Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 113 
Ha a felnőtt áldozata gyerek
  2008-05-31 07:22:15, szombat
 
  A szó görög eredetű, gyaníthatóan már az ókorban is előfordult, hogy némely felnőttek nemi vonzalmat éreztek a gyerekek iránt. Történelmi és irodalmi példákat is találhatunk, talán a legismertebb Nabokov Lolita című regénye és az ebből készült film, amely érzékletesen mutatja be egy középkorú férfi (a regényíró?) és egy gyereklány kapcsolatát. Sokan tiltakoztak, különösen a film bemutatása ellen, mondván nem kell reklámot csinálni az e fajta perverziónak. Az ellentábor pedig azért tartotta fontosnak, hogy megértsük, miről is van itt szó.


A világ minden táján bűncselekmény a kiskorúakkal, különösen a gyerekekkel kezdeményezett szexuális kapcsolat. Mindannyian tudni véljük, hogy az ilyen bűncselekmények miatt elítélteknek van a legrosszabb sora a börtönben, mert a rabok kirekesztik maguk közül, ne adj' Isten tettlegesen is megpróbálják őt ,,jó útra" terelni. Gyakran hallani olyan véleményt is, hogy nem büntetni, hanem gyógyítani kellene őket.

Esetleg sajnálni is. A pedofília ugyanis nem csak deviáns magatartás, nem csupán arról van szó, hogy valaki nem tartja be a széles körben elfogadott társadalmi normákat. Olyan személyiségzavarról is szó lehet itt, amely miatt vagy nem képes belátni, hogy amit tesz rossz, vagy tudja ugyan, hogy az, de nem képes ellenállni. Ha ezt olvasván a kisgyerekek viselkedése jut eszünkbe, nem járunk távol az igazságtól. A pedofil bizonyos értelemben maga is gyerek, megakadt a személyiség fejlődés útján. Ezért van az, hogy gyerektársaságban érzi magát a legjobban, és a nemiség megjelenésével az ilyen irányú vágyait is arra vetíti, akihez a legközelebb érzi magát.

A médiából úgy tűnik, hogy a legvadabb szexuális perverzióról van szó, pedig a pedofil legtöbbször elsősorban érzelmileg kötődik vonzalma tárgyához. Sokukban működik az önkontroll, és megmaradnak a plátói kapcsolatoknál. A gyerek nem is tudja meg, nem lát mást csak egy kedves bácsit, aki szívesen játszik vele, ajándékot ad neki, gyengéden megsimogatja. Nőkről ritkábban hallunk, talán azért, mert ők az ,,anyai gondoskodás" címén észrevétlenül ki tudják élni az ilyen jellegű hajlamaikat. A női pedofíliánál csak a legsúlyosabb esetek látnak napvilágot, s ebből értelemszerűen kevesebb van.
Még mielőtt elnézően továbblapoznánk, és megnyugodnánk nincs olyan nagy baj, álljunk meg, mert igenis van!

Azok a gyerekek, akiket fiatalkorúkban ilyen sérelem (szakkifejezéssel: abúzus) ér, olyan maradandó pszichikai károsodást szenvednek, amelyet szakember segítsége nélkül nem tud feldolgozni, talán még azzal sem. Hosszasan lehetne sorolni, mit él át a gyerek: félelem, szorongás, bűntudat és óriási bizalomvesztés. Még súlyosabb a helyzet, ha hozzátartozó vagy vérszerinti szülő követ el ilyet a gyermekével szemben. Nem véletlen, hogy ez a büntetéskiszabásnál is súlyosító körülmény.

Apropó büntetés! Tíz-tizenöt év elzárás is vár az elkövetőre, sokak szerint ez is kevés. Gondoljunk csak az ausztriai rémre! De saját házunk táján is söprögethetünk! Nemrégiben derült fény egy magyar esetre, ahol a nagymama és a nagybácsi orgiákat szervezett öt-hat éves unokáik ,,részvételével", vagy jusson eszünkbe az a süketnéma, értelmi fogyatékos kislány, aki a nagyapjától szült gyereket.

