Belépés
kissmama.blog.xfree.hu
Eszünk vádolható. A szív törvény feletti. "Amig valaki meg nem szeret egy állatot, addig lelekének egy része szunnyadozik" Kiss Mihályné
1952.11.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Éljen május elseje...!!!
  2008-04-30 17:33:10, szerda
 
  Elfelejtettük ünnepelni a munkát.


A céges majálisoknak befellegzett, legalábbis a legtöbben már nem május 1-jén rendezik meg. Családi nappal vagy éppen juniálissal ünneplik a vállalatok a közelgő nyarat, ám a munka ünnepének mondanivalója mára elveszítette a jelentőségét.

A munka ünnepe

A munkaszüneti napon a Beatrice által is megénekelt 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás elvének bevezetését ünneplik világszerte. Az előzmények az ipari forradalomig nyúlnak vissza, ám a konkrét dátum az 1886-os chicagói sztrájk időpontja miatt lett május első napja. A szocialista és munkásmozgalmak növekedésével együtt bővültek a munkások jogai és lehetőségei is - ennek köszönhető, hogy a munkásünnep lassan nemzeti ünneppé nőtte ki magát, és hazánkban 1945-től munkaszüneti nap.

Május 1-jén azonban nemcsak a munkások, a katolikusok is ünnepelnek, Jézus nevelőapjára, az ácsra emlékeznek. Munkás Szent József ünnepét 1955. május 1-jén rendelte el a pápa.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágtemetés
  2008-04-29 18:04:52, kedd
 
  Wass Albert

VIRÁGTEMETÉS

Kolozsvár, 1927


Annak, aki velem temetett.


Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének. De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer, meg ezer apró csillámló homok-szemcséből, és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.
És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.
De az oszlop csak épült, egyre épült, mert az ember hittel a szívében építette az ő Istenének.
És amikor az oszlop készen állott, az emberek még mindig nevettek és azt mondták: majd a legelső szél összedönti.
És jött az első szél: és nem döntötte össze.
És jött a második szél: és az sem döntötte össze.
És akárhány szél jött, egyik sem döntötte össze, hanem mindegyik szépen kikerülte az oszlopot, amely hittel épült.
És az emberek, akik ezt látták, csodálkozva összesúgtak és azt mondták: varázsló. És egy napon berohantak az udvarára. és ledöntötték az ő oszlopát.
És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az ő udvarára és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az ő Istenének.
És az oszlopot most sem faragta márványból, sem nem építette kőből, hanem megint sok-sok apró homok-szemcséből és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.

Szentgotthárd, 1926. november 14.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor mi búcsúzunk
  2008-04-29 17:56:45, kedd
 
  AMIKOR MI BÚCSÚZUNK

Amikor mi ketten búcsúzunk,
a lelkünknek az mindig egy halál.

Éreztétek-e valaha,
hogy szívetekből messze száll a nyár,
és álmaitok fényes nap-szeme
felleg-homályos alkonyatra vár?

És ugye éreztétek olykor,
hogy a halálnál ez se' sokkal enyhébb,
s ennél se' sokkal enyhébb a halál?

Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csoki sztori...
  2008-04-28 18:00:32, hétfő
 
 
A csoki históriája épp olyan lenyugöző, mint maga az íze: a történet egészen az időszámításunk kezdete előtti, misztikus maya korszakig nyúlik vissza. Bár aki abba a bizonyos xocotatl-ba kóstolna bele, annak arcára fagyna a mosoly...

Szörnyű lötty

Az a maya ital - mert szó sem volt masszáról, még kevésbé szeletekről - sötét, keserű, csípős lé volt, melyet kakaóbab őrleményből, chiliből, és egyéb fűszerekből készítettek, majd az egészet felhígították. Fogyasztásának elsősorban spirituális jelentősége volt, összeköttetést jelentett az istenekkel - a xocolatl ivás a vallási szertartások fontos része volt. Később a szent löttyöt a mayákat leigázó aztékok is elirigyelték, így a mayák adójuk egy részét kakaóbabban fizették nekik. Többek között ez lett a veszte az utolsó azték uralkodónak, Montezumának is, aki fogadta a birodalomnál parta lépő spanyol konkvisztádort, Cortezt. Cortez tudta mire van kereslet a spanyol udvarban - nemcsak az arany és a többi kincs keltette fel az érdeklődését, de hamar átlátta, hogy a borzalmas ízű folyadék, amelyből Montezuma napi 50 (!) kupányit fogyasztott, az ő hazájában is az előkelőség szimbólumává válhat. Elég ráragasztani az Istenek itala elnevezést, mágikus erővel felruházni, és dőlni fog a pénz. Persze a spanyolok is iszonyúnak tartották a xocolatl ízét, de győzött a sznobizmus: lelkesen itták az "életelixírt". Később újabb kinccsel párosították - cukrot kevertek, hozzá, így valamivel elviselhetőbbé vált a végeredmény.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
witz :)
  2008-04-28 14:43:12, hétfő
 
