Regisztráció  Belépés
grimilda.blog.xfree.hu
Mindenki járja a maga lejtőjét csak az a fontos, hogy az a lejtő felfelé vezessen. Fehér Piroska
1963.01.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az a bizonyos hetes
  2007-12-30 09:58:21, vasárnap
 
  Vannak, akik félnek a 7-es számtól, és vannak, akik csodálják, sőt szent számnak tartják. Vajon mi ennek az oka? Honnan ered a 7-es szám misztikuma? Miért nevezik vízválasztónak a párkapcsolatokban?

A 7-es számmal az élet legkülönbözőbb területein találkozhatunk:

A 7-es jelképezi az anyagi világ teljességét. Így például hétszínű a szivárvány, hét napból áll egy hét, Naprendszerünkben hét ősbolygó van, testünkön hét csakra van, a menóra egy hétágú gyertyatartó, és hét alaphangból épül föl a zenei hangsor.

Folytathatjuk még a sort, mert a történelem kezdete óta szinte minden népnél felbukkan a 7-es szám valamilyen formában:

A 7-es szám a héber vallásban a tökéletesség száma.

Az Ószövetségben Isten hét nap alatt teremtette a világot.

A honfoglaló magyaroknál hét törzs és hét vezér volt.

Heten vannak a jók éppúgy, mint a gonoszok. Hét fő bűn van.

Az aztékok a világegyetemet horizontálisan négy övezetre osztották fel (ez a négy égtáj: észak, kelet, dél és nyugat), vertikálisan pedig három szintre [az istenek a felső, az emberek a középső, a halottak az al(só)világ]. Így jön ki 4 + 3 = 7.

Az ,,isteni hetes" (,,die göttliche siebenzahl") J. Sepp fejtegetésében is a tér számának (4) és az idő számának (3) összegéből keletkezik.

△ Isteni princípium
I I I I Földi világ oszlopai
Ezen a számon nyugszik a világ rendje, ez adja meg a világ keletkezésének kulcsát.


Egy ősi papiruszon a következő számtanfeladat olvasható: 7 ház mindegyikében 7 macska, mindegyik 7-7 egeret s ezek mindegyike 7-7 kalászt eszik meg, minden kalászban 7 szem búza. Hány szem búzát ettek meg az egerek?

Ptolemaiosz az életet 7 szakaszra osztotta föl. Shakespeare is említi ezt az ,,Ahogy tetszik"-ben: ,,Mindenki sok szerepre vár életében, melynek hét felvonása a hét kor..."

Idén ősszel egy német képviselőnő kezdeményezett egy törvénymódosítást arra vonatkozólag, hogy a házasságkötés 7 évre szóljon. Majd a 7 év elteltével eldönthessék a házasfelek, hogy szétválnak, vagy együtt maradnak újabb 7 évre.

Mi is az oka a ,,félelmünknek", mitől olyan ijesztő ez a szám?

A 7-es szám az idő görög istenének, Kronosznak a jelképe is egyben. Arra emlékeztet, hogy csak anyagi értelemben valós az, aminek léte ki van szolgáltatva az idő múlásának. Mindennek, ami anyagból van, megszabott élettartama van. Így a mulandóságot testesíti meg, mely az öregedéssel és végül is a halállal van kapcsolatban.

Kronosz és a 7-es szám időt ad az embernek arra, hogy megfontolva cselekedjen, óvatosan és lassabban, de ugyanakkor biztosabban haladhasson előre.

A számmisztikában a 7-est a Szaturnusz bolygó hatása alá soroljuk. A Szaturnusz szilárdságot, tartást, stabilitást, kitartást és következetességet jelent. Ugyanakkor a felelősségvállalás és az élet elkerülhetetlen nehézségeit is szimbolizálja. Archetípusa a Remete, aki képes egyedül dönteni, nem függ a többi embertől. Magánya erőt ad neki. Ezek olyan fogalmak, amik nem közkedveltek. Hiszen jobban szeretünk másokra támaszkodni, szeretnénk, ha az élet könnyű és felelőtlen ,,társasjáték" lenne.

Miért kritikus a hetedik év?

A Szaturnusz bolygó Nap körüli keringésének ideje 29 év. Egy negyedkört kb. 7 év alatt tesz meg. Minden negyedkör elteltekor 90°-os szöget zár be a kezdeti ponttal. Ez a 90°-os szög az asztrológiában egy nehéz, tanító fényszög, amely sorsszerű és egyedül megoldandó feladatokat jelez. Bármiről is legyen szó, annak 7. éve nehéz pont, amikor feszültségek támadnak. A kapcsolatok 7. éve is ezért ,,kritikus". Vagyis az idő múlásával 7 évenként 90°-os szög záródik be a kezdeti ponthoz képest, s így törvényszerű a kapcsolat átgondolása és átértékelése.

Mivel védhetjük ki a hatást?

Készíthetünk egy leltárt is arról, hogy mit történt velünk az elmúlt 7 évben, mit értünk el közösen. Érdemes azokra a tényezőkre koncentrálni, amik pozitívak. Ezek ugyanis segíthetik, erősíthetik a kapcsolatunkat.

