Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 394 
Új évi sms
  2008-12-31 22:29:16, szerda
 
  Új év alkalmából minden jót kívánok, hányd le a mezőn az összes virágot.
Az ivászat miatt ne fájjon a fejed, mint a Hortobágyi - nádas égjen a beled.
A szexnek híve légy mint dalnak a zenész.
Lankadt faszod lepje be a penész, s hogy e vers miatt ne legyünk haragba az újévi malacot húzzad a fa**odra. B.U.É.K.

Ha makkodat tűlevél böki,
Ha a farkadon üveggömb lóg,
Ha a zacskódon gyertyaviasz csurog,
Akkor a karácsonyfát dugod.

Havas téli lepedő borítja a tájat,
Ilyenkor a jó pezsgő serkenti a májat.
Sült malacka vándorol, surran a bendőbe,
Kívánok minden jót az újesztendőbe.

Utolsó napján ennek az évnek,
Szerencse malackák megint útra kélnek.
Azt kívánom neked, hogy ha arra járnak,
Térjenek be hozzád, s maradjanak nálad.

Disznó sivít, petárda robban,
Részeg feje a padlón koppan,
Róka család a WC-ben,
Lagzi Lajcsi a TV-ben,
Több rímet ide nem vágok
BOLDOG ÚJÉVET KiVÁNOK!

Kívánok neked
12 hónap egészséget.
53 hét szerencsét,
365 nap nyugalmat,
8760 óra szerelmet,
525600 boldog percet és
31536000 másodperc szexet!
B.U.É.K.

Elsején mikor kialszanak a fények,
Detoxban akkor kezdődik az élet!
Kancsal szemek... A fejek kékek..
Kómásan kívánnak
BOLDOG ÚJÉVET!

Langy esőben, tömör ködben
Hót részegen mély gödörben,
Szilveszternek éjszakáján,
Négykézláb az árok partján
Átölelem a világot:
BOLDOG ÚJÉVET KIVÁNOK!

Szőrös hörcsög szörpöt szörcsög,
Rátörtek a heregörcsök.
Hogy ne járj úgy, mint a hörcsög,
Hörpölj inkább sört vagy fröccsöt,
Attól nem kapsz heregörcsöt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
8 dolog ami
  2008-12-31 22:06:35, szerda
 
  8 legrosszabb, ami turista videózás közben megtörténhet

1. A kéthetes görögországi utat a tisztítókazettára veszed fel.
2. Amikor ezt az utolsó nap észreveszed, egész nap forgatsz a gyerek egyetlen szalagavatóról készült videójára.
3. A zoomolástól olyan rosszul leszel, hogy lehányod a lencsevédőt, majd rá is csavarod.
4. Már az első nap ellopják a kamerát, viszont megmarad öt darab egyetlen más kamerához sem használható tartalékakkumulátorod.
5. Nem tudod kikapcsolni a kamerát, mert japán nyelvű a használati utasít, és ezért csak a repülőút és a rossz transzfer buszra szállás megörökítésére jut kazetta.
6. Annyira erősen nézel a keresőben, hogy vákuumosan rácuppan a szemedre és csak a sebészeten tudják levenni, amit fel is veszel videóra.
7. Lámpalázas leszel, amikor bekapcsolod a kamerát, ezért minden élményt legalább négyszer kell felvenni.
8. Miközben hátrafelé gyalogolsz, hogy beleférjen az Eiffel-torony a keresőbe, elüt egy betonkeverő.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volkswagen tanulmány autó
  2008-12-31 20:37:46, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog Új Évetkívánok
  2008-12-31 20:22:59, szerda
 
