Belépés
flammerne.blog.xfree.hu
Semmi sem lehetetlen, csak nagyon akarni kell! Flammerné Molnár Edit
1968.04.02
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Valaki segítsen!!!
  2007-05-31 22:55:43, csütörtök
 
  Ha olyan olvassa a bejegyzésemet, aki ért a kutyákhoz, akkor segítsen nekem! Van nekem 3,5 hete a Dzsínó kutyusom. Szobatisztaként vettük, de napról napra egyre sűrűbben becsinál a lakásba. Hiába visszük ki 30-40 percekre naponta 5-6 alkalommal. Csak futkározik, vagy lefekszik mellénk. Néha kint is elvégzi a dolgát, de inkább bent osztja az "áldást". Ma már azt is megcsinálta velünk, hogy közvetlen miután bejöttünk oda pisilt a parkettára töllünk 1 lépésre az orrunk előtt. Hát nem pofátlan? És ez csak egyre rosszabb!!! Hiába minden erőfeszítésünk!!! Van valakinek jó ötlete, hogy mit kellene tenni? Először olyan szépen kint végezte a dolgát. Vajon mit rontottunk el? Segítsetek nekünk!!!! Köszi.  
 
3 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Pár szó a Gyömrői tóstrandról
  2007-05-27 21:18:51, vasárnap
 
  Ma elmentünk fürdeni Gyömrőre a Tóstrandra. 600,- Ft/fő volt a belépő, ami a szolgáltatáshoz képest elég soknak tünt! Az átlaghoz képest nem volt drága, de a leg alapvetőbb dolgok is hiányoztak, és sok minden megkeserítette az ottlétünket. A fő hiányosság az volt, hogy úszómestert sehol nem láttam, és a víz nagyon zavaros, piszkos volt. Mivel ez egy tó, így a vízhőfok adott, időjárás függő. Most még nagyon hideg volt, kb 20 fokos. A másik nagy hiányossága az volt a tóstrandnak, hogy a büfék csak délben nyitottak ki, és nagyon rosszul ellátottak. Csak 1 helyen lehet kapni jégkrémet, ahol ráadásul nincsenek az árak feltüntetve. Vevő függő árakkal dolgoznak (kiből mennyit néznek ki), ráadásúl semmilyen étlap, vagy tájékoztató nincs az ott kapható termékekről (jégkrém pl.). 1 órakor kinyitott a tó közepén álló koktélbár is, ami viszont nagyon kultúrált hely. Normális árakkal dolgoznak, figyelmes és gyors a kiszolgálás, és a fagylaltkelyheik csodálatosak. Ízléses, szines fotókkal ellátott árlapuk van, lehet külön fagylaltfajtákat is választani tetszés szerint. Ez a koktélbár ért legtöbbet az egész strandon, ez egy igazi élményt nyújtott! Bár minden más is ilyen lenne!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már pofátlanság!!!
  2007-05-26 18:43:41, szombat
 