Fontos!
A 7. évben a legnagyobb hiba, ha a rutin és az unalom uralkodik el a ,,résztvevőkön". Ez ellen az előbb említett eszközökkel tehetünk. És bedobhatunk további ötleteket is. Lényeg, hogy közösen és pozitív hozzáállással tegyük!
A 7. évforduló gyakran együtt jár valami külső tényező változásával is: költözés, gyermek születése, új munkahely stb. Ezek is jelzik és olykor nehezítik az egymásra figyelést. Pedig pont ilyenkor kell többet foglalkozni egymással, még több időt szánni egymásra, és újabb apróságokkal kényeztetni egymást! Sőt, érdemes új szokásokat bevezetni a régiek helyett: új bútorokat vagy kiegészítőket venni, átrendezni legalább a hálószobát, új éttermet kipróbálni, új szabadidős tevékenységeket bevezetni stb. Ezzel kivédhetjük a 7-es feszítő, sőt szétfeszítő hatását.

Mivel nem mindegy, hogyan vészeljük át ezt a kritikus időszakot, nélkülözhetetlen a kapcsolat értékeire, ,,kincseire" koncentrálni.
Játékosan és szimbolikusan köthetünk egy új ,,szerződést", amely a következő 7 évre szól, és a szövetségünket egy különleges, kettesben elköltött vacsorával szertartásosan indíthatjuk el a következő ciklusra.

Tegyünk valami olyasmit, amit eddig nem! Sőt, tegyük azt szokássá, ha mindkettőnknek tetszik! Engedjük el a fantáziánkat, hódítsuk-csábítsuk el egymást újból, fedezzük fel ismét párunk testét-lelkét!

Érdemes többféle afrodiziákumot kipróbálni, például csokifondü, illóolajos masszázs (ilang-ilang, rózsa, pacsuli stb.), szeretetjáték. Ez utóbbihoz kettesben találhatunk ki szabályokat: mi a másik kedvenc színe, étele stb., mit szeret sportolni, hova szeret(ne) elutazni. Minden találat pontot ér, és aki győz, az kérhet valamit a másiktól. Ez a játék az intimitást is erősítheti!...

Gyerekhetes"

Ugyanígy ,,kritikus" a 7. év egy gyermek életében, egy barátságban, egy munkahelyen vagy egy cég életében is. Minden 7. évfordulót érdemes különlegessé tenni, valami egzotikummal megfűszerezni. Ahogy az is fontos, hogy komolyan vegyük, és a tapasztalatokat összegezve újabb célokat tűzzünk ki. Ez emeli az adott téma színvonalát, és a fejlődést fenntarthatóvá teszi.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A misztikus lelki társ
  2007-12-30 09:49:16, vasárnap
 
 
Reinkarnáció és életfeladatok. A lelki rokonság fogalmát egyfajta misztikus köd övezi. Meg vagyunk győződve arról, hogy egyetlen lelki rokonunk létezik, nagyon szívesen találkoznánk vele, és biztosra vesszük, hogy boldogan élnénk egymással.

A lelki rokonság azonban messze túlmutat a ,,szerelem első látásra" jelenségén. Nemritkán nehézségek elé állít bennünket - még ha nem is úgy tűnik, ez a mi érdekünket szolgálja.

A lelki rokonság tág fogalom, amelyet több szempontból is megvizsgálhatunk - magyarázza Kövesi Péter, a reinkarnációs és korregressziós terápia szakértője, aki számos terápiás ülést vezetett már le. - A lélektani megközelítés szerint lelki rokonnak olyasvalakit érzünk, aki minden tekintetben olyan, mint mi. Jellemzően ilyen társra vágyunk. Ha megtaláljuk, a kapcsolat általában csodásan indul - ám egy idő után óhatatlanul unalmassá válik. A huszadik századi lélektan szerint nincs sem százszázalékos férfi, sem százszázalékos nő. Az ideális lelki társ az, akivel közösen tesszük ki a teljességet. Például egy nem túl férfias férfinak tökéletes társa lehet egy katonásabb menyecske.

Asztrológiai szempontból a két ember horoszkópjában a két aszcendens (a születés pillanatában a keleten felkelő jegy), a Nap és a Hold, illetve a Vénusz és a Mars egymással harmonizáló állásai utalhatnak lelki rokonságra.
Ugyanezen bolygók szembenállása feszültséget hordoz magában, ám ilyenkor nagyobb az esély a kölcsönös kiegészülésre - persze nyitottság és tolerancia kell ahhoz, hogy épülni tudjunk társunk másságából. Ezek általában izgalmas, változékony kapcsolatok.

Duálpárok

Akadnak, akik nem is a lelki rokonukat, hanem egyenesen a duálpárjukat szeretnék megtalálni, akivel egyes nézetek szerint valamikor egy lélek voltak, mely kettészakadt egy férfivá és egy nővé. Azóta is keresik egymást, hogy együtt ismét egy egészet alkossanak.

