Belépés
kissmama.blog.xfree.hu
Eszünk vádolható. A szív törvény feletti. "Amig valaki meg nem szeret egy állatot, addig lelekének egy része szunnyadozik" Kiss Mihályné
1952.11.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Csödöt hoz aJézuska?
  2008-11-30 16:27:10, vasárnap
 
  Az lenne a jó, ha nem adósodnánk el feleslegesen!

A fűtésen, a villanyszámlán alig lehet spórolni,az élelmiszeren sem nagyon.Marad a lemondás:
nincs új kocsi,nincs új tévé, DVD lejátszó-és még sorolhatnám.

De mi történik, ha tényleg nincspénz, és mégis nagyon-nagyon megkell venni azt az ajándékot?
Hát először is nézzünk körül a "bolton kivül", hátha akad olcsóbb hitelforrás,mint az áruhitel.
Ilyen például a folyószámlahitel.Igyaz nem félóra alatt van meg,de egy hetet mégis érdemes rászánni, mert a folyószámlahitel kamatai kevésbé vészesek.

Aztán van még személyi hitel is a világon-igaz ezek kamatai is inkább a 16-18 százalékos sáv felé közelit, de még mindig nem 25-35 százalék!

A szinte uzsorának számitó gyorskölcsönző cégeket pedig egyszerüen kerüljük el:240-400 százaláékos kamatra őrült ember vesz fel kölcsönt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerelem, igazság
  2008-11-30 15:12:52, vasárnap
 
  Ha egy varázslat folytán megtudhatnánk halálunk óráját, vajon hányan akarnánk tudni? Ha egész életünket leéltük egy illúzióban, örülnénk-e, ha valaki az orrunk alá dörgölné a valóságot? Tényleg az értékek legfontosabbikja az igazság? Megelőzheti-e olykor a kímélet, a részvét? És akarjuk-e mindig tudni az igazságot?
Ezek a kérdések mozgatják az Örökké a tiéd című norvég dokumentumfilm alkotóját, Monica Csangót, egy magyar-norvég lányt. A három évvel ezelőtt készült, díjnyertes film - ezúttal a Duna tévén láthattuk - egy igazság története. Egy csupa jó szándékból, kíváncsiságból végzett kutatás, ami végül drámához, nagyanya és unoka szakításához vezetett.
Monica a gyökereit kezdi feltárni Budapesten. Nagyapját, Csángó Ferencet a negyvenes évek elején munkatáborba vitték, ahonnan nem tért vissza. Nagyanyja, Magda ifjúságról, szerelemről, boldogságról, jólétről mesél a lánynak. Mutatja neki az egykori híres Csángó bőrdíszműüzletet, amely megalapozta jövőjüket. Aztán ez a jövő egy pillanat alatt kettétört, amikor megérkezett a behívó. Monica apja nem sokkal ezután született meg, de már sohasem találkozhatott apjával. Nagymama és unoka nézegetik a képeket, beszélgetnek a múltról, s hogy ilyen nagy szerelem soha nem volt még a világon, s csak a halál választhatta őket el egymástól. Aztán egyszerre csak a lány kezébe kerül egy fotó, amelyen egy bombayi üzlet portálja látható, a budapesti pontos mása, rajta a Csango névvel. Az unoka döbbent kérdezősködésére a nagymama először letagadja a képet, majd valami olyasmit válaszol, hogy a férje talán azért nem tért vissza a háború után hozzá, mert elveszítette a férfiasságát, és nem akarta, hogy az asszony a régi, csodálatos szerető helyett egy tehetetlen férfit kapjon vissza...
Végül Monica és a stáb, Magda tiltakozása ellenére, mégis elutazik Indiába, ahol már csak fényképes nyomát találják a háborúban elpusztultnak tudott férfinak, de ténnyé válik a feltételezés, hogy nem halt meg, hanem bizony csupán lelépett. A lány óvatosan próbálja szembesíteni ezzel nagyanyját, aki vad haraggal reagál. Nyilvánvaló, hogy alighanem már maga is elhitte évtizedek múltán, hogy Ferenc több mint hatvan éve halott. Megrázó a szembesülése a mindig is sejtett valósággal. Végül elzavarja értetlenkedő unokáját, megátkozza, hogy soha életében ne legyen egy nyugodt éjszakája sem! Monica nem kommentál, itt véget ér a film. Ami illúziókról és igazságról, bátorságról és gyávaságról, hűségről és hűtlenségről szól. És a történet végére jutva a néző is elgondolkodhat Magda életén. S miközben mély sajnálatot érez iránta, a végén csak odajut: igen, az igazság mégis mindennél fontosabb

Ujlaki Ágnes
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nagyi pogija (találtam)
  2008-11-29 16:11:54, szombat
 
  Hozzávalók: 80 dkg liszt, 6-7 dl langyos tej, 1 evőkanál só, 1 egész élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl étolaj. A belsejébe: 1 margarin, 3 tojássárgája. A kenéshez: 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, sajt, szezámmag.

