Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Nincs Cím
  2007-12-31 20:55:40, hétfő
 
 Kívánok én hitet, kedvet,
Szép szerelmet, hű türelmet,
Utakhoz fényt, csodát, álmot,
Békességet, boldogságot,
Magyar szót és égre kéket,
Emberarcú emberséget,
Verseket, célt, igazságot
Daltól derűs, jobb világot,
Bokrok mellé társnak fákat,
Napfényt, amely el nem fárad,
Tekintetet szembenézve,
Éjt meg nappalt soha félve,
Kézfogásos tiszta csöndet,
És mosolyból minél többet!
/Balogh József/

 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Tegnap összetört...
  2007-12-31 09:02:59, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!


 
 
0 komment , kategória:  videók  
Hans Cristian Andersen: A kis
  2007-12-30 08:40:22, vasárnap
 
 
Kegyetlen hideg volt, hullott a hó és már sötétedett; az esztendő utolsó napját mutatta a naptár. A kemény hidegben egy szegény kislány járta a sötétedő utcákat, hajadonfőtt és mezítláb. Amikor elindult hazulról, még volt papucs a lábán, de annak nem sok hasznát vette. Mert a papucs nagy volt, igen nagy - az édesanyja hordta valamikor -, s ahogy két arra vágtató kocsi elől a járdára ugrott, egyszerre maradt le a lábáról mind a két papucs. Az egyikkel egy suhanc szaladt el - azt mondta, majd bölcsőnek használja, ha megházasodik, a másikat pedig meg se találta a szegény kislány.
Mezítláb járta hát az utcákat, és kicsi lábát kékre-vörösre csípte a kegyetlen hideg. Rongyos kis kötényét összefogta: egy halom kénes gyufa zörgött benne, egy skatulyát meg a kezében szorongatott. Egész álló nap hiába kínálgatta portékáját, egy szál gyufát se vettek tőle, és alamizsnát se adott neki senki: Éhesen és hidegtől reszketve vánszorgott tovább; szívszakasztó látvány volt szegény. Csillogó hópelyhek tapadtak szépen göndörödő, hosszú szőke hajára, de nem is gondolt vele.
Az ablakokból ragyogó világosság és sült liba pompás jó szaga áradt ki az utcára, hiszen ünnep volt, szilvesztereste. A szegény kis teremtésnek folyton csak ez járt az eszében.
Behúzódott egy zugba, egy kiszögellő ház sarka mögé, s maga alá húzta csupasz lábát. Ott még jobban didergett, majd megvette az isten hidege, de hazamenni nem mert, hiszen egész nap egy garast se keresett, s az apja biztosan veréssel fogadná. Különben otthon se jobb, padlásszobájukban farkasordító hideg van, a tető hasadékain besüvít a szél, hiába tömték be szalmával meg ronggyal a nagyobb réseket.
Már egészen meggémberedtek a kis ujjai. De jó lenne egy szál gyufa, csak egyetlenegy szál! Ha kihúzna egyet a skatulyából, odadörzsölné a falhoz, s meggyújtaná, a lángjánál megmelegíthetné a kezét! Végre rászánta magát, s meggyújtott egy szálat. Milyen vidáman sercent, s hogy lobogott a lángja! Fényes volt és meleg, mint a gyertyaláng, s a kislány boldogan tartotta fölébe a kezét.
