Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ángyán József: Kiülök a függetlenek közé
  2013-05-28 21:52:34, kedd
 
   
 
Ángyán József: Kiülök a függetlenek közé
2013.05.28. 12:58 FN24

Eljött a szakítás ideje. Alanyunk a hétvégén minden eddiginél határozottabban ekézte a fideszes földtörvényt, a héten pedig az Országgyűlésben teszi ugyanezt. Végszavazás június tizedikén, aztán lép: mandátumát megtartja, ősztől kiül a függetlenek közé. Bölcsek Tanácsára vágyik. Nagy interjúnkban arról is beszél, Orbán Viktor "példát statuál" vele, megmutatja a frakciónak: "az Ángyán, akit én hoztam ide, az is így végzi, ha nem tagozódik be".

Tanár úr a hétvégén ismét jól beledurrantott a nullás lisztbe.

Ismét. Az önök lapjában nyitottam frontot a magyar föld védelme érdekében, most...

Mi lesz most? Nem fejezi be a mondatot?

Még nem. A remény hal meg utoljára. Azon erőlködöm jó ideje, hogy visszafordítsam a szekeret.

Aligha fog sikerülni. Célegyenesben a földtörvény, két hét múlva zárószavazás.

Valóban nincs sok okom optimizmusra.

Szóba sem áll önnel a pártja. Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságában rá se néztek a módosító javaslataira, arra sem kaptak esélyt, hogy a Ház elé kerüljenek.

Felháborító. A testület egyben szavazott kétszáz módosító indítványról, MSZP-sekéről, jobbikosokéról, benne a mi hetven javaslatunkról. Tizenhárom kormánypárti képviselő együtt emelte a kezét a javaslataink ellen. Ez elég világos üzenet. Eldőlni látszik, hogy a nagybirtok előtt Magyarországon nem lesz felső határ.


Fotók: Berecz Valter

Lesz az. Igaz, emelték: ezerkétszáz hektárról ezernyolcszázra.

Saját tagoktól, részvényesektől, alkalmazottaktól, azok rokonaitól bármennyit tovább-bérelhet egy-egy társaság. Ráadásul az előhaszonbérleti jogban az állattartó telepek működtetői mindenkit beelőznek.

Csányi Sándor ezt kérte a csípőteleki tehenészet megnyitóján.

És meg is kapta, amit követelt: kiváltságot.

Miért fáj önnek néhány gazdaságosan működő nagybirtok? Budai Gyula azt mondta hétfőn a Parlamentben, az állam tartja magát ahhoz, hogy a kiadott állami földek nyolcvan százaléka kis- és középbirtokosokhoz kerül, és csak a maradékot kapják a nagybirtokosok.

Egyelőre azt sem tudni, mi az a kicsi és mi az a közép, ugyanis nem definiálták. Az üzemszabályozási törvény csak eztán jön, miközben úgy lenne logikus, hogy a földtörvénnyel együtt tárgyaljuk.

Ötszáz hektár lehet a középbirtok teteje.

Franciaországban 274 hektár a nagybirtok átlaga. A másik akna, hogy az úgynevezett integrátorok is állami földhöz juthatnak, méghozzá korlátlanul. Miközben normális viszonyok között ők nem termelnek, hanem a gazdálkodók összefogása a feladatuk. Őrület, ami itt megy. Az oligarcháké lesz minden.

A kormány cáfolja ezt. És arról beszél, hogy különösen a külföldtől igyekszik megvédeni a földet.

Ki is számít külföldinek?

Aki nem magyar állampolgár.

Úgy általában ez a helyes válasz. De a földtörvény tervezetében az EU-n kívüli állampolgárok a külföldiek. Az unión belüliek nem.

Vannak egyéb kritériumok is. Például a helyben lakás.

Simán kijátszható. Tudja, mit csinál itt egy osztrák vagy egy holland? Beballag az adóhivatalhoz, fizet valamennyi adót, és megkapja az igazolást, miszerint itt gazdálkodik.

