Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A hatalom visszavág!
  2006-12-10 00:11:08, vasárnap
 
  ITT A BIZONYÍTÉK HOGY 23-ÁN A REND"ORÖK PROVOKÁLTAK.
KÖVEKET DOBÁLTAK A BÉKÉS TÖMEGBE!!!

http://href.hu/x/1xut


Wittner Mária: 1956 öröksége, a hatalom visszavág!
Bartha Szabó József 2006. november 13. 08:29 Gondola

Mindazon társaim nevében, akik a kádári megtorló gépezet áldozatai voltunk, akik elhatárolódtunk egy közös ünnepléstől, a régi kádári rendszer kiszolgálóitól és haszonélvezőitől, vádoljuk Gyurcsány Ferencet mindazért, ami az 50 éves évforduló megemlékezése alkalmából történt. Az emlékezéssorozat olyan rendőri terrorba torkollott, amire 16 év alatt nem volt példa.

Hetek óta az október 23-i véres eseményektől hangos, újra meg újra hangos a T. Ház. Nem az ötven évvel ezelőttitől, hanem az arra emlékező, ünneprontó véres eseményektől.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszél.

- Jöttek politikusok, akik azt mondták, hogy az embereknek nemcsak joguk, de kötelességük is, hogy szembeforduljanak a kormánnyal, hogy eljött az ideje a radikális fellépésnek... És utcára hívták mindazokat, akik csak a pillanatra vártak, hogy mindaz, amit eddig szégyelltek, az mostantól kezdve ne szégyen legyen, hanem büszkén törjenek és zúzzanak szóval és tettel; utcára hívták azokat, akikkel később szövetséget is kötöttek. ...És mindezt úgy tették, hogy a rombolást, a durvaságot, az alávalóságot hazafias tettnek, hazafias cselekedetnek állították be... Radikális szavakból radikális tettek lettek. Az ellenzék vezére ideológiát adott az utcai rendbontáshoz. Teljesen világos a kapcsolat...

- A kormány a rend pártján áll... Azt kérem a rendőrségtől, hogy minden eszközt használjon fel arra, hogy ezt a rendet és ezt a biztonságot védje. Lépjenek fel keményen, határozottan, egyértelműen, a törvény teljes szigorával. Ez az első számú érdek... Mi a rend pártjára állunk és nem fogok ebből engedni egy tapodtat sem. Egy tapodtat sem! Aztán majd Magyarország eldönti, az istenadta nép, hogy önökkel tart-e egy rendetlen világban...

Hallgatja Wittner Mária a kormány, az SZDSZ és az MSZP szószólóit. Hallgatja, miként kell nézni, értelmezni '56 örökségét, és miként az október 23-i véres megemlékezést. Sokak szerint, hallott már hasonló rendpárti szózatot, bőséggel, - '57 után... .

Közszolgálati lexikon nem írja, de tudnunk illene róla:

1956. október 23-án részt vett a tüntetésen, a Rádió ostroma során csatlakozott a felkelőkhöz. Október 24-én a Corvin közben a sebesültek ellátásában segédkezett. Október 30-án a Vajdahunyad utcai csoport, melynek ő is tagja, fegyverszerzés céljából elfoglalta a X. kerületi rendőrkapitányság épületét. A november 4-ei szovjet invázió során az Üllői úton aknarepeszektől megsebesült, a Péterfy Sándor Utcai Kórházban ápolták. 1957. július 16-án letartóztatták, 1958. július 23-án halálra ítélték. Ítéletét másodfokon 1959. február 24-én életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatták. 1970. március 25-én szabadult. Először varrodában, majd takarítónőként dolgozott. 1980-tól rokkantnyugdíjas.

A 2006. évi országgyűlési választásokon a FIDESZ-KDNP országos listáján nyert parlamenti mandátumot.

Szól Witner Mária is. Szól az ellenforradalmár, a nép ellensége, a népfelkelő, a forradalmár, a hős, a felbujtó, a felforgató, a rend ellensége. A hangzavar ellenére szól.

