Belépés
jjanosne.blog.xfree.hu
A gyerekeket a szüleik nevelik. A nagymamájuk és a nagypapájuk meg szereti őket. Schäffer Erzsébet Nagyi Tyka
1948.04.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 546 
Recept
  2008-02-28 21:39:42, csütörtök
 
  Hozzávalók/1 csésze alap:

2/3 csésze étolaj
3 db tojás
5 csésze liszt
4 csésze cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanilia kivonat
1 csomag száritott élesztő
1/4 csésze langyos viz
3 csésze langyos tej

Az élesztőt langyos vizzel csomómentesen összekeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk. Egy nagy tálban összekeverünk egy csésze lisztet, egy csésze cukrot, majd egy csésze tejet keverünk hozzá, ügyelve arra, hogy a keverék csomómentes legyen. Ezután az élesztős oldatot keverjük hozzá. A tálat letakarjuk és a kovászt érleljük. A második, harmadik, negyedik napon átkeverjük egy fakanállal. Az ötödik napon hozzákeverünk egy csésze lisztet, egy csésze cukrot és egy csésze tejet. A hatodik, a hetedik, nyolcadik, kilencedik napon ismét átkeverjük egy fakanállal. A tizedik napon ismét hozzákeverünk egy csésze lisztet, egy csésze cukrot és egy csésze tejet. A keverékből kiveszünk egy csészényit, és ezt használjuk fel a sütemény készitéséhez. A maradék kb. három csészényit mélyhütőbe téve bármikor felhasználhatjuk. A mélyhűtőből kivéve legalább három órán át kell szobahőmérsékleten tartani mielőtt felhasználjuk. Az eltett adagokból egyet a továbbszaporitásra is felhasználhatunk, ekkor a második napi teendőkből kell kiindulni:

A maradék egy csészéhez hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a sót, a vanilia extraktot, vagy egy csomag vaníliás cukrot, egy csésze darált diót, mazsolát (dió, mandula, aszalt gyümölcs... ), jól elkeverjük, kizsírozott, lisztezett formában, előmelegitett sütőben, 175 C-on 50-60 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézet.
  2008-02-28 21:02:13, csütörtök
 
  Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között. És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal. És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó. És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével. És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez. És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz. Hogy valóban erős vagy. És valóban értékes.

Nem akkor vagy túl rajta,ha azt hiszed az eszeddel nem érdekel már egy cseppetsem.Nézz mélyen a lelkedbe és a szívedbe,akkor tudod meg igazán,még fáj az amit kaptál,hisz ha nem is vallod be... eszerint cselekszel s eszerint éled az életed...Később,ha már egy adott pillanatban,egy adott dologról nem jut eszedbe,akkor vagy túl rajta igazán,de akkor már nem jut eszedbe amit írtam neked,mert már nem emlékszel a sérelmeidre sem.Hisz ha emlékeznél arra mit írtam,eszedbe jutna újra és újra,még mindig nem lennél túl rajta

Ha jelentéktelennek érzed magad, kezdj el számolni.
Az kétségtelen, hogy két ember, anyád és apád kellett ahhoz, hogy megszülessél.
Nekik is voltak szüleik, tehát, a szüleid előtti generációban már négy ember találkozása és szerelme előzte meg, a te születésedet. Szorozd mindig kettővel!
Ha átlag 25 évet számolsz generációnként, kiderül, hogy 500 év leforgása alatt 1048576 ember élt, és szeretett ezen a világon azért, hogy te megszülethess!

Ne higgy a meséknek! Minden sztori, amely úgy végződik, hogy "boldogan éltek, amíg meg nem haltak", ökörség. Vidám befejezés nem létezik. Sőt. Befejezés sincs. Az élet megy tovább, két kanyarral arrébb már mindig történik valami új. Legyőzhetsz hatalmas akadályokat, dacolhatsz ezer veszéllyel, farkasszemet nézhetsz a gonosszal, a végén dicsekedhetsz is vele - de az még nem befejezés. Az élet mindig odébbtaszigál, megtáncoltat, meggyötör és megtör, új erőpróbát vagy tragédiát lök eléd, nem ereszt addig, amig csak el nem éred az egyetlen valódi befejezést - a halálodat. Amíg szufla ven benned, a történet pereg tovább.
Darren Shan


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazdag Erzsi:
  2008-02-28 20:50:57, csütörtök
 
  Ringató

Ring, ring,
ring a nád.
Nádon ring a fészek.
Nádirigó kisfia,
aludj, álmodj szépet!

Du-du
szól a szél.
Szól a szél dudája.
Elaludt a kisrigó.
Alszik a nád és a tó.
Alszik, alszik minden.
Aludj te is, kincsem! Fel

Szép kis bölcső, kérlek téged,
hadd pihenni kis öcsémet!
Hadd a zajt most, hadd a lármát,
ne zavard meg csendes álmát!

Né, mily szépen alszik, látod?
De fölretten, hogyha bántod.
Ringasd szépen a babát,
hadd aludja ki magát!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rózsa
  2008-02-28 19:35:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cica
  2008-02-28 19:28:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paripák
  2008-02-28 19:27:15, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolygók - napról napra
  2008-02-28 18:54:25, csütörtök
 
  Hétfő: a Hold napja

Ehhez a bolygóhoz a befogadás, az empátia, a törődés, a nőies értékek tartoznak. Így elsősorban anyaszerepben tündökölhetsz. A legjobb társaság e napon saját gyermeked. De törődhetsz másokéval is, vagy bárkivel, bármivel, aki vagy ami gondoskodásra szorul. Az bizonyos, hogy otthonodban leszel a legjobb társaságban. Ha erre a napra szerveznél összejövetelt, azokat a barátaidat hívd csak meg, akik szinte családtagnak számítanak.