Több év helyben lakás kell, hogy földhöz jusson.

Megoldják.

Jövő májusban lejár a külföldiek magyarországi földvásárlását ideiglenesen lehetetlenné tevő moratórium. Sőt a moratórium hosszabbítása is. Többször nem kérhetünk hosszabbítást.

Már miért ne kérhetnénk?


"Történtek már csodák végszavazás előtt az utolsó pillanatban is"

Mert ezt írja elő az uniós szabályozás.

És? Ki hozta ezt a szabályt? Nem az EU? De. Akkor meg is változtathatja. Legalább föl kéne vetni a kérdést. De a mi kormányunk meg sem említi ezt Brüsszelben. Miért?

Nyilván puhatolóztak a színfalak mögött, s lepattantak.

Az a helyzet, hogy jottányit sem változtak az okok, melyek miatt annak idején moratóriumot kértünk. Például nem közeledett egymáshoz a magyar és az európai földár. Kataklizmát okoz, ha jövő tavasszal rászabadítjuk a magyar földre a piacot.

Azzal aligha vádolható a kormány, hogy külföldiek kezére akarná játszani a magyar termőföldet.

Én sem hiszem, hogy akarattal csinálják.

Hát akkor?

Nem tudom. Nem értenek hozzá. Vagy nem elég bátrak. A csatlakozási szerződés aláírása óta átalakult a világ, benne Európa. Új összefüggésbe kerültek az erőforrások, a föld, a víz és a többi. A nemzeti megmaradás szempontjából stratégiai kérdés, hogy az ország rendelkezhet-e az erőforrásai fölött. Külföldön is egyre többször kerül elő ez a gondolat, lehetne szövetségeseket találni. A gyógyszer és a fegyver nem tartozik az áruk szabad áramlásának kategóriájába - az élelmet, legalább az alapvetőeket is ide kéne sorolni, hiszen az legalább olyan nemzetbiztonsági kategória. A táplálék nem olyan, mint egy ceruza, hogy mindegy, Kínában gyártják-e, vagy a szomszédban. Na, ebben volna értelme szabadságharcnak.

Mi lesz most önnel? Már a múlt héten azt lehetett hallani, a tavaszi idényt kihúzza a frakcióban, aztán ősztől kiül a függetlenek közé. Most hétvégén ön azt nyilatkozta a NOL-nak: úgy látja, addig marad, amíg kedve tartja. Biztos ebben?

Nagyjából. A főnök...

Orbán.

Igen. Szóval azt mondta a gyulai kihelyezett frakcióülésen - ez lejött a sajtóban is -, hogy "nem csinálunk belőled mártírt", meg azt is, "addig maradsz, amíg bírod". Én pedig elég szívós vagyok.

Mivel húzta ki Gyulán a gyufát?

Fölálltam, és szépen elmondtam, mi a baj ezzel az egész földüggyel. Mire a miniszterelnök úr ideges lett. Pedig olyan szakmai kérdéseket tettem föl, hogy mi lesz az integrációval, és a többi. Azt is elmondtam, nem úgy van, ahogy a miniszter úr állítja, hiszen nem ezerhatszáz család kapott földet.


"Eszem ágában sincs menni, maradok köztetek, hogy lássatok"

Hanem?

Hát, ha a Mészáros családot huszonöt családnak veszem, kijön az ezerhatszáz, de az a huszonöt família mind Mészáros, na, ne szórakozzunk már egymással. Ugyanez a helyzet a harmincötszörös nyertes Gerzsányszkiékkal Borsodban. Ezt így elmondtam a frakció előtt, gondolhatja, micsoda örömünnep tört ki. A miniszterelnök azonnal magához vonta a szót, nem hagyta, hogy a minisztere, az előterjesztő Fazekas válaszoljon, és durva személyes támadást intézett ellenem. Megállt a levegő, láttam a frakciótagok arcán: nem sejtették, hogy ilyesmi indulat is van a miniszterelnökükben. Példát akart statuálni. Megmutatni a frakciónak: az Ángyán, akit én hoztam ide, az is így végzi, ha nem tagozódik be.

