Belépés
butababa.blog.xfree.hu
Ha nem lehetséges az amit akarsz, akkor akard azt ami lehetséges. /G.B.Shaw/ Fülöp Katalin
1968.11.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A ciripelés a csillagokig ér
  2007-11-26 22:55:49, hétfő
 
 


Zelk Zoltán: ZÚZMARA

Mikor az első zúzmara
megül a rózsafákon,
töpreng az ember, mit tegyen,
hogy ami fáj, oly nagyon mégse fájjon.

De tudja, fájni fog soká,
mert büntetlenül nem lehet szeretni,
az ész végülis megadja magát,
ha a szív már nem s nem akar feledni.

Mert zúzmara a rózsafán,
mert varjúszárnyak árnya hull a hóra. -
A nyári tücsökcirpelés
most ér a csillagokba.


Arra gondoltam, hogy ha a ciripelés mostanában ér a csillagokig...akkor talán már most "postára" kellene adni azokat a sóhajokat, melyeket szeretnénk ha odafent meghallanának mire a következő nyár elénk áll.. Teszem fel mondjuk arra vonatkozóan, hogy hol szeretnénk tölteni a következő nyáron a tücsökciripeléssel tarkított meleg napokat.
De ez meg olyan önzőnek tűnik...még a végén nem marad hely a lepkék szárnysuhogásának, pedig azoknak is idő kell míg felérnek....nem beszélve a katicabogarak csoszogásáról, a vakondok piszmogásáról vagy a hangyák sertepertéléséről. Mekkora forgalom lehet a csillagok felé vezető úton...ha belegondol az ember....na de viccen kívül is, meg vele is, egyszerűen csodaszép ez a vers.

 
 
0 komment , kategória:  Versek,zeneszövegek  
Tüskés süniségek
  2007-11-26 01:27:36, hétfő
 
  Kunitzer Szonja: Párbeszéd a boldogságról

Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymást tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.


No igen...de mi van akkor ha az a tüske befelé is szúr, és emiatt nem is szerencsés vele csak úgy közeledni másik tüskéshátúhoz ??? Mert ki akarná, hogy még ennél is tüskésebb legyen...persze megeshet az ellenkezője is, mármint hogy pont nem lesz csak kevesebb belőlük...de ehhez optimista süninek kell lenni.
Itt az ideje megkérdezni egy valódi sünt....különben meg most olvastam egy rettentő kedves történetet egy süniről, akit felnevelt kiskorától fogva egy ember és lehetett simogatni, mert nem meresztgette a tüskéit és még ölbe is lehetett venni.
Tényleg a sünik tudják vajon, hogy szúrnak?? Mármint magát az érzést , hogy milyen a szúrás vajon ismerik?
Mert megint az emberekkel hozva össze őket, van olyan ember is, aki nem is tudja, hogy szúr. Ezért viszont azt sem érti, hogy miért nem szeretnek hozzá közeledni.
Van aki meg kimondottan ragaszkodik a tüskéihez, de legalább ő tudja, hogy van neki olyan.

Szeretem ezt a képet a süncsaládról, kár hogy nincs hozzá hang, mert rettentő mókás hangokat adnak ki.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, melyeket szeretek  
Sietek
  2007-11-23 00:32:52, péntek
 
 Ingrid Sjöstrand
SIETEK


Sietek.
Nem érek rá
leckét írni,
kivinni a szemetet,
kitakarítani.
Be kell majszolnom az egész világot,
mint egy paradicsomot,
mielőtt megöregszem,
mielőtt meghalok.


És ez egy gyerekvers...eredetileg...mondjuk a lecke írást kivéve azt hiszem a többi időszerűbb mint amikor először olvastam...annak meg száz éve...legalább...