Nem sorolom tovább az eseteket. Vigyázzunk a gyerekekre, és ne csak a sajátunkra!

indannyian felelősek vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2008-05-31 07:20:24, szombat
 
  Kos (március 21. - április 20.)
Ma, érdekes módon különösen hízelgő leszel akár beszédedben, akár cselekedeteidben, és szereted a hízelgést. Nagy adag önbecsülés van benned és szereted érezni, ha mások elismernek Téged.. Ez azért van, mert magabiztos és harsány társalgási modorod ellenére valójában nagyon bizonytalan vagy, aki nem biztos magában, ezért szeretsz jó dolgokat hallani magadról, amiért igen hálás tudsz lenni. Miután hűséges barát vagy, hűséges barátokat tudsz magad köré gyűjteni.


Bika (április 21. - május 20.)
A családi életedben is el tudod érni a békét a becsületességeddel, a magad nyugodt és csendes módján, általában mindent elérsz, amit akarsz, és a másikkal el tudod hitetni, hogy annak is tetszik a dolog. Fiatal korban ez makacsságban összegeződik, később céltudatossággá válik. Társaságban kedves és szimpatikus vagy, de nem teszel túl sokat az emberekért. Elvárod, hogy a barátaid megkeressenek.


Ikrek (május 21. - június 21.)
A szembenállás most könnyen megzavar, mert erős igazságérzeted és méltóságod azt mondja, hogy nem érdemled ezt. Van benned báj, kitartás, integritás, jó szerencse és ezekkel sokra viheted. Kevesebbet kell a szerencsére és többet a saját energiádra támaszkodnod. Szerelmi ügyekben Te vagy a hűség megtestesítője, de a nagy tömegekhez is hűséges vagy, és bármilyen helyzeted is van a világban, erős érzéked van a szolgálat iránt.


Rák (június 22. - július 22.)
Inkább becsvágyó vagy, mint tettre kész, az életben is inkább az idealizmust keresed, mint a realitást. Ha nem extra gazdagnak születtél /ami elég valószínű/, képes leszel elhanyagolni a kenyérkeresést álmodozásaid miatt. Hiszel abban, hogy az égiek majd gondoskodik rólad, és ez rendszerint meg is történik. Van hited az emberekben is, akik rendszerint igazolni látszanak ezt, mert olyan fajta idealizmussal rendelkezel, amelyik viszonzást kíván.


Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Elképzeléseid anyagi terveket tartalmaznak és bizonyos értelemben az eszmék és filozófiák is erre utalnak. Nagyon vigyázz arra, hogy méltóságodat ne veszítsd el. Ha egyszer elhatároztad, hogy valami hogyan fog történi, személyes sértésnek veszed, ha az nem teljesen úgy történik, még ha az időjárás tehet is róla. Hibáztatod a vihart, hogy megzavarta a terveidet, mintha az tehetne róla.


Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Mind érzelmi, mind anyagi téren nagylelkűséged miatt könnyen rászedhetővé válhatsz . Nagy szépérzék jellemez, és ha alkotóművészként tevékenykedsz, alkotásaid magukon fogják viselni a humánus érdeklődés és érzelemgazdagság bélyegét. Vigyáznod kell, nehogy túlzottan szentimentálissá válj, mert szereted az élet édeskés dolgait. Ez az érzelemgazdagság, népszerűvé tesz, habár kihívhatod a szigorúbb kritikusok megvetését is.


Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
A szerelemben állandóságot tartasz és hűséges vagy, de nem nagyon heves, és ezért általában kevés kellemetlen tapasztalatot szerzel ilyen téren. Tárgyilagos, gyakorlatias ember benyomását kelted.. Az üzleti életben - éppúgy a magánéletben is - inkább a józan eszeddel, mint merészségeddel érsz el sikereket, ügyeid simán fognak menni, izgalmak nélkül, mert általában a konzervatív utat választod, ahol kevés szikla és buktató van.


