Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
Szép álmokat mindenkinek!!
  2008-08-31 21:15:20, vasárnap
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Töltöttem fel.....
  2008-08-31 08:40:42, vasárnap
 
  ......egy pár képet a képtáramba a szép motorokról ! A többit majd később, mert elég sok képet sikerült csinálnom !  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2008-08-31 08:22:46, vasárnap
 
  Kedves Kos!
A nyomás mintha enyhülne, ettől rögtön visszatér az életkedved és a vidámságod. Máris szebb színben látod a világot, bár most éppen túlzott optimizmusod, elővigyázatlanságod zúdíthat rád újabb bajokat. Beengedsz valakit a lakásodba vagy a nyaralódba, és mire észbe kapsz, eltűnhet a pénztárcád. És ez még csak a kisebbik rossz. Nagyobb csapások is érhetnek, ha összevissza kapkodsz.


Kedves Bika!
Fürdés közben harsányan énekelsz, nem kis bosszúságára és megrökönyödésére a szomszédoknak. Mókázol, tánclépéseket mutatsz be meglepett és álmos családtagjaidnak. Úgy érzed, nem érvényesek rád a kedélyt kényszerzubbonyba préselő bevett szokások. Ruházatodat is merészen, ötletesen válogatod össze. Az ágyban is mindegyre bolondozol.


Kedves Ikrek!
A baráti összejövetelen, ahol egyébként nagyon oldott a hangulat, váratlan üzleti ajánlattal rukkol elő egy régi ismerősöd. Habár első hallásra kitűnő ötletnek tartod a vállalkozást, mégsem tudsz megszabadulni attól a rossz érzéstől, hogy ez talán túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Másfelől viszont nem szeretnéd elszalasztani a ritkán adódó lehetőséget. Kérj időt, és beszélj egy e téren már sokat tapasztalt barátoddal.


Kedves Rák!
Ha még bírod az egyedüllétet, mozdulj ki a természetbe. A nyár végi meleg napsugarak visszaadják tovatűnni látszó kedvedet. Ülj ki a folyó- vagy patakpartra, esetleg keresd fel régi gyerekkori játszóhelyeidet. Ne restelld a nosztalgiát, kellemes emlékek jutnak majd az eszedbe. Az sincs kizárva, hogy találkozol majd a nagy szerelemmel.


Kedves Oroszlán!
Egy átvirrasztott éjszaka után ne várj magadtól nagy teljesítményt, noha ismét jól érzed magad saját bőrödben. Családod az Oroszlán legszebb arcában gyönyörködhet, s most az otthoni feszültségek is oldódni látszanak. Igyekezz megóvni ezt a törékeny békét, és partnereddel egy elmélyült beszélgetés révén próbáld meg hosszú távra is megteremteni az összhangot. Avasd be terveidbe.


Kedves Szűz!
Reggel még csöndesen, hétvégi hangulatban indul a nap, délre azonban úgy felpörög, hogy az események egymásutánja kissé összezavar. Szerencsés fordulat következtében estére ismét elcsitulnak a kedélyek, így pihenéssel, olvasással vagy tévézéssel töltheted el e nap utolsó néhány óráját. Egy biztos, rendkívül fáradtnak és zaklatottnak érzed majd magad. Igyekezz mielőbb ágyba kerülni!


Kedves Mérleg!
Ha azt hiszed, hogy egy füllentéssel letudhatod az ügyet, akkor nagyon tévedsz. A probléma attól még probléma marad, hogy nem beszélünk róla, s a szőnyeg alá söpörjük. Mivel ebben az esetben már levizsgáztál, próbáld meg valami másik eset kapcsán bebizonyítani tudásodat. Nemhogy dicséretet ne várj, de örülhetsz, ha nem marasztalnak el azért, hogy egyszer ilyen jól helytállsz, máskor viszont semmit sem veszel komolyan.


Kedves Skorpió!
Kicsinyeskedéssel nem lehet megnyerni az emberek bizalmát, ezt már jól tudod. Figyelmeztesd tehát őt is erre, hiszen még mindig azt hiszi, hogy apró szívességekkel megvásárolhatja a jóindulatodat. A legjobb stratégia az lenne, ha végig mellette állnál, s minden mozdulatát figyelve jó tanácsokkal segítenéd. Jól gondold meg, ez a saját karriered szempontjából is előnyökkel járna.