Még ha igaz is, hogy valamikor minden lélek így kettévált, kicsi a realitása annak, hogy itt és most találkozunk a másik a felünkkel - figyelmeztet Kövesi Péter. - Lehet, hogy az egyikünk nyolcvan-, a másikunk kétéves; az egyikünk Argentínában, a másikunk Magyarországon él. A duálunk megtalálása nem a szó szoros értelmében, hanem szimbolikusan értendő.

Életeken átívelő kapcsolatok

Ha elfogadjuk a reinkarnáció elméletét, lelki rokonunk lehet az is, akivel régebbről datálódik a kapcsolatunk. Ha találkozunk, általában úgy érezzük, mintha már ismernénk egymást, holott biztosak vagyunk benne, hogy - legalábbis ebben az életünkben - most látjuk először a másikat. Talán túláradó szeretet ébred bennünk iránta, talán gyűlölet, esetleg a legszívesebb hanyatt-homlok elmenekülnénk előle.

Lelki rokonság nemcsak férfi és nő, hanem például egykori rokonok, barátok vagy valamilyen közös eszme képviselői között is lehetséges - folytatja a terapeuta. - Valószínűleg ez utóbbi kategóriába sorolható Marx és Engels, illetve a két költő, Byron és Shelley találkozása is. Sok múlik azon, hogy milyen a kapcsolat előélete, milyen tartalmat hordoz magában. Találkozhatunk azzal is, akivel szoros érzelmi kapcsolatban álltunk, de azzal is, akivel szemben főbenjáró bűnöket követtünk el. Az első esetben egymás további támogatása, az utóbbiban pedig a jóvátétel lehet a feladat. Egy karmikus találkozás egyaránt lehet ,,jutalomjáték" vagy súlyos feladat. A nemrégiben megjelent ,,Időkapu" című könyvemben számos hasonló esetet mutattam be.

Közös a dolgunk

A felfogás szerint a lelki rokon gyakran még az inkarnáció előtti tervezési szakaszban vállalja fel, hogy ,,belevisz" minket valamilyen fájdalmas helyzetbe, mely által lehetőségünk nyílik a fejlődésre. Máskor a lelki rokonok azért találkoznak, mert közösen kell véghezvinniük egy feladatot, vagy pontot tenniük egy hosszú ideje megoldatlan ügyre - ami sokszor nem megy zökkenőmentesen. Mindezzel a terapeuta is egyetért:

Azért születünk meg újra és újra, hogy fejlődjünk, többek között kapcsolataink révén -és adott esetben a szenvedés által. Az élet ugyanis természetszerűen szenvedéssel is jár, amit nem lehet megkerülni - még ha manapság az ellenkezőjét próbálják is belénk sulykolni -, mert később úgyis visszatér. Az egyetlen járható út az, ha a fájdalmas helyzetet nem sorscsapásként, hanem fejlődési lehetőségként éljük meg, és tudatosítjuk magunkban, hogy mit tanulhatunk belőle. Így a jövőben már valóban nem kerülünk hasonló szituációba.


Feladatok és megoldások


Előfordul az is, hogy az érintetteknek nem sikerül megbirkózniuk a feladattal. Ilyenkor továbbviszik azt a következő életükbe. Sokszor az is elég, ha csak egy élet viszonylatában gondolkodunk. A terapeuta tipikus példaként az ,,alkoholista férj, illetve a férj alkoholizmusától szenvedő feleség" felállást említi meg:

Gyakori, hogy a feleség kilép a házasságból, majd rátalál egy látszólag rendes férfira - akiről utóbb kiderül, hogy szintén alkoholista, vagy idővel azzá lesz. Nem állítom, hogy a házasságok a mennyben köttetnek, és ember szét nem választhatja őket. Azt azonban mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy az adott szituációban mi a feladat. Hogy a fenti példánál maradjunk: a feleségnek természetesen nem kell megvárnia, hogy a férj részegen agyonüsse - de szembe kellene néznie önmagával. Fontos lenne elgondolkodnia például azon, hogy férjével - függetlenül attól, hogy volt-e kapcsolatuk előző életükben vagy életeikben - mennyire tudják egymást kiegészíteni, illetve mit tett eddig, és tehet-e még valamit a másikért, a kapcsolatért. Ha nem, nincs értelme a további együtt maradásnak. Sajnos többnyire ez az önmagunkkal való szembenézés marad el. Egyszerűbb a másikat felelőssé tenni.

Mi, a szenvedők...

Kövesi Péter hangsúlyozza: sorsunk alakulásában meghatározó jelentősége van egyéni felelősségünk felvállalásának:

Manapság minden arról szól, hogy ne akarjunk felnőni. A felelősség elhárítása nem véletlenül vált általános társadalmi mintává. Hajlamosak vagyunk magunkat a történések szenvedő alanyának tekinteni, holott mindenért, ami velünk történik, mi magunk is felelősek vagyunk. Az életben vannak feladatok és vannak jutalmak - hogy mikor melyikben részesülünk, legkevésbé sem a véletlenen múlik. Az egyik embernek csak küszködés jut - neki az a feladata, hogy megtanuljon talpra állni. A másiknak minden az ölébe hullik, ami nyilván valamiféle jutalom, ám az illetőnek azt kellene megtanulnia, hogy mindezt mások javára (is) fordítsa - ha nem teszi meg ebben az életében, a következőben bizonyára nehezebb életsors jut osztályrészéül. Ahogy az ismert író, Hamvas Béla fogalmazott: ,,Az életünket százezer évre kellene berendezni."

