Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
Nincs Cím
  2008-07-31 16:10:07, csütörtök
 
  Kik bántanak, nem ismernek téged
Nem tudják milyen az igazi lényed...
Én szeretlek, s tudom jó ember vagy,
Mert csak jó lehet, ki a szívemben van.
Szép a lelked, csak rosszul bánnak vele,
Nem tesznek elég szeretetet bele.
Jó a szíved is, hisz úgy tud szeretni,
Csak az utat kell hozzá megkeresni.
Ha lelked és szíved valaki megtalálja,
Ő lehet a világ legboldogabb barátja.
Lám Én kerestem és tán rátaláltam,
Lehet megleltem a csodát a világban.
Rád leltem-e rohanó világban.
Mert Te jó vagy, a legjobbak között,
Ki mást mond, ahhoz ne legyen közöd!
Szép volt a sorstól, hogy útamba ejtett!
Köszönöm, hogy a barátod lehetek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha lelked szived valaki
  2008-07-31 16:08:20, csütörtök
 
  " Ha lelked és szíved valaki megtalálja,

Ő lehet a világ legboldogabb barátja.

Lám én kerestem és tán rátaláltam,

Lehet megleltem a csodát a világban.

Rád leltem-e rohanó világban.

Mert Te jó vagy, a legjobbak között,

Ki mást mond, ahhoz ne legyen közöd! "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet egyetlen-ezért vedd
  2008-07-31 16:07:06, csütörtök
 
  * Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan! *
* Az élet szép - csodáld meg! *
* Az élet boldogság - ízleld! *
* Az élet álom - tedd valósággá! *
* Az élet kihívás - fogadd el! *
* Az élet kötelesség - teljesítsd! *
* Az élet játék - játszd! *
* Az élet vagyon - használd fel! *
* Az élet szeretet - add át magad! *
* Az élet titok - fejtsd meg! *
* Az élet ígéret - teljesítsd! *
* Az élet szomorúság - győzd le! *
* Az élet dal - énekeld! *
* Az élet küzdelem - harcold meg! *
* Az élet kaland - vállald! *
* Az élet jutalom - érdemeld ki! *
* Az élet élet - éljed! *
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézet
  2008-07-31 16:05:30, csütörtök
 
  Azt kérded ki az igazi, ki valódi barát?
Az, akinek megérted minden kimondott és hang nélküli szavát.
Kinek szemébe nézve meglátod minden, apró baját:
kit csendesen megvigasztalsz, ha könny borítja arcát,
ha ok nélkül bezárkózik, te átmászod hallgatása falát,
Kinek nem hagyod, hogy egyedül vívja kilátástalan harcát.
Kinek villanásnyi mosolya, apró kis öröme elűzi minden bánatod,
s köztetek nincs olyan, hogy alul múlod őt, vagy talán szárnyalod.
Kinek látványa szívedet és lelkedet melengeti,
kivel jó a csend szavát hallgatni, s együtt merengeni.
Kinek nem számit, mit vétesz, kis-e vagy nagy hibát,
kivel ha beszélgetsz könnyebbé válik ez a nehéz világ.
Az igazi barát, kit szeretsz, tisztelsz, csodálsz,
s ha választásra kerül a sor, te szó nélkül mellé állsz.
Az a barát, kinek egy kedves szava többet ér,
a világ összes , minden kincsénél.
Az a barát, kinek öröme az örömöd, bánata a bánatod,
kinek barátságát minden körülmények között vállalod.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt az útrahajtókerékpáros
  2008-07-31 11:49:41, csütörtök
 
  Figyelmetlensége miatt életét vesztette az az idős férfi, aki egy kerékpárútról hajtott fel a közútra Mosonmagyaróváron, ám egy személyautó elütötte.


A végzetes baleset csütörtökön délelőtt, valamivel tíz óra előtt történt, a Győr-Moson-Sopron megyei város belterületén. Egy 74 esztendős férfi egy kerékpárúton biciklizett, majd ahol a kerékpárút véget ért, a közútra hajtott, ám ott elütötte egy személyautó, ami miatt a földre zuhanva azonnal szörnyethalt. A gázoló autós részéről eddig nem merült fel szabálytalanság, de a körülményeket a rendőrség még vizsgálja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2008-07-31 07:16:04, csütörtök
 
  Kedves Kos!
Uralkodó bolygód a Mars, nagyon szorosan fogja a Merkúr kezét, az otthon házában. A Mars az idegesség, a Merkúr a papírt szolgálja. Talán meg sem lepődsz azon, ha újabb befizetési kötelezettségekről kapsz értesítést. Megélhetési gondjaid ugyan nem lesznek, de nyugtalaníthat, hogy kitartó szorgalmad ellenére sem rendeződik az anyagi helyzeted. Ne vitatkozz a feletteseiddel!