  Két unatkozó kaszinó krupié üldögél a kockázó asztalnál, amikor egy
vakítóan gyönyörű nő lép a kaszinóba, egyenesen az asztalukhoz sétál és feltesz
ötmillió forintot egyetlen dobásra.

"Remélem nem bánják, " - mondja a szépség a két férfinak - " de sokkal
szerencsésebb vagyok, ha teljesen meztelen vagyok." Azzal egy mozdulattal
anyaszült meztelenre vetkőzik és eldobja a kockát.

Ahogy a kocka megáll az asztalon, ragyogó mosollyal felugrik és
ugrabugrálni kezd örömében: "Nyertem, nyertem!"

Mindkét krupiét szívélyesen megöleli, felveszi a nyereményét és a ruháit
és kisétál az ajtón.

A két krupié üveges tekintettel bámul az ajtóra majd egymásra hosszú
percekig, mígnem az egyik rekedt hangon megkérdezi: "Mit dobott?"

"Nem tudom, " mondja a másik - "Azt hittem, te nézed."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
legyetek jók....
  2008-04-27 20:20:41, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktória
  2008-04-27 20:17:48, vasárnap
 
  Ma nem irtam még semmit,nagyon elfoglalt az unokám
szülinapjának ünneplése.
Kiss Viktória ma hat éves!!!!!!
Tündéri kis gyerek, nagyon szeretni való!
Drága Vikikém az Isten éltessen sokáig,erőben
egésségben,ezt kivánom minden unokámnak, legyetek jók!!!
Mama...
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Fűben-fában...
  2008-04-26 21:44:17, szombat
 
  Az allergia önmagában egy istencsapása, hát még annak, akinél súlyos rohamokkal jár! Jócskán benne járunk a pollenszezonban, ezért néhány jó tanáccsal szolgálunk a heves allergiás reakció kivédésére.
Virágporok, állati szőrök, házipor-atka, élelmiszerek, fémek - ezek bármelyikére érzékenyen reagálhat szervezetünk. Akár egyik napról a másikra döbbenten tapasztalhatjuk, hogy allergiás reakciót vált ki, ha az előtte ártalmatlan, de immáron allergén anyaggal érintkezik a bőrünk, esetleg elfogyasztjuk azt.
Vannak olyan esetek, mikor az allergén szélsőségesen heves reakciót vált ki - ezeket anafilaxiás sokknak nevezzük. Ez az allergénnel való érintkezés után perceken belül kialakulhat, de előfordul, hogy csak órák múlva jelentkezik. A roham - ritka esetben - halálos kimenetelű is lehet.
Melyek lehetnek az árulkodó jelek? Az arc, a szájüreg, a nyelv és a torok viszketése, duzzanata; nehézkes, sípoló, asztmatikus légzés, tüsszögés, orrfolyás; a bőr kivörösödése, csalánkiütés; gyors szívverés, gyengeség; gyomorgörcs, émelygés; ájulás. A helyzetet nehezíti, hogy a felsorolt jelek gyakorlatilag mind-mind az allergia szokásos tünetei - ezek szokatlan hevessége jelzi az illető számára, hogy roham következhet be.
Aki allergiás és tudja, hogy fennáll nála az anafilaxiás sokk veszélye (mert már átélt hasonló rohamot), mindig hordjon magánál antihisztamin- vagy adrenalininjekciót, és tanulja meg azt a bőr alá fecskendezni. Az injekcióra tanácsos ráírni, mit tartalmaz és hogyan kell beadni, hogy vészhelyzetben másvalaki is segíthessen.
Sokkoló lehet az élmény annak is, aki kívülállóként éli át embertársa hirtelen fellépő, súlyos allergiás reakcióját! Legelőször is lazítsuk meg a beteg ruházatát a nyakánál és deréktájon, majd fektessük le, a lábát kissé megemelve. Gondoskodjunk arról, hogy szabadon lélegezhessen.
Ha a rohamot méhcsípés váltotta ki, próbáljuk meg a fullánkot a körmünkkel óvatosan kipiszkálni - de vigyázzunk, hogy ne nyomkodjuk, mert a méh fullánkja még tartalmazhat mérget! Ne kockáztassunk: minden esetben hívjunk orvost vagy mentőt!