Gyógyulás korregresszióval

Kövesi Péter több száz terápiás üléssel a háta mögött nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a reinkarnációs meditációkkal a korregresszió során felidézett élmények valóban megtörténtek-e, és ha igen, mikor és hol - a lényeg, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy mostani életünket harmonikusabbá és egészségesebbé tegyük általuk. Hiszen, ahogy Kierkegaard is mondta: ,,Az életet csak visszafelé érthetjük meg, de csak előrefelé élhetjük."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A torok csakra betegségei
  2007-12-30 09:38:36, vasárnap
 
 
A torokcsakra felelős az önfegyelemért és a kommunikációért. Szegycsontunk apró mélyedése elvezet saját belső valóságunkhoz, megmutatja az adás és elfogadás egyensúlyát önmagunkban.

A torokcsakra a beszéd, a kommunikáció és a hallás központja. A külső és belső hangok alapján tudjuk eldönteni, mit várnak tőlünk, és mit várunk el mi a külvilágtól.
A torokcsakra szoros kapcsolatban áll az éhséggel és a szomjúsággal. A vágy, hogy kielégítsük szükségleteinket, azt jelképezi, hogy olyan dolgokkal töltsük fel magunkat, amelyek kitöltik a belső űrt.
Szerveink közül a tüdő, a gége és a hangszálak tartoznak ehhez a csakrához. Ezért abban is szerepe van, hogyan tudunk énekelni, és nyelvileg kifejezni magunkat.

A torokcsakra főtémái:

Az önfegyelem
A kommunikáció

A torokcsakra címszavai

A beszéd és a hallgatás polaritása
A kommunikáció
A fülelés
Az önuralom

A torokcsakra egyik fő gyakorlata a hallgatás. Csak akkor tudunk őszintén kommunikálni, ha önmagunkat is meghallgatjuk. Ehhez azonban csendre van szükségünk. Aki keveset beszél, az erős torokcsakrával rendelkezik. Ha a torokcsakránk túl aktív - ez túl sok fecsegésben nyilvánulhat meg -, nagyon sok energiát veszíthetünk, eltávolodva ezzel saját valóságunktól.

Így erősítsd a torokcsakrádat!

Énekelj, olvass hangosan, mesélj másoknak!
Fejezd ki érzéseidet!
Vezess naplót!
Viselj gyakran világoskék ruhát, vagy aludj ilyen színű ágyneműben!

Tanácsok a túlműködés esetére:

Hallgass és böjtölj!
Tanulj meg meghallgatni másokat!
Tanácsok alulműködés esetére:
Játékból színészkedj!
Kiabálj terápiás céllal!
Írj levelet azoknak, akiknek szeretnél valamit mondani, vagy akikkel nem értesz egyet!
A torokcsakra zavaraira visszavezethető problémák

A torokcsakra betegségei szinte mindig a beszédproblémákban jelentkeznek. A köhögés, a torokfájdalom és a rekedtség mind arra utalnak, hogy kicsit el kellene csendesednünk. A bajok abból is adódhatnak, hogy olyan érzelmeket nyomunk el magunkban, amelyek kiabálásra, sírásra vagy mérgelődésre indítanának. Az elfojtott érzelmek pedig elzárják energiáink szabad áramlását.

A torokcsakra betegségei az önkifejezéssel és gondolataink kifejezésével vannak összefüggésben. A csakra zavarával küszködők nehezen engedik el régi gondolataikat, megakadályozva ezzel az újabbak megszületését. Ennek eredménye a gyakori szabadkozás, mogorvaság és rosszkedvűség. Ha a tettekre és az érzelmekre intellektuális magyarázatokat keresünk, elveszíthetjük rugalmasságunkat.

Testi problémák

Asztma: Az asztmában szenvedőknek gyakran nincs elég terük az önkifejezésre, nem értik meg őket. A rohamokkal hívják fel magukra a figyelmet, így próbálnak kommunikálni környezetükkel.

Bronchitis: Ez a betegség a dohányosoknál gyakori. Sokan azért cigarettáznak, hogy elnyomják a beszédet. Köhögésbe menekülhetnek azok is, akik nem merik véleményüket kinyilvánítani.

Fülproblémák: A fülproblémák arra hívják fel a figyelmet, hogy nem hallgatunk sem belső hangunkra, sem mások véleményére.

Mandulagyulladás, torokfájás: Az elnyomott félelmekkel és a haraggal függ össze. A torokfájás minden típusánál foglalkoznunk kell a köldökcsakrával is.

Megfázás: A köhögés és a megfázás figyelmeztet arra, hogy kiürültünk, túl sokat adtunk magunkból.

Nyakfájdalmak: A kimondatlan, nyomasztó érzések, gondolatok okozzák.