  B ékés álmainkba ne csalódjunk soha
O ltalmazzon minket angyalok mosolya
L elkünkben béke és szeretet virítson
D üh és gaz álnokság meg ne szomorítson
O stoba szólamra ne hajoljon szívünk
G azdagság kísérje minden vidám léptünk
Ú tjaink vigyenek igaz célunk felé
J övendőnk munkája ne váljon keresztté
É jszaka pompásan ragyogjon csillagod
V eled lehessek amikor csak akarod
E gymásra találjon most minden kereső
T ársával éljen minden egymást szerető
K özösen tegyük szebbé ezt a világot
Í zleljünk már most mennyei boldogságot
V áljon minden titkos, szép álmunk valóra
Á ldott legyen minden együtt töltött óra
N evetni tudjunk és őszintén örűlni
O dvas idő fogát messze elkerülni
K eveset mondok végül, de szépet: Kívánok Boldog Új Évet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Görgey - alagut
  2008-12-31 12:52:49, szerda
 
  Egyenesen át: A Görgey-alagút

1848 szilveszter éjszakáján a forradalom és szabadságharc egyik drámai döntését hozta meg az országgyűlés. Kossuth javaslatára elhagyta a császári haderő által fenyegetett Pest városát. Január 5-én Windisch-Grätz bevonult, és büszkén jelentette, hogy leverte a magyar ellenállást. Még január 2-án a honvéd haditanács úgy határozott, hogy Perczel Mór hadtestével kelet felé hátrál, és fedezi a kormány és az országgyűlés Debrecenbe költözését. Ezalatt Görgey Artúr a haderő zömével (kb. 16 000 fő tartozott ekkor a feldunai hadtest kötelékébe) északra vonul, hogy magára vonja a császáriak figyelmét. A hadmozdulat elsődleges célja az volt, hogy megakadályozza a Windisch-Grätz herceg vezette teljes császári haderő támadását a Tiszánál kiépített magyar védővonal ellen. Másrészt az észak felé forduló Görgey-hadtest hátbatámadással fenyegette a komáromi várat, illetve a Lipótvárat ostromló császári haderőt. Ezért a herceg fő erejével Budán maradt, és csak egy-egy üldöző csapatot küldött Perczel és Görgey után. A sikeres hadmozdulat azonban Görgey és a feldunai hadtest számára azt is jelentette, hogy állandó utóvédharcok közepette kellett az üldöző és a Felvidékre már betört császári csapatok között manővereznie. A jobban felszerelt, kiképzett és nagyobb létszámú császári sereg mellett a kemény tél is emberfeletti feladat elé állította a honvédeket. Sokszor azonban még ez a kitartás is kevés lett volna. Szükség volt az eredeti ötletekre és nem kis szerencsére is. Különösen így volt ez, amikor Görgey hadtestével a bányavárosok (Besztercebánya, Körmöcbánya, Selmecbánya) felé vette az irányt. Itt egyrészt feltöltötte hiányos készleteit, másrészt begyűjtötte a felhalmozott kamarai érckészleteket, amely a további hadviselés finanszírozása szempontjából létfontosságú volt.
Éppen ekkor a feldunai hadtest jobb szárnyát alkotó Aulich-hadosztály a téli útviszonyok és a császári csapatok folytonos támadása miatt elszakadt a főseregtől. Ez könnyen a hadosztály felmorzsolódásához vezethetett, mivel a két seregrészt a Körmöci-hegység (Szkalka) meredek sziklás hegygerince választotta el. Ekkor döntöttek úgy, hogy az Aulich-hadosztályt és az utánpótlást a hegygerinc alatt, egy elhagyott bányaalagúton keresztül vezetik át. Egykor ezen a 14. századi eredetű rövid alagúton keresztül szállították az ércet a besztercebányai bányákból a körmöcbányai királyi pénzverőbe. Ezt az átkelőt kellett a honvédeknek megerősíteniük, valamint az ágyúk és a társzekerek számára is járhatóvá tenniük.
Erről Görgey az ,,Életem és működésem Magyarországon 1848-ban és 1849-ben" című visszaemlékezésében az alábbiakat írja: ,,Beteljesült tehát, amitől tartottam: az Aulich-hadosztály egyesülése a többi hadosztállyal a Garam völgyében vezető országúton lehetetlenné vált ...Így aztán nem maradt egyéb hátra, mint a Körmöcbánya és Besztercebánya közti hegyháton átvivő igen kétes utat használni, még a poggyász és az ágyúk egy részének kockáztatásával is. Mind Körmöcbányától, mind Besztercebányától meredek erdei utak visznek a hegység legfelső tarajáig; a sziklagerinc azonban olyan meredek és kopár, hogy csak egyenkint és gyalog juthat át rajta az ember. A környék lakói télvíz idején csakis kivételesen szokták használni ezeket az utakat, akkor is csak könnyű kézi szánokkal, a szirttető lábánál a szánt a szállítmánnyal együtt széjjelszedik és darabonként cipelik át a sziklatetőn a túlsó lejtőn levő útra, ott megint összerakják, úgy ereszkednek le túloldali úticéljukhoz. Hogy ezt a már csak meredek volta miatt is nehezen járható utat legalább az utóbbi kínos megszakítás nélkül lehessen használni: valamikor régen átfúrták a sziklagerincet annak legkeskenyebb pontján; idő múltával azonban ez a kis alagút részben megint beomlott. Ezt kellett tehát kitakarítanunk és tetemesen kibővítenünk, hogy ágyúkkal is járható legyen. Január 24-ére elkészültünk, s a rá következő éjjel az Aulich-hadosztály csapatai szerencsésen át is vonultak az alagúton,- ámbár kimondhatatlan erőfeszítésekkel."
Az átkelés sikeres volt és a feldunai hadtest tovább folytathatta menetelését azon az úton, amely a február 5-i sikeres branyiszkói áttörésig, illetve a dicsőséges tavaszi hadjáratig vezetett. Az alagút (szlovák nevén Görgeyho tunel) ma is megtekinthető a Körmöcbánya és Besztercebánya közti sárga jelzésű turistaúton, a szkalkai és tájói turistaház közötti szakaszon.


