Belépés
yoz69.blog.xfree.hu
Gyors vagyok és megeszlek... Pedigree Pál
1981.10.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Egyperces vicc
  2007-12-21 11:05:08, péntek
 
  Okosságok--------------------------------------------------------------------------------


Az öregkor legbiztosabb jele az, ha a gyertyák többe kerülnek, mint a születésnapi torta.
Egy vadászat élménye nagyban függ attól, hogy a puska melyik oldalán tartózkodsz.
A házasságban a két fél eggyé válik. A gond ott kezdődik, amikor el kell dönteni, melyikükké.
A házasság jelmondata: "Szeretkezz ÉS háborúzz!"
A legrosszabb dolog a cenzúrában a ...... ......!
Ősi repülős szabály: több repülőgép található az óceánban, mint tengeralattjáró az égen.
Apák napjára a fiamtól az anyák napi ajándékok számláját kaptam.
"Hogy mit csináljunk?" - mondta az ókori kínai faltervező mérnök.
Arra, hogy "Jó reggelt!" nem a "Bizonyítsd be!" a helyes válasz.
A véleménycsere az, amikor bemész a főnöködhöz a véleményeddel és az övével jössz ki.
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.
Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni.
Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye.
Az élet olyan, mint a WC-papír. Minél közelebb érsz a végéhez, annál gyorsabban fogy.
Aki mer, annál van a kanál.
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.
Ésszel él az ember - mondta a kannibál.
Rakd sebességbe az agyadat, mielőtt elindítod a szádat!
Egyenként a lavina hópelyhei is ártatlanok...
Gondolkodom, tehát vagyok! - mondta a rendőr és eltűnt.
Nagy ésszel nagyot lehet tévedni!
Az élet egy nagy fagylalt, csak tudni kell nyalni!!!
Modern irodalmat olvasni olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben.
Sakkozni bokszolókkal, bokszolni sakkozókkal szeretek.
Az előítéletet olykor az tartja életben, hogy harcolnak ellene.
A teljes élethez vezető egyik lehetséges út a pályatévesztés.
A jópofák többnyire jó pofátlanok.
Minden rosszat el tudok képzelni magamról, de hiába...
Ha nem kifejezetten ostobaság, akkor válaszd a kényelmetlenebb megoldást.
Omlásában súlyos a légvár!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasznos furcsaságok
  2007-12-20 09:59:49, csütörtök
 
 
2007 leghasznosabb weboldalai
2007. december 17. 13:45

Évvégi válogatásunkban az elmúlt hónapok leghasznosabb, de nem feltétlenül ismert weboldalait gyűjtöttük egy csokorba, amelyben többek között szolgálatkész határidőnaplót, félintelligens vásárlósegédet vagy hangulattól függő zeneajánlót is találhatunk.


iscrybe.com: a szolgálatkész határidőnapló
Egyértelműen a sarokba szorította a Google Calendart a jelenleg bétatesztelés alatt álló Scrybe határidőnapló. A böngészőből indítható rendszer tetszetős és kifejezetten könnyen kezelhető, számos kényelmi funkció kapott benne helyet. Található benne offline mód, azaz akkor is dolgozhatunk vele, ha valami miatt éppen nem működne az internetes kapcsolat. Amikor programjainkat szerkesztjük, figyelhetünk egyszerre több időzónát is, ha gyökeresen más területen élő kollégával együtt dologzunk éppen. Adatokat importálhatunk például Excelből, amelyeket szerkeszthető listává alakítva fűzhetünk programjaink mellé. Az ún. ThoughtStream szolgáltatás látványos jegyzetelést tesz lehetővé, ezzel a weben talált anyagokat és képeket lehet többhasábos, átláthatóan tördelt anyaggá form,ázni. Emellett akár azt is megadhatjuk, hogy heti programjainkat és adatainkat összehajtható formában nyomtathassuk ki, amit utána zsebnaptárként könnyen használhatunk.


omnidrive.com: biztonsági mentésekhez
Az Omnidrive akkor bizonyulhat hasznosnak, ha biztonsági mentést akarunk csinálni adatainkról, elvégre a merevlemez egy szerencsétlen meghibásodása kellemetlen adatvesztéseket okozhat. A szolgáltatás ingyenes, 1 gigabájtos tárhelyére közvetlenül a böngészőből, illetve egy külön alkalmazásból tölthetünk fel fájlokat, amelyeket aztán megoszthatunk az Omnidrive más felhasznmálóival, illetve ezekre adhatunk másoknak közvetlen letöltési linkeket is. Adatainkat nemcsak tárolni, hanem kezelni is tudjuk online: az Office-fájlokat a Zoho webes alkalmazásaival tudjuk megnézni és szerkeszteni, az MP3akat meg is hallgathatjuk, de ha blogunkhoz szeretnénk egy képarchívumot készíteni, ahol fotóinkat tároljuk, az Omnidrive erre is megfelelő. Akinek az 1 gigabájt nem lenne elegendő, kedvező áron fizethet elő 10, 25, illetve 50 gigabájtos tárhelyekre.