Skorpió (október 23. - november 22.)
Valószínűleg apróságokon lovagolsz és szélmalomharcot folytatsz, ahol egy taktikusabb egyén kompromisszumot kötne, ezzel elvesztegeted hatalmas energiádat, amit más dolgokra is fordíthatnál. Integritásod ritkán válik kérdésessé, úgyszintén az emberek fölött való hatalmad. De helyes iránti érzéked és ítélőképességed ma kérdésessé válhat Ha arányérzéked helyes mederbe tereled, és megtanulod az együttműködés leckéit, dinamikus energiád és magasrendű őszinteséged elnyeri jutalmát.


Nyilas (november 23. - december 21.)
Bármit teszel - emocionális, strukturális, alkotó pályán - kapcsolatban kell, hogy legyen a népszerűséggel vagy a szokatlannal, mert Te is erősen eredeti vagy, és eredetiségedhez eleget teszel hozzá a közösség tudásából, hogy elfogadtathasd velük. Szokatlan vagy anélkül, hogy bizarr lennél, játszani tudsz a közönség álmaival. A szerelemben fogékony vagy, jó arány és egyensúlyérzéked van, még akkor sem engeded elsöpörni magad, ha szellemileg és érzelmileg nagyon meghódítottak.


Bak (december 22. - január 20.)
Keresztül látsz az embereken, ugyanakkor nagyon türelmes is vagy velük szemben. Máskor sem, de ma egyáltalán nem lehet Téged butának nézni, ez az, amit egyáltalán nem tűrsz el senkinek. A szélhámosokat azonnal felismered, bármilyen maszkot is vesznek fel, és tudod, hogyan védd meg magad tőlük. Ez jó kombinációja a földies sikereknek és az intellektuális eredményeknek. A jó koncentrálóképesség és határozottság sikerekhez vezet.


Vízöntő (január 21. - február 18.)
Tudod, hogy kell rendet rakni, de csak mert csökönyös vagy, meggyőződésed, hogy minden szabályt neked kell megalkotni, a többiektől pedig elvárod, hogy ezt maradéktalanul tartsák be. A tekintélytiszteleted azon alapszik, hogy önmagad tartod tekintélynek. Így jó beosztott leszel, - kivéve akkor, ha a főnök nem nézi ki utódjának. Van egy kis önbizalomhiányod. Tüzes és szenvedélyes vagy a szerelemben, de uralkodó is. Uralkodsz a saját családodban, és csak Te tudod az okot, hogy miért.


Halak (február 19. - március 20.)
Sajnos nehezen tudod kivédeni, hogy komoly és erőteljes ellenségekkel kerülj szembe az elkövetkezendő napokban, de általában mindig sikerül majd jól kivédeni egy-egy veszekedést, vagy jól kikerülni egy-egy peres ügyből. Mindig képes leszel arra, hogy tovább lép. Nem vagy mindig önzetlen. Sőt! Erősen és sokszor kíméletlenül harcolsz, nem adsz kegyelmet. Viszont saját problémáidnak megoldásában következetes és kitartó leszel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!
  2008-05-31 07:18:26, szombat
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háááát.....
  2008-05-29 12:15:54, csütörtök
 
  .....olyan jó sűrűre sikerült a borsóleves, hogy még a kanál is megáll benne! De azért meg lehet enni. A tegnapi kakaós csiga is jól sikeredett. A szomszéd néni volt az alany akinek meg kellett kostólni! Nagy örömömre 1 kg csirkemájjal állított be! Az éjszakai műszak után már alig vártam, hogy a csiga biga kész legyen még a májat is megcsináltam rántva, hogy ma tudjak pihenni! A mai pihenés is kertkapálásból állt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
30 év magány
  2008-05-29 08:59:16, csütörtök
 
  Szingli lét: a divat hulláma izzadságcseppek nélkül süvített át az óceánon újabb áldozatokat keresve. Elérte a szárazföldet, s mint egy ragályos betegség, végigsöpört a magányos embereken, biztonságérzetet adva nekik. Hiszen így magyarázható a legegyszerűbben, hogy egyedül vagyunk. A pénz fontos, de nem minden. A fáradhatatlan fizetésemelésért vívott harcunkban pedig elfeledünk élni és szeretni. De vajon tényleg ez lehet az oka a kapcsolatnélküliségnek?


