Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 242 
Gyergyószentmiklós-főtér
  2007-05-31 01:19:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
gróf Mikó Imre
  2007-05-31 01:16:31, csütörtök
 
  Hidvégi gróf Mikó Imre 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok a hitről
  2007-05-31 01:13:22, csütörtök
 
  ISTEN HANGJA

Jézus mondja: Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. (Jn 10,27)

Szívesen etetem a madarakat a kertben. Szerettem volna megtanulni, hogyan lehet megkülönböztetni a madarak énekét, ezért vásároltam több hangkazettát, CD-t. Ma, ha kimegyek az udvarra, a verebek csiripelése között világosan meghallom a széncinege énekét, jól ismerem a rozsdafarkú és a tengelice hangját is.
Vajon Isten hangját meghalljuk-e a világ zajában és odafigyelünk-e rá? Hiszen ő az, aki megszólít és indít arra, hogy segítsünk egy gyermeken, forduljunk oda egy idegenhez, küldjünk valakinek egy köszönő vagy vigasztaló levelet. Képesek vagyunk-e meghallani Isten hangját, amikor új irányba akar vezetni minket?
Isten szól hozzánk a Szentírásban, az igehirdetéseken, hívő testvéreken és könyveken keresztül, az imádság csöndjében. Sajnos, gyakran túlságosan elfoglaltak vagy figyelmetlenek vagyunk, hogy meghalljuk őt. Amint megtanuljuk felismerni Isten hangját még ennek a zajos világnak a zűrzavarában is, rájövünk, hogy Isten közel van, vezet és irányít minket.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy Jézus Krisztusban elhívtál, hogy kövessünk téged. Segíts, hogy meghalljuk hangodat és figyeljünk az örök élet Igéire. Ámen. 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Reményik S: Nem nyugszunk bele
  2007-05-31 00:58:35, csütörtök
 
  Reményik Sándor: Nem nyugszunk bele

Téli szél a targallyakat fújja;
Mint az Isten égre tartott ujja,
Mint megcsúfolt, kikacagott álom:
Állunk egyedül a nagy világon.

Elvették, s most véle nagyra vannak,
Törött véres kardját a magyarnak,
De míg minden nép a sírját ássa:
Van szava, hogy világgá kiáltsa.

Csak mi, csak mi ne verjük kebelünk,
Csak mi, csak mi emeljük fel fejünk,
Tiporhatják szűztiszta igazunk,
Csak mi, csak mi ne hagyjuk el magunk!

De hirdessük guzsbakötött kézzel,
Sebes ajkkal, lázadó vérrel,
Idézve menny-pokol hatalmait,
Hogy béke nincs, hogy béke nincsen itt!

Kezünk, bár nem pihen a kardvason,
A szíveinkben nem lesz nyugalom,
Jöhetnek jövő századok, s megint
Csak "Recrudescunt" régi sebeink!

E sebek és e fájdalom örök,
Ettől vonaglik minden magyar rög,
Ettől vérez, ki majd nyomunkba hág,
Ettől nem gyógyulnak az unokák!

Tátra-erdők ettől zúgnak-búgnak,
Ettől reszket lelke minden zugnak,
Puha szívek kővé ettől válnak,
Kemény kövek élő szívként fájnak.

Amíg élünk, ettől fájunk, égünk,
Sírban ettől nem lesz pihenésünk,
Ettől szorul a kezünk ökölbe,
Ettől sír a gyermek anyaölbe.

Fenyő madár, behavazott fákon,
Száraz haraszt, téli pusztaságon,
A folyók, a fák, a füvek szelleme,
Minden süvít: mi nem nyugszunk bele!

Most Lomnic ormán rakjunk nagy tüzet,
Versailles-ig lobogjon az üzenet,
Hogy megroppant bár karunk ereje:
Nem nyugszunk bele, nem nyugszunk bele!

(1918. december 16.) 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
Lengyel K.:Utolsó nyelvemlék
  2007-05-31 00:44:42, csütörtök
 
  Lengyel Károly : Utolsó nyelvemlék


Ajkamról szakad sajgó kín, tán átok,
lelkemből költöznek bilincselt álmok.
Kulcsai immár örök éjbe vesznek.
Lásd Hazám, könnyeim érted peregnek!

Hordtam volna puszta kézben szent lángot!
Éltem tiszta, de kihúnyt a zsarátnok.
Pernyéit széthordja dühödt-durva szél,
tűzhelyünk nyomán bitorol fagyos tél.

