Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
öregséghez 10 tanács
  2007-05-30 23:41:52, szerda
 
  10 jótanács, hogy ne savanyodjunk meg öregségünkre:

Íme 10 megszívlelendő jótanács a békés, derűs öregséghez.

1. Sose tartsuk értelmetlennek vagy céltalannak az életet, mert nem az.

2. Mindhalálig ápoljuk kapcsolatainkat: fölfelé, befelé, kifelé (Istennel, önmagunkkal, az emberrel illetve a természettel)

3. Ne idegenkedjünk az újtól. Vagy növekszünk, vagy zsugorodunk. A természet nem ismeri a stagnálást.

4. Mindvégig foglalkozzunk azzal, amivel foglalkoztunk, vagy azzal, amivel mindig szerettünk volna, de nem futotta időnkből.





5. Kössünk barátságot a fiatalokkal, különösképpen gyerekeink gyerekeivel, a harmadik generációval.

6. Többet törődjünk az élőkkel, mint a holtakkal.

7. Beszélgessünk, ne csak beszéljünk. ( A jóízű vitatkozás is jobb a némaságnál.)

8. Mosolyogjunk sokat és sokszor- a humor vonzó, a keserűség taszító.

9. Óvakodjunk a tétlenségtől és a stresszeket okozó túlerőltetéstől.

10. Barátkozzunk meg az öregséggel, mint az Isten elvonókúrájával.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
számolás
  2007-05-30 23:35:38, szerda
 
  1. írd fel a cipőméretedet.
2. Szorozd meg kettővel.
3. Adj hozzá 40-et.
4. Szorozd meg 50-nel.
5. Adj hozzá 7-et.
6. Vond ki belőle a születési évedet.
7. Egy négy jegyű számot kapsz! Az első két számjegy a cipőméretedet, a másik két szám az életkorod lesz!

próbáljátok ki! Nekem kijött!!!:-))))))))))))))))))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kínai tanítás
  2007-05-30 23:27:21, szerda
 
  A pénz

Vehetsz házat,
De otthont nem.
Vehetsz ágyet,
De álmot nem.
Vehetsz órát, De időt nem.
Vehetsz könyvet,
De tudást nem.
Vehetsz poziciót,
De tiszteletet nem.
Megfizetheted az orvost,
De az egészséget nem.
Megveheted a lelket,
De az életet nem.
Megveheted a szexet,
De a szerelmet nem.




 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
mosoly
  2007-05-30 23:21:41, szerda
 
  .... mosolyogj!"


"A mosoly olyan görbe, mely nagyon sok mindent egyenesbe hoz - ráadásul ingyen van." (Gandhi - Bidun)

"Ha a mai napot nem mosollyal kezdted, akkor kezdj el gyakorolni holnapra..."(Ismeretlen)
"Sose felejts el mosolyogni. Még akkor sem, amikor szomorú vagy. Lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba." (Gabriel García Márquez)

"Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog." (Japán közmondás)

"A mosoly ingyen van, de megfizethetetlen!" (Ismeretlen)

"Minden percben, amíg lefele görbíted a szádat, elveszítesz hatvan másodpercnyi boldogságot." (Tom Walsh)

"A ráncok csupán azt jelzik, hol a mosoly helye." (Mark Twain)

"A mosoly nem kerül semmibe.
Gazdaggá teszi azokat, akik kapják, s nem lesznek szegények azok, akik adják.
Tartama mindössze néhány pillanat, de szinte egy örökkévalóságon át kell készülni rá. Senki sem olyan gazdag, hogy megvehetné, senki sem oly szegény, hogy ne érdemelné meg. A mosoly pihenteti a fáradtat, felbátorítja a félénket. Nem lehet sem megvásárolni, se kölcsönadni, se ellopni, mert ez olyan valami, aminek csak akkor van értéke, ha adják. Ha találkozol valakivel, aki nem tud többé mosolyogni, légy nagylelkű: ajándékozd meg mosolyoddal, mert ez senkinek sem olyan fontos, mint éppen annak, aki nem képes mosolyát másnak adni."(René Remacle: A mosoly)

