Belépés
butababa.blog.xfree.hu
Ha nem lehetséges az amit akarsz, akkor akard azt ami lehetséges. /G.B.Shaw/ Fülöp Katalin
1968.11.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Csendkő-homály
  2007-09-29 12:00:38, szombat
 
  Ayhan Ey Gökhán - Nyugalom

Pillangószárnyon
szétmorzsolt csendkő-homály:
fájdalomszünet


Nagyon szeretem ezt a kis versikét és bár ez a kép nem pont ehhez passzol, legalábbis első ránézésre...mert valahol persze meg igen. Amit kivált a vers érzést, az benne van a képben is, a macska testtartásában vagy szemében vagy nem is tudom megfogni hol, de ott van. Lehet, hogy pont a buborékban ?
Talán a nyugalom vagy a pillanatszerűség vagy a törékenysége a dolgoknak...érezni könnyebb. :) 
 
0 komment , kategória:  Személyes  
Tűzvarázsló
  2007-09-28 16:54:37, péntek
 
  Fantasztikusan jó ez a kép és rögtön beugrott róla egy dal is...

....De egyszer csak eljött és tűzbe borult a világ

Tűzvarázsló, kék szemeddel
Égess el, égess el
Vagy engedj el
Tűzvarázsló, kék szemeddel
Égess el, égess el
Vagy engedj el ......

....s valahol
Távol láttam újra lobban egy láng
Ezután mindig vágytam már a tüze után
Újra eljön tán
Újra megéget, s a föld és az ég velem ég ....

( V-Moto'Rock )


 
 
0 komment , kategória:  Képekről  
Galaxis Útikalauz stopposoknak
  2007-09-25 11:26:25, kedd
 
  ,,Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap. Durván kilencmillió mérföldre tőle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredő civilizációja olyan döbbenetesen primitív, hogy a kvarcórát még mindig pompás dolognak tartja.
Ez a bolygó a következő problémával küzd, vagy inkább küzdött: az ott élők többsége ideje nagy részében boldogtalan volt. Számos megoldást javasoltak a probléma gyógyítására, ezek azonban többnyire zöld és piros hasú papírok mozgásához kapcsolódtak, ami meglepő, hiszen végül is nem a színes papírok voltak boldogtalanok.
Így hát fennmaradt a probléma: jókora tömegek voltak elkeseredve, és sokan közülük nyomorúságosan érezték magukat, még azok is, akiknek volt kvarcórájuk. Többen mindinkább úgy vélték, hogy kár volt lejönni a fáról. Mások egyenesen azt állították, hogy felmenni is kár volt, jobb lett volna, ha ki se bújnak az óceánból.
Ám egy csütörtöki napon, csaknem kétezer évvel azután, hogy valakit felszögeztek a fára, mert azt mondta, milyen remek is lenne, ha az emberek a változatosság kedvéért kedvesek volnának egymáshoz, egy rickmansdorfi kávéházban magányosan üldögélő lány rájött, hol volt kezdettől fogva a hiba, és hogyan lehetne a világot kellemessé és széppé tenni. A megoldás ezúttal helyes volt, bevált volna, és még csak fel sem szögeztek volna senkit sehová.
Bármily szomorú is, a leány nem jutott el a telefonig, hogy beszámolhasson valakinek a felfedezésről, mert egy szörnyen ostoba katasztrófa meggátolta benne; a megoldás így mindörökre elveszett.
Ez a történet nem a leányról szól.
Ez a történet a szörnyen ostoba katasztrófáról és egynémely következményéről szól."

(Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak - részlet)


Így kezdődik a regény és rögtön ezután egy házzal akadnak zűrök, vagyis inkább a tulajdonosa érthetetlen ragaszkodásával a tulajdonához. Aztán a ház jelentősége szinte összezsugorodik a további történések fényében.
Nem mindennapi utazásra hív ez a könyv...útravalónak meg elég néhány törölköző...még jól jöhet. :) És akármi is történik útközben, egy dologra kell emlékeztetni magunkat : NE ESS PÁNIKBA !!!!! :))

De ha már az egyik kedvenc regényemre tereltem a szót, nem állhatom meg, hogy ne huzakodjak elő szegény Plutóval is, akinek a vérszomjas földi csillagászok nem kegyelmeztek a "legkisebb", "legszerethetőbb", "legtávolabbi" szegény kisegeret megfosztották bolygó-lététől. Kérdés mennyire maradtak éhesek, avagy lesz-e következő fogás? 
 