Megijedt?

Á.

Tényleg Orbán emelte önt államtitkárrá. Legalább elgondolkodott, hátha jogos a miniszterelnöki felháborodás?

Nincs min morfondíroznom, hiszen tudom, hogy a tények engem igazolnak. Persze, nem esett jól. Különösen azután, ahogy a kormányába invitált annak idején. A botrány után többen odajöttek hozzám a frakcióból, köztük egykori tanítványaim is, kérdezték, nem érzem-e rosszul magam. Javasolták, menjek haza.

És?

Mondtam, eszem ágában sincs menni, maradok köztetek, hogy lássatok. Hagyok esélyt a léleknek, hadd dolgozzon. A lelkiismeretem tiszta: elmondtam, mi az igazság, figyelmeztettem a társaságot a következményre, és azt is láthatták, hogy egyetlen felvetésemre sem válaszolt a miniszterelnök. Lelke rajta mindenkinek.

A hétvégi mondatai miatt nem állították szőnyegszélre?

Nem. Bent ültem a hétfői frakcióülésen, nem szóltak egy szót sem, még csak nem is utaltak a hétvégi konferencián elhangzottakra. Tényleg nem akarnak mártírt csinálni belőlem, még a nagyfiúk sem. Sosem tartoztam a belső körhöz, nem tudom, mi zajlik. Abban sem vagyok biztos, hogy földügyben zajlik-e még bármiféle gondolkodás, vagy ez már a végrehajtás fázisa. Sőt, inkább az ellenkezőjében vagyok biztos.

Földügyben ki osztja a lapokat? Orbán?

Van válaszom, de bizonyítani nem tudom, ezért nem is mondom.

Mi lesz most?

Megvárom a földtörvény június tizedikei végszavazását. Előtte a részletes vita során ezen a héten teszek még egy kísérletet, igyekszem ismét elmagyarázni, micsoda szakadék felé száguldunk. Hogy engem aztán semmiféle vád ne érhessen. Ez az utolsó esély.

Mármint a Fidesznek is arra, hogy házon belül tartsa önt.

Arra is. Történtek már csodák végszavazás előtt az utolsó pillanatban is.

Ez most nem az a helyzet.

Nem. Ezzel együtt lehetőséget kínálok az én oldalamnak, hogy gondolja át. Hogy velem mi lesz, teljesen mindegy, na de a néppárti politikához meg a vidékstratégiánkhoz csak vissza kellene kanyarodni.

És ha tizedikén mindent a terv szerint szavaz meg a frakció?

Akkor lépnem kell. Ott már nincs sok gondolkodnivaló.

Azon azért vacillálni kell, hogy visszaadja a listán szerzett mandátumát a pártjának, vagy kiül a függetlenek közé.

Már ezen sem kell gondolkodni: kiülök a függetlenek közé. Annyival csak tartozom az embereknek, hogy nem hajítom a lovak közé a gyeplőt, hanem végigcsinálom a maradék időt a parlamentben, akármilyen nehéz lesz is. A függetlenek közül próbálom majd folyamatosan összehasonlítani a kormányprogramot a tettekkel.


"Elég kínos lesz, ha netán nem adnak szót"

Sok nyilvánossághoz nem fog jutni.

A viták, például az üzemszabályozási törvény vitája során nem lehet korlátozni a hozzászólást sem az általános, sem a részletes vitában. Finomkodnom nem kell, nem köt majd a frakciófegyelem. Mondjuk eddig sem finomkodtam. Nyilván kitesznek majd a mezőgazdasági bizottságból, mert ott aztán végképp nem hiányzom. Állítólag kicsit kritikusabb vagyok, mint az ellenzék. Közölte is Font Sándor elnök a legutóbbi bizottsági ülésen, hogy háromszáz százalékkal többet teljesítek kormánypárti oldalról, mint az ellenzékiek. Szóval kitesznek, nem úgy, mint a Balogh Józsit.