Kedves Nyilas!
Őszinteségedre ma nagy szükség lehet. Párod rájöhet olyan dolgokra, amelyekről nem beszéltél neki. Védekezésképpen választhatod a hallgatást vagy a tagadást, esetleg a támadás taktikáját. Magad is érzed azonban, hogy jó lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba, s megnyugtatóan lezárni egy régóta húzódó ügyet. Ha az egyenes utat választod, hamar túleshetsz a nehezén, s a készülődő vihar hamar elülhet. Energiáidat más, hasznosabb dolgokra, alkotómunkára fordíthatod.


Kedves Bak!
Reménykedj abban, hogy másokat is rávehetsz az indulat nélküli tárgyalásokra. Vonatkozhat ez családtagjaidra, akikkel anyagi, nevelési problémákat vagy képes megbeszélni, barátaidra, akikkel szívesen lépnél üzleti kapcsolatba, de hivatali, szakmabeli kollégáidra is, akikkel érdemes lenne egy konferenciát kezdeményezni. Kedvező lenne a szakmai ismerkedés, tájékozódás és tapasztalatcsere.


Kedves Vízöntő!
Napok óta nem voltál ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott és másokra figyelő. Hamarosan fel is tűnik, hogy famíliád ifjabb tagjai milyen lógó orral járnak-kelnek. Nem kell hosszasan kutakodnod, azonnal rájössz a mély bú okára: ez az utolsó iskolamentes hétvége, elszállt a szünidő, jönnek a krétaszagú, dolgozatírós napok. A szomorúságot néhány szelet süteménnyel avagy egy házi futballrangadóval azért bizonyosan csillapítani lehetne.


Kedves Halak!
Odaadó leszel. Feltétel nélkül. Mindenedet feláldozod. Elsősorban saját magad. Jutalmad oltári nagy öröm és testi-lelki megnyugvás. Megelégedettség. Főleg azért, hogy mindezt megoszthatod azzal, akit a legjobban szeretsz... hiszen ma együtt áldoztok Vénusz istennő oltárán.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!
  2008-08-31 08:20:29, vasárnap
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most értem.....
  2008-08-30 17:50:17, szombat
 
  .....haza a motoros fesztiválról ! Nagyon jól éreztem magam ! Nagyon sok szép motor volt amit majd feltöltök a képtáramba! Nagyon sokan voltak és találkoztam pár ismerőssel is! Szomorkodhatnak azok akiket elhívtam és nem tudtak eljönni! Megvártam a motoros felvonulást és elindultam haza! A koncerteket már nem vártam meg, mert éjszakás voltam és cirka 2 órát aludtam, és már kezdek nagyon álmos lenni! Remélem jövőre is el tudok majd menni !  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltűnőben a magyarok béremelés
  2008-08-30 05:47:56, szombat
 
  A munkanélküliség magas szinten ragadt be, az ipar visszaesik, a kiskereskedelmi forgalom erősen csökken, az export dinamikája lassul, a kormány mégis pozitív trendfordulót lát, elsősorban a GDP bővülése és a bérnövekedés miatt. Ez utóbbinak eredt a nyomába az [origo]. Kiderült, hogy nagyon sokan elvesztették a munkájukat, és csak az állásukat megtartók keresnek minimálisan többet, reálértéken körülbelül fél százalékkal. Így a teljes lakosság összjövedelme nem emelkedett, ezért sem meglepő a belső fogyasztás visszaesése.


Idén a második negyedévben a magyar GDP 2,2 százalékkal bővült, az első félév egészében pedig 2 százalékos volt a növekedés. A kormányszóvivő ezek után trendfordulóról beszélt, amit Budai Bernadett a reálkeresetek emelkedésével is magyarázott. Az elemzők azonban kevésbé lelkesek Magyarország teljesítményétől. Tegyük hozzá: még a Magyar Nemzeti Bank sem elégedett, és figyelmeztet a gazdaság negatív kilátásaira.A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint idén az első félévben a nettó keresetek 7,3 százalékkal emelkedtek, a reálkeresetek 0,5-kal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. (Ez azt jelenti, hogy az infláció 6,8 százalékos volt.) Némi ellentmondást jelez azonban, hogy a reálkeresetek növekedését nem követte a kiskereskedelmi forgalom bővülése. Sőt, ez utóbbi - a naptárhatást is figyelembe véve - jelentősen, 2,2 százalékkal vissza is esett az első félévben.