Ladányi László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
20 km alagút a fontvonal alatt
  2008-12-31 12:41:31, szerda
 
  Húsz kilométeres alagút a frontvonal alatt

1917. április 8-án a franciaországi Arras-ban rendhagyó istentiszteletet tartottak. A város alatt húzódó alagútrendszerben a brit hadsereg katonái összezsúfolódva hallgatták a tábori lelkész szavait. A bátorításra igen nagy szükség volt, ugyanis másnap különleges bevetésen kellett részt venniük. A katonák már egy hete várakoztak a föld alatti járatokban. Húsvét hétfőn, a reggeli órákban 24 ezer brit katona özönlött ki az alagútból a frontvonal mögé, igencsak meglepve az ott állomásozó német hadsereget.
Az arrasi alagútrendszer az első világháború egyik legnagyobb létesítménye volt. A Somme-i véres csata sokkhatása alatt - melyben több mint egymillió katona vesztette életét vagy sérült meg - a szövetségesek újabb lehetőséget kerestek az áttörésre.
Így esett a választás az Észak-Franciaországban lévő Arrasra, amely alig egy órányi autóútra volt Calaistől, a La-Manche csatorna kikötőjétől. A területen építési céllal már a középkor óta folyt a mészkőbányászat, melynek eredményeképpen kiterjedt járatrendszer húzódott a település alatt. A szövetségesek tervei szerint a járatok összekapcsolásával és kibővítésével akkora alagútrendszert kellett kialakítani, amelyen keresztül a katonákat gyakorlatilag az ellenség lába alatt, a frontvonal mögé küldhették.
Külön kórház és konyha működött az alagútban
Az ambiciózus terv megvalósításának 1916 októberében fogtak neki. Új-zélandiakat, valamint az észak-angliai bányavidékekről származó katonákat alkalmaztak az építkezésnél. Négy építőcsoport dolgozott 500-500 fővel, 18 órás műszakban.
A végeredmény egy 20 kilométeres alagútrendszer lett: egy járat csak a gyalogosok számára készült; a másikban két kézi vontatású kocsi haladhatott fegyverekkel és sebesültekkel; a harmadikat pedig egy villanyvonatnak készítették.
A kitermelt földet a környező földeken szórták szét, hogy a levegőből ne lehessen gyanítani, milyen munkálatok folynak a mélyben. Az építkezéshez szükséges áramot saját áramtermelővel állították elő. Külön föld alatti konyha gondoskodott a katonák ellátásáról. Egy 700 férőhelyes kórház is működött az alagútban, teljesen felszerelt műtővel. A WC-t gyakorlatilag az ülőkeként szolgáló gerendák alá helyezett vödrök jelentették.
A második világháború alatt az alagutat rövid ideig légvédelemi helyiségként használták, de a háború után befalazták a bejáratokat, és lassan a feledés homályába merült ez a történelmi helyszín.
18 éve bukkantak rá
,,Amikor először bejutottunk a kórházba, még a sebesült katonákból a műtét során eltávolított töltényeket is rábukkantunk" - nyilatkozta Alain Jacques, a város régésze. A szakember 1990-ben fedezte fel először a földalatti járatot. A falakon angol nyelvű feliratokat talált. A járat eredetére nem kapott gyors választ, ugyanis a város mai lakói már nem emlékeztek az alagútra.