Mi lehet az oka, ha valaki még 30 évesen sem akar tartós párkapcsolatot? - tettük fel a kérdést pszichológusunknak, dr. Lajos Péternek. Válaszában rengeteg lehetőséget vázolt.

- A párkapcsolatok iránti igény hiánya természetesen egyénfüggő. Mindenkinél más és más oka lehet az egyedüllétnek. Ez az, amit ki kell deríteni. Lehet, hogy fél magától a párkapcsolattól, hiszen egy viszony tulajdonképpen egy mérce. A megmérettetés során pedig fél az egyén, hogy nem fog megfelelni partnerének. Félhet az ember az elkötelezettségtől vagy kiszolgáltatottságtól, esetleg a kudarctól és fájdalomtól, amit neki okozhatnak. Lehet, hogy azt gondolja, a párkapcsolat egyenlő a rabszolgasággal, szabadságvesztéssel. Vagy fél attól, hogy ő csúnya s ezért nem fogja senki választani. Negatív énképe így befolyásolja az ismerkedésben, hiszen ha nincs megelégedve önmagával, hogyan tudna megelégedni akár a randi helyzetével? De lehetnek racionális okai is a dolognak, például munkahelyi viszonylatok.

Nehezebb esetekben a megannyi félelem a kezdeményezés hiányába is torkollhat. Az ember ilyenkor inkább otthon marad, megnéz egy szerelmes filmet és megeszik egy tábla csokit. Ennek és a társaság hiányának következtében azonban egyre inkább bezáródik az egyén, ahelyett, hogy nyitna a világ felé, s fokozatosan ismerne meg új dolgokat, tevékenységeket és végül embereket.

- Ha valaki nagyon nem fogadja el saját magát, leginkább azt szeretné, ha a többiek elfogadnák. Így eljuthat arra a szintre, hogy azt gondolja, valakiknek meg kell felelnie.

Ez az érzés visszavezethető a szülőknek való megfelelésre. Tudat alatt előjöhetnek a régi sérelmeink, amelyeket akkor szereztünk, mikor például rossz jegyet vittünk haza. A múlton sajnos nem tudunk változtatni, azonban hogy jobbá tegyük életünket, fel kell ismernünk a saját magunknak és a másoknak való megfelelés ordító különbségét. Pszichológusunk szerint ezt a szintet a legtöbb esetben csak terápiás módszerrel lehet elérni.

Természetesen a felismerés nem könnyű, de tehetünk apróbb lépéseket pozitívabb énképünk érdekében. Tűzzünk ki csekélyebb célokat, amik megvalósításakor boldogság tölt el minket, hogy ,,Igen, meg tudtam csinálni!", és/vagy fokozatosan változtassunk életvitelünkön, hogy világítótorony módjára sugározzon belőlünk az elégedettség. Az egyik leghatásosabb módszer mindenképpen a céljaink s később az álmaink megvalósítása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2008-05-29 08:56:11, csütörtök
 
  Kos (március 21. - április 20.)
A kérdés itt az, hogy mennyire tudod kordában tartani a Jupiter túlcsorduló terjeszkedési hajlamát. Ha kellő önfegyelmet tanúsítasz, és semmit nem viszel túlzásba, akkor most mélyebb személyes belátásra tehetsz szert. Különösen a túlzott önbizalomtól és önző viselkedéstől tartózkodj. Ha most megengeded magadnak az uralkodást, és mások hátán próbálnál feljebb kapaszkodni, sikered nem maradhatna tartós.