Jó hír-e a gyógyszerfogyasztás növekedése?

A legfrissebb részletes adatokból kiderül, hogy kevés az ok a bizakodásra: a kiskereskedelemben ugyanis az iparcikkek jelentősen, 2,3 százalékkal mérséklődő forgalmat mutattak, az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem pedig 1,6 százalékkal zsugorodott.

Az országban egyetlen árucsoport volt kelendő: ez pedig a gyógyszerek és az illatszerek kategóriája, ami szintén nem túl hízelgő, inkább egyfajta "társadalmi diagnózis" lehetne. (A gyógyszerforgalom megugrása a vizitdíj eltörlésével és néhány ágazati szabály változásával függ össze nyilvánvalóan.)

Hová tűnt a béremelkedés?

Általában azonban a kormány által emlegetett bérnövekedés "eltűnt" a gazdaságban. Az [origo] ennek nézett utána. A megfejtést a Magyar Nemzeti Bank és a Központi Statisztikai Hivatal adta meg.

Az MNB inflációs jelentéséből kitűnik ugyanis, hogy a bérek ugyan növekedtek, de a lakosság összjövedelme egyáltalán nem, pontosabban stagnált. Az embereknek tehát lehet több a bérük, de a pénzük azért nem, mert egyrészt a béren kívüli juttatásaik csökkentek, másrészt nagyon nagy a munkanélküliség. A munkaerőpiacról egyre többen vonulnak ki, a KSH szerint 7,5 százalékkal volt nagyobb most az állás nélküliek száma, mint tavaly. (Csütörtöki hír szerint 7,5 százalékos a munkanélküliség, ami 0,1 százalékkal azért jobb, mint az előző havi adat, és az év elejéhez képest félszázalékos javulás, de a tavalyi hasonló időszakhoz képest igen kedvezőtlen a mutató.)

Negatív gazdasági kilátások

A kedvezőtlen konjunkturális helyzetre is kitér a központi bank inflációs jelentésében, tehát a kormány egyelőre hiába beszél trendfordulóról, ilyesmiről szó sincs az MNB-dokumentumban.

A jegybank szerint csak rövid távon jók a kilátások ugyanis: "Prognózisunkban a gazdasági növekedés igen lassú élénkülését valószínűsítjük. Arra számítunk, hogy a belföldi felhasználás élénkülése az exportkonjunktúra lassulásánál némileg erőteljesebbnek bizonyul majd. Míg a rövidtávú növekedési kilátásoknál a korábban vártnál lassabb külső konjunktúra és a visszafogott belföldi felhasználás hatását az igen kedvező mezőgazdasági teljesítmény kompenzálhatja, májusi jelentésünkhöz képest alapvetően negatívabban látjuk a hosszabb távú növekedési kilátásokat."

A jegybank hangsúlyozza: "Egyrészt a kedvezőtlenebb külső konjunktúra és a forint árfolyamának erősödése a nettó export növekedési hozzájárulását mérsékli. Másrészt a tartósan magas olajárszint és a csökkenő foglalkoztatás a belföldi felhasználás élénkülését is visszaveti. Számottevő kockázatát látjuk annak, hogy az európai lassulás jelentősebb lesz az általunk feltételezettnél, ami a hazai növekedési pályában is érzékelhető lefelé mutató kockázatot jelent."

Ezt erősíti az általunk megkérdezett szakértők véleménye is. Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője - aki az elemzők között a legjobb becslést tette a legutóbbi GDP-alakulásra a publikálás előtt - szerint szó sincs trendfordulóról. Abban pedig Suppan szerint végképp nem lehet bízni, hogy az időjárás minden évben "több százalékkal jobb lesz", és akkor a mezőgazdaság megint kisegíti az egész ország gyenge teljesítményét.

