Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Meghívás
  2008-01-31 21:50:49, csütörtök
 
  " Ma este ifi istentiszteletre megyünk. Révész Árpád beszél majd. Róla mesélték, hogy egyszer lelki segély szolgálatos volt, és felhívta őt egy srác. "megölöm magam"- mondta a telefon másik oldalán. "tedd meg" - mondta Árpád- "a lelkedet úgysem tudod megölni, az halhatatlan, elpusztíthatatlan." két órás beszélgetés végére a fiú megtért Jézushoz. Ezek után kíváncsi vagyok ennek a lélekmentőnek a prédikációjára, akin keresztül ennyire munkálkodik az Isten, akit ennyire használ."

Jakab 5:20 "aki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és
sok bűnt elfedez."

Révész Árpád lelkipásztor hirdeti az Igét Szegeden a Baptista Imaházban
Hétvezér u.5/b

Február 1.-én, pénteken du. 18 órától
február 2.-án szombaton du. 17 órától
február 3.-án vasárnap du. 17 órától

Mindenkit szeretettel várunk!

 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
90 perc szívdobbanás nélkül
  2008-01-31 19:36:30, csütörtök
 
  Don Piper
Igaz történet:

Egy hideg januári reggelen a lelkész éppen egy acélhíd felé tartott.
Erős szél és záporeső csapdosta a szélvédőt. A háromgyermekes édesapa gondolatai a következő vasárnapi prédikációja körül jártak, melynek a témája:" Hiszek a hatalmas Istenben.
Nem is sejtette, hogy a következő másodpercek döntően más dimenziót adnak majd ennek a prédikációnak. Egy teherautó hirtelen kifarolt a hídon, nekicsapódott a lelkész kis piros autójának, odanyomta a híd korlátjához, azután átgördült a tetején. 11óra 45perc volt.
Az egyik helyszínre érkezett mentős próbálta kitapintani a lelkész pulzusát. De semmi életjel.
"valószínűleg azonnal meghalt" - szólt oda a társának. Még néhány tapasztalt mentős kolléga is ellenőrizte az összeroncsolódott kocsiban fekvő lelkész pulzusát, de ők is ugyanazt állapították meg. Ponyvát húztak a kocsi fölké és arra a speciális vágóra vártak, amivel az áldozatot kiszabadíthatják a roncsok közül. Teljes 90 percig feküdt ott, amíg egy másik lelkész odament, és imádkozni kezdett érte...

SZEMPILLANTÁS ALATT A MENNYBEN
"Ahogy megtörtént az ütközés, nem egy sötét alagútba kerültem, amiről már sokan beszéltek -
számol be később Don Piper nem mindennapi útjáról. - Ahogy az utolsó képeket - a hidat és a sűrű esőt- láttam, hirtelen minden képzeletet felülmúló, ragyogó fény vett körül. Csak ennyi volt. Következő éber pillanatomban már a mennyben álltam. Öröm áradt szét bennem, ahogy körbenéztem."
Az örökkévalóságba nyert bepillantás örökre beleégett a lelkész emlékezetébe. Arra emlékszik, barátok és rokonok csoportja fogadta. "Néhányan átöleltek, vagy megpuszilták az arcomat, kezet fogtak velem. Még soha nem éreztem, hogy mások ennyire szeretnek engem. Teljesen mindegy volt, hogy ki, hogyan került ide. Csak a megérkezés öröme számított, és ez az öröm fölöslegessé tett minden egyéb kérdést. Az időnek sem volt már semmi jelentősége. Meleg, ragyogó fény vett körül. Ahogy széjjelnéztem, alig tudtam befogadni a gyönyörű élő színeket. Minden árnyalat, minden tónus szebb és elevenebb volt, mint amit valaha láttam.
Minden rossz emlék is elhalványult, már nem foglalkoztatott, hogy mit hagytam magam mögött. Nem szomorított el, hogy a családomtól és az anyagi javaimtól meg kellett válnom.
Egyszerűen mintha Isten minden negatívumot, minden gondot kitörölt volna a tudatomból.
A körülöttem lévő emberek olyan tökéletesnek látszottak, nevetésük átragadt rám is.
Éreztem, hogy szeretnek, hogy jobban szeretnek, mint amit valaha is átéltem(...) Amikor rám néztek, tudtam, mit ért a Biblia tökéletes szeretet alatt.
Otthon éreztem magam, ott voltam, ahová mindig is tartoztam. Ez volt az a hely, ahol élni akartam, sokkal jobban, mint bárhol máshol a földön. Megállt az idő, én egyszerűen csak ott voltam a mennyben. Megszűnt számomra minden szorongás, minden félelem. Semmi nem hiányzott, tökéletesnek éreztem az egészet. Mennyei zenét hallottam, és éreztem Isten jelenlétét. De nem láttam Jézust színről- színre. Nem láttam fényalakot(...), csak néztem a kapun befelé, és arra vágytam, hogy lássam, mi várna ott rám."
Vajon miért nem látta Istent? "Csak úgy tudom megmagyarázni, hogy ha valóban megláttam volna Istent, akkor soha nem akartam volna visszajönni - mondja Don Piper. - Arra gondolok, ha egyszer meglátjuk Istent, akkor soha többé nem akarunk visszatérni a Földre, mert hozzá képest minden üres és értelmetlen.