4 komment , kategória:  Kedvencek  
Semmi sem segít?
  2007-09-24 17:03:48, hétfő
 
 


/ Ez egy ázott katica különben meg, de simán elmenne szamócának(szedernek esetleg) is, ha nem menne...de fog, csak még vizes. :) /

Radnóti Miklós: Eső esik, fölszárad

Eső esik. Fölszárad. Nap süt. Ló nyerít.
Nézd a világ apró rebbenéseit.

Egy műhely mélyén lámpa ég, macska nyávog,
vihogva varrnak felhőskörmű lányok.

Uborkát esznek. Harsan. S csattog az olló.
Felejtik, hogy hétfő s kedd oly hasonló.

A sarkon túl egy illatszerárus árul,
a hitvesét is ismerem szagárul.

Elődje vén volt már. Meghalt. S mint bárki mást,
csak elfeledték. Akár a gyökvonást.

Feledni tudnak jól. A tegnapi halott
szíveikben mára szépen megfagyott.

Egy újságlap repül: most csákót hord a szél.
Költőt is feledtek. Ismerem. Még él.

Még kávéházba jár. Látom hébe-korba,
sötét ruhája, válla csupa korpa.

Mit írjak még e versben? Ejtsem el talán,
mint vén levelét a vetkező platán?

Hisz úgyis elfelejtik. Semmi sem segít.
Nézd a világ apró rebbenéseit.


 
 
2 komment , kategória:  Versek,zeneszövegek  
Pillanatkép
  2007-09-23 18:41:48, vasárnap
 
  Napsütés, kevés felhő, lenge szellő, kissé meredek út és az út egyik oldalán gesztenyefák.
Az út tele van lehullott és a kocsik által laposra egyengetett gesztenyékkel. Vannak azonban újabb potyogósak is, tehát az utánpótlás biztosított....egy darabig legalábbis, vagyis a készlet erejéig.
Ez lehetne akár a keret is, vagyis a körítés, mert az úton egy fiatalember áll, akin számtalanszínű kockás nadrág van, egyszínű zakó és a fején egy keménykalap-szerű valami.
Kezében egy sétabot és ezzel az alkalmatossággal éppen egy gesztenyét próbál a csatornanyílásba gurítani. Vagyis golfozik vagy mit is tesz (?)...nem tudnám pontosan megmondani de én nem győzök csodálkozni, és azon törni a fejem, vajon ezt álmodom-e vagy álmodom?
De nem, mert megfordul - szerintem érzi, hogy bámulja valaki - és kedélyesen mosolyogva elsétál.
Ott marad az utca üresen, és úgy örülök, hogy pont akkor jártam arra, mikor golfozni támadt kedve, ill. pont akkor golfozott a bohócruhájában, mikor arra jártam.
Ez olyan vigyorgós pillanatkép és jól jön még hideg napokra. 
 
3 komment , kategória:  Személyes  
Sivatagi fesztivál
  2007-09-20 12:13:00, csütörtök
 
 