Krisztusunk! Mért vertél íly' nagyon minket,
hogy eltörlöd népünket most már végleg?
Hiába!! lészen aranyban mind a név!,
felszántják porló kopjafáink tövét.

Fiak feltarisznyáznak, szertemennek,
unokáik minket mesének hisznek.
Hol volt, hol nem volt, élt egy büszke nép,
magyar nevű, mint írja a szemfödél.Budapest, 2003. április 13. 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
Böjte Csaba prédikációja
  2007-05-31 00:29:02, csütörtök
 
  Böjte Csaba: ,,szerényen, egyszerűen élve legyünk boldogok ezen a földön!"


Ima a Szentlélekhez

Szentlélek Úristen, kicsi, gyenge és erőtlen vagyok, az előttem álló feladatok hatalmasak. Körülöttem nemzeteket kikezdő viharok dúlnak. A gonosznak bár nincs keze, nyelve, mégis tarol. Mindig akad valaki, aki kiszolgálja, átadja kezét nyelvét, szívét, agyát, hogy ártson, pusztítson, hogy mindnyájunkat kikacagva tönkre tegyen. Népeket, nemzeteket, különféle kultúrában élő embereket uszít egymás ellen. Gondviselő jóságodban megingott gyenge hitünket kihasználva, arra buzdít, hogy féljünk egymástól, testvéreinktől, és vegyük el azt is, ami a másé.

Belekorbácsol a habzsoló, fogyasztói világba, ahol már nem is mi élünk, hanem felpergetett életünkkel olyan emberek kimondhatatlan gazdagodását szolgáljuk, akiket talán be se engednénk hajlékunkba. Kölcsönből, adósságból lim-lomot vásárolunk, s észre sem vesszük, hogy magunk körül a halál kultúráját építjük. Nem az ember a fontos, hanem a gyárak, a bankok, az utak. Az ember csak eszköz, mely kivitelez, átad, kiszolgál, négyévente választ, elmegy a háborúba, gyilkol, rabol.

Gyengeségem tudatában hozzád kiáltok, életadó Lélek: segíts, vezess, adj erőt, hogy el tudjam mondani, meg tudjam mutatni a kétezer éves utat, mely nyitva áll előttünk. Add, hogy megértsük, hogy mennyei Atyánk, a benne bízó szentekkel egy szép világot teremtett az év milliárdok alatt, bőségesen feltarisznyált, mindent megadott, ami létünkhöz, földi boldogulásunkhoz szükséges. Add, hogy megértsük, hogy nem kilátástalan a vergődésünk, nem elkerülhetetlenül sorvad, omlik tovább a Kárpát-medencében a magyar nemzetünk, a keresztény világunk, mert örök igazságaid fényében van jövő.

Segíts két nagyon fontos igazságot világgá kiáltani, amelyet ha meghallanánk, biztos, hogy újjászületne népünk, nemzetünk. Új, határtalan távlatok nyílnának e szép világ előtt, mely mindannyiunk otthona.

I. Evangéliumi szegénység, ferences egyszerűség

A történelem minden nagy újjászületése, reformja, az anyagi világhoz való viszonyunk rendezéséből fakadt. Nem véletlenül jött szegényes barlangban közénk Jézus Krisztus, és vállalta a kétkezi munkát, hogy létet biztosítson magának. Az Istenben bízó lélek tudja, hogy van valaki, aki gondját viseli, törődik vele, mint atya a gyermekével, és ezért szerényen, egyszerűen élve életét, boldog ezen a földön.

Segíts Uram megállítani, ezt a mindent letaposó hajszát az anyagiakért. Nem reménytelen ez a kérés, hisz az emberiség időben rájött, hogyha két vacsorát fogyaszt el, az tönkreteszi. Túlhízott teste nemcsak csúf, de halálba is viszi. Megértettük, hogy nem jó, ha két számmal nagyobb cipőt veszünk, és abban caflatunk társaink után, mert sebet mar lábunkra, és nem haladunk. Segíts, hogy megértsük, azt is, hogy a túl nagy lakás, a sok-sok fölösleges anyagi dolog megszerzése, birtoklása, őrizése, használata elveszi minden erőnket az élettől, és már nem is élünk, hanem egy hatalmas mókuskerékben szaladunk, csakhogy fent tudjuk tartani a gazdagság hamis illúzióját. Persze, hogy minden mi van, ajándék tőled Istenünk, de ne birtokolni akarjuk az értékeket, hanem csak csodáljuk azt. Egyesek házai nagyobbak, szebbek, mint egy-egy múzeum, sokan nagyobb kényelemben élnek, mint a napkirály és nekik ez még mindig nem elég. Olyan nyaralókat építenek, amelyekbe be sem teszik a lábukat.