Magától növekszik a gazdaság

Az, hogy nem vezettek be újabb megszorításokat, már önmagában is elég ahhoz, hogy némileg "magától" növekedjen a gazdaság - jegyezte meg az elemző. Az [origo]-nak nyilatkozva Suppan kijelentette: a GDP egyetlen összetevője sem növekszik két százaléknál jobban, már csak ezért sincs ok trendfordulóról beszélni. "Örülhetünk, ha az év végre tartjuk a kétszázalékos bővülési ütemet" - mondta.

Az export dinamikája lassul, a kiskereskedelem már most visszaesik, tehát a belső fogyasztás sem indukál nagyobb növekedést. Legfeljebb a raktárkészletek, az eladatlan áruk mennyisége nőhet - mondta ironikusan az elemző, aki szerint csak ez húzhatja felfelé jelenleg a magyar gazdaságot.

Lassú trendforduló?

A legsúlyosabb probléma azonban Nyugat-Európa lassulása lesz. Attól lehet tartani: ki kell mondani technikai értelemben is, hogy recesszió van az eurózónában. (Ez két egymás utáni negyedév negatív növekedését jelentené.) Erre utalnak a rendkívül rossz német bizalmi indexek és exporthoz kapcsolódó mutatók, továbbá a brit és a spanyol ingatlanválság.

Az USA-ból kiindult jelzálogválság nyomán most az a kérdés, hogy Európa kiheveri-e, és ha igen, akkor milyen gyorsan ezt a krízist. Márpedig az európai nagy gazdaságok visszaesése mindenképpen negatívan hat Magyarországra is - hangsúlyozta Suppan.

Barcza György, a K&H vezető elemzője szerint ha trendfordulót lát a kormány, akkor az igencsak lassú. A korábbinál ugyan a GDP-növekedés nagyobb a második negyedévben. A kiskereskedelmi forgalom visszaesése azonban mutatja, hogy az élénkülés még nem túl erőteljes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2008-08-30 05:46:02, szombat
 
  Kedves Kos!
Ma talán megbánod, hogy engedtél a kísértésnek, és megpróbálkoztál a feljebb jutással. Látszólag semmi okod rá, hogy kishitű légy, mégis elbizonytalanodhatsz, és szemrehányásokat tehetsz magadnak. Egészségi állapotod, egyéb kedvezőtlen körülmények is közrejátszhatnak abban, hogy alkalmatlannak érzed magad a nagyobb erőpróbákra. Sétálj, kirándulj, szellőztesd ki a fejedből a kellemetlen gondolatokat.


Kedves Bika!
Sok minden szöget üt a fejedbe. Ügyetlen fogalmazásban, átabotában odavetett szavakban csapdát szimatolsz. Ezért minden egyes tényezőt, szempontot újra meg újra megvizsgálsz. Mindhiába, egy tapodtat sem jutsz előre a gondolkodásban. Kedvesed érzi, hogy nagy gondban vagy, segítene is, de te megközelíthetetlen vagy. Bárhogy szeressenek, dédelgessenek is, ma egyedül a problémák a makacs, kitartó társaid.


Kedves Ikrek!
Szokatlan jókedved mindenkire remek hatással van, pedig valójában semmi okod sincs a vidámságra, sőt tengernyi elmaradásod miatt inkább fejfájás kellene hogy gyötörjön. Úgy látszik, hajlamos vagy homlokegyenest az ellenkezőjét tenni annak, mint várható volna. Ha már így van, ezen igazán nem érdemes keseregni, hiszen két jókedvű, derűs nap következik.


Kedves Rák!
Rossz hangulatod csak erősödik, úgyhogy ne töltsd egyedül a napot. Nem fogsz depresszióba esni, éppen ellenkezőleg: talán megtalálod a hibák valódi okát. Törődj többet önmagaddal, ne elégedj meg a felszínes kapcsolatokkal. Próbáld meg élvezni a hétvége kötetlenségét, csinálj valami szokatlant! Hangulatod is javulhat ettől.