Kedves Bika!
Uralkodó bolygód, a kritikus Szűz jegyében tranzitál. Bár már tapasztalhattad, mégis valószínűleg meglepődsz azon, hogy vannak emberek, akikkel nem lehet finoman beszélni, akik csak a gorombáskodásból értenek, akikkel sajnos csak így lehet bánni. Kedvesed ma olyan fogadtatásban fog részesíteni, amire mindaddig emlékezni fogsz, amíg csak élsz.


Kedves Ikrek!
Uralkodó bolygód, a Merkúr kapcsolatban van a Marssal, és a családi házból indul reggel az útjára. Figyelj jobban a dolgokra, össze ne téveszd a kíváncsiságot a kotnyelességgel! Óriási előnyöd egy társaságban, hogy nincs olyan téma, amiről ne tudnál valamennyit. Ez sajnos magában hordja annak veszélyét is, hogy sokszor hiszed igaznak azt, aminek nincs köze a valósághoz.


Kedves Rák!
Uralkodó bolygód, a Hold, elveszítette az önbizalmát, mert a számára túlságosan is meleg Oroszlán jegyében ébred. Nehogy hirtelen vonj le következtetéseket, hogy téged már semmi nem mozdíthat ki a holtpontról! Csupán csak nem találkoztál még azzal, aki ezt ki tudná nálad váltani. Az is lehet, hogy csak hagytál elmenni valakit, aki fontos neked. Ne hagyd, hogy elveszítsd a másik iránti hatalmas lelkesedésedet.


Kedves Oroszlán!
Uralkodó bolygód, a Nap, már kiszabadult a Neptun bűvköréből. Ám még nem jött el az ,,aratás" ideje, s bármilyen türelmetlenül várod, hogy erőfeszítéseidet siker koronázza, az eredmény még nem látszik tisztán. Sosem lehetünk biztosak a dolgunkban, ezért ha szabadságra mégy, vigyázz, hogy kire hagyod a teendőket, ne gondold, hogy mindenki pótolhatatlan.


Kedves Szűz!
Uralkodó bolygód, a Merkúr épp hogy elhagyta az anyagi javak területét, de azért hoz magával még egy-két csekket, amit be kellene fizetned. Legyél túl rajta minél előbb. S ha már a délelőttöt ilyen ügyek intézésével töltöd, jelentkezz be a fodrászodhoz is. Délután néhány monoton dolgon kívül úgy sem akad más munkád. Otthon, egy romantikus könyv társaságában is remekül tudsz szórakozni.


Kedves Mérleg!
Uralkodó bolygód a Szűz jegyének első fokain lépked. Talán a szabadságolások miatt érezhető ez a végtelen nyugalom. Élvezd, hogy nem zaklat senki, s így munkádat is gyorsabban és pontosabban végezheted. Munka közben remek ötleteid születhetnek, melyeket azonnal ki is próbálhatsz a gyakorlatban. A nap végeztével örülj annak, hogy lesz egy szabad estéd, amit kedvenc időtöltésednek szentelhetsz.


Kedves Skorpió!
Uralkodó bolygód, a Plútó visszalépett a Nyilas jegyében, de még minden bizonytalan. Még semmi sem dőlt el, semmi sem biztos, csak abban reménykedhetsz, hogy nem várnak rád kellemetlen meglepetések, s az előzmények ismeretében már ez is valami. Ha úgy döntesz, hogy a szerelemben próbálsz szerencsét, a szokottnál nagyobb eséllyel számolhatsz.


Kedves Nyilas!
Uralkodó bolygód, a Jupiter, nagyon kellemes kapcsolatban áll a Marssal. Tapasztalhatod, hogy környezeted is elismeri az igazadat. Most már vitathatatlan, hogy ezt a projektet kinek kell levezényelnie. Szakmai hozzáértésed elismerése mellett annak is örülhetsz, hogy ismét bebizonyosodott, az állhatatosság előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.


