Belépés
bulac57.blog.xfree.hu
A tegnap történelem, a mai nap ajándék, a holnap pedig meglepetés! Bús László
1957.05.14
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
Koccintsunk az új évre!
  2007-12-31 00:27:06, hétfő
 
  A jókedvet nemcsak nehéz borokkal, tömény italokkal lehet fokozni. Válasszanak koktélreceptjeinkből, és elkerülhetik a másnapossággal járó kellemetlenségeket.

Alkoholmentes italok

Sárgabarackos ital
Hozzávalók: 6 cl sárgabaracklé, 4 cl ananászlé, 2 cl cseresznyelé, 2 cl lime-lé.
Az alapanyagokat turmixgépben tört jéggel simára turmixoljuk. Hűtött Collins-pohárba töltjük, és citromszelettel díszítjük.

Ananászkoktél
Hozzávalók: 1 cl cukorszirup, 10 cl ananászlé, 2 cl citromlé.
Az alapanyagokat shakerben jéggel erőteljesen összerázzuk, és a hűtött sourpohárba, jégkockákra szűrjük.

Epres álom
Hozzávalók: 1 cl eperszirup, feltöltéshez alkoholmentes pezsgő, 2 cl ananászlé, 3 db eper (konzerv is lehet), 1 cl citromlé.
A pezsgő kivételével az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött pezsgős pohárba szűrjük. A poharat felöntjük hideg alkoholmentes pezsgővel, és a szájára cseresznyét helyezünk.

Áfonyás fantázia
Hozzávalók: 8 cl grépfrútlé, 8 cl áfonyalé, 2 cl lime-lé.
Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel elkeverjük, majd hűtött longdrinkes pohárba jégkockákra szűrjük. Lime-szelettel díszítjük.

Macskajaj-megelőzők

Dél Keresztje
Hozzávalók: 2 cl Unicum, 20 cl vérnarancs.
A poharat feltöltjük jéggel, rátöltjük az Unicumot, majd a vérnarancsot. Citromszelettel díszítve szervírozzuk.

Garibaldi
Hozzávalók: 3 cl Campari, 7 cl narancslé.
A Camparit a jéggel töltött old fashioned pohárba töltjük, majd narancslével felöntjük. Narancsszelettel díszítjük.

Pick me up
Hozzávalók: 4 cl vodka, 8 cl paradicsomlé, 0,5 cl citromlé, ízlés szerint zellersó, Tabasco-mártás, bors és Worcester-mártás.
A poharat feltöltjük jégkockákkal. A paradicsomlé kivételével a felsorolt sorrendben a pohárba öntjük és szórjuk az alapanyagokat. Bárkanállal összekeverjük, majd a paradicsomlé felöntése után ismét megkeverjük. Keverővel díszítve szervírozzuk.

Red Snapper
Hozzávalók: 4 cl vodka, 7 cl paradicsomlé, 3 csepp citromlé, 5 csepp Worcester-mártás, só és bors.
A pohárba jeget teszünk, rátöltjük a vodkát és a citromlevet, majd a megadott fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük. Végül felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan összekeverjük, és zellerszárral díszítjük.

Bloody Bull
Hozzávalók: 4 cl vodka, 8 cl paradicsomlé, 1 cl lime-lé, ízlés szerint Tabasco-mártás, 6 cl marhahúsleves hűtve.
Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és citromszelettel díszítve szervírozzuk.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Gyógyuljon nevetve!
  2007-12-31 00:24:28, hétfő
 
  Jótékony masszázst jelent a bőrnek, élénkíti a vérkeringést, a szív gyorsabban ver, az erek kitágulnak...
Ne csak ma: gyógyuljon nevetve!

A gyermekektől sok mindent irigyelhetünk, egyebek közt a féktelen kacagásra való képességüket. Sajnos, az idő múlásával, a gondok megszaporodásával párhuzamosan egyre kevesebb kedvünk lesz a nevetgélésre. Ön például mikor hahotázott utoljára egy igazán jót? Ugye, nem is emlékszik már rá? Gondok, feszített életritmus, stressz... nincs kedvünk a felhőtlen vidámságra, tréfálkozásra. Pedig egész szervezetünknek hiányzik, hogy az öröm elárassza testünket, lelkünket...