,,A városi levéltárban sem volt erre vonatkozó dokumentum, ezért a nagy-britanniai Chathamban lévő Királyi Mérnöki Levéltárban, valamint a Birodalmi Háborús Múzeumban (Imperial War Museum) folytattam a kutatást. Csak ekkor derült ki, hogy milyen elfeledett, ám igen jelentős történelmi helyre bukkantam" - tette hozzá Jacques. 1994-ben egy gázvezeték javítása során találtak rá a labirintus kórházára. Ez után egyre több és több részlete bontakozott ki a földalatti járatrendszernek.
A járatokat az építő katonák saját szülővárosaikról nevezték el. A falakon lévő nevek elárulják, hogy melyik vidékről származott az adott építőcsoport. Az új-zélandi (pl. Auckland, Wellington, Christchurch, Dunedin) valamint az angliai városnevek ma is láthatók a falakon (pl. Glasgow, Edinburgh, Crewe, London).
Egy hét várakozás a mélyben
A hadsereg vezetősége húsvét előtt egy héttel kezdte meg felölteni az alagutat katonákkal. Nap mint nap titokzatos módon tűntek el katonák a pincékben, míg Arras alatt végül több ezer ember zsúfolódott össze.
,,Ezután pedig ,,csak" várni kellett, ami a nem igazán higiénikus körülmények és a 11 Celsius fokban elég idegőrlő lehetett" - véli Jacques. Az időt édesség majszolásával és ivászattal töltötték. A föld alatti élet nyomait ma is mindenütt láthatjuk. Az egyik sarokban lévő szemétkupacban ott hever egy édességesdoboz és egy rumosüveg. Egy katona valószínűleg barátnője arcát örökítette meg a falon, míg egy másik keresztet faragott a mészkőből, megint mások vicces feliratokat firkáltak, véstek a falra időtöltésként.
Az egyhetes várakozás hosszú volt. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a régészek összesen mintegy 3000 grafitit tártak fel a járatok falain. Ezek többsége angol, némelyek viszont maori nyelvűek. De nem csak a falon üzentek a várakozó katonák. A régészek egy sarokban egy levélre is rábukkantak, amelyet egy katona írt a feleségének és a kisfiának. A levél nem jutott el a címzettekhez.
A briteknek 1917 húsvét hétfőjén kellett kitörniük az alagútból, hogy a frontvonal mögött rajtaüssenek a gyanútlan német csapatokon. Több ezren még az aznap estét sem élték meg.
A tetemes emberi áldozat ellenére a szövetségeseknek a következő napokban 12 kilométert sikerült előrenyomulniuk, ami a régóta kialakult állóháborúban jelentős eredmény volt, de a front hamarosan megint megmerevedett.
Megnyílt a nagyközönség előtt
Idén márciusban az alagútrendszert megnyitották a nagyközönség előtt. 18 évvel a felfedezése után Alain Jacques-nek sikerült elérnie, hogy a járatrendszert múzeummá alakítsák. Sok vitája volt a hatósággal, az ugyanis ellenezte, hogy magánházak alatt múzeum nyíljon. Most viszont fény és hangeffektusok segítik a látogatókat, hogy valamelyest átérezhessék a 91 évvel ezelőtti eseményeket.
A járatok úgy néznek ki, mintha a katonák tegnap hagyták volna el azokat. A WC-ként szolgáló vedrek a helyükön vannak, az utolsó étkezésről maradt konzervdobozokat sem takarította el senki. A tábori lelkész szószékéül szolgáló kövön még mindig ott van a gyertyáról lecsöpögött viasz.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mormon egyház rejtélyei
  2008-12-31 12:28:53, szerda
 
