Belépés
georgina01.blog.xfree.hu
A szeretet művészet; semmi sem fontosabb a világon, mint megtanulni ezt a művészetet." (Erich Fromm) Walaky Name
2008.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Jó éjt, szép álmokat!
  2008-06-30 23:15:33, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
Valahol
  2008-06-30 19:19:51, hétfő
 
 Zsédenyi Adrienn Valahol

Link

 
 
0 komment , kategória:  Link - Zene  
2 kedves buta szó: CSAK NEKED
  2008-06-30 18:41:26, hétfő
 
 Jozsef Gregor & Bernadett Gregor Valaki

Link

 
 
0 komment , kategória:  Link - Zene  
Jó éjt, szép álmokat!
  2008-06-25 23:12:53, szerda
 
 Katona Klári - Örökre Szépek

Link
 
 
3 komment , kategória:  Köszöntések  
Dance, Dance, Dance
  2008-06-25 16:08:08, szerda
 
 SALSA!

Link

Salsa Music Video Mix

Link 
 
0 komment , kategória:  Link - Tánc  
Jó éjt, szép álmokat!
  2008-06-24 01:25:30, kedd
 
  
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
Szelíden ringasd el
  2008-06-24 00:26:29, kedd
 
 Június 22-én lett volna 60 éves

Cserháti Zsuzsa - Szeliden ringasd el

Link

 
 
0 komment , kategória:  Link - Zene  
A Zene Az Kell
  2008-06-24 00:03:49, kedd
 
 Valahol Európában (Musical) Zeneszerző: Dés László
A zene


1. Lehet egy dal, vagy ritmus, vagy zaj,
Egy árva hang, egy jel.
A zene az kell, hogy ne vesszünk el,
Hogy mégse adjuk fel.
Mert a jó, a rossz csak szó.
Olyan, ami sokszor változó,
De egy ismerős hang az megmarad,
Máris érzed, hogy védve vagy,
A dal egy biztos hely.

2. A zene az kell, mert körülölel,
És nem veszünk majd el.
Ha van elég szív, az sokat segít,
Bár úgysem adjuk fel.
Köztünk minden ember más,
Különös és sokfajta szokás,
De hogy éjjel mindenki álmodik,
Nagy bajt nem csinál hajnalig,
Ebben egyformák.

3. Míg van, aki csak néz, és van, aki beszél,
És van, aki segít, hogyha kimerültél,
Mert mindenki erős, és életrevaló,
De van, aki csak árva és sose volt jó.

R. Ami fontos az, hogy úgy legyen,
Az, hogy mindenki másmilyen.
A zene is csak ettől igaz,
És a dal csak így lesz szép.

4. Itt mindenki tudós, mert mindenki figyel,
És van, aki majd játszik, és sose nő fel,
De van, aki majd ír, és lesz, aki zenél,
És van, aki bátran és okosan él.

R., 3., R.
Így lesz szép.
A zene az kell, nem adunk fel,
Hogy ritmus vagy jel, csak ne vesszük most el!
Zene az kell, mert körülölel,
Ha van elég szív, a dal az csak így lesz szép.


Link 
 
0 komment , kategória:  Link - Zene  
Tértisztítás zenével
  2008-06-23 22:34:41, hétfő
 
 Kövi Szabolcs: A finom rezgések nyelve.
Tértisztítás zenével.


(Megjelent a Feng Shui Magazinban 2001 -ben)

Talán mással is történt már, hogy egy stresszel terhelt nap betetőzéseként cserbenhagyta az autója, elromlott a bejárati ajtón a zár, mintha minden összeesküdött volna ellene. Pusztán a balszerencsének köszönhető, mikor a baj csőstül érkezik, vagy lehet, hogy a negatív gondolkodás képes megzavarni eszközeink működését?
Kétségtelen, hogy az érzelmek, legyenek bár pozitívak vagy negatívak, hatnak az élőlényekre, de érvényes lehet-e ez az élettelen tárgyakra is?
Gondoljunk az öltözködésre! A színek, anyagok, a higénia szintje sokat elárulnak a ruha viselőjéről, akkor is, ha nem találkozunk vele személyesen.
Így van ez az autóval, a lakással, a bútorokkal, apró használati tárgyainkkal is. Személyes holmijaink átveszik rezgésünket, pszichénk árulkodó lenyomataivá válnak. Egy gyakran használt eszköz elárulja, gazdája életvidám-e, vagy depressziós. Rejtélyes módón tárgyaink felszívják a belőlünk kiáradó érzelmeket, mint egy magnetofon készülék mágneses szalagja a hangot, és képesek visszasugározni azt. Egy tárgy rezgése azonban megváltoztatható, ugyanúgy, mintha a magnószalagra új felvételt rögzítenénk.
A muzsika, mint a lélek nyelve, a szó szoros értelmében rezgésekből áll. A zenész szándéka, személyisége, gondolatai, illetve az, hogy milyen forrásból merít ihletet, határozzák meg, hogy milyen lesz a hangok rezgése. Az ember intelligens, érző lény, aki képes szavakkal, gondolatokkal és elvont művészi eszközökkel kommunikálni. Két egyszerű példa; a ma divatos rap zenékben nagyon sok a káromkodás. Előítélet nélkül állíthatjuk, hogy a káromkodás negatív rezgéseket kelt, hiszen dühöt, haragot közvetít, ezek pedig negatív érzelmek. Van egy vicces reklám, egy nyelviskoláé. Két idősebb szülő beül az autóba fiatalabb gyerekeivel, bekapcsolják a rádiót, amelyben megszólal egy angol nyelvű dal, a szövegben pedig egy nagyon trágár szexuális felhívás a refrén. A szülők, akik nem értik a szöveget, vidáman bólogatnak a ritmusra, a gyerekek pedig hátul kuncognak rajtuk. A felirat: Tanulj angolul a ....nyelviskolában. A példa vicces, de valóban nincsen ránk hatással egy trágár szöveg, ha nem is értjük?