Bika (április 21. - május 20.)
Ha felismernéd, hogy nem tudsz még mindent, sok dolog van még, amire nem tudod a választ, és az anyagi siker nem egy válasz, el kell kezdened belül keresni az igazi válaszokat. Itt az ideje, hogy a fejlődés útjára lépj. Ez nem azt jelenti, hogy kolostorba kell vonulnod, csak ne az anyagi sikerek töltsék ki minden érdeklődésedet. . Jobb, ha szabadságot veszel ki, akár egy rövid időre is, legalább is próbálj minél kevesebb kötelezettséget vállalni.


Ikrek (május 21. - június 21.)
Jövőtervezés, adásvétel és döntéshozatal. Ez mind szerencsés elfoglaltság erre a napra. Egyszerre látod egészében és részleteiben is a képet, bár hajlamos leszel lebecsülni a részletek fontosságát. Kerüld el ezt a csapdát és ne vállalj be túl sokat, akkor minden rendben lesz. Kedvező és szerencsés híreket továbbíthatsz vagy kapsz, ami tükrözi jelenlegi pozitív hozzáállásodat és jó érzéseidet.


Rák (június 22. - július 22.)
Kiváló tranzit ez a jogügyletek lebonyolításához. Az ilyen jellegű megmérettetések a számodra sikeres kimenetellel kecsegtetnek, főleg annak köszönhetően, hogy képes leszel jól megtervezni és előkészíteni a dolgokat. Ilyenkor az ember megbizonyosodik saját hitében, csakhogy az, amiben hisz, nem biztos, hogy helyes és igaz. Makacs és akaratos, önfejű lehetsz ma. Nagyon tisztán értelmezed a maga körül látott, hallott dolgokat, akár jók azok, akár rosszak.


Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Hogy jó lesz ez a nap vagy rossz, attól függ, hogy miképpen vélekedik az ember önmagában, és mire ösztökéli magát. Egyszer felépített magában egy szemléletet és ahhoz ragaszkodik. Ha ez a határozott folyamat reális, akkor előrejutsz azáltal, hogy ragaszkodsz hozzá. Ha irreális vagy csak önző egyéni célt szolgál, akkor rossz irányba vezet előre. Kitűnő időszak ez, ha az igazságosság, a helyes véleményalkotás megérése után következik be. Ez esetben a helyes utat követve nyereséghez jutsz.


Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Népszerűséget és előmenetelt érsz el becsületességed és kitartásod által, és olyan jelentős emberek kedvtelése által, akik értékelik ezeket a dolgokat. Ha előbb következik be ez a tranzit, mint ahogy a helyes véleményalkotás kialakul, akkor érzékeny időszak ez, és hajlamainak megfelelően felfelé vagy lefelé vezeti az embert. Bármerre is vezessen, megtapasztalhatod, hogy mit eredményezett a hajlamod és előbb-utóbb levonod magadban a tanulságokat.


Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Ma neked kell a kezdeményező szerepet vállalnod. Ez egy ragyogó időszak a tervezés, döntéshozatal, kommunikáció és probléma megoldás terén. Mindenféle adás-vétel, szerződéses tárgyalás, üzletkötés szerencsésen alakul. Pozitív hozzáállásod a kulcs mindezekhez. Forgalmas időszakra számíthatsz kommunikációs téren. Rég nem látott emberek kereshetnek meg. Jó hírek érkezhetnek barátaid közvetítésével.


Skorpió (október 23. - november 22.)
Ha van is bizonyos nézeteltérésed másokkal, akkor most itt a ragyogó alkalom, hogy rendezd őket. Őszinte és tapintatos modorod uralja ezt az időszakot, és mindenki örülni fog az eredményeknek. Ez most a pozitív érzések és optimizmus időszaka. Vállald a kezdeményezést és menj elébe a lehetőségeknek, akkor minden simán fog alakulni. Jó időszak beszerzések vagy értékesítések lebonyolítására, jövő tervezésre, elképzeléseid végrehajtására.