A megfékezhetetlen birtoklásvágy, mint a pusztító drog, függővé tesz, kiéget, elszigetel mindenkitől, és a kárhozatban maga alá temet. A pártjaink, kormányaink a hatalomért, ezt a mérhetetlen éhséget, kapzsiságot akarják kiszolgálni, és minden mást félretéve gazdasági mutatókban mérik az életet. Persze az ő gazdagságuk is, a mi habzsoló fogyasztásunkból fakad.

Segíts Szentlélek Isten, hogy megértsük, hogy milyen édes szabadságot jelent a ferences egyszerűség, az evangéliumi élet. Te nem azt akarod, hogy nyomorogjunk, hanem azt, hogy éljünk, és élvezzük az életet. Nem azt akarod, hogy anyagiak utáni hajszában roskadozva délibábokat kergessünk, hamis kincseink elvesztésétől rettegve éljük, hanem azt, hogy a birtoklás vágyától mentesen szabadon, mindent megcsodálva, mindenkire rákacagva, a mindennapiért hálát adva, járjuk hosszan életünk útját, azzal a biztos hittel, hogy aki megtisztult a bűnös vágyaitól, arra a te csodaszép országod vár.

,,segíts te is, indíts el egy missziós közösséget"
A második érték, amit világgá szeretnék kiáltani, melytől életünk minden gondja megoldódhat a szolidaritás, a szeretet parancsa

Olyan édes és gyönyörűséges befogadni egy-egy kis bajban lévő gyereket. Itt is, ott is adnak pénzt, ingatlant, anyagiakat, és én gondolkodás nélkül tovább adom, mert jó jónak lenni, szeretetben élni, a szeretet útján járni. Nem fogcsikorgatva adom, amit én is kaptam, hanem örömmel, mert a szolidaritás, a jóság testvéreket szül, és a hamis mammonért olyan értékeket kapok, melyek mérhetetlenül többet érnek, boldogabbá tesznek engem

Milyen feszült, nehéz lehetett Saulnak a harag, a gyűlölet útján elindulni Damaszkuszba, hogy összefogja a keresztényeket. Jézus Krisztus megszólította, párbeszédet kezdett vele, és a boldogságot kereső Saul eljutott oda, hogy megtért. Mindenéről lemondott, és mint egyszerű sátorkészítő, keze munkájával kereste kenyerét, bejárta az akkor ismert világot, hogy szeressen, hogy jót tegyen. Lelki útja végén megírja a szeretet himnuszát. Szeretem magam elé képzelni ezt a hosszú utat megtett, öreg, szakállas embert, ahogy ott ül a pislákoló mécs mellett, és szeméből kicsorduló könnyek fátyolánál írja a világirodalom talán legszebb költeményét, a Szeretet himnuszát.

Szentlélekisten segíts, hogy hiteles hirdetője legyek a szeretetnek, a világunkat megmentő szolidaritásnak. Milyen más lenne a világ, ha nem állig felfegyverkezve ment volna 150000 amerikai katona Irakba, hanem üres kézzel, de szeretettel, jósággal, hogy segítsenek iskolákat, vízműveket, kórházakat építeni. Hozzánk is eljött néhány nyugati fiatal, jóságos, bölcs jelenlétük, szolidaritásuk gazdagabbá tett, békét teremtett a szívünkben. Nincs más út, mint a szeretet útja, a szolidaritás útja, melyre, ha rövid időre is, de közbe-közbe rátért az emberiség, és olyankor mindig tavaszba borult a világ.

Hiszem, hogy az emberiség nem ért el önön határaihoz. Fölöttünk nincsen plafon, mely szárnyalásunkat megakasztaná. Hihetetlen távlatok vannak előttünk. Istenünk első parancsát: "szaporodjatok, és sokasodjatok, és hajtsátok uralmatok alá a földet" még nem teljesítettük. Hiszem, hogy az Isten által teremtett élet nem juthat zsákutcába, mindig van megoldás, és minden új megoldás az évezredes válaszokból fakad. Uram segíts, hogy bátorítani tudjam a testvéreimet, hogy élő hittel, reménnyel, szeretettel új fejezetet nyissunk népünk, nemzetünk, az emberiség életében.