  Tegnap említettem, hogy hogyan csaptak be a tesz-vesz oldalon. Ma ez folytatódott tovább! Reggel kaptem egy üzenetet az aukciós oldalt üzemeltetőktől, hogy negatív jellemzést kaptam az ülőgarnitúra eladójától. Kíváncsi voltam, hogy mit írhatott rólam negatívat az eladó, mikor Ő nem volt hajlandó átadni a megnyert terméket. Az adott oldalra lépve döbbenten olvastam, hogy állítása szerint én nem tudtam vele megegyezni az áru elszállításában, s ezért galádúl visszamondtam a vételt. Hát ez már pofátlanság!!! Nem elég, hogy becsapott, de még ország-világ előtt rossz híremet kelti!! Még engem hozott ki a végén megbízhatatlannak!!! Felhívtam telefonon, hogy magyarázatot kérjek tőle a történtekről, de Ő mikor meghallotta, hogy ki vagyok és mit akarok, akkor lecsapta a telefont. SMS-t és e-mailt is küldtem neki, melyben kértem, hogy hazug rágalmait vonja vissza és viselkedjen becsületes emberként. Írt nekem 1 pofátlan e-mailt, hogy ő odaadja nekem a garnitúrát amennyiért megnyertem, de csak akkor, ha Ő szállítja haza nekem. A szállítási költség a vevőt terheli. Ő pedig szállítási költségként 50.000,-Ft alapdíjat, + kilóméterenként 12,- Ft autókopási díjat, és a 440 km (oda-vissza út) elfogyasztott benzin árát, amit utólag majd Ő fog kiszámolni még. Ez kb. összesen 80-90.000,- Ft-os szállítási költség! Hát nem pofátlan? Azt állította, hogy az eladónak joga van egyoldalúan ilyen szállítási feltételeket szabni a licit nyertesének. Én nem hittem ezt el neki, hanem bemásolva a levelét, megkérdeztem az aukciós oldal üzemeltetőjét, hogy szabályos-e ez így. Hamarosan megkaptam a válaszukat, hogy ezt nem tehette volna meg az eladó, hanem oda kellett volna adnia a megnyert árut 45.000,- Ft-ért, amennyivel nyertem a licitet. Ilyen szállítási feltételeket, pedig nincs joga szabni! Hát ez a helyzet! Ettől még nekem nincs ülőgarnitúrám, és a becsületemen eset csorba sem lett kijavítva, mert helyesbíteni csak az eladónak van joga! Levelemben és az sms-ben is arra kértem az eladót, hogy vonja vissza hazugságait, és a történtekért kérjen bocsánatot tőlem. Amennyiben ezt nem hajlandó megtenni, akkor az írásbeli és a telefonomon rögzített beszélgetésünk alapján fel fogom Őt jelenteni a rendőrségen és a bíróságon becsületsértésért és hitelrontásért. Eddig semmilyen választ nem kaptam üzeneteimre! Nincs benne annyi becsület, hogy helyrehozza amit elrontott!!! Sajnos az én példám nem egyedi eset!!! A becsületesség már úgy látszik nem divat!!! Ez nagyon szomorú! Én nem erre akarom tanítani a gyermekeimet, mert nekem még érték a becsületem!!!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsaptak a TESZ-VESZ-en!
  2007-05-25 14:14:53, péntek
 
  -Tegnap éjszaka megnyertem egy licitet a TESZ-VESZ oldalon. Egy bőr garnitúrára licitáltam, ami nagyon megtetszett. Boldog voltam, mikor láttam, hogy az én licitem a legmagasabb, és az enyém lehet a garnitúra! Reggel alig vártam, hogy kiértesítsenek arról, hogy én nyertem meg a licitet, és elküldjék az eladó adatait. Meg is érkezett reggel az e-mail, az eladó elérhetőségeivel. Azonnal felhívtam 9 óra körül, hogy egyeztessem vele, hogy mikor hozhatom el a garnitúrát. Azt is meg szerettem volna vele beszélni, hogy a szállításban tud-e segítséget nyújtani, de erre már nem volt lehetőségem. Az eladó közölte, hogy hiába nyertem meg a licitet 45.000,- Ft-tal, ő ennyiért nem adja oda a garnitúrát. Közölte, hogy fizessek a garnitúráért több mint 100.000,- Ft-ot, és akkor beszélhetünk arról, hogy megvehetem. Nagyon felháborodtam a dolgon, és hatalmas csalódást éreztem! Az örömömnek vége lett, és teljesen átvertnek, becsapottnak éreztem magam! Kérdeztem, hogy miért nem írt minimál árat, mért kellett becsapnia? Őt ez egyáltalán nem érdekelte, sőt mikor mondtam, hogy ezt leírom a TESZ-VESZ oldalon is, hogy ne tudjon másokat is becsapni, csak azt hajtogatta, hogy írjak, őt egyáltalán nem érdekli. Többször is írtam neki üzenetet a licit során, melyben kérdeztem a szállítási lehetőségekről, és a bőrgarnitúra esetleges hibáiról, de ő egyik kérdésemre sem válaszolt. Már akkor sejtenem kellett volna valamit!!!! Minden esetre megírtam a negatív értékelésemet, remélem mások okulására, és nem fölöslegesen. Szomorú vagyok és letört, mert nagyon örültem volna annak a szép kék 3+2+1 ülőgarnitúrának! Most megint láttam, hogy feltette licitre a garnitúrát, ahol már 100.000,- Ft-os minimál árat adott meg, de most is 40.000,- Ft-ról indította a licitet. Ez az ár már túl sok nekem jelenleg! Csak az bosszant a legjobban, hogy még én telefonálgattam neki (nem kis pénzért), s ő még csak bocsánatot sem kért tőlem a történtekért, hanem neki állt még feljebb!!!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rosszcsontról
  2007-05-23 17:45:26, szerda
 