Orbánnal verekedni veszélyesebb, mint komondoros Terikét tanítani.

Szűkebb lesz körülöttem a tér, ez biztos, de a bizottsági ülésekre bemehetek, és elég kínos lesz, ha netán nem adnak szót.

Hat hónapig kötelező lesz a függetlenek között ülni. És aztán? Onnan merre vezethet az út? Hívják önt az LMP-be és a Jobbikba is.

Ahhoz képest, ami ezen az úton az országra várhat, elhanyagolható, mi lesz velem. Összekapaszkodtam az Élőlánccal és a Váralja Szövetséggel, velük jártam az országot, tizennyolc fórumot tartottunk. Ez egy tisztességes társaság. Velük vagyok.

Ők aligha juttatják be önt a 2014-es országgyűlésbe - már ha egyáltalán ambicionál még négy év képviselőséget.

Az Élőlánc pártként is be van jegyezve.

LMP, Jobbik?

Ők is csatlakozhatnak az Élőlánchoz.

Az Élőláncból aligha lesz parlamenti párt.

Nem tudom. Egy biztos: én nem fogok pártba beülni. És egyéniben sem fogok indulni.

Vagyis jövő tavasszal befejezi a parlamenti pályafutását.

Be. Jön a nyár, lesz idő átgondolni az életemet, ősszel pedig meglátjuk, kik, milyen csapatok mozdulnak. Egyre több a várakozó, akinek nincs megfelelő politikai ajánlat, amire szavazna... Volt ebben az országban valamikor Bölcsek Tanácsa, ahová nem választották az embert, hanem a tisztes élete vége felé természetesen bekerült. Jó néhány erre méltó nagyszerű magyar embert látok én, akik még, hála Istennek, velünk vannak, és akikkel - a nemzet élő lelkiismereteként - föl lehetne állni. Hetven-nyolcvan fölött ugyan milyen ambíciója lehetne más az embernek, minthogy szeretné ezt a népet segíteni. Más szintre helyezni ezt az egész politikát.

Naivnak tűnik.

Lehet. De ez a lezsugázás, ami zajlik, nem az én világom.

