2008-12-26 18:30:31, péntek
|
|
|
SZIVÁRVÁNYSZELET
Hány személyre: 6-8
Hozzávalók
6-8 szelet gépsonka,20 dkg franciasaláta,6-8 keménytojás,fél tubus majonéz,3 dl tejföl és 2 dl húslevesbe 25 g zselatinnal (kötőanyagként)
Elkészítése:
Készíts franciasalátát,keverd hozzá a tejfölt,a majonézt,és 2dl húslevest melegíts össze egy csomag zselatinnal,hagyjad hűlni,majd add hozzá a kikevert zöldséges krémhez.Főzz meg 6-8 tojást,tisztítsd meg,a felének a sárgáját keverd a krémbe,a fehérjét aprítsd fel,és azt is tedd hozzá.Bélelj ki egy őzgerinc formát előbb folpackkal,majd tegyél bele 6-8 szelet gépsonkát.tedd bele a maradék keménytojást egészben,majd öntsd rá a zselatinnal elkevert krémet.Takard be gépsonkaszeletekkel,majd tedd hűtőbe néhány órára.Borítsd ki,húzd le a folpackot róla,és szeletelve tálalhatod. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|