Bátran indulok, és hangosan szólok, mert tudom, hogy Te nem vásári vacakot, bóvlit akarsz eladni, nem olyan törvényeket akarsz a torkunkon legyúrni, amely összetör, megnyomorít, hanem a boldogságra vezető utat mutatod nekünk. Uram, én hiszek tebenned, és vágyok arra, hogy az anyagi világ birtoklásától szabadon a szeretet útján járjak. Arra kérlek, hogy adj társakat, hogy mi is, mint az apostolok vagy, mint követőivel Szent Ferenc elinduljunk, és hirdessük, hogy van megoldás, újjászületés mindnyájunknak.

Alázattal arra kérlek, hogy segíts, és indíts el egy missziós közösséget, mely nemcsak szóval, hanem szeretettel, jósággal bejárja falvainkat, városainkat, bekopogtat minden család ajtaján, megfogja a megfáradt emberek kezét, hogy segítsen, jót tegyen, hogy együtt gondolkozzon, imádkozzon, választ keressen, vigaszt, reményt vigyen a testben és lélekben egyaránt szenvedő testvéreinek.

Szentlélek Úristen! 2007 Pünkösd vasárnapján, alázattal kérlek, áradj ki, tölts be, segíts, vezess, növekedj bennünk, vigasztalj meg, vezess és alakíts, hogy boldogok legyünk.

Csaba testvér

 
 
2 komment , kategória:  HIT  
Tengeri teknősmentés
  2007-05-31 00:22:25, csütörtök
 
  Élő közvetítés a Greenpeace tengeri teknősmentő akciójáról

A világ hét tengeri teknősfajából hatot a kihalás veszélye fenyeget: évente 300 ezer állat pusztul el a halászok hálóiban. A Rainbow Warrior fedélzetén egy magyar Greenpeace aktivista is részt vett egy Földközi-tengeri teknős mentési akciójában.

Valami úszik a vízben. Messziről nem lehet látni, hogy mi az, de nagynak néz ki. Kapálódzik. Néha mintha kiemelkedne valami a vízből. Talán egy fej? Izgalom támad a fedélzeten, irányba kell fordítani a hajót. Lélegzetvisszafojtva várja mindenki, hogy közelebb érjünk, már csak méterek vannak hátra. A Rainbow legénységének valami túláradó érzés ül az arcán. Ahogy közelebb érünk és meglátjuk, hogy mi van a vízben, felbolydult méhkassá változik a fedélzet - írja az FigyelőNet Blogjában Mózes Szabina, a Greenpeace hajójának fedélzetéről.

A következő pillanatban már arra eszmélek a döbbenetből, hogy élesen felzúg a fedélzeti daru, és a motorcsónak pillanatokon belül a vízre kerül. Az oldalajtónál már három búvár vár bevetésre készen, víz alatti kamerákkal, csak a jelre várnak, hogy ugorhassanak. Egy óriási tengeri teknős vergődik tehetetlenül egy hatalmas gombolyaggá összecsavarodott és felelőtlenül ,,itt felejtett" hálóban. Ki tudja, mennyi ideje lehet így szerencsétlen állat, és csoda, hogy egyáltalán még van ereje kapálódzni. Valószínűleg napok óta nem ehetett semmit. Lehet, hogy az utolsó pillanatban érkeztünk, ezért most minden perc drága.
Forrás: Greenpeace


A búvároknak óvatosan kell közelebb menniük hozzá, nehogy még jobban belegabalyodjon a hálóba, és ne lehessen kihámozni belőle. Jó nagy példány, olyan 20-25 kg-os lehet. Valószínűleg el sem tudja képzelni, mi történik vele, mik ezek a furcsa lények körülötte. Erős életösztöne azt súgja, meneküljön, ezért folyamatosan próbál elevickélni a búvárruhások elől. Már mindannyian a fedélzeten állunk és szaladunk egyik oldalról a másikra, hogy nehogy szem elől tévesszük egy pillanatra is.

A búvárjaink azon tanakodnak, mi lenne a legegyszerűbb, hiszen ezek a teknősök amilyen gyönyörűek, olyan hatalmas nagyot tudnak ám harapni is. Ezért nem mindegy, hogyan sikerül hozzáférni. Rövid sikertelen próbálkozások után kiderül, hogy túlságosan belekeveredett a hálóba ahhoz, hogy a vízben meg lehessen szabadítani tőle. Be kell emelni a motorcsónak fedélzetére, hogy levághassák róla a fojtogató hálót. Ketten megfogják alulról, ketten pedig besegítik a csónakba.