A másik példa nem ennek ellentettje, csak arról szól, hogy a zene milyen jó információhordozó. A déli népek muzsikáját hallgatva, szinte egy napfényes, pálmafás tengerparton érezzük magunkat, mert a zenészek, mint az ég madarai, megfogalmazzák életérzéseiket művészetükben. A hangrezgések gyógyíthatnak, jó kedvre deríthetnek, a zene szöveg nélkül, illetve azon is túl beszél hozzánk. Messzi tájak varázsát hozza el otthonunkba, bonyolult, összetett magasrendű gondolatokat közvetít, vagy pokoli őrületbe kerget.
Zeneterápiás kutatások tanúsítják az emberekre gyakorolt pozitív hatásokat. Bizonyított, hogy a növényeknek "tetsző" zene serkenti növekedésüket. Hasonló kísérleteket végeztek állatokkal is, a tehenek például jobban tejeltek klasszikus zenére, mint rock zenére.
Tudatszinttől függetlenül a finom fizikai rezgések hatnak az élőlényekre, amelyeknek legkisebb alkotóelemei, az atomok folyamatos mozgásban vannak, azaz egy adott hullámformában rezegnek.
Vajon mi választja el az élettelen anyagot az élőtől? Azok az atomok, melyek testünket alkotják, azelőtt más élő vagy élettelen testek atomjai voltak. Lelkünk nélkül, mely életre kelti testünket, csak egy marék por és hamu volnánk, hasonló anyag, mint az, amelyből például a lakásunk, bútoraink is állnak. A látszólag élettelen tárgyak is rendelkeznek tudattal. Bolygónknak is van tudata, melyben az emberi intelligencia csak egy elem. Egy erdőé nem csak a növények, állatok tudataiból tevődik össze, hanem a kövekéből és a földéből is.
Hosszas bevezetőmre azért volt szükség, hogy érthető legyen cikkem veleje, az élettelen testek rezgéseinek tisztítása.
Léteznek olyan módszerek, feng-shui megoldások, vagy ima, stb., amelyekre én, mint zenész, inkább nem térnék ki.
Mint említettem tárgyainkra hatnak érzeteink, gondolataink. Lakásunk, környezetünk rezgését, akaratunk szerint megváltoztathatjuk. A megfelelő zene kiváló tértisztító hatású. Negatív rezgéseket, melyeket veszekedések, rossz gondolatok, depresszió, boldogtalanság, hoztak létre egy helyen, hatásosan lehet hangrezgésekkel tisztítani, mint csempéről mosószerrel a szennyeződést.
Az ilyen tértisztásra leginkább a meditatív, relaxáló, vagy természethangokra komponált zenék alkalmasak.
Egy ízlésünknek megfelelő Cd-t tegyünk a lejátszóba, állítsuk végtelen ismétlésre, és járassuk a zenét akkor is, ha nem vagyunk otthon. (olyan hangerővel, hogy ne zavarjon másokat!)
Amikor otthon vagyunk, ügyeljünk arra, hogy ne unjuk meg a zenét, mert az így keltett feszültség többet árt, mint az egész próbálkozás.
Természetesen a zenehallgatást kombinálhatjuk más tértisztító módszerekkel, mint az illóolaj párolás, gyertya és füstölőégetés.(égő gyertyát, füstölőt nem szabad magára hagyni!)
Ne feledjük el, hogy csodák nincsenek! Aki nem törekszik arra, hogy negatív érzelmeit, gondolkodását megváltoztassa, az hiába próbálja zenével tisztítani környezetét.
Fejünkben dől el, hogy ami történik velünk, negatív vagy pozitív érzelmet vált-e ki belőlünk. Minden eseményt lehet több oldalról szemlélni, ami most rossznak tűnik, az lehet, hogy valójában a fejlődésünket segíti.
Természetesen a hangok nem csak tisztítani képesek a teret, hanem szennyezni is.