Nem biztos, hogy tudjuk: a derültség teljes izomgyakorlatot is jelent a szervezet számára. Megmozgatja egy tucat arcizmunkat - beleértve a szemhéjét és az ajkakét -, sőt még a járomcsonti és a nyaki izmokat is. A nevetés jótékony maszszázst jelent a bőr számára, élénkíti a vérkeringést a hajszálerekben. A szív gyorsabban ver, az erek kitágulnak, és élénkül az egész érrendszer. A kacagó ,,sokkhullám" azután a test alsóbb, hasi részeire is kiterjed, olyan izom-összehúzódásokat idézve elő, melyek hasznosak a székrekedés ellen. Ugyanis fokozzák az emésztéshez szükséges gyomornedvképződést és enzimtermelődést.

Úgy hat, mint a sport

Nevetés közben a rekeszizom - amely elválasztja a mellkasüreget a hastól - emelkedik és süllyed. Ezek az összehúzódások növelik a tüdőbe áramló levegő mennyiségét, és fokozzák a vér oxigénellátását. Furcsa módon hasonló hatékonysággal, mint az intenzív sportolás, vagy akár mint egy szenvedélyes szerelmi aktus során. Ha a ,,nevetőgörcs" hosszan tart, adódik olyan eset, hogy a láb elerőtlenedik, le kell az illetőnek ülnie. Még az is előfordulhat, hogy ha valaki ,,majd megpukkad" a nevetéstől, akár a húgyhólyagját sem tudja ellenőrizni. ,,Bepisilek a nevetéstől" - tartja a mondás. Ez már szélsőséges eset - de még mindig jobb, mint egy mosolytalan, rosszkedvű délután.

A vidámság csökkentheti a feszültséget is. Mi erre a bizonyíték? Szinte mindenki volt már olyan stresszhelyzetben, hogy idegességében nagyon erős nevetésben tört ki, (esetleg még a könnye is kicsordult). Az ilyen belső ,,vihar" után a szervezet általában átadja magát az ellazulásnak. A reakcióért a központi idegrendszer felelős, melynek hatására a belső elválasztású mirigyek relaxációt elősegítő anyagok termelésébe kezdenek. Az agy - a köznyelvben örömhormonként ismert - endorfint szabadít fel, amely természetes morfiumként is szolgál. Nem véletlen tehát, hogy napjainkban bohócok jelennek meg a kórházak gyermekosztályain, hogy felvidítsák a kis betegeket.

A fiatalság természetes elixírje

A derültség, a nevetés igazi ellenszere a rossz közérzetnek, a szorongásnak, a félelemnek, és kétségtelenül segít megőrizni a fiatalságot. Vizsgálatok igazolták, hogy a magas kort megért emberek általában optimista alkatúak, vidám természetűek. És hogy hogyan kell a vidámságot megfelelően ,,adagolni" - hogy ne legyen belőle se túl sok, se túl kevés? A szakemberek szerint tanácsos szívből nevetni naponta legalább háromszor, mintegy három percen át. Ezért - ha tehetjük - esténként olvassunk humoros könyveket, nézzünk kacagtató filmeket, járjunk társaságba, ahol nem a mindennapi gondokat, hanem örömeinket osztjuk meg egymással. Napközben is szükséges egy pár jó vicc, úgyhogy olvasgassunk vicclapokat, s mindenek-előtt igyekezzünk az életet mindig a derűsebb oldaláról szemlélni. Sose szégyelljük a kitörő nevetést, átütő vidámságot, és adjunk át belőle másoknak is. Meg fogjuk látni, hogy a jókedv ragadós! És valóban fiatalosan tart! (h-p-k)

TUDTA?

A nevetés képessége valószínűleg az emberrel veleszületett, ugyanis még a süketnéma gyerekek is nevetnek.

A nevetés elindítója csak az esetek 20 százalékában a humor. Leggyakrabban banális dolgokon nevetünk.

Más emberek társaságában 30-szor gyakrabban nevetünk, mint egyedül.

A nevetés ragályos. A vidám sorozatok, amelyekben ,,nevető felvételek" vannak, arra kényszerítik a nézőt, hogy ő is nevessen.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Szilveszteri és újévi szokások
  2007-12-31 00:22:45, hétfő
 
  Ólomöntés
A kanálba ólmot teszünk, gyertyaláng fölé tartva megolvasztjuk, majd hideg vízbe öntjük. Az ólom azonnal megszilárdul, s közben érdekes alakzatot vesz fel. Formája a következőket jelentheti:
- kulcs: anyagi jólétre számíthatunk
- labda: nagy boldogság vár ránk
- harang: kisbaba a láthatáron
- hagyma: bosszúság várható
- fej: az álomférfi hamarosan eljön
- szőlő: a következő év vidám és sikerekben gazdag lesz

Hagymakalendárium készítése
12 hagymalemezt sorba raknak, közepükre sót tesznek. Mindegyik lemez egy-egy hónap megfelelője. Óév estéjén a kemencére teszik őket, és újév reggelén megnézik. Amelyik lemezen reggelre elolvadt a só, az annak megfelelő hónapban sok eső vagy hó várható, a többi hónap száraz lesz.