Pajzsmirigyproblémák: Alulműködése a változásokkal szembeni ellenállást jelenti, túlműködése esetén pedig túl sok mindent szeretnénk egyszerre.

Rekedtség: A rekedtség esetén túl sok energiát adtunk le a torokcsakránkon keresztül, és keveset hallgatunk.

Sclerosis multiplex: Ez a betegség is a torokcsakra zavaraira vezethető vissza. A betegek állandóan visszafojtják érzelmeiket, nem tudják a frusztrációt, a haragot kifejezni.

Szájproblémák: A szájüreg és a gyomor bajai az érintettben rekedt agresszióra utalnak. A gyomorból jövő szájszag távolságot teremt, ezért ilyenkor meg kell vizsgálnunk, valóban szükségünk van-e egy kis távolságtartásra.

Tüdőproblémák: Hosszú távon károsítja a torokcsakrát, ha úgy érezzük, nem jutunk elég szabadsághoz. A tüdő így nem kap elég életenergiát.

Gyakorlat a torokcsakra feszültségeinek és elzáródásának feloldására

A gyakorlat időtartama: többször ismételheted, de ne lépd túl a tíz percet.

Mi kell hozzá?
- Szabad hely a padlón, ahová kényelmesen lefekhetsz.
- Egy kellemes, meleg, jól kiszellőztetett helyiség.
- A zavaró külső zajok kikapcsolása.

Feküdj hanyatt. Kulcsold össze a kezedet a tarkód mögött úgy, hogy könyököd a talajon pihenjen. Hunyd le a szemed, lazulj el. Összpontosíts a torokcsakrádra a gyakorlat végéig.
Belégzésre emeld fel a könyöködet, és kezeddel emeld meg a fejed. Álladat a lehető legjobban nyújtsd ki. A vállak mindeközben maradjanak a padlón. Kilégzésre lassan engedd vissza a fejedet a padlóra.

Megjegyzés: Ez a gyakorlat energetizálja a torokcsakrát és javítja a fejtartást. Eleinte enyhe húzást fogsz érezni a gerinced mentén, mert a gyakorlat közben kiegyenesedik a gerincoszlopod. Legalább addig végezd rendszeresen a gyakorlatot, ameddig a húzó érzés meg nem szűnik.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
32 jel, hogy a párod megcsal
  2007-12-26 17:12:32, szerda
 
  32 jel, hogy a párod megcsal.


Gyanakszol, hogy a párod megcsal, de nem vagy benne biztos? Az alábbi 32 jel, melyeket egy amerikai magánnyomozó és egy pszichológus kutató állított össze, arra utal, hogy a gyanú jogos. Légy bátor: nézz szembe az igazsággal!

Ezekkel a "bűncsomagokkal" fojtja el bűntudatát...

1. jel: A párod sokkal figyelmesebb veled és az igényeiddel kapcsolatban, ugyanis így próbálja ellensúlyozni a lelkiismeretfurdalását. Aztán ahogy komolyabbá válik az új viszony, úgy csökken az irántad való érdeklődése is.

2. jel: Elkezd neked ajándékot - rengeteg ajándékot - vásárolni. Ezek az úgy nevezett ,,Bűncsomagok", amiket azért ad, hogy elfojtsa bűntudatát, és ne legyen lelkiismeretfurdalása, amiért elárul téged.

3. jel: Ha megváltozik a viselkedése, ne dugd homokba a fejed! Vedd észre, hogy másként éli a mindennapjait, új szokásokat vesz fel.

4. jel: Mindenbe beleköt, és állandóan vitatkozik veled. Így alkalmasint oka lehet haragudni rád és elviharozni otthonról, hogy aztán találkozhasson a szeretőjével.

5. jel: Viták során egyre gyakrabban hangoztatja, hogy mi lenne, ha véget érne a kapcsolatotok. ,,Ha nem tudjuk megoldani a problémáinkat, akkor is barátomként foglak szeretni." ,,Mit tennél, ha véget érne a szerelmünk?" Ha túl gyakran hangoztat ilyen és ehhez hasonló mondatokat, kapd fel a fejed, mert baj van!

6. jel: A párod kezd hangulatemberré válni. Mindig jókedvű, ha elköszön, és nagyon rosszkedvű, ha veled van. Ha esetleg hosszú távon futtatja a két kapcsolatot, azt is érezheted rajta, amikor a másik nővel gondjai vannak, ugyanis az egyik kapcsolat problémái erősen rányomják bélyegüket a másik viszonyra is.

7. jel: Dacára annak, hogy együtt éltek, gyakorlatilag nem beszélgettek egymással. Hidegen és tartózkodóan viselkedik veled, és teljesen érdektelen az érzéseidet illetően.

Vajon hogyan tüntessem el az árulkodó nyomokat?

8. jel: Hirtelen új zenei stílusért kezd rajongani. Teszem azt eddig a popzenéért volt oda, de hirtelen a jazz kezdi vonzani. Ennek semmi más oka nincs, ha valóban megcsal, csak hogy szeretne alkalmazkodni új kedvese zenei ízléséhez.