Kedves Oroszlán!
Ha jól kialszod magad délelőtt, újult erővel vetheted bele magad a társaságba. De nem csak önfeledt szórakozásra van kilátás, mert barátaid számtalan hasznos ötlettel állnak elő. A körülötted pezsgő élet szinte szárnyakat ad a régen dédelgetett vágyak valóra váltásához, s ebben hűséges segítőtársak közreműködésére is számíthatsz.


Kedves Szűz!
Amihez ma hozzányúlsz, arannyá válik a kezedben. Érdemes komolyabb pénzügyeidet ezen a napon bonyolítani, még akkor is, ha ezzel tönkreteszed a hétvégére tervezett, sokszor egyeztetett programot. Partnered számára is vigaszt nyújt majd a kézzelfogható siker, és megbékél veled. Ha pedig egyszerűbben szeretnéd megélni ezt a napot, menj el a barátaiddal kirándulni, így is siker koronázza tetteidet.


Kedves Mérleg!
Nem tudod elviselni, ha valaki kételkedik a szavadban, hiszen nemigen adtál rá okot, hogy kérdőre vonjanak. Ha ez mégis bekövetkezne, olyan leszel, mint egy felbőszült oroszlán. Innentől kezdve elszabadul a pokol, s jobb nagy ívben elkerülni téged. Képtelen vagy lehiggadni, úgyhogy jobban teszed, ha lemondod a mai randevút, ellenkező esetben megkeserítheted partnered estéjét. A telefont is kapcsold ki!


Kedves Skorpió!
Ha megelégednél azzal, amit az élet eddig neked tálcán kínált, nem lennél igazi Skorpió. A vágyak beteljesülésére azonban nem elég várni. Ha úgy döntesz, hogy minden hétvégédet pihenésre fordítod, és a hétköznapokon is tartalékolod erődet, elérhetetlen távolságba kerülnek álmaid. A ma megismert lehetőség kiaknázása sok munkádba kerül - a hétvégéket és az ünnepnapokat is beleértve, de hosszú távon mindenképpen megéri.


Kedves Nyilas!
Ha mostanában sokat gondolkozol azon, hogy magánéletedben, fontos kapcsolataidban milyen sok a rutin és a megszokás, s ezen változtatni szeretnél, akkor most jött el a cselekvés ideje és lehetősége. Próbálj meg jobban önmagad lenni, úgy viselkedni, ahogy jólesik, s nem ahogy mások elvárnák tőled. Ma több olyan helyzet is adódhat, ahol kipróbálhatod ,,megváltozott" önmagadat. Ha így teszel, akkor könnyen lehet, hogy szerelmi téren is nem várt siker kíséri próbálkozásaidat.


Kedves Bak!
Terepszemlézz! Nem mindig áll a rendelkezésedre ennyi idő, amikor nem megterhelő újsághirdetések után járni. Ha földet, tanyát, ingatlant akarsz vásárolni, a legjobb alkalom a szemrevételezéshez. Előnyös feltételeket tudsz kicsikarni üzletfeledtől. Csak akkor tégy le előleget az asztalra, ha életed nagy lehetőségét minden szempontból biztosnak látod.


Kedves Vízöntő!
Viseltes, kimerült, harapós kedvedben vagy. Fogadkozol, hogy egy gyufaszálat sem fogsz keresztbe tenni munkahelyeden, hogy egy vonallal sem fogsz többet húzni, mint amennyit muszáj... S ma kivételesen be is tartod fogadalmadat. Nem is igen tehetnél mást, hiszen annyi teendő szaporodott fel otthon, hogy minden leleményességedre szükséged lesz elvégzésükhöz. Végezz el belőlük annyit, amennyi jólesik.