Nyilas (november 23. - december 21.)
Realitásérzéked most nem áll a helyzet magaslatán. Biztosítsd, hogy mindent tudj mindenről, mielőtt nagyobb beruházásba fognál, vagy nagyobb költségekbe vernéd magad. Figyelj arra, hogy a tények, valóban tények legyenek. A Neptun tudja, hogy keltsen gyönyörű szép, de haszontalan illúziókat. Elképzeléseid gyakorlati alkalmazása kerül próbatétel elé. Ne add fel, de tartsd nyitva a szemedet.


Bak (december 22. - január 20.)
Reformtörekvések, új tervek és ötletek, változtatási törekvések, utazások tarkítják a napodat. Kellemes meglepetések, pénzbeli előnyök, érdekes ismeretségek, gyakori szívügyek várhatók, azonban ezek nem maradandó értékűek. Ne nyiss pezsgőt, míg nem vagy biztos a dolgodban, de néha hirtelen anyagi gyarapodást vagy előrelépést hoz ez a bolygóállás. Kedved támadhat egy kis szerencsejátékra is, ami vagy bejön, vagy nem.


Vízöntő (január 21. - február 18.)
Ösztönzőleg hat rád ez az időszak. Fogékonnyá válsz az új és kihívó elképzelésekre, felfogásod gyors és a problémákkal könnyedén megbirkózol az új perspektívák fényében. Fáraszt majd a megszokott rutin és jobbítani kívánsz az életeden. Kilátásaid javulnak. A váratlan események lehetővé teszik az előrelépésedet. Ösztönzőleg hat ez az időszak. Temperamentumosság kíséri ezt a lényegesen alkotó időszakot. Legyőzhetsz minden akadályt, amely a szabad önkifejezés útjában áll. Magas szintű, de nemes önbizalom jellemez majd.


Halak (február 19. - március 20.)
Pénzbeli sikerek várhatók, kedvezőek az aspektusok hivatalokkal és hivatalos szervekkel, idősebb emberekkel fenntartott kapcsolatokban, valamint ingatlan és telekügyekben. Viszont türelmetlenné válhatsz a kötöttségekkel szemben, és ha egy mód van rá szabadulni, akarsz tőlük. Ez jelenthet munkahelyváltozást vagy üzleti terjeszkedést. Így vagy úgy, a változás hosszú távon előnyödre szolgál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!
  2008-05-29 08:52:56, csütörtök
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma kalács.....
  2008-05-28 07:56:31, szerda
 
  .....sütésre adtam a fejem ! Hát nem tudom, hogy mi lesz belőle és milyen lesz mert először csinálok !  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövérség és magány
  2008-05-28 07:46:29, szerda
 
  A szépségideál koronként is változik, de egyetlen korban is óriási különbségek lehetnek abban, hogy két férfinak milyen testalkaltú, testsúlyú nő tetszik. A divat ma a Barbie soványságú nő, aki az anorexia nervosa nevezetű szakdék szélén sétál, ezzel együtt szinte több olyan kiegyensúlyozott kapcsolatot ismerek, akiknél a kilók engednek némi fogni és tapintani valót hölgyismerősökön.


Klári, harmincnégy éves szingli, fotós lány, belenéz este a tükörbe. Mellette a széken itthoni ,,mackója". Cipője, amit még a liftben levetett lábáról még kezében maradt. A lakásban avantgard rendetlenség. Egész csinos vagyok − állapítja meg elégedett sóhaj kíséretében. És valóban, a tükörből kerekded, mosolygós arc néz vissza rá. Ráadásul Lara, ahogy a barátai nevezik, még a tíz évvel ezelőtti, nagyszemű, keskenyarcú, szexisen duzzadó ajkú énjét is magában látja.