ÚJRA A FÖLDÖN

Mialatt a balesetet szenvedett lelkész a menny kapuja előtt állt, rendőrök és tűzoltók próbálták letakarítani a hídról a balesetben szétszóródott roncsdarabokat. Rövid idő alatt hatalmas dugó keletkezett.
13 óra 15 perckor egy másik mentőscsapat még egyszer megvizsgálta Don Piper pulzusát. Semmi. A holttestet látva nem is számítottak másra. Mindent elborított a vér és az üvegszilánkok. A halott szemén, fülén és száján is erős vérzés nyomai látszottak. Lábai beszorultak az armatúrába, a kormány a mellkasát odapréselte az ülés támlájához. -" Elvérzett"- jegyezte meg az egyik mentős.
A hosszú dugóban várakozók között ott állt egy másik lelkész - Rick Onerecker és felesége is. Egyszer csak úgy gondolták, előre mennek a baleset helyszínére. -"Lelkész vagyok, segíthetek, esetleg imádkozhatok valakiért?" A rendőr megrázta a fejét. A piros autós férfi halott.
"Ekkor Isten szólt hozzám." -mesélte később Onerecker lelkész. - Imádkozz a piros autóban lévő férfiért!" Ez a gondolat sokkolta a konzervatív keresztény embert. Halottakért imádkozni, ez teljesen ellentétes a teológiai felfogásával. Mégis erősen érezte,hogy imádkoznia kell azért az emberért. "-Szeretnék imádkozni a piros autóban ülő férfiért" - mondta végül a rendőrnek. -"Már mondtam, az a férfi halott!" - válaszolt a rendőr.
"-Tudom, hogy furcsán hangzik, de mégis szeretnék imádkozni érte."
A rendőr hosszan nézett rá, végül ezt mondta: -"Ha ezt akarja, hát tegye, de figyelmeztetem, iszonyú látvány."
Odament a lelkész, biztonság kedvéért megtapintotta a nyaki ütőeret, de semmit nem érzett. Majd rátette a kezét Don jobb válára és imádkozni kezdett. Nem ismerte ezt a férfit, csak azt tudta, Isten azt akarja, hogy imádkozzon érte. Teljes szívvel imádkozott, még a könnyei is eleredtek.Az volt az érzése, hogy elsősorban a belső sérülésekért kell imádkoznia és gyógyulász kérnie, aztán azt is, hogy a férfi megszabaduljon az agykárosodástól, belső vérzésektől és szervi károsodásoktól.