Kedves Halak!
Mai tevékenységed során sikereket remélhetsz. Ne számíts azonban közvetlen anyagi haszonra. Vagy úgy tartod, hogy a siker mércéje a pénz? Sokat segíthet terveid megvalósításában, ha izgalmas elképzeléseidet azonnal papírra veted, mert többirányú elfoglaltságaid miatt ötleteid sajnos elkallódhatnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!
  2008-08-30 05:43:06, szombat
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 tipp a féltékenység leküzdés
  2008-08-29 07:17:20, péntek
 
  A nyári forróságban kisportolt, vonzó férfitestekkel és mély dekoltázsokkal találjuk szembe magunkat. Ilyenkor könnyebben felébred bennünk a szorongató féltékenység érzése.A strandon a törülközőnkre leheveredve örömmel feszítünk legújabb fürdőruhánkban. Ám a vízparton körülnézve szomorúan vesszük tudomásul, hogy az apró bikinikben tipegő fiatal lányokat tökéletes alakkal áldotta meg a sors. A büfé előtt sorakozó párunkra pillantva azonban az is feltűnik, hogy egy-két félisten is várakozik lekváros palacsintára. Vajon körüllengi-e a napfényes strandot a sötét szörny, amelynek féltékenység a neve? Fülünkbe suttogja-e, hogy nem mi vagyunk a vízpart legcsábítóbb szirénjei?


Kalandok évadja?
A féltékenység minden évszakban felléphet egy párkapcsolatban. Nyáron valóban fokozódhat ez a szorongás, hiszen egy gondtalan, nyugodt környezetben jobban vágyunk az izgalomra, egy új kapcsolat gondolata még inkább megmozgatja fantáziánkat, mint a hétköznapok során. A nyarat sokszor társítjuk a szabadság, a gondtalanság érzésével, hiszen vakációnk alatt eltűnnek a problémák, a határidők, s mindössze olyan jelentéktelen döntések meghozatalára kényszerülünk, hogy mikor induljunk a strandra vagy mit együnk ebédre. Pontosan ez a felszabadultság ösztönöz minket arra, hogy kissé ingerszegény vakációnkat egy kalanddal fűszerezzük.


Mindig önbizalomhiány
,,Bármely évszakban bukkanjon is fel a féltékenység szorongató érzése, a kiváltó ok mindig ugyanaz - állítja dr. Lux Elvira szexuálpszichológus. - A félelem, hogy elveszíthetjük partnerünket, minden esetben saját önbizalomhiányunkból fakad. Ez azt jelenti, hogy nem hisszük el, hogy valóban mi vagyunk kedvesünk legmegfelelőbb társai, folyton a szemünk előtt lebeg, hogy vannak nálunk szebb, okosabb és vonzóbb nők is" - magyarázza a szakértő.


Kedvesünk a széfben?
Az ember természetes félelme, hogy a számára sokat jelentő tárgyakat vagy személyeket elveszítheti. Ezért szereltetünk zárat a lakásra, széfet a szekrénybe. Azonban kedvesünket nem tudjuk széfbe zárni, örökké él bennünk a szorongás, hogy egyszer elveszítjük őt. Az állandó félelem attól, hogy párunk másról álmodozik, könnyen kórossá válhat. ,,Számos esetben az illető féltékenysége teljesen alaptalan, így az örökös felelősségre vonás csak veszekedéshez vezet, hosszú távon megmérgezi a kapcsolatot" - mondja dr. Lux Elvira.


Kutassunk a múltban
A féltékenység oka számos esetben az, hogy nem reális az illető önértékelése. Elképzelhető, hogy úgy érzi, alulmarad a többiekkel szemben, nem képes sikerek elérésére sem a párkapcsolatában, sem a karrier terén. A szexuálpszichológus szerint ez az érzés sokszor a gyermekkorból fakad, amennyiben a szülők nem erősítették meg a fiatal önbizalmát. A féltékenység másik oka nem más, mint egy félrelépés okozta lelkiismeret-furdalás. Ilyenkor a párját megcsaló fél saját bűntudatát vetíti ki kedvesére, s őt vádolja azzal, hogy másra kacsingat. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha párunk kissé féltékeny típus, azonnal arra kellene gondolnunk, hogy hűtlen volt hozzánk.


Ha kedvesünk féltékeny

1. A féltékenység oka sokszor az, hogy párunk nem szereti saját magát, így azt gondolja, hogy mi sem vagyunk képesek szeretni őt. Fontos, hogy nap mint nap biztosítsuk érzéseink felől!