 
 
0 komment , kategória:  Versek,zeneszövegek  
Kifújatjuk...:)
  2007-11-22 20:32:32, csütörtök
 
  Őzike kiszabadítása helikopterrel...
A film elején nem gondoltam volna, hogy mi lesz a végkifejlet ill. hogy hogyan is fog végül kikerülni szorult helyzetéből az őzike, de elég meglepő módon... :))


Őz szorult helyzete Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-11-22 20:25:16
feltöltő: butababa
nézettség: 1392
szavazatok: 3
kommentek: 0
kulcs: őz, jég, mentés,
kategória: állatok
leírás: Beszakad a jég az őzike alatt,helikopterrel igyekeznek a segítségére és elég érdekes módon sikerrel is járnak. :)

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
 
 
2 komment , kategória:  Állati  
Fiók nyitogatósdi
  2007-11-20 11:09:45, kedd
 
  Vannak dolgok, amiket jobb lenne elfelejteni. Persze ez korántsem egyszerű, mert minél jobban szeretném elfelejteni, eltolni, annál több energiát fektetek bele és ettől nem hogy gyengülne, csak egyre erősebb lesz.
Hiába dugja az ember a legmélyebb fiók legaljára és ott is hátulra, biztos talál alkalmat, hogy előbújjon. Fejrázás, fiók csapkodás, egy darabig még kísért, eltűnni látszik de elég bármi, ami kicsit is ráutal, már jön is kifelé. Mivel nincs is egyedül, nem is lehet mindegyikre eléggé odafigyelni.
Nemrég olvastam egy könyvet, melynek a főszereplője elvesztette az emlékezetét, legalábbis azt a részét, melyek elég szorosan érzelmi vonatkozásúak voltak. Akkor jött rá, hogy azok a dolgok, melyek elől az egész eddigi élete során menekült és lelakatolt sötét szobába zárt, azok kellenek neki mégis, és eszeveszetten kezdte keresni magához a kulcsot, melyet végül megtalált és teljes eufóriában úszkált bennük ezután. A történet vége elég homályos, de a lényeg mégis az, hogy nem lehet menekülni....vagy nem célravezető.
A megoldás nyilván az, hogy nyitva kell hagyni az ajtót vagy fiókot...és ha nem is rögtön berontani, de legalább belesni néha, hogy mi is az ami annyira zavaró bennük, hogy ne lehetne elviselni a látványukat. Egy idő után ha már mindennapossá válik a látványuk, akkor talán nem okoz gondot úgy is kezelni őket, mint valami mindennapos dolgot.
Az idő amúgy is gyógyír mindenre...legalábbis ezt mondják ....bár én erre nem vennék mérget, mert magától szerintem semmi sem válik köddé...pedig mennyivel egyszerűbb lenne.
Kérdés már csak az, hogy miért olyan nehéz ez. Vannak akiknek olyan könnyen megy....valószínűleg azért mert nem elfelejteni akarják a dolgokat, hanem túllépni rajtuk.
Megoldhatónak látszik. 
 
2 komment , kategória:  Személyes  
Shambala titka
  2007-11-18 02:14:24, vasárnap
 
  A régi bölcsek szerint létezik egy hely, ahol az ég és a föld találkozik. Tibeti és mongol lámák ősidők óta emlegetnek egy bizonyos Sambhalát, ám ezt a helyet hiába is keresnénk a térképen, nem találnánk.
A modern tudósok véleménye megoszlik arról, valóban létezett-e az a földi paradicsom, amelyet a hagyományok emlegetnek. Egyesek a fantázia szüleményének tartják, mások viszont valamelyik közép-ázsiai történelmi királysággal azonosítják.

Mindazt, amit a helyéről tudunk, egy tibeti legenda foglalja össze, amely Sambhalát az "északi nyugalom helyé" -nek nevezi, ami arra utal, hogy a mitikus birodalom valahol Tibettől északra található. Ezt támasztják alá az indiai hagyományok is, miszerint a Himalájától északra van egy Kalapa nevü hely, ahol tökéletes emberek élnek.
A legenda szerint Buddhát Sambhalában avatták be a kálacsakra (az Idő Kereke) tanaiba, melyek asztronómiát, asztrológiát és egyéb kozmikus elméleteket tartalmaznak. A rejtett hely - azt beszélték - egy völgy mélyén búvik meg, s óriási hófödte hegycsúcsok ölelik körül. Megközelítését egy tó vagy kiszáradt tó meder nehezíti, s csupán egy keskeny hágón vagy barlangon keresztül vezet oda út. A lámák szentül állítják, hogy Sambhalába nem juthat el minden vándor - csak az, aki meghívást kapott.