  A legkisebb lányom Tündi 5 éves. Régóta szeretné már, hogy ebéd után, még alvás előtt elhozzam az oviból. Ma beadtam a derekam, és ebéd után hazahoztam. Kár volt!!! Egész délután olyan volt, mint akibe belebújt az ördög! Mindíg olyat csinált, amit nem szabad! Nyúzza a kutyánkat, a fülét cibálja és egyebek. A macskát farkánál fogva húzta, míg a cica meg nem karmolta. Mikor hazajött a középső lányom Barbara, akkor meg őt nem hagyta békében. Kötekedett vele, hisztizett és erőszakosan követte mindenhová. Nekem sem volt azóta sem 1 nyugodt percem sem, mióta hazajöttünk. A kerti tóba vizet engedett a slagból, de úgy, hogy a vízsugárral beborogatta a növények egy részét is a tavacskába. Mi lesz még estig? Csak túl éljem!!!!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Dzsínó kutyusról megint
  2007-05-22 20:54:59, kedd
 
  Tegnap a kutyánkat elvittük az állatorvoshoz. Kapott féreghajtót, és veszettség elleni oltást. Béres cseppet javasolt neki az órvos étvágy növelőnek, mert nagyon sovány. 2 hete van nállunk, de enni azt nem akar csak 1-2 falatot. Mint már írtam, Dzsínó a lányaimat teljesen elfogadta, de velem nem igazán akar haverkodni. Ma viszont csoda történt! Amikor hazajöttem, akkor boldogan farkcsóválva rohant hozzám. Ugrált rám, és nyalogatta a lábam. Úgy látszik megtört a jég, és végre elfogadott a kutyánk! Sőt , még hiányoztam is neki!!! Ennek nagyon örülök!!!  
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Dzsínó kutyus megenyhül
  2007-05-20 16:04:46, vasárnap
 
  Ma 2 hete, hogy megvettük Dzsínót, a pappilon kutyust. Első pillanattól elfogadta lányaimat, főleg Barbit. Tőlem viszont idáig nagyon tartott. Mindíg elszaladt, ha szóltam hozzá, és egyáltalán nem fogadott szót nekem. Enni és inni sem volt hajlandó, ha én voltam vele itthon. Tegnap viszont hirtelen gondolt egyet, és mikor hazajöttem az helyett, hogy megugatott volna, mint eddig, farkcsóválva szaladt felém. Az igaz, hogy mielőtt oda ért volna hozzám, hirtelen megállt, és szinte látszott rajta, hogy hogyan jár az agyacskája! Nem tudta eldönteni, hogy örüljön nekem, vagy inkább ismét elszaladjon előlem! Végül úgy döntött, hogy csak oda jön hozzám egy kis simizésért. Ma már farkcsóválva, elém szaladva fogadott. Látszott, hogy kezd megbarátkozni velem. Már néha szalad is hozzám, ha hívom! Lehet, hogy a végén még nagy barátság lesz köztünk?  
 
1 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
Dzsínó kutya bosszúja
  2007-05-18 09:34:06, péntek
 