"Pakolj be napi 6 liter ivóvizet, egyheti élelmet, füldugót, nagy karimájú kalapot, naptejet és napszemüveget, meleg ruhát, hálózsákot, erős, szélálló sátrat s megfelelő árnyékot adó napellenzőt, hiszen míg nappal akár 60 fokos hőség is lehet, addig éjjel 10 fok alá süllyed a hőmérséklet a sivatagban" - áll a résztvevők túlélőkönyvében. Ez az Égő Ember fesztivál avagy Burning Man fesztivál a nevadai sivatagban.
A fentiekre számítson, aki a világ legvadabb fesztiváljára, vagyis az Egyesült Államok nyugati felében fekvő nevadai Black Rock sivatagban évente megtartott Burning Man (Égő Ember) elnevezésű összművészeti találkozóra készül. ,,A kopár, űrbéli tájon berendezett város, amely talán leginkább egy vidámpark, egy tengerparti buli és egy tudományos-ismeretterjesztő tévéműsor elegye, felnőtteknek készült játszótérre emlékeztet" - írja Iain Gately Bolygóbuli című könyvében.
A rendezvény helyszínénél is szokatlanabb, hogy jégen és kávén kívül semmit sem lehet venni, minden közösségi elven működik - vagyis a bulizni vágyók csak azt fogyaszthatják, amit magukkal hoznak. Az alapító Larry Harvey és barátai szigorúan kikötötték: itt nincsenek látogatók, csak résztvevők. Egyetlen elvet tart még szem előtt ez a valóságból kiszakadt ,,kibertársadalom": a Black Rock 1200 méterrel a tenger felett fekvő homokpusztáit ugyanolyan érintetlenül kell hátrahagyni a transz végén, ahogyan azt pár héttel előbb elfoglalták.
A Burning Manen mindenki olyan önkifejezési módot választ, amilyet kitalál, a meztelenség ugyanolyan elfogadott, mint a legextrémebb maskarák, szkafanderek, a dinoszaurusszá alakított bicikli, a medenceautó, a marsjáró. A rituálé csúcsa az utolsó éjszaka, amikor a fehér ember összes bűnét szimbolizáló, hatalmas színes neonokkal kivilágított faembert elégetik, ezzel üzenve a ,,konzumidiotizmusba veszett emberiségnek".
Hát nekem tetszik roppant mód...elmenni persze se módom, se időm, se stb.....de ha valaki esetleg kedvet kapna...hát kalandra fel!!!!! ( De csak jövőre, mert attól tartok az idei már véget ért :( )


 
 
0 komment , kategória:  Mindenféle, ami érdekes  
Sztaki
  2007-09-15 11:27:16, szombat
 
  Gizmo szóra ezt adja ki a SZTAKI szótár. Ez nem vicc !!! Illetve tulajdonképpen az!!

Angol->Magyar
Keresés add Új szó


Nincs ilyen kifejezés.
Keresés a kibővített szótárban :

3 különböző kifejezést találtam:
gizmo bigyó

-Szerintem nem jó, hogy bárki bármilyen marhaságot beírhat ellenőrizetlenül. (Beírhat, de aztán a körmükre nézünk, esetleg rá is ejtünk egy T72-es tankot, pedig az nehéz. A szerk.)

-Szerintem jópofa, hogy mindenféléket be lehet írni. :) <i>(Be lehet, de ha nem tetszik kivesszük, és a tettest döglött macskával fültövön csapjuk. /szerk./ :-))</i>[origo]Webmaster Médiaajánlat SZTAKI Szótár

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Zrt. &#169; Minden jog fenntartva

SZTAKI Szótár Copyright &#169; 1995-2007 MTA SZTAKI - dsd.sztaki.hu - köszönet


 
 
0 komment , kategória:  Humor :)  
Fejtörő felnőtteknek
  2007-09-14 11:26:40, péntek
 
  KOSZTOLÁNYI DEZSŐ

FEJTÖRŐ FELNŐTTEKNEK

Tudod-e, ez mi?
Jó torna eszednek:
asztalt terítenek,
asztalt leszednek.


Haladnak az utcán,
feküsznek az ágyon,
mint pille cikázik
fejükben az álom.


Karjuk követ, ércet
izzadva vonszol,
sürgöny fut az éjben,
vad telefon szól.


És csönget az ajtón
az orvos, a lázas
szerelmes, a postás,
a koldus, a gázas.


Fejjel nekimennek
a hetyke tavasznak,
harcolnak azértis,
ordítva szavaznak.


Bölcsőt tologatnak,
megcsendül egy ének,
már vége a dalnak,
bámulnak a vének.


Csókok ligetében
örvény köde nyildos,
és ölnek, ölelnek,
te drága, te gyilkos.


Nem látni a végét
a hosszú menetnek.
Kacagnak-e ottan,
vagy talán temetnek?


Egy kis vidámság,
sok-sok sóhajtás.
Sejted-e már mi,
pedzed-e, pajtás?