Kedd: bolygója a Mars

A hét legaktívabb napja. Ekkor megy legjobban a munka. Ehhez a naphoz leginkább a munkatársak társasága illik. Jól érezheted magad sporttársaiddal is, vagy azokkal, akik valamiben a harcostársaid. Mivel ennek a napnak és bolygónak a tűz az eleme, az összejöveteleket szakácskodással, rostonsütéssel körítheted.

Szerda: a Merkúr napja

Zeusz hírvivőjéhez és a kommunikáció bolygójához a futó, felszínes találkozások illenek. Mindenképpen az információszerzésnek és
az információk cseréjének az időszaka. Nyugodtan pletykálkodhatsz barátnőiddel. Írhatsz levelet, vagy hívd fel azokat, akikkel szívesen lennél egy társaságban, de a távolság miatt nem lehet. Idegen ajkú ismerőseiddel is jól érezheted magad. Ez a nap üzleti tárgyalásokra, baráti és rokoni kapcsolatok ápolására is megfelelő, de ne nagy, inkább közepes nagyságú összejöveteleken vegyél részt.

Csütörtök: bolygója a Jupiter

Ezen a napon a jövő és a magasabb szellemi erők kerülnek előtérbe. Igazán jó társaság a hasonló érdeklődésűek vagy hitűek csoportja, klubja. Nagyobb céges rendezvényeket, jövőt tervező megbeszéléseket célszerű erre a napra tenni. Ha jó útitársat akarsz találni, csütörtökön nagyobb esélyed van erre.

Péntek: a Vénusz napja

Ez a bolygó azt üzeni, hogy csak kellemes társaságot és elfoglaltságot válassz. Képtár, koncert, virágos rét - bármi lehet úti célod, ami szépséget ígér. Ez az igazán társas nap. Tölts minél több időt a pároddal. Ha éppen facér vagy, akkor barátaiddal ülj be egy cukrászdába, így szerezz magadnak édes perceket. A szépítkezéshez, az esti mulatságokra és partikra se indulj egyedül.

Szombat: bolygója a Szaturnusz

Akkor leszel a legjobb társaságban, ha önmagadat választod. Egy ilyen nap is kell, amikor ,,böjtölsz" egy kicsit. Fordulj magadba, keresd belső békédet. Ha végképp nem bírod egyedül, olyan társat válassz, aki képes melletted csendben maradni, vagy olyan programon vegyél részt, ahol van esély a befelé fordulásra. Akár közösen meditálhattok.

Vasárnap: a Nap napja

Ennek az égitestnek az erejét a férfias dolgok hordozzák. Jól teszed, ha felkeresed édesapádat, vagy legalább beszélj vele. A hívőknek Istennel való találkozásra is megfelelő ez a nap. Figyelj arra, hogy a társas összejövetelek és alkalmak legyenek valóban ünnepélyesek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyógyító horoszkóp -
  2008-02-28 18:53:41, csütörtök
 
  BIKA
Kíméld a kezed. Nem kell mozdulatlanul pihentetni, inkább masszírozd, és időnként tornáztasd az ujjaidat. Talán korábban megerőltetted, és most, az időjárási frontok felerősíthetik kézközépcsontjaid érzékenységét. A hét végén a rokonaiddal szemben legyél tartózkodó, mert akaratod ellenére megbánthatod őket, aminek lelkifurdalás (álmatlanság) lesz a vége.

Jupiter a Bikában

Kedveled a komfortot és a szórakozást. Bár alapvetően lelki beállítottságú vagy, mégis gyakorlatiasan gondolkozol, nagyvonalú és megbízható vagy. Kitartóan ragaszkodsz az (általában helyes) elképzeléseidhez, türelmesen és megbízhatóan dolgozol mindaddig, míg el nem éred a célod. Családod (és saját) anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartod. Szereted a természetet, toleráns és együttérző vagy. Partneredhez általában gyengéd és hûséges vagy, ugyanakkor hajlamos vagy a féltékenységre. Elvárod, hogy kényeztessenek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stresz ellen
  2008-02-28 18:45:07, csütörtök
 
  A stressz legkiválóbb ellenszere

A rózsaolaj frissítő és nyugtató hatású, védi és regenerálja a bőrt. Egy rózsaolajos fürdő maga a tökéletes ellazulás, garantáltan elszáll tőle a rosszkedv és az idegesség.
- Csepegtess a fürdővízbe néhány csepp rózsaolajat. Gazdagíthatod a ,,kezelést", ha tíz csepp rózsaolajat három evőkanálnyi tejszínben keversz el, és azt öntöd a meleg fürdővízbe.
- Semleges arckréméből vegyél egy keveset, ebbe cseppents a rózsaolajból - jól keverd össze, és masszírozda a bőrödbe (lehet ajakra is). Hatóanyagai kisimítják az apró ráncokat és serkentik a sejtregenerációt. Bőröd finommá, puhává és bársonyossá válik
- A virág szirmából készíthetsz élénkítő, frissítő teát. Tegyél a csészébe 6-7 rózsaszirmot, önts rá forró vizet, hagyd állni 8 percig, majd langyosan, lassú kortyokkal fogyaszd el az italt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagycica
  2008-02-28 18:42:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 546 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 15849 db bejegyzés
Összes: 61060 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4638
  • e Hónap: 9722
  • e Év: 9722
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.