Gombócfőzés
A lányok szilveszter estéjén gombócot főztek. 13 gombócból 12-be egy-egy férfinevet tartalmazó kis papírt tettek. Amelyik gombóc először feljött a víz felszínére, az rejtette a leendő férj nevét. Ha a gombóc üres volt, akkor a lány abban az évben nem számíthatott komoly kérőre.

Szerencsepatkó
Régen az emberek úgy gondolták, hogy ha patkót tesznek az állatok vályújába, megóvják őket a betegségtől. Más népek a hajóikra és ajtófélfájukra szögezték a patkót. A cél ugyanaz volt: védekezés a balszerencse ellen. A hiedelmek szerint az az igazán hatásos patkó, amelyet nem vásárolnak, hanem találnak.

Négylevelű lóhere
Formájával a keresztre emlékeztet, ebből adódik védelmező funkciója. Valószínűleg ritkasága is hozzájárult ahhoz, hogy különleges növénynek tekintsék. A babona szerint ereje akkor teljesedik ki igazán, ha véletlenül találunk rá.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szilveszterre hangolódva
  2007-12-30 00:51:30, vasárnap
 
  A jó közérzetet a közös étkezés teremti meg
Az otthon hangulatának egyik alapfeltétele a közös étkezés, illetve lehetőségének a megteremtése. Ha a hétköznapokon nem is, de legalább a hétvégeken jöjjön össze a család, és beszélgetés közben fogyassza el a finom hazai ebédet vagy vacsorát.


Az étkezőkről általában
Minden lakásban legyen egy hely, ahol a család együtt ülhet asztalhoz. A lakás nagyságától függően az ilyen helyek kialakíthatók a konyhában, a nappaliban vagy egy étkezőfülkében.
A központ az asztal. Körülötte hagyjunk elegendő helyet a tálaláshoz.
Az étkezés céljára szolgáló terület bútorozásakor nemcsak arra kell figyelni, hogy az asztal és a székek elférjenek a kijelölt helyen, hanem arra is, hogy mindenki kényelmesen leülhessen, illetve felállhasson. Személyenként 60 cm széles, 40 cm mély étkezőfelületet ajánlatos számítani, ezenkívül az asztal közepén még maradjon legalább 20 cm széles sáv a tálaknak.

Praktikus és esztétikus
A kerek asztal körül többen elférnek, mint a hosszúkás körül. És van még egy előnye: itt nem ül senki az asztalfőn. Az asztalt gyakorlati és esztétikai szempontok szerint válasszuk ki. A hozzá tartozó székek kényelmesek legyenek, s maradjon elég hely a térd és az asztallap között. Azok a székek, melyek karfával készültek, sokkal kényelmesebbek, de több helyet foglalnak. Ott, ahol kicsi a hely, összecsukható székeket használjunk. A helyhez rögzített párnázott padon többen is elférnek. A bárszékek ugyan kis helyet foglalnak el, de lábtámasz nélkül kényelmetlenek.

Szilveszteri vendégvárás
Az év vége közeledtével egyre többet gondolunk az ilyenkor szokásos társasági összejövetelekre és a közös családi együttlétekre. Ezeknek az eseményeknek a fő attrakciója a terített asztal. Vendéget hívni nem kell okvetlenül, de ha már hívunk, fogadjuk igazi vendégszeretettel, és igyekezzünk azon lenni, hogy jól érezze magát nálunk.
A vendégvárás lényege kimondatlanul is az, hogy kimutatjuk a nekünk oly fontos személyek iránti megbecsülésünket és tiszteletünket. Ahol tehát a hely és a lehetőségek engedik, lássuk szívesen barátainkat, kedves ismerőseinket családi otthonunkban ünnepi alkalomra vagy vidám lakomára.

Különleges alkalomra készülődve ünneplőbe öltöztetjük testünket-lelkünket. Díszítsük fel lakásunkat, szépen és ízlésesen terítsük meg asztalunkat. Az a jó, ha az ünnepi asztal olyan, hogy le se tudjuk venni róla a szemünket.
Ha nagy társaság részére akarunk teríteni, legjobb U vagy T alakban elrendezni az asztalokat, ha van elég helyünk. Az asztaldíszítés stílusát nemcsak a meghívottak életkora, hanem maga az ünnepi alkalom is meghatározza.