2. Dicsérjük meg kedvesünket, ha valami kedvünkre valót tett, így érezheti elismerésünket.

3. Találjunk ki olyan közös programot, amelyben párunk megmutathatja erősségeit. Ha például remek úszó, kérjük meg, hogy tanítsa meg úszni a gyerekeket. A sikerélmény az egekbe röpíti majd önbizalmát!

4. Kérjük meg viszonylag könnyű feladatok elvégzésére: például mosogasson el, vagy ha ügyesen barkácsol, készítsen egy éjjeliszekrényt. Ha kész a mű, semmiképpen sem maradjon el az elismerés!

5. Ne várjuk meg, míg megkérdezi, hogy valóban szeretjük-e, inkább éreztessük vele, hogy fontos számunkra.

Ha mi küzdünk féltékenységgel

1. Gondolkodjunk el azon, hogy félelmünk mennyire reális. Valóban más nők iránt érdeklődik partnerünk, vagy pusztán baráti érzelmeket táplál irántuk?

2. Mérlegeljük kedvesünk viselkedését: közeledik-e hozzánk, igyekszik-e szabadidejét velünk tölteni, figyeli-e kívánságainkat, megteszi-e, amit kérünk tőle? Amennyiben igen, valószínűleg semmi okunk a féltékenységre.

3. Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket. Ha van takargatnivalónk kedvesünk előtt, talán érdemesebb őszintén beszélgetni vele, mint hogy őt vonjuk kérdőre.

4. Kérdezzünk meg egy kívülállót, hogyan látja kapcsolatukat. Előfordul, hogy érdemes megszívlelni egy pártatlan véleményt. Ha úgy érezzük, féltékenységünk mindennapos probléma a kapcsolatban, keressünk fel egy szakembert, akivel bátran megosztjuk félelmeinket.

5. Az izgalmas párkapcsolat fenntartásához fontos, hogy mindig képesek legyünk újra elcsábítani partnerünket. Ne kényeztessük el túlságosan kedvesünket, alkalmanként éreztessük vele, hogy meg kell küzdeni értünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a nő hordja a nadrágot
  2008-08-29 07:12:06, péntek
 
  avagy szeretjük-e a papucspasit?


Dehogy szeretjük! Már hallom is, ahogy hevesen tiltakozol, hogy neked igazi férfi kell, nem egy tutyimutyi alak... A kérdés már csak az, akkor miért csinálunk azt belőle? Igen, jól hallod, kettőn áll a vásár, hiszen a papucspasi alapvető tartozéka egy akaratos házisárkány.


Biztosan te is ismersz legalább egy tipikus papucspasit. (Jó esetben nem hozzád tartozik.) Az igazság azonban az, hogy túl sokat dobálózunk ezzel a szóval, sokszor teljesen alaptalanul, ezért fontos meghatározni, mit takar pontosan a kifejezés. Papucsnak nevezik azokat a férfiakat, akiknek a feleségük, élettársuk, barátnőjük parancsol, ők pedig mindenben engedelmeskednek, sőt ha kell, meghunyászkodnak. Tehát tisztázzuk! Ha a párod kedves veled, próbál a kedvedre tenni, netán még néha el is mosogat, akkor nem papucspasid van, hanem mázlid. Ha azonban mindenben igazat ad neked, soha nem mer ellentmondani, és tetszőleges testrészénél fogva kedved szerint rángathatod, akkor nincs kétség, egy igazi bólogatójancsival van dolgod.


Papucspasik régen és ma

A ,,papucsférj", ,,papucs alatt tartani", ,,papucs alá törni" kifejezések bizony nem mai eredetűek. Magyarázatuk a régi párviadalokig nyúlik vissza, amikor is a győztes fél diadala jeléül földön fekvő ellenfele nyakára tette a lábát, ezzel jelezve, hogy sikerült ellenfelét teljesen megaláznia. Mondhatom, szép kilátások egy párkapcsolat esetében... Tehát a fogalom a múltban sem volt ismeretlen. Hiába voltak a nők szokás és törvény értelmében alárendelve a teremtés koronáinak, más kérdés, hogy zárt ajtók mögött mi zajlott. Mára azonban felerősödött a ,,papucsjelenség", aminek az oka a női-férfi szerepek összemosódása és az egyenlővé válás. Ma már mi, nők is képesek vagyunk eltartani magunkat, tehát anyagi szempontból nem függünk az ellenkező nemtől. Persze ez még nem jelenti azt, hogy akkor most minden dolgozó nő legfőbb vágya, hogy papucsot csináljon kedveséből, de kétségkívül vannak uralkodó típusú nők, akik alá az anyagi függetlenség csak még jobban adja a lovat... Akkor ezek a nők lennének a felelősek azért, hogy a kemény férfiak papucshőssé válnak? Korántsem. Mert ahhoz, hogy valaki uralkodhasson, kell egy másik fél, aki hagyja.Kiből lesz a jó papucs?