"Szeretem a mosolyokat és a nevetést.
Ha valaki mosolyt szeretne saját életében, akkor annak tennie is kell érte valamit.
...Hogy mit is? Természetesen nem haraggal, féltékenységgel, mohósággal vagy gyűlölettel, hanem szerető kedvességgel, nyitott szívvel és bizalommal." (Dalai Láma)

"Mosolygunk, ha szimpátiát érzünk, ha üdvözlünk valakit, ha elismerünk valamit. Minden kétséget kizárólag ez a legfontosabb kapcsolat teremtő jel az emberi gesztusrendszerben." (Desmond Morris)

"Minden mosoly visszatér." (Indiai közmondás)

"Ha egy egész napot végig akarsz morcosodni, azon muszáj mosolyogni." (Ismeretlen)

"Szinte lehetetlen úgy mosolyogni, hogy attól ne érezzük jobban magunkat." (Ismeretlen)

"A világ olyan mint egy tükör, látod? Mosolyogsz, és a barátaid visszamosolyognak." (Zen mondás)

"Ne törődj vele, ha rossz napod volt,
gyógyítónak találod a mosolyt.
Körkörösen terjed majd a szádtól,
megóvja arcod a megfagyástól." (Anthony Euwer)

"Ha mosoly önt el téged, mint tengerpartot a dagály - fertőzd meg a világot, hadd terjedjen a ragály!" (Ismeretlen)

"A mosoly egy útlevél, amellyel bárhová eljuthatsz." (Ismeretlen)

"Úgy érzem, a mosoly teszi, amit egy arc szépségének neveznek; ha a mosoly hozzáad valamit az arc bájához, akkor az arc gyönyörű, ha nem változik meg közben, akkor mindennapi, ha elrontja, csúnya." (Lev Nyikolajevics Tolsztoj)

"A mosoly vidáman világító kisablak a közöny sötét éjszakájában." (Simon András)

Nekem az indiai tetszett a legjobban .... remélem mosolyogva olvastátok ...





 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
templomban
  2007-05-30 21:11:15, szerda
 
  Egy ember bemegy a templomba, ahool nagy világosság van. Hallja a hívőket:
- Jupiterünk, Jupiterünk...
- Jaj, ezek hülyék, megyek innen.
Bemegy egy másik templomba, ami szintén fényárban úszik. Ott is hallja a hívőket:
- Vénuszunk, Vénuszunk...
- Jaj, ezek is hülyék, innen is megyek.
Bemegy a harmadikba, ahol sötétség van. Megkérdezi a hívőket:
- Miért van itt ilyen sötét?
- Merkúrunk, Merkúrunk...




 
 
0 komment , kategória:  viccek  
vitamintál
  2007-05-30 21:08:42, szerda
 
  Fogyókúrás szárnyas vitamintál

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg filézett hideg csirkesült vegyes testrészekből, 2 db grapefruit, 500 g cékla. 250 g retek, 200 g zöldbab, 200 g barna rizs, 200 g csökkentett zsírtartalmú (12%-os) tejföl

Fűszerek: kevés só, almaecet, őrölt fehér, bors, kömény, gyömbér, bazsalikom, tárkony snidling, kurkuma, fokhagyma, vöröshagyma, lestyán, kukoricacsíra-olaj, ecetes torma

Elkészítése: A csirkehúst a felsorolt fűszerekkel és sóval megszórjuk, kevés kukoricacsíra-olajjal bekenjük, megsütjük, majd kihűtjük. A grapefruitot cikkekre szedjük. A nyers céklát megreszeljük vagy felszeleteljük, megsózzuk, finomra vágott fokhagymával és őrölt fehérborssal ízesítjük, egy csepp almaecetet teszünk rá, kevés ecetes tormával összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölt. A zöldbabot kevés vízben vagy gőzben megpároljuk. Pároláshoz teszünk bele sót, gyömbért, bazsalikomot, tárkonyt. A barna rizst sóval, őrölt fehérborssal és kevés apróra vágott vöröshagymával puhára pároljuk. A reteksalátához a legyalult vagy felszeletelt retket megsózzuk, borsozzuk, majd kevés almaecettel és kukoricacsíra-olajjal összekeverjük.