A kevesebb néha több
Az év végi ünnepek alkalmával az egész házat ünnepi díszbe öltöztetjük. Ilyenkor figyelembe kell venni a helyiség összképét, a használt kelmék stílusát, anyagát és mintázatát. Az ünnepi asztal díszítésére is igaz a mondás: a kevesebb néha több. A túl sok cicoma eltereli figyelmünket a lényegről. A meghitt alkalmakhoz egyaránt ajánlható az ezüst-kék, a fehér-arany kombináció, de a csontszín-lila-arany vagy a vörös-zöld-arany színhármassal is nagyon szép hatást érünk el. Vigyázzunk a színek harmóniájára. Ne legyen túl sok színű az asztal, de ha túl kevés a szín, akkor unalmassá, egyhangúvá válik a dekoráció.

Asztalterítő
A terítő mindig tiszta és vasalt legyen. Úgy kell elhelyezni, hogy minden irányban egyenlő szélességben takarja az asztal oldalait. Az a jó, ha nem nyúlik az asztalnál ülők térdére. Állófogadás esetén ünnepélyesebb az asztal, ha a terítő berakott, és leér a szőnyegig.

Színek harmóniája
Bár nem olcsó, a harmóniához elengedhetetlen, hogy a kiválasztott színkombinációhoz illő porcelánokkal terítsünk, és hozzájuk való dekorációs elemeket használjunk. A szalvétáknak színükben összhangban kell lenniük a terítővel. Az ünnep különlegességét emeli, ha nem papír-, hanem textilszalvétával terítünk. Ha hajtogatott szalvétát teszünk az asztalra, ne feledjük: a hajtogatás alapelve, hogy minél kevesebbet érintkezzék a hajtogató kezével, és egyetlen mozdulattal ki lehessen nyitni. A túlhajtogatott szalvéta nem higiénikus - a szalvéta nem origami.

Étkészlet
A terítéken a tányérok, evőeszközök, poharak meghatározott sorrendjét értjük. Ha igazán ünnepélyesek szeretnénk lenni, vegyünk elő fehér étkészletet kristálypoharakkal és ezüst evőeszközökkel. Ha ilyen készletünk nincs, azért a mindennapi edényeinket, felemás tányérjainkat és a hiányos evőeszközöket ilyen alkalmakkor ne használjuk. Ha virágos vagy színes készlettel terítünk, minden egyforma legyen, legfeljebb a gyümölcshöz adhatunk másféle tányért.

Poharak
Az ünnepek elengedhetetlen tartozékai az üvegpoharak. A különféle italokhoz és a terítés stílusához illő üvegpoharak kiválasztása azonban nem egyszerű feladat. A legmagasabb szárúkba önthetjük az ásványvizet, az üdítőt. A söröspoharak öblösek és szélesek, míg a vörösborokat nagyobb űrtartalmú, hasas poharakba öntjük: így jobban érezzük a bor illatát. A pezsgőspoharak karcsúak, elegánsak.

Asztali díszek
Szilveszterkor még minden családnál ott van a szobában a karácsonyfa. Ezért az asztal közepére állíthatunk olyan fenyődekorációt, amely mintegy a karácsonyfa részleteként ékesíti a terítéket. De ünnepi asztalunkat díszíthetjük egyszerű természetes anyagokkal, almával, bogyós ágacskákkal vagy a téli hónapok jellegzetes növényeivel és terméseivel is, így pl. borostyánlevéllel vagy tobozokkal.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szilveszteri tormás
  2007-12-30 00:48:50, vasárnap
 
  Szilveszteri tormás malacleves
Hozzávalók:

60-80 dkg malacaprólék (köröm, belsőség), egy babérlevél, koriander, mustármag, 1 evőkanál húsleveseszencia, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl, egy csomó petrezselyemzöld, só, 2 evőkanál frissen reszelt torma.

Elkészítése:

A megmosott, letisztított malacaprólékot fazékba tesszük, és felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a babérlevelet, koriandert, mustármagot és az eszenciát, sót. Lefedve megfőzzük. A megfőtt húst a levéből kiemelve kicsontozzuk, és metéltre vágjuk. A levét átszűrjük, beletesszük a húscsíkokat, s ismét felforraljuk. Lisztes-tejfölös habarással behabarjuk. Jól átforraljuk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.
A levesestálba beletesszük a tormát, erre rámerjük a tűzforró levest, lefedjük, és tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk.
Szilveszter lévén, dúsíthatjuk tejszínben elkevert tojássárgájával, mustárral és citromlével. Kellemes közérzetjavító!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Malacsült sajtos kukorica
  2007-12-30 00:47:40, vasárnap
 
  Malacsült sajtos kukoricasalátával
Hozzávalók:

1,5 kg malachús (bőrös), só, majoránna, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, egy pohár sör.
A kukoricasalátához: 2 doboz kukoricakonzerv (vagy 50 dkg mélyhűtött), 15 dkg füstölt sajt, 30 dkg majonéz, egy pohár tejföl, fél citrom, 1 ek. mustár, porcukor, só, őrölt fehérbors.