Csodálatos láng volt az! A szegény kis gyufaárus lány úgy érezte, mintha szép réztetejű, rézcsövű vaskályha előtt ülne - olyan jó volt nézni a tüzet, olyan jólesett melegedni mellette! Már a lábát is kinyújtotta, hogy átjárja a meleg, de abban a pillanatban kilobbant a gyufaláng, eltűnt a vaskályha, s a kislány ott ült a hideg falszögletben egy gyufacsonkkal a kezében.
Elővett egy másik gyufát, meggyújtotta. Odahullt a fény a falra, tenyérnyi világosságot vetett rá, s azon a helyen átlátszó lett a fal, mint a tiszta üveg: a kis gyufaárus lány beláthatott a szobába. Hófehér terítővel letakart, nagy asztal állt odabenn, finom porcelán edények csillogtak rajta, s a közepén aszalt szilvával meg almával töltött sült liba illatozott. S ami a legcsodálatosabb volt: a sült liba egyszer csak kiugrott a tálból, s késsel-villával a hátában, bukdácsolva indult a kislány felé. De jaj, megint ellobbant a gyufa lángja, s nem látszott más, csak a puszta, hideg fal.
Újabb gyufát gyújtott: fényénél gyönyörű szép karácsonyfát látott, még szebbet, ragyogóbbat, mint amit karácsony este a gazdag kereskedő szobájában, amikor belesett az üvegajtón. Ott ült a fa alatt, s nézte a száz meg száz gyertyát az ágak hegyén, a tarka díszecskéket, amiket eddig csak kirakatban láthatott. Már nyújtotta a kezét, hogy levegyen egyet, de akkor megint kihunyt a csepp láng, és a sok karácsonyi gyertya lassan a magasba emelkedett, föl egészen az égig, s ott csupa tündöklő csillag lett belőle. Egyszer csak kivált közülük egy, s lehullott; ragyogó fénycsíkot hasított a sötét égen.
- Valaki meghalt! - mondta a kislány; emlékezett rá, hogy a nagyanyja, az egyetlen, aki jó volt hozzá, s aki már rég meghalt, egyszer azt mondta "Valahányszor lehull egy csillag, egy lélek áll az isten színe elé." Megint odadörzsölt egy szál gyufát a falhoz, s egyszerre nagy világosság támadt körülötte. A tiszta fényben ott állt rég halott nagyanyja, és szelíden, hívogatóan nézett le kis unokájára.
- Nagyanyó! - kiáltott föl a kislány. - Nagyanyó, vigyél magaddal! Tudom, hogy itt hagysz, ha a gyufa végigég, eltűnsz, mint a meleg kályha meg a sült liba, meg a gyönyörűséges szép karácsonyfa! Ne hagyj itt, nagyanyó! És gyorsan a falhoz dörzsölt egy egész csomag gyufát, hogy marassza a kedves nagyanyót; a sok gyufa olyan fényességet árasztott, mintha a nap sütött volna. A nagyanyó sohasem volt ilyen szép, ilyen erős. Karjára emelte a kislányt, s felemelkedett vele; magasra, igen magasra, ahol nincs hideg, éhség, félelem, ahol csak öröm van és fényesség.
A hideg reggelen ott találták a kis gyufaárus lányt a házszögletben: kipirult arca mosolygott, de élet már nem volt benne, megfagyott a csodákkal teli éjszakán. Ott feküdt a halott gyermek az új esztendő reggelén, körülötte egy halom gyufásskatulya és sok-sok elégett gyufaszál.
- Melegedni akart szegényke! - mondták az emberek. Nem tudta senki, mennyi gyönyörűséget látott, s milyen fényesség vette körül, amikor nagyanyja karján mindörökre elhagyta ezt a sötét világot.