A hozzávalókból négy cipót gyúrok, egyenként vékonyra kinyújtom, a puha margarint a 3 tojássárgájával kikeverem és mind a négy kinyújtott tésztát megkenem a vajas tojással. Feltekerem úgy mint a piskóta tekercset, és szeletekre vagdalom. Tepsibe rakom majd 1 tojást kikeverek 1 evőkanál tejföllel, és ezzel megkenem a pogikat. Kevés reszelt sajtot és szezámmagot szórok rá. 20 percig pihentettem, világosra sütöm.

A receptet még nem próbáltam,de megtetszett, mert nekem új!

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Függönyvarázs
  2008-11-29 16:05:17, szombat
 
  Gabikának ajánlom!

Már most érdemes elgondolkoznod azon, hogy a zord őszi időben hogyan tedd barátságosabbá az otthonodat! Néhány függöny segítségével vidámságot csalhatsz lakásodba.

Csináld magad!

Mivel a függönyök többsége úgy mutat jól, ha "van bennük anyag", bizony sokba kerülhet újakat vásárolni. Sok pénzt megtakaríthatsz, ha nem lakástextilboltban vásárolsz, és nem mással varratod meg a függönyöket. Ahhoz azonban, hogy saját kezű alkotásaid valóban jól nézzenek ki, néhány alapvető dologra ügyelned kell!

- Mielőtt anyagot vásárolsz, mérd le az ablakokat, és tervezd meg a függönyöket. Ha eldöntötted, meddig érjen az új függöny, mérd le a hosszát: a karnistól a tervezett legalsó pontig. A szélesség kiszámításakor ne feledkezz meg arról, hogy jó, ha a textil az ablakkeretet és a fal egy részét is takarja.
- Számold ki, mennyi anyagra van szükséged. A hosszúsághoz mindig add hozzá a varrásszéleket. A szélesség kiszámolása az elképzeléseden múlik. Ha az anyag szépségét szeretnéd kiemelni, akkor nincs szükség redőkre, elég a karnis szélességéhez a varrásszegélyeket és kb. 20-30 cm-t hozzászámolni. Ha dúsan redőzött, romantikus függönyt szeretnél, a tervezett szélesség másfélszeresére, sőt kétszeresére is szükséged lehet.
- A kiszámolt anyagmennyiséghez adj hozzá 20 cm-t, mert az anyag összemehet. Mielőtt tehát munkához látsz, avasd be a textileket!
- Amennyiben a kiválasztott anyag nem megfelelő méretű, csak akkor vásárold meg, ha jó ötleted van a toldások palástolására. Ellenkező esetben az egyszerűen összevarrt darabok rosszul mutatnak az ablak előtt. (Lásd a 2. tippet.)
- A dúsan redőzött függönyök jobban festenek, ha a felső szegélyre behúzókat varrsz. Ezeket a rövidáruüzletekben vásárolhatod meg.
- Hogy szép esésű legyen a függöny, az alsó szegély felhajtásába érdemes ólomláncot varrnod.
- A nagyméretű függönyök szabásához tágas térre van szükség. Csak akkor nyúlj az ollóhoz, ha szét tudtad teríteni a korábban kivasalt anyagot.
- Ha mintás anyagból kétrészes függönyt szabsz, a minták egyeztetéséről sem szabad megfeledkezned.
- Fontos, hogy a szegélyek egyenesek legyenek. Mielőtt beszeged az anyagot, a fel- és behajtásokat pontosan vasald be, hogy a hajtások ne csúszkáljanak a varrógép alatt.
- Először a behúzó szalagot varrd fel, utána az oldalszegélyeket szegd be, majd az alsó résszel fejezd be.
- A függönyhöz összefogó szalagot is készíthetsz. Ha már fent van az új függöny, próbáld ki, milyen széles és milyen hosszú pánttal mutat a legjobban. Ha nem sikerül szép pántot varrnod, készen is vásárolhatsz a lakberendezési boltokban bojtokat, szalagokat.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnep vagy agybaj?
  2008-11-29 15:58:34, szombat
 
  Valahogy a várakozásba, a kellemes izgalomba ilyenkor rengeteg feszültség és aggodalom is vegyül. Bemegy az ember egy nagyáruházba, és megdöbbenve veszi le a napszemüvegét: karácsonyfák és csillogóra csomagolt ajándékok jobbról-balról. Még a nyaralás emlékein, a lekopott barnaságon sóhajtozunk, erre a semmiből Mikulások és ünnepi ajánlatok rontanak ránk.