Kedves Bak!
Uralkodó bolygód, a Szűz jegyében jól érzi magát. Az utolsó pillanatban mentő ötleted támad, hogy miképpen lehetne kilábalni egy nagyon kényes helyzetből. Minden probléma megoldásához keresd a megfelelő szakembert, különben hozzá nem értésed jelentős anyagi kárt zúdítana a nyakadba. Ne sajnáld a munkadíjat, mert arányaiban több lesz a nyereséged, mint a veszteséged.


Kedves Vízöntő!
Uralkodó bolygód, az Uránusz, kellemetlenül kapcsolódik a Vénuszhoz. Nem jellemző, hogy határtalan munkakedv dübörög a szívedben. Ma valahogy inkább a hátad közepére kívánod a szellemi örömöket, és a munkát. Szeretnél minél előbb a távozás hímes mezejére lépni. Ha ügyes vagy, bocsánatos füllentésekkel sikerül is elérned ezt.


Kedves Halak!
Uralkodó bolygód, a Neptun szemben áll a Vénusszal. . Igazán ragyogó formának örvendhetsz ma. Amennyiben sportolsz, érem- és kupagyűjteményed biztosan gyarapodik egy-két értékes darabbal. Némi szerencsével még a következő versenyre is benevezhetsz, akár versenyzőként, akár nézőként. Boldognak érzed magad, és mégsem vagy elégedett. Ne gondolj a pihenésre, úgy sem esne most jól.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!!
  2008-07-31 06:59:44, csütörtök
 
  -  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Önpusztító tinik
  2008-07-30 07:06:53, szerda
 
  Vágás, égetés, karmolás, hajtépés, különböző tárgyak és mérgező anyagok lenyelése - mind olyan, épp hogy nem életveszélyes önpusztító tett, amelyre egy kétségbeesett, talajtveszett kamasz képes, csupán azért, hogy felhívja magára a környezete figyelmét. Egy nemzetközi kutatás szerint egyre többen fordulnak ehhez az extrém és ijesztő önkifejezési formához - a pszichiáter szerint azonban nincs ok az aggodalomra: ez egy bizonyos szintig teljesen normális."Ötéves voltam, amikor elkezdtem magamnak direkt fájdalmat okozni. Először a hajamat húzgáltam és szaggattam a bőrt az ujjamon. Később pengével vagdostam a karjaimat, a hasamat és a lábaimat. Később már, ha stresszes voltam, vagy mérges, akkor egyszerűen nem beszéltem az emberekkel, hanem magamon töltöttem ki a dühömet. Mindig volt nálam egy borotva, így amikor használni akartam, tudtam, hogy megtehetem. Először jobban éreztem magam tőle, később viszont nyomorultul, amiért ezt tettem. Minél jobban kiborultam, annál nagyobb fájdalmat okoztam magamnak. Egyszer megvágtam a saját arcomat, mert valaki azt mondta, csúnya vagyok. Annyiszor vagdostam meg magam, hogy nem is emlékszem mindre. Most már nem csinálom olyan gyakran, van egy segítő csoport, akikhez eljárok, és ott kisírom magam, ha valami kiborít vagy elszomorít" - nyilatkozta egy tizenéves lány a Timesnak.

A megdöbbentő vallomást olvasva egészséges lelkületű ember azt gondolná, ez biztosan valamilyen nagyon extrém eset, ám néhány kutatásból kiderül egyáltalán nem. A Mental Health Foundation által készített viselkedéskutatási teszt azt mutatja a 10-14 éves lányok kétötöde ismer olyas valakit, aki szándékosan bántalmazza önmagát, és sokan azt gondolják, ez egy teljesen normális, elfogadott módja a szorongás leküzdésének. Andrew McCulloch az alapítvány vezetője szerint a tendencia aggasztó.

"Az öncsonkítás olyan általános, megszokott módja a stresszkezelésnek, hogy már-már normálisnak tűnik. Ez annak a jele, hogy képtelenek vagyunk olyan életet biztosítani a fiatal lányok számára, amilyet kellene."

Az önbántalmazás legáltalánosabb formái a vágás, égetés, karmolás, a haj kitépése, különböző tárgyak és mérgező anyagok lenyelése.