Tálaláskor a tejfölös céklasalátát, a párolt zöldbabot, a reteksalátát a tányéron összerakjuk, a barnarizst snidlinggel megszórjuk, középre helyezzük a filézett hideg csirkesültet, a hús köré a grapefruit-cikkeket. Egy-két cikk levét rányomjuk a hideg csirkesültekre.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
virsli receptek
  2007-05-30 20:07:03, szerda
 
  Sülve-főve virsli
Tele van a fagyasztója a Szilveszterre vásárolt virslivel, és nem tud mihez kezdeni vele? Készítsen színes, könnyű virslis salátákat, apró harapnivalókat, süteményeket stb.! A virsliben az a jó, hogy évszakoktól és ünnepektől függetlenül bármikor megvásárolható és elkészíthető. Sütve, főve, panírozva épp olyan finom, mint levesbetétként, csőben sütve vagy salátákba keverve. Elkészíthetjük reggelire mustárral, tojással egy ropogós kifli és egy csésze tea mellé, de ebédek vagy vacsorák feltétjeként is megállja a helyét. És akkor még nem is beszéltünk a gyerekzsúrokról, családi és baráti összejövetelekről, amelyekre apró falatkákat, könnyű salátákat készíthetünk a különféle ízben, színben és formában kapható virslikből.

VIRSLIPÖRKÖLT (Axtronsad módra)
Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 4 ek. olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott ek. pirospaprika, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt kömény, fél kk. majoránna, 1-1 friss vagy mélyhűtött paradicsom és paprika, 80 dkg virsli, 20 dkg csiperkegomba (el is maradhat).
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát az olajon kisütjük, és rádobjuk a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Épp csak elkeverjük, de mielőtt a paprika megégne, ráöntünk kb. 2,5 deci vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménnyel, majoránnával fűszerezzük. Beledobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és lefödve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezalatt fölkarikázzuk a virslit, majd a a pörköltalapba szórjuk, a cikkekre vágott csiperkével gazdagítjuk, és 10 percig főzzük. Kész is van, de aki több ,,szafttal" szereti, az behabarhatja. Ehhez 1 kanálka lisztet simára keverünk 2 deci vízzel, a virslipörköltbe öntjük, és pár percig együtt főzzük. Tipp: a tarhonyás virsli a virslipörköltről csak egy ugrás. Ehhez a mennyiséghez kb. 3 deci tarhonyát adunk hozzá, és 6 deci forró vízzel fölöntjük. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, 10 percig pároljuk. Félrehúzzuk, utána fűszerezzük, fedele alá duplán hajtott konyharuhát teszünk. A tarhonyát így, a gőzben kb. 15 perc alatt teljesen megpuhítjuk. Savanyúsággal tálaljuk.

HAGYMÁS VIRSLISALÁTA (NEZU-SAN)
Hozzávalók: 8 db virsli, 2 szál testesebb póréhagyma, 40 dkg kukorica (mélyhűtött vagy konzerv), 1-1 mk. őrölt fehér bors és oregánó; az öntethez: 1 kis tubus majonéz, 2 deci kefir/joghurt, 1 ek. olívaolaj, 1 kk. citromlé, 1 mk. cukor; a díszítéshez: 1 főtt tojás.
Elkészítése: A virslit lebőrözzük, és ferde karikákra vágjuk. A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, és gyűrűire szedjük. Összekeverjük a kukoricával, a virslivel, és rászórjuk a borsot és az oregánót, majd félretesszük, amíg elkészítjük az öntetet. A majonézt elkeverjük a kefirben, hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet és a cukrot, alaposan összekeverjük, majd összedolgozzuk a virslis keverékkel. Tálba halmozzuk, és a tetejét kirakjuk a felkarikázott főtt tojással.