9. jel: A párod önbecsülése alábbhagy. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy megcsal, viszont egy elesettnek tűnő pali hamar talál olyan nőt, aki szívesen pátyolgatja. Ez is lehet egy csajozási eszköz.

10. jel: A párod egyfolytában kritizál egy nőt a környezetéből. Ez azért van, hogy elhitesse veled: negatív érzéseket táplál iránta, miközben valójában vonzódik hozzá.

11. jel: Elkezd olyan dolgokat kritizálni rajtad, vagy veled kapcsolatban, amelyek eleinte kifejezetten vonzották őt.

12. jel: Bármilyen ártatlan megjegyzéseden könnyedén megsértődik.

13. jel: Elkezd figyelmetlenné, sőt érzéketlenné válni a gyermekeitekkel, sőt veled szemben is.

14. jel: Elkezdi mániákusan becsukni az ajtókat, amikor ott vagy, holott eddig mindig tárva-nyitva hagyta őket. Például egy tartós kapcsolatban a fürdőszobaajtót gyakran nyitva hagyjuk miközben mosakszunk, hogy addig is érezzük a másik jelenlétét. Ha azonban az egyik fél csalja a másikat, elkezdi magára zárni a fürdő ajtaját, ezzel pszichológiailag és fizikálisan is kizárva a másikat. Arról nem is beszélve, hogy alkalomadtán így könnyebb eltüntetni nyom nélkül az árulkodó illatokat vagy rúzsnyomokat.

15. jel: A párod egyre kevésbé veszi észre, ha csinosan felöltözöl, és a bókjaival is kezd nagyon csínján bánni.

16. jel: Elfelejti mondani neked, hogy ,,Szeretlek".

Ezt egyre ritkábban hallod tőle...

17. jel: Elkezdi kényelmetlenül érezni magát, ha valamivel kedveskedsz neki. Ha te vagy a megcsalt fél, akkor a te szereped az lenne, hogy kellemetlenkedő legyél. Ehhez képest nem nagyon tud mit kezdeni vele, ha esetleg megleped őt valami ajándékkal, vagy egyszerűen csak figyelmes vagy vele. Ettől minden bizonnyal bűntudat-érzete lesz.

18. jel: A párod váratlanul neked támad, és megvádol azzal, hogy szeretőd van. De nincs semmilyen bizonyítéka.

19. jel: Szívesebben van a barátaival, mint veled.

20. jel: Semmilyen érdeklődést nem mutat a kapcsolatok jövőjét illetően. Eddig szívesen tervezgetett veled, de ezután inkább hanyagolja a jövőbe vetett tervek és álmok témáját.

21. jel: Megszűnik szeretetteljesnek lenni.

22. jel: Sokkal nagyobb élvezetet talál a tévézésben vagy az olvasásban, mint a veled való beszélgetésben vagy a szexben.

23. jel: Előszeretettel beszél egy női munkatársa, szomszédja, barátja, vagy volt osztálytársa problémáiról.

24. jel: Új kifejezéseket kezd használni, vagy új - tőle szokatlan - típusú vicceket kezd mesélni.

25. jel: Egyre kevesebbet foglalkozik a gyerekekkel. Amiből ők pontosan megérzik, hogy valami nincs rendjén. Az addigi biztonságérzetet félelem váltja fel, és bizonytalanságérzet.
Érzelmileg tökéletesen eltávolodik tőled, nem is hajlandó beszélgetni veled...

26. jel: Érzelmileg tökéletesen eltávolodik tőled, de amikor ezt szóba hozod, nem hajlandó beszélni a problémáról. És egyre zárkózottabbá válik a magánéletével kapcsolatban.

27. jel: Az azelőtt fantáziadús és kívánós pasi érdektelenné és unalmassá vágyik az ágyban.

28. jel: Álmában beszél, és több alkalommal is említ egy nevet.

29. jel: Nagyon zavarodottan és nyomottan viselkedik ébredés után. Ez azért van, mert félálomban esetlen nincs teljesen tisztában azzal, hogy kinek az ágyában is ébredt fel.

30. jel: A környezeted elkezdi kérdezgetni, hogy mi a baj a pároddal. Megeshet, hogy a szeretteid, a családod előbb észleli a problémát, mint te magad, ugyanis könnyen lehet, hogy te túlságosan benne élsz ahhoz, hogy átlásd. Érdemes figyeli azoknak az intelmeire és meglátásaira, akikről tudod, hogy objektívek, szeretnek téged és jót akarnak neked.

31. jel: A párod szokatlanul és indokolatlanul izgatott lesz, ha ilyen normális kérdéseket teszel fel neki: ,,Ma hánykor érsz haza?" vagy ,,Mi dolgod lesz ma?" Úgy érzi, hogy túl sokat akarsz tudni az életéről, és gyanakszol rá.

32. jel: A párod alvási szokásai felborulnak, izgatottá, kialvatlanná válik, egyre többet beszél álmában, vagy rémálmai vannak. Ennek az az oka, hogy nem tiszta a lelkiismerete, ezért nem tud nyugodtan pihenni. Még álmában sem.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szex a statisztika tükrében
  2007-12-26 17:00:20, szerda
 
 


Szex? Bármikor jöhet!