  A mormon egyház alapításának földönkívüli rejtélyei.

MORONI TITKAI

Az ufo-kutatók már hosszú ideje állítják, hogy a világvallások szent könyvei tulajdonképpen a földönkívüliekkel való kapcsolatteremtés írásos dokumentumai. A kétkedők viszont azt mondják, ezek az írások nagyon régen születtek. Mintha a földönkívüliek kizárolag modern korunk ,,jelenségei" lennének. A szkeptikusok viszont a mormonokkal kapcsolatban nem élhetnek ilyen kifogással. Vizsgáljuk meg hogyan keletkezett a mormon egyház. Döbbenetes érdekes dolgok fognak kiderülni. 1823. szeptember 21-én, az akkor 17 esztendős Joseph Smith éppen belekezdett esti imájába, amikor a szobájában hirtelen vakító fénycsóva jelent meg. Ebből a fényből egy alak öltött testet, aki Moroni néven mutatkozott be. Moroni megparancsolta a fiatal Smithnek, hogy egy általa megjelölt rejtekhelyen kutasson fel néhány arany lapot, amelyek többek között az amerikai kontinens őslakóinak, az indiánoknak a történelméről és származásáról szólnak. Moroninak igaza volt. Joshep Smith valóban megtalálta az arany lapokat, a jelzett helyen, nem messze a New York állambeli Manchestertől. Az írásos táblák valőban aranyból készültek, ezért nevezik a Mormon könyvet Arany Bibliának is. Moroni elmondta Smithnek, hogy a táblákat nem tudja majd segítség nélkül értelmezni, mert azok nem földi nyelven vannak írva! Ezért Smithnek ajándékoz két kristályt, az urimot és a tummiumot, melyek segítségével le tudja fordítani ezeket az írásokat.
Joseph Smith, Moroni angyal utasítása értelmében négy esztendeig nem nézhetett bele az arany lapokba. Ez idő alatt ugyanis a fordítókristályok használatát kellett megtanulnia. Amikor belemélyedt a szövegek fordításába, az erkölcsi tanításokon túl olyan aproságoknak tűnő információkra is rálelt, mint hogy az őslakók két hullámban vándoroltak Amerika földjére Elő-Ázsiából. Az indiánok első csoportja még a bábeli torony építésének ídején, míg a második a Krisztus előtti hatodik században érkezett az Új világba. A mormon könyv igazolja azokat az UFO-kutatókat is, akik azt állítják, hogy a Bibliában, Ezékiel könyvében leírt templom azaz az idegenek bázisa nem Jeruzsálemben volt, hanem Dél-Amerikában.
Moroni angyal többször is meglátogatta Joseph Smitht. Egy találkozásukról a próféta így számol be: ,,Patyolatfehér laza öltözetet viselt, amely erősen fénylett. Mindennél fehérebb volt, amit a Földön valaha is láttam. Nem hinném, hogy bármiféle földi dolgot ilyen mértékben fehérré lehetne tenni, és ki lehetne világítani." Engedjék meg, hogy rámutassak az ún, Mária-jelenségek és Moroni jelenései közötti hasonlóságokra. Ha meghallgatjuk néhány olyan hívő élménybeszámolóját, akinek már megjelent Szűz Mária, akkor az első, amit ezek a szemtanúk megemlítenek, az a fehér fény. Nemegyszer még az alak ruhája is fehér. Emellett a jelenések során Szűzanya, akárcsak Moroni, a levegőben állt, lába nem érintette a talajt.