Rendkívül nőies jelenség. Dekoltázsa szép, volt barátja szerint kis asztalkának is használhatná. Alakja nagybőgőre emlékeztet, keblei méreténél csak a csípője jelentőségteljesebb. Derekára még ma is büszke. Nem érti, miért hagyta el a Jenő, amikor mindig azt hangoztatta, hogy neki ez a husis volt a szexepilje. Különben jobb, hogy még időben kiderült, Jenő nem szerette igazán.

Lara egyik barátnője, Csilla, akihez képest mellesleg még egy deszka is jó keblűnek számít, már tíz éve él együtt Jánossal, aki állandóan azon ,,viccelődik", ha Csil borogatná, elmúlna az a két kis pörsenés ott elöl. Klári jól érzi magát a bőrében, semmiképp sem cserélne barátnőjével, különösen, ami Jánost illeti. Kapcsolatuk elején a férfi ugyanis közölte Csillával, hogy szereti a kövér nőket, mint társaság beli barátokat, de, mint partnert ki nem állhatja. Így Csil, már emberemlékezet óta koplal, mégpedig úgy, hogy Jánosnak a legfinomabb magyaros ételeket főzi minden áldott nap. Múltkor is, mikor közös buliban voltak, Klári nagyon jól érezte magát, felszabadultan evett ivott, ő volt a társaság középpontja. Több barátjuk férje meg is jegyezte, hogy feleségeik is lehetnének ilyen vidámak és kedvesek, mint Klára. A lányok savanyúan mosolyogtak.

Hát még, amikor a hangulat a tetőfokára hágott és Lara ruganyosan fölpattant az asztal tetejére, majd lassú csípőringató mozdulatokkal táncolni kezdett, János, aki addigra már kissé felöntött a garatra, pezsgőt akart inni a cipőjéből. Csak azért nem lett harag a dologból, mert Csilla taxit hívott és illuminált párjával gyorsan távozott. Nem, ő nem alkuszik meg, mint Csil, tudja, hogy eljön az igazi társa, aki majd önmagáért szereti, és nem érdekli, hogy van-e rajta néhány plusz kiló vagy sem. Jelenleg jól érzi ő magát a bőrében, és semmiképpen nem akar olyan kapcsolatban élni, amit csak a kierőszakolt, múlandó külső tart össze. Szabadidejét remekül kihasználja, él-hal a szakmájáért hobbi szinten is, franciát tanul és eljár a fitneszbe, de nem a fogyás kedvéért, hanem hogy kellemesen töltse a kora esti órák egy részét. Jó a lányokkal kicsit pletyózni az öltözőben és otthon frissebben tesz-vesz, végzi el a nem szeretem munkákat is a mozgás után...

Az ágyban mosolyogva gondol rá, hogy még ő vigasztalja barátnőit párkapcsolati gondjaik miatt. A mai este pedig nagyon jól telt Zolival. Zoli a fitnesz egyik sztáredzője. Nagyon jóképű és nem túlzottan, pont férfiasan izmos. Már egy ideje érezte Klári, hogy külön figyelmet szentel neki, de még ő, a tudatos optimista sem merte elhinni igazán. Tegnap azonban a férfi végre nyílt lépést is tett, elhívta vacsorázni... Lehet, hogy a Rubens-i típusú szépségeket kedveli? Klára ezzel a kellemes gondolattal aludt el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drogos gyerek a családban
  2008-05-28 07:43:50, szerda
 
  Furcsán viselkedik a gyerek. Napok óta nem jön ki a szobájából, arca sápadt, napszemüveg mögé rejti magát. Már nem megy társaságba, barátai elmaradnak. Később egyre ingerültebb lesz. A hosszú ujjú pólóját sose veszi le, még nagy melegben sem. A fürdőszobából furcsa kellékek kerülnek elő takarításkor, kanalak, alufólia-darabok. Később eltűnik a lakásból ez-az, egyre nagyobb értékek. Vajon mikor gondol először arra a szülő, hogy gyermeke nem egyszerűen valamiféle kamaszkori lelki válságban szenved, hanem drog lehet a dologban?