  Tegnap a lányok nagyon kis időt töltöttek Dzsínó kutyussal. Reggel suli előtt csak egy pár percre vitte ki a középső lányom Barbi a kutyát. Még azt sem várta meg, hogy rendesen elvégezze a dolgát a kutyus. Utánna egyedül volt kora délutánig. Kitörő örömmel fogadta Barbust, mikor az hazaért a suliból. Szegény kutyának csalódnia kellett, mert egy osztálytársával jött meg a lányom, és szinte nem is foglalkozott a farkcsóváló és örömtől repeső ebbel. Rögtön könyörögni kezdett, hogy engedjem el az osztálytársához. Gyorsan megcsinálta a leckéjét, mert anélkül nem engedtem volna el. Kértem, hogy Dzsínót is vigye ki, és várja meg még kis és nagy wc-zik. Pár percen belül már be is hozta, túl hamar ahhoz, hogy mindennel végezzen a kutyus! Közölte a lánykám, hogy nem kellett a kutyusnak wc-ni, azért hozta be. Mondtam neki, hogy maradjon még kint vele, de falra hányt borsó volt a szavam. Gyorsan becsalta Dzsizsit, és elviharzott az osztálytársával. Szegény kis jószág kétségbe esve rohangált a lakásban, és keservesen vonyított a Barbi után. Én hiába vígasztaltam, a kedvenc gazdijának hiányát nem pótolhattam! Egyszer csak hirtelen gondolt egyet, és felrohant a lányok hálószobájába. Szaglászott pár pillanatig, majd Barbara ágya elé oda kakílt. Gondosan szét is dörgölte bele a szőnyegbe művét, s büszkén és elégedetten levonúlt.
Egyezségünk alapján, ami feltétele volt Dzsínó kutyus megvételének, a lányoknak kell takarítaniuk utánna, és nekik kell gondozni az állatot. Az ő feladatuk kivinni, fésülni, etetni, itatni, ha kell fürdetni és feltakarítani a piszkot utánna. Tudják, hogy egy kis állat ellátása nagy felelősséggel jár! Eddig nem is volt semmi probléma!Szépen ellátták a kutya körüli teendőket. Telefonáltam Barbusnak, hogy mi vár rá, és nyomatékosan kértem, hogy alapos munkát végezzen, mert ha a legkisebb nyoma is megmarad a tettének, akkor kutya szokás szerint ezentúl mindíg oda fog csinálni. Látni kellett volna Dzsizsit!!! Szinte kéjvigyorral nézte végig a lányom takarítását!Sikált, súrolt vagy jó félórát Barbi. Közben nem mert még méltatlankodni sem, mert elmondtam neki, hogy ebben nem a kutya a hibás, hanem az, aki nem várta meg, míg elvégzi kint a dolgát! Csak magát okolhatja Barbara, mert nem szánt elég időt a kis állatra! Gyorsan le akarta rázni, és most ez megbosszúlta magát! Ez volt a kutya "bosszúja", ami talán ráébresztette a lányokat is arra, hogy a kötelességüket nem szabad félválról venni, mert az megbosszúlja magát! Sokkal több idejébe, energiájába került rendbe tenni a szőnyeget, az egyébb szagról és undorról nem is beszélve, mint amennyi idejébe került volna megvárni, hogy az ebecske elvégezze szükségleteit! Egy kutya lemondásokkal jár, és nagyon sok időt igényel! Talán ezután jobban oda fognak figyelni, és több időt és figyelmet szánnak kis kedvencükre!
Remélem jó lecke volt ez nekik, és sokat tanultak az esetből!!!
 
 
0 komment , kategória:  Dzsínó kutyánk  
A férjem táppénze hova lett?
  2007-05-17 10:37:53, csütörtök
 
  Ma felhívtam a Váci TB-t, hogy utánna érdeklődjem a férjem táppénzének. Beteg volt márciusban 2 hétig, és még a mai napig sem kapta meg a táppénzt rá. A cége azt mondta, hogy mivel ők nem TB kifizetőhelyek, ezért továbbították a betegpapírjait a Váci TB felé, és majd onnan póstán fogja megkapni a 2 hétre járó táppénzt. Azóta lassan már 2 hónap is eltelt, így felhívtam Vácot, hogy mégis mikor utalják a pénzét. Megdöbbenve hallottam, hogy semmilyen táppénzes papírt nem küldött át a férjem cége, így táppénzt sem tudnak neki elszámolni! Azt mondták, hogy évente az első 15 munkanapot amúgy sem ők számolják el, hanem a cégnek kötelessége kifizetni 80%-kal, mert az betegszabadság, amit a cég köteles fizetni a törvények szerint! Felhívtam ezután a férjemet és elmondtam neki a hallottakat, s kértem, szóljon az illetékesnek ez ügyben. Kíváncsi leszek a fejleményekre!! Nekem nagyon úgy tünik, hogy a férjemet teljesen palira veszik a cégnél, és elsummantják a pénzét!! Tisztában kell nekik is lenniük azzal, hogy mit ír elő a törvény, mégis félre vezették a férjemet! Gondolom nem számítottak arra, hogy esetleg utánnajár a dolgoknak! Hát nem pofátlanság ez?! Még ebben is átverik az embert! Majd megírom a fejleményeket ez ügyben.  
 
1 komment , kategória:  Család  
Egy kis történelem?
  2007-05-11 10:08:07, péntek
 
  Levelező tagozaton járok iskolába a Balassi Bálint 8 évfolyamos Gimnáziumba. Tegnap is voltam suliban, és egy nagyon érdekes dologra kaptam fel a fejem történelem órán. A tanár úr azt mondta, hogy genetikailag szerinte nem a finugor népcsaládhoz tartozunk, hanem a Japánokhoz. Ez beindította a fantáziámat. Hogyan lehetnek közös őseink, mikor ennyire különbözünk egymástól kinézetre? Nem igazán tudom ezt elképzelni! Vajon mi az igazság?  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 517 db bejegyzés
Összes: 1682 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9
  • e Hét: 61
  • e Hónap: 614
  • e Év: 66605
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.