 
 
0 komment , kategória:  Mese  
Csinálták a Fesztivált
  2007-12-29 09:29:15, szombat
 
  Nem vagyok nagy TV-barát akkor sem, ha rengeteg időt töltök tv közelben, igaz leginkább a háttérben szól, Nagyon kevés műsor van, ami valóban leköt.

Csináljuk a fesztivált.....
"véletlenül" ragadtam itt. Talán a gyerekkoromra emlékeztetett a sok régi felvétel, a 60-as 70-es évekből. Amikor még Korda György énelkelt és nem bohócot játszott. Igaz, akkoriban sem ő volt a kedvencem.
Akiket szerettem, fiatalon haltak: Máté Péter, Szécsi Pál..
Talán éppen azért, hogy máig úgy emlékezzek rájuk. Ki tudja , ha megöregszenek, nem lennének - e ma ők is nevetség tárgyai?
Nem. Ebben biztos vagyok.. Nekik jót tett volna a kor.
Így viszont idollá váltak . És a dalaikat énekelni kihívás a fiataloknak.
Miller Zoli felnőtt a feadatahoz. És megérdemelten győzött.

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Tetszett még Péli Barna ahogy Demjén dalát énekelte, és hogy mennyire nem mindegy, Dolhai Attilától még a Korda nóta is tetszett. Emilio pedig egyetlen pillanat alatt tönkretette a dalt. Csipában kellemesen csalódtam. nem azért mert rockzenész létére érdekes dalokat vállalt be, hanem mert tudta mi az, amire képes. És nem akart többnek látszani.
Tetszett viszont a gitáros fiú aki Szekeres Adriennel egy rövid duettet is bevállalt és a szintis , harmonikás srác., akiknek a nevét se voltak képesek bemondani. Ez azértn zavart mert tudom, hogy valahonnan ismerem őket. És tudom, hogy hamarosan hallok majd róluk, mert ennek a versenynek szerintem ők az abszolut befutói.

Harsányi Levi poénjai jók, általában jól viselem. Kordának azonban sikerült agyoncsapni őket. De az emberek állítólag így is vevők rá. Biztos lesz még ilyen műsor és megint nézni fogom, mert félek,nem találok jobbat....
 
 
0 komment , kategória:   Tv műsor fanyalgó  
Casanova
  2007-12-28 10:00:17, péntek
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  videók  
Casanova Nihtmusical
  2007-12-28 09:42:56, péntek
 
 
Az összes dal elkészült. Egytől egyig mind zseniális.
hallgassátok :
itt: Link
Az én kedvenceim azok melyeket CASANOVA szerepében Mester Tamás énekel.
(egyébként ő a darab zenei producere, és az ő neve a garancia a minőségre)
Reac up to Heaven.
Only one Secret
How Ilove to be free!
The silent Dance
I cannot be only for you
Last word.

A Casanova lehet az első magyar darab, amit bemutatásra kerül a Brodway-n.
 
 
0 komment , kategória:  Zeneajánló  
Kit ringat a bölcső?
  2007-12-27 15:09:14, csütörtök
 
 
Kaszás Attilával 2007 márciusában készültek verses, mesés hangfelvételek, amiket a művész már nem tudott befejezni. Kaszás Attila felmondott versfelvételeit és a lemezen közreműködő színészek meséit és verseit tartalmazza a "Kit ringat a bölcső, Janikát" című lemez.
,,Kaszás Attila versfelvételei 2007 márciusának közepén készültek a Magyar Katolikus Rádióban. Ezek voltak életének legutolsó felvételei ...
Akkor azzal búcsúztunk, hogy az általa elmondott verses mesékből másolatot készítünk Jancsikának, a kisfiának. A felvett anyag sajnos már nem tölthetett meg egy CD korongot.
Be kellett fejeznünk Attiláért és Jancsikának. A lemezen közreműködő valamennyi művész, muzsikus, grafikus, hangmérnök, fotós, a kiadó, a nyomda és a rádió önzetlenül mellénk állt. Ingyen, ellenszolgáltatás nélkül.
Attila iránt érzett szeretetünk volt köztünk a kapocs, és a halála után feltörő megrendítő erejű rajongás, a művészete iránt érzett nagyrabecsülés és tisztelet nyitott meg előttünk minden kaput."

A kiadvány teljes bevétele a ,,Közhasznú Alapítvány Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért" közalapítványon keresztül Kaszás Jancsikáé.

A felvételen közreműködő művészek:
Pápai Erika, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Rátóti Zoltán, Szarvas József, Stohl András, Ákos, Samu, Szarka Tamás, Szarka Gyula (Ghymes).
Szerkesztette és rendezte: E. Roman Kata és Pápai Erika.

Megrendelhető itt: /is/
Link

ISTEN ÉLTESSEN JANIKA!
 
 
0 komment , kategória:  Zeneajánló  
Karácsonyi álom: Müller Péter
  2007-12-26 12:10:53, szerda
 
 Az alábbi idézet az Örömkönyvből van. Nagyon szeretem Müller Péter könyveit
Ez a legszebb ajándék amit idén kaptam:

Már az is furcsa volt, hogy az OTP bejárata mögött nem állt pisztolyos őr.Mind a húsz ablak mögött civil ruhás anagyalok ültek, s amikor odamentem az egyikhezm azt kérdezte:

- Mennyit?
Elakadt a lélegzetem.
- Százezer...- mondtam bizonytalanul
- Százezer? Ó te szegény!- nevetett az angyal, s berregtetni kezdte pénzszámláló gépet. Aztán kitolt az ablakon egy halom pénzt. _ Mennyi ez? - kérdeztem
- Százmiliárd! - mondta az angyal, as a pénzcsomaggal együtt még egy golyóstollat is adott. Továbbá két ajándék koffert mert látta, hogy a sok pénz nem fér a zsebeimbe

A kijáratnál egy lerobbant külsejű hajléktalan férfi fogadott pezsgővel, s azt mondta.
- Elnézést, a vezérigazgató úr nem lehet itt személyesen, éppen nálunk dolgozik!