A pláza-láz

Nem, nem veled van a baj, ha nem érzed át a dolgot. Ha már épp kezdtél volna azon aggódni, hogy még semmit nem vettél, megnyugtatunk: ez a teljesen normális. A kereskedelemben jól tudják, hogy időbe telik, míg az embereknek leesik a tantusz. Ha csak decemberben kezdenék a díszítgetést, vevőcsalogatást, mindenki az utolsó héten vásárolna. Amikor egy bevásárlóközpontba lépsz, az azonnali gyomorgörcs helyett gondolj arra, milyen jól végzik a fiúk (lányok) a munkájukat, és légy elégedett. Akár nézelődhetsz is, azokra gondolva, akiket majd meg szeretnél ajándékozni, hiszen ötleteket mindig lehet gyűjteni. Vásárolni pedig akkor vásárolj, amikor te akarsz.

Mi mennyi?

Általános probléma az ünnepek táján, hogy nem csak az ajándékok, de a vendéglátás, az utazgatás is jóval több pénzt igényel, mint egy átlagos hónap. Ennek egy része elkerülhetetlen, viszont nem kell feltétlenül óriási költségekbe verni magunkat. Egyre több családban beszélik meg, hogy bizonyos összeg felett senki ne vásároljon a másiknak ajándékot, és tényleg csak jelképessé, a szeretet kifejezésévé válik az, hogy adnak valami kis meglepetést egymásnak. Mivel a szeretet nem forintban mérjük, teljesen szükségtelen hitelbe vernie magát az embernek, hogy megmutassa: ő mekkora ajándékot tud venni. Ráadásul egy saját készítésű valaminek - lerágott csont, de mégis igaz, és gyakran elfelejtjük - sokkal jobban tud örülni a másik, mert abban az időd, a gondolataid, a munkád, és minden elrontott kis dolog is benne van, amit egy boltból sosem tudsz megvenni.

Azokat, akiket egy drágább ajándékkal szeretnél lenyűgözni, úgysem tudod megnyerni magadnak. Ha úgy érzed, ez szükséges ahhoz, hogy kedveljenek, hogy tiszteljenek, vagy ne gondoljanak rosszat rólad, ott valami más bajnak kell lennie. Sokkal többet ér megbeszélni a dolgokat, és legalább karácsony alkalmával kicsit őszintébbnek lenni egymással. Ha számodra nem gond a pénz, és alig várod, hogy mindenféle szépségekkel, jóságokkal és hasznosságokkal elhalmozd szeretteidet, azért valamit vegyél figyelembe: ha az ő pénztárcájuk nem engedi, hogy nagyobb ajándékokat vásároljanak, esetleg rosszul érzik magukat attól, amit tőled kapnak.

Ünnep vs agybaj

Amikor az ünnepekről beszélünk, úgy illik, hogy meghitt, szeretetteljes, ábrándos gondolataink legyenek, ahol kövér hópelyhek hullanak alá, mindenki mosolyog, átszellemülten hallgatja a karácsonyi dalokat az utcákon, az üzletekben, az autóban a rádióból, és izgatottan várja, hogy eljöjjön a nap, amikor népes családja tiszteletét teszi nála.

Ehhez képest neked összeugrik a gyomrod, ahányszor meglátsz így novemberben egy feldíszített fát, sikítozni tudnál a karácsonyi daloktól, és a családod gondolatára sem száll meg a földöntúli békesség. Képzeld, nem vagy egyedül. Ne gondold, hogy ciki az, ha a karácsonyi vásárban számodra a friss, meleg kürtőskalács a legjobb dolog. És az sem ciki, hogy nem kezdtél el már júliusban ajándékokat vásárolni. Tartsd távol magad az agybajtól, szövetkezzetek a közeli és tágabbi famíliával, hogy ne kelljen aggódni a vélt vagy valós elvárások miatt, és azt is bevallhatod magadnak, ha azért egy picit élvezed a lassan induló készülődést. Vagy legalább a kövér hópelyheket.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szösszenetek Ilditől
  2008-11-29 12:06:09, szombat
 
 
Szerelem első látásra: Ez akkor következik be, amikor két szexuálisan
nagyon kiéhezett, de nem valami válogatós személy találkozik.

Udvarlás: Annak az aktivitásnak a köznépi neve, melynek folyamán
hihetetlen mennyiségű időt, pénzt és energiát fordítunk egy személyre,
hogy jobb színben tűnjünk fel szemében, de amelyet nem különösebben
kedvelünk és biztosak vagyunk benne, hogy még kevésbé fogunk kedvelni
a jövőben.

Fogamzásgátlás: a terhesség megelőzése különböző taktikákkal,
mégpedig: tabletták, kondom, spirál, találkozás gusztustalan
manusokkal, vagy sok időt tölteni a szomszéd gyerekei közelében
(állítólag ez utóbbi a legmegbízhatóbb).