A HALOTT ÉNEKELNI KEZD

Kívülről szemlélve a helyzet elképesztően hatott. Rick is furcsán érezte magát. Tudta, hogy a férfi halott, mégis imádkozik érte, nem is akárhogy, talán életében most a legbuzgóbban.
Már egy ideje imádkozott és énekelt, aztán egy újabb énekbe kezdett: "Ó, mily hű barátunk Jézus..." És ekkor hihetetlen dolog történt. A halott ember hallkan bekapcsolódott az éneklésbe. Ricknek elakadt a lélegzete. Azonnal a legközelebb lévő mentőshöz rohant:-"A férfi él, nem halt meg, él!" De ki hiszi ezt el neki? Mindenki úgy nézett rá, mintha meghibbant volna. "Tényleg? - kérdezte az egyik mentős.- Nézze, mi tapasztalt mentősök vagyunk, pontosan tutdjuk mikor halott valaki. És az az ember annyira halott, hogy halottabb már nem is lehetne.
Rick az egyik mentőautó sofőrjéhez rohant. "-Kérem, nézze meg azt a férfit! Él!"- a sofőr úgy nézett rá, mintha nem lenne normális. "Figyeljen, mi nem az első alkalommal csináljuk ezt végig. Ez az ember..."
"Maga figyeljen ide! - szakította félbe őt Rick. -Lefekszem ide az autója elé. Ha nem megy oda a piros autóhoz, akkor át kell gázolnia rajtam! De kérem, jöjjön oda velem! Csak még egyszer tapintsa meg a férfi pulzusát!"
A mentős végül engedett, odamentek Donhoz, megtapintotta a pulzusát - és lüktetett! Hirtelen mindenki akcióba lendült. Végre megérkezett a speciális vágó, hogy a férfit ki tudják szabadítani a roncsból.
Don alig érzett valamit. "A testem sokkos állapotban volt. Nem éreztem fájdalmat, akkor még nem. A fájdalom később jelentkezett. Nem tudtam mozdítani a fejemet. Az emberek nagyon hallkan beszéltek körülöttem. Arra gondoltam, valami iszonyú dolog történhetett és azt hiszem, velem."
Don nem tudja megmagyarázni, miért nem maradhatott a mennyben, de a bizonyossaág, hogy egy napon újra odamehet, békével tölti el.
Az orvosok nem nagyon reménykedtek felépülésében, de mégis életben maradt. Sokszor meg kellett operálni és számtalan kezelést kellett kibírnia. A mai napig testi fájdalmak között él, mégis sok embernek nyújt bátorítást történetével: betegeknek, haldoklóknak és gyászolóknak. Az üzenete így hangzik: a keresztény embereknek nem kell félniük a haláltól - a menny egy csodálatos hely.

Don Piper lelkész csak most írta le részletesen az 1989-ben Texasban átélt balesetnek és következményeinek a történetét. Rick Onerecker lelkész azóta végleg a mennybe költözött.
Forrás:Lydia keresztény magazin 30.sz.


 
 
3 komment , kategória:  hitünk  
imátlan ima
  2008-01-31 07:15:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bölcsességek
  2008-01-30 21:01:53, szerda
 
  "A gondjaink azok a holnapi felhők, amelyek képesek eltakarni előlünk a mai napsütést"
Charles Swindoll

""Tegnap este véget ért a tegnap, azt még nem tudjuk, mi jön holnap. Az időből egyedül a ma a miénk."
J. Maxwell

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így szeresd gyermekedet
  2008-01-26 21:21:01, szombat
 
  Gyökössy Endre:

Így szeresd gyermekedet!
Tedd a Bibliádba ezt a levelet, szülőtestvérem, s ha gyermekedért imádkozol, ne felejtkezz el azért könyörögni,
hogy hited soha meg ne rendüljön a gyermek Atyjában, akié gyermeked, a teremtés és a megváltás jogán, akinek célja van vele - s veled. S hogy megértsd azt a célt, amit Ő tűz ki gyermeked elé - és nem te.
Hogy hosszútűrő türelmed soha el ne fogyjon gyermekeddel szemben. Hiszen Ó is eltúr téged. Hogy tudj újrakezdeni, el nem fogyó szeretettel szeretve!
Hogy tudj várni! Várni és újra várni: a megfelelő pillanatra a nevelésben. Olyan türelemmel, ahogy az Atya várakozott a tékozló fiúra.
Hogy mindig megtaláld az Ő segítségével a megfelelő szót és cselekvést minden alkalommal, s éppen akkor, amikor kell! Hogy ne mondj, cselekedj se többet, se kevesebbet, mint kell. Nem később és nem előbb, mint amikor kell.
Hogy soha ne ingadozz az Igében, ha szól gyermeked felől!
Hogy mindig megtaláld a megfelelő büntetést s elkerülhessed azt, ami nemcsak többet árt, mint használ, de amit Ő sem cselekednék!
Hogy tudj megbocsátani kevés szóval, vagy szó nélkül - bocsánatért esdve és bocsánatot nyerve.
Hogy adjon isten elég időt gyermekedhez, s te ezt az időt ne használd másra. Hogy megismerd őt legalább úgy, mint földedet, állataidat, szerszámodat.
Hogy a gyermek hibáit elsősorban magadban keresd, mert majd' mindig bűntársak vagyunk, hiszen tőlünk örököl, lát, hall, és les el mindent.
Hogy nevelés közben - te is nevelődjél. Ha kell, gyermeked által. Mert mindig az a nevelő gyermek és szülő közül, aki közelebb van Krisztushoz. S nemegyszer a gyermek áll, ér közelebb Őhozzá.
Hogy megismervén a gyermeket, örömmondó, evangéliumhirdető szülője legyél. Mert az evangélium örömhír Csak így emelheted át testi-lelki nehézségein. Csak így gondol majd rád szeretettel, akkor is, ha már nem leszel e testben.
Hogy a hosszútűrő türelem és szeretet mellé adjon megértő tapintatot, hogy megérezzed: fájdalomszerzésre nem szabad fájdalomszerzéssel, dacra dühvel, neveletlenségre gorombasággal, szívtelenségre hidegséggel válaszolnod. Mert a hasonló csak fokozza a hasonlót, míg a szeretet felold. Az öröm: gyógyít. A jóság: fölemel. Mert Jézus is így cselekednék!
Hogy mindig le tudd győzni magad, amikor úr akarsz lenni az Úr helyett. Hogy bálvány ne légy otthonodban. Hogy soha el ne felejtsd: Néki növekednie kell, neked pedig alábbszállanod.
Hogy vegye el a kaszárnyahangot és beszédet, hogy megtanulhass Jézustól röviden, világosan, melegen, szívvel beszélni gyermekeiddel.
Hogy gyakran legyen erőd az 1. Korintusi levél 13. fejezetében leírt szeretet himnuszának mérlegére tenni szülői szeretetedet, mert ez az Ige. Jézus azonnal megmondja az így kérdezőnek: hol a baj. De azt is - újra és újra -, hogy a mi nevelésünk elsősorban: szolgálat. Mégpedig mentőszolgálat. Odamentés az Orvoshoz, Jézushoz, aki meg is tudja menteni gyermekünket. Erre és az örök életre, velünk együtt.
Forrás: Keresztyén Nevelés 1996/1
 