Kiittam a pezsgőt és máris ott voltam a hajléktalanok szállásán. Fantasztikus palota volt, csak még a tető nem volt készen. Kopácsoltak a magasban.
- Péter! - kiáltoptt egy boldog hang. Döbbenten fedeztem fel a bank vezérigazgatóját, akit eddig csak az újságok fényképein láttam Lemászott. eltette a kalapácsát, és kivette szájából a hosszú ácsszöget. Átölelt, megcsókolt. Éreztem a lehelletén hogy alaposan spicces már. - Mindjárt jön a Demján sanyi, és az egész TRIGRÁNIT!
Fönt dolgoznak a fiúk a tetőn.!
Hamarosan jött az egész táraság, mackónadrágban, ujjatlan kesztyűkben. Dalolt a sok multi, a száz leggazdagabb magyar. és a hajléktalanok is. Egyikm nóta követte a másikat. A "Hej, te bunkócska, te drága!" a " Büszke kozák" , a munkásmozgalmio indulók átmenet nélkül váltottak át a Székely himnuszba. Valaki még a náci kort idéző " Erikát" is fütyülte, h jól láttam éppen a Dohány utcai főrabbi.
rengeteg ember volt az utcán.
Mind nevetett, s bár mind ingujjban trikóban voltak, nem fáztak a hóban. Önfeledten hógolyóztak mint a gyerekek.
- Nahát! kiáltottam egy vidám fickó láttán, akit épp képen vágott egy hógolyó. - Akármi legyek, ha ez nem G: W: Bush, az Egyesült Államok elnöke.
Az volt bizony. Vadul dobálta a hógolyókat, ha jól láttam éppen a tálib gerillákra. . hncúrozott a ropogós hóban, mint a vidám kölyökkutyák, dobálták az elnököt és kigyúrt testőreit hógolyókkal. Ők meg puff vissza!. Nem volt kegyelem csak úgy porzott a hó a gerillák fekete turbánján.

De a legnagyobb csoda a bazilikában fogadott. Mohamedf próféta jelent meg és megáldotta Benedek pápát. S a szentatya bizony elsírta magát. megtudta, hogy maga Jézus Krisztus kérte meg szent barátját erre a jóságos történelmi gesztusra, mivel ő maga nem tudott itt lenni: éppen most születetik meg újra emberként, ezúttal nem betlehemben, hanem Zuglóban, valahol a Rákospatak környékén, ahol egész gyermekkoromat töltöttem. Mohamed azt mondta, hogy sajnos az úr édesanyja, Mária sem tud jelen lenni, mivel éppen ezekben a percekben szül.

ekkor láttam, hogy a Bazilika tele van csodálatos Mária képekkel. Mindegyik az én édesanyámra hasonlított. Még az oltárképen is anyukám volt: sokdioptriás szemüveg volt rajta, világoskék felhúzott ujjú kardigán, és kacagott. És nekem - milyen fura az álom! - nem az tűnt föl először hogy anyukám a Mária, hanem az, hogy kacag a Mária!. Végre vidám és boldog a Szűz Mária: ahová csak néztem még a freskókon is nevetett az anyukám. De úgy hogy még a könnye is kicsordult.

kimentem azn utcára. Mindenhol tüzek lobogtak: lángoló papírpénzek, dollárok, fontok jenek és eurók billiói, de a hó nem olvadt ekl. kiderült, hogy a sok pénznek amit az imént kaptam, már nincs értéke. Lejárt a pénzkorszak. A bankban minden komputer nullát mutatott, a hitelkártyákkal gyerekek játszottak, s ettől mintha melegebb lett volna körülöttem....
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Legyen ünnep
  2007-12-25 20:52:21, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  videók  
Nincs Cím
  2007-12-25 09:55:04, kedd
 
  ,,Mint szomjazónak a pohár víz
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívetekben legyen Karácsony."

/Szilágyi Domokos/
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 133 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 240
  • e Hét: 1084
  • e Hónap: 4847
  • e Év: 280582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.