like.com: a félintelligens vásárlósegéd
A Háló magazin egy korábbi számában már beszámoltunk az ún. "webhármas" fejlesztésekről, amelyeknek legjobb mintapéldája a like.com. A Like egy termékekkel foglalkozó vizuális keresőoldal, alapötlete szerint divattermékeket, ruhákat, kiegészítőket kereshetünk rajta. A vásárlások közben sokszor találunk rá olyan ruhákra, amelyeknek a színe jó, de a szabása nem (esetleg fordítva), vagy esetleg csak a gallérja rontja el az összhatást, ilyenkor egy gombnyomással lekérhetjük a hozzá hasonló termékek listáját. A rendszer a keresést szín, forma, minta és árkategória szerint tudja szűkíteni, valamint lehetőségünk van arra is, hogy megmutathassuk, a termék melyik része tetszik nekünk legjobban. A rendszert a webhármas fejlesztéseiről és kísérleteiről elhíresült Riya készítette.

2prong.com: email-címek percekre
Számos weboldal köti regisztrációját email-címünk megadásához. Ha nem akarjuk kiadni igazi címünket (vagy valamilyen okból kifolyólag nem akarunk két percet áldozni arra, hogy létrehozzunk egy újat), a 2prong lesz a biztos megoldás. Az oldal meglátogatásakor ugyanis kapunk egy ideiglenes mailcímet, amelyet pont elég ideig használhatunk ahhoz, hogy azonosíthassunk magunkat a regisztráció folyamán. A hasonló szolgáltatásoktól eltérően csak annyit kell tennünk, hogy a böngésző egyik ablakában megnyituk a siteot, ahová regisztrálni akarunk, a másikban pedig a 2prong oldalát, amely azonnal jelzi, ha email érkezett számunkra.


Közösségi, zenei és információs oldalak

A közösségi oldalak térhódításával egyidőben vált egyértelmű a következő trend: a személyi rekordok adatbázisában biztosítani kell a kereshetőséget és az átjárhatóságot. Ezt biztosítja a Wink, a social networking alapú oldalak tartalmát feldolgozó keresőrendszer. Ha keresünk valakit és nem akadunk a nyomára a Google segítségével, megpróbálhatjuk itt is a keresést, hiszen más jellegű és jóval szűrtebb találati listát kapunk vissza. Érdemes azonban tudni, hogy a rendszer főként az amerikai oldalakról érkező találatokkal foglalkozik.

Zenei tartalommal megfejelt közösségi oldal lett az elmúlt hónapok egyik nagy sikere is. Az Imeem felhasználói zenéket, videókat, playlisteket (zenelistákat) oszthatnak meg egymással és nézhetik-hallgathatják meg ezeket. Az oldal olyan kiadókkal van kapcsolatban, mint a Warner Music, a SnoCap vagy Pitchfork. Akit a közösségi alapú zenei oldalak nem érdekelnek, körbenézhet a Musicoveryn is. Itt egy hangulati spektrumon kell megadnunk, hogy hogyan érezzük magunkat éppen, az oldal pedig összeállít egy listát, ami szerinte a legjobban illeszkedik hangulatunkhoz, ezt aztán tovább szűrhetjük műfaj és megjelenési évek szerint, valamint kiszűrhetjük a repertoárból a toplistás slágereket is.

A trend- és hírkereső szolgáltatások (digg, del.icio.us) sorához csatlakozott a Buzzfeed, amely bulvár-orientáltsága ellenére átláthatóan és jól válogatja össze a különböző hírforrások anyagait. Aki szívesen foglalkozna hír- és trendkövetéssel, de jobban tud grafikonokkal ellátott, szárazabb anyagokból dolgozni, az a Google Trends szolgáltatásával fog jól elboldogulni.

Egyre több oldal foglalkozik a "csináld magad" témakörével. Az ilyen, ún. DIY (Do It Yourself) oldalak legújabb tagja az Instructables, amelyből lépésről lépésre megtudhatjuk, hogyan gyárthatunk garázst, lézeres karácsonyfát, illeve extrém névjegykártyákat. Hasonló témák találhatóak a Make, a Hack-a-Day, valamint a Lifehacker oldalakon is - ezutóbbin inkább elméleti anyagokba futhatunk bele, akinek például gondot okoz a karácsonyi ajándékok becsomagolása, az itt végre megtudhatja, hogyan is kell megküzdenie ezzel a feladattal.