VIRSLI SZALONNAKÖNTÖSBEN JOGHURTMÁRTÁSSAL (kedvencem)
Hozzávalók: 12 db virsli, 12-12 vékony szelet sajt és baconszalonna, 3 ek. olaj; a mártáshoz: 1 főtt tojás, piros húsú paprika, 5 dkg csemegeuborka, 1 apró vöröshagyma, 1,5 dl joghurt, 1 dl majonéz, só, bors.
Elkészítése: A paprikát, az uborkát és a hagymát apróra felkockázzuk. A paprikából és az uborkából keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a hagymával együtt elkeverjük a joghurttal és a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A sajtot, a szalonnát és a virsliket félbevágjuk, hogy mindenből 24 darab legyen. A fél virsliket előbb 1-1 sajtcsíkba, majd 1-1 szalonnaszeletbe göngyöljük, és a felhevített olajon körös-körül ropogósra sütjük. Lecsöpögtetjük, majd kettesével fogvájóra tűzzük. A tojásból egy cikket félreteszünk, a többit felaprítjuk, és a mártásba keverjük. Megszórjuk a félretett uborka- és paprikakockákkal, és a tojáscikkel díszítjük. A mártást a virslinyársak mellé kínáljuk.

VIRSLIS KROKETT
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 10 dkg virsli, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. olaj + bőven a sütéshez, 8 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 1 csipet szerecsendió, 1 ek. ételízesítő; a bundázáshoz: 1 csésze liszt, 2 tojás, 1 csésze zsemlemorzsa.
Elkészítése: Felforrósítjuk az olajat, és a feldarabolt virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A krumplit még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.

SAJTOS-VIRSLIS MAKARÓNI
Hozzávalók: 40 dkg makaróni, 25 dkg virsli, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3 dl tejföl, pirospaprika, őrölt bors, só, olaj.
Elkészítése: A makarónit enyhén sós vízben kifőzzük és jól lecsepegtetjük. A karikára vágott virslit kevés olajban átpirítjuk, levesszük a tűzről, és pirospaprikát adunk hozzá. A tejfölt a tojásokkal, sóval, őrölt borssal simára keverjük. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a makaróni felét, ráterítjük a virslit, és befedjük a maradék tésztával. Ráöntjük a tejfölös tojást, ezt a tészta tetején egyenletesen elkenjük, meghintjük a reszelt sajttal, és közepes hőmérsékletű sütőben ropogós pirosra sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
rokfortos pulykamell
  2007-05-27 23:16:08, vasárnap
 
  Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (enyhén, mert a szalonna és a sajt is sós!).
2. A sajtokat összekeverjük a durvára tört dióval, a finomra vágott petrezselyemmel, majd hengereket formázunk belőle. Beletesszük őket a pulykamellbe, és a hússzeleteket, két végüket behajtva, felgöngyöljük. Szalonnával körbefonjuk őket, és zsiradék nélkül (vagy kevés zsiradékon!) lassú tűzön sütjük.
3. A mártáshoz a mézet karamellizáljuk, beleöntjük a bort, egy csipet sót teszünk hozzá, és visszaforraljuk a felére. Ha kész, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A megsült pulykát rézsútosan vágjuk fel. Medvehagymával díszítjük, és kevés durvára őrölt borssal még megszórjuk. Rizzsel kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sajtos perec
  2007-05-27 14:22:24, vasárnap
 
  Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 1 pohár tejföl
- 2 db tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 20-25 dkg Trapista sajt (reszelve)
- só ízlés szerint (kb. 3 púpos kávéskanál)

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, de a sajtból nem az egészet adjuk hozzá, mert ebből félreteszünk egy kisebb mennyiséget. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és megszórjuk a tetejét a félretett sajttal. Kissé rányomkodjuk a sajtot, majd a kívánt formára pld. perecre (de lehet rúd is) kiszaggatjuk. Előmelegített forró sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sárkányrepülő
  2007-05-21 08:57:23, hétfő
 
  Öreg paraszt kint szántogat a mezőn. Egyszer csak az égen megjelenik egy sárkányrepülős. Öreg felnéz és rettentően megijed. Bekiabál a házba:
- Asszony, hozd a puskát, saskeselyűt látok!
A feleség illedelmesen kisiet a puskával. Az öreg hosszasan céloz... majd lő!
- Na? Eltaláltad - kérdi az asszony.
- Hát... hmmmm... nem tudom, de az embert már elengedte!
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7576 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 168
  • e Hét: 879
  • e Hónap: 6518
  • e Év: 30710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.