Nem is olyan rég történt egy lakótelepi általános iskolában, hogy egy negyedikes kisfiú rosszul lett. Orvost hívtak hozzá, aki hamar - és meglepve -, megállapította, hogy a gyerek be van lőve. Tízévesen. Sem a pedagógusok, sem a szülők, de még az orvosi személyzet sem akarta elhinni, hogy ez megtörténhetett. Később kiderült, nincs egyedül a fiú a drogozással. Egész díler-hálózatot lepleztek le az iskolában.

És ilyenkor vajon mi a teendő? Sokan rendőrért, bíróért kiáltanak, és rács mögé akarják dugni a vétkeseket. Esetünkben egy tízéves gyereket. Mert bíznak az igazságszolgáltatás elborzasztó erejében. Egy tízéves gyereket elborzasztani nem nagy mutatvány. Talán észre kellett volna venni idejében, mi nincs rendben körülötte. Igen, hibás a szülő, a pedagógus, a takarítónő az iskolában - hibás minden felnőtt, aki, amikor ugyanezt a tízéves fiút látta dohányozni a sarkon, csak vállat vont, mert dohányozni, alkoholt fogyasztani, azt lehet, hiszen mi magunk is így élünk, de mélyen elborzadunk és megvetjük azt, aki tudatmódosító szerekkel él.

Néhány elborzasztó adat:

A gyermek- és fiatalkorúak megoszlása az egészségügyi intézményben megjelent összes drogfogyasztó között 1995-ben 7,1%, 1998-ban 18,2% volt, 1999-ben pedig 18,3%. 1995-höz képest több mint nyolcszorosára növekedett a kezelésre megjelent drogfogyasztó gyermek-, illetve fiatalkorúak száma.
Egy 1994-95-ös, az ország általános iskoláira kiterjedő vizsgálat megállapította, hogy az iskolák 67%-ában nincs semmilyen rendszerezett, tantárgyszerűen oktatott iskolai drog.
Egy 1998. év végén középiskolai pedagógusok körében végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint a tanárok 90 százaléka szerint nőtt a kábítószer-fogyasztás a középiskolás korúak körében, ugyanakkor csak egyharmaduk ismeri el saját iskolájában a kábítószer-probléma növekedését.

Kíváncsiságból néhány napon át nézegettem a témához kapcsolódó internetes fórumokat, és sok hozzászóláson igencsak meglepődtem. Tinédzserek, 14-16 évesek, magától értetődőnek veszik, hogy isznak és dohányoznak. Azt hiszem, talán az alábbi vélemény mutatja meg legjobban a hasonló problémával küzdő fiatalok hozzáállását:
,,Én, mint 16 éves azt mondom, hülyeség ez a pia körüli kiakadás. Ami nagy baj, az az, hogy sok 13-15 éves gyerek kezd el drogozni. Az ivás egészséges, a cigitől meg férfiasabb lesz a hangod és ez ad egyéniséget és intellektuális külsőt"

A téma kapcsán megkérdeztem tíz hasonló korú kamaszt, lányokat és fiúkat vegyesen, voltak-e már berúgva, hogy állnak a cigivel és próbáltak-e már valamilyen kábítószert.
A válasz döbbenetes. A fiúk mindegyike volt már részeg, a lányok közül csak kevesebben. A cigit mind a tízen kipróbálták, sőt, öten rendszeresen szívják. A kábszert ketten próbálták ki, de azt mondták, az veszélyes és drága is. Az esetek többségében a szülők nem ellenőrzik, hogy milyen állapotban érnek haza. Van, akit számon se kérnek, akkor sem, ha nem a megbeszélt időre érkezik.

Ha egy tinédzser tapasztalja, hogy áll mellette valaki, van egy hűséges harcostársa, valódi segítséget kap, akkor érdektelen, értelmetlen, sőt felesleges számára a drogokhoz való menekülés.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 113 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 1355 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 99
  • e Hét: 1216
  • e Hónap: 1551
  • e Év: 1551
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.