  Egy szál harangvirág  Facebookon kaptam  Pünkösdvasárnap - ünnepi mise ...  Engedjük, hogy a Szentlélek ak...  Szőlőmagolaj  Pünkösdi királyság...Dáma Lova...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Érdemes élni - Ottilia képe sz...  Profil kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fábry Kornél: A hit nem magánü...  Pünkösd napja  Az enyém  A Szentlélek jelenléte  Szenvedés  Szenvedés  Engedjük, hogy a Szentlélek ak...  Szenvedés  Petrezselyem  Áldott Pünkösdi ünnepet......  Facebookon kaptam  Pünkösd napja  Pünkösdkor imádkozzunk együtt ...  Szép estét  Borsi GáborPünkösdi Rózsaszála...  További szép ünnepet!  Facebookon kaptam  Jöjj Szentlélek Istenünk!  Kellemes hétvégét  Facebookon kaptam  Magamnak, másnak  Vizililiom  Szép estét  Borsi GáborPünkösdi Rózsaszála...  Olyasmi 
Bejegyzés Címkék
ellenzék nyert, választási regisztráció, szabadságot szolgálta, balos aknamunka, kormány teljesen, számára kínos, kormánypárti politikusok, kellemetlen kérdéseket, ellenzéki kritikákra, leminősítések dacára, utóbbi néhány, ellenzék hibáinak, felmerülő problémáról, kritikákat sokszor, érdekeikben megsértett, balliberális ellenzék, elmúlt időszak, egyre dagadó, politikus meglepetten, vádak alaptalanok, trafikügy helyett, baloldal maffiaügybe, trafikok odaítéléséről, beláthatatlan időn, vonatjegyek árai, intercityken alkalmazott, jegyáremelés bejelentése, vasúti közlekedést, feláras vonatok, téma lényegét, kedvezmény értelmében, közérdekű adatok, múlt kedden, állam által, olyan adatigényléseket, állami szerveket, probléma csak, kormány részéről, nemzetközi sajtó, tények ismerete, szöveg elolvasása, másik jellemző, sértődött multicégek, bíráló Viviane, ország elleni, külföldiek csak, kormány intézkedéseit, érvek erejében, spanyol sajtókonferencián, elmúlt években, állami férőhelyek, legtöbb diák, költségtérítéses képzésekre, fizetős felsőoktatás, diákok tüntetéssorozatot, felsőoktatási változtatások, eladósodás ellen, felsőoktatási tanulmányait, oktatási államtitkár, megszorítás nélküli, 2013-ra tervezett, ugyanis idénre, idei költségvetésbe, kabinetnek csak, terheket pedig, nagy cégekre, bankokra helyezi, idei költségvetést, ország megszorítások, szavazók körét, kritikák lényege, saját malmára, igazán elkötelezett, bizonytalanok inkább, választói önrendelkezést, korábbi Fidesz-közlemény, választási feliratkozás, mainál sokkal, kormánypártok azzal, határon túli, alábbi címen, adatigényléseket, költségtérítéses, trafikpályázaton, alkotmánybíróság, kopogtatócédulát, frakcióvezetőnek, törvénymódosítás, pártkötődéseket, megszorításokra, felsőoktatásban, regisztrációval, tevékenységének, trafikozhatnak, következetesen, önrendelkezést, aknamunkájának, slágerszakokon, magyarországot, indokolatlanul, visszaéléseket, , ,
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 594
  • e Hét: 594
  • e Hónap: 23200
  • e Év: 195718
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.