Bari Máriusz


Kapcsolódó anyagok
Mashup: a web 2.0 új színfoltja
A web 2.0 tizenöt legcsábítóbb ígérete
A 10 legfontosabb ingyenes program Windows XP-re

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
egyperces vicc
  2007-12-14 07:36:41, péntek
 
  Ha férfiak válaszolnak a női magazinokban--------------------------------------------------------------------------------


Kedves Péter!

Szeretném, ha segítenél nekem. Tegnap, amikor elmentem otthonról dolgozni, a férjem otthon maradt és tévét nézett szokása szerint. De nem jutottam túl messzire, mert a kocsim motorjával történt valami. Hazasétáltam, hogy a férjem segítségét kérjem. Amikor haza értem, nem hittem a szememnek. A hálószobai nagy tükörben illegette magát az én fehérneműimben, lábán az új szandálommal és a piperetáskám tartalmát is magára kente. 32 éves vagyok, a férjem 34, és 12 éve vagyunk házasok. Amikor igy lebukott, azt próbálta bemesélni, hogy azért öltözött az én alsó ruháimba, mert nem találta a sajátját. De amikor azt kérdeztem, hogy miért festette ki az arcát, könnyekben tört ki, és bevallotta, hogy már 6 hónapja viseli titokban a cuccaimat. Megfenyegettem, hogy ha nem hagyja abba, elhagyom. 6 hónapja bocsájtották el a munkahelyéről, és azóta teljesen a padlón van. Nagyon szeretem a férjemet, de mióta ultimátumot kapott, három lépés távolságot tart. Úgy érzem, hogy nem tudok közelebb kerülni hozzá.

Kérlek segíts!

Köszönettel: Szabóné M. Erika


Kedves Erika!

Annak, hogy megállt a kocsi motorja ilyen rövid vezetés után, nagyon sok hibája lehet. Először is azt nézd meg, hogy van-e elég benzined. Ha igen, akkor lehetséges, hogy a benzinpumpával van a baj. De ha az is működik, akkor biztos, hogy nem kap elég levegot, vagy a gyertyák piszkosak és nincsen szikra. Remélem, ezzel segíteni tudtam.

Péter
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tükörrel az aszteroidák ellen
  2007-12-11 11:27:14, kedd
 
  Tükörrel eltéríthetők a Földet veszélyeztető aszteroidák--------------------------------------------------------------------------------


A szakértők szerint, ha felhevítik, letér az útjáról.

A University of Glasgow tudósai felmérték a Földet veszélyeztető aszteroidák eltérítésének lehetőségeit, és azt a következtetést vonták le, hogy a tükör adhatja a legjobb megoldást. A kutatócsoport megvizsgált kilenc különböző módszert arra vonatkozóan, hogy miként lehet a bolygónkba csapódni szándékozó aszteroidákat és üstökösöket eltéríteni. A leghatásosabbnak a "szoláris szublimáció" bizonyult, mely során űrbéli tükröket az objektumra fókuszálva felforrósítják azt, letérítve ezzel a pályáról.

Egy 150 méter átmérőjű objektum 100 tükörrel néhány nap alatt eltéríthető, míg egy nagyobb, az egész Földet megsemmisítő darab 5 ezres tükörflottával, háromévnyi melegítést követően bírható másik útvonal választására. A projektet vezető Dr. Massimiliano Vasile a BBC-nek elmondta: "Az aszteroidák valódi fenyegetettséget jelentenek, gondoljunk csak a Tunguska meteoritra 1908-ból, a becsapódás Nagy-Londonnál is hatalmasabb területet gyalult le. Mindössze tíz, egyenként húsz méteres tükörrel felszerelt, alakzatban repülő űrjármű képes lenne hat hónap alatt, biztonságos pályára téríteni egy ekkora aszteroidát. Kísérleteink bebizonyították, hogy a technológia sikeresen megvalósítható."

Kisebb objektumok esetében a csapat a nukleáris fegyverek bevetését elvetné, mivel a megsemmisítés után várhatóan radioaktív törmelék hullana a Földre. Korábban olyan módszereket is tervbe vettek, mint például az objektumon történő landolás után lökést alkalmaznának az útvonal módosításához, de ez túl használhatatlannak bizonyult.