 
4 komment , kategória:  hitünk  
Az aranyszabály
  2008-01-26 20:11:03, szombat
 
  " Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták. "
Máté 7:12 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
A szeretet himnusza
  2008-01-25 23:09:48, péntek
 
 
A SZERETET HIMNUSZA

Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő czimbalom.

És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is; és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgy, hogy hegyeket mozdíthatok el szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.

És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni: legyen ismeret el fog töröltetni.

1Kor. 13:1-8
"Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.
1Kor. 13:13
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
A hegyi beszéd
  2008-01-24 09:39:59, csütörtök
 
  "Amikor meglátta Jézus a sokaságot, felment a hegyre, és miután leült, odamentek hozzá tanítványai. Ő pedig megszólalt, és így tanította őket:
Kik a boldogok?
Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak.
Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.
Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.
Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.
Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.
Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek." Máté 5:1-12.

"Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje. "1Kor 1:18
"Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket. "1Kor.1:21
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
Mindenkinek
  2008-01-23 23:41:49, szerda
 
  Pecznyík PálMINDENKINEK SZÓL A HÍVÁS!

Drága lélek, ne halogasd
megtérésed idejét;
Jézus drága vérét adta
életedért, üdvödért!
Földi léted minden éve,
napja, perce, kegyelem;
nem tudhatod ifjú: hajad,
megőszül-e fejeden.
Mert a halál nem válogat,
váratlanul érkezik;
leterít az ifjút, aggot,
csak élőkre éhezik.
Életedet ajándékba
kaptad, soha ne feledd;
Isten adta: mert a földön,
szent célja van teveled.
Lelked, az ő lehelete,
hallhatatlan, végtelen;
ám tőled függ: hol fogsz élni,
fényben, vagy sötétbe lenn.
Még ma, alapozd meg jövőd,
s ne holnap, holnap után;
az lesz boldog, ki a mennyben,
fény-díszt hord majd homlokán.
Aki viszont nem törődik
a lelkével, s testnek él;
elnyeli azt, a tűz-tenger,
amely felé mendegél.
Mindenkinek szól a hívás:
halljátok meg emberek!
Aki Jézushoz menekül,
lelkét csak az, menti meg!
 
 
3 komment , kategória:  Versek  
Hála
  2008-01-23 23:37:49, szerda
 
  HÁLA

Miként Noét átmentette a bárka
az ítélet, a mélységek felett
és életet nyert zord halál helyett,
átlépve így egy boldog új világba;

úgy mentett át a szent kegyelmi bárka,
Jézus keresztje mélységek felett,
és Éltet nyertem zord halál helyett,
átlépve így egy boldog új világba;

Ezért, mint Noé oltárán a hála,
úgy égjen szívem áldozó oltára
mindig, és minden más előtt imádva

az Életért, az Élet Istenét,
s a mérhetetlen lelki kincsekért
ó, hála Néki, mindörökké hála!


Balog Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 1101 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 271
  • e Hét: 439
  • e Hónap: 10156
  • e Év: 46430
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.