A külföldi magatartáskutatók, gyermekpszichológusok szerint manapság a fiatal lányokra olyan komoly nyomás nehezedik, amit egyszerűen képtelenek kezelni, s ennek egyik kifejezésmódja, hogy kárt tesznek önmagukban.

Hamarabb kezdik, tovább érnek

"Egyre több a személyiségzavaros ember, a szorongó, depressziós fiatal - és ebből, sajnos, mi sem maradunk ki" - kezdi dr. Lehóczky Pál pszichiáter, pszichoterapeuta, aki közel harminc éve foglalkozik ilyen esetekkel.

"Két erőteljes tendencia figyelhető meg. Egyrészt növekszik a bizonytalan, helyüket nem találó tinédzserek száma, hanem ami még furcsább, kitolódik az úgynevezett érési szakasz. Régebben azt mondtuk, hogy 16-18 éves korra lezárul a személyiség fejlődése, de ez ma már nem igaz: a húszas évek közepéig is eltart. A másik pedig, hogy növekszik a részleges vagy bizonyos funkciókban zavart mutató személyeknek a száma, amit nagyon leegyszerűsítve és összefoglalva személyiségzavarnak lehet nevezni."

"Önmaga bántalmazásával a fiatalok egy jó része megpróbálkozik, de gyakoribb a lányoknál. Ami lényeges, hogy nagyon sok minden lehet a kiváltó oka, és ugyancsak sokféle következménye lehet ennek a viselkedésnek. Olyan magatartászavarok ezek, amelyeknek egy része később, felnőtt korban átcsúszik az impulzív személyiségzavarok kategóriájába" - mondja a doktor, ám hozzáteszi: 18 éves kor előtt nagyon óvatosan kell bánni a pszichiátriai diagnózisokkal.

Tinédzserkorban ugyanis több olyan változás következik be egy gyerek életében, ami kifejezetten átmeneti. Sokféle hormonális, társadalmi, családi, korosztályi hatás éri a fiatalokat, s mivel még nem beszélhetünk kialakult személyiségekről, így az ebben az időszakban jelentkező kisebb nagyobb devianciák változhatnak, úgymond "kinőhetőek".

"Átmeneti identitás krízisnek nevezzük ezt, amit szinte mindenki megél. Ezek ugyanis kellenek az önszerveződéshez, az ember önmagára találásába illeszkednek bele és ezeket bizonyos határig el is lehet fogadni. Persze ettől még okozhatnak komoly feszültségeket a szülők, a környezet számára."

Természetesen vannak olyanok, akik később, felnőtt korban mentális zavarokkal küzdenek, illetve olyanok is, akikből valóban pszichiátriai eset lesz.

"Viselkedés, illetve magatartászavarokban jelentkezik az önsértés különböző formája. Az effajta viselkedés követőinek egy része, az impulzív személyiségzavarok közé tartozó borderline személyiségzavarokban szenvedőkre nagyon jellemző."
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2008-07-30 07:03:33, szerda
 
  Kedves Kos!
Elérkezett az a nap, amelyre régóta vártál: művedet sikeresen befejezted, és hivatásodban új, nagy lehetőségek nyílnak meg előtted. Talán merész, kockázatos lépésre szánod el magad - ne habozz megtenni. Addig kell ütni a vasat, amíg meleg, és ez a vas most forró. Akár kedved szerint is hajlítható, ha olyan feltételeket szabsz, amelyek hosszú távon érvényt szereznek érdekeidnek. Légy okos!


Kedves Bika!
Megszállottként dolgoztál az elmúlt hetekben, hónapokban, és most hirtelen rádöbbensz, hogy lassan eltelt a nyár. Számos szép tervből az idén sem lett semmi, talán nem is a pénz miatt. Határozol: azon nyomban elutaztok kedveseddel valahová. Néhány napra csak tudnak nélkülözni titeket. Rögtön intézkedsz is, mindent elrendezel. Akár indulhattok is, felesleges bármire is várnotok!


Kedves Ikrek!
Egy apró flört, amely jóformán csak a szemek között zajlik, még nem borítja fel a régóta nélkülözött nyugalmat. A kellemes bizsergés, amelyet a kedves pillantás okoz, sok mindennel felér, az izgalom visszaadja önbizalmadat, és még annak is megvan a maga varázsa, amikor nem élsz a felkínált lehetőséggel.