Ágyban vagy asztalon? Reggel vagy inkább este? Öt perc vagy fél óra? Monogámia vagy poligámia? Csoki vagy pornófilm? A Cosmo nagy szex-tesztjéből most mindenre fény derül!

Szex? Bármikor jöhet!


A Cosmo-olvasók 63%-a számára a szex élvezetet jelent, 23%-uk pedig egyenesen úgy érzi, hogy csakis erre született. Viszont egészen sokan, a válaszadók 10,72%-a csak időnként élvezi, sőt, máskor egyenesen unja a tevékenységet. Kevesen válaszolták azt, hogy a szex elmegy, vagy néha elmegy, esetleg nem jó élmény, míg a legkevesebben érzik, hogy a szex cseppet sem érdekli, azaz hidegen hagyja őket.

A legtöbben (52,4%) meglepő módon bármely napszakban, bármikor szívesen szeretkeznek, nemcsak este. 23,74%-kal a második helyen vannak azok, akik este szeretnek a leginkább hemperegni, 9,7% pedig kifejezetten az éjjelt jelölte meg kedvenc időpontjának. A Cosmo-olvasók 6,95%-a napközben szeret szexelni, 5,94%-a pedig kávé helyett reggel szeretkezik a legszívesebben, hiszen számukra ez jelenti a koffeint.

Az olvasók 54,85%-a hetente többször is ágyba bújik kedvesével, míg 15,11%-uk naponta. A válaszadók 14,32%-a csak hetente szeretkezik, 6,86%-uk számára azonban természetes, hogy naponta szexelnek. A Cosmo-olvasók 3,88%-a nyilatkozott úgy, hogy csupán havonta szeretkezik, és 2,95%-uk még ennél is ritkábban. A legtöbben, vagyis a válaszadók 77,64%-a mindig csókolózik szex közben. 18,96%-a néha, 1,13%-a viszont soha nem csókolja meg a párját szeretkezés közben.


Közösen élvezik igazán a szexet...

A válaszadók 33,87%-a az ágyban leginkább a közös orgazmust szereti, 18,85%-uk azonban magát az aktust. 15,98%-uk a finom csókokat részesíti előnyben, megint mások, az olvasók 8,3%-a viszont a partnere orgazmusát. A teszt kitöltőinek 3,74%-a a saját orgazmusát szereti a leginkább, 2,76%-uk a szex utáni pihenést, 1,13%-uk pedig a párnát.
A legkedveltebb póz 12,35%-kal egyértelműen a lovagló. A válaszadók 10,58%-a szerint a póz lényegtelen, az a fontos, hogy orgazmusa legyen, míg 10,3%-uk a misszionárius pózra esküszik. Az olvasók 8,21%-a a kutyapózt kedveli, 3,4%-uk oldalról szereti, 1,55%-uk az orális szexre esküszik, 0,11%-uk pedig egyértelműen az anális együttlétre.

A válaszadók 47,48%-a szerint általában 5-30 perc hosszú egy-egy aktus, míg 37,75%-uk fél-egy óra hosszúra nyújtja a szeretkezést. 7,26%-uk ennél tovább, 0,76%-uk azonban öt percnél is rövidebb idő alatt végez az együttléttel.
A legtöbbek (58,06%) orgazmusa 15 másodpercig, vagy tovább is tarthat. 20,7%-nak egy másodperc, vagy annál hosszabb, 15,25%-nak azonban egy percnél is hosszabb. 2,62% nyilatkozott úgy, hogy sosincs orgazmusa, viszont 0,56%-a akár egy egész órán át is élvezi a gyönyört. A válaszadók 49,4%-a a vaginális orgazmust szereti, 39,1 százalékuk viszont a kli-torálist. 2,11 százalék a nyaki orgazmust kedveli, de akadtak olyanok is, akik egyáltalán nem szeretik az orgazmust.


A csoki a tuti!

A legtöbb válaszadó (31,65%) a csiklóját jelölte meg a legérzékenyebb erogén zónájának. Majd ezt követte a has, a vagina és végül az agy. A legtöbben (24,48%), amikor egyedül alszanak el, senkiről sem álmodnak. Náluk egy kicsit kevesebben egy ismerős fiúról álmodoznak, és még kevesebben egy ismeretlen fiúról. A leggyakoribb szexuális fantázia (20%) egy nyári pipacsos réten való szerelmeskedés, és dobogós helyre került a hármasban való szeretkezés és az idegennel való aktus is.

A legtöbb válaszadónak semmilyen tárgy nem indítja be a fantáziáját. 11% bepörög egy férfidezodortól, 8% pedig egy bokszeralsótól. A legtöbben (21,52%) 18 évesen vesztették el a szüzességüket. 15,13% 20 évesen, 14,63% 16 évesen esett át a tűzkeresztségen. A szüzességük elvesztésekor a legtöbben (13%) fájdalmat éltek át, de sokan kéjt, vagy épp semmit sem éreztek a nagy alkalomkor. Viszonylag kevesen (1,24%) éreztek szégyent, de 8% ekkor érezte úgy, hogy nagylánnyá vált. A legtöbbek (21,43%) számára a csokoládé a legfőbb afrodiziákum, de viszonylag sokan (19%) esküsznek a pornófilmekre is.