- Mindazon társaim nevében, akik a kádári megtorló gépezet áldozatai voltunk, akik elhatárolódtunk egy közös ünnepléstől, a régi kádári rendszer kiszolgálóitól és haszonélvezőitől, vádoljuk Gyurcsány Ferencet mindazért, ami az 50 éves évforduló megemlékezése alkalmából történt.

(Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Így van!)

- A hatalom visszavágott. Visszavágott oly módon, hogy az emlékezéssorozat, számunkra érthetetlen módon, olyan rendőri terrorba torkollott, amire 16 év alatt nem volt példa.

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ne hazudj! - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Így van!)

- Gyurcsány elvesztette realitásérzékét.

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Micsoda?)

- Kicsinyes bosszújából eredően, hatalmával visszaélve, rászabadította az emlékezők sokaságára rendőreit és kommandósait.

(Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Hehe! Szégyen ilyet mondani! - Közbeszólás és taps a Fidesz padsoraiból: Így van!)

- Az 50 éves évfordulón a pesti utcán ismét folyt a vér a gyurcsányi döntés következtében.

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Jézusom!)

- Igaz, hogy a rendőrök felsőbb parancsra engedelmeskednek, de mindez a brutalitás nem következhetett volna be a legfelsőbb utasítás, vagyis Gyurcsány Ferenc nélkül.

(Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Szégyen!)

- Gyurcsány Ferenc hatalomféltése által olyan döntések születtek, melyek megzavarták a békés megemlékezéseket...

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Hazudik! - Demeter Ervin: Ti hazudtok Gyurcsányostul együtt!)

- ... s egyben veszélyeztették) az egész ország békéjét és biztonságát. Ami az utcán történt, egyértelműen csak provokáció kapcsán történhetett.

(Közbeszólások az MSZP padsoraiból, többek között: Ez így igaz! - Ki részéről?)

- A súlyos és brutális erőszakért Gyurcsány Ferenc, a jelenleg regnáló miniszterelnök a felelős, annál is inkább, mivel Sólyom László, a köztársaság elnöke külön kérte, hogy ne legyen erőszak, amit Gyurcsány figyelmen kívül hagyott.

(Dr. Magda Sándor: Mi az, hogy Gyurcsány? Milyen szinten van ez?)

- Az ötvenéves megemlékezés kisiklásának felelőse egyértelműen Gyurcsány Ferenc és a kisajátított rendőrsége, akiket azon adózók pénzéből fizetnek, akiket már tehetetlenként a földön rugdostak. Minden '56-os együtt emlékező társam nevében, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nevében és a Kereszténydemokrata Néppárt nevében követeljük a történtek széles körű kivizsgálását, a felelős vagy felelősök megnevezését. Gyurcsány Ferenc pedig mondjon le!

(Derültség az MSZP soraiban.)

- Mára notórius hazudozóként is méltatlanná vált a magyar miniszterelnöki székre.

(Beszólás az ellenzéki oldalon: Úgy van! - ágálás a kormánypárti padsorokból: - Tetszene mi?)

- Mint felelős miniszterelnök, mondjon le, kormányával együtt! Köszönöm...

***

Tenyér nem verődik össze a kormánypárti oldalon.

- Édes Istenem! - sóhajtja, 'ki közelebbről ismeri. - Vajon mit gondol, gondolhat Wittner Mária? Fölsejlik-e a zárka, az őr, a vallató, a bíró? Vajon látja-e Apró Antalt, s a régi kitüntetések őrzőit? Vajon csodálkozik- e, azon, hogy a néhai partizánokhoz, ellenforradalmat leverőkhöz hasonlatosan, az '56-os forradalmárok és a rájuk hivatkozók napjainkban ily ugrásszerűen elszaporodtak?

Egyszer, tán elmondja...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2006.11 2006. December 2007.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 270 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1636
  • e Hét: 3346
  • e Hónap: 11950
  • e Év: 47891
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.