Ha feltételezzük, hogy ez a mitikus birodalom valóban létezik, akkor valószínűleg a Kína nyugati felében húzódó hatalmas területen kell keresnünk, melynek ma Hszincsiang Ujgur a neve. Itt, a Kunlun, a Tien-san és az Altaj hegyláncai között több szélfútta medencét találunk, amelyek 3000 évvel ezelőtt virágzó városi civilizációknak adtak otthont. Egyes tudósok szerint Sambhala mítosza azokból az elképzelésekből eredeztethető, hogy az Altaj hegység valaha a sámánok lakhelye volt.
A hagyomány szerint Sambhala lakói maguk gyógyították minden betegségüket, olvasni tudtak mások gondolataiban, megjósolták a jövőt, és akár 100 évig is éltek. Királyuk állítólag meglepően fejlett technikákat ismert. Valami üveg- tükör - akárcsak ma egy zárt láncú televíziós rendszer - lehetővé tette, hogy igen messzire ellásson, sőt egy speciális lencse segítségével egy égre nyíló ablakon át más bolygók lakóinak életét tanulmányozta. "Kőlovai, melyeket a szél energiája hajtott", a léghajóra emlékeztetnek.
Tibeti jövendőmondók szerint Sambhalának 32 királya lesz, s mindegyikük 100 esztendeig uralkodik. Az első az i. e. VI. században, Buddha életében volt hatalmon, az utolsó pedig hatalmas seregével majd győzelmet arat a gonosz erői felett, és meghozza az aranykort az egész földkerekségnek. Akkor oldódik majd meg Sambhala rejtélye is.

Aztán ki tudja mi is az igazság, már ha van olyan egyáltalán itt is és nem csak odaát... :)) Legjobb lenne persze személyesen meggyőződni arról, hogy mi is a valóság....de sajnos meghívót nem kaptam ugyebár.
A Mennyei prófécia szerzőjének, James Redfieldnek a könyve A Shambala titka Tibetben játszódik, és mint a többi könyve, ez is az emberi lélekkel, spirituális fejlődésével foglalkozik. Nekem még csak a filmjéhez - A mennyei próféciához - volt szerencsém, de esz a kíváncsiság Shambala titka után is...szóval ami késik....nem múlik. :)

 
 
1 komment , kategória:  Szívesen megnézném...  
Árvíztűrő tükörfúrógép
  2007-11-14 11:05:18, szerda
 
  No, ezt is most találtam.....hogy mik vannak !!! ???? Ha már megleltem, biztos jó lesz még egyszer valamire....sejtelmem sincs ugyan mire :))


Az árvíztűrő tükörfúrógép valójában nem egy létező gép, hanem egy könnyen megjegyezhető, pangrammára hasonlító szöveg, melyet a betűképek és betűtípusok bemutatására használnak. Előnye, hogy úgy tartalmazza a magyarban használt összes ékezetes karaktert, hogy közben egy összefüggő szöveget látunk (nem azt például, hogy AaÁáBbCc...), ezáltal egy betűtípus-nézegető programban egy betűképet előnézetként megnyitva látható, hogy az adott betűtípus rendelkezik-e ékezetes betűkkel.

-------------

Aztán meg van egy ilyen is, hogy :

Mi az a "Lorem ipsum dolor sit amet"?

A "Lorem ipsum dolor sit amet" kezdetű szöveg az 1500-as évek óta a nyomdászok, tipográfusok, és tervezőgrafikusok töltelék szövege. A XVI. században egy ismeretlen nyomdász állította össze ezt a töltelékszövegekkel zsúfolt különleges könyvet, melynek kezdő sorai nem csak hogy változatlan formában éltek túl öt évszázadot, de máig használatosak a nyomdai és számítógépes tervezőgrafikusi munkában. Az 1960-as évek óta több hivatalos, kiadványszerkesztéssel kapcsolatos publikációban és szoftverben jelent meg ez a szöveg, és így bekerült a tervezői köztudatba.