Szijjártó Gabriella
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az én képernyőm...
  2008-04-26 21:31:38, szombat
 
  Mágiamentes esték

Megkérdezném azért Uri Geller rajongóit: ha ez az ember valóban földöntúli képességekkel bír, vajon miért kanalak hajlítgatására pazarolja tehetségét? Ha legalább Farkas Helgát megtalálta volna anno, hát azt mondanám, nna... De nem. Ám valamiért mégis évtizedek óta színen van, s mi magyarok számon tartjuk, hiszen szülei Magyarországon látták meg a napvilágot. S most végre elhozta nekünk licencműsorát! Amelyet a TV2 a szokásos gátlástalan nagyzolásával, irdatlan csinnadrattával nyomat szombat esténként.
Varázslat, mágia, csoda - nem spórolnak a jelzőkkel. És a néző reménykedik, hátha tényleg megtörténik a varázslat, amiben tulajdonképpen nemigen hisz, de azért sose lehet tudni. Ki lesz Uri Geller utóda? - harsogja a média, bár még azt sem tudni, minek egyáltalán utód. Úgyhogy nézhetjük a versenyzők számait, amelyek közt akadnak nagyon ügyesek is, meg nevetségesen átlátszók is. Elhihetik, ha én rájövök egy trükkre, akkor az talán mégsem a bűvészszakma csúcsa. Amúgy az interneten sorra leplezik le a produkciók fortélyait, meglehetősen lekezelően szólva művelőiről. A szakma csőrét nyilván birizgálja, hogy Uri és követői nem ismerik el, hogy bűvészek, illuzionisták, hanem váltig állítják a földöntúli segítséget. A tévécsatorna persze mindent alátesz: mentőautó, orvosok, ápolónők várják a halálosan veszélyes kígyós szám végét. (Aztán másnap azon röhög a fél ország, hogy egy bulvárlap leleplezte, ártatlan kis zöld kígyó volt a rettegett ellenfél.) Ugyanilyen felhajtás övezi a szívét ,,megállító" fiút. És Uri teátrális tiltakozását a naggyon-naggyon veszélyes mutatványok ellen.
Valójában nem is ez a bosszantó. David Copperfieldet is érték támadások, hogy csal, hiszen igazából nem is repül... Sokan szinte sértetten vették tudomásul, hogy valamiért csak elneveznek valakit illuzionistának. Ne essünk hát abba a hibába, hogy kárhoztatjuk a versenyzőt, amiért nem ejti magát igazából a klinikai halálba. Tehát nem ez a baj. Hanem az egésznek az ízlést és mértéket nem ismerő tálalása. Hogy például a szokott sztárokat ülteti oda asszisztálni, főleg persze a csatorna arcait, akik kötelességtudóan ájuldoznak a ,,csodákon". (A műsorvezető néha el is felejti, melyik műsorban van, és gyorsan csinál egy miniinterjút valamelyikükkel teljességgel oda nem illően.) Bőven láthatunk tipikus szőke nőket leesett állal, könnyes szemekkel, megrendült arccal, beájult barnákat el-elakadó szavakkal, az egészből semmit sem értő, kőarcú szépségeket - nyilván az élmény fokozására szánva őket. Humornak, iróniának, könnyedségnek, kikacsintásnak nyoma sincs.
Hibáknak annál inkább. A szerencsétlen sólyomnak például senki sem szólt, hogy amikor el kell olvasnia egy ötven méterre lévő írást - ne a terem túlsó vége felé nézzen...

Ujlaki Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biborszél-Várlak
  2008-04-26 08:09:54, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 1623 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6
  • e Hét: 94
  • e Hónap: 216
  • e Év: 1307
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.