Szadomazo? Köszi, nem.


A válaszadók 48%-a soha nem próbálta még nővel, 8,38%-uk azonban már igen. (A többiek nem válaszoltak.) Azok közül, akik már próbálták, a legtöbben kíváncsiságból bújtak ágyba egy nővel, és alig akadnak, akik azért, mert csalódtak volna a pasikban. Az olvasók 50,8%-a heteroszexuálisnak vallja magát, 3,94%-a biszexuálisnak, 0,08%-a pedig leszbikusnak.

Meglepő módon a válaszadók 23,46%-a már szeretkezett mások előtt, de jócskán akadnak olyanok is, akik análisan szexeltek, vagy épp a telefonszexet próbálták ki. Viszont elenyészően kevesen vannak azok, akik próbálták volna a szado-mazo szexet, vagy épp másokat lestek volna meg szex közben.

A legtöbb válaszadó (20,17%) nem tűrné el, hogy a párja idegen nőt hozzon az ágyukba: azonnal kirúgná mindkettőt. Viszont 11,76% arra törekedne, hogy - ha már így alakult a helyzet - mindannyian jól érezzék magukat. Az olvasók 25,29%-a még sosem szeretkezett különleges helyszínen. 4,05% liftben, 1,77% a főnök asztalán, 1,41% fényes nappal a játszótéren esett a párjának. Egész kevesen vannak, akik repülőn, vagy esetleg táncparketten szeretkeztek volna.


Önkielégítés - Közösen

A Cosmo-olvasók 39,61 százaléka csupán havonta maszturbál, 16,77 százaléka hetente többször, 15,08 százaléka pedig hetente. Alig akadnak, akik naponta, vagy akár naponta többször is így szereznének maguknak örömet. A válaszadók több mint a fele (53,16%) kézzel elégíti ki magát. 18,71% azonban egyáltalán nem maszturbál. Kevesen vannak, akik izgató zöldséggel, műpénisszel, vagy puszta képzelettel elégítenék ki magukat.

Sokaknak, az olvasók 45,32%-nak a maszturbálás olyan élmény, mintha valakivel szexelnének, és 8% állítja azt, hogy jobb, mint a szex. Meglepően sokan (63,4%) izgatónak tartják, ha a párjuk előttük maszturbál, és a végén együtt fejezik be az aktust. Mindössze 1% hagyná ott a párját, ha maszturbáláson kapná, de közel 10% arra gondolna, hogy a pasija azért nyúlt magához, mert ő nem képes kielégíteni. A válaszadók 24%-a élvezi, ha a pasija előtt maszturbálhat, mert az a szex és az önkielégítés kettős kéjét nyújtja. 13,47% azonban nem érzi jól magát ebben a helyzetben, míg közel 9%-nak egyáltalán nem jelent semmit.


Nem akarjaaa? Elcsábítom!


Meglepő módon az olvasók 33,42%-a senkit nem avat be szexuális életének részleteibe, 25,85%-uk viszont a barátnőjét. 1,1% valamelyik családtagját, azonban csupán 0,62%-uk avatja be az édesanyját. És alig van olyan, aki fűnek-fának mesélne róla, vagy épp egy fiú barátjának mondaná el a részleteket.

A legtöbben (77,52%) nem hagyják szó nélkül, ha az állandó partnerük nem akar szeretkezni, és addig-addig ügyeskednek, míg a másik fel nem izgul. Viszont 6,95% annyiban hagyja a dolgot, mert neki is megfelel. Csupán 2,73% mondja azt, hogy ebben az esetben más pasival próbálkozik, és még kevesebben vannak azok, akik emiatt azonnal szakítanak, szexuálpszichológushoz fordulnak, vagy a párjukat küldik szakemberhez.
A Cosmo-olvasók többsége szerint (49,45%) nem számít a pénisz mérete. 21,88 százalékuk szerint azonban minél vastagabb, annál jobb a szex. 9,09%-uk szerint a nagyság a döntő, és egész kevesen vannak, akiknél a vékonyabb, vagy a kisebb pénisz a befutó.

Felmérésünkből az is kiderült, hogy olvasóink nagy része kifejezetten monogám életet él, hiszen 85,63%-uk nyilatkozott úgy, hogy sem naponta, sem hetente, de havonta sem vált partnert. 3,23%-uk havonta cseréli a párjait, és szinte alig akadnak olyanok, akik naponta többször, naponta, vagy épp hetente keresnének újabb és újabb partnereket maguknak. A válaszadók többsége (77,97%) 1-10 pasit vitt már az ágyába. 10,44% 20-nál többet, 1,18% azonban még életében egyet sem, ami azért elég ritka. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 11 db bejegyzés
Összes: 1006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 814
  • e Hónap: 2742
  • e Év: 53215
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.