Nincs nála nagyobb jó,
mert ez a kincs.
Úgy hívják: élet.
Értelme nincs.

Néha határozottan érzem, hogy mégis van - értelme - mert ugye nincs nála nagyobb jó.
Még ha néha nem is annyira jó, még akkor is jó - bár ennek sincs sok értelme.

 
 
0 komment , kategória:  Versek,zeneszövegek  
Mohamancs
  2007-09-11 08:36:31, kedd
 
  Hát ez a vers!!! Annyira tetszik, hogy csoda...jó lenne rálelni egy hasonlóra, ami a mohamancsú fiúkról szól. De addig is ez viszi a pálmát.

Zemlényi Attila

Napfürdő


A lányom háborítatlan erdő.
Szeleburdi gondolataim kovácsa.
Sűrű nyugalmával, zöld kedélyével,
mohamancsaival övez.
Szilajon szalad a vérem.
Kétéves, még nyakába szedi
két édes lábát.
Keményfából farag.
Árnyékként követem a verőfényben.
Zsarolom, hízelgek, megkövetem.
Bolyhos barlangból, cilinderből
bújt elő, fészkelődik, mindjárt repül.
Földobom - nevet -, elkapom.
Emlékszik a repülés boldogságára.
Breviáriumom, olajágam,
meg üveggyöngyöm, kiskondásom.
Színe elé viszem disznóságaimat,
kisded játékaim.
Elbágyad a napraforgásban,
megszárítom sötétszőke haját.
Lábujjhegyen járok, lassan alszik,
álmoskönyv.
Eltemet majd, hiszem, eltemet.

Mondom ember, ha pedig nincsen lányod,
úgy készíts egyet, örökölj, esetleg vegyél.
 
 
3 komment , kategória:  Versek,zeneszövegek  
Na bumm !!???
  2007-09-10 11:19:26, hétfő
 
  "Ha valaki azt mondja neked, hogy mennyire különleges vagy, pontosan csak ennyit mondhatsz: "Ez a személy, figyelembe véve sajátságos ízlését és szükségleteit, vágyait és kivetítéseit, különleges kívánsággal viseltetik irányomban, de ez semmit sem mond az én személyemről.
Valaki más egészen közönségesnek fog tartani, de az sem mond rólam semmit sem." Tehát abban a pillanatban, amikor elfogadod a bókot, és átengeded magad az örömnek, akkor hatalmat adsz ennek az illetőnek önmagad felett. Azon fogsz fáradozni, hogy ő továbbra is különlegesnek tartson. Állandóan attól fogsz rettegni, hogy talál valaki mást, aki még különlegesebb lesz számára, s te kirepülsz a kegyeiből."


(Anthony de Mello)


Vannak idézetek, melyekhez meg kell "érni", hogy átérezhessük azt, hogy mennyire igaz.
Vannak, melyek átérzéséhez mások segítenek hozzá, és ez nem mindig kellemes.
Maximálisan hiszem, hogy az amit más mond rólam-nekem az csak Ő maga, az Ő véleménye, meglátása, a saját érzései velem szemben. Ezért ez semmit sem változtathat azon, hogy valójában milyen is vagyok. Pláne, hogy ha elfogultan és egyoldalúan látja a dolgokat és még fáradtságot sem vesz arra, hogy utánanézzen, netalántán meghallgasson. Még ha van számomra is elfogadható valósága az általa előadottaknak, akkor sem tud kibújni a bőréből és csak a maga szemszögéből való meglátása ez egy dolognak.
De itt van mindjárt, hogy nem adok neki hatalmat magam felett, mert nem hiszek abban, hogy az lennék én, akinek Ő lát.
És mégis bánt, még így is...hogy tudom. Könnyű lenne elintézni annyival, hogy NA BUMM!! és akkor mi van?
Aztán lehet, hogy eljutok eddig is, mert nem akarok a nyakamba többet, elég vagyok én magamnak is...néha még sok is...szóval...mindig csak előre...sohase hátra!

 
 
9 komment , kategória:  Személyes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 95
  • e Hónap: 974
  • e Év: 974
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.