Aki meghitt fészekre vágyik, annak tudatosan kell kiválasztania a zenéket is, amiket hallgat. Nem javasolt az olyan rádióállomások hallgatása háttérzeneként, ami nem csak olyan számokat játszik, amiket egyértelműen szeretünk. Ha fél füllel is hallgatjuk az adást, tudatalattink akkor is végig figyel. A szükségtelen, feldolgozhatatlan információhalmaz feszültté tehet bennünket. Gondoljunk bele, amikor ezek járnak a fejünkben: utálom ezt a reklámot, már megint hírek, ezt a számot nem szeretem, stb. Munka, vagy vezetés közben néhány egymást követő ilyen gondolat és máris feszültek és ingerültek lehetünk. Hasonló okokból ne hagyjuk bekapcsolva a televíziót sem, ha nem nézzük. Tudom, sokan azért járatják valamelyik készüléket, mert ha szól, nem érzik egyedül magukat, de a folyamatos ismeretanyag dömping, az ismétlődő reklámok, nagyon rossz hatásúak. CD-n vagy videokazettán hallgassunk inkább humoros kiadványokat a háttérben, azoknak jobb a hatásuk.
Léteznek videokazettán és dvd-n (digitális videó) olyan filmek, melyek kellemes zenével szép háttérképeket, természetképeket mutatnak. Ha mindenáron háttérzajra vágyunk, főzés vagy más tevékenység közben a Tv-ből, szerezzünk be ilyen felvételeket, vagy kapcsoljunk természetfilm csatornára.
A zene, a dalok szövegei és az összekötő szövegek tudatunkra, tudatalattinkra hatnak, ezért figyeljünk arra, mi szól a hangszórókból! Otthon legyünk igényesek és válasszunk egyéniségünknek megfelelő, jó hangrezgéseket.
Mivel a zene és az egyéb hangok érzéslenyomatokat tartalmaznak, ugyanúgy átrezgik otthonunkat, mintha a saját érzeteink lennének, csak gyengébb energiával. A környezet olyan rezgéseket sugároz felénk, amilyeneket az elménkkel abból felfogunk, vagyis a rezgések, akárcsak a minket körülvevő világ általunk felfogott képe, valójában csak a fejünkben léteznek. Tudatosan "átrezegni" tárgyainkat annyit jelent, hogy jó gondolatokat társítunk mindenhez, amit használunk, hogy ezek a napi használat során azután, mindig pozitív képzettársításokat adjanak, ami pedig nem kelt egyértelmű jó érzést bennünk, attól okosabb megválni.
A nyugodt, elmélyült gondolatok ereje nagyon nagy. Nem válhat mindenki jógivá, de fontos, hogy képes legyen legalább időnként elcsendesedni. Helyes, ha otthonunkra a béke szigeteként gondolhatunk, és jól tesszük, ha segítségül hívjuk ehhez a zenét.
Naponta akár csak a szükségszerű tevékenységek, (takarítás, mosdás, rendrakás) elvégzése közben hallgatott relaxáló zene megnyugtatja elménket, és harmonizálja érzelmeinket.
Vannak akik a lakás minden helyiségébe bekötnek egy-két hangszórót, hogy kedvenceiket lépten nyomon hallgathassák.
Léteznek szoláris és lunáris hangulatú, azaz nappali és esti érzetekhez illő zenék. (kérem, ne keressék ilyen néven a boltokban, hanem döntsék el Önök, melyik zene melyik kategória!). Ébredés után egy vidám zene jó indulást ad a naphoz, nagy feladat, vizsga, meghallgatás előtti készülődés közben ismét inkább a relaxáló háttérzenét részesítsük előnyben, mert az kisimítja gondolatainkat.
Esti gyertyafényes vacsorához, és főleg bizalmas együttléthez olyan muzsikát válasszunk, ami nem vonja el figyelmünket a partnerünkről, érzelmes, lunáris hangulatú mű legyen.
Játék közben felpörgött lecsillapíthatatlan kisgyermeket is hatásosan lehet nyugtatni megfelelő háttérzenével
Az elménkre ható finom rezgésként a zene képes megváltoztatni környezetünk hangulatát.


Kövi Szabolcs - Csendes víz

Link


 
 
0 komment , kategória:  Link - Zene  
Jó éjt, szép álmokat!
  2008-06-23 00:39:46, hétfő
 
  
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 678 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 110
  • e Hónap: 1432
  • e Év: 1432
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.