Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Andrisnak
  2008-11-30 10:28:05, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Boldog Névnapot!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Bölcs Hernyó
  2008-11-29 00:32:56, szombat
 
  Egy mese arról, hogy mi történik, amikor feladjuk az ellenállásunkat a változásokkal szemben, és csak lazán megengedjük, hogy megtörténjen:

A Bölcs Hernyó

Csupán egy tudatlan hernyó volnék? Nem! Csak egy életunt kövérség, akinek elege volt a fa leveleinek felzabálásából. Úgysem jó semmire az. Meddig nőjek még? Minek? Kinek? Elegem van...
Persze zabálhatnék még az élvezet kedvéért, de mire jó az? Úgyis csak nőnék tovább, hogy aztán még éhesebb lehessek. Ez volnék csupán, egy zabálógép? Na neeeem... Ebből elegem van! Ezt nem vállalom tovább! Végzek magammal, így döntöttem.

Mivel szőrös vagyok, így a hangyáknak nem kellek. Élet ez így? Még meghalni sem tudok. A tegnap levetettem magam egy szélső levélről... és? Még csak meg sem ütöttem magam. De nem adtam fel! Még tegnap visszaindultam erre a fára! Csak azért, hogy a rigók, a fekete kaszások jobban lássanak a lemenő nap fényében. De a halálmadaraknak sem kellettem. Pedig azt hittem, hogy a sárga-fekete csíkos ruhám miatt tuti észrevesz majd valamelyik! Észre is vettek, de az utolsó pillanatban mégis mindegyik meggondolta magát. Nem értem miért... Pedig igazán ízletes lehetek ilyen szép nagy kövéren. Valami hibádzik...

Sebaj, akkor gondolkodjunk. Abban úgyis jó vagyok! Értek én mindent!!!
Az azért elszomorít, hogy nem kellek senkinek sem, és még meghalni sem tudok...

És akkor jött az ötlet, egyet tudok csupán a zabáláson kívül: szőni! Ígyhát gubót szövök. Legyen ez a koporsóm! Itt békésen megfulladhatok és nem zavar, nem tántorít el senki sem. Nem is fognak rámtalálni, épp ezért a hullámat sem fogják meggyalázni. Igen, ez így jó lesz. Ennek örülök. Mégsem egy buta és szőrös, nagy kövér hernyó volnék! Úgy látszik, az én életem értelme az volt, hogy tudatosan haljak meg. Legyen hát!

Azzal begubódzott. Jó erősen rögzítette koporsóját egy szélvédett faágon. Csak lógott és várt. Várt és várt. Mégsem fulladt meg. Ezt is elrontotta valahol, és nem értette. Cserbenhagyta még az oly bölcs gondolatai is, amire eddig mindig számíthatott. Pedig azt hitte, mindent tud az életről.

Nagyon elkeseredett.

Feladta.

És akkor elkezdődött valami.

Mégsem úgy történt, ahogy eltervezte.

Két héten keresztül, egy teljesen megmagyarázhatatlan változáson ment keresztül, amibe semmi beleszólása sem volt. Nem számítottak gondolatai sem. Csak befelé figyelt. Mást úgysem tehetett. Szinte külső szemlélőként nézte végig saját testének teljes átalakulását. Nélküle történtek a dolgok. Aztán ez is megállt. És csak akkor eszmélt, hogy mintha kinőtte volna valamiféleképp a koporsóját!

De tanult a leckéből. Nem akarta megérteni mindenáron a dolgokat többé. Csak követte vágyait, érzéseit. És most ki akart törni. Kíváncsi volt arra, hogy mivé változott. És nem érdekelte többé az, hogy miért!
Belül is más lett.

Feltörte a koporsó fedelét és kimászott.

Fájdalmas volt az első nyújtózás.

Hatalmas szárnyai lettek, ami örömétől egyre csak tovább nőttek és feszültek. A reggeli szikrázó napsütés megszárította csillogó sárga-fekete mintás szárnyait. Aztán meglátogatta a régi jó barátja is, az éhség. De most nem az a görcsös zabálási vágy lett úrrá rajta, hanem valami édes nedűre vágyott. Érezte a szellőben az illatát. Valami színes tarkaságok felől jöttek a fű közül.