Könnyű: Férfiak meghatározása olyan nőkre, akiknek a szexuális morálja
megegyezik az övékkel.

Szikla: olyan nő, aki megőrzi szüzességét a házasságig.

Szemezés: általában egyedülálló nők használják, mint ismerkedési
trükköt. Nem mindig működik, már csak annál az egyszerű oknál fogva
sem, hogy a nők szeme nem a mellükön van.

Barát: az ellenkező nem ama képviselője, akivel a szex valamilyen
oknál fogva nem látszik jó ötletnek.

Különbözőség: A nő érzése a férfi felé, amit a férfi úgy fordít le,
hogy: na, ma sem lesz semmi...

Érdekes: Az olyan nőre mondja egy férfi, aki hagyja, hogy csak ő beszéljen.

Irritáló szokás: Azoknak a dolgoknak a gyűjtőneve, amelyek olyan
kedvesnek tűntek az elején, majd néhány hónap múlva kibírhatatlanul
irritáló lesz, utána pedig válóokká válik.

Relativitáselmélet: Mielőtt valakit jól megnézel, először nézd meg azt
akinek a kezet fogod.

Nimfománia: A férfi meghatározása arra a nőre, aki többször akar szexet, mint ő.

Frigid: ellenkezője a Nimfománnak.

Józan: Kondíció, amelyben majdnem lehetetlen szerelemre gyúlni.

Nyafogó: A férfiak mondják olyan nőre, aki többet akar a közös
életünkben, mint csak szexet.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vállalati kommunikáció
  2008-11-29 11:56:58, szombat
 
  Vállalati kommunikáció

--------------------------------------------------------------------------------Levél

Feladó: Vezérigazgató
Címzettek: Területi Igazgatók

Kedves Kollégák!
Pénteken 17 órakor a Haley üstökös olyan közel halad el aFöldhöz, hogy szabad szemmel is látható lesz. Ez a rendkívüli látványosság csak 76 évente fordul elő, ezért kérem az Igazgatókat, hogy az alkalmazottakat vezényeljék ki a parkba, ahol egy kis előadást fogok tartani a jelenséggel kapcsolatban. Esős időben a jelenség nem látható, ekkor az alkalmazottak a vállalati büfében gyülekezzenek, ahol egy kis filmet vetítünk nekik az üstökösről.

Feladó: Területi Igazgató
Címzett: Főosztályvezetők

Kedves Kollégák!
A Vezérigazgató utasítására pénteken 17 órakor a Haley üstökös fog a park felett feltűnni az égen. Ha esne az eső, gyűjtsék össze a dolgozókat a büfében, ahol lefilmezik ezt a csodálatos jelenséget, amely csak 76 évente fordul elő.

Feladó: Főosztályvezető
Címzett: Osztályvezetők

A Vezérigazgató utasítására pénteken 17 órakor a csodálatos Haley üstökös megjelenik a büfében. Ha a parkban esne az eső, a Vezérigazgató új utasítást ad, ami csak 76 évente fordul elő.

Feladó: Osztályvezető
Címzett: Csoportvezetők

Pénteken 17 órakor a Vezérigazgató fog feltünni a büfében a Haley üstökössel, ami csak 76 évente fordul elő. Ha esne az eső, a Vezérigazgató a parkba rendeli az üstököst.

Feladó: Csoportvezető
Címzett: Dolgozók

Ha pénteken 17 órakor esne az eső, a csodálatos, 76 éves Bill Halley és az üstökösök végigfuvarozza a Vezérigazgatót a parkon át a büfébe.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kék madár...
  2008-11-28 07:56:17, péntek
 
  Baranyi Ferenc:
KÉK MADÁR - ZÖLD FÁK
Kassai Franciskának

A mesebeli madarat
elfogjuk olykor, hogy utána
úgy dönthessünk: legyen szabad.
S szorosan az ablakhoz állva
eresztjük el a messzi ég
felé, mely húzza ismerősen -
s akkor a madár színe kék.
Csak akkor. Mindig eltűnőben.
Nincs más, csak az a pillanat,
mely tollait kékkel befújja,
hiszen pihéin átszalad
a sugárzó mennybolt azúrja
és hiteti, hogy élni szép:
van Kék Madár, mely visszaszállhat!
S engedek én is kicsikét
az illúzió igazának,
hisz ez a szárnyalás visz el
a boldogsághoz, mert iránya
cikkcakkos, tört íveivel
ráröpteti szemünk a fákra
s meglátjuk végre a csodát,
mit addig is kínált az ablak:
zöldellnek, zöldellnek a fák!

S ez hihetőbb örömet adhat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönet a feltevőnek!
  2008-11-27 09:11:22, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Flipper Öcsi (1962-2008)
  2008-11-27 09:10:43, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 1623 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 111
  • e Hónap: 233
  • e Év: 1324
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.