Miért alkalmazzuk ezt a szöveget?

A fent említett latin hangzású töltelékszöveg elterjedt használatának oka az, hogy többé-kevésbé arányosan oszlanak el a szövegben a betűk, illetve a szavak, valamint praktikusabb az "ide kerül a tartalom ide kerül a tartalom ide kerül a tartalom" unalmas egyformasága helyett alkalmazni egy gyakorlatilag jól olvasható, bár elvileg értelmetlen szöveget. A betűk és szavak arányos eloszlása miatt pedig ez a töltelék szöveg kiválóan modellezi a tipográfiailag jól kezelhető, hasábokba, táblázatokba rendezendő változatos tartalmat.


Ezt sem tudtam, rég jártam nyomdában...amikor meg igen, akkor főleg bámészkodni meg szaglászni a papír - és mindenféle idetartozó tipikusnak mondható szagokat/illatokat ...na de eztán....:)

 
 
0 komment , kategória:  Mindenféle, ami érdekes  
Kísértetház
  2007-11-12 00:45:33, hétfő
 
  Hihetetlenül jó képre leltem, annyira baljós és kísérteties, simán elmenne valami szellemekkel tűzdelt rémfilm helyszínének....szinte hallani a sikolyokat és a hideg leheletet, mely az ember tarkóját libabőrözi is könnyen el bírom képzelni hozzá.
Különben meg a Parlament van a képen....mondjuk én elsőre nem is vettem a lapot...csak miután ellibbentek a kísértetek és kitisztult a kép... :) 
 
3 komment , kategória:  Képekről  
Hahahahaha
  2007-11-06 12:42:56, kedd
 
  Ettől én teljesen kész vagyok :) :))

Nevető baba Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-11-06 12:29:01
feltöltő: butababa
nézettség: 5042
szavazatok: 10
kommentek: 1
kulcs: baba, nevetés,
kategória: baki/vicces
leírás: Újságpapír eltépésén nevető babóca. :)

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Kedvencek  
Üveggolyó és kóborlásaim
  2007-11-06 11:43:23, kedd
 
 Gradvolt Endre:
Apológia

Minden álmom színesre festett,
messzire gurult üveggolyó.
Idővel egyre szelídebb leszek,
hiába vagyok megvadítható.

Már többet hallgatok, mint ítélek,
bár súllyal se több, mint éllel a szó.
Vasfog az idő az ember szívének,
ha minden színjáték megtanulható.

Hát eljátszom azt, hogy ennyire vittem.
A bűneim közül semmit se bánok.
Már átéltem mindent, amiben hittem:
az tesz emberré, hogy újra hibázok.


Hát....ma ilyen napom van, ez persze változhat, de mint alaphangulat azért nem olyan vészes, és még az is fura, hogy úgy ébredtem, hogy egy verssort mondogattam...és ha fejre állok akkor sem tudom, hogy mi köze lehet az álmomhoz...már ha van neki egyáltalán.
Hozzám nyilván van köze, meg régi kedves versről van szó....na innentről bonyolódik csak igazán a dolog...mert a vers is olyan, mint a könyv vagyis légypapír a vers is. Hozzáragadnak emlékek, hangulatok, érzések és ezért nem is lehet ugyanaz a vers mindenkinek ugyanaz.
Mindegy...itt hagyom ezt a zargató sort-sorokat, nem mintha ettől békén hagyna.

......
rímeltem s míg a fák között vad árny hajolt át,
térdemre dőltem és sebzett cipőm zsinórját
pengettem egyre csak, mint lanton méla húrt!


( Rimbaud-Kóborlásaim - Radnóti Miklós fordítása)

 
 
0 komment , kategória:  Személyes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 95
  • e Hónap: 974
  • e Év: 974
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.