Nem gondolkodott, csak élvezte a létezést, és azt a szellő játékát, amivel először vitorlázott a nektárjukat kínálgató virágok felé.
..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A felélt jövő
  2008-11-28 13:48:54, péntek
 
  Érdemes megfontolni egy történetet, a Szent Máté-sziget rénszarvasainak esetét. Egy faj, ha olyan környezetbe kerül, ahol nagy bőségben talál táplálékot, akkor komolyabb szaporodásnak indul. A szaporodásnak a táplálék elfogyása, vagy a természetes ellenség vet véget. A faj, a környezetében olyan változásokat is okozhat, amelyek kipusztuláshoz vezetnek. A szigetet, amíg nem élt rajta rénszarvas, tíz centiméter vastag rénszarvaszuzmó borította.
1944-ben egy 29 állatból álló rénszarvas csordát telepítettek a szigetre. A csorda szaporodása, mivel bőségesen volt táplálék, exponenciális függvényt követhetett. Az exponenciáli függvény szerinti szaporodás azt jelenti, hogy a szaporulat, mindig az éppen meglévő létszámmal arányos. 1957-ben már 1350 egyed élt ott, 1963-ban pedig 6000. Addigra lelegelték a zuzmót, és 1963- 1964b kemény tele végzett a csordával . A tavaszt csak 41 tehén és egy terméktelen bika úszta meg.
/A felélt jövő/
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A fekete lyuk
  2008-11-28 13:21:55, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Humoros  
Pénzbetegség
  2008-11-27 11:53:04, csütörtök
 
  Rá kell döbbennünk, hogy változásra képtelen viselkedésünk fő oka a szenvedélybetegség, a pénzbetegség, a pénztől való kóros függőség. (....) A pénz általános öröm-szer az emberiség számára. Hiszen amióta van, társulhat az ételhez, és más szükséglethez való hozzájutással.
Az ember, akárcsak Pavlov kutyái a csengőhangot az etetéssel, ösztönösen összeköti az örömöt és a pénzt. Örömhöz juthatsz ha van pénzed, jobb ha minél több van belőle. Egy idő után már elég csak a pénzt számolni, tanulmányozni a folyószámlát, és örülök (...)
Pénzbetegség esetén a pénz már nem vásárlásra kell, hanem önmagáért a pénzért a pénz adta örömérzésért, Egy pénzbeteg állapota hasonló a szeszfüggőségben szenvedőhöz, csak a szesz helyett a pénz halmozásának rabjává válik
Míg a szeszbetegség, a kábítószerezés és más függés, főleg az egyént, a családot teszi tönkre, a pénzbetegség a közösséget, a társadalmat sodorja pusztulásba. Még hozzá úgy, hogy jó ideig azt hihetjük hogy fejlődünk, haladunk és gazdagodunk. Ám a pénzbetegek tevékenysége egyenesen az emberiség fennmaradását veszélyezteti. Ugyanis a gazdagodni vágyók, különösen a némi hatalommal is rendelkezők nagyban gerjesztik a világgazdaság vészesen pörgő gépezetét. Úgy juthatnak még több pénzhez, ha az emberiség még több erőforrást, és nyersanyagot elhasználva többet termel, és fogyaszt. Abba hogy a pénzbetegek kiélhessék pénzgyarapítási szenvedélyüket belepusztulhat a természetes környezet , és mi is.
/Végh László: Pénzbetegség/
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Öcsi
  2008-11-26 16:40:45, szerda
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Flipper Öcsi, polgári nevén Jeszenszky Béla Tibor 1962. május 29-én született Dunaújvárosban. Négy évvel később a család Budapestre költözött. Már gyermekkorában megismerkedett a zenével: dobolt és csellózni tanult. Az éneklést olyan neves tanároktól sajátította el, mint Sík Olga és Domahidy László.