Hosszú óráknak tűnik, amíg minden oldalról sikerül levágni a makacsul az uszonyok köré tekeredett műanyaghálót. Végül sikerül. Ketten emelik a csónak peremére, ahol még első uszonyaival boldogan kalimpál egyet-kettőt, talán mintha nekünk integetne, mielőtt végleg eltűnik a tenger kékségében. Ováció. Ováció. Ováció. Hatalmas üdvrivalgás a fedélzeten. Megmenekült és most valahol boldogan lakmározik azon tűnődve, hogy a fenébe úszta meg épp bőrrel.

Szerte a világon a tengeri teknősöket az ékszeriparban használt páncéljukért vadásszák, és a bőrükért, amely kikészítve a bőripar értékes nyersanyaga. A teknőskereskedelmet a Washingtoni Egyezmény szigorúan tiltja, ennek ellenére még mindig a legkeresettebb szuvenírként árulják a kitömött, lakkozott, preparált teknősöket. A könnyű prédának számító állat ízletes húsa az egyik legkeresettebb csemege a partmenti országok éttermeiben, és magas tápértéke miatt a teknőstojásra is igen nagy a kereslet, valamint a legtöbb országban nemi vágyat fokozó szerként tartják számon - írja honlapján a WWF.

Forrás: Greenpeace


Körülbelül 300 ezer teknős leli halálát a rákászat és a halászat közben használt hálókban, zsinegekben. A teknősök a fenékre eresztett hálókba belegabalyodva nem tudnak a vízfelszínre jönni, így megfulladnak. Annak ellenére, hogy a teknősök befogására használt tiltott eszközök a kereskedelmi halászatban megengedettek, mégis nagy a nemzetközi tiltakozás ezzel kapcsolatban, leginkább Ázsiát illetően.

A Rainbow Warrior (Szivárványharcos) május 16-án indult útnak Máltáról, hogy a Földközi-tenger déli medencéjében ,,felügyelje", és megzavarja a tonhalhalászokat, akiknek kapzsisága és illegális módszerei a kihalás szélére sodorták a - nálunk leginkább konzervdobozokból és mélyhűtőkből ismert - kékúszójú tonhalat.
A Rainbow Warrior akcióját Ön is nyomon követheti az FNBlogban:


Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Élő hidak
  2007-05-31 00:15:15, csütörtök
 
  Önfeláldozó ,,élő hidak"

A vándorhangyák élő hídként szolgálnak társaik számára, hogy segítsék a több ezer egyedből álló csoport gyorsabb közlekedését a táplálék és a fészek között.

A nagy-britanniai Bristol Egyetem munkatársai megfigyelték, hogy a vándorhangyák (Eciton burchellii) igen különös módon segítik egymást a vadászat során. Amennyiben hepehupás térszínen kell áthaladnia a csoportnak, egy-egy hangya saját testével képez hidat a mélyedések fölött, hogy a társai gyorsabban továbbjuthassanak.

Az ,,élő híd" szerepre nem véletlenszerűen választanak ki egy csoporttagot, hanem aszerint, hogy testméret alapján melyikük a legalkalmasabb. Ez az önfeláldozó ,,technológia" segíti az akár 200 ezer fős csoportot a fészek és a zsákmány közötti gyorsabb vándorlásban.

Az Animal Behaviour című szaklapban megjelent tanulmány szerint a kutatók most figyelték meg először a dél-amerikai esőerdőkben élő vándorhangyák e különleges viselkedését.

A további tanulmányozáshoz a kutatók fából készült ,,pallókat" tettek a vándorhangyák útjába, a deszkákra pedig különböző nagyságú lyukakat fúrtak. A vándorhangyák a mesterséges akadályokat is igyekeztek ,,áthidalni", mégpedig úgy, hogy az adott mélyedésnél összemérték magukat, és kiválasztották a feladathoz legalkalmasabb méretű társukat.

,,Egy-egy csoporton belül eltérő nagyságú egyedek vannak: két millimétertől egy centiméterig terjedők egyaránt" - mondta Scott Powell, a Bristol Egyetem munkatársa, a tanulmány egyik társszerzője a BBC News-nak.

