Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A főváros szerint hülye, aki komolyan veszi
  2013-06-12 20:59:38, szerda
 
 
A főváros szerint hülye, aki komolyan veszi

Földes András

2013. április 26., péntek 10:20 |


Aránytévesztés lenne a Római-parti ügyet a rendszerváltós idők Bős-Nagymarosi erőműépítéses sztorijával összehasonlítani. 24 éve más volt a politikai helyzet, a beruházás léptéke, és a közhangulat is. Az 1989-ben a kommunisták által erőltetett erőműépítés terve csak azért jutott eszembe, mert évtizedekig nem értettem: hogyan lehetett egy egész ország olyan kiművelt vízügyileg, hogy szakmai kérdésekben verjék meg a mérnökökkel támogatott hatalmat, és elérjék, végül ne legyen az erőműből semmi. Most állt össze a kép.

A városháza Római-parti működéséből ugyanis világos, hogy ilyen helyzetekben nem a lakosság kattan rá súlyosan a hidrológiai szakkönyvekre, hanem a városháza/politikusok/központi bizottság szakadt el az élet nevezetű történésfolyamtól. De olyan sikeresen, hogy a legtriviálisabb kérdésekben is úgy nyilatkoznak, mint a mérnök, aki súrlódási együtthatókkal ír le egy észvesztő dugást, majd csodálkozik, hogy a neje érzéketlen hülyének nevezi.
Úgy nyilatkoznak, mint a mérnök, aki súrlódási együtthatókkal ír le egy észvesztő dugást.

Van itt ugye ez a Római-parti mobilgát, melynek építésénél csupa olyan kérdés merül fel, amiről az árnyékban hekkező tömegeknek nem hogy fogalmuk sincs, de már a kérdés hallatán erőt vesz rajtuk a vasárnap délutáni fáradtság. Agyagfeltöltés, vagy homokos kavics? Miről beszélsz? Mélyalapozás, vagy inkább sekély? Hagyjál már légy szíves. Belvíz vagy árvíz? Ki nem szarja le? Hozzál inkább egy sört.

A lakosság örömmel maradna ebben a kellemes zsibbadásban, ha kedvenc kerthelyiségét árnyékoló fák felaprítása közben nem kezdene kommunikálni velük a baltás ember. Amire viszont már felkapják a fejüket.

Az eufemisztikusan politikai elitnek nevezett kör ugyanis olyanokat mond az erdőirtás közepette, hogy amit letarolnak, az nem is erdő, hanem gyom, ahogy azt a Tarlós Istvánnak dolgozó gátépítő szakember az Indexnek magyarázta.

Miközben még besörözött állapotban is látni, hogy a sok egymás mellett álló fa együtt erdőnek nevezendő. Még akkor is, ha a szakértő szerint itt 20 éve még nem volt semmi. Mert kit érdekel, hogy húsz éve itt bokros volt, vagy nádas, ha most láthatóan burjánzik a vegetáció, susognak a levelek, tisztul a levegő? És ha húsz éve szemétlerakó volt a part, akkor a városháza állami pénzen sittel és autógumival tölti fel a környéket?
...még az állatvilág is meg van tévesztve..

Hiába írja a Tarlós polcán álló vízügyi szakkönyv, hogy mi számít ártéri erdőnek, ha még az állatvilág is meg van tévesztve, és lúzer módon madarak, kétéltűek, hüllők hemzsegnek abban a környezetben, ami nem erdő.

És ezen a ponton lepleződik le, hogy a hatalom és az emberek már nem egy csatornát néznek. A félreértések innentől kezdve pedig csak sűrűsödni fognak. Tarlós István a tévében tisztázásképpen megjegyzi: ,,Olyan sok rosszindulatú ostobaság hangzik el ebben az ügyben, hogy az valami elképesztő." Olyan ostobaságokról van itt szó, mint hogy az emberek elhiszik, amit a városháza korábban nyilatkozott, miszerint nagyjából 20-70 fa esik áldozatul a mobilgátnak. Majd mikor kiderül, hogy valójában inkább 1000 felett lesz az a szám, megjegyzik: ,,Senkinek nem juthat eszébe, hogy három kilométeren, ami tele van fával, összesen csak 20-70 fát kell kivágni." A kedves lakosság ne legyen már olyan hülye, hogy mindent komolyan vesz, amit mondunk.

Még ilyen fordulatok után is érthetetlen, hogy a főváros úgy zárná le az ügyet, mintha a torreádor a piros posztóval akarná nyugtatni a bikát. Közlik, bár mobilgátra azért van szükség, mert a Római nem ártér, de mégsem kell izgulni, mert a területet azért nem fogják lakóterületté nyilvánítani. Szóval, ha a mobilgát mégsem teljesítené feladatát, és a víz áttörve elmosná a kedves hoteltulajdonosok, ingatlanfejlesztők épületeit, akkor sem kell majd kártérítést fizetniük.