Vannak gyengébb személyiségű, félénk, pipogya vagy mama kedvence típusú pasik, akik szeretik, ha irányítják őket, épp ezért ösztönösen vezető típusú nőket választanak. Azonban ez még nem jelenti azt, hogy feltétlenül papucsot kell csinálni belőlük. Bár minden kapcsolatban megvan a mérvadó fél, fontos, hogy a partnerek egyenrangúak legyenek. Amint az egyensúly megbillen, már nem őszinte, bizalmas, intim kapcsolatról, hanem alárendeltségi viszonyról beszélünk. Egy rövid ideig persze vonzónak tűnhet, hogy teljesen ingyen házi rabszolgát tarthatsz, aki még a legostobább kívánságodat is teljesíti, sosem mond nemet, és minden terhet levesz a válladról. De amikor majd valódi férfit szeretnél, annak minden gyártási hibájával és kínzó varázsával együtt, már nem leled sehol. Egyszerűen nem lesz kire felnézned.Ha a pasi fellázad
Másrészt nem szabad azt hinned, hogy ha a pasid papucsként viselkedik, akkor örökre magadhoz láncolhatod. Hiszen ha van benne egy cseppnyi jóérzés, előbb-utóbb megelégeli a méltánytalan bánásmódot, és vagy lelép, vagy máshol vigasztalódik. Bizony, az, hogy valaki mindig úgy ugrál, ahogy te fütyülsz, még nem garancia a hűségre. Vannak férfiak, akik szívesen bújnak papucs álarc mögé, hogy még csak fel se merüljön a gyanúja, hogy szeretnek félrekacsingatni. Ha viszont a pasid vérbeli papucs, akkor is félreléphet, például pont azért, mert az a másik nő embernek tekinti. Abban azonban biztos lehetsz, hogy nem fogod megtudni a dolgot. Hisz aki azt is fél elmondani, hogy felemás zoknit vett fel, hogyan vallaná be, hogy mással bújt ágyba?5 biztos jel, hogy papucs alatt tartod a pasid:
1. Mindig tiéd az utolsó szó, és a vitákból is te kerülsz ki győztesen.
2. Mindig te kezeled a távirányítót, és te döntöd el, hova menjetek. Ő esetleg javaslatot tehet, ami persze szerinted általában ostobaság.
3. Mivel fél a reakcióidtól, nem meri elmondani, hogy tönkretett valamit a cuccaid közül, vagy hogy összefutott az exével.
4. Párod sehova nem mehet az engedélyed nélkül. Kanbuli, kártya, focimeccs szóba sem jöhet.
5. Már a környezeted is felfigyel rá, hogy nem egyenrangú félként kezeled.Jól tudod, hogy te vagy a domináns fél a kapcsolatotokban, de mégsem akarsz papucsot csinálni a pasidból?
Tippjeink neked szólnak!

- Kérd ki az ő véleményét is a közös érdekű döntésekben! Kérdezd meg, mit szeretne, szerinte hogy lenne jobb. Ha azt mondja, neki mindegy, ne hagyd annyiban!

- Soha ne parancsolgass párodnak, ne kezeld gyerekként!

- Ne akard mindig megmondani, mit tegyen, mi áll jól neki, mit rendeljen az étlapról. Ha tanácsot kér, javasolj valamit, de a végső döntést bízd rá!

- Ne kérj tőle olyat, amit te magad nem viszonoznál!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 1355 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 230
  • e Hónap: 510
  • e Év: 60359
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.