Kapcsolódó:
Ángyán két héten belül kiléphet a Fidesz-frakcióból
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: franciaországban, alkalmazottaktól, szabadságharcnak, nemzetbiztonsági, előhaszonbérleti, üzemszabályozási, kormányprogramot, összehasonlítani, nyilvánossághoz, csatlakozhatnak, figyelmeztettem, részvényesektől, országgyűlésben, ezernyolcszázra, határozottabban, visszafordítsam, gondolkodnivaló, frakciófegyelem, szövetségeseket, miniszterelnöki, harmincötszörös, miniszterelnök, ellenkezőjében, képviselőséget, morfondíroznom, következményre, földtörvénnyel, lelkiismeretem, országgyűlésbe, elhanyagolható, nagybirtokosok, elgondolkodott, beledurrantott, elhangzottakra, javaslatunkról, magyarországon, függetlenek közé, szakítás ideje, hétvégén minden, fideszes földtörvényt, héten pedig, hétvégén ismét, nullás lisztbe, önök lapjában, magyar föld, módosító javaslataira, testület egyben, javaslataink ellen, nagybirtok előtt, előhaszonbérleti jogban, állattartó telepek, csípőteleki tehenészet, Ángyán József, Bölcsek Tanácsára, Orbán Viktor, Berecz Valter, Csányi Sándor, Budai Gyula, Gerzsányszkiékkal Borsodban, Tényleg Orbán, Font Sándor, Balogh Józsit, Váralja Szövetséggel, Bölcsek Tanácsa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Február 19.- én  Wass Albert: Záróvers  Kellemes délutánt  Barka  Sárközi György versei  Gondolataim . . .  Azt mondják, egyszer minden út...  Szép francia kép  Facebookon kaptam Krisztina...  Dr. Gyökössy Endre : Boldogok  Mai harmónia kártyám  Rajzos virágok  Azt mondják, egyszer minden út...  Gerbera csokor  Facebookon kaptam  Jó játék  Február  Vízcseppes rózsa  Nasi délutánra  Azt mondják, egyszer minden út...  Facebookon kaptam  Wass Albert: Záróvers  Harmónia......  Lila rózsa  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hóvirágok  Ne félj!  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Cicák rózsákkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tulipánok  Harmónia......  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Útravaló – 2020. február...  Íróként, az elhallgatott törté...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Harmónia......  A tél nem tart örökké  Szèp napot  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Levendulák kosárban  Sárközi György versei  Csendélet  Az én gyönyörű, virágos Balato...  Havas fák  Menj, és szeress valakit!  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Amikor valami elindul a megval...  Facebookon kaptam  Levendula csokor  Álmos  Öröm  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicák rózsákkal  A tél nem tart örökké  Facebookon kaptam  Kislány madárral  Szèp napot kívánok  Menyasszonyi csokrok  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Gondmentes szép napot!  Az örök nap, még bágyadtan rag...  Sajnálom azokat a lányokat, ak...  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Csokiból  A mostani NAT-tal kapcsolatban...  Olló  Február 19.- én  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Sokan a cigány szót negatív ki...  Harmónia......  Jó reggelt kedves látogatóimna...  "Áldjon meg Téged az ÚR, és őr...  Png nő  Facebookon kaptam  Minyon tánc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kovács Sándor - A borozóban K...  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Harmónia......  Este a mellkasán megpihenni, s... 
Bejegyzés Címkék
függetlenek közé, szakítás ideje, hétvégén minden, fideszes földtörvényt, héten pedig, hétvégén ismét, nullás lisztbe, önök lapjában, magyar föld, módosító javaslataira, testület egyben, javaslataink ellen, nagybirtok előtt, előhaszonbérleti jogban, állattartó telepek, csípőteleki tehenészet, állam tartja, kiadott állami, maradékot kapják, üzemszabályozási törvény, földtörvénnyel együtt, középbirtok teteje, nagybirtok átlaga, másik akna, úgynevezett integrátorok, gazdálkodók összefogása, oligarcháké lesz, kormány cáfolja, külföldtől igyekszik, helyes válasz, földtörvény tervezetében, unión belüliek, helyben lakás, osztrák vagy, külföldiek magyarországi, moratórium hosszabbítása, utolsó pillanatban, uniós szabályozás, színfalak mögött, európai földár, magyar földre, magyar termőföldet, csatlakozási szerződés, nemzeti megmaradás, ország rendelkezhet-e, erőforrásai fölött, áruk szabad, legalább olyan, múlt héten, tavaszi idényt, gyulai kihelyezett, egész földüggyel, harmincötszörös nyertes, frakció előtt, miniszterelnök azonnal, előterjesztő Fazekas, frakciótagok arcán, miniszterelnöki felháborodás, tények engem, kormányába invitált, botrány után, lelkiismeretem tiszta, hétvégi mondatai, hétfői frakcióülésen, hétvégi konferencián, belső körhöz, végrehajtás fázisa, ellenkezőjében vagyok, földtörvény június, részletes vita, héten teszek, utolsó esély, néppárti politikához, terv szerint, listán szerzett, lovak közé, maradék időt, függetlenek közül, részletes vitában, mezőgazdasági bizottságból, legutóbbi bizottsági, bizottsági ülésekre, függetlenek között, országra várhat, tisztességes társaság, 2014-es országgyűlésbe, parlamenti pályafutását, országban valamikor, tisztes élete, népet segíteni, egész politikát, franciaországban, alkalmazottaktól, szabadságharcnak, nemzetbiztonsági, előhaszonbérleti, üzemszabályozási, kormányprogramot, összehasonlítani, nyilvánossághoz, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 16209
  • e Hónap: 55302
  • e Év: 157656
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.