Véleményem szerint ezekben az esetekben a földönkívüliek technikai ,,trükkjéről" van szó, amelyet Dr. Johannes Fiebag, a neves kutató objektív kivetülésnek, projekciónak nevezett, amely a holográfiával rokon, de annál sokkal fejlettebb eljárás. Nézzük meg, vajon miért alkalmazzák a földönkívüliek ezt a trükköt. A módszer azért célravezető, mert az emberiség többsége mér ma is vallásos. Azért jelennek meg az idegenek angyal vagy Szűz Mária alakjában, mert utasításaikat azonnal végrehajtják a hívők. Ezt igazolja a mormon egyház alapítója, Joseph Smith is, aki meg sem kérdőjelezte Moroni angyal utasításainak jogosságát.
1832. szeptember 21-22-én háromszor is meglátogatta Josph Smitht Moroni. Ezekről a látogatásokról így ír a próféta ,,Alighogy harmadszor szállott fel tőlem az égi követ, máris kukorékolt a kakas, és rádöbbentem, hogy közben nappal lett. A látogatásoknak tehát alighanem egész éjszaka tartaniuk kellett." Nocsak! A jelek szerint Joseph Smith nem tudta megítélni, látogatója meddig is volt nála. Rádöbbent, hogy amikor Moronival beszélt még éjszaka volt, majd arra eszmélt, hogy reggel lett. A közbülső idő kiesett az emlékezetéből.
Mindez meglepően harnonizál a jelenkor UFO- beszámolóival, ahol az eltérítettek szintén időkiesésre, memóriazavarokra panaszkodnak. Joseph Smith utoljára egy szántóföldön, munka közben találkozott Moronival. Ekkor az angyal végleg elbúcsúzott tőle, a továbbiakról a próféta így emlékezik meg: ,,...amikor viszont a szántás szélén, amelyen dolgoztunk, át akartam mászni a kerítésen, minden erőm elhagyott, és a földre rogytam, s egy időre elveszítettem az eszméletemet. Amikor magamhoz tértem, annyira ki voltam merülve, hogy semmire sem voltam képes." Sajnálhatjuk, hogy Joseph Smith korában még nem tudtak regresszíós hipnózist alkalmazni, s így nem tudjuk visszaidézni, mit cselekedett Moroni angyal, amíg a próféta eszméletlenül feküdt a földön. A jelenések után nem sokkal Joseph Smith megalapította az első mormon közösségeket Ohióban és Missouriban. A hívők vagyonközösségben éltek, de többnejűségük miatt a hatóságok zaklatni kezdték őket.
1847-ben a Nagy Sóstó mellé menekültek, 1896-ban megalapították saját államukat, Utahot, ami ma az USA 45. tagállama, fővárosa Salt Lake City. Bármit gondoljunk is a földönkívüliekről, Moroni angyal mellett a ma élő 5 millió mormon hívő is tanúságot tesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BMW tervezet
  2008-12-31 12:11:04, szerda
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Épületek
  2008-12-31 11:47:10, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Laptop
  2008-12-31 11:22:01, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 394 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 394 db bejegyzés
e év: 710 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2100
  • e Hét: 2100
  • e Hónap: 86447
  • e Év: 86447
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.