1982-ben a Hungária zenekar tagja lett. Az Aréna című albumom mutatkozott be, a Flipper című dalban. 1983-ban, miután feloszlott a Hungária, a Dolly Roll tagja lett. Legnagyobb slágerei az Arrivederci Amore és a Gina voltak, de több más nagyszerű dal is fűződik a nevéhez, mint a Link a lány, a Si-bap-bap-du-bap, Kolibri Panzió, Bossa Nova Senorita, Oh-la-la.

1987-ben Zsoldos "Dedy" Gáborral együtt kiléptek a Dolly Rollból. Kisszabó Gáborral, az Első Emelet basszusgitárosával megalapították a STEP együttest. Ebben a zenekarban játszott Fehér Attila (gitár) és Popper Péter (billentyűs hangszerek) is. 1989-ben kilépett a STEP együttesből, majd néhány évnyi szünet után szólókarrierbe kezdett.

1991-ben jelent meg első szólólemeze, Homokot szór a szemembe címmel. Két évvel később újabb albummal - Más leszek én - jelentkezett. 1998-ban az újra összeállt Dolly Roll zenekarral lépett fel.

Néhány év kihagyás után 2001-ben tért vissza a magyar könnyűzenei életbe, Tedd a szívedre a kezed című albumával. Olyan régi nagy slágerek is szerepeltek a korongon, mint a Bossanova Senorita és a Kolibri Panzió
 
 
1 komment , kategória:  In memoriam  
Meghalt Flipper Öcsi
  2008-11-26 11:44:12, szerda
 
  Kedden éjjel háromnegyed 12-kor a Fejér megyei Szent György Kórházban életét vesztette Jeszenszky Béla Tibor, közismert nevén Flipper Öcsi. A zenész énekes életéért hetek óta küzdöttek a kórház dolgozói, állapota javulni látszott, de szervezete kedd éjjel feladta a küzdelmet.
Link

Hidd el, minden ami fáj, majd véget ér a Hívők földjén
hol senki nem sír már,
Lelkünk némán így születik újjá,
ha csillagfény öleli át
 
 
0 komment , kategória:  In memoriam  
Nélküled
  2008-11-26 09:40:01, szerda
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  videók  
Katalin napra
  2008-11-25 11:03:42, kedd
 
  A Katalin görög eredetű női név. Jelentése: korona, mindig tiszta, érintetlen, ártatlan. Alexandriai Szent Katalin vértanú a magyarság körében igen népszerű és nagy tiszteletnek örvendő szent. A diákok, tudósok, egyetemek, fuvarosok, bognárok, kerékgyártók, molnárok fazekasok, szövőlányok, bányászok és középkori céhek védőszentje. Tűztől, árvíztől, boszorkányságtól ment meg. A szabadkai magyarok szerint az árvizet és az elemésztő tüzet távol tartja testüktől és hajlékuktól egyaránt. Elűzi tőlük a szorongást okozó gonosz lelket. Ki gondolta volna, hogy Katalin ennyi mindenre jó.

Katalin az újborral kezdődő kisfarsang utolsó napja, országszerte Katalin-bálokat rendeznek ennek tiszteletére. Régebben ez után a nap után sem bál, sem lakodalom nem esett karácsonyig. Sok helyen ezen a napon meggyfagallyat állítanak vízbe. Meleg helyre rakják, a vizet többször felfrissítik, hogy karácsonyra kizöldüljön. Ezt nevezik Katalin-ágnak.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Vörös és fekete
  2008-11-24 15:03:07, hétfő
 
  "A vadász elsüti puskáját az erdőben, zsákmánya elhull; odafut, hogy felkapja...Közben csizmájával belelép egy nagy hangyabolyba, feldúlja palotájukat, messze szétszórja a hangyákat és a bábokat...És a legbölcsebb hangyák sem fogják megérteni, mi volt ez a hatalmas, fekete, ijesztő test: a vadászcsizma, amely pillanatok alatt lezúdult palotájukra, s mi volt előtt ez a szörnyű dördülés és a felvillanó tűz."
/Stendhal: Vörös és fekete/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 445 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 225
  • e Hét: 225
  • e Hónap: 3988
  • e Év: 279723
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.