Kedves Rák!
Helyesen tetted, ha elmentél orvoshoz. Így legalább megnyugodtál, még sincs olyan nagy baj, mint gondoltad. Figyelj oda magadra és környezetedre is! Alkotóerőd kezd visszatérni, használd ki lehetőségeidet! A legokosabb, ha együtt örülsz munkatársaiddal, s egyáltalán nem irigyled sikereiket!


Kedves Oroszlán!
Adódhatnak napok, amikor semmi sem jön össze. Vagy legalábbis úgy érzed. Vizsgáld meg az okát. Vajon benned van a hiba, mert egyszerűen bal lábbal keltél fel, vagy minden összeesküdött az Oroszlán ellen? Feltehetően valahol a kettő között leled meg az igazságot. Egy kis testmozgás jótékony hatással lenne hullámzó, komorba hajló kedélyállapotodra is.


Kedves Szűz!
Csodálatos napra ébredsz. Használd ki minden percét, mert ezek a szerencsés órák mulandóak. Ha munkával tervezed tölteni az időt, s estére tartogatod a szép, felejthetetlen élményeket, már lehet, hogy késő lesz. Vegyél ki egy nap szabadságot, hogy ne vesztegess el egyetlen percet sem. A munka megvár, mi több, megszaporodik holnapra. Ne is gondolj erre, csak a mának élj!


Kedves Mérleg!
Azt hiszed, nélküled megáll az élet. Úgy gondolod, mindenki pótolható, csak te nem. Kiderül, hogy nélküled is remekül boldogulnak kollégáid, s partnered is van olyan talpraesett, hogy nem esik pánikba, ha egyedül kell végigcsinálnia valamit. Te mindezt kudarcként éled meg, pedig végre tudomásul kell venned, hogy te sem vagy pótolhatatlan.


Kedves Skorpió!
A mai napra tervezett programjaid meghiúsulnak, de ezt valahogy nem bánod. A sors vezényelte napokon egyébként is a nyomodba szegődik a szerencse, s ilyenkor minden megy a maga útján. Nem fogsz csalódni, nagy valószínűséggel siker kíséri ezt a próbálkozásodat is. Csak Rá ne hallgass, mert ismét csak pórul jársz.


Kedves Nyilas!
Ezen a forró nyári napon igazán nincs kedved semmihez. Hangulatod rossz, legszívesebben elbújnál az emberek elől. Úgy érzed, nincs rád senkinek sem szüksége, mindenkiben csalódtál. Melankóliád azonban pillanatok alatt elpárologhat, elég egy-két elismerő szó, barátságos gesztus, apró sikerélmény a munkában. Ilyenekben ma bőven lehet részed.


Kedves Bak!
A csillagok segítenek, csak te is add hozzá a magad részét! Kiegyensúlyozott, kellemes napnak nézel elébe. Még az sem izgat fel, amitől máskor a plafonon vagy. A gyerekekkel kedves vagy, az idősekkel megértő. Mindenki ilyen angyalról álmodik. Csak arra nincs magyarázat, vajon hová tűnik ilyenkor a benned lakozó őrmester. Nemhiába akarnák megtudni a rejtekhelyét.


Kedves Vízöntő!
Már-már sorsüldözöttnek tartanád magad, ha nem rendelkeznél a bölcs belátás erényével. Itt nagy nehezen megszületett a béke - ott ismét kitört a háború. Az ,,ott" nem feltétlenül munkahelyedet jelenti, hanem tágabb famíliádat vagy szomszédaidat, esetleg üzlettársadat. A tanács mindenesetre a régi, s ha van erőd megfogadni, mindenképpen kövesd!


Kedves Halak!
Úgy veszed észre, hogy kedvesed érzelmei korántsem önzetlenek. Különböző fortélyokkal igyekszik téged mind nagyobb és nagyobb teljesítményre ösztökélni. Egyre követelőzőbb! Pénzügyeid ellenőrzését már teljesen kisajátította, mondván, hogy ezt a nyűgöt leveszi a válladról. Már azt sem tudod, hányadán állsz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!
  2008-07-30 07:00:07, szerda
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1355 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 99
  • e Hét: 1216
  • e Hónap: 1551
  • e Év: 1551
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.