A Föld történetében a legtöbb, nagyobb tömegpusztulásról úgy vélik, hogy azt földön kívüli tárgyak becsapódása okozta. Úgy hiszik, hogy 6-12 kilométeres aszteroidáknak és üstökösöknek köszönhetők a 251 és 165 millió évvel ezelőtti hatalmas veszteségek.

Az egyik legjelentősebb ütközet az 1908-as Tunguska volt, amely az orosz tundrát rázta meg, nagyjából 10-20 megatonna robbanóanyag erejével hatott.

Sós Éva

Forrás: Terminal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit kell tennie?
  2007-12-10 08:14:25, hétfő
 
  Mit kell tenni egy férfinak, hogy a nő kegyeit elnyerje?

törődni vele;
bízni benne;
terveket szőni;
ölelgetni;
babusgatni;
kiszolgálni;
masszírozni;
telefonálni;
meglepni;
megérteni;
elfogadni;
levelezni;
nyugtatni;
megvédeni;
szerenádozni;
ölni érte;
halni érte,
lopni érte;
egyenrangúnak tekinteni;
ígérni;
időben megjelenni;
elkötelezettnek lenni;
könyörögni;
meghallgatni;
fizetni;
borravalót adni;
visszajönni;
ülőkét visszahajtani;
hazudni;
igazat mondani;
elvinni;
hazakísérni;
szentnek lenni;
vaknak lenni;
eredetinek lenni


És egy nőnek?
Csak le kell vetkőzni.....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína meghekkeli a világot?
  2007-12-03 08:14:19, hétfő
 
  Kína meghekkeli a világot?

2007. december 1. , 11:18 FigyelőNet-lapszemle


A brit kormány nyíltan megvádolta Kínát, hogy államilag szponzorált kémkedést folytat Nagy-Britannia létfontosságú gazdasági szektorai ellen, beleértve a legnagyobb bankokat és más, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cégeket - írja a The Times szombati exkluzív tudósítása.

“Egy példátlan riasztás során a héten az MI5 vezérigazgatója egy bizalmas levelet küldött 300 bank, könyvelői és jogi iroda vezetőinek és biztonsági főnökeinek, figyelmeztetve őket, hogy cégeiket ‘kínai állami szervezetek' támadják" - írja a cikk. Úgy tűnik, először fordult elő, hogy a kormány közvetlenül vádolta meg Kínát internetes kémkedésben való részvétellel. ,,Egy ilyen nyers és egyértelmű figyelmeztetés Jonathan Evans, az MI5 főnöke részéről komoly diplomáciai következményekkel járhat, s árnyat vethet Gordon Brown miniszterelnök jövő év eleji, első hivatalos látogatására" - teszi hozzá a The Times.

A Times újságírói által látott MI5 anyag kivonatát egy biztonságosnak tekinthető kormányzati honlapon tették közzé. A szöveg többek között megállapítja, hogy a vezérigazgató aggodalmát fejezte ki egyrészt a brit üzleti életet fenyegető, kínai állami szervek által szponzorált elektronikus támadások következményeként keletkező potenciális károk miatt, másrészt, attól tart, hogy a támadások a legjobb információs technológiai biztonsági rendszerek legyőzését szolgálják.

Mindkét fél tagad

A belügyminisztérium péntek este megtagadta a dokumentum kommentálását, magánlevelezés kiszivárogtatásának nevezve nyilvánosságra kerülését. A londoni kínai nagykövetség szóvivője azt nyilatkozta, nem tud a szóban forgó állításokról, s a követség nem kapott semmilyen panaszt a brit hatóságok részéről.

A lap tudomása szerint az eddigi célpontok között van Európa egyik legnagyobb műszaki tervező cége, valamint egy nagy olajtársaság. A levél tartalmával tisztában lévő egyik forrás szerint az eddig ismert támadások nemcsak a londoni City nagy cégeit célozták meg. Jogi irodák és más vállalkozások is bizonyíthatóan a gyenge pontok között szerepelnek, a fővárosban és vidéken egyaránt, olyanok, amelyek akár a legkisebb mértékben is szerepet játszanak kínai vonatkozású üzletekben.

Profi kínaiak

Egy, a héten közzétett, független szakértők által jegyzett nagy elemzés szerint brit kormányzati és katonai számítógép rendszerek kínai és más országbeli hekkerek folyamatos támadásainak célpontjai. Novemberben egy hasonló elemzés került az Egyesült Államok Kongresszusa elé, amely a kínai kémkedést olyan mértékűnek írta le, hogy az ,,az amerikai technológiák biztonsága elleni legnagyobb kockázatot jelenti" - fogalmaz a The Times írása.