Miután a hangyák összemérik magukat, és megtalálják az adott mélyedés méretének leginkább megfelelő ,,élő hidat", a kivételes helyzetben lévő vándorhangyának akár órákig is ott kell maradnia hídként, amíg többezer társa átjut a mélyedés felett.

,,A csoporttagok töredéke által mutatott igen egyszerű, ám mégis különleges magatartás több ezer egyed viselkedését és életkörülményeit befolyásolja" - mutatott rá a kutatás vezetője.
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Túlélő elefántcsorda
  2007-05-31 00:11:03, csütörtök
 
  Túlélő elefántcsorda a titkos szigeten

Állatvédők több száz túlélő elefántra bukkantak a dél-szudáni mocsárvidék egyik fátlan szigetén.

"Egy ködfelhőből egyszercsak agyarasok tömege bukkant elő, csakúgy mint a Jurassic-parkban" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Tom Catterson, egy Dél-Szudánban amerikai támogatással működő környezetvédelmi program vezetője.

A természetvédők a sziget helyét titokban tartják, nehogy orvvadászok próbáljanak végezni a szudáni polgárháború két évtizedét túlélő állatokkal. A mocsárvidék korántsem kedvező környezet az elefántok számára, de ebben a térségben legalább nem vadásztak rájuk az elefántcsont-kereskededők emberei.

A Nílus a sík Sudd-vidéken számtalan ágra bomlik, az ember számára jóformán lakhatatlan mocsárvidéket alakítva ki, amelyben szúnyogok felhői gomolyognak és krokodilok nyüzsögnek - az elefántok számára azonban ez is jobb volt, mint a különböző polgárháborús övezetek. A szudáni polgárháború következtében emberek és állatok tömegei hagyták el otthonukat.

2005-ben hivatalosan békeegyezmény született, amely fél-autonóm státust biztosított Dél-Szudánnak, de a térségben továbbra sem fékezték meg az orvvadászatot, igen sok ember rendelkezik fegyverrel. Bár az elefántcsont-kivitel tilos, az ország fővárosában, Khartoumban a híres Omdurman piacon nem nehéz hozzájutni.

Hivatalosan ötéves vadászati tilalom van érvényben, hogy lehetővé tegyék a megfogyatkozott állatállomány pótlását. A természetvédők ugyanakkor csak most kezdik felmérni az állatállományban keletkezett kárt. A Sudd mocsárvidék számos hal, madár, kétéltű és hüllőfajnak is otthont ad.

A környezetvédők lehetségesnek tartják, hogy a "titkos szigeten" felfedezett elefántcsorda nem az egyedüli, amely túlélte a polgárháborút. Mindazonáltal új veszély is fenyegeti az állatokat: két olajtársaság kutatási engedélyt kapott a dél-szudáni hatóságoktól Sudd térségében, ami kiszámíthatatlan következményekkel járhat a mocsárvidékre - és az ott lévő állatokra is.


 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Humor
  2007-05-31 00:07:30, csütörtök
 
  NA EZT CSINÁLJA MEG VALAKI!!!!!!

Intelligens-e a jobb lábatok?
Ami most következik, az elég vicces.
Fogadok, hogy legalább 50-szer újra fogjátok próbálni, hogy képesek
vagytok-e megcsinálni. Próbáljátok csak ki...

1. Tehát, ültök most éppen a széketeken, emeljétek fel a jobb lábatokat a
padlóról, és körözzetek vele az óramutató járásával
megegyező irányban.

2.Míg köröztök a jobb lábatokkal, rajzoljatok a levegőbe a jobb kezetekkel
egy 6-os számjegyet.

..... a lábatok irányt változtat!

... és nem tudtok ellene semmit tenni. :-)))))

Két szomszéd beszélget:
- Mi trágyázzuk az epret.
- Mi inkább porcukorral esszük.

Két rab beszélget:
- Miért ültettek le? - kérdezi az egyik.
- Mert vért vettem.
- Hol?
- A kocsmában bicskával.

Három kínai, Bu, Chu es Fu Amerikába emigrálnak. Politikailag korrektek lévén elhatározzak, hogy nem szítanak puszta kinézetükön kívül etnikai ellentéteket és amerikanizálják neveiket.
Bu Buck-ra változtatta a nevét.
Chu Chuck-ra változtatta a nevét.
Fu úgy döntött, hogy inkább hazautazik.


 
 
2 komment , kategória:  HUMOR  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 242 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3291 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2240
  • e Hét: 8310
  • e Hónap: 55381
  • e Év: 2083589
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.