Elkészítése:

A malac húsos részét sóval, borssal, majoránnával és reszelt fokhagymával bedörzsöljük, a bőrös részét megkenjük hideg zsírral. A húsos részével lefelé tepsibe fektetjük, vizet öntünk alá, és 180 °C fokon kb. 2 órát sütjük. Közben sörbe mártott szalonnával sűrűn megkenegetjük.
A kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük (ill. megfőzzük a mélyhűtöttet). A sajtot apró kockára vágjuk. A majonézhez hozzáadjuk a fűszereket, a mustárt, és tejföllel simára keverjük. Salátástálba öntjük, hozzátesszük a sajtkockákat és a lecsepegtetett kukoricát, óvatosan összekeverjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Tálaláskor a malachúst felszeletelve a tálon körberakjuk, a salátát pedig a közepére halmozzuk, esetleg külön edényben kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Töltött sertésszelet
  2007-12-30 00:46:29, vasárnap
 
  Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet 15 dkg-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkemény sajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, 1 gerezd fokhagyma, esetleg szőlő (vagy mazsola), só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonyaköret.

Elkészítése:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a szalonnát, rátesszük a hússzeletre, és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki belőle. Hústűvel összetűzzük. Olajban minden oldalát jól átsütjük. Eltávolítjuk a hústűt, hasáb- vagy pirított burgonyával, friss salátával tálaljuk.
A maradék olajban megpirítunk pár paradicsomszeletet, megszórjuk liszttel, és azonnal felengedjük kevés csontlével. Hozzárakunk pár szem szőlőt és egy gerezd zúzott fokhagymát, és a pecsenyelevet kiforralva a hús mellé tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Zsúrpogácsa
  2007-12-30 00:45:29, vasárnap
 
  Hozzávalók:

25 dkg zsír (Cera), 50 dkg liszt, 2 dkg sütőpor, 1 tojás, 2 dl tejföl, só, kb. 2 tojássárgája a kenéshez.

Elkészítése:

A lisztet, sütőport, zsírt, tejfölt, sót és egy egész tojást jól összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét rácsosra vágjuk, megkenjük tojássárgájával, és apróra szaggatjuk. Közepes hőfokú sütőben aranysárgára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csíkos süti sütés nélkül
  2007-12-30 00:44:32, vasárnap
 
  Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz, a krémhez: 3 dl tej, 2 púpozott evőkanál liszt, 1 tojássárgája, fél bögre cukor, egy ek. kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg vaj és kókuszreszelék.

Elkészítése:

A tejet, cukrot, tojássárgáját és lisztet egy lábasban összekeverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliás cukrot. Kis lángon, kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. A tűzről levéve hozzátesszük a vajat, és alaposan összekeverjük. Ha a krém már langyos, megkenjük vele a kekszeket, és rúdszerűen összeragasztjuk. A maradék krémmel a kekszrudat kívülről is lekenjük. Ha kész, kókuszreszelékbe forgatjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Ha már jól megdermedt, akkor ferdén szeleteljük, így kapjuk a címben említett csíkos süteményt.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Ananászos pulykamell
  2007-12-29 00:21:39, szombat
 
  Hozzávalók:

4 szelet ananászbefőtt, fél citrom leve, 2 teáskanál dijoni mustár, 1,5 kg pulykamellfilé, kakukkfű, só, őrölt bors, margarin a sütéshez.

Elkészítése:

Tegyük egy gyorsvágó gépbe az ananász szeleteket, a mustárt, citromlevet, ízesítsük sóval és őrölt borssal. Turmixoljuk össze. A pulykamellfilét sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk be. Kenjük be alaposan az ananászos páccal, majd tegyük hűtőbe legalább 6 órára. A húst tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olvasztott margarinnal, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük legalább egy órán keresztül. Sütés közben a tepsiben lévő zsiradékkal, páclével locsolgassuk. Ha elkészült, szeleteljük fel vékonyan, friss gyümölcsökkel és burgonyapürével tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 3520 db bejegyzés
Összes: 7056 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 1382
  • e Hónap: 3475
  • e Év: 3475
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.