A világ számos országában a védelmi minisztériumok ,,máris átírják a digitális háború jövőjével foglalkozó kézikönyveiket" - jegyzi meg a cikk hozzátéve, hogy csak 2007 folyamán az Egyesült Államokban 37 ezer támadási kísérletet regisztráltak kormányzati és magánkézben lévő számítógépes rendszerek ellen, s az amerikai légierő keretében egy új, 40 ezer alkalmazottat foglalkoztató egységet hoztak létre a kiber-háborúra való felkészülésre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virtuális hidegháború fenyege
  2007-12-03 08:12:32, hétfő
 
  Virtuális hidegháború fenyegeti a világot?

2007. november 30. , 12:25 FigyelőNet-összeállítás


Mintegy 120 ország fejleszt különböző megoldásokat az internet fegyverként való használatára, miként lehetséges például a pénzügyi piacok és a kormányzati informatikai rendszerek megtámadása - olvasható a McAfee internetbiztonsági éves beszámolójában. Idén Észtországban meg is történt az első kibertámadás.

A világ számítógépeit érintő virtuális hidegháború és az informatikai rendszerek elleni támadások jelentik a következő évtized legnagyobb biztonsági kockázatait - hangsúlyozta a McAfee internetbiztonsági cég. Az országok egymás gyenge pontjai keresik azt interneten, hogy a virtuális támadásokkal politikai és katonai céljaikat elérjék. A kibertámadások kora idén meg is kezdődött: Észtország számos honlapja ellen intéztek támadásokat.

Kína a fegyverkezési harc egyik főszereplője?

A jelentés szerint Kína a virtuális hidegháború frontvonalán jár, az ázsiai országot már az Egyesült Államokból, Németországból és Indiából is megvádolták. "A kínaiak voltak az elsők, akik a virtuális támadásokat politikai és katonai célok megvalósítására használták" - mondta James Mulvenon a washingtoni hírszerzési és kutatási központ igazgatója. A jelentésben szereplő adatokat a brit Szervezett Bűnözés Elleni Ügynökség (SOCA), az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a NATO tudományos munkatársainak, tisztségviselőinek segítségével gyűjtötték össze.

Kína kiberfegyverkezésére már az amerikai védelmi minisztérium is felfigyelt. Szerintük a kommunista államban speciális egységek és csoportok működnek, amelyeknek a kibertámadások kidolgozása és összehangolása a feladatuk. Mindennek célja az ellenség számítógépes hálózatainak megbénítása úgy, hogy közben saját rendszerüket megvédik. Így semlegesíthetik a másik fél polgári és katonai hálózatait, aminek katasztrofális következményei lehetnek.

Megtörtént az első támadás?

Észtország ellen történt meg az első összehangolt kibertámadás idén áprilisban és májusban, amikor számos kormányzati, önkormányzati és újság honlapját megbénították. A balti államban egyébként rendkívül fontos szerepet tölt be az internet: az egész világon ott lehetett először interneten is leadni a parlamenti választásokon a szavazatokat.

A támadások a második világháborús emlékmű eltávolítása után kezdődtek. ,,Ez volt az első eset, hogy egy független államnak kibertámadásokat kellett elszenvednie" - nyilatkozta akkor az észt miniszterelnök. Bár egyértelműen nem jelentették ki, hogy Oroszország támadta meg az észteket, arra többen is céloztak. Erősen elgondolkodtató, hogy egy orosz IP-cím mögül indították az akciókat, és hogy mindez a két ország viszonyában jelentős feszültséget okozó szovjet világháborús emlékmű eltávolítása után történt. A Kremlben azóta is tagadják, hogy bármi közük lenne a történtekhez.

Kifinomultabb módszerek

A hírszerző szolgálatok már régóta rutinszerűen ellenőrzik más országok informatikai hálózatait. A rendszerek gyenge pontjait keresve évről-évre egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak.

Az ipari kémkedés ellen és a hálózatokat ért támadások kivédésére a kormányoknak sürgősen erősíteniük kell a védelmi rendszereiket. "A virtuális bűnözés mára már globális szintre emelkedett" - mondta Jeff Green, a McAfee Avert Labs. alelnöke. "Egyértelműen kirajzolódott, hogy a fenyegetés nem csupán ipari vállalatokat és egyes embereket érint, hanem egyre inkább nemzeti szintű kockázatot jelent" - hangsúlyozta Green.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 29 db bejegyzés
Összes: 88 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 944
  • e Hónap: 967
  • e Év: 1160
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.