Megőrültek? - teszi le az állampolgár a hekktől zsíros korsót. Ha ártér a Római, minek építenek állami pénzen gátat? Ha nem ártér, akkor miért nem építenek megbízható gátat? És egyáltalán, kinek jut eszébe olyan gátat csinálni, amiért aztán nem vállalja a felelősséget?

Nem őrült meg senki. Annyi történt, hogy a hatalomba szorult csoport útközben elveszítette a kulcsot, amivel legalább hétvégére kijöhetne a lobbitárgyalások, politikai egyezségek és korrupciós logika wellness szállodájából. A legnagyobb nyíltsággal mondanak olyasmiket, aminek a leleplezéséhez már nem kell vízügyi diploma. Ahogy nem kell jogi végzettség, hogy lássuk, mekkora tahóság, amikor a képviselők a Parlament parkolójában értetlenkednek, hogy miért baj a lézerblokkoló, nem tiltja a törvény. És innen nézve már érthető, miért osztogatta olyan nyíltan a trafikjogokat a vazallusainak a Fidesz. Nincs itt forradalom, még rendszerváltás sem, csak annyi, hogy egyre szélesebb rétegek szórakozása lehet, hogy hitelesen hülyézhetik a politikát.

http://index.hu/velemeny/2013/04/26/a_fovaros_szerint_hulye_aki_komolyan_veszi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lobbitárgyalások, összehasonlítani, eufemisztikusan, legtriviálisabb, tisztázásképpen, leleplezéséhez, rendszerváltás, kerthelyiségét, rendszerváltós, együtthatókkal, agyagfeltöltés, ostobaságokról, értetlenkednek, aránytévesztés, trafikjogokat, rosszindulatú, lézerblokkoló, szállodájából, szakkönyvekre, erőműépítéses, vazallusainak, lakóterületté, mélyalapozás, nyilatkoznak, környezetben, nyilatkozott, elveszítette, félreértések, parkolójában, zsibbadásban, kommunikálni, helyzetekben, felelősséget, nyilvánítani, szemétlerakó, nyíltsággal, főváros szerint, rendszerváltós idők, politikai helyzet, beruházás léptéke, kommunisták által, egész ország, mérnökökkel támogatott, erőműből semmi, városháza Római-parti, lakosság kattan, hidrológiai szakkönyvekre, élet nevezetű, legtriviálisabb kérdésekben, észvesztő dugást, neje érzéketlen, árnyékban hekkező, Földes András, Tarlós Istvánnak, Tarlós István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fehér virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Mi lenne ha  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Próbálj meg ...  Esti kép  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Png kutya  Régi emberek, akikre máig büsz...  Radikális szeretet  Reménység és erő Krisztustól e...  Kövesd a cowboyt!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Paul David Tripp Április 20  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nem számIt  Akarat  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Radikális szeretet  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Png rózsa csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bertolt Brecht -től idézet  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szép estét  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó cicák  Tanuld meg ezt a versemet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png férfi  Gonosz démon-álarc  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Csak a fogyatkozás látható  Irgalom és ítélet  Png nő  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zilahy Lajos gondolata  Akik bántanak téged  Png virág  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata 
Bejegyzés Címkék
főváros szerint, rendszerváltós idők, politikai helyzet, beruházás léptéke, kommunisták által, egész ország, mérnökökkel támogatott, erőműből semmi, városháza Római-parti, lakosság kattan, hidrológiai szakkönyvekre, élet nevezetű, legtriviálisabb kérdésekben, észvesztő dugást, neje érzéketlen, árnyékban hekkező, kérdés hallatán, vasárnap délutáni, lakosság örömmel, kellemes zsibbadásban, baltás ember, eufemisztikusan politikai, erdőirtás közepette, szakértő szerint, városháza állami, ponton lepleződik, csatornát néznek, félreértések innentől, tévében tisztázásképpen, valami elképesztő, emberek elhiszik, városháza korábban, kedves lakosság, piros posztóval, területet azért, mobilgát mégsem, kedves hoteltulajdonosok, hekktől zsíros, hatalomba szorult, legnagyobb nyíltsággal, lobbitárgyalások, összehasonlítani, eufemisztikusan, legtriviálisabb, tisztázásképpen, leleplezéséhez, rendszerváltás, kerthelyiségét, rendszerváltós, együtthatókkal, agyagfeltöltés, ostobaságokról, értetlenkednek, aránytévesztés, trafikjogokat, rosszindulatú, lézerblokkoló, szállodájából, szakkönyvekre, erőműépítéses, vazallusainak, lakóterületté, mélyalapozás, nyilatkoznak, környezetben, nyilatkozott, elveszítette, félreértések, parkolójában, zsibbadásban, kommunikálni, helyzetekben, felelősséget, nyilvánítani, szemétlerakó, nyíltsággal, mérnökökkel, felaprítása, érthetetlen, teljesítené, állampolgár, kérdésekben, kártérítést, csodálkozik, politikusok, mobilgátnak, kilométeren, hidrológiai, működéséből, közhangulat, hülyézhetik, erőműépítés, kommunisták, évtizedekig, sztorijával, autógumival, szórakozása, fordulatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.